Duben
ohodnotit

Horší už to nebude

Stranger Than Fiction

Další název:
Killing Harold Crick
Rok:
2006
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
5.4.2007
„Harold Crick není ještě připraven zemřít. Tečka.“

Komentáře k filmu Horší už to nebude

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.5.2015
Velmi zajímavý snímek   pohrávající si s realitou a   fikcí. Postava románu zrovna   píšící spisovatelkou   skutečně žije a to přesně   tak, jak je to literárně   vyobrazeno. A ten z náhlých   podivností De svém životě   začne chodit k psychiatrovi.   Trošku zmatek, trošku   komedie, trošku mysteriózní   drama. Příběh na   přemýšlení, neboť na   reální logiku se tu nikterak   nehraje. A kdo tohle pochopí,   snímek si blahodárně   užije.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Žijeme tady a teď, tak na co   čekat, chceš něco změnit,   tak to prostě udělej-než   bude pozdě. Nebo budeš, jako   hrdina jen přežívat. Věc   tak samozřejmá a jasná je v   reálu trochu složitější,   nebo mi řekni co jsi udělal   včera jinak než doposud...
Petantino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2013
Poprvé mne snímek překvapil   tím, že se Ferrell ani   jednou nepokusil o primitivní   komiku. Podruhé jsem si   uvědomil, že vše v tomto   snímku má svou pevnou logiku   a nic zbytečného se v něm   neděje. Od třetího   zhlédnutí si užívám jeho   příjemnou náladu, ve které   se mísí vtipné situace s   těmi hořkými a já jsem   překvapeně zjistil, že k   původně zamýšleným sedmi   hvězdám musím hodně   přihodit. Mne zkrátka Harold   Crick postupně dostal a to   znamená, že se spolu ještě   uvidíme.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.6.2014
Život je krásny
Tak to bol riadne divný film.   Komédia? Ani nie, skôr...   jednoducho pekný filmík.   Výborný nápad a úplne   perfektný scenár. Herci   perfektní. Začiatok som si   pomyslel, čo to bude za   blbosť, ale čoraz viac to   bolo dobré a zvláštne.   Spisovateľka píše román a   plánuje hlavnú postavu   zabiť. Čo je však bizarné,   hlavná postava je skutočná   a žije skutočný život, čo   ona nevie. On to zisťuje   postupne, až ju to dovedie k   nej. Originalita sa tomuto   dielu teda nedá uprieť
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2009
Kaufmanovsky vyhlížející   hořká komedie o   spisovatelce, která netuší,   že postava její knihy,   kterou se chystá zabít žije   ve skutečném světě.   Výborné herecké výkony,   povedený scénář a pár   vizuálně povedených   nápadů. Škoda, že tempo   filmu v poslední třetině   dost upadá.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Poetické a velmi pozvolné   vyprávění totálně   netradičního příběhu   spojení spisovatelky a její   "hlavní postavy",   která skutečně žije a   prožívá, co ona napíše,   což ona ale netuší. Dokonce   i slyší její hlas podle   toho, co zrovna píše.   Zpočátku je děj opravdu   hodně nelehce stravitelný a   je docela možný, že   standartní divák víc jak   půl hodinky nevydrží. Ale v   momentu, kdy Harold řekne   Aně, že jí chce, už to   najede na parádní   komediální romantické   story, které opravdu   uchvátí. Ten začátek do   toho pak zpětně tak nějak   zapadne, ale i tak řeknu   "škoda ho, protože ten   film mohl být jinak o hodně   parádnější". I tak   ale lze jen doporučit. Jde o   příběh s fantastickým   závěrem a úžasnými   hereckými výkony.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2012
Horší už to nebude
Rozhodně originálně   ztvárněné drama, které se   honosí opravdu zajímavým   fantastickým námětem.   Decentní humor, jenž je   zatoupen několika povedenými   hláškami, do filmu zcela   pasuje. Příběh plyne na   můj vkus až v příliš   poklidném tempu až úplného   závěru, který mi připadal   spíše průměrný.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Asi půjdu proti dravému   publiku, když řeknu, že mě   tento film téměř nebavil,   ne při všem ale skoro ve   všech scénách…Musím   ocenit neobvyklý nápad,   která mi přijde dost   nápaditý a   neokoukatelný…Avšak film,   který z tohoto nápadu vznikl   mě opravdu zklamal…Jednak   mi přišlo, že děj odsýpal   pomalu, a téměř bez   šmrncu…Will Ferrel je   komediální herec a v této   roli mi prostě nesedl, byl   upjatý, nudný a přišlo mi   že neví co dělat celý   film…Filmy které neví co   chtějí hrát nemám v   lásce, přesně to samé je i   tady, ani tragédie, ani   komedie ale něco – nic mě   prostě nenapadá co bych   napsal…Co se mi tam celkem   líbilo byla ta romantická   zápletka, tvůrci se měli   víc zaměřit na tuhle část   filmu nebo lépe natočit tu   druhou kde Will pátrá po   své smrti…Dustin Hofman pro   mě začíná být opravdu   velmi atraktivní herec,   kterému sem dříve   nevěnoval pozornost, ale teď   mě přesvědčuje že ví co   dělá…Ale co mě odrovnalo   byla myšlenka se kterou   přišli scénáristé,   „Herolde musíš zemřít,   protože tohle je její   nejlepší dílo, a kdybys   nezemřel byl by to   brak“…Nezlobte se na mě   ale to opravdu není nic pro   mě, ježí se mi vlasy   hrůzou když si tohle   představím!!!
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Zajímavej a originální   filmek, příjemně mě   překvapil Will Ferrell,   předved podle mě slušnej   výkon a Maggie Gyllenhaal je   rozkošná holka:-)
Emma Thompson zahrála   spisovatelku přesně tak, jak   sem si vždycky spisovatelky   představoval - roztržitá,   neupravená, odpaluje jedno   cigárko od druhýho.Moc   pěkná podívaná
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2008
Velice originální a   zajímavý děj filmu mě   opravdu nadchl. Film ve mě   zanechal hodně pocitů a e   mocí.
Out-Of-Way
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2011
Velice zajímavý a   originální nápad, bohužel   obrovský potenciál nebyl až   tak moc využit, jak jsem   aspoň trošku doufal. Kladně   hodnotím fakt, že jsem se   vůbec nenudil a stále jsem   napjatě očekával co se bude   dít dále. Škoda, že film   není více vtipný. Místy mi   připadal i dost smutný. A co   se týká konce – byl bych   hodně naivní, kdybych si   představoval, že to skončí   jinak. Jediná věc, která mi   vyloženě vadila, byla   naprosto nesympatická role   Maggie Gyllenhaal.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Pokud komedie romantická a   dramatická, tak "Horší   už to nebude" je pro mne   číslem jedna. Svoji top 10   musím zase trochu předělat.   Tenhle film mi přinesl opět   něco nového, na co nejsem   zvyklý, především svým   dějem a zápletkou,   zábavné, dramatické a   chytré. Autorka z geniální   tragédie udělala komedii,   která se přenesla i v celý   filmový děj. Kdybych měl   možnost udělit šest   hvězdiček, tak zde bych se   toho nebál, takových filmů   je velmi málo. Pointa,   herecké zastoupení vážně   spokojenost. Maggie Gyllenhaal   pro mne milé překvapení.
qerulant
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Kdyby film nekončil tak   nějak americky (rozuměj   samozřejmě happy-endem),   neváhal bych dát 10/10, a to   i přesto, že by se našly i   slabší chvilky! Scénář,   režie, kamera - vše   neotřelé, děj tudíž   nečekaný a originální...   Překvapil mě Ferrel, a to   hodně mile, naopak   nepřekvapil (naštěstí!)   Hoffman, který odvedl svůj   obvyklý vysoký standard. A   Maggie Gyllenhall s Emmou   Thompson? Obě k sežrání, i   když každá trošku   jinak.:-) Zkrátka -   originální, svěží,   inteligentní a   neopakovatelná   (tragi)komedie.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2009
Tento film ve mě zanechal   naprosto neuvěřitelný   dojem.
Sám jsem něco   jako spisovatel amatér,   píšící čistě pro své   potěšení, splnění snů   či kvůli vypuštění svých   citů mimo tělní   schránku.
Často si   říkám že jsem blázen, ale   v těžkých chvílích ...   pro mě těžkých chvílích,   utíkám do světů   stvořených ať už mnou,   nebo někým jinyým. Tento   film mi všechny tyto věci   vytlačil na povrch a já si   uvědomil, že je něco co   bych měl udělat ....
korzybski
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2007
záludně sladká sušenka
Horší už to nebude (nad   názvem nehloubejte a nebojte,   titulky jsou přeloženy   hodně dobře) je sladce   roztomilý, nápaditě   provedený a znamenitě   zahraný film. Jako   romantická komedie je velmi   nadprůměrný a velmi   zábavný. Ale žádný   přesah jsem nenašel. Tam,   kde předstírá, že si   dloubnul pod sladkou polevu,   nejsou uvěřitelné   problémy, natož krize.   Motivace hlavních postav a   jejich proměna na mne   působila vykonstruovaně.   Nikdo není zlý, všichni si   nezištně pomáhají, svět   je vlastně bezva místo (jen   hrdina to bůhvíproč třicet   let nevidí). Takže dřív,   než se film dokonce   neštítil vykouzlit daňovou   kličku, aby se federální   zákon a konformní publikum   mohli srovnat s nepřijatelně   radikálním postojem hlavní   hrdinky, jsem ztratil všechny   naděje. No a o závěru ani   nemluvím, jakkoli   přiznávám, že   hlubokomyslné promluvy na   konci Magnolie a Zoufalých   manželek a Chirurgů mě   přes všechnu snahu o obranu   přece jen těžce   dojímají.

Je   to lepší než Láska přes   Internet. Je to asi horší   než Čokoláda. Pokud se Vám   líbily, tohle Vás nezklame.   Mně se oba líbily, ale   tenkrát jsem šel na   romantický film a ten jsem   taky dostal. A tady taky, ale   velmi zákeřně. Je to   prostě pozitivní a   nekonfliktní a ... hezké. A   hraje v tom Emma Thompson a   Dustin Hoffman a je v tom   tolik detailů a nápadů, že   si o nich třeba s novou   přítelkyní hezky a dlouho   popovídáte. Pak zabrnkejte   na kytaru. A pak spolu   zjistěte, jak je ten svět   vlastně bezva místo.
Le_Chuck
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Aj keby sa našli kaňky a   nejaké tie logické   odrobinky, tak nemám srdce   Forstreovi za Harolda zobrať   čoby len jednu hviezdičku.   Veľmi príjemne, s veľkým   srdcom a citom pre detajl   natočená romanca - komédia   - moralitka, ktorá v rukách   bez fantázie mohla skočiť   100 a 1-krát zle. Čize piata   ide za záchranu originálneho   príbehu. Ďakujem Marc. 90%
pastika
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Ackoliv jsem zvykla Willa   Ferrella vydavat v jinych   filmech a v jinych rolich tato   postava mu podle me vylozene   sedla. Byla to prijemna zmena   oproti jeho   "pritroublym"   charakterum.
Maggie   Gyllenhaal byla okouzlujici a   Dustin Hoffman v roli   profesora me pobavil.
Velmi mily a jiny film.
cutac
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Konec
Film mě dostal, měl sem z   něho strašně příjemný   pocity, 95% filmu by mě   přimělo dát mu 10 bodů,   ale ten konec. Měli ho nechat   zemřít, titulky a hotovo.   Ale předpokládám, že to   testovací publikum odsoudilo.   Věčná škoda. Jinak   skvělá Magie Gylenhal- Skoro   bych se do ní zamiloval.   Vypadá tu daleko líp než   třeba v Sekretářce
Ladasek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.3.2009
Rozpaky...
...podle hodnocení většiny   by to měl být vynikající   snímek, ale dle mého názoru   není. Je to těžké, když   máte skvělý nápad a blbý   scénař a myslím si, že i   obsazení šlo udělat lépe.   Osobně by se mi mnohem lépe   lídil v hlavní roli   D.Hoffman, určitě by to   zahrál lépe, vedlejší role   profesora byla pro něj   škoda. A jak říkám, mohla   to být pecka, kdyby hlavní   myšlenka a zápletka byly   více propracované. I konec   mohl zůstat pro diváky   "nedopsaný", tak   jak to ostatně dlouho měla i   spisovatelka. A víte co mi ve   filmu chybělo ještě? Dobrý   zvuk a hudba, opravdu nevím,   proč je to v 5.1, když by   stačilo obyčejné stereo.   Nicméně koukat se na to dá,   jen platí předchozí výtky.
xLucky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Napínavé
Začne to neotřele.   Jííízda. No a pak to čím   dál, tím víc sklouzává k   normálu (ne k nudě). Konec   už dokonce trochu smrdí. Je   to napínavé,   nepředvídatelné.   Dynamické. Zábavné.   Promyšlené.
..
Velice příjemný pelmel   postav. Hlavní hrdina sedí   perfektně, jeho   přítelkyně, Magie Gylenhal,   ze sebe taky vydala maximum,   potrhlá spisovatelka sedí a   D.Hoffman jako profesor   literatury taky super.
vlada002
Hodnocení:
Přidáno: 8.4.2007
Tento snímek obsahuje v   soubě čtyři žánry.   Komedie, romantický, drama a   fantasy. Přičemž nejvíc se   divák dočká těch   posledních dvou jmenovaných.   Will Ferrell ukazuje, že umí   zvládnout i ne úplně   komediální role. S Maggie   Gyllenhaal vytváří skvělou   hereckou dvojici.
Nesmím zapomenout též   ani na skvěle působící   Dustina Hoffmana a na   "zabijáckou   spisovatelku" Emmu   Thompson.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46368minih46368Poslední tanec (2006) 
One Last Dance n
minih36634minih36634Daleko do nebe (2002) 
Far from Heaven n
minih71447minih71447Jiná země (2011) 
Another Earth n
minih69536minih69536Jsem přece šofér..! (1972) [TV film] 
Jsem přece šofér..! n
minih161988minih161988Cesta utrpení (2018) 
Attrition n
minih39430minih39430Kurýr 2 (2005) 
The Transporter 2 n
minih70419minih70419Vadná západka (1967) 
Du mou dans la gâchette n
minih8388minih8388Hodina pravdy (1977) 
Hodina pravdy n
minih24845minih24845Zlá noc (1973) 
Zlá noc n
minih132108minih132108Divoká dvojka (2015) 
Hot Pursuit n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Branky, body, vteřiny (1956) [...

19:56 - 20:10

5 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

20:00 - 20:50

1 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

31 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

6 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764398
Plakátů: 376838
Obsahů a biografií: 178353

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10