Duben
ohodnotit

Hunger Games: Vražedná pomsta

Hunger Games: Catching Fire

Další název:
Hry o život: Skúška ohňom (SK); Catching Fire; The Hunger Games 2; The Hunger Games II; Die Tribute von Panem - Catching Fire
Rok:
2013
Délka:
146 minut
Premiéra v ČR:
21.11.2013
„Nezapomeň, kdo je nepřítel.“

Komentáře k filmu Hunger Games: Vražedná pomsta

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.6.2015
Nemám co vytknout. Jednička   i dvojka se celkem drží   knižní předlohy, hlavní   hrdinové jsou už   zkušenější a   vyzrálejší, aréna vypadá   úplně jinak, než v   jedničce a Katniss bych   občas fakt pleskla! Takže   jsem spokojená a těším se   na další pokračování.
danymo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2014
Musím říct, že Vražedná   pomsta byla opravdu skvělý   film, oproti jedničce, kterou   naprosto zkazili, protože v   knížce je to párkrát   úplně jinak. Ale tady mi   nechybělo nic. Neustále   akce, i románek, zajímavé   ukončení, které je ale i v   knížce, teď nezbývá a jen   se těšit na Sílu Vzdoru..   Dávám proto 10, z 10   možných.
willy112
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2013
Tento díl je ve většině   věcí určitě lepší než   první. Lepší efekty,   scénář, herecké obsazení   (Philip Seymour Hoffman, Jena   Malone). Je také vidět, že   se herci lépe orientují v   celém příběhu. Škoda jen,   že samotným bojům je ve   filmu dáno málo prostoru.   Každopádně na další   pokračování Hunger Games se   těším. / režie 100% /   scénář 100% / hudba 80% /   herecké výkony 100% /   napětí 95% / akce 85% / //   celkové hodnocení 95% //   (viděno: kino - EN, CZ   titulky)
ender
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2013
Jsem mile překvapen. To   nejhorší z celého filmu je   jeho název, zní poněkud   lacině. "Dvojka"   překonává první díl snad   ve všem. Tam, kde knihou   nepolíbení minule tápali a   kroutili hlavou, se již lépe   zorientují díky pomalejší   (dle mého názoru povedené)   první polovině filmu. V   této části nám také při   prvním zhlédnutí možná   hned nedojde, proč se   některé postavy chovají   tak, jak se chovají. To   ostatně platí po téměř   celou dobu, a možná je to   trochu škoda, ale zase má   divák prostor k vlastním   úvahám.
V aréně pak   divák (a hlavní hrdinka)   postupně v čím dál   větších dávkách dostává   nápovědy, o co ve   skutečnosti jde. Ujištění   přichází až těsně před   koncem.
Co film   postrádá je nějaké   "velkolepé   finále", nechybí ale   jakési vyvrcholení. V   posledních pár vteřinách   totiž prožijeme společně s   Katniss zajímavou změnu. Dle   mého názoru je to velmi   povedený závěr, který je   také pozvánkou na třetí   film.
Ivesan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.6.2014
A revoluce začíná...
Můj první dojem... celkově   o trochu lepší než   jednička. Souhlasím s tím,   že postavy i děj samotný je   vyzrálejší a připravují   na ještě větší akci.   Jediné co mohu vytknout je   trochu zvláštní   zpracování "konce   nekonce", který mne   spíše devalvoval nežli   navnadil na další díl.
prokes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2013
Myslím si, že tento film   stojí za to vidět. Co se   týče efektů a samotného   příběhu, tak je tento film   velmi dobrý. :)
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2014
Herci, prostředí a efekty   super. příběh mě taky   zaujal a to dokonce natolik,   že závěrečné titulky bych   čekal podstatně později.   Uvidíme co nabídne trojka,   ale dvojka se povedla a   rozehrála karty zajímavě...
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2013
Hunger Games nám dospívají.   Kdybych si měl tipnout, jsou   někde v pubertě. Ubralo se   na naivitě a místy musíte   číst mezi řádky, abyste   tušili, jaký překvapivý   zvrat nastane za půl hodiny.   Dojem kazí snad jen   nekoherentnost a pár   topornějších scén a   hereckých výkonů, zejména   v "arénové"   části.

Co ale   nemůžu popřít je to, že   už teď se těším na   pokračování, což jsem po   prvním díle tvrdit   nemohl.

Let´s   go to the cinema!
zeus12xy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2013
Lepší než jednička asi   ano,možná... Ale u mne   spíš proto,že jsem si   zvykla na chladnou Katniss a   začala mě zajímat. Taky na   podivnou logiku i naivitu.   Odpustila jsem silný   sociální podtext... jakože   hajzlové v kapitolu v čele s   prezidentem žijí na úkor   pracujících ubožáků z   chudých krajů...ano,něco   na tom je,ale my už víme kam   nás dělnická revoluce   dovedla... Přestala jsem   řešit i inspiraci autorky v   jiných filmech-ono taky co   vymyslet převratného,když   všechno uz bylo napsáno. Ale   i tak má příbeh hodně   originálních nápadů a   svoje kouzlo. Moje tři děti   Hladové hry   milují,dojímají se u   toho,četly i knížky.   Považují to za geniální a   originální veledílo. No a   já se těším na třetí   díl,že zas vyjedem celá   rodina do kina na   příběh,který mne taky   opravdu baví.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2013
Jen s absolvováním prvního   dílu bez přečtení knih, i   přes nenadšení z první   části, jsem zkusila   pokračování, které bylo o   poznání lepší. Více   výraznějších postav,   větší nejednoznačnost,   zajímavější aréna s   inteligentním potenciálem,   hlavní dvojice dospělejší,   hlavně mužská půlka, což   bylo lepší, zajímavě   neuzavřený konec. Dalšímu   pokračování dám šanci   beze strachu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2021
Je pravidlem, že   pokračování celovečerního   snímku by mělo být lepší   či minimálně stejné.   Povedlo se? Dobrodružná   etuda Katniss Everdeen dál   pokračuje ve futuristickém   dystopickém světě a ne   zrovna lichotivě. Svým   vítězstvím způsobila   něco, co se Capitolu nelíbí   a tak se jí chce jednou   provždy zbavit. A tak jde   zase o všechno. Oproti   předchozímu snímku se ve   své podstatě nic nezměnilo.   Jako u každého eposu je děj   silně natahovaný ve snaze se   vymanit sebemenšího   hluchého místa. No, jakž   takž. Někde by střihačské   nůžky byly potřeba. Temná   atmosféra je krotká a i   napětí v ničem   nepřehání. Výkon Jennifer   Lawrence je opět zodpovědný   ve své přesvědčivosti v   rámci rozvoje všech emocí.   Výborně vyjadřuje odvahu ve   svém instinktu o přežití a   hlavně své naprosté   nezávislosti. I když je   fakt, že její postava   Kathiss v tom tentokrát není   sama. Jak už víme,   společným vítězem   Hladových her je Peeta   Mellark s tváří Joshe   Hutchersona, který se snaží   nezůstávat pozadu. Snímek   jako takový je o něco   rychlejší, energičtější,   dějově mazanější i   tragičtější. Skrývá se v   tom hlavně moralizační   výpověď o vlivu totalitní   vlády překračovat svou   pravomoc v rámci   ovlivňování a kontroly   prostřednictvím médií,   myšlenek a emocí   marginalizované společnosti.   Příběh je tak o něco málo   složitější, ale vlivem   natahování scén dává   divákovi více prostoru danou   myšlenku plně uchopit. Ano,   i tentokrát má snímek z   hloubky své duše světu co   říct. Jen si toho všimnout.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2014
Hrajeme dál....
Tahle Hladová hra mě bavila   mnohem víc, než nezáživná   jednička. Je tu vidět podpis   Francise Lawrence, je to více   propracované, zábavnější,   epické, vizuálně poutavé,   jde se více do hloubky   postav, ale stále je to   podívaná pro mladší   publikům. Kolik dívek asi   vrnělo blahem, když vidělo   Katniss ve svatebních   šatech, které se ohnivou   proměnou, změnily v   pohřební- okřídlený šat?   A kolik transvestitů (nic   proti nim, já je rád) asi   závidělo paní Effie, její   futuristicky - kýčovitě -   barevné ohozy a make up? Tak   to můžu lukem střílet do   prázdna a žádnou správnou   odpověď mít nebudu! :-D   Jinak jsem se bavil skvěle,   ani mi nepřišlo, že má   snímek skoro 150 minut a ten   otevřený konec...jó s   pokračováním sem!! Nikdy by   mě nenapadlo, že začnu mít   Jennifer Lawrence docela v   oblibě, ne kvůli této roli,   ale skvělý výkon podala ve   Špinavém triku, ten její   mírný chrapláček, mě   začíná docela bavit. Za mě   70%
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Hladové hry: vzplanutí
Mnohem lepší než první   díl. Už to není jenom   stupidní vyvražďovačka, je   to líp napsaný i natočený.   Ještě bych zlepšil výběr   hudby, ve sci-fi by nemusela   být hudba jak v telenovele..   Dialogy by taky mohly být   reálnější. Už vidim jak   lidi při mordování dávají   pozor aby mluvili spisovně a   hlavně neřekli nějaký   ošklivý slovíčko! Vraždy   jo, ale vulgarity nenene!   Když film pojmu jako   podobenství k dnešnímu   systému, kterej lidem vnucuje   různý zbytečnosti, který   je pak zabijou (třeba auta)   tak s ním nemám problém.
Wiikii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.8.2018
První díl byl pokus si hrát   na něco co není. Druhý díl   byl skromnější, nijak se   nepokoušel vybočovat,   nehrál si na velké gesta,   nýbrž ukázal vše   podstatné v jednodušší   formě, díky čemuž měl   nakonec mnohem větší   úspěch než její   nepovedený předchůdce. ....   HODNOCENÍ: 75%
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.2.2016
Měl jsem takový pocit, že z   toho začíná být další   sága - nebyl jsem moc daleko   od pravdy :-). Ovšem nijak   mně to nevadilo.
Pro   fanoušky to bude jistě jenom   dobré - sám jsem zvědavý   na ty dva další díly v   jednom filmu.
A jsem   velice moc zvědavý, jak to   vlastně všechno dopadne :-).
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2014
Revolution!!!! Zábava pro   lůzu a vláda mocných v   začátku konce... Oproti   jedničce dospělejší forma,   vyzrálejší vztahy, avšak   přinejmenším stejně   působivé efekty... a taky   čím dál lepší Jennifer   Lawrence...
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.6.2015
Celkem
slušně zpracované a   natočené.Některé scény   přehnané,klasický   konec.Jinak dobrá podívaná,   i když se jedná pro mě   okrajový žánr...
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.8.2018
║Rozpočet   $130miliónov║Tržby USA   $424,668,047║Tržby   Celosvetovo $864,912,963▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $57,605,447 //počet   predaných kusov 2,858,977║   Tržby za predaj DVD v USA   $56,583,365 //počet   predaných kusov 3,539,192║   prvá hodina a pol dokáže   dokonale unudiť, tak   zbytočné tlapkanie po pleci   až hrôza, hlavne keď sa tu   všetci stále ľutujú,   milujú, objímajú, smútia,   zas milostný trojuholník a   la Twilight(blee), +ľahká   gýčovitosť urodzených   pánov,... občas príde aj na   niečo zaujímavejšie ale pod   nánosom vaty to zaniká,   potom sa to konečne rozbehne   keď príde na hry o život   ale na druhú stranu   nedostaneme nič iné len to   čo sme videli v prvom diely,   keď príde na akciu tak je   frmol ako z rýchliku, takže   v tomto smere si nie je moc   čo užiť a dávka napätia a   ako že nejakej tej   nápaditosti pri strategickom   manévrovaní v lesnej aréne   moc dych nevyrazí, nechápem   koho takéto niečo môže   brať, len prachprostý   priemer a hlavne keď za rok   2013 bola hromada ďaleko   konzistenčnejších   popcorňákov /videl v kine:   55%/ __
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.6.2015
Odhodlaně jsem usedla k   televizi s jasným programem   na večer, ale chyba lávky.   Po pár minutách jsem pojala   podezření, že to nebyl   úplně nejlepší nápad, po   hodině to byla jistota.   Jednička byla zajímavá   nápadem donutit někoho hrát   počítačovou hru v reálu,   dvojka není zajímavá   ničím. Opakující se   stejná klišé, strojené   upachtěné morální   poselství o bezpráví   chudých a zvůli bohatých,   luky a oštěpy, hořící   šaty, maškary a ječící   davy, to všechno jsme už   viděli a ničeho nového se   nedočkali. Ani jsem tu   nastavovanou slátaninu   nedokoukala a už asi nikdy   nedokoukám. Jediné, co lze   pochválit je Jennifer   Lawrence - je opravdu   nádherná a hraje!
blackjack31
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.12.2014
.
Bohužel musím konstatovat,   že ani druhý díl filmu   Hunger Games mne nezaujal.   Souboj na život a na smrt,   který na počátku vypadal   velmi zajímavě (souboj   nejlepších z nejlepších)   byl pouze slíbený a celý   film byl o přípravách a   intrikách Kapitolu. Možná,   kdyby byl film dlouhý cca 4   hodiny, tak by se nějaká   akce objevila. :) Nemohu jinak   než hodnocení 50%
kanyak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.11.2013
průměrný film
toto že má být velkofilm?   já si tedy velkofilm   představuji trošku jinak...   První polovinu jsem se i   malinko nudil a druhá to   svoji krátkou akčností   nijak moc nezachránila...   docela průměrný film...   velkofilmům typu Pán   prstenů, Matrix, Avatar atd.   toto nesahá ani po   kotníky...
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.8.2016
Užvaněné hry podruhé:-(
Tak já důvěřivej blbec,   věřil že oproti ospalé a   utahané jedničce dojde ke   změně a vono velký kulový!   Zas to je úplně stejný,   přes hodinu se žvaní a   fňuká a film vyplňuje VATA   a pak je nějaké to   nahánění tentokráte někde   v džungli, která je   chráněna nějakým   magnetickým polem. Sice je tu   snaha nepatrně přitvrdit,   ale mně chybí švih,   nápady, solidní akce,   větší drive. Vždyť by se   dalo vytěžit více né??   Nevím zda je to podle   komiksu, knihy nebo bůhví   čeho, ale mně to ani   napodruhé nijak moc   nechytlo...
MildaX
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.4.2016
Proč dělat z nezvládnutého   scénáře televizní seriál,   když máte rozpočet a dobré   herce na vícedílný film?   Sice výkon hlavní hrdinky je   tak nevýrazně plochý, ale   to nevadí, protože to   zachrání dobří herci ve   vedlejších rolích. Ale   není to trochu málo?
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.2.2018
Fatal games
Druhé pokračování Hunger   Games je docela velký   průšvih. Ono by tomu tedy   nemuselo vůbec tak být,   kdyby ovšem neexistoval díl   první, neboť dvojka je sama   o sobě sice poměrně   zábavnou podívanou, když se   ale zamýšlím nad   komentářem k ní,   zjišťuji, že bych mohl   prakticky jen kompletně   zkopírovat do posledního   slůvka komentář z jedničky   a naprosto by to sedělo i   zde. A k čemu je sakra   pokračování, které je jen   totální kopií předchozího   dílu. Úplně stejně je to   rozdělené na dvě rozdílné   poloviny, první zcela   identicky atmosférickou,   druhou též bez jakékoliv   inovace stejně akční,   rozvoj děje a postav téměř   nulový, vše se odehrává v   těch samých interiérech a   exteriérech, s většinou   těch samých postav a replik,   prostě mi v podstatě vůbec   hlava nepobírá důvod   existence tohoto   pokračování. Ke všemu se   tvůrci dvojky navíc ani   nepoučili z chyb z jedničky,   takže ani zde nedošlo k   nějakému výraznějšímu   posunu, co se kvality efektní   stránky týče a ani zde   nezapracovali na nevýrazné   choreografii soubojů, a tak   ikdyž je ve výsledku Hunger   Games: Vražedná pomsta sice   skutečně svižnou, zábavnou   a atmosférickou podívanou,   což jinými slovy znamená,   že jde o poměrně kvalitní   film, je to paradoxně stejně   naprosto k ničemu, protože   kdo viděl jedničku, může   tento zbytečný díl rovnou   přeskočit a čekat na   pokračování třetí, kde   třeba k nějakému tomu   posunu či změně už dojde.
veronika24
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.2.2014
zklamání
tenhle film byl pro mě   obrovský zklamání...čekala   sem že to bude oproti   jedničce lepší, ale ono to   bylo stejný. Doslova. Jak   přes kopírák. První půlku   se nic nedělo, milostnej   trojúhelník byl omílán   pořád dokola až to bylo   neuvěřitelně otravný a   druhá půlka se lišila od   jedničky jenom jinými   protihráči. Konec vlastně   konec nebyl a byl to jen   cliffhanger pro další díl.   Tenhle díl mě přišel   naprosto zbytečnej a vznikl   jenom, aby mohl vzniknout   nový MOŽNÁ lepší   příběh.
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.5.2014
Jedničku jsem neviděl a ani   už nechci,nějak jsem tomuto   filmu nepřišel na   chuť,pustil jsem si to   dvakrát a pokaždé   usínal,ze začátku filmu   jsem v tom trochu tápal než   jsem pochopil o co jde,po   třičtvrtě filmu přišlo   pár akčních scén,ale   bohužel žádný zázrak.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19067minih19067Slunce, seno a pár facek (1989) 
Slunce, seno a pár facek n
minih30602minih30602Žena za pultem (1977) [TV seriál] 
Žena za pultem n
minih51268minih51268Pošta pro tebe (2005) [TV pořad] 
n
minih41877minih41877Asterix a Olympijské hry (2008) 
Astérix aux jeux Olympiques n
minih48678minih48678Avatar (2009) 
Avatar n
minih24627minih24627Příběh dušičkový (1964) [TV film] 
Příběh dušičkový n
minih25517minih25517Pelíšky (1999) 
Pelíšky n
minih102213minih102213Ledové království (2013) 
Frozen n
minih154509minih154509Dukla 61 (2018) [TV film] 
Dukla 61 n
minih16152minih16152Pohřben zaživa (1990) [TV film] 
Buried Alive n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Hunger Games: Síla Vzdoru 2. část (2015)

 Hunger Games: Síla Vzdoru 2. část (2015)
Hunger Games: Síla Vzdoru 2. část n
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
Žánr: válečný / drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Francis Lawrence

(pokračování)

Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část (2014)

 Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část (2014)
Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část n
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Francis Lawrence

(pokračování)

Hunger Games (2012)

 Hunger Games (2012)
Hunger Games n
The Hunger Games
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Ross

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zavolejte porodní sestřičky (2...

09:00 - 10:05

11 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká tvář Thajska

08:30 - 09:15

41 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:50 - 09:50

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:40 - 09:15

31 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190653
Osobností: 698110
Fotografií: 765024
Plakátů: 377242
Obsahů a biografií: 178463

Poslední komentáře

Harry Potter a Princ dvojí krve ...

Harry Potter a Princ dvojí krve
Ze všech dílů patří   někam do průměru. Ani   nejhorší, ale ani   nejlepší. Děj strhne,   vizuálně výborné, herecké   výkony dobré.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Tankový prapor (1991)

Tankový prapor
Lehce přes průměr,   přílišné tlačení na   pilu, jak řvaním Skameneho   nebo Donutila, tak hloupými   vůlgarismy.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Chlípník (1995) [TV film]

Chlípník
Podle mého názoru se   Zdeňkovi Svěrákovi tahle   úprava Maupassantova méně   známého dílka opravdu   hodně povedla i s   převedením děje do více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Slzy slunce (2003)

Slzy slunce
Válečný akční snímek se   skutečně hvězdným   obsazením a navíc s   výrazným přesahem v ději,   který se dotýká tak   zásadních věcí jako je více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Kočičí rvačka (2000) [TV epizoda...

Kočičí rvačka
Díl se rozjíždí   normálně, ale docela to   nabere spád. Red nechce aby   Blbso chodil s Laurie, i Kitty   je proti, ale Kelso to   nevzdává. více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ďábel v kanceláři (Le diable dans la boîte)

Ďábel v kanceláři
Le diable dans la boîte

Kim Coates

Coates Kim

John Morris

Morris John

Danny Green

Green Danny

For Colored Girls

For Colored Girls
For Colored Girls

Loong Shiao

Shiao Loong

Cinco Paul

Paul Cinco

Hell and Back

Hell and Back
Hell and Back

Eric Meyers

Meyers Eric

Leslie Uggams

Uggams Leslie

Naposled navštívené:
Ďábel v kanceláři (Le diable dans la boîte)

Ďábel v kanceláři
Le diable dans la boîte

Kim Coates

Coates Kim

John Morris

Morris John

Danny Green

Green Danny

For Colored Girls

For Colored Girls
For Colored Girls

Loong Shiao

Shiao Loong

Cinco Paul

Paul Cinco

Hell and Back

Hell and Back
Hell and Back

Eric Meyers

Meyers Eric

Leslie Uggams

Uggams Leslie