Duben
ohodnotit

May

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
93 minut
„Když nemůžete najít přítele... udělejte si ho sami!“

Obsah filmu May

 
Pravdepodobne nebola to chyba v May telesnom nedostatku, že sa s ňou deti nechceli kamarátiť. ten nedostatok ani nebol veľký, mala len škúľavé oko. Na vine boli jej čudní rodičia, ktorí miesto operácie oka alebo niečoho iného jej škúľavé očko prekryli pirátskou páskou. Na narodeniny dostala bábiku, aby sa s ňou kamarátila.

Už dospelá May, nie je o nič úspešnejšia. Pracuje ako asistentka u veterinára. Tam má aspoň prijateľnú kolegyňku, ktorá nepôsobí o nič normálnejšie než May. May je i šikovná krajčírka, šije svojím bábikam šaty. Dokonca nadviaže i blízky vzťah s automechanikom Adamom Stubbsom, ktorý vo voľných chvíľach sa venuje...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu May >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2019
"Když si neumíš najít přítele, udělej   si ho." Takový druh filmu miluju!! Krásně   bizarní, morbidní a černohumorný, zkrátka   divně ujetý. Divně myslím pro spoustu   "normálních" lidí, kteří nechápou   poetiku zvrhlosti. Já se neskutečně bavil již   od úvodních titulků a holčinu May jsem si   zamiloval na první pohled. Dokonale expresivním   způsobem ji zahrála Angela Bettis, která by si   za svůj výkon zasloužila nějakou cenu! Její   postavu jsem žral se vším všudy, jakoukoliv   grimasu, smutek, štěstí, lesbickou scénu s   Annou Faris...May je opuštěná dívka, která   doma promlouvá se svou zarámovanou panenkou,   šije si svoje oblečení a je tak trochu   švihlá. Pracuje jako zvěrolékařka. Občas má   taky problémy s očičkem. Jednoho dne potká   Adama, opraváře aut a zamiluje si jeho ruce. Na   kolegyni z práce si zase oblíbí krk, na její   přítelkyni nohy. Zkrátka na každém se jí   líbí něco a tak si usmyslí, že si sama   vytvoří dokonalou přítelkyni, jako byla celou   dobu její panenka z dětství. Svým způsobem je   to i dost smutný příběh. Výborný, ale   opravdu perfektní je soundtrack, který tvoří   různé písničky atmosféricky doplňující   jakékoliv scény a pocity, které May prožívá.   Tohleto je velká paráda!! Tak jako celý film,   který drží pohromadě také zásluhou   luxusního střihu. Už pokolikáté mě CSFD   přesvědčila, že podle jejího hodnocení se   nedá objektivně vůbec řídit. Taky to už   nějakou dobu nedělám a svoje komenty si píšu   hlavně pro sebe a svou filmotéku. Převážná   většina místních uživatelů a jejich   "chytré, důmyslné, odborné a   seriózní" výblitky jsou mi u prdele, (mimo   pár mých oblíbených). Když se budu chtít   znovu nevšedně, ale zato kvalitně pobavit,   sáhnu ihned po May. U scény při operaci kočky,   když špatně anglicky mluvícímu zvěrolékaři   vypadne skalpel do jejího otevřeného břicha a   začne na May křičet :"vytáhla ho ven, ale   honem honem", jsem řval smíchy!! :D Nebo   rozhovor Adama s May : "Co si to   čteš?" "O amputacích." "To   jako kvůli práci?" "Ne, jen tak ze   zábavy." Královskou korunu filmu nasazuje   Adamova záliba v Argentových hororech!!
RwlBem
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2016
Film, bez jehož shlédnutí
člověk o mnoho přijde, ale (imho) nelze ho   shlédnout opakovaně. Esence všeho   příšerného, čím může být zraněna duše   diváka, naprosto nečekaně vrcholí doslova v   posledních vteřinách filmu, bez kterých to   celé naprosto ztrácí smysl.
Naki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Film + je kanál někdy nezajímavých filmů, ale   to se nedá říct o snímku May. Je pravda, že   bylo vidět mnoho filmařských nedostatků, ani   né tak hereckých jako v některých případech   režijních. Film vypadá, že má suchou   atmosféru, ale pokus vyždímat z minima maximum   se myslím povedl. Není to ani horor jako   slušné psycho. Cením si toho, že režisér   Lucky McKee neexperimentuje a drží se žánru co   ho baví. Angele Bettis role velmi sedla. (Ve   filmu padlo docela dost slušných hlášek)
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2012
Ten, kdo bude k May přistupovat s konkrétní   představou hororu o duševně narušené dívce,   bude pravděpodobně rozčarován nebo   přinejmenším zklamán. Žánrová   příslušnost May je totiž poměrně   složitější. Jde o psychologické drama s   životopisnými prvky, které později přechází   do hororo-thrillerové roviny, jejíž nezbytnou   součástí je výrazná morbidní černohumorná   složka. Žánry se vzájemně nebijí, ale   šikovně se prolínají a plynule na sebe   navazují. Hlavní představitelka Angela Bettis,   na které úspěch filmu hodně závisí, je   výborná, sladce ďábelsky dokonalá a dokázala   svoji roli efektivně dotáhnout až do   šíleného konce.
Větší přínos má pro mě   první polovina filmu, protože takové to   morbidně humorné krvavé vražděníčko mi   opravdu moc neříká a May tím pádem z mého   pohledu v závěru ztrácí na atraktivitě. I tak   jde o velmi zajímavý a kreativní počin, pro   který rozhodně ne každý najde pochopení.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.8.2011
již nikdy víc...
to ale byla ohyzdná kravina! připomínalo mi to   "Miluj mě prosím" s Audrey Tautou,   akorát že Audrey byla daleko méně je*lá,   protože to už se nedá jinak ani popsat! 2 body   za Annu Faris, za zvěrolékaře z Borata a za   věčnou památku šedivé čičinky :). Vaše   vysoké hodnocení mne šokuje, doufám, že   nejste podobného ražení jako hlavní hrdinka :)
marci22
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.6.2010
První polovina filmu je jakýsi drsný   romantický blábol,ale poslední půlhodinka se   nadmíru vydařila.Paže,krk a   trup,nohy,hlava,ruce...
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2010
Pro mě to horor určitě je i když dost   nezvyklý ! May je trochu "divná"   holka, která nemá žádné přátele, jen svou   panenku Suzy. Potom potká Adama do kterého se   zamiluje,nebo spíš do jeho rukou,které se jí   zdají naprosto dokonalé. Její kolegyně a   později milenka má zase hezký krk a další   dívka krásné nohy. Když si myslí, že už   snad nebude tak sama, přijde velké zklamání.   May si proto stvoří dokonalého kamaráda,   který bude jen její a proto mu daruje to   nejcennější co má, svůj zrak. Teď je   konečně šťastná! A jestli se vám někdy   stane,že takovou "May" potkáte radši   se jí vyhněte, protože při líbání dost   kouše, a když je někdo moc vlezlý tak mu   vrazí nůžky mezi oči (mimochodem moje   oblíbená scéna.)
gabikazavacka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.3.2010
tento hororik je podľa mňa reálny. pravda,   málokto zo škaredých ľádi, alebo sklamaných   láskou, alebo z nejakého neúpechu sa začne   chovať ako to dievča.
ukazuje to akých mala   praštených rodičov. skôr sa jej deti báli,   lebo je divná, nie že má pásku cez oko ako   pirátka. tak mali jej vybaviť operáciu na to   škúlivé oko. a nerobiť z nej čudáčku -   pitárku. a vzťah s jeremy sitom may krachol,   lebo bola divná, kúsla tomu chlapcovi to pery.   choré. v podstate mala i atraktívne zamestnanie,   bola asistentka veterinára. a may zrejme trpela   schizofreniou, lebo ju hlasí nabádali, aby   robila toto a tamto. nakoniec sa i ľudom pomstila   - odrezala si z nich najkrajšie kúsky tela. a   nadprirodzené v tom filme nebolo nič. skôr to   bol príbeh o schizofreničke a masovej vrahyni. a   v tom filme väčšina ľudí hlávne žien   vyzerala akoby boli satanisti. čierno sa   obliekali, líčili. divný.
Kubee
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.1.2010
Byl sem zvědavý co to bude a na konec se z toho   vyklubala pěkná nuda. Pořád sem čekal, až se   něco stane a ono nic.
dobes.pavel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.12.2009
May
Spíše průměrný horor, který postrádal více   napětí. I když mám z panenen celkem strach,   tak se našlo velmi málo situací, u kterých   bych se aspoň trochu bál. Určitě se filmu   nedá upřít to, že byl svým způsobem celkem   morbidní a zvrhlý, ale celkové atmosféře   něco chybělo. Děj byl povětšinou nudný,   rozjel se až u konce, kde příjde na řadu i   trochu krve.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29452minih29452Dohola (2000) 
Blow Dry n
minih18097minih18097Roztržitý (1970) 
Le Distrait n
minih27892minih27892South Park: Peklo na zemi (1999) 
South Park: Bigger, Longer & Uncut n
minih62804minih62804Claire (2007) [TV film] 
Claire n
minih43633minih43633Disturbia (2007) 
Disturbia n
minih25867minih25867Seznamte se, Joe Black (1998) 
Meet Joe Black n
minih42382minih42382Potomci lidí (2006) 
Children of Men n
minih27111minih27111Vodonoš (1998) 
The Waterboy n
minih47148minih47148Kopačky (2008) 
Forgetting Sarah Marshall n
minih3073minih3073Angelika a sultán (1968) 
Angélique et le sultan n


Hodnocení:n12345678910
May (2002)May (2002)May (2002)May (2002)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190693
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377363
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10