Duben
ohodnotit

Nestyda

Další název:
Shameless
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
9.10.2008
„O muži, který se rozhodl vyměnit rodinu a úspěch za svobodu, plnou alkoholu a sexu.“

Komentáře k filmu Nestyda

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 40
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2024
Literární autor Michal   Viewegh měl vždy smysl pro   syrový realismus s nádechem   poetiky a životní roviny v   charakteru svých postav se   zachováním úsměvnosti nad   danými skutky. Ne každému   režisérovi se to, ale   podařilo plně zachytit při   převodu na filmové plátno.   Jan Hřebejk je však, jak se   právě tímto ukázalo,   plnohodnotnou výjimkou. Ve   filmu zhmotnil motivy z   několika Vieweghových   povídek do jednoho uceleného   příběhu, který zaujme svou   tragikomičností, a to nejen   hlavních postav. Střední   věk je zkrátka období,   kterým ne každý může   úspěšně projít bez   úhony, aniž by se zamyslel   nad tím, jak žil svůj   dosavadní život, a   přemýšlel, co bude dál.   Příběh zkrátka pojednává   o životním období, kdy   nejednoho člověka začne   dusit stereotypní způsob   života, což způsobí, že   začne o všem pochybovat a   hlavně se začne zabývat   osudovými podivnostmi, které   do té doby zůstávaly bez   povšimnutí. Jan Hřebejk   ponechal celému příběhu   poněkud rozplizlý ráz, v   němž děj plyne jako čas,   nechává diváka v určité   nejistotě, benevolenci a   snaží se navodit atmosféru   buď pochopení, nebo nechuti.   Je to zkrátka film, který   nepobaví, přestože je   záhadně vydáván za   komedii, neuchvátí dramatem,   ani nenaznačuje smysluplné   rozuzlení. Může být vůbec   nějaké? To už musí   rozhodnout diváci. Což   znamená, že film vede   diváka k zamyšlení a v   jistém smyslu ke kritice   předkládaného osudu.   Pochvalu si zaslouží i   kamera, protože autenticita   pražských scenérií jen   umocňuje poetiku   předkládaného života.   Daný námět rozhodně   nezestárne, neb je po   generace stále stejný.   Stačí mít chuť   rekapitulovat svůj život,   přemýšlet a mít odvahu   být sebekritický.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.11.2008
Poučení pro muže nad 40 -   važte si toho co máte doma a   nevšímejte se   korytnaček:-)
Příjemný film, sice   nedosahuje špičky   Pelíšků, ale Hřebejk   odvedl slušné dílko.   Zajímavá hudba, vtipné   scénky, občas nuda, lehčí   nadprůměr.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2017
PROCESOR!
Po dalším shlédnutí   snímku jsem musel upravit   hodnocení. Ale i tak si   myslím, že je to příjemná   oddychovka a určitě bych v   tom nehledal gordický uzel.   Mapuje totiž jen to, co   známe všichni velmi dobře.   Člověk potřebuje mít vztah   a každý se s tím   vypořádá po svém.
georginaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Život jenž žijeme a ani   nechceme jít v řadě jako   ostatní. A co nám brání???   Smysl pro rodinu, pro práci,   jít v davu jako ostatní, moc   se nevymykat dannému systému   a proč??? To snad nikdo   nechápe, tak žijme tak jak   chceme a s kým chceme a   nebraňme těm ostatním, že   chtějí něco víc.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Po hodně moc dlouhé době je   to film Jana Hřebejka, na   který se dá koukat a   dokoukat ho až do konce,   aniž by člověk musel   složitě dumat, co tim jako   pan Hřebejk chtěl říct.   Nestyda je pohodovej a   absolutně nenáročnej film,   který stojí především na   výkonu Jiřího   Macháčka.Nebýt jeho a   faktu, že předlohu i   scénář napsal Michal   Viewegh, asi bych na to ani   nekoukal, protože Jan   Hřebejk už mě zklamal   opravdu mockrát.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2015
Nejdřív jsem si myslel, že   na celém filmu bude   nejlepší ten popcorn,   nakonec jsem ale Nestydě na   chuť přišel. Civilně a bez   hysterických emocí Nestyda   vypráví klasický příběh   "sousedů od vedle".   Fakt trvá, než si člověka   získá, ale je tak   uvěřitelný, že Vás   prostě osloví.
Jamal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2009
U mě dobrý (( ::, typická   česká komedie, která vás   nejen rozesměje, ale taky   občas bude připravovat   trošku o nervy.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.4.2011
asi...
...asi nejhorší Hřebejk a   čím dál horší Viewegh.
Mám na Michaela Viewegha   svůj čistě subjektivní   názor. Myslím,že je to   můzou políbený   spisovatel,který ale má moc   moc rád penízky a tak svůj   talent "rozpliznul"   do mnoha a mnoha děl   neustále klesající   kvality...
A takový je   i "Nestyda". Jsou v   něm zábavná místa,ale ve   zbytku už se to jen tak   nějak okecává, Na jednu   milou bakalářskou povídku   by děj jistě vystačil. Na   větší formát je to málo.   Film je pak ukončen hala   bala,jako kdyby mělo jít   příští týden v telce   pokračování. Hned po VKV-   čkách. Ve filmu se mihne i   řada osobností se   střídavým úspěchem.   Někteří se tam hodí,jiní   neurazí,někteří jsou tam   navíc. Např.sám   autor,který na začátku   ukáže svou oduševnělou   tvář a drží dveře Halině   Pawlovské,která stejně   nemá šanci se do nich vejít   (promiňte mou poťouchlost. O   trapnosti Banánových   rybiček se zmíním   příště).Takže film. Šlo   to dokoukat,ale víckrát už   to vidět nemusím...
I když ňadra slovenské   herečky...ale to sem   nepatří...
stanko
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Mezi českými filmy spíše   podprůměrný kousek. Snad   proto, že nemá skoro   žádný děj, který by stál   za zmínku, možná i proto,   že Macháčka i Lišku a   jejich schopnost dobře hrát   už známe, a čekáme od   dobrého filmu víc, než že   v něm budou obsazeni tihle   dva.
Clockwork
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Dle meho nazoru celkem   vyvedena komedie,ikdyz ne   zrovna ze zivota,hodne   pochybuju ze za vetsinou   dnesnich rozvodu stoji   velikost nosu manzelky.Takze   zapletka mi prijde docela   nesmyslna,ale jooo parkarat   sem se docela hezky pozasmaal.
sismik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Dostala jsem to, co jsem   čekala, nic převratného,   nic světoborného, ale   několikrát jsem se upřímě   a od srdce zasmála a to mi   pro potěšení stačí.   Rozhodně film, který   úžasně vystihuje českou   povahu a celkem vtipnou formou   nám přibližuje každodenní   obyčejný život. Macháček   předvedl celkem průměrný   výkon, ovšem výborná byla   Mária Vašáriová. Rozhodně   film narozdíl od Karla Gotta   doporučuju, ale   neočekávájte převrat v   české kinematografii.
luca-luciano
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.7.2009
Celkem ušlý snímek. Sice mi   to moc jako komedie   nepřišla, když tam nebylo   nic moc huomrného, ale šlo   se na to dívat a to   důležité. Divil jsem se,   že tam hraje dost známejch   osobností. A to právě bylo   vždy překvapení, před   utuchajícím dějem. Michal   je můj oblíneý spisovatel,   ale zfilmování se až tak   moc nepovedlo. 6 bodů   stačí.
Rumenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.11.2010
Dámy, neberte na to do kina   pána se kterým jste na více   než třetím rande. Dámy a   pánové nečekejte od toho   něco intelektuálního. Ale   mě se to i docela líbilo. Je   to o pánovi, co se rozhodne   zkusit po letech opět   pubertu, nechá manželku a   začne se chovat jako hňup.   Takže vlastně film ze   života... EAT ME!
Astarnim
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.4.2013
Musím se přiznat, že jsem   člověk který se na filmu   snaží vždy najít něco   hezkého. Ale tento film mě   zklamal. Znám sice i mnohem   horší filmy, ale i přesto   jsem musel hodnocení dát   nízké. Pustil jsem si   komedii a měl jsem pocit, že   koukám na dokumentární   snímek s trochou   komediálního podání.   Chvílemi jsem se modlil, aby   už film měl konec.
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.1.2022
S ohledem na katastrofu,   která u nás v tomto žánru   nastala v následujících   letech to možná sneslo   ještě jednu hvězdu navíc,   ale špatný scénář a   hodně nevyrovnané herecké   výkony mi v tom nějak   brání. Navíc mě nikdy   nijak moc nechytala tvorba   Michala Viewegha a tak těch 5   z 10 je pro mě opravdu   maximum. Nemůžu si pomoct,   ale všechno to na mě   působí příliš   vykalkulovaně.
veverka-zrzka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.4.2010
Film mě bohužel nezaujal   tak, jak bych si   představovala. Bohužel to   nezachránili ani hvězdy jako   Macháček či Divíšková.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.11.2008
Nestyda
Tak jsem se přiklonil k   hodnocení pět, průměrný   průměr:-)
Film o   manželství, lásce a   celkově o vztazích, jen jak   už psal někdo pode mnou,   trochu Hřebejkovi vypadl děj   a pointa. Vieweghovu tvorbu   znám, a jelikož mi všechno   přijde tak trochu na jedno   brdo, nebyl jsem ani zklamán   ani potěšen. Pár scén je   ve filmu opravdu vtipných   (asi nejvtipnější když   Macháček povídá jak se   zůčastnil revoluce a na   dalším snímku je to   dokázané:-D), dokonce se ve   filmu objevil i Karel Gott!)   Ale jak už jsem psal výše,   nakonec je to přeci jen   průměrný průměr (tohle   slovní spojení si nechám   snad patentovat...).
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.12.2017
Hřebejk je dobrý filmový   vypravěč, tak to není   úplný propadák (navíc si   vypomohl zajímavými   písničkami). Jenže   scénář je slabý a přes   pár "opravdových"   okamžiků neobstojí ve   srovnání třeba s těžko   překonatelným Jako jed.   Vůbec nechápu, proč   příběh není dopsán a   končí někde ve dvou   třetinách bez snahy o   jakékoli celkové vyznění.
Snura
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.8.2009
Takový typický Viewegh.   Potíž je jen v tom, že on   se mnohem lépe čte než se   kouká na filmové adaptace,   které byly podle jeho knih   natočeny. A konec konců, je   to i typický Hřebejk.   Hřebejk posledních několika   let, kdy chrlí jedno   nemastné neslané dílko za   druhým, kdy čím dál tím   víc zašlejší šeď   průměru nezachráňuje ani   kvalitní herecké obsazení.
topipig
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.3.2022
Průměrná Hřebejkovina   podle podprůměrné předlohy   Viewegha. To je furt dokola.   Pár vtipných momentů se   sice najde, ale z šedi   tuctového příběhu je   nevytáhnou. Nejlepší   režisérské období   (pominu-li Učitelku) má   bohužel Hřebejk už za   sebou.
Nasudr
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.8.2010
Vzhľadom na veľkú reklamu   som od filmu očakával oveľa   viac. Slabší scenár,   monotónny dej, skrátka bolo   tam málo šťavy. Jeden zo   slabších českých filmov.
Charlie35
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.5.2009
Vlažný pokus o komedii. Pár   dobrých momentů a zajímavá   muzika nestačí na dobrý   film. Hřebejkovi evidentně   docházejí náboje.
Milicent
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.4.2010
..no boože
Není pořád posvícení aneb   i mistr tesař se utne..je to   obdivuhodně nudný film.Asi   příliš es škodí, jak by   řekla teta Kateřina-mnoho   zajíců, myslivcova smrt   :o)) Navrhuju vypnout zvuk a   jen se dívat na krásnou   paní Vašáryovou,   úžasného pana Landovského   a paní Divíškovou.. Nic tak   protivného jako Jiří   Machářek už jsem dlouho   neviděla..no co taky mohl s   tou rolí nadělat..
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.2.2012
Na to, že to má být   komedie, vyloženě smích   nevyvolala vůbec, jen občas   pousmání.   "Nejlepší" v té   bídě byl cynismus a   občasné hlášky   Landovského, ale v paměti   neutkvěla žádná. Hvězdy   hrající samy sebe nemají   prakticky žádný prostor se   víc projevit, ale kdo ví,   jak by to dopadlo pak...
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.12.2016
V každém případě se na to   dívat dalo. Viděl jsem   spousty lepších film, ale   taky těch horších. Mohli   tam vrazit více fórečků.   Cameo pana Gotta nic   nepřineslo.
green-tea
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.2.2011
Jsou filmy, které mě   napoprvé nijak neosloví, ale   při dalším sledování je   vezmu na milost a někdy si je   docela oblíbím... To však   "Nestydův" případ   rozhodně není - ani včera   se mi jej nepovedlo dokoukat   až do konce. Nemastné,   neslané, šedivě nudné...
M.A.G.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.4.2010
Nic moc teda,čekal jsem to   daleko lepší.I když to   Macháček jako obvykle hrál   dobře,zbytek filmu mě nějak   moc nezaujal.
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.2.2012
Nestydatá nuda
Dlouho jsem váhal, zda   udělit 40% nebo méně, ale   nakonec jsem dal 30% a   myslím, že spravedlivě. Na   komedii prostě nuda, usmál   jsem se asi 5krát a celkově   mě to přišlo na to, že to   natočil Hřebejk dost slabé.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.9.2013
PR Nový čas?
Som zvedavý kedy niekto   natočí dobový film o   otcovi, ktorý nepodvádza   manželku a jeho ouperka si   dokáže zachovať   profesionálny prístup. Ja   viem, že dnes je to už asi   sci-fi, ale snáď by to   niekto zvládol. Tento snímok   nie je komédia, je to   záhada. Celý film sa   snažíte prísť na to, o   čom to vlastne je. Škoda,   keby mi bolo nadelené rozumu,   možno by som na to prišiel,   ale čo už. Odpad ale dať   nemôžem, Liška bol   sympatický, bombová i keď   krátka bola dvojica   úchylných alkoholikov   Luknár vs. Hajdu a síce   Kerekes herecké umenie je   silno diplomaticky povedané   dosť diskutabilné (je to   hrôza), tak jej pľúcka sú   fakt skvelé
ValaMalDoran
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Další marný pokus natočit   film o vztazích. Samotáře   to stejně nepřekoná, takže   co zkusit jiný téma. A   určitým hercům nejde ani   hraní, ani zpívání. A zase   platí, čím větší reklama   na film před uvedením do   kin, tím horší výsledek.
teta.Essie
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.4.2011
neslané nemasné
Já jsem člověk co   nesnáší frašky,výsměchy   a parodie.Nestyda je podle mě   parodie na Dekameron a myslím   si že i přesto že to   Viewegh napsal sebelépe a   sebeúspěšně pak nestyda se   zrovna moc nezvedl.Na první   pohled to diváka velmi nudit   však když se do toho   člověk zadívá tak mu dojde   že je to buď blbost a nebo   ztráta času definitivní   ještě větší jak na   začátku.v prvních 20min mne   celekm zajímalo jak tohle   může dopadnout,ale postupně   se to znuďoalo a znuďovalo a   přišlo mi čím dál více   že si pan Viewegh udělal   českou předělávku   Dekameronu.Myslím s e kdyby   to lépe vypracovali jak páni   scénaristi i rejža,aspon do   míry neusnutí,tak by to   mělo o pár desetinných   bodů hodnocení více.já   hodnotím za 3.
pink.mouse
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.8.2010
opět jeden zbytečný český   film... docela dost nuda...   pěkný námět ale to   zpracování... no děs... za   celý film jsem se tak   třikrát zasmála... tohle   podle mě není komedie....   spíš tragedie...
aurora45
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.5.2010
Viewegh a Hřebejk. Jména,   která mají na svém kontě   výborné věci. Tato mezi ně   nepatří a ani spojení   autora s režisérem není nic   jiného, než účelové.   Herci dobří, dělají co   mohou.
Viki9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.5.2010
Na konci tohoto filmu se mě   syn zeptal o čem to vlastně   bylo...nedokázal jsem mu   odpovědět...sám   nevím...jak říká klasik:   druhou půlku filmu jsem   dokoukal jen proto, abych   zjistil, zda bude stejně   slabá, jako ta první...pan   režisér Hřebejk by si měl   dát chvíli pauzu, nechrlit   tuctové zboží jako na   pásovce a hlavně zapomenout   na Viewegha...
zruz
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.5.2009
NEkomedie
Komedie u které se nezasměju   NENÍ komedie. Bohužel   totální zklamání nebýt   Macháčka, tak bych u té   hovadiny těch 88 minut   nevydržel. Hřebejku vzpomeň   si na lehkost a srandu z   Tvých dřívějších filmů   a zpytuj svědomí!!!
hledaseniki
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Nestyda
Velkou výhodou tohoto filmu   je jeho herecké obsazení.   Především Jiří   Macháček, jinak film Nestyda   nemá náročnějším   dívákům mnoho k   nabídnutí, nebo dokonce si   myslím, že žádnému   divákovi nemá co nabídnout.   Byla jsem donucela abych film   viděla, při jeho sledování   jsem byla znechucena a měla   jsem nutkání ukrást   ovladač a příběh o ničem   přetočit. Tenhle snímek si   nepustím už nikdy.
mildaaxe
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Proč?Dřív byl pro mě   Hřebejk zárukou kvality, to   samý Macháček, jejich filmy   nebyli sice nic   intelektuálního, ale   dokázali výborně pobavit,   ale proč vzniknul tenhle   podprůměrnej snímek teda   opravdu netušim.Objevilo se   tam sice několik málo   scének, co se mi líbily, ale   zasmál sem se jenom JEDNOU a   to eště na úplnym   začátku...Jedinej Pavlík   Liška mě nezklamal, jinak   fakt děs...a já za to eště   utrácel prachy v kině...
sylwikk
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Film mě totálně zklamal.   Nepochopila sem, o co tam   šlo, podle mě to nemělo   žádnej děj, ani příběh a   moc vtipný mi to taky   nepřišlo :( Nic moc.
martas_v
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.5.2009
Český film se potápí jako   Titanik a není schopen   vyprodukovat normální,   hezký film. A Hřebejk,   dřívější tahoun, dneska   podprůměr. Takže nuda a   nuda.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.3.2018
Krasavec nestydou
Ošklivějšího svůdníka   pohledat. Film je spíš   parodií n komedii, co ale   čekat od současné stupidní   filmové komediální   tvorby.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih167320minih167320Kurýr: Zásilka smrti (2019) 
The Courier n
minih29902minih29902Anatomie (2000) 
Anatomie n
minih78339minih78339Válečná planeta (2008) 
Battle Planet n
minih6353minih6353Divá Bára (1948) 
Divá Bára n
minih24998minih24998Raz, dva, tři (1961) 
One, Two, Three n
minih43919minih43919Au Pair aneb Slečna na hlídání (1999) [TV film] 
Au Pair n
minih154071minih154071Bajkeři (2017) 
Bajkeři n
minih62616minih62616Poslední dny války (2009) 
Brother's War n
minih79993minih79993Raubíř Ralf (2012) 
Wreck-It Ralph n
minih37055minih37055Hrbáč (1959) 
Le Bossu n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dynastie Nováků (1982) [TV ser...

11:05 - 12:00

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:50 - 11:40

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Rady ptáka Loskutáka (2001) [T...

10:25 - 11:30

60 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Partie Terezie Tománkové (2020...

11:00 - 12:00

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376673
Obsahů a biografií: 178303

Poslední komentáře

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Alenka v říši divů (1999) [TV fi...

Alenka v říši divů
Chtěl jsem si na stará   kolena rozšířit vědomosti   a poprvé v životě vidět   "nějakou Alenku". No vybral   jsem si toto dílko a čert   ví, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10