Duben
ohodnotit

Salt

Rok:
2010
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
12.8.2010
„Snaha prokázat nevinu jen podněcuje dohady o skutečných motivech.“

Komentáře k filmu Salt

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
Erkul
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Několikrát porušené   nejzákladnější fyzikální   zákony při nadlidských   výkonech Saltové.   Primitivní američtí agenti   a ruská tajná služba   takřka jako na dovolené.   Postupná přeměna Saltové v   zoombi a takřka bezúčelný   film, když nebylo jasné, zda   zvítězilo dobro nad   bezprávím.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Výbrorná skákačka a   střílečka pro obdivovatele   Angeliny... My s citem pro   základní realitu   neakceptujeme zcela, že   vyhodí motorkáře ze sedla   chytnutím za řídítko,   naskočí a jede... motorka   jí nespadne - nic..no,   zřejmě nový model o   celkové váze 2,3 kg :o)...  
ač na mou strunu   vlasteneckou zabrnkalo, že   voják Tomáš byl zde Čech   (ano, nevěřila jsem   vlastním očím, když jsem   viděla vlaječku na jeh   rukávu - chtěla bych se   zeptat znalců - i zbytek   uniformy byl   realistický??),přesto mi   nepřijde reálné, že by   zrovna naši běžně   korzovali po Bílém   domě....

Vem   to čert....stejně jako Ethan   Hunt, James Bond nebo MacGywer   i Evelyn Salt je v podstatě   nezničitelná a tak se to   musí brát - příběh je   opravdu dobrý, jak už někdo   vzpomínal Wanted, hodně   podobné ve směru vizuálně   výborné, dějově výborné,   leč realisticky ani   omylem...

přesto - dobrá zábava   (a překvapivě i smutek -   manžel) a polootevřený   konec...snad příprava na   druhý díl?
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.8.2010
Angelina je takový malý   terminátor, pokaždé, když   jí někdo srazí na zem, zase   vstane a jde (běží)   dál.
Kromě toho, že   pořád běží, tak i   skáče, jakmile odhodí   lodičky s vysokými podpatky,   tak šplhá po zdech a   vyrábí bomby z   kancelářských židlí.   Snímek zaměnitelný s   dalším Angelininým filmem   Wanted, či-li nic nového.   Potěšila česká vsuvka,   solidní rvačka s Lievem   Schreiberem a jeho následný   konec také, odstřelení   jedné osoby na lodi mě teda   mrzelo, nemají to ti agenti   se soukromým životem   lehké.
Jinak za   měsíc si z tohoto filmu budu   pamatovat maximálně to, že   měla Angelina blonďaté   vlasy.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.2.2011
Salt
Salt, jak se za studené   války říkalo jednáním o   atomových zbraní mezi Ruskem   a USA, kterého se zúčastnil   Brežněv, Carter, Ford, Nixon   a další velcí muži své   doby, docela dobře vystihuje   podstatu snímku. Jen se mi   zdá docela nelogické   umístit děj do dnešního   světa, kdy konflikty   minulých dob jsou dávnou   neaktuální a nejsou zrovna   tím, co světu hrozí.
Jinak akce byla skvělá a   začátek mě dost dostal.   Škoda, že Evelyna Slaná v   průběhu děje koná tak,   jako kdyby její postavu psalo   pět různých scénáristů a   každý měl o této agentce   úplně jiné mínění. Děj   byl tak nepravděpodobný a   zmatený, myslím, že ani   filmaři ve výsledku   nevěděli, co se vlastně   momentálně děje a jen   přidávali další a další,   ač nelsmyslné tak   perfektní, akční scény.
Jako každý vlastenec   jsem byl rád za účast   českého vojáka, který   sehrál docela významnou   roli, a jako fajnšmejkr   "Lary Croft"   Angeliny Jolie jsem obdivoval   její proměny, zvláště pak   blonďatou hlavu. Ve výsledku   ale obyčejný průměr, na   který si za chvíli už   vůbec nevzpomenu...
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.12.2014
Svižný a brutálně   uhánějící akční snímek,   kde jsem měl dojem, že   agentka ztvárněná Angelinou   Jolie je snad přímo dcera   Johna Ramba. Kdyby skutečně   někdo takový existoval, to   by se děli ve světě věci.   Ale bohužel, taková   představa je stejně tak   nereálná, jako je nereálný   celý tento příběh. Ale   proč si tím kazit filmový   zážitek? Příběh má také   svoji určitou zvláštnost.   Je zcela nepředvídatelný.   Tolik zvratů v ději dlouho   vidět nebylo. Celou dobu jsem   skutečně nevěděl, na čí   straně agentka Evelyn Salt   vlastně je. Jako akční film   splňuje všechny tendence   akční zábavy.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.5.2012
Keď hráte na minimálne desať strán
No jo no. Zas tí zlí Rusi.   Mám taký pocit, že si   scenáristi pri tvorbe filmu   poriadne uhýbali, inak si   neviem vysvetliť, ako sa dá   taká zlátanina stvoriť.   Síce aj to je forma umenia,   dohnať to do takých   absurdít. Konšpirácii na   desať filmov. Ťažko sa bolo   v tom vyznať. Začiatok ešte   ako tak, ale potom toľko   zvratov, že to prestávalo   baviť. Najprv som chcel dať   viac bodov, ale ako šiel film   ďalej, išlo to dole kopcom a   to v slušnom uhle spádu.   Pani Angeline neviem vôbec   prísť na chuť a ani tu nič   moc. Ostatní tiež nič moc,   až na toho agenta Teda   Wintera. Film neskutočná   nuda, naháňačky popierali   akékoľvek fyzikálne   zákony, a jej všetko   vychádzalo. V podstate   nesmrteľná, asi aj takému   Chuckovi Norisovi by bola   obstojným súperom. Čo už.   Bodíky navyše za celkom   slušnú hudbu, za niektoré   naháňačky, ktoré celkom   ohúrili (i keď ste krútili   hlavou, že ako to robí) a   hlavne sa pekne postarala o   svojho psíka. Jo a ešte   nesmiem zabudnúť, že ten   koniec bol neskutočne   príšerný. Takže to vyzerá   tak, že bude asi aj   pokračovanie, čo je dosť   zlé
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2013
Výborný špionážní   thriller tentokrát je v   hlavní roli špiona A.Jolie a   nebyla to vůbec špatná   volba.Napínavý příběh   připomínající Bourna má   skvělé svyžné tempo s   dobrými akčními   scénami.Jak visuálně tak   hereckými výkony skvělá   podívaná.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.8.2014
Ošklivá a herecky slabá   Abgelina Jolie jde herecky   pěkně do kytek.
Film   Salt (Po Česku Saltová)   přitom začíná velice   zajímavě, uvede diváka do   děje hned od první minuty,   což takové filmy doslova   miluji. Po prvních scénkách   jsem si říkal, že film má   potenciál a že by mohl být   dobrý, nesnáším totiž   dlouhé, přetažené a   znuděnné začátky, kde   čekám 20 někdy i více   minut než se začne něco   dít. Ale bohužel po slobném   začátku se film Salt začal   ukazovat jako nereálná   béčkově akční slátanina,   kde naše Jolie sehrála Bonda   v ženském podání.

Děj tohoto   béčkového snímku je   zasazen silně proti Rusku a   komunismu. Amíci se zde   ukazovali, jako neviní   mírumilovní človíčci,   což bylo rozhodně   přehnané. Saltová je   prostě americká agentka, ale   její kolegové na ni uvalí   podezření, že je to ruská   špiónka a už to jede. Děj   se nám roztáčí, ale   bohužel to s ním jde pěkně   do háje.
Od sekvence,   kdy proti Saltové se   rozběhne vyšetřování a   každý policista ji bude   hledat jsem přestával mít   chuť se na film dívat,   říkal jsem si: Jo, zase   klišé. Takovýchto filmů tu   už bylo mraky stejně tak,   jako akční scény, které   zde byly prezentovány. Děj a   vlastně celý film není nic   nového, nastane nuda, klišé   a trapné dějové převraty   se špatnou režií. Od filmu   a od Jolie jsem rozhodně   čekal víc.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.8.2011
Detsky film pre dospelych...
Angelina Jolie hra v jednom   filme za druhym, ale kto sa   jej potom stara o 6   deti?OK.Nebudeme riesit sex   idol a matku v jednom   Angelinu, ale film, v ktorom   hra.A ten je pre mna   sklamanim.Scenar napisalo   decko,pretoze je neuveritelne   naivny.Snaha o premyslenu   konspiraciu skoncila v   troskach a vysledkom je salat,   ktory nema hlavu ani   patu.Rezia,akcne sceny a   herecke vykony priemerne.Film   doporucujem len nekritickym   fanusikom Angeliny a ludom so   zmyslom pre humor.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2011
Tak tohle byl velmi slušný   akčňák! Co na tom, že   místy sice vykrádá jiné   filmy a místy jsou zvraty tak   šílené, že si budete   ťukat na čelo. Důležité   je, že svou funkci plní -   baví. A navíc to Angelině   Jolie s pistolí to sakra   sekne!
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2011
Přepsání scénáře pro   ženskou roli byla výborná   volba. Tom Cruise uvolnil   místo Angelině a té se   podařilo ztvárnit jednu   neobyčejnou agentku. Přes   všechny nadupané akční   scény se mi zdálo, že ne   všechny fungují dokonale.   Například dálniční   skákání z auta na auto. Co   můžu u Salt vyzdvihnout je   chladná řezničina a to, že   si divák ani po konci fimu   není zcela jist, za koho   Evelyn Salt vlastně kope.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.1.2019
Dobrý akční film. Hned od   počátku to má švih a spád   a Angelina předvádí   skvělé kousky. Naškodu je   scénář je trochu   jednoduchý, ale milovníkům   akčních filmů se to musí   líbit.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.9.2015
Děkuji , podruhé nikoliv
Scénář k Saltu nejspíš   ležel někde v zaprášeném   šuplíku hollywoodského   studia pár desítek let,   protože nejen tématem, ale i   duchem spadá do dob   nejtvrdší studené války a   je paranoidnější než   většina slavných   propagandistických snímků   té doby. Podle jeho autora se   to v NATO a USA především   jen hemží supertajnými   ruskými agenty na   nejvyšších místech   včetně postu amerického   prezidenta. Hlavní hrdinka je   produktem ženské emancipace   a gender hnutí do té míry,   že se nejen vyrovná, ale i   hravě předčí Jamese Bonda,   takže pro ni není žádný   problém zlikvidovat ochranku   ruského i amerického   prezidenta, dobít   superstřežený bunkr, kam se   má uchýlit americký   prezident v případě   jaderného konfliktu, a   především dává na frak   desítkám agentů   nejrůznějšího   ražení.Naprosto mimo mísu.
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2010
Angelina Jolie rovná se   bezkonkurenční podívaná.   Už jen to jméno vám   zaručí skvělý film. Je to   velice dobře zpracované.   Perfektní akční scény,   super triky. Sice to není   úplně 100%, něco málo mi   tam chybělo. Ale rozhodně   doporučuju, nudit se   rozhodně nebudete, děj je   hodně zajímavý a nakonec je   dost šokující. A pro   fanoušky Angie to je   povinnost zhlédnout Salt.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2012
Nikdo není tím, kým je a   nic není tak, jak to   vypadá... Neprůstřelná   spidermanka Salt dokáže   neuvěřitelné věci a   pořád nechápete, na čí je   vlastně straně a proč to   všechno dělá. Koukat se na   to dá a ty největší   podivnosti jsou až ve druhé   půlce, ale Jolie hraje   poslední dobou v samých   slaboduchých pitomostech a   tohle není výjimka.
gorous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2010
nemyslel jsem ,že se ještě   dočkám takovýdleho   akčního thrilleru s Angelie   Jolie.Velmi mě překvapila a   jsem šťastný že jsem to   viděl.Každa sekunda filmu je   perfektně propracována a s   elegancí provedena.Co říct   koukejte ,koukejte je opravdu   na co,kdybych mohl dám i 100   bodů.fakt bomba film
Naki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Přišlo to co jsem čekal. To   že zde byly ukradené prvky   ze série BOURNA bych ještě   možná skousl, ale neskousnu   ty dementní konce a celkový   amatérský režijní vzhled   filmu. Nevím co si Noyce od   toho filmu sliboval... asi že   se lidé půjdou především   podívat na hopsajícího   spider-mana Angelinu Jolie bez   kalhotek.
anetaaneta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Je pravda, že s takovým   koncem jsem také moc   nepočítala, ale celý film   je akční podívaná, na   kterou bych se podívala   znovu. Jen některé scény   byly zbytečně moc -   sklouznutí se ve výtahu po   rukou, nepřiměřené skoky -   ale i když to tam je, tak mi   to přijde uměřené filmu.   Angelina super jako vždy.
sismik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2010
Dříve než vám dojde na   jakou blbost jste se právě   dodívali, s překvapením si   uvědomíte, že to nebylo zas   tak hrozné a že se vám to   vlastně líbilo. Jo, ušlo   to, ale je to film, nad   kterým nesmíte moc   uvažovat. Angelina předvedla   celkem slušný výkon,   akorát jsem se občas   neubránila pocitu, že   superman je její slabý   odvar. Ale to k takovým   akčním filmům asi patří.   Takže v rámci žánru se mi   to docela líbilo. Oceňuji   hlavně zápletku, která mi   přišla docela zajímavá a   vzhledem k otevřenému konci   bych se dvojce nebránila.
viana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Salt
Moc jsem od tohoto filmu   nečekala,ale byla jsem   příjemně   překvapena!Angelinu moc   nemusím,ale určitě to byla   lepší volba,než kdyby tuto   roli měl hrát Tom Cruise-a   nejen kvůli   návštěvnosti.Od prvních   okamžiků jste vtáhnuti do   děje,pořád je to jinak,než   si myslíte a to je právě   fajn.Film má spád,bezva   hudbu,bezva   napětí.DOPORUČUJI!
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2010
v
No toto je asi   najúžasntnejší film za   posledné obdobie čo som   videla...nezvyknem sledovať   akčné filmi, ale toto je   výnimka...Angelina v hlavnej   úlohe je skvelá, film je   napínavý do posledného   momentu...sa nedá povedať   ako sa to vlastne skončí.No   proste treba vidieť ozaj to   stojí za to!!!
nefertiti3010
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2011
Bomba
Nejlepší film co jsem za   poslední dobu viděla,   promyšlený děj, nenudíte   se ani chvíli. Doporučuji k   shlédnutí!!!
Rollage
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Raději nic neočekávat
...pak můžete být aspoň   příjemně překvapeni. Film   Salt bojuje svým spádem -   ani na chvilku nenudí.   Angelina se s výborným   Eastwoodvým zářezem jménem   Changeling vzchopila a   člověk jí tu roli agentky   opravdu věří. Škoda, že   scénárista si nebyl schopen   vybrat, jestli chce vidět na   plátně slečnu Bourne,   Trinity nebo Angelinu Bond.   Proto po několika   syrovějších scénách nám   agentka Salt skáče po   výtahu a něco jako gravitace   se jí netýká. Pak trochu   zmaten přemýšlím, jestli   nám opravdu solidní   špionážní akce nesklouzla   někam k horšímu béčku.   Pokračování bych se však   určitě nebránil.
čemelka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2011
Filmy s Angelinou mají   záruku kvality, kterou   potvrdila naposledy s filmem   Changeling. I přes svižné   akční scény a sympatické   obzazení filmu, mě tento   kousek s paní Saltovou   přišel ve spoustě   chvílích dost zmatený a   přehnaný, také hlavní   zápletka vázla. Prostředí   tajných agentů a špionů   mám hodně rád, proto jsem   si tento film rád zkouknul.
elaphe
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.12.2014
ne, ne, ne
příšernej film,   příšerná Angelina. Někde   jsem četl, o realistických   scénách, tak na to   zapomeňte, desetimetrový   skoky jsou běžný. Celý je   to přitažený za vlasy a   když už to konečně   skončí, jenom si řeknete:   "proč jsem na to k***a   koukal ?".
metallboddah
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.8.2010
Film ma zajimavy pribeh,   napinavy az do konce,   samozrejme s typickym   americkym hrdninou, coz by se   jeste dalo akceptovat, ale   nadpozemske vykony agenty uz   tezko.
Slecna Jolie   nam tady beha jako Forest gum,   skace po panelacich jako   spiderman, vyskoci z rozjeteho   metra, v klidu vstane a utika   dal, a tak dale... No proste   je to desne prehnane, co se   fyzickych schopnosti tyce, coz   docela kazi cely film a   namisto, aby jste si film   uzivali se chytnete   kritizujice kazdy skok a   pohyb.
Skoda, namet to   byl dobry.
skypepalo
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.11.2015
Pohádka
americká pohádka typu   mission imposible, ale jako   oddychovka to jde, jen to   opravdu nemůže brát   člověk moc vážně.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih109849minih109849Tomb Raider (2018) 
Tomb Raider n
minih97031minih97031Arrow (2012) [TV seriál] 
Arrow n
minih42029minih42029Stormbreaker (2006) 
Stormbreaker n
minih16569minih16569Poslední Mohykán (1992) 
The Last of the Mohicans n
minih27118minih27118Nepolíbená (1999) 
Never Been Kissed n
minih27342minih27342Věk zrady (1993) 
Age Of Treason n
minih9181minih9181Ishtar (1987) 
Ishtar n
minih25493minih25493Blaník (1997) 
Blaník n
minih30978minih30978Královský slib (2001) [TV film] 
n
minih125952minih125952Rezistence (2015) 
Insurgent n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Poslední mohykán (1947)

06:55 - 08:30

89 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

07:35 - 08:30

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

07:55 - 09:10

29 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - České chaty snů

07:45 - 08:45

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190665
Osobností: 698158
Fotografií: 765151
Plakátů: 377311
Obsahů a biografií: 178486

Poslední komentáře

Sbohem, Sabato (1970)

Sbohem, Sabato
O trochu slabší než   jednička L.V.Cleef mi tam   seděl víc,dobrodružná   honička za vozem plným   zlata,dost přestřelek,pravé   westernové   prostředí,lepší průměr.

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Táta Hyda (2000) [TV epizoda]

Táta Hyda
Hyde najde svého otce, ale   ten se k němu zprvu moc nemá   a ještě lundá. Fez se   snaží okouzlit ženy   poblíž sebe, ale moc to   nejde a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Ať žijí duchové! (1977)

Ať žijí duchové!
Tady je skoro zbytečné něco   komentovat, protože tahle   sedmdesatková klasika mluví   dosti jasně sama za sebe.   Chytrý základní dějový   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Trable prcka Binka (1994)

Trable prcka Binka
Tak tohle bylo za mě hodně   špatný. Nelogický,   patetický, přehnané a   přeplácané. Za celý film   dva okamžiky, kdy jsem se   zasmál (s více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Siréna od Mississippi (1969)

Siréna od Mississippi
Pro mě neobvyklí snímek z   Belmondem žádná vtipná   scéna,žádna bitka   ,akce,humor prostě nic jen   romantika a nudné pasáže na   druhou více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jaroslav Tomsa

Tomsa Jaroslav

Kanec (Razorback)

Kanec
Razorback

Gillian Martell

Martell Gillian

Madame et ses peaux-rouges

Madame et ses peaux-rouges
Madame et ses peaux-rouges

Alex Kuperschmidt

Kuperschmidt Alex

Rahaf Ataya

Ataya Rahaf

Král Ubu (Ubu król)

Král Ubu
Ubu król

Raye Birk

Birk Raye

John Bloomfield

Bloomfield John

Mary Elizabeth Mastrantonio

Mastrantonio Mary Elizabeth

Naposled navštívené:
Jaroslav Tomsa

Tomsa Jaroslav

Kanec (Razorback)

Kanec
Razorback

Gillian Martell

Martell Gillian

Madame et ses peaux-rouges

Madame et ses peaux-rouges
Madame et ses peaux-rouges

Alex Kuperschmidt

Kuperschmidt Alex

Rahaf Ataya

Ataya Rahaf

Král Ubu (Ubu król)

Král Ubu
Ubu król

Raye Birk

Birk Raye

John Bloomfield

Bloomfield John

Mary Elizabeth Mastrantonio

Mastrantonio Mary Elizabeth