Duben
ohodnotit

Sbohem, baby

Gone Baby Gone

Další název:
Gone, Baby, Gone; Zbohom baby (SK); Žiadna detská hra (SK); Gone Baby Gone - Kein Kinderspiel
Rok:
2007
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
3.4.2008
„Každý chce znát pravdu... jen dokud ji nenajde.“

Komentáře k filmu Sbohem, baby

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Gone Baby Gone
Tak tahle kriminálka nebo   spíš detektivka byla   vynikající. Ben Affleck by   si měl sedat už jen na   režisérskou židli, protože   tento film byl vynikající.   Tentokrát zde obsadil svého   bratra Caseyho Afflecka,   který není žádný velký   herec, ale tady to byla   paráda. Doporučuji.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2011
GONE, BABY, GONE

Tento film mně velmi mile   překvapil. Čekala jsem   nějaké akční béčko, ale   dostala jsem dokonalý   zážitek. B.Afleck se nezdá.   Krásný obraz lidské mysli.   Jak si dovolujeme hodnotit co   je správné a co ne. A   každý úhel pohledu je   správný a oba jsou v   podstatě špatné. Bylo to   velice zajímavé a čekala   jsem s napětím, jak se   hlavní hrdina rozhodne. Jak   málo někdy stačí k tomu,   abychom úplně změnili   životy ostatních lidí kolem   sebe. Opravdu jde o velmi   zvláštní a velmi dobrý   film, mohu jen doporučit.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2008
Tak nějak jsem si říkal jak   to může dopadnout když   známý ale spíše jen   mírně nadprůměrný herec   si vleze za kameru a natočí   film. Podle recenzí to   vypadalo, že se mu to celkem   povedlo tak jsem si říkal,   že to risknu. Film to   rozhodně nebyl špatný, měl   zajímavou atmosféru a dobré   herce. Hlavní roli zde dostal   Affleckův mladší bratr a   musel se hodně snažit   jelikož jeho postava z   plátna takřka vůbec   nesleze. Se svojí rolí se   vypořádal velice dobře a   neměl bych k němu větší   výtky. Jen jsem mu moc   nevěřil když si vyskakoval   na dvoumetrový ranaře a ti   se mu vyhýbali. Samotný   příběh filmu byl také   velice zajímavý ale přišlo   mi, že po půlce filmu začne   vyprávění zpomalovat a   závěrečný zvrat také moc   nepřekvapil. Co mě ale   docela překvapilo byl úplný   konec u kterého jsem si   říkal jestli je vůbec   šťastný či nikoliv. Pokud   se jedná o mé hodnocení je   toto opět film u kterého   jsem dlouho uvažoval nad tím   kolik (v tomto případě   hvězd) dostane. První   hodina, která se nesla v   kriminálním duchu byla tak   na 80% později jsem se začal   trochu nudit a padlo to na 60%   ale ten konec mě donutil dát   alespoň 70%. Uvidíme jestli   se teď nedá BA na kariéru   režiséra. Věřím, že by   nám mohl ještě něco   předvést.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2012
Ben Afflek by měl jednou   provždy zůstat sedět na   druhé straně kamery - té   odvrácené - a místo sebe   posílat na plac mladšího,   herecky zdatnějšího bratra.   Už dlouho jsem neměla u   filmu tak intenzivní pocity   beznaděje a vzteku, už   dlouho mě tak nemrazilo a už   dlouho jsem neviděla tak   dobrý konec - myslím ten   filmový, pro malou hrdinku se   happy end nekonal :-(. Ne   každý režisér má odvahu   držet se hlavní linie, bez   samoúčelných příkras a za   to má u mě Ben palec nahoru.
Mlapiska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.10.2011
Vzhledem k nadprůměrnému   hodnocení se dal očekávat   skutečný filmový zážitek,   ovšem v tomto případě   zůstalo pouze u   očekávání, jež Gone Baby   Gone určitě nenaplnil.
Tedy, dlouho jsem   neviděla film s tak velmi   špatně napsanými postavami.   Výkon Casey Afflecka, ač   šlo o výraz strnulý a   nevýrazný, pořád ještě   ušel, avšak Michelle   Monaghan se v každé scéně   motala dost neohrabaně jako   psí ocásek, který neví, co   má dělat bez svého vůdce a   byla nakonec v mých očích   největším průšvihem filmu   (zcela zbytečná postava,   která nefungovala a do děje   naprosto nepasovala). Ostatní   charaktery, silnější a   zajímavější, než hlavní   dvojice, se pak odbyly každá   v jednom monologu. Mnoho   radosti nepřinesla ani   zápletka, ač zpočátku   vypadala velmi silně a   slibně, změnila se v půlce   v kulisu nudného plácání   do větru a nepříjemného   překombinovávání až se   vytratila úplně a zůstal   nakonec pouze nesystematický   děj postrádající smysl   završený povinným   morálním poselstvím.   Smutné, co se dá udělat s   takovým citlivým   tématem.
Začátek byl   zručným startem   dramatického krimithrilleru,   ovšem pořád to celé   působí jako nezralý a   značně nevyrovnaný debut   sice talentovaného, ale   pořád ještě nevyzrálého   žáka, který přecenil svoje   síly.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Nadpriemerny film so   strhujucou a prekvapivou   zapletkou,ktory posobil velmi   realne a doveryhodne.Koniec   filmu je velmi tazke   odhadnut,co je pre   nas-filmovych veteranov dobre   znamenie.Vyzdvihujem vyborny   vykon Eda Harrisa,ktory by si   zasluzil aj hlavnu ulohu v   nejakom spickovom filme.Aj ked   jeho rola bola dost podobna   role vo filme Cleaner.Casey   Affleck mi vsak v hlavnej   ulohe sukromneho   detektiva-tvrdaka s kontaktom   na miestnych gangsterov   absolutne nesedel.Skor by som   tam videl Marka Wahlberga.Film   to vsak je kvalitny a   doporucujem ho.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.6.2011
Gone Baby Gone
Celkem dobrý krimi film,   jenž zejména zaujme   perfektně promyšleným a   zato pro diváka nenáročným   dějem. Film se nese v   poklidnem duchu, žádné   rychlé zvraty se od něj   nedají očekávat. Rovněž   musím pochvalit za výborně   ztvárněné prostředí, ve   kterém se děj odehrává.   Hlavním mínusem filmu je   fakt, že působí dosti   pesimisticky.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.4.2011
nuda
tak tenhle film mě absolutně   nebavil, nenadchl, nezaujmul -   prostě nic. Na to, jaké   hvězdy se ve filmu objevily   (a objevily se jen jako   doštěkávající osobnosti),   a že je to snímek (jak svět   hlásí) "nadějného   režiséra" - Bena   Afflecka, je to sakra o   ničem. Pozdější The Town   byl nespočetně krát   kvalitnější snímek!   Zkritizovala bych také   hlavní pár milenců a   detektivů-absolutně   nezajímavých... ovšemže -   rodinná tlačenka v podobě   bratra samotného režiséra   je hold i v movie průmyslu   možná... vydržela jsem u   celého filmu bez   přeskakování a držela jsem   zbytečně - táhlo se to   stejnou vlnou po celou svou   délku, výjma smrti   znásilněného dítěte a   ovšemže - jak jinak než   konce. Až na samém konci,   deset minut před titulky to   začne nabírat rychlost a   emoce. Do té doby jen   pátráme, vyzvídáme,   sedíme u snídaně nebo   dumáme v posteli. Filmů o   zkorumpovaných cajtech (co to   ještě ke všemu myslí   dobře) je v posledních pěti   letech požehnaně a všechny   jsou lepší než tento.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2010
Srdce nebo rozum?
Prakticky celý film mě   nebavil.Pomalý děj mě   nevadil,čitelnost příběhu   mě nevadila.Koukal jsem na   zručně natočený   film,který mě ale nevtáhnul   do soukolí intrik.
A   pak to přišlo!Posledních   pár minut filmu na které   myslím pořád:Nešlo o   to,kdo je únosce,nešlo o   překvapení,ale o rozhodnutí   cizího člověka o   budoucnosti   dítěte.Budoucnost   dítěte,které bydlí blízko   vás.Máte se řídit rozumem   nebo srdcem?Ať uděláte   jakékoliv rozhodnutí,nejste   vítězem.Ben Afflek to zahnal   ještě do krajnosti,když v   poslední minutě filmu nechal   hlavního hrdinu pocítit na   vlastní kůži jeho volbu   rozumem.Cením si tohoto   snímku,protože mě nutí   přemýšlet a vryje se do   paměti...obzvláště když   sám mám čtyřletou   holčičku.Bravo,Bene!
Omnibus
Hodnocení:
Přidáno: 27.5.2014
Mirek Dušín update.
Nehodnotitelné... Jde totiž   o desetihvězdičkový film,   který mě neskutečně nasral   (tím WTF hlavním hrdinou).   Špičková, pochmurná   kriminálka s tísnivou   atmosférou, hořká pachuť   zvratků v sevřeném hrdle,   lidská špína jako   vymalovaná. Drsné a   neosobní, jak péče   zfetované krkavčí mámy o   malou holčičku. Napínavá   zápletka, v závěru   nečekané, dost nehezké   dilema a pak hyperkorektní   „spravedlnost“ coby   fackovací panák a děvka pro   všechno. Velice působivé.   Jasných deset hvězd. A proti   tomu stojí neuvěřitelně   zprasená scéna uprostřed   filmu.

Následují SPOILERY.
Pedofila měl scenárista   nechat zastřelit jinak! Při   jeho útoku či   nedopatřením. Udělal by   prudký pohyb, sáhnul do   kapsy, co já vím... prostě   cokoli. Ale kulka do týla   klečícího člověka, to je   jasná poprava. A pozor, s   tímhle nemám problém,   soudce Lynch je můj starý   kámoš. Ani s tím, že   poldové Patrickův úklid   pedofila brali jako službu   společnosti a zametli to v   rámci přestřelky pod   koberec. Mám problém s tím,   že stěžejní scéna v   závěru filmu je tudíž   zcela idiotská. Jako pardon,   ale aby láskyplnému   pečovateli Jacku Doyleovi   ohnivě kázal o morálce a   svědomí vrah (byť vraždil   v afektu a z pochopitelných   důvodů), no to snad ne!   Jenže autoři to mysleli   vážně. No jo, no. Takže k   té vraždě si Patrick Kenzie   vzal na svědomí ještě i   zkurvení života nevinnému   človíčkovi, jen aby   neporušil své slovo. Slib   daný Helen - zlodějce,   děvce a hlavně feťačce,   zralé na odebrání dcery   sociálkou. Je mi líto, ale   za tuhle WTF moralitku, uměle   a nedůvěryhodně   naroubovanou na jinak   sympatickou a uvěřitelnou   postavu Patricka, si film   žádnou hvězdu nezaslouží.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2008
Ben Affleck předvedl že   režisérské křeslo mu   velice svědčí...Donutil   herce vydat ze sebe maximum,   takže každá postava hraje   opravdu bravůrně...i mladý   Casey Affleck zastínil svým   výkonem taková herecká esa   jako je Morgan Freeman a Ed   Harris...při scéně kdy   Harris říká že zabije   každého koho uvidí mlátit   nebo jinak týrat děti, jsem   měl opravdu strach...Víc   zamotaný příběh se   natočit nemohl, ale jak se to   až ůplně na samém konci   rozmotola bylo famózní...až   do samého konce jste si   mysleli že to bylo ůplně   jinak...a to co jste měli   vidět bylo tak pečlivě   ukryto že na konci filmu jste   si říkali "no jo   vlastně"...Téma je samo   o sobě dost silné, obdivuji   odvahu z jakou se do toho   režisér pustil...moudra   která na začátku hlavní   hrdina vypráví jsou   chytlavá...hudba byla   dojemná přirovnal bych to k   filmu Crash...Největším   překvapením je ale opravdu   citlivá, zároveň však   pevná režie Bena   Afflecka...Bene, vyser se na   hraní a toč!!
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2011
Výborná kriminálka   střižená v klasickém   dobrém střihu. Pomalejší   tempo mne vůbec nevadilo, ba   naopak. Doufám, že nadějný   réžisér Ben Affleck ještě   vyzraje a půjde ve stopách   Clinta Eastwooda.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.3.2009
Ze začátku solidní   sociální drama, později   průměrnej hollywoodskej   thriller, plnej strašně   "překvapivejch"   zvratů a strašně   přehecovanej... Affleck je   díky tomuto filmu strašně   chválenej ale já bych se   držel víc při zemi, vsadil   prostě na typický klišé...
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Kvalitní a zajímavý   příběh, s koncem který   jsem nečekal. Velmi dobré   herecké obsazení s   hereckými osobnostmi kterých   si vážím a uznávám jako   mistry ve svém oboru.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2015
Trochu utahané . Děj ale   drží diváka v napětí až   do konce .Neustále se nové   souvislosti doslova valí a   nedají oddychnou až to   člověka strhne ke vzteku a   zoufalství. Jak bylo řečeno   ve filmu pravidla se občas   nedodržují s tím se hlavní   hrdina nehodlá smířit.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2008
Dobre zvolene tema,ktere se   zaobira unosem deti a   machynace s nimi.Ze zacatku na   me pusobil takovim utahanym   dojmem ale,to se cca po pul   hodince zmeni.Zacnou prichazet   ruzne zvraty,prestrelky a   clovek se pomalu zacina   dozvidat jak to vsechno je.
lynn
Hodnocení:
Přidáno: 15.2.2008
9/10
Drama má celkově hloubku.   Díky nepřikrášlování   místního jazyka a chování   lidí působí film velmi   opravdově. Taktéž zápletka   je zcela reálná. Dilema,   které Patrick musí řešit   na konci filmu, by vystačilo   na několikadenní debatu.   Opravdu doporučuji, ještě   teď mi leží v hlavě,   které řešení by pro Amandu   bylo lepší a které z   Patrickových rozhodnutí tedy   správné.

Film   je sice hodně založen na   dialozích, často tak   rychlých, že musíte   pauzovat film, aby vám něco   neuteklo, ale stojí za to.   Skvělý film.
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Pomalý děj s velmi   vyhraněnou atmosférou.   Herci, kteří jsou   uvěřitelní v každém   políčku filmu. Režisér na   diváka nespěchá, nic není   jen černé a bílé.   Žádsné rozhodnutí není   jednoznačně dobré a   žádné není jednoznačně   špatné. Pátrání po malé   holčičce, která se   (možná) stala obětí   zločinu (a možná taky ne).   Film, který klade otázku, co   je vlastně správné. Film,   kterému stačí herecké   superstar ve vedlejších   rolích, protože v hlavních   by poutali a ž příliž   velkou pozornost. Casey i   Michelle dobrá volba. Amy   perfektní, Ed a Morgan -   standardně na vysoké   úrovni.
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2009
Film na který jsem se   těšila a který mě   nezklamal, Ben Affleck opravdu   umí natočit a zrežírovat   film, drama které je opravdu   brilatní, docela by mě   zajímala knižní předloha,   nečetla jsem a tak není s   čím porovnávat snad jedině   s Tajemnou řekou a ta byla   také výborná. Ze začátku   tohoto filmu jsem si nějak   nemohla zvyknout na hlas   bratra Bena Afflecka Caseyho   ale nakonec zvykla a herecky   to bylo zmáknuté na   jedničku. Konec jsem si tak   nějak myslela, ale i tak mě   trošku zaskočil.
adam75
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2010
Je to napínavý film...   Takový trošku   "noir" nádech...   Pointa zas takové   překvapení není... Nakonec   morální dilema bez happy   endu...
Salám
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.12.2011
:)
Jeden z nejlepších   filmů,které jsem kdy   viděl... Není vcelku   podstatné, kdo se motal, nebo   nemotal. Hlavní je scenář a   vývoj příběhu. Vše se   vyvíjí zcela nečekaným   směrem až se děj   přetvoří do úpně jiné   roviny, ve které vyvstávají   velmi silná dilemata s   nepředvídatelnými   dějovými liniemi.
Děj pro mě neměl   prakticky slepé místo a vše   eskalovalo až k velmi   vydařenému konci.
Kdybych mohl, dal bych   100bodů, prostě plný   počet.
Od začátku do   konce je se na co dívat,   dlouho ve mě nic nenechalo   tak hluboký zážitek.
Mrzí mě, že některé   sra**cky maji víc bodu, než   tento jedinečný a vydařený   snímek
lesumir
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Ben Affleck ukazal, ze toho   umi opravdu hodne! Je nejen   dobry herec, scenarista nebo   producent, ale i skvely   reziser! Gone baby gone je pro   me dosti silnym dramatem, ale   nejak jsem se s tim pribehem   nezzil. Mozna trosicku na tom   ma zasluhu Casey, ktery mi   neni az tak uplne sympaticky,   ale nevim proc. Mozna az tim,   jak se tvari strasne nesmele   az trosku krupansky v roli,   kde se to moc nehodi. Ale   nevadi, jsou zde dalsi dobre   postavy, napriklad Ed Harris,   u ktereho jsem si nebyl tak   jisty, ale po druhe projekci   jsem pochopil, ze to zahral   vice nez dobre. Film ma skoro   vsecho co potrebuje, povedeny   uvod, napinavou stat a   necekany zaver ktery vyvrcholi   v zaver cekany. Gone, baby,   gone :)
emdvojka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2018
Tá skľučujúca pointa na   nezaplatenie a tá tenká   čiara medzi dobrým a zlým   skutkom sa tu perfektne   vyfarbila vďaka hereckému   obsadeniu na čele s   veteránom Morganom Freemanom.   Skalopevne presvedčený o   svojej morálnej povinnosti sa   Casey Affleck púšťa do boja   zo zlom, kde sa zlé skutky   postupne vlastne menia na   dobré a rozhodnúť sa   správne je čoraz   ťažšie... Skutočne dobrý   filmový zážitok a   dynamický dej Vám ponúkne   temnú atmosféru, ktorá Vám   rozhodne nedovolí spustiť   oči z obrazovky.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih86461minih86461Druhá šance (2012) 
Hope Springs n
minih58223minih58223Škola života (2009) 
An Education n
minih45786minih45786Carrie (2002) [TV film] 
Carrie n
minih13696minih13696Nebe a dudy (1941) 
Nebe a dudy n
minih47388minih47388Tokio! (2008) 
Tôkyô! n
minih11425minih11425Líbánky v Las Vegas (1992) 
Honeymoon in Vegas n
minih8851minih8851Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 
Star Wars n
minih44693minih44693Než si pro nás přijde (2007) 
The Bucket List n
minih37494minih37494Bejvalek se nezbavíš (2009) 
Ghosts of Girlfriends Past n
minih40897minih40897Metro (2004) 
Creep n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190658
Osobností: 698125
Fotografií: 765078
Plakátů: 377264
Obsahů a biografií: 178472

Poslední komentáře

Ať žijí duchové! (1977)

Ať žijí duchové!
Tady je skoro zbytečné něco   komentovat, protože tahle   sedmdesatková klasika mluví   dosti jasně sama za sebe.   Chytrý základní dějový   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Trable prcka Binka (1994)

Trable prcka Binka
Tak tohle bylo za mě hodně   špatný. Nelogický,   patetický, přehnané a   přeplácané. Za celý film   dva okamžiky, kdy jsem se   zasmál (s více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Siréna od Mississippi (1969)

Siréna od Mississippi
Pro mě neobvyklí snímek z   Belmondem žádná vtipná   scéna,žádna bitka   ,akce,humor prostě nic jen   romantika a nudné pasáže na   druhou více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Michael Strogoff (1975) [TV seri...

Michael Strogoff
Hodně povedená historická   televizní minisérie   natočená v nezvykle široké   koprodukci podle verneovky,   která u nás není možná   tolik více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Marihuanové šílenství (2000) [TV...

Marihuanové šílenství
Jackie je hrozně okouzlená   "Hájdem" že za ni vzal vinu   z držení drog na sebe. Red   chce "Hájda" vyhodit, nakonec   se to zachrání a Kelso více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anthropoid

Anthropoid
Anthropoid

Join or Die

Join or Die
Join or Die

Dyckerpotts Erben

Dyckerpotts Erben
Dyckerpotts Erben

Maetrix Fitten

Fitten Maetrix

Ulice Cloverfield 10 (10 Cloverfield Lane)

Ulice Cloverfield 10
10 Cloverfield Lane

Pro Nedu (For Neda)

Pro Nedu
For Neda

Darby Lloyd Rains

Lloyd Rains Darby

Nebojša Pop-Tasić

Pop-Tasić Nebojša

Yann Delpuech

Delpuech Yann

Brad McGann

McGann Brad

Naposled navštívené:
Anthropoid

Anthropoid
Anthropoid

Join or Die

Join or Die
Join or Die

Dyckerpotts Erben

Dyckerpotts Erben
Dyckerpotts Erben

Maetrix Fitten

Fitten Maetrix

Ulice Cloverfield 10 (10 Cloverfield Lane)

Ulice Cloverfield 10
10 Cloverfield Lane

Pro Nedu (For Neda)

Pro Nedu
For Neda

Darby Lloyd Rains

Lloyd Rains Darby

Nebojša Pop-Tasić

Pop-Tasić Nebojša

Yann Delpuech

Delpuech Yann

Brad McGann

McGann Brad