Duben
ohodnotit

Skrýš

Shelter

Další název:
6 Souls; Skrytá identita (SK)
Rok:
2010
Délka:
112 minut
„Šokující rozuzlení osudu jedné rozpolcené osobnosti.“

Komentáře k filmu Skrýš

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2011
sladkých deset za složitý, dobře propracovaný film
podivný to film, navazujíc   příjemnou depresiní náladu   pro podzimní večery...   každopádně jedna z   vrcholných proměn Jonathana   Rhyse Meyerse. Zahrát   psychicky labilního invalidu   - neinvalidu s   "roztrojenou"   osobností - to byla zkouška   jeho talentu s kterým putuje   do nebeských výšin. Mladý   zpěvák na drogách a bohém   Sametové extáze, Elvis,   cizoložník, milenec a vrah   milenky i svého dítěte,   král Henry, vyšinutý   deviant tří osobností,   tajné "vočko" ...   S čím ještě příjde?   Nikdy nezklamal a nezklame.   Nezklamala ani Julianne,   vřele doporučuji lidem, co   používají i u filmu   uvažování, protože v   tomhle snímku je nad čím   uvažovat
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2010
Výborný thriller, nemá   chybu. Herecké výkony   vynikající, neotřelý   námět, bezvadná scéna,   napínavý děj. Tak to má ve   filmu, který si říká   thriller být. Doporučuji ke   zhlédnutí.
viana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2010
Úkryt
Napínavý děj od prvních   minutek,tajemno jak má být,z   toho filmu jde husí   kůže...hlavně díky   Jonathanovi Meyersovi,který   zahrál všechny přeměny   víc než dokonale!!
Dragoni
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2010
Hodně dobrý film,skvělé   obsazení,akce a napětí od   začátku až do konce a konec   velice zajímavý.Rozhodně   tento film stojí za   shlédnutí.
Mysmen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2012
Není nic lepšího, než si   tento film pustit večer.   Věřím, že je něco mimo   naše chápání, nevím co,   nevyznám se v tom, ale   cítím, že to tak je.
Jestli věřím přímo v   BOHA. Věřím v něco, co   neumím pojmenovat, ale po   tomhle filmu to možná jako   boha nazvu!!!
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.9.2010
Skrýš
Tenhle film neměl naprosto   chybu, film plný napětí,   překvapení, nečekaných   zvratů. Povedený thriller,   který se právem tituluje   thriller. Nemám moc ráda   Julian Moore ale v tomhle   filmu byla výborná a kdo si   samozřejmě zaslouží   největší uznání je   Jonathan Rhys Meyers, který   ztvárnil duševně nemocného   pacienta. Tenhle film byste   rozhodně měli vidět.
gabikazavacka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.9.2010
Veľmi dobrý film s dobrou   zápletkou, tajomný, podľa   môjho gusta. Scény tu neboli   veľmi brutálne. John Rhys   Meyers, ukázal, že zloduchov   mu ide hrať veľmi dobré.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2012
Tak po delší době horor,   který stojí za to   vidět.Každopádně film na   dost dobré téma.Zpočátku   to vypadá na rozdvojenou   osobnost, ale pak se to   rozjede nečekaným   směrem.
A ten konec -   ten konec je skutečně   šílený - správný   hororový konec.
Julianne Moore   nepotřebuje dalšího   komentáře - u ní je totiž   herecký výkon většinou   zaručený.Ovšem J.R.Meyers   je tady velkým překvapením   - zahrát tolik osobností   určitě nebyla maličkost a   on to zvládl velmi   přesvědčivě a věrohodně   - chválím.
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.10.2010
Tenhle film je opravdu hodně   dobrej! Zajímavý a poutavý   námět, oba herci   vynikající (Julianne i   Jonathan) a konec super!   doporučuju ;)
Salám
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2011
Good
Dobrý film, rozhodně se   nejedná o ztrátu času.   Napínavý od začátku do   konce, dobrý děj, dobrý   závěr, bez mrtvých míst,   rychlý spád.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.10.2021
PROCESOR!
Tak tohle bylo přesně ono,   takhle si představuju   tajůplný hororový thriller   s pěknou atmosférou a   budovaným napětím. Jo jsou   věci mezi nebem a zemí...
cora22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.4.2011
Ukážka a zhluk takmer   všetkých temných žánrov.   Počínajúc psychothrillerom   a končiac mysteriózným   hororom. Prvá polovica filmu   ma skutočne zaujala. Tá   druhá už len sklzávala do   už toľko krát   prezentovaného   "exorcistického"   klišé, čo sposobilo, že   posledné minúty filmu,   odohrávajúce sa v jasnej   réžii BOHA a DIABLA už pre   mňa boli len temné, ale nie   zaujimavé. Úlohy   paranoidného schizofrenika sa   bravúrne zhostil Jonathan   Rhys Meyers. Julianne Moore   ako psychiatrička - pre mňa   štandartne dobrá. Takže ak   sa chcete večer báť, film   si určite pozrite,   každopádne má svojho DUCHA.
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.10.2014
Zajímavý snímek plný   záhad a tajemna, napětí a   dramatičnosti. Hlavní role   Julianne Moore opravdu sedla.   Holčička byla roztomilá.   Líto mi bylo doktora, který   se nakazil. Byl to celkem   sympaťák.
legenda
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2011
Keď som film začal   sledovať, potešil som sa,   pretože príbeh smeroval k   psychodráme. Klinické   vyšetrovanie ťažko chorého   schyzofrenického pacienta   založeného na   racionálno-vedeckých   základoch ma nadmieru   uspokojoval. Postupne sa do   príbehu vniesla   mystérioznosť a celý   príbeh stratil racionálnu   rovinu. Trošku ma to   sklamalo, aj keď mysteriózne   filmy mám rád. Prísne   logicky príbeh prestal byť   naraz logickým a stal sa   nezmyselným. Napriek tomu   oceňujem dobré napätie,   udržané na vysokej úrovni   počas celého filmu. Ak by   film ostal v racionálnej   rovine, film by mohol získať   aj Oscara. Takto bude navždy   patriť k priemerom svetovej   kinematografie a za pár rokov   si na film nespomenie skoro   nik. Film mal byť (podľa   mňa) o klinickom   vyšetrovaní ťažko chorého   schyzofrenika, ktorý sa   "prevteľuje" do   viacerých skutočných   osobností vrahov s   kriminálnou zápletkou.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2014
Doktorka Jessupová se   podílí na vyšetřování   schizofreniků. Stále více   však zjišťuje, že jí to   zasahuje do osobního života.   Přiznám se, že mi tenhle   druh filmů nemám příliš   rád, filmy plné víry a   filozofování nad problémy s   tím spojené, to mám raději   různé krváky, ne ovšem ty   příliš sadistické, kde jde   jen o krev.
lucymat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Začalo to nevinně. Shelter   si na začátku budoval pozici   zajímavého dramatu, ve   kterém se psychiatřička   snaží přijít na kloub   velmi zajímavým entitám.   Otec ji přizve k dalšímu   případu a my máme čest se   seznámit s Davidem a jeho   alter egem Adamem. Až dosud   není důvod k výhradám.   Jenže s postupným   narůstáním osobností v   jednom těle a po objevení   zvukové stopy se cosi zvrtlo.   Logická stavba se zhroutila   jako domeček z karet a   filmaři přehodili výhybku z   mysterióznímu hororu. Nic   proti gustu, ale tohle   nezvládli. Střípky se   snažili slepit všelijak,   avšak nakonec zratili nit...   a provařený závěr celé   podívané nasadil korunu.   Nebýt výborných hereckých   výkonů a hudby,   nezachránilo by Shelter nic   od bolestného propadu.
decepticon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2012
/spoiler/
+dobra hudba   [bohuzial stale nevydana   zvlast]
+osobnosti   "magora"
-neoriginalny mix starsich   filmov
-biedne CGI   obzvlast vykaslavanie hliny

celkom   pozeratelne, dokonca si aj   nieco z toho pamatam aj po   case, takze to nie je uplny   odpad
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tradiční duchovní téma,   které nám nic extra   nepřineslo, pač jsme   podobných filmů viděli   spousty. Přijde mi, ne mě to   nepřijde, prostě tvůrci   těchto filmů stále něco   kopírují. Instantní   mysteriózní nudle po   několikáté, nýbrž po   skandinávsku zaujmou a   zanechají dobrý pocit, ale   nijak vás nezasytí.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.1.2017
Příběh začíná docela   dobře, ale každou další   minutou najednou skomírá a   začíná se dosti táhnout.   Julianne Moore si se svou   rolí forenzní psychiatričky   Dr. Cary Jessupové poradila   dobře a dá se říci že i   přesvědčivě. Jenomže to   není nic platné, když se   začíná stávat předností   stále větší nudící   klišé. Chtělo by to   zkrátka nůžky a to   zvlášť v druhé polovině   filmu. Tam se to shazuje   nejvíce. Jinak je scénář   napsán vcelku zajímavě a   tak je škoda takovéhoto   zpracování.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.10.2012
Mysteriozny odpad...
Kazdy znamejsi herec musi mat   v portfoliu nejaky mysteriozny   film.Takze Julianne Moore   nemoze zaostat.Ale bez dobreho   scenara vznikne len kopa   splaskov, ktore su nelogicke a   ucelove.Takisto snaha o akysi   duchovny odkaz vyznieva do   prazdna, az mam pocit, ze film   sponzoroval Vatikan...Jedine   prisnejsie kriteria znesie   herecky vykon J. R. Meyersa a   to je malo.
Film je   zmes nelogickych blbosti a   nedoporucujem ho.
vernom
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.7.2012
4/10
Tento podivný a pro mě   zmatený film mě vůbec   neoslovil. Jsem z toho byla   zmatená a když mě něco   zaujolo ihned mě to taky   přešlo, prostě pro mě   propadák.
Pitryx
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Já tyhlety   rádobypsychoslátaniny nemám   příliš v oblibě, protože   se v nich víceméně planě   tlachá, než aby se něco   dělo. Ale tento snímek měl   něco málo do sebe. A tak   jsem vydržel až do konce bez   posouvání. Je ovšem také   fakt, že jsem se v určitých   úsecích mírně nudil, ale   dalo se to zvládnout. Snímek   nehýří lacinými /ani   drahými :-)/ efekty, děj je   spíše statický bez   akčních míst, takže mu   chybí jak spád, tak jisté   napětí. Toto je zde jen v   jistých pasážích, ale i   slabší povahy to vydrží.   Na padesát % snímek nemá,   tak hodnotím třiceti.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.4.2017
Úkryt pro natahovanou nudu
Těžce podprůměrný   thriller, který má do hororu   na míle daleko. Přitom snaha   se tvůrcům rozhodně upřít   nedá. Jenže jenom diváka   vtáhnou do příběhu,   okamžitě přijde nějaké   nové odhalení, které v   lepším případě nedává   smysl, v tom horším je   vyloženě směšné. A čím   víc se film blíží ke   konci, tím je to horší.   Kdybych měl hodnotit jenom   posledních 20 minut, dal bych   nekompromisní odpad. Film se   totiž v závěru promění v   naprosto stupidní   záležitost, kterou je docela   těžké dokoukat. Když si k   tomu přičtete   přehrávajícího Jonathana   Rhys Meyerse a pořád dokola   se opakující hudbu, žádný   zázrak Vám z toho nevyjde.   Snaha se sice cení, ale pokud   si tvůrci sami hází klacky   pod nohy, není to nic   platné...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27935minih27935Hannibal (2001) 
Hannibal n
minih123573minih123573Husí kůže (2015) 
Goosebumps n
minih49089minih49089Hannah Montana (2009) 
Hannah Montana: The Movie n
minih42908minih42908Taxidermia (2006) 
Taxidermia n
minih48489minih48489Strážci - Watchmen (2009) 
Watchmen n
minih25513minih25513Na dno vášně (1997) 
Carne Trémula n
minih56799minih56799A-Team (2010) 
The A-Team n
minih2337minih233712 opic (1995) 
12 Monkeys n
minih48592minih48592Nenarození (2008) 
The Unborn n
minih56812minih56812Upíří deníky (2009) [TV seriál] 
The Vampire Diaries n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Úsměvy Jaroslava Dietla

09:05 - 09:45

13 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Počesku (2001) [TV cyklus]

09:15 - 09:25

3 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Na vodě (2016) [TV seriál]

09:00 - 10:10

18 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Autosalon.tv

09:00 - 10:10

18 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190657
Osobností: 698124
Fotografií: 765069
Plakátů: 377261
Obsahů a biografií: 178472

Poslední komentáře

Trable prcka Binka (1994)

Trable prcka Binka
Tak tohle bylo za mě hodně   špatný. Nelogický,   patetický, přehnané a   přeplácané. Za celý film   dva okamžiky, kdy jsem se   zasmál (s více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Siréna od Mississippi (1969)

Siréna od Mississippi
Pro mě neobvyklí snímek z   Belmondem žádná vtipná   scéna,žádna bitka   ,akce,humor prostě nic jen   romantika a nudné pasáže na   druhou více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Michael Strogoff (1975) [TV seri...

Michael Strogoff
Hodně povedená historická   televizní minisérie   natočená v nezvykle široké   koprodukci podle verneovky,   která u nás není možná   tolik více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Marihuanové šílenství (2000) [TV...

Marihuanové šílenství
Jackie je hrozně okouzlená   "Hájdem" že za ni vzal vinu   z držení drog na sebe. Red   chce "Hájda" vyhodit, nakonec   se to zachrání a Kelso více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Harry Potter a Princ dvojí krve ...

Harry Potter a Princ dvojí krve
Ze všech dílů patří   někam do průměru. Ani   nejhorší, ale ani   nejlepší. Děj strhne,   vizuálně výborné, herecké   výkony dobré.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Es schlägt 13

Es schlägt 13
Es schlägt 13

Sam Bauer

Bauer Sam

Dobrá povaha (Belle mentalité)

Dobrá povaha
Belle mentalité

Steve Bacic

Bacic Steve

FBI - zabijáci (In the Line of Dufy: The F.B.I. Murders)

FBI - zabijáci
In the Line of Dufy: The F.B.I. Murders

Joe Folau

Folau Joe

Lynwood Spinks

Spinks Lynwood

Bernoulliho lemniskáta

Bernoulliho lemniskáta
Bernoulliho lemniskáta

Naposled navštívené:
Es schlägt 13

Es schlägt 13
Es schlägt 13

Sam Bauer

Bauer Sam

Dobrá povaha (Belle mentalité)

Dobrá povaha
Belle mentalité

Steve Bacic

Bacic Steve

FBI - zabijáci (In the Line of Dufy: The F.B.I. Murders)

FBI - zabijáci
In the Line of Dufy: The F.B.I. Murders

Joe Folau

Folau Joe

Lynwood Spinks

Spinks Lynwood

Bernoulliho lemniskáta

Bernoulliho lemniskáta
Bernoulliho lemniskáta