Duben
ohodnotit

Sněhurka

Mirror Mirror

Další název:
Mirror, Mirror; Snehulienka (SK); Spieglein Spieglein - Die wirklich wahre Geschichte
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
5.4.2012

Komentáře k filmu Sněhurka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
Georgie2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2013
Vím, že se Tarsem Singh   netrefil do vkusu každému,   ale pro mě je jeho Sněhurka   ta nejsněhurkovatější ze   všech - jakkoliv je tahle   princezna smyšlená postava,   Lily Collins zkrátka vypadá   přesně jako ona. Má i   správnou míru roztomilosti,   která dobře ladí s těmi 7   malými   grázlíky...Geniálně pojali   i postavu prince -   nezkušeného idealisty,   který je okouzlující a   zábavný zároveň. U scén   princ-královna se pořád   skvěle bavím. Pohádka je   tím příjemnější, že je   barevná, plná decentního   humoru, a že zlá královna   není odstrašující   sadistické monstrum v   černém. Tohle mi ke   štěstí stačilo, dějová   věrnost "předloze"   mě netankuje.
Petantino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2013
Bojovná Sněhurka, důstojný   leč polonahý princ, zlá a   přesto neodolatelně   hláškující královna a   velcí někdy malí trpaslíci   se rozhodně mohou jevit jako   prznění klasiky, ale mne to   neuráží. Původní pohádka   totiž příliš zábavnosti   nepobrala a tento humorný   paskvil mi dal daleko větší   radost ze života než   grimmovské romantické   drámo, které si kdysi mou   dětskou duši nezískalo.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2012
Pohádka o tom, jak se Tarsem Singh stále zlepšuje
Jedno z nejlvětších   překvapení tohoto roku. Od   této adaptace klasického   příběhu jsem nečekal   vážně vůbec nic, ale   tarsem Singh si po loňské   Válce Bohů tímhle filmem   ale sakra hodně napravil   reputaci. V příběhu je   několik změn, které z filmu   dělají opravdovou zábavu,   která pobaví. Trpaslíci   jsou velmi dobře obsazení,   Lilly Collins je fakt kočka,   ovšem nejvíc si to užívala   Julia Roberts, tahle role jí   vážně sedla. Velmi mě   potěšiliy také trikové   sekvence, zejména podoba   království a skutečně   vkusné kostýmy. Tohle se   vážně povedlo, výborný   mix klasické pohádky,   fantasy a neskutečně   zábavné komedie s tím   nejlepším obsazením, jaké   mohlo být. Pár slabších   scén se tu ovšem také najde   a dokonce i konec stál za to.   80%, naprosto výborná   podívaná pro celou rodinu.
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2018
Ta obyčejná Sněhurka je to   asi do půlky, pak nastává   ta feministická změna, že   princezna zachraňuje prince.   To mi ale jako normální   pohádka nepřijde. Nicméně   je děj odlehčený a velmi   humorně pojatý. Některé   scény se opravdu povedly.   Kromě velké výpravy s   podivnou módou se hodně   povedl i výběr herců. Julia   Roberts byla úchvatná a   tahle role jí slušela.   Upřímně jsem jí dost   litovala, když si procházela   tou kúrou. Zlatá depilace.   Princ byl velmi hezký a   svalnatý a Lily Collins je   sympatická a hezká. Nejvíc   mě na pohádce zklamal ten   konec - nejen, že ta píseň   byla přímo příšerná, i   ta valná hromada byla   typická muzikálová   mačkanice. Tím si to u mě   hodně zkazili.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2013
Z Once upon a time jsem   zvyklá od Sněhurky na   ledascos, takže jsem ani   nebyla moc pohoršena, když   se začala paktovat s   trpaslíky a vzala do rukou   svůj osud. A byla to docela   legrace včetně závěrečné   písničky.
Chudák   Julia a její   "kůra", zlatá   nivea:-) Seana Beana   výjimečně nezabili, ale moc   se v příběhu neohřál.
Co bych ale vyzdvihla tak   český dabing. Vojtěch Dyk   dabuje velmi málo, ale jeho   dabing, dle mne, přidal na   humoru.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.5.2012
Mirror Mirror
A je to tady, další   Sněhurka. Musím přiznat,   že jsem tak docela nečekala,   že se z toho vyklube něco   takového. Tvůrci si pohráli   s pohádkou o Sněhurce, ale   místy si to udělali trochu   jinak. Takže Sněhurka si   prošla několika změnami.   Hlavní představitelka Lily   Collins byla skvělá, ale   její partner princ v podání   Armie Hammera, tak ten   neoslovil. Opravdu jsem   nečekala, že bych se u filmu   mohla pobavit, ale pobavila je   tam opravdu mnoho vydařených   hlášek, které pobaví. Co   se týče Julie Robers   nestává se často, že by   ste jí mohli vidět v   záporné postavě a role   Královny byla přesně pro   ní, jen musím přiznat, že   ty šaty co nosila, to nebylo   ono. Nejvíc jsem se těšila   na scénu s jablkem, přiznám   čekala jsem trochu té   klasiky, ale překousnu to,   nebýt několika maličkostí,   kterých se film dopustil bych   hodnotila určitě víc.   Závěr, tak to byla už   jasná klasika od Disneyho -   hurá tančíme a zpíváme.
prvosenka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.11.2012
SNĚHURKA

Ve   filmovém světě se objevila   nová móda: prznit pohádky a   přizpůsobovat je dospělým   lidem s jejich názory i   pohledem na věc. Jakoby nová   mladá generace ani nechtěla   dospět, jakoby chtěla dál   zůstat dětmi a stárnout   spolu se svými pohádkami.   Resp. donutit pohádky aby   stárly společně s nimi. No   budiž, ale nic se nemá   přehánět. Základní smysl   pohádky je vítězství dobra   nad zlem. V nových verzích   již bývá tento pohled   zpochybňován, stejně jako   je tomu ve světě   dospělých. Nic už není   jednoznačně černé a   bílé. I to bych brala, ale v   případě Sněhurky jsem   hodně na rozpacích. Místy   jsem nevěděla jestli se mám   smát nebo plakat.

Pravděpodobně   nejzažitější verze   Sněhurky se obrací úplně   naruby. Z titulní hrdinky se   stala emancipovaná obdoba   Jury Jánošíka,   manipulovanou obětí se zde   naopak stává princ. Na   škodu je i to, že   největší trumf celé   podívané, královna, v   podání Julie Roberts, byla   odsunuta na vedlejší kolej.   Film uchvacuje vizualitou a   bizarními nápady, které   většině lidí nejsou po   chuti, hlavně proto, že   někdy sklouzávají ke zcela   infantilnímu humoru. Měla to   být výborná komedie, ale   bohužel záměr se nepovedl.   Monstrózní trpaslíci dali   všemu korunu a notoricky   známé jablko se v příběhu   sotva mihlo a to jistě jen z   povinnosti. Další negativum   je velmi malý počet lokací   a všechny naznačují, že   rozpočet nebyl příliš   vysoký.

Přitom mně osobně   přišlo dost originální   vyprávění skrze postavu   Zlé královny, která nám po   dobu tří čtvrtin filmu   podává příběh ze svého   hlediska. Je přitom značně   ironická, což je   sjednocujícím prvkem pro   většinu scén. Původní   titul MIRROR, MIRROR tak   získává nový rozměr a   možná více vystihuje a   vysvětluje záměry tvůrců,   kdy se pokusili o   "zkreslení odrazu"   původní pravdy. Ať tak či   tak, změna perspektivy ve   vyprávění příběhu se mi   docela líbila. Ale to bylo   asi tak všechno.

Jinak se jedná o naprosto   bláznivý projekt. Věřím   tomu, že u mladších   ročníků si najde své   příznivce, zejména tím,   že Sněhurka je tu vylíčena   jako spasitelka království a   ne jako ubohá chudinka,   která s rukama v klíně   čeká na svou záchranu.   Nová verze Sněhurky je   přitom docela promyšleným   experimentálním filmem, ale   mně tento pokus zanechal   poměrně chladnou.
vojtam
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.6.2012
Zrcadlo, zrcadlo
Joj, i z krásné pohádky se   dá udělat pěkná blbost!   Jediným plusem je, že jsem   se několikrát dobře   zasmál, jinak děs. Výprava   strašná, hadry strašně   přeplácané, a celek na mě   působil dost lacině.   Herecké výkony, byly tam   nějaké? Já myslím že ne!   Lily Collins a její   vlkodlačí obočí, no   comment, princ hnus, jediné   co film zachraňovalo byly   hlášky Julie Roberts. A ten   bollywoodskej konec, fuj. Já   osobně nechápu jak se k   tehlé blbosti mohla   propůjčit! Dávám 5, 4   film, 1 za Juliu. Never Again!   :-D
cerfik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.6.2014
Tak tímto kýčovitým děsem   jsem všechny své naděje,   že Tarsem dokáže svůj   obrazotvorný talent nějak   zajímavěji využít, hodil   definitivně do koše. Taková   slátanina, a i obrazová   originalita se vytratila, byla   dovršena bollywoodským   koncem na americký způsob,   což tomuhle žalostnému   dílu uštědřilo poslední   ránu z milosti.
johanice
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.10.2013
Přestože i naše zfilmované   pohádky nejsou přesně podle   literární předlohy, mají   své kouzlo. To se ovšem   nedá říci o této   předělávce. Trpaslíci   přepadají a mlátí lidi,   kradou a k tomuto účelu   vycvičí i Sněhurku. Ta   nepotřebuje záchranu od   prince, naopak princ je   chudák, kterého zachraňuje   ona. Zapomeňte na nějaké   šněrovačky nebo otrávené   hřebeny, královna chce   Sněhurku zničit pomocí   loutek a jakési nestvůry, z   níž se vyklube Sněhurčin   otec. Jediné, co z původní   pohádky zůstalo, je   otrávené jablko, kterým   ovšem otráví Sněhurka   královnu. Prostě jednou   stačilo a vícekrát to   vidět nemusím.
Schwab
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.9.2012
Grimmovci a Disney sa musia   vrtieť v hroboch ako   diskoguľa na techno párty.   Asi je doba preháňania a   potreby pokaziť čo sa dá.   Trpaslíci na choduliach,   kráľ-príšera a snehulienka   ako princezná bojovníčka.   Prečo? Už tam chýbal len   sex. Prečo ľudia cítia   potrebu pokaziť niečo tak   čisté a krásne. Posledná   vec ktorá ma úplne dorazila   boli indické tóny na záver.   Máte pocit že sa to tam   hodilo? Jediný bod je za   výber herečky pre postavu   snehulienky. Naozaj pekná   tvár, skoro sa trafili.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih61719minih61719Spartacus: Krev a písek (2010) [TV seriál] 
Spartacus: Blood and Sand n
minih52108minih52108Diamant 13 (2009) 
Diamond 13 n
minih94064minih94064Charlieho malá tajemství (2012) 
The Perks of Being a Wallflower n
minih35817minih35817Jeepers Creepers 2 (2003) 
Like Hell: Jeepers Creepers II n
minih85607minih85607Nespoutaný Django (2012) 
Django Unchained n
minih52508minih52508Záhady Slavičího domu (1983) [TV seriál] 
Shroud for a Nightingale n
minih34286minih34286Loupež po italsku (2003) 
The Italian Job n
minih40163minih40163Star Trek: Enterprise (2001) [TV seriál] 
Star Trek: Enterprise n
minih28753minih28753Červený trpaslík (1988) [TV seriál] 
Red Dwarf n
minih51200minih51200Zrození šampiona (2009) 
The Blind Side n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Máme rádi zvířata

00:25 - 00:50

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Hledání (2014/1) [TV seriál]

00:25 - 01:25

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

NOVA - Zmizelá (2014) [2k digital]

23:25 - 02:40

60 minut již uběhlo
135 minut zbývá do konce

Prima - Druhý muž (2008)

00:05 - 02:00

20 minut již uběhlo
95 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190633
Osobností: 698063
Fotografií: 764714
Plakátů: 377069
Obsahů a biografií: 178419

Poslední komentáře

Žízeň (1949)

Žízeň
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Rande (2000) [TV epizoda]

Rande
Taky slušný díl, několik   scének a hlášek   výborných. Stěžejní téma   dílu je, že Kitty chce s   Ericem trávit více času,   zdá se ji, že se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Den poté (2000) [TV epizoda]

Den poté
Eric se konečně dočká a   má sex s Donnou, ale každej   kvalitu sexu vidí jinak a   různě o ní mluví. Celkově   slušný díl, vícero   vtipných seků a hlášek -   70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
Další z nekonečné řady   variací na oblíbené téma   jak nejlépe natočit film,   který bude technicky co   nejhorší, bude mít co   nestupidnější více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 1 / 10

Abigail (2024)

Další

Abigail
z produktů, které slučují   horor s kriminálkou.   Přestože sleduje ne tak   úplně originální linku, je   profesionálně spolehlivě   rozveden více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 9 / 10