Duben
ohodnotit

Spirit

The Spirit

Další název:
Will Eisner's The Spirit; Spirit - pomstiteľ (SK)
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
19.2.2009
„Mé město křičí. Další film komiksové legendy Franka Millera.“

Komentáře k filmu Spirit

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Taková odrůda Sin City sice   lehce nudnější než SC. I   přes herecké obsazení,   které bylo super hlavně   Samuel L. Jackson, Eva Mendez,   Scarlett JOhanson. Doufejme,   že takhle Frank Miller   neodflákl Sin City 2
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.3.2010
Spirit
Frank Miller, který napsal   výborný komix Sin City   (osobně jsem přečetl skoro   všechny díly a prostě   super) byl přizván jako   spolurežisér k jeho   zfilmování. Naštěstí ho   moc nepustili k uzdě a film   se dostal na špičku (pro mě   rozhodně jeden z nejlepších   snímků všech dob). Jak to   tak ale vypadá, stoupla   Frankovi sláva do hlavy a   pokusil se jít udělat něco   úplně sám. Vsadil na   osvědčenou kvalitu, ale...   Je to přeci jen spisovatel,   žádný filmař. Vše dopadlo   nejhůř, jak jen dopadnout   mohlo. Slabý příběh,   herecké výkony velmi   špatné (krásné ženy jsou   opravdu tím jediným, na co   koukat) a styl natočení? To   měla být parodie???
Teď jen musíme doufat,   že ho u Sin City 2 budou   držet trošku zkrátka a na   place bude spíš jen do   počtu, než k práci. Nerad   bych pak viděl v kině   podobný výsledek jako je   tento film...
FLA
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.5.2014
Spirit nudný příbuzný Sin City?!
Frank Miller zde hodně   šlápnul vedle,tak to vidím   já.Film hodně připomíná   Sin City,ale jeho kvalit   rozhodně nedosahuje!!Nudné a   užvaněné,hodně jsem   přetáčel a nepomůžou tomu   ani dobří herci,kteří zde   nemají co hrát,ani pár   vtípků,které nebyli   špatné,,,2/10.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.3.2010
Filmařský postup, kombinace   živých herců s animovaným   prostředím, je pro adaptaci   komiksových předloh více   než vhodná, ale Sin City   bylo první a ostatní, takto   zpracované snímky, nato   budou doplácet. Pár   vizuálně podařených scén   celý film nevytrhnou. Chybou   byla možná sama volba   předlohy od Williama Eisnera.   Celý příběh je na můj   vkus příliš komiksový,   nesmrtelné americké   superhrdiny opravdu nemusím,   a značně pokulhává za   formou a stylem. Scény jež   měli zřejmě působit   vtipně a humorně byly   spíše trapné, v tom   lepším případě vyšly na   prázdno. Patetické monology   hlavní postavy, jejíž   představitel, bez špetky   charismatu, herecky nic   nepředvedl, jako ostatně   nikdo, o městě byly na   vytočení.
Zakomponování mobilních   telefonů, vrtulníků a   moderních zbraní, do   atmosféry města ze   čtyřicátých let, což bylo   Millerovým vkladem, také   snímku mnoho (nic)   nepřidalo. Již samotná   účast S.L.Jacksona, jehož   kariéra jde od desíti k   pěti, hovoří za vše.   Buďto je samotný komiks tak   špatný, anebo je režisér,   nechci říkat špatný,   řekněme nezkušený.   Nejspíše bude platit obojí.   Pokud se nemýlím, originál   je barevný, tudíž   stylizování do uznávané, i   když, filmové adaptace jeho   děl vizuálně předčily   výtvarnou podobu jeho   komiksů, Millerovské grafiky   působí sice pěkně, ale   současně samolibě. Ty   čtyři body za vizuální   stránku, což je pro mne   více než podstatná složka   filmu.
M.A.G.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.6.2012
Frank Miller se držel   stejného stylu zpracování   jako u Sin City, ale to je asi   tak všechno.Líbí se mi   tento styl, ale Spirit stačí   vidět skutečně jenom   jednou.Přijde mi to jako   komediální sci - fi.
Co se týče hereckého   obsazení, tak nemám   námitek.Ovšem příběh je   velká slabota.
Takže   za efekty dávám 4 body.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Gebriel Macht v hlavní roli   nezaujal, asi to bude tím,   že v předchozích filmech   hrál vždy druhé   housle.Stylizace   povedená.Ženské obsazení   nadstandartní.Jinak někdy   nuda.
RM
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Mno, provedení ala Sin City   se mi moc nelíbí a hraní   bylo spíše divadelní   podívanou. Tak snad pár   bodíků za pěkných pár   holek.
rankinfitch
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.12.2009
Pokud měl Frank Miller   překonat se Spiritem   kultovní SIn CIty, tak   těžce narazil. Protože Sin   City je svým zpracováním i   dějem opravdová klasa.   Spirit je ale naproti tomu   nudná slátanina bez   jakékoliv poutavosti pro   diváka. Už po chvíli   sledování jsem se totiž   začal nehorázně nudit,   protože efekty na nic, děj   na nic, napětí žádný,   vizuelní stránka na nic,   Samuel Jackson   trapnej...prostě krávovina.
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2009
Hrozná blbost :-). Ale docela   srandovní. Některé pasáže   celkem stály za to,   vizuální stránka   úchvatná, i když už to   tady taky přecejenom bylo.
Typický jednorázový   film, který slušně pobaví,   ať už svou roztomilou   dementností, pár vtipnými   nápady nebo vymakanou   vizuální stránkou.   Nečekám však, že budu   někdy mít naléhavou   potřebu vidět to znova.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.7.2010
Spirit
Poměrně dobrý fantastický   film, který zaujme hlavně   díky stylově neobvyklé   grafice, jež dodává filmu   jakousi temnou a možná   trochu špinavou atmosféru.   Akce byla taky docela   povedená. Na druhou stranu   děj za tímhle vším trochu   pokulhával. Je pravda, že se   zde našlo pár světlých a   napínavých momentů, ty   však byly doplňovány řadou   hluchých míst, které   diváka docela nudily.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.6.2014
Na
začátku jsem myslel,že   koukám na nějakou slabou   parodii Sin City,ale pak se to   celkem zlepšilo,leč to   srovnání stále viselo ve   vzduchu a jednoznačně v   neprospěch tohoto   dílka.Ještě mě iritoval   naprosto nehodící se dabing   Lucky Vondráčkové,ale to   jen na okraj:-)
Cash89
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.4.2009
Na Spirit jsem se těšil už   od zjištění že se film má   natáčet, už Sin City se mi   líbilo a tudíž jsem   vkládal plnou naději do   Franka Millera který   předvedl že natáčet před   zeleným pozadím prostě   umí…Jaké bylo mé   rozhořčení když mě   snímek už po pěti minutách   začal nudit, nesouvislé   dialogy které jakoby omílali   jednu věc pořád dokola…I   když podobný příběh   patří do tohoto prostředí   barev, mě se to úplně   hnusilo a měl jsem   neuvěřitelnou chuť to   vypnout celé…Na konec jsem   se přemluvil a dokoukal jsem   to s přesvědčením že to   možná bude lepší…Nebylo,   šlo to od 10 k 5, přišlo mi   to jako hloupá přehlídka   krásných hereček které   nechtějí nic jiného než   nezávazný sex…Ale co si   budu nalhávat, roli kterou   hrál Gabriel Macht bych bral   levou zadní, hrát prakticky   nemusel a ještě se okolo   něj motala spousta   nevěřitelně žhavých žen   všechno za něj odehrálo   temné pozadí, on se jen   tvářil děsně drsně takže   jsem mu nevěřil ani nos mezi   očima...A navíc Samuel L.   Jackson skáče z jedné   hloupé role do druhé takže   ani on nedokázal zachránit   potápějící se Titanic, kde   jsou ty časy kdy si mohl   vybírat a hrál co   chtěl!!!Spirit mě zklamal na   plné čáre!!!
Zimmy871
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.11.2009
No Sin city to sice neni,ale   neni to tak hrozny. Dostal   jsem zachvat smichu, kdyz jsem   videl Samuela Jacksona v   nablejskany gestapacky   uniforme. To se musi Hitler   obracet v hrobe.
Phreaker
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.7.2011
No abych řekl pravdu, tak   jsem film téměř kompletně   prozíval. Jedině snad   vizuální stránka a asi tak   3 povedené scény stojí za   řeč.
matej69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2011
Z těch tří filmů - 300,   Sin City, Spirit - mi tenhle   přišel nejslabší - dobrej   nápad a zajímavý   zpracování, ale nelíbily se   mi přehnaný scény s   Octopusem (jak si hraje na   Hitlera apod.)
ValaMalDoran
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Děj příšerný, ale film je   to pěkný. Natočené je to   ve stylu Sin City. A zase pro   jistotu založili na druhý   díl.
thefj
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.4.2010
Jejda
To byla ale slabota. Místy   moc ukecané, místy moc   popisné, chvílemi úplně   usínavě nudné. Nevěřil   jsem, přesvědčil jsem se.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2009
No podívaná je to úžasná,   jen mě ten příběh přišel   docela dost stupidní a kvůli   tomu jsem se nemohl plně   soustředit na ty úžasné   černo - rudo - bílé   postavy.
Hakamiah
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.7.2011
Hrozná slabota, vizuální   styl je zde naprosto   samoúčelný a jen zakrýva   naprosto plytkou a nudnou   zápletku. Tento film je   takové zlé dvojče Sin City.
nobynoblhoch
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.3.2010
nuda
parodie na sin city,film   nezachrani ani samuel l.   jackson ,ktery je v roli   octopuse famozni,pro fanousky   comixu mozna dobry-pro mne   bohuzel ztrata casu
puol
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.1.2010
Frank Miller sa veľmi   nevyznamenal. Pôsobivý   komiksový vizuál prebratý   zo Sin City, zaujímavé   herecké obsadenie(hlavne to   ženské, patrične   vyzývavé) a v niektoých   scénach i správna komiksová   nadsázka zachraňujú tento   film "o ničom".
Kubee
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Tak to byla teda pěkná nuda.   Když člověk přehnaně   očekává, tak se pak   nemůže divit. Příběh o   ničem, logika si vzala   dovolenou a akce je taky po   skromnu. Ještě že tam sou   pěkný holky.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44453minih44453Holka na hlídání (2007) 
The Nanny Diaries n
minih14316minih14316Nikdy neříkej nikdy... (1983) 
Never Say Never Again n
minih12915minih12915Motýlek (1973) 
Papillon n
minih28537minih28537Zdivočelá země (1997) [TV seriál] 
n
minih84824minih84824Hyde park (2010) [TV pořad] 
Hyde park n
minih41448minih41448Hádej kdo? (2005) 
Guess Who n
minih75272minih75272Tintorera, žralok zabiják (1977) 
¡Tintorera! n
minih119789minih119789Seal Team 8: Za nepřátelskou linií (2014) 
Seal Team Eight: Behind Enemy Lines n
minih49222minih49222Komici (2009) 
Funny People n
minih13022minih13022Můj brácha má prima bráchu (1975) 
Můj brácha má prima bráchu n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Komisař Moulin (1976) [TV seri...

23:25 - 00:55

35 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

00:00 - 00:55

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:40 - 00:40

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

00:00 - 01:05

0 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190602
Osobností: 697919
Fotografií: 764340
Plakátů: 376785
Obsahů a biografií: 178337

Poslední komentáře

První večeře (2018)

První večeře
Tedy, na to, že jde o   krátkometrážní studentskou   záležitost se stopáží   necelé čtvrthodinky, musím   smeknout před nápaditostí a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10