Duben
ohodnotit

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace

Další název:
Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba; Star Wars I: The Phantom Menace; Star Wars: Episode I; Star Wars: Episode I - The Beginning; The Phantom Menace; Star Wars: Die dunkle Bedrohung
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
136 minut
Premiéra v ČR:
16.9.1999
„Válkou o planetu Naboo začíná hluboko ve vesmíru hvězdná sága plná hrdinů, robotů, mimozemských ras a fantazie.“

Komentáře k filmu Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 50
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2008
Jedna z nejlepších scifáren   všech dob. Kvalitní a   napínavý příběh plný   akčních scén. Kvalitní   herecké výkony.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Kdo čekal kopii předchozích   dílů bude zklamán, já   osobně mám ty nové díly   velmi rád, jsou více   poetické a obsahově   bohatší. Skrytá hrozba má   skvělé herecké výkony v   hlavní trojici postav Liam   Neeson, Ewan McGregor a   samozřejmě Natalie Portman,   která je stejně rozkošná   jako pohádková planetka   Naboo. Zatracovaný Jar Jar   Binks mě osobně nevadil,   jeho úloha šaška a blázna   v kontrastu k vážným   vládcům funguje. Začínáme   zde demokracií a volným   obchodem a hle jak se to lehce   zvrtne. Poušť na planetě   Tatooine, kde objeví Anakina   Skywalkera, jako by byla   předzvěstí. Oni vlastně   hvězdné války jsou celé   postavené na symbolech a   navíc krásně poeticky a kdo   hledá moc logiky bude   zklamán a dobře mu tak.
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Asi nejzatracovanější díl   celé ságy, ale můj   nejoblíbenější. Tady   začalo celé vesmírné   dobrodružství, ve zdánlivě   bezvýznamném koutu galaxie,   kde malá planetka válčí za   svoji nezávislost s   gigantickou Obchodní   federací. Konflikt se   rozrůstá, pokračuje přes   lokální hranice do   celorepublikové sféry, a   politický podtón rozhodně   není samoúčelný. Lucas   nám ukázal, jak by to mohlo   v daleké budoucnosti vypadat   s naší vládou, s našimi   problémy, s naším   každodenním životem. To,   že je příběh   komplikovaný, alespoň   donutí diváka vnímat   každý okamžik, sledovat   reakce postav a chápat   souvislosti, které nabudou v   příštích pokračováních   na významu. Kostýmy v této   epizodě jsou dle mého   názoru na vůbec nejvyšší   úrovni a hudba od Williamse   je tradičně vynikající.   Soubojů je sice po málu, o   to více se ale těšíte na   závěrečné klání. Výkony   Neesona, McGregora a Natalie   Portman jsou bezchybné,   některé scény s Jar-Jarem   Binksem kolísají sice na   hranici trapnosti, ale   nejedná se o nic   neúnosného. Závěrem bych   jenom dodat, že Star Wars   stále musíme brát jako   intergalaktickou pohádku pro   děti i dospělé, jejímž   hlavním cílem je pobavit.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2012
Star Wars Skrytá Hrozba
Star Wars Skrytá Hrozba je   úvodná čast novej ságy a   musí sa uznat že aj velmi   podarená.George Lucas to   vymyslel famozne.Príbeh   dobrý a aj efekty sa   dajú.Postavy majú každá   špecifický profil.Proste   super film.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Fantastický první díl kdy   se dozvíme jak vlastně celá   zápletka vznikla a jak   probíhala na začátku.musím   uznat výborné efekty.
Riggs85
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2012
Podle mě se tento díl hodně   podceňuje... Staré Star Wars   to nejsou, ale i tak jsou   stále vynikající. Je   zajímavé sledovat jak   IMPERÁTOR pracuje na tom, aby   se malý Anakin nakonec   přidal k temné straně   síly, jinak jsou tu výborné   efekty a bravůrne vymyšlené   prostředí na planetách.
lagony
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2011
lagony
nevím moc co na to říct tak   musím uznat že se to povedlo   ani nevím které časti mám   fandit protože obě jsou   skvěle jak původní tak   tahle asi nejvíc v tomto   díle se mi líbil darth maul   byl hustý škoda že byl   jenom v tehle epizodě a v   málo scénách ale to nevadí   pořád je to pro mně   nejlepší sith hned po ním   je darth vader at byla epizoda   dobrá jak byla tak si myslím   že kdyby později natočily   film podle nové hry star wars   the old republic tak by   všechny star wars překonala.
Orin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Tento film je velmi dobry a to   tim ze ma velice silny pribeh.   A zaujme vsechny fandy scifi   aby se podivaly na dalsi z   epizod teto skvele sagy!   jestli vas nekdy zajimaly   davni samurajove tak vas tento   film urcite zaujme jsou tam   totiš postavi jimi   inspirovane. Pokud chcete   videt valku budoucnosti urcite   se na tento film podivejte!!!
MartaMarta-p
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2015
Opravdu kvalitní herecké výkony.
Na tento film jsem se moc   těšil a po pár desítkách   let na něj kouknul znovu a   rozhodl se napsat tuto   recenzi. Hlavní obsazení   herce Liama Neesona je opravdu   velmi kvalitní. Celý film je   napínavý a má spád.   Herecké kostýmu jsou také   velmi povedené. Dal bych za   všechny herce ruku do ohně.   Výprava filmu je pestrá a   při filmu jsem se docela i   zasmál, ale také zaplakal.   Bez herce Liama Neesona by byl   film docela obyčejný. Meče,   se kterými se bojuje jsou   nádhera pohledět a konec   filmu je zapeklitý a nebudu   napovídat, ale asi určitě   dopadne dobře, jak to tak   většinou bývá.
radekno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2003
Star wars v novém kabátě
Pro mě byla stará trilogie   Hvězdných válet to   nejlepší dokuď nepříšel   Pán prstenů!Teď už je až   "druhá"!Je   pravda,že Epizoda 1 strácí   na starší díly co se týče   děje,ale vynahrazuje to   skvěle efekty!Takže jsem   hodnotil tak jak vidítě!
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
George Lucas se vrací po   více jak dvaceti letech a   ukazuje nám jak to všechno   začalo. Fantastické triky,   skvělé obsazení a výborné   nápady.
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2012
Star Wars !!!! Ep.1
Skvělý úvod do největší   FILMOVÉ ságy všech dob.   Bavilo mě to, skvěle mi   celý film utekl i přesto,   že byl zatím spíše takový   odpočinkový. Jar Jar mě   taky nebavil, toho Lucas do   filmu dávat nemusel a mistr   Yoda mohl dostat více   prostoru:D. Samozřejmě i pro   mě byly nejvíc záživné   skvělé závody kluzáků a   výborný závěrečný souboj   s Darth Maulem. Herecké   výkony skvělé, triky   výborné a hudba Johna   Williamse dnes již klasická   a geniální. No prostě velmi   příjemný a pohodový   začátek do něčeho hodně   velkého, velkolepého,   akčního, oslňujícího...   Nejlepší byly scény na   pouštní planetě Naboo.   100%.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet   $115miliónov║Tržby USA   $474,544,677║Tržby   Celosvetovo $1,027,044,677║   //adept na pokorenie   miliardovej   hranice"1999"//   /videl v kine, pôvodná   premiéra v roku 1999: 85%/   ▐ Tržby za predaj Blu-ray   Star Wars Prequel Trilogy v   USA $49,645,139 //počet   predaných kusov 1,418,875 ║   ____ Naposledy som videl tento   film ešte pri jeho kino   premiére v roku 1999, odvtedy   som sa akosi k nemu nedostal a   o to viac som si ho znova   užil, bol som nadšení.   Musím uznať že vizuálne ma   znova očaril, akcia a hudba   výborné, možno miestami   prišlo na dlhšie dialógy   kde išlo o nejaké tie   úvahy, filozofovanie či   politické rozpravy, ktoré   nemusia každému sadnúť ale   v rámci boli deja   konzinstenčné, príbeh aj s   občas otravným Jar-Jar   Bingsom som v pohode strávil   a začínam si na toho nezmara   zvykať, je to taká o niečo   viac smoliarska obdoba C3PO. V   rámci 3D sa moc hovoriť   nedá, bolo tam zopár   zaujímavých záberov   takpovediac smerujúcich do   priestoru ale ináč nič čo   by strhlo, prinútilo   reagovať na poletujúce   objekty k vám, na druhú   stranu film je urobení tak   že nejaké 3D ani moc   nepotrebuje, lebo čo sa týka   priestorové spektra je   využité v maximum, hlavne   pri rozsiahlych záberoch na   vesmírne koráby či honosné   do detailu prepracované   mestá na rôznych planétach,   tieto veci v danom prevedení   mi až vyrážali dych.   Slovenský dabing mi sadol,   nemal som s ním problém.   /videl v kine 3D verziu: 90%/   __Prehodnocujem hodnotenie a   musím ho zdvihnúť, podľa   mňa je to to pravé   blockbastrové osvieženie,   ktoré má neskutočnú silu v   kine.
netopir55
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2009
Star Wars
Zuří válka mezi republikou   a droidy.Dva Jedájové   Qui-Gon Jinn a Obi-Wan   Kenobi,našli na planétě   Tatuj malého chlapce a   vynikajíciho závodníka   Anakina Skywalkera.Tady to   všechno začína malý Anakin   se pak přidá k temné   straně síli k sithúm a   stane se z něj Darth   Wader.Ale to ještě   předbíhame.Příbeh se   zachoval a efekty jsou   skvělý.Režie se chytnul   George Lucas.
Daniela91
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Skrytá hrozba
Tenhle film byl podle mě ze   všech Star warse nejlepší.   Nejvíce se mi však líbil   Liam Neeson, který svou roli   zacvičovatele Obyvana   zvládnul bravurně.
Brcko.GOS
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Nejlepší
Podle mého názoru nejlepší   ze všech šesti dílů.   Skvělé herecké výkonu   Liama Neesona, Ewana McGregora   a Natalie Portman, výborné   efekty, zajímavé záběry z   planetky Tatuin a místních   závodů kluzáků. Rozhodně   doporučuji
FDbJakub
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2008
Ať si lidi říkaj, co   chtěj. Pro mě je tento díl   stejně dobrým, jako   jakýkoliv jiný (včetně   dvojky). Myslim, že   negativní hodnocení od   jiných schytává hlavně   proto, jelikož jde vlastně o   absolutně jiný příběh,   než přechozí série. Už   zde nedoprovázíme skupinu   rebelů včele s Lukem, ale   zástupce řádu Jediů a již   se neocitáme ve válkou   zničené galaxii, ale v   pravé republice. Bohužel zde   film stahuje trochu   nepovedený dabing (zvlášř   u Anakina, který mluví jako   encyklopedie - naprosto   perfektní pravopis). Tpť   jest vše.
Oakenshield
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2013
Vím že spousta lidí   namítne že jednička je   hrozná a kdyby v ní nebyl   Anakin tak nemusí vůbec   být... Ale tenhle film nebyl   dělanej aby ste v tom hledali   síť konspirací... Prostě   sedněte, užijte si efekty,   které jsou super, velké plus   je podle mě nejlepší krok   Lucase ve vybrání Ewana   McGregora pro Obi-Wana a   hlavně, proč také dávám   9*, užijte si naprosto super   konec s padnoucí hudbou a dle   mě nejkvalitnější bojovou   scénou ze všech SW. Není to   nic epického, ale ještě   pořád tu není mistr   Christensen (naštěstí) :-D
Werwolf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2006
Mám rád atmosféru Star Wars   a první epizodě jsem dal 9   jenom kvůli trapného Jar Jar   Binxe, v epizodě II. už ho   utlumili chválabohu :)
minsc
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Jelikož jsem viděl film   ještě jako malý, nemohl   naplno pocítit ten pokles   kvality. Jakožto první   díl(chronologicky) serie bych   čekal něco nabitého dějem   a kvalitou po všech směrech,   které dosáhl v tomto díle   pouze pan Williams. Na tento   díl rychle zapomenout a brát   ho jako nevydařený pokus o   vytvoření stejnocenné   trilogie
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2013
STAR WARS I
SKRYTÁ   HROZBA

ÚVODEM:   Jsem velkým příznivcem   žánru sci-fi, ale dopředu   upozorňuji, že nikdy jsem   nepatřila mezi zaryté   fanoušky Star Wars. Nikdy   jsem nešla cestou obdivu k   nekonečným bitvám a   vraždění. Vím, že i toto   patří k životu a v historii   lidstva takové okamžiky   byly. Ale lidstvu jsou tyto   epizody dodnes spíše pro   ostudu než pro oslavu   válečného umění a   velkolepých vítězství.

Filmy STAR WARS   jsem viděla nedávno, po   mnoha letech. Dějově   chronologicky, čili od   novějších ke starším.Už   dříve jsem se setkala s   názory, že starší díly   jsou mnohem lepší, protože   mají svou nezaměnitelnou   atmosféru a zvláštní   kouzlo. Sice nejsem už   nejmladší, ale možná   právě proto, že mně   dříve filmy Star Wars nijak   nebraly, já se přikláním   spíš k tomu modernímu   pojetí. Nové technické   možnosti dávají více   vyniknout skvělým   vizuálním efektům. A o ty   jde ve Star Wars   především.

Nemá smysl si nic   nalhávat. Star Wars má   vlastně jen velmi obyčejný   příběh, vcelku krátký,   popsatelný několika větami.   Zlo, představované Sithy, se   snaží podmanit si   nejrůznější světy. V tom   se jim snaží zabránit malá   skupina rytířů Jedi. A my,   na pozadí životů několika   jedinců, sledujeme tento boj   dobra se zlem…

Na druhou stranu je   pravda, že v tomto příběhu   nejde ani tak o samotný děj.   Star Wars je především   vizuální bomba. Ve své   době nabízel neskutečnou   podívanou, pompézní   výpravu do představ   diváků. Novější Star Wars   se nestydí za to, že jsou   rodinným filmem. Příběhy   jsou mnohem více   komornější, jsou   prošpikovány   nejrůznějšími efekty a   triky. Je tu viditelná snaha   o to, nabídnout co   nejexkluzivnější   podívanou, přitáhnout co   nejvíce diváků s cílem   získat co největší   výdělek.

První díl je důstojným   začátkem celé ságy. George   Lucas beze zbytku využívá   kultu předchozí série.   Epizoda I je časově a   tudíž i stylově nejvíc   vzdálená původní trilogii.   Jenže je jiná doba, takže   byla jen malá šance, že   film by byl dnes úspěšný   tím samým stylem jako před   dvaceti lety. Proto Lucas   zvolil strategii   zaměřující se především   na mladší diváky. Možná   je někdy až překvapivě   dětský, mnohem více než se   čekalo. Postava Jar-Jar   Binkse je toho zářným   příkladem. Lucas ho musel   vymyslet zrovna takhle, jinak   by film nebyl zajímavý pro   děti. Dnešní děti už   prostě R2 moc nenadchne. Co   se týká děje, nové díly   jsou přeci jen o něco   slabší. Není to ale   žádný průšvih. Tady   skutečně jde hlavně o   pastvu pro oči, i když   samotné efekty taky všechno   nezachrání. Navíc tyhle   filmy ani nestojí na   oscarových hereckých   výkonech. I když Obi Wan a   jeho mistr jsou skvělí. I   princezna stojí za zmínku.   Bohužel je to jen jako   dětský sen. Zato soubojů,   střetů i menších bitev,   akce, triků a zábavy vůbec   si užijeme dosyta, uvidíme i   závody kluzáků. Nejsem   expert na bojová umění,   takže mně osobně nechává   chladnou i údajně velkolepý   závěrečný souboj. Vše je   dokresleno zvláštní a   vcelku podmanivou hudbou,   které nelze nic vyčíst.

Jako vizuální   orgie mne to uspokojilo. I   dlouhá stopáž docela   příjemně utekla. Vskutku je   na co se dívat, otázka je,   jestli to všem divákům   skutečně stačí. Mně to   ale kupodivu až tak nevadilo.   Jako super oddechovku to byla   radost sledovat. Novější   pojetí se mně líbí. Když   to vezmu kol a kolem, bylo to   pro mě přijatelnější než   původní části. Docela jsem   se bavila.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2013
Určitě povedený film se   skvělým   L.Neesonem.Efekty,triky a   masky se povedly.Dobrodružná   a napínavá podívaná.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Spíše dětská epizoda, kde   poznáváme ještě malého a   nevinného Anakina   Skywalkera.Nicméně zde jsme   se dozvěděli o nějaké   existující královně   Amidale, nebo jak se sešly   C-3Po s R2D2...Věci už   začínají dávat smysl a   odkrývají se tu určitá   fakta jak to všechno začalo.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2013
První (ve skutečnosti   čtvrtý - 22 let po epizodě   IV.) díl epopeje Hvězdných   válek se skvělými triky z   dílen G.Lucase. Uvádí, jak   se Darth Vader dostal mezi   rytíře Jedi a jak začala   jeho kariéra. Film je   opravdovou epopejí   popisující osudy řady   planet a světů celé   galaxie. Popisovat všechny   osudy hlavních hrdinů nemá   smysl, bylo by to opravdu   zbytečné, kdo epopej viděl,   pro toho je to nošení   dříví do lesa. Opravdu   trikové orgie pro milovníky   technických vychytávek, po   té stránce nemají asi   Hvězdné války konkurenci.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2012
Myslím si, že velmi   podařené napojení na   stávající epizody.   Výborně   "navazující" děj   a opět jako vždy skvělé   efekty, grafika (především   kluzáky, či závěrečná   bitva) a Sith se obzvláště   vydařil=)
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2009
První epizoda jednoho z mých   kultů po dlouhé době   samozřejmě musela nějak   začít. Myslim si, že po tak   dlouhém čekání mohla být   propracovaná dějově trochu   líp a víc. Oproti původní   trilogii je tady děj sem tam   totiž o trochu nudnější a   celý film mohl být ku svému   prospěchu o nějaké pasáže   kratší. No ale nevadí, film   je takový jaký je, a i tak   je myslim povedenej a jako   začátek ságy ucházející.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2009
Přestože je tenhle díl   podle mně nejslabší, tak   mám prostě pro tuhle   úžasnou sci-fi pohádku fakt   velkou slabost a moh bych to   sledovat pořád:-) Dookonale   promyšlenej(a vizuálně   neuvěřitelně ztvárněnej)   vesmír, ale hlavně rytíři   Jedi.Lucas stvořil kult díky   němuž se stal nesmrtelnej a   celá série patří podle   mně vůbec k tomu   nejlepšímu, co ve filmu   vzniklo.Osobně sem v Epizodě   1 nebyl moc nadšenej z   malýho Anakina(až na   závody) ani z Jar Jar Binkse,   ale zbytek to bohatě   vyvážil.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2015
První epizoda je zároveň   první novodobý Star Wars   film, tj. konečně lepší   počítačová animace než v   80. letech a tedy i naděje   přilákat k této scifi   pohádce nové fanoušky. A   jistě se to povedlo. Pro   začátečníky může   časová neposloupnost   jednotlivých filmů a tím i   obsazení herců působit   trochu nepřehledně, ale   nebojte se, do toho se   dostanete.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2020
Až po 22 letech vlastně   vznikl první díl.
Kdo   nezná souvislosti v tomto   vesmírném společenství tak   tady by měl všechno nějak   pochopit aspoň to hlavní.   Jinak docela dětské závody   kde malý chlapec to natře   vesmírným zabijákům.
ondrech
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2010
U tohohle filmu podle mě   záleží na věku... když   jsem to viděl poprvé v   kině, bylo mi asi jedenáct a   plně jsem tomu propadl, čím   jsem starší, tím víc v   něm vidím chyby. I když   taková jízda kluzáků jako   parafráze na Bena Hura, to je   prostě správná zábava jak   má být!
Wiikii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2018
No a tak "začíná"   sága všech dob. Sice rozjezd   je slabší, ale má své   vtipné částí, které jsou   hlavně pojmenovaný C-3PO a   R2-D2 .... HODNOCENÍ: 82%
Thomax
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Nejslabší díl z nové   trilogie. Je to až moc   dětské a při výběru   herců neměli tvůrci moc   štastnou ruku. Triky jsou na   skvělé úrovni, ale děj je   dost jednoduchý.
Fugas16
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2008
Dobrý film ale na můj vkus ž je to takové dětské
Star wars epizoda I je celkem   dobrý film ale na můj vkus   je takový až moc dětský   ale jinak efekty a   zpracování je skvělé   např: Gunganská armáda,   planeta Naboo, nebo závody   kluzáků. JInak je to   skvělý film.
superkritik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.10.2012
Zajímavý příběh
Když se před rokem 1999   řeklo Star Wars vybavil se   vám Lord Vader a Imperátor a   Luke a Han Solo ale jak to   všechno začalo to už nikdo   nevěděl.A proto jsme dostali   Novou trilogii počínaje   epizodou I a výsledek podle   mého úsudku?
Rozhodně se jedná o   nejhorší díl Star Wars   který je ale stejně skvělí   ale ne tak jako jeho   předchůdci a nástupci.Tady   se našlo několik velmi   nudných scén a proto je asi   z celé série nujnudnější   ale také tu jsou skvělé   scény které ještě nikdo   nikdy neviděl.Nové i staré   postavy v mladších letech   :D.Efekty jsou na svou dobu   bombové a to dost.
Můj konečný názor je   že film nám odkryl kousek   tajemství a mynulost   hvězdných válek,jaký   názor máte vy?
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.7.2007
Kvalitní film je asi   nejpřiléhavější   označení, které můžu   zvolit. V porovnání s   ostatními díly série mi   tento připadá zbytečně   natahovaný a tak trošku   tupý. Přesto však obsahuje   pár hezkých akčních scén   a také veškeré záběry z   Naboo jsou   nezapomenutelné.
Co mi   vadilo, byl výkon Liama   Neesona - hraje, jak kdyby   spal, bez zaujetí, laxně.   Alespoň Ewan McGregor něco   zachraňuje.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2009
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba
Jané, ostatním dílům se   jednička rovnat nemůže, ale   i tak si myslím, že   zasluhuje ocenění.   Setkáváme se tu poprvé s   Vanem Kenobim (ještě se   učí) a Dart Vader je teprve   malým chlapcem. Celkově je   film točen spíše pro   mladší publikum (mě si   získal v kině tak na 10/10,   bylo mi 13 let), to dokazuje   hlavně Jar-Jar. Ale bitvy,   zvláště ta poslední, jsou   opravdu ohromující...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2012
Dva meče viac ako jeden?
Takže takto toto začalo.   Sám neviem prečo dávam tak   vysoké hodnotenie. Sú to   síce Star Wars, ale...   Obsahujú jeden obrovský omyl   a dva diskutabilné. Ten   obrovský asi nebude treba   viac predstavovať, tá   ušatá otravná   polojašterica je isto jedna z   najpitomejších postáv v   dejinách filmu a isto nebudem   sám, čo si to myslí. Mladý   Anakin mi tiež akosi   neprirástol k srdcu a Natalke   taktiež nemôžem akosi   prísť na chuť. Qui-Gom   odviedol svoj štndard, ale   všetko to bolo vyvážené   famóznym Ewanom v úlohe   Obivana. Taktiež sa vydaril   záporák čert Darth Maul.   Forma však víťazí nad   obsahom, ale nevadí, človek   sa aspoň pokochá. Vojny,   architektúra, svet, teda   filmové triky sú krásne. I   prostredie je dokonalé.   Úvodná zápletka výborná.   Počiatok obsadenia tiež. Na   strane druhej sú tu tiež   slabé miesta ako tie   vychvaľované závody, ktoré   tiež hraničili s   infantilnosťou. Koniec však   už nabral na sile. Akurát by   som už vtedy niečo robil s   tými konštruktérmi a   inžiniermi. Zasa zabudli na   súčiastku, ktorú zostrelí   malý chlapec a vesmírna loď   sa zosype ako domček z   karát. V budúcnosti sa im to   určite vypomstí
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2017
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba
Dějově nejstarší díl   Hvězdných válek sice   potěší, ale vyloženě   nenadchne. Na můj vkus je   děj zbytečně roztahaný,   čímž místy ztrácí tempo   a napětí. Filmu se ovšem   nedá upřít výborná   vizuální a efektová   stránka a několik opravdu   úchvatných scén jako jsou   třeba závody nebo bojová   scéna na konci. Škoda jen,   že té akce není krapet   více.
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.7.2020
Jak všichni vědí, Epizoda I   vznikla jako čtvrtá,   pravděpodobně s úmyslem   doplnit sérii o zbývající   epizody. Vzhledem k době   svého vzniku – rok 1999 –   dělí od fyzicky prvního   dílu (tedy čtvrté epizody),   dvacet dva let. Za tu dobu   technický pokrok filmařiny   pokročil natolik, že dovolil   natočit tento příběh se   vším všudy, jak si nyní   diváci přejí s   vynikajícími efekty.
Můj problém s tímto   dílem je rozložen do   několika rovin. Za prvé –   nemám příliš rád dětské   role a tady se mi to   potvrdilo. Mladý Anakin jako   přechytralý a všehoznalý   hoch mi absolutně nesedí.   Dále, postava Jar Jar Binkse   je více než vlezlá – a   nejsem sám, komu nesedí.   Údajně existují bootlegy, v   kterých je tato postava zcela   záměrně vynechaná... A   naposledy – zdá se mi, že   věkový rozdíl mezi malým   Anakinem a Padmé-Amidalou –   jeho budoucí partnerkou, je   více než velký.. Děj, i   když vtěsnaný do 136 minut,   se mi zdá jakoby heslovitý,   především zpočátku. To je   pak kompenzováno celkem   velkým prostorem věnovaným   závodu kluzáků, který je   perfektní. Rovněž postava   démonického Darth Maula je   víc než zajímavá.
Stejně jako moje   rozpolcené hodnocení tohoto   dílu, je i hodnocení na   různých festivalech   přehlídkách. Tam sklidil   jak positivní, tak i   negativní hodnocení.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2017
Celkem
kvalitní navázání na   "staré" díly.Děj   měl spád a viděli   jsme,prvopočátek   všeho.Technicky   parádní,herecké výkony   velmi slušné.Myslím,že   fanoušky SW nezklamal.
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.7.2008
Je to moc pohadka proti vsem   ostatnim peti dilum. A hlavne   - ty komicke vstupy jsou   naprosto stupidni, jinak by to   slo.
martas_v
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2007
Aneb jak to celé začalo.   Bohužel je tento díl pro mě   zklamáním, hlavně kvůli   postavě Jaja Bingse.   Příběh je nemastný,   neslaný. Nudil jsem se,   nespravily to ani velmi   povedené efekty.
Dávám 50% a   příčítám k tomu 20%,   hlavně z nostalgie.
ergotoxin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Bolestivá rána pro fanoušky
Hudba skvělá, efekty velmi   dobré, výprava nádherná.   Co se týče hereckého   obsazení - Neeson (Qui-Gon)   je velmi charismatický,   McGregor (Obi-Wan) nedostal   příliš prostoru,   Portmanová mi v sérii   obecně vůbec nesedí, mám   problémy ji její roli   uvěřit.

V   prvním dílu zamrzí i   další věci - jednoduchý   příběh, chvílemi   přehnaná emotivnost, a   především infantilní humor   (Jar Jar Binks) a retconová   teorie o   "midichlorianech".   Fuj.

Bitva na   Naboo má ovšem své kouzlo,   stejně jako úchvatné   kluzákové závody či   podmořský svět planety.   Akční elementy jsou   dokonalé, to ostatní   nikoliv.
Amthauer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2008
Digitální efekty zcela   Lucase zaslepily a přivedly   málem k temné straně síly.   Věci přestávají fungovat -   Jar-jar není tak roztomile   blboučký jako C3PO, závody   jsou infantilní, stejně tak,   jako rozhovory s královnou.   Zbývá tedy jen hutná   popkornová akce, ale to je na   tuto silnou sérii trochu   málo.
tuwanakha
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.11.2006
Začátek Legendy má slabší   rozjezd, ale výborný výkon   Liama Neesona a Ewana   McGregora stojí za   shlédnutí!
VojtusCZ
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.10.2019
Tohle je pro mě ten   nejhorší díl Star Wars   ságy. Herecké výkony jsou   špatné a vůbec nevěříte   těm postavám, co říkají.   Další mínus jsou efekty.   Dá se odpustit, že tento   film je z roku 1999 a efekty   ještě nebyly tak dobré jako   dnes, ale třeba starší   epizody z let 1977- 1983   vypadají lépe. A nejhorší   věc je postava Jar Jara   Binkse. Tento tvor se chová   celý film jako nemehlo a jeho   mluvou to z něj dělá   charakter, který všem leze   na nervy. Plusy dávám za   excelentní hudbu, nádherné   lokace a souboje.
AcidBurn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.12.2008
Opravdu ohavné
Pokud bych měl na otázku, co   se mi vybaví z celé Skryté   hrozby, tak bych odpověděl   jasně: Jar Jar Bings. Díky   tomu jde o nejslabší díl   celé série, cílený na   dětské publikum.
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.11.2013
První díl, který byl   natočený jako čtvrtý.   Nikdy jsem nepochopil takový   postup, ale to nechme stranou.   Nejeden fanoušek očekával,   co že to bude za slávu. A   pocit je rozporuplný. Po   vizuální stránce je vše   dokonalé. Současné   technické možnosti byli   využity do sytosti. Jen ta   animace občas viditelně   dře. Příběh je   neuvěřitelně roztahaný.   Proč? Kdyby se zrychlilo   tempo, za hodinu a čtvrt by   bylo po všem. Takhle je   atmosféra zcela bez napětí.   Trochu to zachraňují   závody, kdy dramatičnost   krapet stoupá, ale to je   sakramentsky málo. Takové   komorní vyznění shazuje   veškerá očekávání do   strašných hlubin. Inu, je to   jisté zklamání. Start ságy   se tedy tak úplně nepovedl.   Škoda.
POMAJZ
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.6.2010
Klasika je klasika,proto u mě   jednoznačně vede serie s   Harisonem Fordem.Tohle prostě   Lucas točit neměl.Vůbec to   nenavazuje.Odehrává se to   jakoby o 30let dříve,ale   když to vidíte tak to spíš   vypadá jako když se to   odehrává o 100 později.Byl   jsem hodně zklamán.Efekty to   nezachrání.
cynik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Dlouho mluvil Geoge Lucas, že   natočí příběh otce Luka   Skywalkera a když tak   učinil, stálo to za to. Pro   mě byl tento film   strašlivým zklamáním.   Trikově ušel, ale za   příběh by měl Lucasovi   někdo nafackovat. Vždyť je   to remake příběhu z epizody   4 ! A jediná postava, které   se dá fandit je padouch Darth   Maul, který je navíc ve   filmu žalostně málo.   Škoda, že se mu nepodařilo   ty dva otravné Jediaje   zlikvidovat. Pokud by měl   Lucas točit takhle dál, tak   ať se na to radši vykašle.   Než sledovat novou trilogii,   tak si raději pustím tu   původní.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37155minih37155Alexander Veliký (2004) 
Alexander n
minih25869minih258698 MM (1999) 
8 MM n
minih28817minih28817Legenda o slavném návratu (2001) 
The Legend of Bagger Vance n
minih16296minih16296Policajt ze školky (1990) 
Kindergarten Cop n
minih40724minih40724Dům u jezera (2006) 
The Lake House n
minih66677minih66677Světová invaze (2011) 
Battle: Los Angeles n
minih38659minih38659Na dotek (2004) 
Closer n
minih43982minih43982Hvězdná brána: Archa pravdy (2008) [Video] 
Stargate: The Ark of Truth n
minih92594minih92594Tajemný původ člověka (1996) [TV film] 
The Mysterious Origins of Man n
minih37093minih37093Ali G Indahouse (2002) 
Ali G Indahouse n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]

 Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]
Obi-Wan Kenobi n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Deborah Chow

(pokračování)

Andor (2022) [TV seriál]

 Andor (2022) [TV seriál]
Andor n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Toby Haynes, Ben Caron, Susanna White

(pokračování)

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]

 Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]
Boba Fett: Zákon podsvětí n
The Book of Boba Fett
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez, Bryce Dallas Howard, Kevin Tancharoen

(pokračování)

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)

 Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)
Star Wars: Vzestup Skywalkera n
Star Wars: The Rise of Skywalker
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Mandalorian (2019) [TV seriál]

 Mandalorian (2019) [TV seriál]
Mandalorian n
The Mandalorian
Žánr: fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryce Dallas Howard, Taika Waititi, Dave Filoni

(pokračování)

Solo: Star Wars Story (2018)

 Solo: Star Wars Story (2018)
Solo: Star Wars Story n
Solo: A Star Wars Story
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Ron Howard

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017)

 Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017)
Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů n
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Rian Johnson

(pokračování)

Rogue One: Star Wars Story (2016)

 Rogue One: Star Wars Story (2016)
Rogue One: Star Wars Story n
Rogue One: A Star Wars Story
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Gareth Edwards

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)

 Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)
Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí n
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Wars: Klonové války (2008)

 Star Wars: Klonové války (2008)
Star Wars: Klonové války n
Star Wars: The Clone Wars
Žánr: animovaný / akční / sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Singapur
Režie: Dave Filoni

(spin-off)

Star Wars: Klonové války (2008/1) [TV seriál]

 Star Wars: Klonové války (2008/1) [TV seriál]
Star Wars: Klonové války n
The Clone Wars
Žánr: animovaný / akční / fantasy / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Coleman, Brian O'Connell, Steward Lee

(pokračování)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

 Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů n
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Clone Wars (2003) [TV seriál]

 Star Wars: Clone Wars (2003) [TV seriál]
Star Wars: Clone Wars n
 
Žánr: animovaný / sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké / Jižní Korea
Režie: Genndy Tartakovsky

(spin-off)

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)

 Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)
Star Wars: Epizoda II - Klony útočí n
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Žánr: sci-fi / dobrodružný / akční / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

 Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)
Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů n
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Marquand

(pokračování)

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

 Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)
Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder n
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Irvin Kershner

(pokračování)

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

 Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje n
Star Wars
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas, Dianne Crittenden

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Svědkyně (1991) [TV inscenace]

14:55 - 15:55

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Římské dostihy

15:40 - 16:35

10 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Tajemství hradu v Karpatech (1...

14:10 - 16:20

100 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

15:25 - 16:40

25 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190577
Osobností: 697880
Fotografií: 764048
Plakátů: 376690
Obsahů a biografií: 178304

Poslední komentáře

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Alenka v říši divů (1999) [TV fi...

Alenka v říši divů
Chtěl jsem si na stará   kolena rozšířit vědomosti   a poprvé v životě vidět   "nějakou Alenku". No vybral   jsem si toto dílko a čert   ví, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10