Duben
ohodnotit

Úkryt

The Panic Room

Další název:
Panic Room
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
2.5.2002
„Měla to být nejbezpečnější místnost v novém domě Meg a její dcery Sarah. Jenže nebyla.“

Komentáře k filmu Úkryt

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.6.2010
Naprosto skvělé natočeno   dech beroucí drama od   začátku do konce tento film   je skvělí.Herecké role   zvládnuté na 100   procent.Jodie Forest to   zahrála senzačně.
petricka2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2010
...můj oblíbený Davin   Fincher mě opět nezklamal.   Filmu nechybělo napětí,   ketré by se dalo krájet,   skvělý děj a taky dobré   herecké výkony. Jodie Foster   nezklamala...
Imo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2020
Lupič nemusí být také vrah.
Na začátku filmu jsem se   nadechl a vydechl jsem až na   konci :). Napětí by se dalo   krájet. Výborné herecké   výkony. Pěknučká Kristen   Stewart opět výborná.   Dramaturgie na jednotku.   Kamera, střih, smysl pro   detaily, to také obdivuji.   Nemám co vytknout. Dávám   bez váhání plný počet   hvězdiček.
kajka9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Fakt suprový film a nejenom   proto že tam hraje Jared.   Prostě thriller jak se   patří .Dávám deset bodů
dustur
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2007
Ktomu to filmu nemam co   dodat,iba tolko ze super   thriller ktory ma vsetko,co   jeden thriller potrebuje a to   hlavne ked tam stvarni hlavnu   ulohu Jodie Foster ktora tu   hraje vynikajuco,a Forest   Whitaker ako zaporak ale tiez   vynikajuco zahrane!!!!!!!!!!
simmie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.6.2009
Úkryt mě nadchl již před   pěti lety, kdy jsem ho   viděla poprvé. Po druhém   shlédnutí z něj mám   ještě lepší pocit.   Tvůrcům se podařilo   vytvořit skutečnou   "trillerovou"   atmosféru. Nešlo jen o   prvoplánové strašení   diváků rychlými střihy.
georginaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Supr film který ukazuje   psychologii člověka co   dělat v úzkých situacích,   jak se vypořádat z   nečekanou událostí a jak z   ní vyváznout a být naživu.
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2006
Jodie Foster thriller nějak   sluší a v kombinaci se   skvělou réžií,   scénářem, v dusné   atmosféře opuštěného domu   a s nádherně odporným   Jaredem Leto máme film,   který chytne a nepustí.
Luky
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2006
Perfektně natočené,   perfektní kamera... prostě   perfekt film!
Natalia_Budz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2020
Obsazení,výkony,kamera a   detaily, scénář, všechno   výborné. Burnhama (Forest   Whitaker) mi bylo až líto.   Mladinká Kristen Stewart se   mi tady moc líbí! mnohem   více, než dnes. Jodie Foster   to zahrála taky dobře, moc   si nedokážu místo nich   představit Nicole Kidman a   Hayden Panettiere které byly   původním záměrem.
Jediné, čemu moc   nerozumím je konec. David   Fincher napsal za 6 dní   skvělý propracovaný   scénář ale konec pokazí.   Tento snímek si zasloužil   buď kvalitní zakončení   nebo otevřený konec-čili   bez scénky na laviččce.
Isabella116
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2007
velmi zajímavý triller,   hodně působící na   psychiku. Líbilo se mi   obsazení v čele s Jodie   Foster a vlastně téměř   neznámou Kirsten Stewart. I   když hodně scén bylo   předvídatelných film se mi   líbil, neboli dá se na to   koukat=)
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2011
Napínavé až na hranu.   Velkou roli v tomto filmu   hraje strach vůbec a zejména   strach o dítě. Napadá mě,   že tenhle film musel mít   velmi dobrý scénář, a to   se pak natáčí.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Dobrý s výbornou atmosférou   a narůstajícím   napětím.Dobře vybrané a   padnoucí role a stísněný   pocit.Další film mého   oblíbence Davida Finchera.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Hodně dobrý klaustrofobický   thriller s dobře hrající   Jodie Foster a skvělými   kamerovými vychytávkami.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2013
Skvělý thriller s napětím   po celý snímek. Bez   zbytečných šoků,   nechutností a lekavých   zvukových efektů bylo s   přehledem dosaženo   napínavého děje který   připoutá diváka k pohovce.   Skvělé herecké obsazení a   výkony spojené s   vynikajícím scénářem dalo   dohromady příjemný celek   který rozhodně za zkouknutí   stojí!
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2010
Výborné
Skvělé tleskám.David   Fincher opět nezklamal.Z   původně tuctového thrilleru   vytvořil nervydrásající   podívanou v podání   skvělé(po dlouhé době)   Jodie Foster a podle mě   nedoceněného herce Foresta   Whitekera.Film má cca od 1/3   neuvěřitelně gradující   tempo a když si již myslíte   že všechny překvápka jsou   vyčerpána je připraveno   další eso v rukávu.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Čerstvě rozvedená Meg se   svojí dcerou Sarou se   nastěhuje do luxusního bytu,   který má jednu zvláštnost   - „panikárnu“ –   nedobytnou místnost, kam se   může člověk ukrýt v   případě nebezpečí. Meg to   bere spíše jako zbytečnou   podivnůstku, ovšem jen do   té doby, než se uprostřed   své první noci v novém   bytě probudí a zjistí že   zrovna dostali nebezpečnou   návštěvu v podobě tří   nočních návštěvníků.   Podaří se jí i s dcerkou   zavřít se v oné nedobytné   místnosti. Problém však je,   že do ní mají právě   namířeno i oni nevítaní   hosté a tak začíná boj o   život…
K tomuhle   bych mohl napsat asi zhruba   totéž co k ostaním   Fincherovým filmům.   Přestože nápad zde není   nějak převratnej i když   zajímavej jistě, tak   provedení je díky tomuhle   chlápkovi na jedničku.   Atmosféra je správně   beznadějná, každý pokus o   záchranu zničen a obě   hlavní hrdinky s nervama v   kýblu. Což platí i pro tři   zločince a tak se díky   několika chybkám,   zaváháním či neuváženým   činům situace každou   chvíli mění. Ovšem navrch   mají většinou zločinci.   Tvůrcům se navíc daří   docela úspěšně vyhýbat se   trapným klišé, takže o to   je zážitek silnější.   Navíc se skvělými herci   Jodie Fosterovou nebo Forestem   Whitakerem je půlka úspěchu   na světě. Povedená to,   lehce klaustrofobní věc.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Asi Fincherův   „nejobyčejnější“ film,   přesto vynikající thriller,   jelikož trochu   obyčejnější je pouze na   režisérovy poměry, nikoli   na poměry trhu, na ty je   originální :-). Charaktery   jsou od začátku jasné, tedy   až na jeden: maskovaný   Dwight Yoakam je spolu s   klaustrofobickou a tajuplnou   „panikárnou“ velkým   trumfem, který režisérovi   zajišťuje ono Tajemno s   velkým T, přítomné ve   všech jeho filmech, kterým   diváka stále drží v   šachu, dokud se nerozhodne ve   správný moment udeřit.   Velké zvraty se nekonají,   pouze se prohazují role, což   se týká i samotné   „panikárny“ – právě   změny a záměny rolí, ale   nikoli ty podstatné, tedy   „vnitřní“ proměny   identit osob i předmětů,   zde hrají prim. Z parchanta a   vraha, stejně jako z   milující matky, se může   stát lovec i kořist,   záleží na okolnostech, ale   vrah i za změněných   okolností stále zůstává   vrahem a matka by kdykoli pro   své dítě udělala cokoli na   světě (tím se nesnažím   popřít, jak by se možná   někomu mohlo zdát, že se   člověk může změnit, o to   tady vůbec nejde). Z herců   výrazněji vyčnívá   výborný Forest Whitaker,   kterému hodně napomáhá   fakt, že jeho postava stojí   jako jediná rozkročená mezi   oběma tábory (přesto   nenabourává to, co jsem   výše napsal o změně rolí   a absentující vnitřní   proměně). Mladičká Kristen   Stewart je taktéž   vynikající. Filmu by se dala   vytknout lehká samoúčelnost   (např. noční kamerový   průlet domem, symbolizující   nepříjemné ticho před   bouří), jenže Fincher je   tak neuvěřitelně dobrý   režisér, že mi to ani   trošinku nevadilo, naopak   jsem tyto kamerové hrátky   vítal a kroutil hlavou nad   jejich důmyslností a   efektivitou. Jinak průběh   finální konfrontace, ač   očekávaný vzhledem k   čitelnosti postav, je velmi   potěšující, samotný   závěr loupeže pak působí   lehce dvojznačně. Velmi   příjemný film, hlubší,   než by se na první pohled   mohlo zdát.
cragel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2010
Úkryt
Celkový dojem z filmu byl   zklamání. Film nebyl   špatný, ale ničím   zvláštním mě nezaujal. I   když režie Finchera byla   opravdu dechberoucí, pořád   mi do své role neseděle   Jodie Foster.Ne že by hrála   šptně, ale z mého pohledu   by se na to hodil někdo   jiný. Ke konci se film docela   pěkně rozlej co se týče   kvality, ale i tak nejvyšší   hodnocení dám 8.
giggle
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2015
Jared Leto úžasný ňouma   lupič, Forest Whitaker   úžasný sympaťák - takový   medvídek (až mi ho na konci   bylo líto). Zajímavý   snímek. Co mě překvapilo (a   ne úplně mile) byl závěr,   myslím, že ten šel vymyslet   jinak. A poslední scéna na   lavičce mi přišla už   úplně zbytečná.
paxo44
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2005
Veľmi príjemný triler, aj   keď Fincherovi viacej sedia   temné kriminálky
Nalimex
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2007
Opäť ukážkatoho že dobrý   nápad, scenár a režia sú   základom úspechu.Minimum   hercov,malé náklady a   skvelé výkony hlavných   predstaviteľov !!!
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.9.2007
Možná výborný nápad, ale   zcela utopený v obrovském   množství nudně otřepaných   klišovitých scén. Z tohoto   důvodu mi film zcela zapadl   do průměru a nestal se tak   ničím větším než jen   všedním typickým   thrillerem. Chvíli ve mně   film sice udržoval slušné   napětí, ale většina scén   (a konec) mi přišly   odfláknuté. To samé   přehnaný herecký výkon   Jodie Foster. Zdálo se mi,   že se snaží tak moc, až je   poznat, že to jenom hraje.   Já bych to určitě tak   nepřechvalovala a rozhodně   na tom nevidím nic moc   psychologického.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12201minih12201McLeodovy dcery (2001) [TV seriál] 
McLeod's Daughters n
minih21396minih21396Tři mušketýři (1961) 
Les trois mousquetaires: I. Les Ferrets de la Reine, II. La vengeance de Milady n
minih9308minih9308Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977) [TV film] 
Jak vytrhnout velrybě stoličku n
minih47801minih47801Detektiv Martin Tomsa (1994) [TV cyklus] 
Detektiv Martin Tomsa n
minih14904minih14904Oko jehly (1981) 
Eye of the Needle n
minih33970minih33970Děti planety Duna (2002) [TV minisérie] 
The Children of Dune n
minih22331minih22331Velký flám (1966) 
La Grande Vadrouille n
minih20630minih20630Tarzan / Příběh Tarzana, pána opic (1984) 
Greystoke: The Legend of Tarzan Lord of the Apes n
minih46076minih46076Dr. Dolittle 4 (2008) [Video] 
Dr. Dolittle: Tail to the Chief n
minih24947minih24947Vetřelec: Vzkříšení (1997) 
Alien: Resurrection n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:30 - 18:00

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - V karavanu po Polsku

17:45 - 18:15

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:25

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

1 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190654
Osobností: 698110
Fotografií: 765024
Plakátů: 377244
Obsahů a biografií: 178468

Poslední komentáře

Michael Strogoff (1975) [TV seri...

Michael Strogoff
Hodně povedená historická   televizní minisérie   natočená v nezvykle široké   koprodukci podle verneovky,   která u nás není možná   tolik více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Marihuanové šílenství (2000) [TV...

Marihuanové šílenství
Jackie je hrozně okouzlená   "Hájdem" že za ni vzal vinu   z držení drog na sebe. Red   chce "Hájda" vyhodit, nakonec   se to zachrání a Kelso více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Harry Potter a Princ dvojí krve ...

Harry Potter a Princ dvojí krve
Ze všech dílů patří   někam do průměru. Ani   nejhorší, ale ani   nejlepší. Děj strhne,   vizuálně výborné, herecké   výkony dobré.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Tankový prapor (1991)

Tankový prapor
Lehce přes průměr,   přílišné tlačení na   pilu, jak řvaním Skameneho   nebo Donutila, tak hloupými   vůlgarismy.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Chlípník (1995) [TV film]

Chlípník
Podle mého názoru se   Zdeňkovi Svěrákovi tahle   úprava Maupassantova méně   známého dílka opravdu   hodně povedla i s   převedením děje do více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10