Duben
ohodnotit

Velký bazar

Le grand bazar

Další název:
The Big Store
Žánr:
Země:
Rok:
1973
Délka:
84 minut
„Les Charlots a jejich bláznivé kousky, které mají zachránit malého obchodníčka před velkou konkurencí.“

Komentáře k filmu Velký bazar

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2011
Skutečně, na to, jak je film   starý, ten humor pořád   ještě docela funguje. Dnes   se už samozřejmě točí   jinak, ale zdaleka ne vždy   líp.
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2009
Tak tohle já můžu.   Kdykoliv. Pravda, jako dítě   jsem sebou mlátil smíchy o   zem, dneska už se jenom   přiblble usmívám. Stejně   je to zvláštní - tématika   zoufalého boje malého   živnostníka proti   obchodnímu řetězci zjevně   nemohla zapadat do   vysílacího schématu   totalitní Československé   televize, přesto se to už   tenkrát vysílalo relativně   často. A na rozdíl od   jiných dětsky nostalgických   vzpomínek mě to baví i   dnes. Zvláště rád   vzpomínám na Michela   Galabru, který si při   otvírání účtů nalíval   stále větší a větší   panáky. Dělám to taky   tak:-)
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.5.2009
Truchu vyšumělí Les   Charlots. Děj je sice nabitý   původními i méně   původními gagy, má rychlý   spád a v podtextu kritizuje   nešvary konzumní   společnosti, ale mně to   nesedí. Snad jedině Michel   Galabru jako vždy výtečný,   tentokrát v roli   dobrosrdečného majitele   malého bistra Emila, který   se snaží tváří v tvář   mnohem silnější konkurenci   udržet si své stálé   zákazníky.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2016
Tady není co dodat, prostě   jen se dívat a bavit se.   Gagů je dost a dost a není   třeba se nějak zvlášť   zabývat dějem samotným. Já   se u těchto filmů, tedy u   většiny bavím královsky.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2013
Ani po tolika letech   neztratila tato komedie nic ze   svého humoru (alespoň pro   mne) a u nás i aktuálnosti k   poměrům supermarkety x malí   živnostníci. Nicméně od   prvního záběru - viz Město   květin, přes řetězovou   budící scénu, práci v   továrně ("Všechny svý   příbuzný už jste   pochovali, tak jsem zvědavej,   co na mě vybalíte   dneska."), krádeže v   supermarketu a konečnou   dražbu krámku Emila   ("Vzal bych si litr   červeného. Proč, ono už   vám došlo? Ne, potřebuju   polituru na nábytek.").   Doplněno slušným českým   dabingem.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2011
Tak tenhle film jsem si pustil   po mnoha letech. Snímek plný   absurdních gagů byl mým   oblíbeným filmem v   dětství. V konech jsem si   jej nikdy nenechal utéct. A   dnes, z pohledu o třicet let   staršího člověka mohu   říci: To je tak blbý, až   je to krásný a furt je to   dobrý. :-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.5.2021
Téma dalšího komediálního   filmu s populární   francouzskou hudební kapelou   Les Charlots má hodně co do   činění s realitou a co si   budeme povídat, daná   problematika je stále   aktuální. Konkurenční   likvidace malých obchodů   silnými obchodními domy. V   roli majitele jednoho   obchůdku se objevuje Michel   Galabru, jehož   prostřednictvím máme   možnost vidět osobní dopad   takového skutku. A   samozřejmě nechybí ani   Jacques Seiler. Sice vážné   téma, ale to by nebyl Les   Charlots, aby vše náležitě   nepojali humorem sobě   vlastním. Situačního humoru   a groteskních scén je tu   tady opět více než dost a   byť se to každému nemusí   zdát, jejich skopičiny   tentokrát nejsou zase až tak   přepálené, jako u jejich   předešlých snímků.   Dějově jde doslova o   válečný stav ve snaze   obchodnímu domu ublížit,   jak to jen jde. A to je to,   oč tu běží. Humorná   stránka na dnešní dobu sice   již krapet zastaralá, ale se   svým správným smyslem pro   humor stále pobaví.
beneva
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2021
Je třeba čekat nečekané a   naladit svou mysl na absurdno.   Pak se člověk fakt baví,   protože je znát, že i herci   se baví.
Tyto filmy   zpoza železné opony let   sedmdesátých jsou zajímavé   (mimo jiné) i tím, že   zaznamenávají reálie   tehdejší Francie.   Sídliště se příliš   nelišila od těch našich.   Binec, zarostlé cesty,   otlučené rohy... Akorát ty   mega supermarkety už měli   dřív než my... my jenom   Kotvu v Praze. :)
Jo, a   to přece není továrna na   motocykly, ale na zahradnickou   techniku! :)
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Tak musim se priznat,ze tyto   ctyri z prominutim blbecky   vubec nemam rad,ale tento film   (a je snad jediny,ktery se mi   s nima libi) se jim opravdu   povedl a chvalim.
Dost   dobra komedie s vybornymi   napady a scenkami.
No   jak tam kradli ten chlast a   ostatni veci,v tom   Supermarketu,to se mi hodne   libilo.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Možno najlepšia a   najúspešnejšia komédia z   celej tejto veľmi vydarenej   kolekcie. Nechýba tu skvelý   a vtipný nápad zo scénami,   ktoré dokážu každého   diváka pobaviť.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2019
Povedená komedie se čtyřmi   přáteli kteří vyvádějí   hrozný ptákoviny nejdřív   v továrně na motorky a pak u   svého přítele v obchodě   kterého se snaží uchránit   od krachu ,tak vymýšlejí   neuvěřitelné zlodějské   kousky v místním   supermarketu.
miklus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2009
Velmi povedená komedie, jedna   s nejlepších se slavnými   Bažanty. Od začátku až do   konce je vyplněna spousty   vtipnými scénkami, mnohé   jsou nezapomenutelné.
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2012
Nejlepší komedie s Les   Charlots, kterou jsem zatím   viděl. Bavil jsem se už u   prvních scén, kdy se   navzájem probouzeli a pak to   bylo ještě lepší. A moc   mě potěšilo, že tu měl   naprosto výbornou roli Michel   Galabru. Les Charlots jsou   báječná čtyřka a jedni z   nejlepších francouzských   komiků. Doufám, že těch   zkouknutých filmů bude víc,   protože tihle týpci mě fakt   baví... Celkové hodnocení   musím ohodnotit plným   počtem, film totiž i dost   překvapil...
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2009
Velký bazar
Skvělá francouzská komedie,   která příjemně pobaví   svým osobitým humorem. Je   pravda, že obsahuje velké   množství bláznivých, ale   zároveň výborně   promyšlených scének.   Originalita se hlavním   hrdinům upřít nedá,   zejména scénky v   supermarketu jsou perfektní.   Dále se mi líbila humorně   akční honička na   motorkách. Děj má   samozřejmě taky hlavu a patu   a nenechá diváka odtrhnout   oči od obrazovky.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2022
Naprosto ztřeštěná komedie   podle francouzských   parametrů. Doslova   napěchována vtipnými gagy,   které dohromady tvoří   opravdu šílenou smršť   absurdního humoru. Musím se   přiznat, že jsem se Les   Charlots dlouho vyhýbal, ale   Velký bazar mě   přesvědčil, že jim musím   dát ještě šanci.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2010
V dětství jsem měl tuhle   supermarketovou taškařici od   Les Charlots asi nejradši.   Teď už jsem ale čekal   nanejvýš tak shovívavý   nostalgický úsměv. A ejhle,   ono to pořád funguje. Ne že   by nostalgie nebyla vůbec ve   hře, ale myslím, že spousta   gagů prostě neztratila lesk   a pořád dokáže pobavit. A   když jsem si dodatečně   všimnul jména režiséra,   už jsem se přestal divit.   Stará dobrá francouzská   komediální škola.
cerfik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.9.2014
Kritika na supermarmarkety a   hypermarkety je jistě   chválihodný počin, ale   dohromady s přešílenými   kousky bažantů to nějak   úplně nesedí. Vtipné   momenty nezachrání celek,   který působí tak trochu   slepeně a ten závěr je   katastrofa a je vidět, že   někdo nevěděl jak ten   slepenec ukončit. To je tak   když se z populárního   fenoménu snaži vytěžit   maximum a postupně   přestává být co těžit a   vytrácí se ona původní   svěžest.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.9.2008
Klasika francouzké filmové   scény. Les Charlots jsou k   sežrání a nezapomenutelní.   Nutno vidět. Patří do   zlatého fondu.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2011
Souboj obchodního giganta s   malým obchodníčkem. Galabru   ačtyři blázni - co víc a   čemu víc by se měl člověk   smát - no prostě   nestárnoucí komedie.
theremin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Najlepší diel trapných   bažantov.
p.a.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2020
Les Charlots mimo vojenské   prostředí působí stále   zábavně. Tenhle film na mě   působí směšně ještě   dnes. Herecky ho zvedli   známí matadoři Michelové   Galabru a Serrault. Jinak na   čtveřici Rinaldi, Filipelli,   Sarrus a Fechner je vidět že   posbírali zkušenosti a   herecky jsou už taky někde   jinde než např. v   Bažantech. Zkrátka   zasloužených 8 hvězdiček.
Ondra44
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2008
Fajn oddychovka
Po komediích Čtyři sluhové   a čtyři mušketýři,   Čtyři sluhové a kardinál   asi třetí nejzdařilejší.   Vydělat na chléb vezdejší   je někdy pěkná fuška   natož pak na motodílnu.
Kanystr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.7.2011
Je to humor řekněme jen pro   úzkou společnost, ale film   je originální hlavně   neskutečným množstvím   situačních nápadů, které   se ve filmu -do ani od- té   doby neobjevili
Pokud   jde o díla tohohle   francouzkého kvarteta, jedna   z nejlepších
JohnCoffey
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Téměř dokonalé
Tento film kombinuje mé   nejoblíbenější žánry -   staré francouzské komedie   (převážně funésovky),   filmy Beatles (nebo obecně   hudebních skupin) a   částečně i   spencerhillovky. Claude Zidi   se opravdu vyznamenal, snímek   přetéká skvělými nápady   a vtipy, až i když jsou   opravdu bizarní (vyražení   okna vypoulením očí, dveře   otevírající se na druhou   stranu) je to sranda prvního   kalibru.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27314minih27314Co se doma usmaží (1998) 
Home Fries n
minih46020minih46020Byla jednou koťata (1976) [TV seriál] 
Byla jednou koťata n
minih137891minih137891Hänsel und Gretel verliefen sich im Wald (1970) 
Hänsel und Gretel verliefen sich im Wald n
minih57620minih57620Walker, Texas Ranger: Falešné obvinění (2005) [TV film] 
Walker, Texas Ranger: Trial by Fire n
minih45884minih45884Zkažená mládež (2007) 
Klass n
minih148487minih148487Dračí princ (2015) 
On - drakon n
minih57042minih57042Tutti i colori del buio (1972) 
Tutti i colori del buio n
minih13660minih13660Návrat Tommyho Trickera (1994) 
The Return of Tommy Tricker n
minih107037minih107037Isabella, duchessa dei diavoli (1969) 
Isabella, duchessa dei diavoli n
minih39973minih39973Kapela ze Shillingbury (1980) 
The Shilingbury blowers n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Mosely

17:55 - 18:25

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Poslední ráj...

17:30 - 18:25

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Dovolená za trest (2014)

17:00 - 19:30

59 minut již uběhlo
91 minut zbývá do konce

Prima - Obušku, z pytle ven! (1955)

17:10 - 18:52

49 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190630
Osobností: 698022
Fotografií: 764553
Plakátů: 376975
Obsahů a biografií: 178410

Poslední komentáře

Red má práci (2000) [TV epizoda]

Red má práci
Zas dle mého spíš obyč.   díl, ale pár hlášek a   scének je slušných. Třeba   Red jak čeká na telefon z   budoucí práce, tam jsou   silný více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10