Duben
ohodnotit

Bratrstvo neohrožených [TV seriál]

Band Of Brothers

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
70 minut, 10 dílů
„Museli spoléhat jeden na druhého. A svět spoléhal na ně.“

Komentáře k filmu Bratrstvo neohrožených

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 81
klasifikátor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2021
Bez ohledu na to, že jde o   dílo velmi slavné dvojice   Tom Hanks a Steven Spielberg   jsem já osobně lepší   válečný TV seriál fakt   neviděl (předčí to pro mě   velmi povedené WINDS OF WAR).   Ani při nejlepší vůli mě   nenapadá vůbec nic co bych   tomuhle 10 dílnému klenotu   dokázal vytknout. Je to   naprosto komplexní a po   všech stránkách bezchybná   práce.
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.7.2011
Damians Lewis podal jeden ze   svých nejlepších hereckých   výkonů, ale jako vždy hraje   tak nějak prkenně. Možná   je to metoda odkoukaná od   Anthonyho Hopkinse-úsporná   gesta, pohyby. Při druhém   shlédnutí mne napadlo, že   je to u tohohle seriálu   vhodnější, více se to   přibližuje skutečnosti.
clara.bow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2011
Pro mne jako milovnici   válečných filmů je tento   seriál naprostá jednička a   proto dávám maximální   počet * ....
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2011
Slušný válečný seriál,   který má podle mě díly   lepší a "horší"   jinak skvěle natočeno,   některé scény   nezapomenutelné! Taktéž jak   u Pacifiku - dobré bitevní   scény, kamera atd. Jenom jsem   se nemohl zbavit dojmu, že   Němci tady umíraj v   nepoměru vúči třeba   Američanům, scény kdy   Němci bušej do jejich pozic   a např. jen pár raněných -   obráceně Němci   "všichni mrtví"   ale možná jen dojem.   Jasných 80% a připomínka   toho jaká válka je Svině!
Edward52
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2022
dabing
Právě jsem dokoukal tento   serial nebo lépe řečeno 10   dílný film, všechno v   pohodě, výkony herců na   úrovni, jediné co mi vadilo   byl český dabing ,   namluveny herci, kteří   nevědí jak to na vojne   chodí, řvou tam kde mají   být potichu, tam kde mají   křičet, je není slyšet,   prostě pánové co o vojne   už jen slyšeli, že se to   kdysi muselo absolvovat, a   mrzí mě, pokud měli   poradce, že jim právě tito   vojenští poradci neřekli   jak to je při výcviku, a jak   to chodí při skutečné   bitvě. nu měl jsem štěstí   vidět i originál a to je   slovy sportovců jiná liga.   Holt se ti naši tzv dabeři   musí hodně učit, ( a pozor   nechci se tím dotknout   mistrů daberskeho umeni)   hlavně tím chci říct, že   tito mladíci používají   při dabování slova která   se tenkrát na 85%   neužívala, která vznikla   až v naší moderní době.   toť vše. Edward70, (kdysi   Edward52)
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Na tomto výborném seriálku   z 2.svět. války je   vidět,že si na něm tvůrci   dali maximálně   záležet.Kloubouk dolů před   jejich nápadem a   realizací.Doporučuju všem   milovníkům válečných   filmů.Stojí to opravdu za   to.
Prasoid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Rozsáhlá a velmi realisticky   vyhlížející sága.   Zaměřuje se nejen na boj,   ale hlavně na postavy a   divákovy emoce. Každý díl   je v něčem jedinečný, lze   jej vidět i bez znalosti   dalších, přesto nezbytně   zapadá do celku.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2012
Tom Hanks + Steven Spielberg
Výtečný válečný seriál   z drzhé světové. Válečné   filmy zrovna nemiluji ale   jednou za čas dostanu na film   z Druhé světové války   chuť . A proč by měl tento   výtečný seriál se skvělou   stísněnou atmosférou trpět   mým hodnocením , má v tom   prsty i Steven Spielberg   ,navíc skvělé výkony   hlavních hrdinů.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.11.2011
Veľkolepý epos z čias najväčších bojov
Absolutórium. Asi   najdokonalejší a možno (pre   mňa určite) najlepší   vojenský snímok. Dvojica   Hanks a Spielberg sa nezaprú.   V podstate doviedli do   dokonalosti to, čo započali   na excelentnom Zachraňte   vojaka Ryana. Tento úžasný   (a riadne nákladný,   výsledok však stojí za to)   projekt zobrazuje osudy   vojakov 101. výsadkovej od   ich výcviku v Spojených   štátoch, cez cvičenia v   Británii, vylodenie v   Normandii až po vytúžený   koniec vojny (ten ich zastihne   v Alpách). Všetko je   dokonalé. Boje, atmosféra,   uniformy, architektúra,   postavy, príbeh. Jediná   maličká výtka je, že keď   seriál sledujete prvýkrát   môžu sa vám niektoré   postavy mýliť a splývať,   prípadne dostanú postupne   viac času a vy si neviete   vybaviť jej minulosť,   charakter, vlastnosti (vid.   vojak Webster, alebo   Rendleman, o ktorom je   prakticky celá 4. časť, ale   v iných vystupoval   sporadicky). A teraz tie   najväčšie klady. Obrovskou   výhodou seriálu, že nemá v   sebe ten zbytočný pátos a   extremne prehnané   vlastenectvo ako to bývalo v   starších vojnových filmoch,   dokonca tu ani neplatí,   všetci Nemci zlí. V tomto   ohľade majú autori triezvy a   reálny pohľad. Taktiež   dialógy postáv sú   normálne, prirodzené,   pekné. Prenádherná   výprava. Seriál obsahuje   všetko. Či reálne a masové   boje (najmä 3. a 4. časť),   študuje psychológiu postáv   a sleduje ich vývoj a vývin   vo vlastnostiach a charaktere,   obsahuje silné momenty, a   prináša mnoho zaujímavých   osudov (či už so šťastným   alebo nešťastným koncom).   Ďalšie dve pozitíva sú   ešte prenádherná hudba i   úvodná znelka a dosť   veľká autentickosť postáv,   tie hlavné postavy, keď som   pátral, tak skutočne   existovali a mali rovnaký   osud ako v seriálu. No a na   záver by som chcel ešte   spomenúť a zvýrazniť osud   troch postáv. George Luze   (hrá ho Rick Gomez) - večne   vysmiaty, pozitívne   naladený, najsympatickejšia   postava. Ronald Speirs   (Matthew Settle) - legendárny   poručík, ktorý nepozná   strach a už vôbec   "nedá sa".   Opradený mýtami a legendami,   kde nik nevie čo je pravda a   čo výmysel. A nakoniec   najzaujímavejšia postava   Lewis Nixon (Ron Livingston) -   jeho úloha je skôr na   štábe. Wintersov najlepší   priateľ, tak trocha   alkoholik, najlepšie   vykreslený v 9. časti.   Napriek tomu, že jednotlivé   časti sú vyvážené a ani   jedna nie je kvalitatívne   slabšia od ostatných,   najviac mi učarovala 5.   časť - Križovatky
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Tak tenhle válečný seriál   nemá konkurenci v   seriálech.Skvělé herecké a   režijní obsazení.I když   některý díl byl slabší v   celku to bylo výtečné.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2009
ten to seriál je těžké   hodnotit a soudit je skvěle   na točen drsné scény k   tomuto dílu asi patří   neviděl jsem ho sice   kompletně celí ale mně se   to docela líbilo
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Dokonalý válečný   miniseriál z produkce Stevena   Spielberga. Dokonale   natočené válečné scény   ve stylu Zachraňte vojína   Ryana a kvalitní herci   dělají z tohoto díla   dokonalou a nezapomenutelnou   podívanou.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2018
Bratstvo neohrozených je   strhujúci pohľad na udalosti   počas 2.svetovej vojny,   10-dielny seriál je   natočený pod producentským   dohľadom Stevena Spielberga a   Toma Hanksa a preto má výzor   ako Zachráňte vojaka Ryana s   mierne pretmavnutou kamerou,   čo dodáva silnejšiu   autentickosť prebiehajúcim   udalostiam. Z určitého   hľadiska je to asi najlepší   vojnový seriál s výborným   hereckým obsadením, zahrali   si tu známejšie mená ako   Donnie Wahlberg - David   Schwimmer - Colin Hanks -   Simon Pegg - Tom Hanks.
hejtman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2007
Skvěle vyvážený příběh   jedné kumpanie vojáků co   pomohli dobít   Berlín.Příběh začíná   výcvikem a   seznámením,kterému je   věnován první díl-dále   jednotlivé díly   přibližují boje po   vylodění v Normandii až po   německou kapitulaci.Vrcholem   příběhu je dle mého 9.díl   a objevení koncetračních   táborů o kterých jak se   zdá nikdo pořádně nic   netušil.10 díl,kdy je již   prakticky po válce,je jiný   ,ztratil tempo dílů   předchozích,ale přesto   důstojné vyvrcholení   příběhu.Je to sice   příběh jedné kumpanie,ale   není to film o   hrdinech,vojáci   přichází,odchází i vrací   se po ošetření a možná i   proto identifikace a   pamatování jednotlivých   postav může být občas   problém a je to asi   největší slabina této   klasiky.Největší chválu   naopak zaslouží veškeré   bojové scény.
MildaX
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Povinná četba
Velmi povedený seriál. S   trochou patosu a sentimentu,   ale hlavně s množstvím   drsných válečných   scén.
Dříve bych   napsal, že by to měl   shlédnou každý branec před   odvodem....ale dnes postačí,   když to (spolu se Zachraňte   vojína Ryana) skoukne každý   armádní rekrut dřív než   se dá na kariéru vojáka.   :-)
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Televizni serial ve stylu   Saving Private Ryan temer   dosahuje jeho kvalit. Mozna   neni tak vypravny, ale o to   lepe hraji herci a ten dojem   celkove vice uveritelnejsi.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Asi nejlepší seriál o   druhé světové válce   umocněný perfektními   efekty. Vše vypadá jako by   to bylo doopravdy.
Papaja73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2010
Vynikající seriál z   prostředí 2.světové   války.Mrazivé   scény,hrdinské činy...Tak   nějak si představuji, to asi   musí vypadat v boji.
Lasy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2008
řadí se mezi nejlepší   zpracované filmy/seriály   (zkráceně dílo) o válce   (osobně si snad ani   nevybavuji seriál o válce,   který by byl tak   dobrý).prostě moc   povedený.doporučuji
Clockwork
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Proste Bratrstvo se vyvedlo   hlavne se mi na tom libilo to   ze to tvurci drzeliv v rytmu   vojina Ryana.
michal33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2008
Zajímavá režie   jednotlivých dílů,skvělá   kamera,dobře zahrané akce a   výtečné dialogy... seriál   /film/ s válečnou tematikou   na který stojí za to se   podívat.Na tento počin HBO   jsem ještě neslyšel od   nikoho negativní reakci,pouze   samá superlativa...
sobmaster
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Perfektní zpracování druhé   světové války. Technické   zpracování na výbornou a   scénář také. Až po   shlédnutí tohoto seriálu si   člověk uvědomí, co   všechno se tehdy dělo.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2010
Shlédnout tento seriál je   úchvatným zážitkem, který   v každém zanechá pocit   hluboké úcty k tomu, co   museli tito muži v boji   zvládnout. Kromě seriálu   doporučuji přečíst   knižní předlohu, kde se   dočtete mnohem více.
Ondrus21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2016
Zprvu jsem nevěděl, co   čekat, ale musím říct, že   jako válečný seriál se   Bratrstvo neohrožených   docela povedlo. Seriál je   založený na vyprávění   pamětníků ze 101.   paragánské divize, kteří   přešli přes Normandii,   Holandsko a Ardeny až do   Německa, kde je zastihl konec   války. O dobré akční   scény není v seriálu nouze.   Trochu jsem ale měl občas   zmatek v některých   postavách, které se hlavně   v pozdějších dílech   měnily, objevovaly se, mizely   nebo je daboval po každé   někdo jiný. Když jsme u   toho dabingu, jestli mi něco   kazilo požitek z filmu, byl   to právě český dabing.   Překlad je mnohdy tragicky   nepřesný až nesmyslný a   dabing celkově dost odbytý a   zfušovaný. Důkazem toho je   i britský voják v německé   uniformě hned v první díle,   který je nadabován nějakým   rádoby moravským   nářečím, čímž zřejmě   chtěli tvůrci českého   znění vyjádřit rozdíl   mezi americkou a britskou   angličtinou. Docela slušně   jsem se zděsil.
misoft
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2012
Jeden z tých mnoho seriálov,   ktoré majú   "svižný" dej,   vyjadrujú realitu 2.sv.   vojny, dobré stvárnenie   postáv. Videl som nielen   českú verziu, ale aj   slovenskú verziu dabingu   (žiaľ, musím konštatovať,   že slovenská verzia bola   nadabovaná lepšie - hlasy sa   viac podobali originálnym) -   ale je jedno, akým jazykom to   bolo dabované - podstatný   bol dej - a ten priam diváka   "priklincoval" do   kresla.

Tiež   herci, ktorí stvárňovali   postavy - tí to zahrali tak   realisticky, že človek mal   dojem o tom, že je to   skutočné.
bouncer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.9.2003
Band Of Brothers
Nejlepší seriál od dob   Lynchova Twin Peaks. Dalo by   se říci Zachraňte vojína   Ryana v délce 10 hodin a   rozdělené na seriál...
AlCapone
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2007
20/10 :)
Válečná klasika:) Všem   doporučuju!!! :) Produkce HBO   a takové osobnosti,jako je   Tom Hanks a Steven   Spielberg...
sluníčko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2006
Bratrstvo neohrožených
Ohromující dílo smekám !
messerschmitt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2007
Spielberg a Hanks?To už   párkrát zafungovalo a tento   snímek není výjimkou.První   díly relativně   nezáživné,ale potom   uvidíte realistický obraz   hrůz druhé světové války.
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.10.2011
V případě, že bych bral   jednotlivé díly jako   samostatné filmy, jednalo by   se o nejrealističtěší   filmové zpracování druhé   světové války z pohledu   americké strany. Někdy se   sice ztrácím v tom   množství jmen vojáků,   kteří se pořád na   scénách střídají,   doplňují a umírají, ale   přesně to nám umožňuje   sledovat ty úžasné   životní příběhy   jednotlivých postav a z   tohoto důvodu si k tomuto   seriálu získáte osobní   vztah. Osobně je mi trochu   proti srsti, že to celé   produkovala příliš   komerční HBO, ale musím   uznat, že možná právě   díky ní dosáhlo Bratrstvo   takových megalomanských   rozměrů a v konečném   důsledku obrovské divácké   podpory a popularity.
foxx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2007
Zase jednou po dlouhé době   jsem dal ohodnocení   nejvyšší, které jen může   tady divák dát. Nemám   naprosto žádné   připomínky. Skvělá práce   pánů Spielberga a Hankse,   dalších členů štábu a   skvělé sáhnutí si   samotných herců na dno   svých sil. Nádherný   válečný snímek druhé   světové války. Jen   takových víc.
Admin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2006
Hezký film, vřele   doporučuji, perfektní   zpracování.
Paparazzi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2013
Absolutorium! Perfektně   zpracované a do detailu   rozebrané inferno generace,   která chtěla zastavit nácky   a tak trochu si to musela   rozdat i sama se sebou. Reál   až mrazí.....
mirhasik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Strašně silné příběhy   doplněné o komentáře   přímých akterů   válečných příběhů.   Naturalisticky, bez sentimentu   a zbytečného patosu   natočený klenot, který   určitě stojí za   shlédnutí. Osobně jej   řadím na úroveň mého   oblíbeného MASHu.
fifoml
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Easy company
Kdyz nevite co budete   nasledujicich 7 hodin delat   pustte si celou serii Band Of   Brothers. Dobre zvladnuty   vojnovy serial (7 filmu) s   dobrymi herci a vsutku   opravdovym podani vojny.
kaylin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Válka
Válečným filmům ani   seriálům jsem nikdy moc   neholdoval, dokud jsem   neviděl Vojína Ryana, a tak   jsem byl velice zvědavý na   to, jak to dopadne se   seriálem, kde opět budou   spolupracovat Spielberg a   Hanks. A dopadlo to skvěle.   Seriál je opět spíš   hraným zachycením bojům,   jde zde o realističnost a o   lidské osudy, což je navíc   doplněno úryvky z rozhovorů   s americkými veterány z   druhé světové války,   kteří vědí, jak to tehdy   vypadalo, a jaké to tehdy   bylo. Seriál ukazuje válku   krutou, takovou jaká byla,   kdy lidé umírali, bojovali i   když nechtěli a jejich   životy mnohdy končily   zbytečně.
arnie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.7.2009
Hrozný...
Nechápu, jak se tohle může   někomu líbit. Je to   příšerný. Já jsem to   viděl jednou a nemohl jsem.   Dnům zrady se todle   nevyrovná.
supertom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.5.2008
povedenej kousek
hoden dobrej serial presne   ukazuju jak to tam vypadalo a   nic si tam nevymejslej.   vzpominky tech lidi jsou fakt   skutecny a nechtel bych to   zazit.
BiTch_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Co k tomuhle dodat,všechno tu   bylo   řečeno.Hrdinství,zbabelost,   šílenství.Skvelé bojové   scény.
Snad   nepřekonatelný filmový   (seriálový) počin.
2.svetová válka byli   nejčernejší roky lidské   historie.
Žádnej film   ani seriál ji nemuže přesne   vykreslit ale "Band of   Brothers" jedním z pár   filmových kousků který se   přiblížil hodne hodne   blízko.Velké plus je   začáteční vyprávení   veteránů.Škoda že bylo tak   krátké...kdybych mohl dám   víc takhle je to jen   100%!Každej koho tohle aspon   trochu zajímá by to mel   skouknout...
Trava112
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2008
Skvele zpracovany serial -   valecne prostredi,   charakteristika postav,   ukazana autenticnost (ve vsech   smerech) a nesmyslnost valek.   Uzasna podivana a povinost pro   fanousky valecnych zanru!!
Mirlub
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2007
Bratrstvo je film o kterém si   myslím,že dost autenticky   popisuje průběh druhé   světové,od vylodění po   Berlín.
bnevolny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2018
Posledný reálnejší pohľad   na WWII. Asi preto, že to   konzultovali s priamymi   účastníkmi vojny. Nikto nie   je Nesmrteľný. Dávam 10/10   za realistické spracovanie
PoliptheShits
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Tak dobře uznávám, že i   američani dokážou natočit   seriál na základě realných   historických událostí,   aniž by to zkazili happy   endem a pokřivením   historické reality. Skvělá   režie, výborné reálie a   herecké výkony. Jak jinak   hodnotit než 10?
TarabasCz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Pokaď chcete videt hrůzy 2   sv. války určitě se   podívejte na tento 10-ti   dílný serial.
Spielberg & Hanks -   opět perfektná práce.
Vyprávění před   každým dílem těch co   přežily je moc dojimavý.
Ja osobně po zhlédnutí   jsem zaběhl do nejbližšího   knihkupectví a koupil i   knížku pod stejným názvem   a tam se trochu dovíte i   víc, ale ve filmu ty   nejduležitejší okamžiky   jsou.
BOURQUE
Hodnocení:
Přidáno: 6.8.2018
Dokonalá miniséria z dielne   HBO pod taktovkou S.   Spielberga a T. Hanksa (oba   producenti a pán Hanks raz   ako režisér!) pre minulú,   súčasnú a budúcu   generáciu ľudí. Silné   momenty plných akčných ale   hlavne ľudských scén.   Perfektné herecké výkony na   čele so skvelým D. Lewisom.   PS: „Starý otec? Ty si bol   hrdinom vo vojne? Nie, ale   slúžil som medzi   hrdinami!!!!“ Osobné   hodnotenie: 100%
Prema19
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2011
Nejlepší seriál s   válečnou tematikou. Byl jsem   naprosto nadšen pojetím   všech dílů. Nikdy jsem ve   válce nebyl, ale asi tak   nějak bych si představoval,   že by mohla vypadat psychika   lidí v ní. Obdivuji to   hrdinství té doby. Prostě   super seriál.
dave86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2007
Strhujici zazitek ktery kdyby   byl na poli valecnych filmu   prekonan tak bych jasal   radosti protoze videt neco   podobneho treba za nemeckou   stranu bych uvital. I proto ze   nekteri kritici tento film   oznacili za moc patriotsky.   Nevim proc. Nejake mavani   vlajkou jako v Pearl Harberu   sem tu nevidel. Zasednete s   bramburkama u 5.1 repro   soustavy a budete nadmiru   spokojeni. 9 jsem dal pouze   proto, ze jsem obcas nevedel   která postava je ktera.
insomniac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2007
Najlepší a   najveľkolepejší seriál   dnešnej doby z vojnového   prostredia. Môžem len   odporúčať. Jeho reálnosť   ešte umocňujú výpovede   vojakov, ktorí tú - ktorú   časť seriálu zažili na   vlastnej koži.
halounak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2008
Výborně natočené. Kamera   je bezchybná. Herecké   výkony taktéž. Vše   působí dost uvěřitelným   dojmem. Perfektní. Akorát   mě mrzí, že jsem zatím   neviděl dva předposlední   díly...
cesiny
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.11.2009
Myslím si,že tenhle film   opravdu ukazuje jak to asi   bylo za druhé světové,od   výcviku amerických vojáků   až po jejich boj při   svobozování Evropy.
Kozelíno
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2007
Parádní seríál z mého   oblíbeného prostředí...
Petr71
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Já tedy nevím ale tak   realisticky natočený seriál   z válečného prostředí   snad zatím nikdo nikdy   nenatočil. Trochu se tomuto   seriálu snaží přiblížit   rusové se svým   "Trestným   praporem", který se jim   celkem povedl, ale !Bratrstvo   neohrožených" to není.   Více k tomuto nemám co   dodat, snad jen to, že je   tento seriál dost dobrej.
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2009
they depended on each other...
S výjimkou Saving private   Ryan je to pro mě nejlepší   válečný film/série   (konkurovat může jedině   Pearl harbor). Dokonale   zobrazené drsné podmínky,   se kterými se museli potýkat   spojenci za 2. světové.   Vynikající zvuk a úchvatně   autentické válečné scény.   Skvělé herecké výkony.   Prostě výborná válečná   série!
rstetka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2008
Tomuto seriálu se nedá skoro   nic vytknout,prostě od   začátku do konce o.k.Kdo   neviděl a má rád válečné   filmy,je to povinost.
filmy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2007
Perfektní zpracování   tématu, celková atmosfěra   filmu, skvělá kamera a   výkony herců - co dodat.   Realita války je přímo   hmatatelná a chvílemi jsem   měl pocit, že jsem přímo   vtažen do děje. Asi dlouho   nebude natočen film nebo   seriál, který toto dílo   překoná.
RATM666
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2010
Najlepší vojnový seriál   všetkých čias. Perfektné   herecké výkony, nádherný   vizuál, realistické bojové   scény. Tvorcovia by mohli   natočiť niečo podobné aj o   vojne vo Vietname:-)
Martinator15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2013
Bratrstvo
Bratrstvo neohrožených
Popisuje osudy amerických   paragánů, kteří bojovali   za 2. světové války v   Evropě. Deset autentických   příběhů, deset   příběhů, které uvádí   hlavní postavy – skuteční   váleční veteráni. Seriál   začíná výcvikem budoucích   paragánů. Vojáci-zobáci ve   výcvikovém táboře, kterým   válka nepřipadá tak   hrozná. Výsadek v Evropě,   nakopat náckům zadek a   oslavit konec války. Místo   toho hrůza, se kterou se   setkají vojáci tváří v   tvář v bahně zákopů, kde   trpí zimou, nemocemi a   strachem ze smrti. To je   třeba bitva v Bastogne,   Carentan . A pak další   díly, kdy neumírají vojáci   v bitvách, ale třeba   obyčejní lidi v   koncentračních táborech,   zdravotníci, kteří se beze   zbraně vydávají   zachraňovat raněné. Díly   ale nejsou jen řežbou plnou   výbuchů, taky popisují   obyčejné lidi, které války   vyrvala z jejich obyčejných   životů – studenty,   profesory, doktory,   taxikáře, hlídače…   Židy, Italy, Američany.   Někdy je třeba si   připomenout, co všechno   může napáchat chorý mozek   a pocit nadřazenosti.   Skvělý seriál, jakých je   málo.
SakoVerife
Hodnocení:
Přidáno: 10.4.2007
rekl bych ze je to jeden z   nejlepsich serialu s valecnou   tematikou. nesnazi se z valky   delat prochazku ruzovym sadem   a to je dobre.
mykescH
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2009
Realita vojenského života,   celý seriál je doprovázen   komentáři skutečných   příslušníků roty E. Po   shlédnutí jsem si sehnal i   knižní předlohu a poprvé   uznávám že kniha i film   jsou si rovnocené
Kapesnick
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.9.2009
Komu se líbil Spielbergův   film Zachraňte vojína Ryana,   bude si u této serie přímo   chrochtat. Dokonalá   provázanost jednotlivých   dílů, skvělé postavy a   zajímavá kamera dělají z   tohoto díla skutečně   zajímavou podívanou.   Doporučují Vám skouknout   Band Of Brothers na jeden   nádech, což při chytlavosti   děje není žádný problém.   Velmi zajímavá je i knížka   od Stephena E. Ambrose, která   se stala předlohou pro tuto   serii!
Jednoznačně za   10, nelze jinak!
pavca35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Velice zdařilý válečný   seriál popisující   skutečné historické   události a osudy vojáků. K   tomu kometnáře válečných   veteránů, kterých se   seriál týkal. Skvělé   válečné scény,   vynikající herecké výkony   i obsazení. Byla jsem   vtažena do děje a doslova   hltala jeden díl za druhým.   Klidně jich mohli natočit   víc.
Untouchable
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Podle mého názoru ne   nejlepší FILM ale jedno z   nejlepších válečných DĚL   vůbec. Kulky sviští, lidé   umírají, lidé   přežívají, emoce jsou   všude kolem. Všech deset   dílů je jedinečných a   každý stojí za to. Vítěz   Zlatého globu.
Hodnocení 9/10, v rámci   žánru 10/10
djkoma
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.10.2004
Skvělý seriál!!!
braby
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Tento super TV film se musí   vidět.Je to zatím nejlepší   válečný film všech dob -   prostě vojenský masakr ze   strany režie.kamery,   triků,ale především i   herců.Tento film jsem si   musel zakoupit chtě nechtě a   jsem rád,že ho mohu   ohodnotit deseti body.
Danbenq
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2007
Bratrstvo neohrožených   nejlepší válečný   seriál,který jsem kdy viděl   trochu jsem na rozpacích   jestli je lepší film   bratrstvo neohrožených nebo   zachrante vojína Rayna.Oba   jsou opravdu perfektně   natočený.Jsem prostě   nadšenej škoda že na dvd   nevyšlo v DTS.
harika
Hodnocení:
Přidáno: 18.3.2008
velice kvalitne zpracovany   serial,ktery je podle   pravdivych udalosti-moc   dobry,ja osobne bych to   nechtel zazit
2029
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2010
Tak a je to doma koupil jsem   si britské vydání seriálu   na blu-ray a je to   paráda,plechovej box uvnitř   rozkládací digipack obraz   1080p a prostorovej zvuk   prostě neskutečný vřele   doporučuji všem fandům.
lambihenri
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Skvělý snímek.Nic   podobného a hlavně tak   obsáhlého jsem   neviděl.Skutečne autentický   snímek plný emocí.Famózně   vykresluje lidské povahy.
jam1144
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.12.2007
nekoukám na válečné   filmy.žádné.
tento   seriál jsem viděl už   několikrát,zřejmě proto   že není až tak o válce.
drlikv
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2010
Velmi vydařené,   realistické, opravdu stojí   za shlédnutí. Kombinace   vyprávění přímých   účastníků bitev doplňuje   skvělé herecké výkony.
Persey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2011
Kvalitní seriál se západní   fronty.Když si člověk vidí   čím vším si museli ti   kluci projít,je rád že se   lidi chovají v dnešní době   relativně rozumně.Po   jakémkoliv válečném   počinu jsem rád že žijeme   tak jak žijeme(taky díky   nim)
LubosK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2011
Špica ;-)
Absolutně skvělé dílo!   Bezpochyby nejlepší   válečný seriál ;-).   Strhující scénář, kamera   i herecké výkony, vše   podtrženo nádhernou hudbou   M. Kamena. S napětím jsem   očekával podobnou podívanou   u pozdějšího seriálu   Pacific ale ten se tedy naopak   příliš nezdařil :-(.
Jindra15
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.6.2009
Měla jsem možnost vidět   celou sérii Bratrstva   neohrožených na DVD.   Myslím, že je to dobře   zpracované dílo, scény jsou   věrohodné,vřele doporučuji   všem.
karell4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Je to super seriál. je to   prostě perfektni, kamera,   zvuk prostě supr, můžu to   sledovat pořád dokola.   SUPER!!!
Jops
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2010
9/10
mel jsem moznost to shlednout   s DTS zvukem a muzu rict,   super. Tady se zvukari fakt   vyradili a ja chvilema uhybal   kulkam taky :)) Serial super a   muzu rict, ze se na to podivam   urcite znova (ale musim si na   to poridit poradne velkou TV   :)) )
anakonda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Ja som si seriál pamätal len   hmlisto, ale díky DVD som si   oživil spomienky.Dostávame   sa zase späť do doby druhej   svetovej, ktorú môžme   vnímať cez osudy   jednotlivých vojakov.Z hrstky   vojakov, ktorý boli spolu na   začiatku výcviku, postupne   ubúda.Dosť realistický a   popri tom aj dojemný film.
aviatik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
série Bratrsvo neohrožených   je snad nejrealističtější   dobový výlečný seriál co   byl kdy natočen. efekty   podobné jako u filmu   Zachraňte vojína Ryana to   jen potvrzují-nehledě k tomu   že seriál produkoval Tom   Hanks. Vynikající byla také   volba obsazení hlavních   rolí herci kteří nejsou   takzvaně"profláklí&quo   t; až na vyjímky kteří   seriálu určitě neubrali. (   David Schwimmer, ...) doufám,   že se brzy dočkáme něčeho   podobněho. Druhé světové   války se neúčastnili jenopm   paragáni ale i jiné= složky   kde se dá hledat inspirace.   Mohu jen doporučit
Wright
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Bratrstvo neohrožených
Deset dílů něčeho opravdu   výborného a především   stále sledovatelného.   Vynikající herecké   obsazení a skvělá hudba,   mísená se skvělými akcemi.
Iwča
Hodnocení:
Přidáno: 22.12.2010
vynikající seriál, skvělé   obsazení..četla jsem i knihu   takže mě to opravdu začalo   zajímat..konečně něco   podle skutečného příběhu   z 2.sv.války...
lenka95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Fakt dost dobrý válečný   film.Děj filmu je tak   napínavý,že mě naprosto   pohltil.Nikdy jsem neměla   ráda válečné filmy ale   tohle bylo fantastické.Ve   filmu se mi nejvíc líbil   Webster a Winterts.
ZYX
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2007
VÝBORNÝ VOJENSKÝ FILM   OPRAVDU MĚ ZAUJAL

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32742minih32742Jádro (2002) 
The Core n
minih39766minih39766Paparazzi (2004) 
Paparazzi n
minih26728minih26728Uspořená libra (1963) [TV film] 
Uspořená libra n
minih136632minih136632Monstrum z hlubin (2013) 
Poseidon Rex n
minih7633minih7633Figurky ze šmantů (1987) 
n
minih23068minih23068Vynález zkázy (1958) 
Vynález zkázy n
minih27547minih27547Generálova dcera (1999) 
The General's Daughter n
minih4622minih4622Bravados (1958) 
The Bravados n
minih88903minih88903Essex Boys (2000) 
Essex Boys n
minih47368minih47368Dům na konci města (1977) [TV inscenace] 
Dům na konci města n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Doktor Martin (2015) [TV seriá...

10:35 - 11:30

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Věčný Egypt

10:15 - 11:10

25 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Iveta (2022) [TV minisérie]

09:35 - 10:55

65 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178381

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10