Duben

Komentáře uživatele PogoJoe

PogoJoe

PogoJoe zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Martin Nepraš

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 45
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Vizuálně úchvatné - ta hra   barev, kostýmy,   "exteriéry",   "přišery",   neustálé zpomalování...   Radost pohledět. Ale brzy   vás unaví ty neustálé   vlastenecké a diktátorské   žvásty o cti, slávě,   hrdosti a povinnosti padnout   za vlast... Pořád ti samí   nesmrtelní vymakaní borci,   kteří působí, jako by jim   prosvítalo skrz duté   lebeční dutiny. Filmu   neprospívá, že už od   začátku víte, jak to   skončí a hlavně jakým   způsobem (všem je jasné, co   udělá znetvořený Efialtes   (?) po odmítnutí). První   půlku filmu jsem se díky   vizuální extázi bavil, pak   však zážitek začal velice   rychle uvadat. Zbytečná   "zápletka"   Leonidasovy manželky, kterou   bych bez lítosti vystřihl,   neustálé prázdné   prodlužování, nudné   čekání na vysvobození   závěrečnými titulky.   Dějově film nenabízí nic,   vypravěčova slova měla   pravděpodobně vyznít   moudře a filozoficky, ale   nějak tomu tak není.   Jednoduše - film je rozjetý   nadějně, ale pak se   zastaví, působí monotónně   a divákům je jasné, že   tvůrci měli problém ho se   ctí zakončit. Jednoduše   řečeno - ne vše se tu   povedlo...
Agent bez minulosti (The Bourne Identity)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Agent se ztrátou paměti, po   kterém "všichni"   kolem jdou. Dá se říci   klasický základní nápad,   teď záleží pouze na tom,   jak se to rozvine dál.   Záleží na hercích.   Záleží na prostředí, ve   kterém se děj bude   odehrávat. Záleží na   desítkách drobných   nápadů, které příběh   ještě doladí a vylepší.   Záleží... na spoustě   dalších věcí, jako je   hudba, vyváženost akce,   humoru a   "rozjímavých"   scén, správné délky a   načasování silných   momentů... záleží na tom,   jestli se vše podaří   vtěsnat do jednoho   zábavného, strhujícího a   fungujícího celku. To   všechno, na čem záleží,   tento film dá se říci že z   naprosté většiny splňuje.   Všechny části celku se   povedly. Možná to mohlo být   ještě lepší, některá   místa mohla být více   "využita", ale   přesto - mě to pobavilo a   nezklamalo. Herecké obsazení   musím vyzdvihnout - typy   hereců přesně sedly do   daného sénáře. Když   srovnám dva poslední počiny   Douga Limana, tak se mi nechce   ani věřit, že ten paskvil   Pan a paní Smithovi a tento   skvělý napínavý snímek   natočila jedna osoba...   Líbí se mi hudba, kde jsem   zaslechl spoustu známých   skladeb, které sem ovšem   sedly. DOBRÝ FILM!
Arizona Dream
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Supr divnej film :). Jedna   bizarnost a originalita   střídá druhou, jedna   (obrovská) radost pohledět.   Skvělá Lili Taylor s tiky a   cigaretou hrající na   akordeon, výborný Johnny   Depp i Faye Dunaway.   Uprostřed filmu jsem se   úchvatně bavil   předváděnými obrazy,   skopičinami a cool nápady.   Jednoznačná 100%   záležitost. Jenomže pak   přišla poslední půlhodina   a film ne a ne skončit. Jako   by autor scénáře nevěděl,   jak příběh vhodně   zakončit. Škoda. Ze   skvělého zážitku jsem   vystřízlivěl ještě před   koncem filmu, pocítil smutnou   rozporuplnost a jenom si   povzdechl. Škoda toho   dlouhého, nudného konce. To   neodpustím. Přesto se   těším, až si tuhle   výstřednost pustím někkdy   příště :)
Extravagantní záležitost. Z   tohohle filmu musíte mít   absolutně silný zážitek.   Jestli pozitivní nebo   negativně znechucený, to   záleží především na   citlivosti vašeho žaludku,   oblibě drsného humoru,   míře pochopení pro   nadsázku a vaší výdrži.   Dokáže-li nějaký film   šokovat, je to Borat. Při   nahatých scénách se   špekatým Azamatem   (masturbace, pranice, úprk,   výtah, konference) jsem   jednoduše zůstal   nevěřícně zírat (spolu s   ostatními) na   "akce", co se   odehrávají přede mnou. A to   jsem si myslel, že mě už   nic nedokáže hodně   překvapit. Povedlo se :).   Tenhle film je bizarní,   originální, roztomilý,   potrhlý, drsný, hravý,   nechutný, poučný :) i   dokumentární, ukazující   spoustu reakcí   bezprostředně a bez   přetvářky. Se spoustou   geniálních hlášek, které   tu nemá cenu vypisovat. Už   se těším, až je budu při   vhodných situacích citovat   :). Borat má charizma a jeho   spoluautor - britský komik S.   B. Cohen hýří nápady.   Tenhle film se mi opravdu   LÍBIL, miluju totiž podobné   vtipné, originální a drsné   výstřednosti neberoucí si   servítky. BRAVO!
Cesta do zatracení (Road to Perdition)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Největší slabinou je asi   nepříliš originální   příběh a scénář. Na tak   málo děje je film dlouhý   až moc. Rozvláčný styl   tohoto snímku mě často   docela nudil. Film mi v   paměti jednoduše ničím   neuvízne. Herecké výkony   jsou kvalitní, atmosféra   sedí, potěšily mě jeden   či dva překvapivé momenty,   ale film mě do děje   nevtáhl. Po přečtení   některých pochvalných   recenzí jsem čekal víc..
Den nezávislosti (Independence Day)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Tento film má skvělé a   bombastické efekty (na svou   dobu určitě). Ale tím   veškerá pozitiva končí.   Film jsem viděl dvakrát s   odstupem mnoha let - a   zatímco poprvé jsem to   hodnotil jako čistý průměr   s bonusem výborných efektů,   podruhé jsem se už trápil.   Žádný vtip, žádná   zábava, když to srovnám s   Válkou světů, tak je to   jako srovnávat kyselou   mandarinku se sladkým   melounem.Tak strašnou hudbu   už jsem dlouho neslyšel.   Hudba má umocňovat   zážitek, ale v tomto   případě mě vyloženě   vadila. Většinu filmu jsem   se nudil a nebo s nechutí   sledoval přebytek trapného   sentimentu a hrdého   amerikanismu, který se dá v   podobných dílech čekat, ale   tady to je už přehnané.   Když k tomu přidám   nepovedený scénář, který   si s daným motivem mohl   poradit množstvím různých   způsobů a vzniklo z toho   toto... Podle mě je to   nevyužitá šance...
Dívka s perlou (Girl with a Pearl Earring)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Tento film je pastva pro oči,   stejně jako pro uši. Jeden z   případů, kdy byla knižní   předloha na plátno   převedena více než   kvalitně a naopak rozšiřuje   její tištěný nedostatek -   důraz na slova a závislost   pouze na vlastní   představivosti. Tento snímek   vám tuto představivost   servíruje očima tvůrců,   kteří se jí zhostili   výtečně - vizuální   stránka je hlavní doménou   tohoto díla, přesně, jak   bylo cíleno. Pohled na   rozkošně vyjukanou Scarlett   S. a umělecky roztržitého   Colina F. vypadá dokonale.   Tento film nemá tak silný   příběh, důvod, proč se mi   tolik líbí, tkví   především v jeho   vychutnání si mými smysly,   ať už zrakovými, tak i   sluchovými díky skvostné   hudbě Alexandra Desplatta.   Pokud k filmu přistupujete s   tím, že více, o co asi   půjde a máte na něco   takového právě teď   náladu, bude se vám podle   mého názoru líbit, i když   vnímání má každý jiné.   Mně by už pouhá   přítomnost mnou   zbožňované Scarlett   Johansson stačila ke   krásnému zážitku, to, že   se povedlo i vše ostatní, je   příjemný bonus :)
Ghost Rider
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Tenhle film srazi spousta (a   to neprehanim) kycovitych a   trapnych napadu, ktere mi   vadily. Take pribeh neni zadny   zazrak. Podle mnohych   avizovanou roztahanost jsem   nezaregistroval. Efekty jsou   zde udelane dobre (obzvlaste   samotna nadherne vyvedena   ohniva lebka alias titulni   hrdina po 'prevteleni'), ale   to je dnes standard. Herecke   obsazeni ujde, Nicholas   Cage=pet hvezdicek. Hudba mi   vubec v hlave neutkvela, tzn.   neprekazi, ale take nezaujme.   Celkovy dojem? Slabsi tri   hvezdicky, ale stale je to   mirne nad prumer... Zadne   ocekavani -> zadne   zklamani, zadne nadseni.
Harry Potter a Ohnivý pohár (Harry Potter and the Goblet of Fire)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Uspěchaný a odfláknutý   začátek, naštěstí zbytek   filmu se neustále zlepšuje a   "ustálí se" na   solidní zábavě. Kupodivu   mě asi nejvíce bavily   pasáže kolem plesu a Harryho   "námluv". Podle   mého názoru je čtvrtý díl   horší než trojka, ale   přesto mě celkem pobavil.
Hele, vole, kde mám káru? (Dude, where's My Car?)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Spousta "žahadel",   "nárazníků" a   Koček, zhulenej pes, sexy   dvojčata, Zoltan a   "giganticky rajcovní   super mimozemšťan". A   dál? Optimistická   ztřeštěnost a pro mě   osobně docela velké   překvapení - bavilo mě to.   A to dokonce hodně. Není to   jako ostatní teenagerské   komedie, ačkoli by to tak na   první pohled mohlo vypadat.   Toto dílko netradičními   nápady jen hýří. Jedna   ulítlost za druhou, místy   tomu sice docházel dech, ale   je těžké udržet zběsilé   tempo gagů po celých 80   minut. Skvěle vybrané typy   idiotů, výborný dabing, má   to styl. Pro mě osobně   skryté geniální dílko,   které vždy zaručeně   pobaví, i po několikerém   puštění....
Hra osudu (Match Point)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Už dlouho jsem u nějakého   filmu nebyl tak našponovaný.   A moc filmů mě také tolik   nechytilo jako tento.   Znamenitý výběr herců v   čele s překrásnou a opravdu   sexy Scarlett Johanssonovu.   Velké dilema hlavního   hrdiny. Jako hrom! Zpočátku   se mi nápad zdál trošičku   klasický, ale na druhou   stranu zase kvalitně   natočený. Tak trochu jsem   porovnával i s mým vlastním   životem, film mě k tomu   "přinutil". Když   začal nabírat obrátky, a   až do konce nezpomaloval,   zapomněl jsem na vše okolo a   příběh silně prožíval.   Po jeho skončení se mi snad   ještě dvacet minut nehnul z   mysli, kterou plně   zaměstnával, než jsem se   dokázal soustředit na něco   jiného. Mistrovsky napsané,   zrežírované, nasnímané i   zahrané. Skvěle padnoucí   stará   "gramofonová"   operní hudba. Přesné   reálie, propracované   charaktery. Působivé!   Superlativy obvykle   zbůhzdarma neplýtvám,   tudíž bych jejich výčet v   tuto chvíli zastavil. Tento   film na mě jednoduše   zanechal dojem a řadím je   mezi to nejlepší, co jsem   letos (nebo možná i kdykoliv   předtím) viděl. Woody Allen   mě znovu potěšil a   nezklamal pověst mého   nejoblíbenějšího   režiséra, ačkoliv jsem   zatím viděl pouze jeho   povedené filmy a ty podle   ostatních slabší si   "šetřím" na   později...
Choking Hazard
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Nevážná ptákovinka se   světlými místy, která ale   většinou nudí. Snaha být   neotřelý (povedlo se),   originální a vtipný (s tím   už je to horší), také   hravost - to vše se zvrtlo v   taškařici, nad níž nemá   cenu příliš hloubat.   Škoda, že se to nepovedlo   líp - podobné pokusy v   českém filmu jen vítám.
Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder (Jay and Silent Bob Strike Back)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Tahle dvojka má svoje   charizma, tenhle film jako   celek má svoje charizma,   ulítlost zde prezentovaná mi   narozdíl od jiných pokusů   nepřišla uhozená a trapná.   JaSBSB má svá slabá místa   a je jich dost. Na druhou   stranu má i své kouzlo,   překvapivá místa a   oblíbené postavičky - od   inteligentního orangutana po   směšného snažílka v   podání Willa Ferrella. Pro   starší, slušných mravů a   dialogů požadující   obecenstvo to není, nicméně   jako zábava na večer pro   shlédnutí v partě lidí je   to jako stvořené :)
Johnny English
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Tento film mě bohužel v   ničem nepřekvapil. Několik   vtipných kousků, hodně   nezdařilých a   předvídatelných. Klasický   pokus o parodii, který   postrádá více originality.   Nezachrání to ani grimasy   ála Pan Fazole... Škoda   mnohých trapných klišé,   jelikož některé vtípky se   i vyvedly. Takže tak 50%.
Kladivo na čarodějnice
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Pan Boblig z Edelstadtu se v   klidu a blahobytu dožil   vysokého věku a ještě se   oženil :-(...Tenhle film ve   mně vyvolal silné emoce -   zejména jednu: nenávist.   Člověk pořád doufá a   doufá a doufá, že se   "něco" stane a vše   se obrátí... a ono nic. To   je realita, takhle to   jednoduše bylo a chodilo.   Herecké výkony přesné,   filmařsky bez chyby, hudba   zapadá. Pryč z téhle   hnusně temné doby, jsem   opravdu rád, že žiju ve   svém historickém období...
Klik - život na dálkové ovládání (Click)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Tenhle film nám jednoznačně   přináší jedno poselství -   nepromrhejte svůj život.   Dobře si rozmyslete, než z   něho vědomě vypustíte   zdánlivě či   předpokládaně nudné nebo   nepříjemné části, ty   chvíle, které byste   nejraději kliknutím na   ovladači bleskurychle   přeskočili. Nepřepínejte   na autopilota. Mohou vám tak   uniknout drobné detaily,   které se již nikdy   nevrátí, můžete ztratit   lidi, kteří si to zlé   potřebují prožít s vámi.   A podobně bych mohl   pokračovat dál sáhodlouhou   úvahou na jistě zajímavé a   často propírané téma.   Nyní však k filmu - svěží   komedii s milými nápady,   které dokáží vyvolat   úsměv i na nejchladnějším   morousovi. Já jsem např.   ocenil variace na téma psi a   kachnička :). Nebo zastavení   okolí ovladačem a následné   ulevení si nahromaděného   vzteku a zoufalství - ať   již naprděním do ksichtu   či nakopáním do koulí.   Herecké obsazení se povedlo   - Hasselhoff je rozený   požitkářský šéf, který   se nechá obklopovat   schopnějšími   podřízenými, kteří   dělají práci za něj,   Sandlerovi tato role sekne,   jeho manželka je přesně tak   milá, sexy a příjemná, jak   se sluší, H. Winkler v roli   otce a další vedlejší   postavičky v čele s potrhlou   sekretářkou, která   pociťuje potřebu vždycky se   zeptat, když si musí   odskočit. Taškařice se   postupně přesune do   vážnější roviny a filmu   by určitě prospělo, kdyby   skončil onou umírající   scénou v dešti. Tím by si u   mě šplhnul. Bohužel -   očekávaný typicky   hollywoodsky přisládlý   konec si i tady musíme   přetrpět. Nicméně - tato   komedie se povedla a pobavila.   Já ji ostatním, kdo ji   neviděl, rozhodně   DOPORUČUJI KE SHLÉDNUTÍ.
Láska nebeská (Love Actually)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
"Jsou Vánoce, tak jsem   to chtěl zkusit," řeklo   si několik postav z filmu a   svoji utajovanou lásku   vyjádřilo, vždyť "o   Vánocích se má mluvit   pravda." Tahle mozaika   romantických příběhů si   podmanila i mě. Tolik   živelně charizmatických   postaviček, tolik emocí a   milého humoru - pod tímto   filmem musí roztát i ten   nejchladnější mrzout.
MacGyver
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2007
MacGyver rulez... škoda   špatných scénářů mnoha   pozdějších epizod... Ale ty   jeho nápady - big   inspiration. A charaktery jako   Jack Dalton nebo Murdoc... jo,   to byly časy, když jsem   každý den pospíchal ze   školy, aby mi neunikla ani   jedna epizoda...
Marečku, podejte mi pero!
 
Přidáno: 11.11.2007
Geniální
Jeden z mých TOP filmů z   olbřímím počtem   nesmrtelných hlášek - no   zkuste si doplnit sami: Plha   se hlásí..., Nu nepotěšil   jste mne a ani já vás   nepotěším..., Laudo laudare   - co já s tím..., hrdobec,   to je takovej brouk...,   Hliník se odstěhoval...,   sejdeme se na hřbitově, sem   si dovolil - švestičky...,   pane profesore, už je   čas..., Marečku, podejte   mi..., pane profesore,   zaspíváme si... prší   prší... ale já jsem chtěl   probírat..., a spousta   dalších. GENIÁLNÍ DÍLO.
Maso a krev (Flesh + Blood)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Paul Verhoeven se nezapře.   Jeho první "velký"   film je natočen se skvěle   zobrazenou dobovou   autentičností, i přes svou   délku ani na okamžik nenudí   a herecké obsazení je   přesné - sedí do   charakterů zúčastněných   postav. Je (na svou dobu   určitě) velice odvážný,   ba přímo dráždivý - a   právě v tom vidím   charakteristický podpis   režiséra snímku. Postavy   nejsou černobílé, jednají   podle vlastních potřeb a   chtíčů, nejsou tu k   vidění přehnaně   šablonovité postavy typu   hodný princ nebo zlý grázl   bez špetky citu. Film mě   dokázal vtáhnout do děje,   umožnil prožít si dobové   dobrodružství s hlavními   postavami, mnohé scény   přímo nadchly a překvapily   nezastíranou reálností.   Mnohé také potěší   mužské oko (obzvláště   fanoušky J. J. Leigh).   Příběh je kvalitní a nic   neopisuje, hudba výborně   dokresluje atmosféru,   kostýmy i prostředí, kde se   vše odehrává, jsou   nádherné, překvapivě   dobrý film. Zajímavé, že   jsem o něm dvacet let vůbec   nic neslyšel...
Miami Vice
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Zprvu (téměř) nezajímavá   a neoriginální kriminálka o   dvojici policajtů v   přestrojení vyšetřující   síť pašeráků drog se   proměnila ve film, který si   mě získal. Čím? Zejména   nádhernými exteriéry.   Báječnou hudbou - ten Moby   sem padne jako sladká   zmrzlina do křupavého   kornoutu. Stylem, který   hrdinové a celý tento film   jednoduše má. Děj se ani po   nudnějším začátku nestane   příliš originálnějším,   avšak vizuálně a sluchově   se ukázal býti velice   zdařilým - a za to musím   tvůrce pochválit.
Mr. & Mrs. Smith
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Atraktivní, pro oko potěcha,   ale nuda. Toporný a uměle   namontovaný scénář, který   se snaží zdůvodnit to, co   mu je zadáno - tj. aby se   nám ti zamilovaní snažili   navzájem zabít, poté se   usmířili a společně vše   dovedli do zdárného konce -   ale nedaří se mu to, je   opravdu neodpustilenou   slabinou, kterou nezachrání   ani slušná režie a hlavně   půvabné duo Joli, Pitt. Film   má lákavý, pozlacený obal,   ale uvnitř je prázdný.   Nebaví, střed filmu je   přímo k uzoufání   zmatečný a nezáživný a   trvá to tak dlouho, že si   člověk musí říct:   podruhé už ne, díky.
Návrat do Cold Mountain (Cold Mountain)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
3 a půl hvězdičky... Už od   začátku jsem věděl, jak to   všechno dopadne - a to by se   nemělo stávat - alespoň u   nejlepších filmů. Pravidla   žánru byla sice splněna,   ale trochu toho překvapení   by neuškodilo... Jinak -   zpočátku nudné, velice   pomalý rozjezd, ale když   film nabere obrátky, je to   opravdu realistické a   člověk se do děje vžije   (alespoň v mém případě).   Film navozuje v divákovi   pocit autentičnosti, že   takhle to v té době přesně   vypadalo. Některé   "scénky" na cestě   hlavního hrdiny za svou   milovanou jsou opravdu   povedené a režijně   zvládnuté a bojové scény   jsou reálně krvavé. Na   výkon Zellwegerové, zde   nejvýraznější ze všech,   jsem si musel chvíli zvykat,   zpočátku se mi zdálo, že   to přehání a přehrává,   ale budiž... Na filmu se   nejvíce povedla atmosféra,   nápady a vedlejší postavy   (viz babka s kozami v lese, G.   Ribisi, zvlčilý kazatel a   další), ale občas jsem se   nudil. Myslím, že jako   historický film je to   kvalitní snímek, ale mohlo   to být lepší. Režie: *****   scénář: ***, herci: ****,   Atmosféra: *****, hudba: ***
New Police Story (San ging chaat goo si)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Exkluzivní! Po dlouhé době   eastern kung-fu film, co má   šťávu! A po delší době   taky snímek, co mě dokázal   příjemně překvapit.   Zábava od začátku do konce.   Na Chenovy poměry   vážnější kousek, ale   kupříkladu při scénách   kradení se z cely jsem sebou   škubal smíchy :). Opět   prvotřídní choreografie   bojů, typově výborní   herci. Jednoduchý, ale   skvěle šlapající   scénář. Kolikrát před   tím tu již byl motiv pomsty,   ale tento příběh má díky   jeho ztvárnění narozdíl od   jiných charizma. A navíc ta   perfektní hudba! Tuhle   pochoutku si zcela jistě   dopřeji i někdy příště.
Ostrov (The Island)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Podle mě jedna z nejlepších   sci-fi posledních let,   jejíž tempo postupem času   nadějně narůstalo, až... v   určitých částech filmu u   mě převládl pocit, že už   je to příliš dlouhé, a to   by se (asi) u dobrého filmu   nemělo stávat, ne? Skvělé   efekty, zajímavý scénář,   ale je to moc rozpínavé. A   ten konec... Trochu   rozpačitost. Na druhou stranu   Scarlett Johansson je prostě   k nakousnutí a i Ewan ujde. A   stejně jako ve všech   filmech, kde hraje vedlejšák   - i zde mě zaujal Steve   Buscemi. || Režie:****,   Scénář:****, Herci:****,   Hudba:***,   Efekty/Atmosféra:*****
Po čem ženy touží (What Women Want)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2007
Na mě tato romantická   komedie tolik nezapůsobila.   Připadá mi zbytečně   roztahaná, s méně opravdu   vtipnými okamžiky a   zapamatováníhodnými   scénami. Nemůžu se zbavit   pocitu, že z vlajkového   nápadu - čtení ženských   myšlenek - šlo vytřískat   mnohem, mnohem víc. Navíc   Mel Gibson zkrátka NENÍ   sympaťák (ať mnohé dámy   prominou) a spíše by mu   seděla role slizkého   padoucha nebo namyšleného   frajírka, kterým zpočátku   opravdu je. Podle mě lepší   režie, vypointování   většiny dialogů, lepší   herecké osazenstvo a   svižnější střih by z   této komedie udělaly mnohem   lepší podívanou. Takto mi z   toho vychází průměrná   (ovšem ne špatná) komedie,   kterou již podruh vidět   nemusím, protože mám na   výběr spoustu lepších. |   Režie: **, Scénář: ****,   Herci ***, Hudba: ***,   Výprava/Efekty: ***
Přízračný svět (Ghost World)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Podobné filmy mám rád. Tím   myslím snímky, které jsou   osobité, netradiční,   stejně smutné jako   zábavné, stejně   uvolňující jako   zádumčivé, se spoustou   drobných nápadů až   prdlostí... A se skvělým   hereckým obsazením. Tenhle   film na mě taky zapůsobil,   že mi je se svými hrdiny a   problémy blízký, taky se ne   a ne zařadit do proudu, do   masového (ne)vkusu a   tradičních zvyklostí...
Rambo (First Blood)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Ramba jsem shlédl po více   než deseti letech zvědav,   zda se mi bude líbit stejně   jako tehdy. A musím přiznat   - opět jsem se skvěle bavil.   Tenhle film má v sobě   jakési kouzlo - nejen, že   moji mysl při něm zaplavuje   série nostalgických   vzpomínek na dobu, kdy jsem   film viděl vůbec poprvé   jako malý kluk v   originálním znění v   otřesné kvalitě přehraný   z jakési západní televize a   simultánně dabovaný jedním   nevýrazným hlasem (tehdy   jsem to celé vnímal hodně   jinak - byl jsem hodně   malý), ale člověk musí   žasnout nad jeho   jednoduchostí a při tom   účelností. Rambo má spád,   žádná hluchá místa,   skvělou hudbu mistra J.   Goldsmithe, výborně vybrané   typy herců od nechutných   nebo naopak prostinkých   policajtů v čele s B.   Denehym až po samotného   Slye, kterému tahle role   prostě sedne jako žádnému   druhému, a má i svoji   hloubku. Je to o člověku,   který se ve válce, ve které   byl hrdinou, obětoval za   vlast, ztratil všechny své   kamarády, a po návratu do   "civilizovaného"   světa, kdy ho trápí tuny   tíživých vzpomínek, po   něm ani pes neštěkne.   Dokonce ani místo   "blbýho hlídače"   mu nechtějí dát. A taky o   jednom namyšleným   xenofobním poldovi, který   byl až doposud ve svém   světě králem. Skvělý   film.
Requiem za sen (Requiem for a Dream)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Opravdu hodně drsný film,   který má tu vlastnost, že   mě dokázal zcela přikovat k   obrazovce, a donutil na ni   ochromeně zírat s ústy   dokořán a pocitem   rozčarování na samém   konci. Geniální, přímo   šestihvězdičková režie   zde rozehrává obrazy,   které... ještě teď mě   mrazí, když si na film   vzpomenu. Strhující,   šokující, brutálně   poučné, realisticky   pravdivé a odpudivé.   "Takovou hnusárnu jsem   ještě neviděl," pravil   v určité fázi filmu jeden z   hrdinů v podání Marlona   Wayanse, a zcela tak vystihuje   vrcholné pasáže snímku.   Proměna Ellen Burstynové   (matky) je až děsivě   fascinující a tomu, čeho   všeho je hrdinka v podání   J. Connellyové schopna v   touze po dávce, se člověku   ani nechce věřit, ale   zároveň ví, že to zkrátka   jinak ani dopadnout nemohlo.   Děti: nezahrávejte si s   drogami a vy, dospělí:   závislost na televizi a   posedlost hubnutím se může   zvrtnout, ani netušíte jak.
Rytíři ze Šanghaje (Shanghai Knights)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Jackie je stále ve formě a   baví. Choreografie soubojů   tohohle snímku jsou opět   nezapomenutelné - např.   "balet" s černým   deštníkem, souboj pod   otáčejícím se   střílejícím kulometem n.   další variace se džbány -   tato rekvizita je snad v   každém Jackieho filmu, a   stále jinak... Moc mě to   bavilo - má to náboj,   vtipnost během filmu   nevysychá, ale stále   proudí, veškeré herecké   osazenstvo je cool, hudba až   na pár výjimek vše skvěle   podbarvuje... Tato komedie se   povedla.

TV Program

ČT1 - Zázraky přírody (2009) [TV cyk...

20:10 - 21:20

19 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

ČT2 - Anthropoid (2016)

20:00 - 22:00

29 minut již uběhlo
91 minut zbývá do konce

NOVA - Superlov

20:20 - 21:45

9 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:35

14 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190709
Osobností: 698239
Fotografií: 765264
Plakátů: 377386
Obsahů a biografií: 178530
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Covenant (2023)

The Covenant
Mně tohle prostě sedlo,   slušnej příběh, napětí,   dobře natočená akce,   solidní herci, slušné triky   i výprava a Jake Gyllenhaal v   hlavní více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Poslední minuty na Zemi (2011) [...

Poslední minuty na Zemi
Ať už vezmu scénář,   provedení nebo hereckou   složku, bylo tohle kanadské   scifíčko na můj vkus jenom   hluboce podprůměrná   podívaná a to více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 2 / 10

Snowbeast (1977) [TV film]

Snowbeast
Zimní rekreační středisko,   spousta rekreantů   užívajících si sjezdovek,   připravovaný zimní karneval   a nějaká příšera z hloubi   lesa více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10

Starožitníkův krám (1995) [TV fi...

Starožitníkův krám
Podle mého mínění velmi   zdařilé televizní   zpracování známého románu   Charlese Dickense. Sir Ustinov   byl výborný a stejně tak   James více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Al di là dell'odio (1972)

Al di là dell'odio
„Za hranicí nenávisti“,   jak zní český název tohoto   spaghetti westernu, by se dal   bez sebemenších servítků   označit jako filmová   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 3 / 10