Cerven

Kino: Premiéra filmu „VELKÝ GATSBY“ v květnu 2013, v ČR bude mít premiéru v létě 2013

Vydáno dne 25.09.2012

Dychtivě očekávaný film režiséra Baze Luhrmanna bude mít premiéru v USA a Kanadě 10. května a v dalších zemích bude postupně uváděn od začátku následujícího týdne.

Na začátku léta 2013 uvedou společnosti Warner Bros. Pictures a Village Roadshow Pictures film „Velký Gatsby“. Premiérové uvedení do kin v USA a Kanadě je plánované na 10. května, od začátku následujícího týdne bude film postupně uváděn v dalších zemích. Tuto zprávu oznámili Dan Fellman, Prezident americké distribuce a Veronika Kwan Vandenberg, Prezidentka mezinárodní distribuce, Warner Bros. Fellman uvedl: „Diváci se těší na Luhrmannovu filmovou adaptaci jedné z nejoblíbenějších knih všech dob a my jsme přesvědčeni, že tento nádherně extravagantní a dramatický film se dokonale hodí na zahájení našeho letního distribučního plánu.

Kwan Vandenbergová dodala: „Bazovo jedinečné pojetí Gatsbyho je okázalé a fascinující, staví vedle sebe klasický příběh a současná témata rozeznívající tu pravou strunu. Tento film nepochybně ještě více rozpálí nabitou letní sezónu.

Nápaditost spisovatele, producenta a režiséra Baze Luhrmanna přináší na plátna kin adaptaci románu F. Scotta Fitzgeralda Velký Gatsby. Filmový tvůrce ztvárnil vlastní charakteristickou vizuální interpretaci klasického příběhu, ve které osobitým a neotřelým způsobem oživuje období po 1. světové válce. Hlavní roli ztvárnil Leonardo DiCaprio.

Velký Gatsby” sleduje Nicka Carrawaye, začínajícího neúspěšného spisovatele podobného samotnému Fitzgeraldovi, od chvíle, kdy na jaře roku 1922 opouští americký středozápad a přichází do New Yorku. Pro toto období jsou příznačné uvolněné mravy, skvělý jazz, bossové ilegálního obchodu s alkoholem a prudce stoupající ceny akcií. V honbě za vlastním americkým snem se Nick ubytuje poblíž rezidence Jaye Gatsbyho, tajemného milionáře pořádajícího četné večírky. Na druhé straně zátoky bydlí jeho sestřenice Daisy a její záletný manžel šlechtického původu Tom Buchanan. Nick je tak vtažen do úchvatného světa superboháčů a jejich iluzí, lásek a falešnosti. Na pozadí Nickova poznávání světa, ve kterém žije a zůstává v něm cizincem, se odvíjí příběh beznadějné lásky, cesty za splněním snů a osudové tragédie, V nadčasovém příběhu se odráží problémy a snahy moderní doby.

Držitel nominace na Oskara Luhrmann („Moulin Rouge“) režíruje 3D film podle scénáře, který podle Fitzgeraldovy knihy napsal společně s Craigem Pearcem, se kterým často spolupracoval již v minulosti. Na produkci filmu se vedle Luhrmanna podílela Catherine Martinová, držitel Oskara Douglas Wick („Gladiátor“), Lucy Fisherová a Catherine Knapmanová. Výkonní producenti jsou držitel Oskara Barrie M. Osborne (“Pán prstenů – Návrat krále”) a Bruce Berman.

Držitelka dvou Oskarů, vedoucí výpravy a návrhářka kostýmů Catherine Martinová (“Moulin Rouge”), se kromě výpravy podílela i na produkci filmu. Autoři střihu jsou Matt Villa, Jason Ballantine a Jonathan Redmond a hlavní kameraman je Simon Duggan. Hudbu složil Craig Armstrong.

Snímek Baze Luhrmanna „Velký Gatsby“ uvádí společnost Warner Bros. Pictures ve spolupráci s Village Roadshow Pictures, A&E Television a Bazmark/Red Wagon Entertainment Production.

(Autor: administrator)
 

DVD

Recenze: Black Panther: Wakanda nechť žije Dnes

V kinech stále řádí Deadpool s Wolverinem, a tak nebude od věci si dohnat resty a ze všech čtyřiatřiceti Marvelovek... celý článek
Reklama
Reklama
Reklama