Duben
ohodnotit

Enderova hra [2k digital]

Ender's Game

Žánr:
Rok:
2013
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
31.10.2013
„Je to ještě hra?“

Obsah filmu Enderova hra




 
V nedaleké budoucnosti zaútočí na Zemi nepřátelská rasa mimozemšťanů nazvaná Formics. Pokud nezakročí legendární velitel mezinárodní flotily Mazer Rackham (Ben Kingsley), všichni budou ztraceni. V přípravě na útok trénuje vážený plukovník Graff (Harrison Ford (1)) a mezinárodní vojsko ty nejlepší děti, aby nalezli budoucího Mazera. Ze školy je vybrán Ender Wiggin (Asa Butterfield), plachý, ale dobrý stratég...

Autor: SvoKar
 
Související odkazy
 
Recenze: Enderova hra

Je prý pro některé velice očekávaná sci-fi.  číst dál

 
 
RECENZE: Rozporuplná Enderova hra je Harry Potter s laserovou hůlkou

Pověstná Enderova hra vstupuje do českých kin provázená rozporuplnými zahraničními recenzemi, od fanouškovsky nadšených po zcela pohrdavé. Ani jeden z extrémů si však nezaslouží. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Gavin HoodGavin Hood  
hraje:
Harrison FordHarrison Ford.....plukovník Hyrum Graff [70]   
Asa ButterfieldAsa Butterfield.....Ender Wiggin [16]   
Hailee SteinfeldHailee Steinfeld.....Petra Arkanianová [16]   
Viola DavisViola Davis.....major Gwen Andersonová [47]   
Abigail BreslinAbigail Breslin..... Valentine Wigginová [17]   
Ben KingsleyBen Kingsley.....Mazer Rackham [69]   
Moises AriasMoises Arias.....Bonzo Madrid [19]   
Aramis KnightAramis Knight.....Fazolek [13]   
Suraj JaganSuraj Jagan.....Alai [45]   
Khylin RhamboKhylin Rhambo.....Dink Meeker [17]   
Jimmy 'Jax' PinchakJimmy 'Jax' Pinchak..... Peter Wiggin [17]   
Conor CarrollConor Carroll.....Bernard [14]   
Nonso AnozieNonso Anozie.....seržant Dap [33]   
Gavin HoodGavin Hood.....obr [49]   
Han SotoHan Soto.....plukovník   
Andrea PowellAndrea Powell.....Theresa Wigginová [47]   
scénář:
Gavin HoodGavin Hood  
námět:
Orson Scott CardOrson Scott Card.....stejnojmenný román (1985; česky nakl. Laser, Plzeň 2008) [61]   
hudba:
Steve JablonskySteve Jablonsky  
kamera:
Donald McAlpineDonald McAlpine  
střih:
Zach StaenbergZach Staenberg  
Lee SmithLee Smith  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Enderova hra >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Xpojntman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2023
Pěkná Space opera sice spí pro nactileté ale i   tak fajn. No jo vesmír dokaže být krutá   milenka a ve vesmíru vás nikdo neuslyší   křičet.
Rastaman33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2021
Ačkoli, jak je dnes špatným zvykem a   povinností tvůrců, jsou ve filmu vidět   všechny rasy (kromě indiánů a eskymáků-ti   pořád neotravují s rasismem), tak se na to   koukat dá. Ender je mi zpočátku sympatický.   Myslí stejně jako já. Na výcvikové lodi je to   popsání bitevního sálu poněkud chaotické.   Nicméně po chvíli to divák pochopí. Co to má   společného se samotným bojem s termity mi   uniká. Snad aby se vojáci nenudili a naučili   disciplíně. Samotné "poselství" na   konci filmu mi nesedlo. Hmyzáci zaútočili   první. Pozabíjeli desítky milionů lidí.   Jejich královnu bych zlikvidoval jednou provždy.   Bylo by otázkou času, než by zaútočili znova.   Silnější a s lepší výzbrojí.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.11.2016
Deti huj, dospeli fuj...
Na tento film sa da divat z dvoch pohladov.Prvy   pohlad"dospelaka" vidi sci-fi s trapnymi   hereckymi vykonmi a efektami spadajucimi do   B-kategorie.O to viac prekvapi solidne herecke   obsadenie
v podobe Forda,ci Kingsleyho.Druhy   pohlad vidi tento snimok ocami teenagera,ktory   moze byt uchvateny detskym hrdinom a   simulaciou-bojom akoby sa jednalo o PC hru.
Film   rozhodne nedoporucujem dospelemu publiku   4/10.
Film doporucujem mladsim divakom 7/10.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2016
Opět je tu mimozemská invaze, jakási armáda,   ultramoderní zbraně a chlapec s perspektivy být   nejlepším velitelem. Ano, jedná se o chlapce,   což značí, že tentokrát se jedná o ryze   dětský sci-fi příběh. A ten je vcelku   zajímavý, dramatický, vizuálně   melancholický. Konec krapet překvapuje. Jakoby   to celé najednou dávalo zcela jiný smysl.   Efekty už nijak nepřekvapí. U takového   dějství už prostě musí být na té   nejvyšší možné úrovni, jinak by to nemělo   vůbec žádný smysl. Přesto se nejedná o   něco, co by mohlo utkvět v paměti diváka a   stát se sci-fi klasikou. Je to právě dáno   hlavně tou neoriginálností a vůbec   pošetilostí celé struktury příběhu, byť je   natočen velice dobře.
roox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2015
Poutavý příběh s kvalitní vizuální   stránkou doplněný o mé dva oblíbené herce -   Ford a Kingsley. To vše dává dohromady velmi   kvalitní podívanou... a překvapivě to není   jen bohapustá zábava, film umí položit i   několik zásadních filozofických otázek s   velkým prostorem na zamyšlenou. Doporučuji.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2015
Osobně jsem knižní předlohu nečetl ani o ní   nikdy neslyšel, a proto pro mě byl tento film   zcela novým zážitkem. Když jsem si ho pustil,   pouze se znalostí anotace z TV programu, vůbec   jsem nečekal, že budu takto silně pozitivně   překvapen. Očekával jsem prostě pěkný,   pohodový film z budoucnosti, s trochou drsnosti,   což slibovalo fajn zážitek.
V první řadě, a   nyní budu čistě osobní, byť ostatní na tom   budou naprosto jinak, mě velmi zaujal hlavní   hrdina. Hubený, geniální kluk, který nemá   žádnou úctu k autoritám - postava, ve které   se naprosto vidím (i když tak geniální   nejsem), navíc Asa Butterfield opět ukázal, že   je výborný herec. Líbilo se mi třeba, jak   Ender dobře věděl, kdy se autoritě podřídit   a kdy si z ní může udělat prdel, což si   rozhodně neodpustil.
Teprve po zhlédnutí   celého filmu mi však pomalu začalo docházet,   kolik různých témat v něm bylo rozpracováno.   Klidně bych si ho dal hned ještě jednou, a to   je u mě důležitá známka každého dobrého   filmu.
Nevadil mi ani rychlý spád děje. Díky   němu se do něj podařilo dostat hodně myšlenek   a podle mě to nebylo na úkor hloubky. Film,   stejně jako kniha, vyžaduje vlastní fantazii a   myšlení. Sice dá člověku zadarmo zrakový   vjem, ale nutí ho dotvořit si souvislosti   příběhu, na které vzhledem k času nezbývá   místo.
Celkovému pojetí nemám co vytknout.   Nohodnotím-li adaptační věrnost, kterou   neznám, líbilo se mi, že byl coby sci-fi docela   uvěřitelný. Líbil se mi i úplný závěr,   který jsem vůbec nečekal - překvapilo mě, že   někdo přežil, ale proč ne. Podle mě to dalo   filmu další pozitivní rovinu, která do něj v   dnešní době patřila - bral bych to jako   námět k zamyšlení. Závěr je díky tomu   navíc otevřený, což mám rád.

PS: Díky   filmu jsem se pustil do čtení knižní předlohy   a řekl bych, že adaptačně je poměrně dost   věrný. Fakt je, že postavy v knize jsou o něco   mladší, na druhou stranu filmové pojetí bylo   poměrně pochopitelné, neboť by bylo   komplikované divákům vysvětlit, proč jsou   aktéři o hodně let napřed a také natáčení   s ještě mladšími herci by bylo   obtížnější.
Didinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.9.2015
Nejdřív kniha a pak film
a zážitek bude dokonalý. Jsem ráda, že film   natočil někdo, kdo má větší představivost   než já, protože kniha mě moc nebavila a film   jsem dlouho ignorovala, protože jsem si jaksi   nedokázala představit tohle zfilmované. Film   mě ale naprosto nadchnul, protože jsem už o   Enderovi všechno věděla a film to jen   vizualizoval. Nevadilo mi tedy, že ve filmu byl   děj šíleně zrychlený a postavy i zápletky   naprosto očesané, co mi tam chybělo jsem si   automaticky už doplnila. Takže výcvik v té   kouli - úžasné, Enderova psychohra - moc   povedené a bitva nakonec mě prostě vážně   uchvátila. Myslím, že bez znalosti knihy si   nelze tento film úplně užít a pochopit a kniha   bez hemžícího se vesmíru, na který koukáte,   taky není úplně ono. Filmové zpracování   jednoduše předčilo má vlažná očekávání a   ještě přidalo body i knižní předloze.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2014
Nemám rád válečný filmy, pokud se ale jedná   o sci-fi a pokud vojáky nehrajou upocený   plešatý gorily, jsem ochotnej se podívat i na   takovej film. Příběh je jednoduchej,   příšeráci nás chcou vyhubit, tak vyhubíme my   je, klasika jak ze zpráv na ČT. Konec filmu ale   mile překvapil... Vizuální provedení bylo   perfektní, hudba jak z filmu pro pamětníky,   dialogy jak domova důchodců, obsazení   bezvadný.. Doufám že bude druhej díl a doufám   že ho natočí dřív, než bude z Asy taky   plešatej tlustoprd.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.6.2014
Zvláštní - velmi zvláštní sci-fi film.   Uznávám sám, že jsem se na něj musel podívat   dvakrát, abych pochopil, co ti zasraní tvůrci   po mně vlastně chtěli :-D. Pak jsem to   pochopil. Zaujali mě za první efekty, s nima   samozřejmě také nakonec spojený ten konec. A   pak také H.Ford - dost dobrá role.
jamesek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2014
írák ve vesmíru. nejdřiv všecko rozsekat na   maděru a pak se teprve ptát. ach ach mattie ross   do čeho ses to nechala uvrtat. a uprchlík?   ztratil kulky ve scénáři. klasický americký   klišé, jen doufám, že otevřený konec neoklme   produkci, ale to rozhodne paní matematika a mně   to míjí )
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih3707minih3707Pevnost mrtvých (1939) 
Beau Geste n
minih62841minih62841Pomsta bez výčitek (2006) 
Killing Down n
minih38993minih38993Riddick: Temná hrozba (2004) 
n
minih126221minih126221Správnej dres (2015) [TV film] 
Správnej dres n
minih35995minih35995Kukačky (1973) [TV inscenace] 
Kukačky n
minih31978minih31978Létající Čestmír (1983) [TV seriál] 
Létající Čestmír n
minih19635minih19635Statek (1961) 
La viaccia n
minih146690minih146690Posledních pět let (2014) 
The Last Five Years n
minih34840minih34840Lev a písnička (1959) 
Lev a písnička n
minih97380minih97380Assassin's Creed (2016) 
Assassin's Creed n


Hodnocení:n12345678910
Enderova hra (2013) [2k digital]Enderova hra (2013) [2k digital]Enderova hra (2013) [2k digital]Enderova hra (2013) [2k digital]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190577
Osobností: 697880
Fotografií: 764048
Plakátů: 376690
Obsahů a biografií: 178305

Poslední komentáře

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10