Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Insidious

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2015
Tento mysteriozní horor sice   důmyslně využívá   zavedenou šablonu od éry   'Poltergeistu', avšak hrdě   si jde svou nápaditou cestou   a to opravdovou cestou plnou   hrůzy a strachu. Využívá   toho vskutku velkolepě a byť   jsou motivy poměrně známé,   svého účelu dosáhne. Velmi   jednoduchý v ničem   nenáročný příběh se   vyvíjí volně se stále   houstnoucí atmosférou,   která je velmi dobře   podporována do morku kostí   se vtírající hudbou, z   jehož použití na těch   správných místech by mě i   Alfréd Hitchcock radost. Kdo   chce zažít během   sledování strach nebo   alespoň minimálně   nervozitu, doporučuji snímek   sledovat pozdě v noci o   samotě za tmy a nejlépe se   sluchátkama na uších. Tohle   už poměrně dlouho žádný   jiný podobně zaměřený   hororový snímek nedokázal a   tak se jedná takřka o raritu   svého žánru a to bez   použití krve a hromady   mrtvol. Jasný důkaz toho,   že i z mála se dá udělat   hodně.
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.6.2011
veľmi pútavý horor, podľa   môjho gusta, nie sú tu len   vystrajajúci duchovia, ktorí   rozhadzujú nábytok a   trieskajú hrncami. ale je tu   aj znázornený druhý svet.  
len ten koniec mohol   byť lepší.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2012
Chvílemi mi to připomínalo   Zlověstné ticho,ale to je   úplně o něčem   jiném.Jakože horory,kde se   hlavní myšlenka váže na   dítě,přímo bytostně   nesnáším,tady mi ten kluk   ani nevadil,protože to   dostatečně nahradily ony   "příšery",které   mě tedy nenechaly ani na   chvíli chladným.A ten   chlapec,co tam tak radostně   skotačil na píseň a hned   zmizel,tak to byla asi pro mě   nejhorší scéna.Vážně tu   píseň už nechci   slyšet.Rozhodně jsem   rád,že jsem to   viděl,výborný horor.
vernom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2012
10/10
Mám velice ráda duchařinky   a taky to pak po hororu   vypadá, jsem z toho celá   hotová a divný pocit a i po   tomto shlédnutí jsem měla   to samé. Určitě stojí za   podívání. Hltala jsem to od   začátku do konce. Bylo fajn   zas vidět pořádný horor.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.6.2011
Insidious
Na jednom nejmenovaném   servru, který se zajímá o   horory tam jsem narazila   právě na tenhle film, měl   celkem slušné hodnocení   oproti ostatním, tak jsem se   na něj koukla a rozhodně   jsem nebyla zklamaná.   Páni...moje slova nemůžou   ani popsat co semnou tenhle   film udělal. Ve filmu je   celkem dost lekavých scén,   takže zábava zaručena   navíc celkem obyčejný   příběh, který ale ve   finále vůbec není   obyčejný. Jak jsem zjistila   už neměli dostatek peněz a   proto tam hrají duchy lidé s   maskou na obličeji a musím   uznat, že to mělo rozhodně   větší efekt než   digitální duchové a jiné   věci. Po dlouhé době film u   kterého mi opravdu tuhla krev   v žilách a po jeho   shlédnutí jsem se bála jít   na záchod a musela jsem si   svítit v každé místnosti.   Že ve filmu je pár hluchých   míst no a v kterém hororu   ne, ale i tak zůstavá v   kategorii těch lepších   hororů. Takže doporučuju.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.6.2011
Po velmi,opravdu velmi dlouhé   době horor,u kterého jsem se   opravdu bál.Insidious je   divoká jízda,která ani na   chvilku nedává prostor na   odpočinek.A to bez potoků   krve.Je to ten typ hororu,kde   cítíte,že se něco   stane,ale nevíte kde a kdy se   "to" vynoří.Pak   zahlédnete osobu ve stejné   chvíli jako herec a to jen na   okamžik a mráz vám přejede   po zádech.
Škoda   druhé poloviny filmu,kdy   bába s plynovou maskou   působila rozpačitě a   strašidla byla vidět.Na   druhou stranu,režisér tyto   strašidla tam musel   dát,protože bylo o nich   zmiňováno ve filmu jako o   bytostech z jiných   světů.Naštěstí se tam jen   mihla,takže trapné Deepers   Creepers se nekonalo.
Když si uvědomím,že   toto je horor s rozpočtem 1,5   mega,tak autoři odvedli   výbornou práci.Funguje to   výborně za směšné   peníze.
karolli
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2011
Duchařské horory jsem nikdy   moc nemusela a proto mě film   příjemně překvapil. Pár   dobrých lekaček a ten   závěr filmu je úplně   parádní...
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2014
Opravdu vydařená   duchařina.Skvělé napínavá   podívaná,dobré   efekty,chtělo to trochu víc   obludných duchů jinak dobré   lekavé scény a dobrá temná   atmosféra.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.6.2011
Po dlouhé době trošku   odlišné tema hororu než jen   samé vyvraždovačky   puberťáků.Ponurá   atmosfera,kvalitní hudba a   sem tam dobrá lekačka.Démon   s rudou tvaří je   cool.Kvalitu a uspěch Sawu   Wan a Whanel už asi   nepřekročí,ale i tak   slušná podívaná....
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2011
Připadalo mi, že se kolem   tohodle filmu dělá až   zbytečně velký humbuk.   Kvůli nadšeným a   vystrašeným fanouškům jsem   si film schválně pustil   pěkně o půlnoci, po tmě.   Jestli to i na mě zapůsobí.   První půlka - velice fajn.   Hodně nadprůměrná a hustá   atmosféra, skvělý hororový   soundtrack a strach z   neznáma. Dokonce aj pár   lekaček funguje. Druhá   půlka má ale obvyklý   problém (a to je problém   většiny hororů), že   začíná vyobrazovat zlo a   tím pádem se bohužel trochu   vytrácí atmosféra. Pak jsem   usnul. Takže bylo dobrý si   dnes ten konec zopakovat. A   ono to není vůbec špatný,   už jen za ty prachy.
Zkrátka - James Wan má   talent jako prase, což už v   pár filmech předvedl.   Insidious není příběhově   žádný klenot, prostě jen   klasická duchařina, ale s   docela originálním nápadem.   Účelem je strašit, a to mu   docela jde. Bohužel od   chvíle, kdy víme čeho se   bát, se napětí a atmosféra   vždy vytrácí. Na dnešní   poměry ale i tak vysoce   nadprůměrný horor a doufám   že se Wan svýho žánru bude   držet i nadále. Vidět ten   film tak před čtyřma, pěti   rokama, byl bych posranej až   za ušima.
Duen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2011
Celkem zajímavý film.Od   začátku dobře tajemné,po   ukázaní toho zla to trochu   opadlo ale zavěr   překvapující...
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.12.2011
Snímek, který spustí   pozvolné tempo ihned   zpočátku a postupně graduje   do vyšších obrátek.Má to   atmosféru, místy jde opravdu   mráz po zádech, strach   zaručen.Rozhodně doporučuji   pustit si to sami doma a v   noci.To je děsivost ještě o   něco vyšší.Příběh se mi   zamlouval, délka titulu   neztrácí dech, drží stále   diváka v pozoru a ten čeká,   co nastane v další   scéně.Rozhodně povedený   počin v této době, jaké se   teď natáčí   "horory".
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.5.2013
Podle pravidla: nejvíc se   bojíme toho, co nevidíme,   byl začátek opravdu dobrý.   Několikrát jsem se dost   lekla. Pak ale bohužel   napětí postupně opadalo   úměrně k odhalující se   příčině kómatu a   ukazováním se příšer ze   záhrobí. Cesta mezi mrtvé   duše už mě nebavila,   zejména jsem nechápala,   proč byly najednou statické   a vrchol byl, když se   vzájemně zastřelily, což   snad ani nejde zabít   mrtvého??? Nebyl by to   špatný film, ale škoda, že   je nedomylšený a   nedotažený do detailů,   které perfekcionisté jako   já nepřenesou přes srdce.
Fijalová
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2011
Nemám ráda takové ty   "horory"   vyvražďovačky, které se   točí momentálně, jsou   trapné, nikdo se toho   nebojí. Já mám ráda horo,   u kterého se můžu bát, u   kterého se často lekám.. a   to tento film naprosto   splňoval. Příběh není až   tak úžasný, takových je   jich hodně, ale ta atmosféra   ? Úžasný. Musím říct,   že první půlka filmu byla   naprosto skvělá, nevěděli   jste co kdy přijde, protože   jste ani pořádně   nevěděli, co má přijít..   Ta druhá půlka už byla   poněkud horší. Víte už,   odkud to zlo pochází a co je   zač a už se tolik neděsíte   a hlavně mi zde přišlo už   takoví přehnané, jak byl   vyobrazen ten   "největší pán   zla".. to mi připadlo   jako ze strašidelné pohádky   pro děti. Co se konce týče,   dopadlo to úplně jinak, než   jsem si myslela a to se mi   líbí.. Každopádně film   hodnotím číslem 8. Je to   jeden z mála lepších   hororů za poslední dobu.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.5.2017
Průměrná duchařina, kterou   asi po druhé nevyhledám.   Mám více rád pouhé   náznaky, než takové   otevřené vypořádání se   skutečným zlem, jaké je   vidět v závěru tohoto   filmu. To je mi milejší   Poltergeist nebo Paranormal   activity. Kupodivu jsem   dříve viděl Insidious 3 -   Počátek (asi před půl   rokem), který se mi líbil o   trochu více, i když je to na   jedno brdo. Ale závěrečná   scéna filmu je dobrá.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $1,5milióna║Tržby USA   $54,009,150║Tržby   Celosvetovo $99,870,886▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $3,455,852║ Tržby za predaj   DVD v USA $11,323,454║ Na   začiatok som sa ľakol mena   Oren Peli na producentskom   poste, či zas film a samotný   príbeh nebude trpieť na   prílišnej vatovej prázdnote   a lá Paranormal Activity,   našťastie je tu James Wan a   ten sa vie ako tak obracať a   aj keď príbeh nie je možno   úplne vybrúsený, príde na   niekoľko dosť dobrých   vypätých scén a dusnú   atmosféru, slušný priemer.   /60%/
cerfik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.12.2014
Nebejt tam ty dva blbouni s   baterkama a různejma   udělátkama s jejich   neskutečnejma grimasama a   proslovy, co mě opravdu   pobavili, tak dám ještě   míň. Ta bába co přišla po   nich byla už více než   přehrávajícně trapná. U   těch dvou gíků jsem se fakt   bavil. Jinak nutno říci, že   kdybych to neviděl nic moc se   nestalo. Celá ta věc je tak   převrácená a postavená na   hlavu, že se ani nedá brát   vážně, že to pro mě byla   místy komedie.
anetaaneta
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2011
Klasický duchařský horor.   Bravo! Konečně nějaký   lekací snímek.. Konec je   fakt super a jak už tu bylo   psáno, tempo graduje až do   nejvyšších obrátek.
mischel251
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Mám strašne rada horory ale   toto by som nenazvala   horor...nič desivé tam   nebolo no neviem nič moc...
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.5.2011
Poté, co se na scéně   objeví ta srandovní dáma a   jakési prapodivné seance s   umělohmotnýma trubkama a po   pokoji začnou běhat   plyšový čertíci, se do   této doby solidně   vystavěná duchařina mění   v hodně nepovedenou parodii.
wolvie95
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Prvá polka filmu veľmi   dobrá, veľmi dobrá   atmosféra,napätie,   gradovanie nezvyčajných   javov, sympatický herci, ALE   druhá polka tak to bol posun   o dve triedy nižšie. Od   scény príchodu tých dvoch   ľudí, ktorý vyhľadávali   duchov a tej starej ženy to   išlo dolu vodou, scéna   vyháňania bola natočená   dosť amatérsky a béčkovo .   Tá návšteva inej dimenzie   sa taktiež nepodarila,   vyzeralo to ako z nejakej   nepodarenej céčkovej   televíznej produkcie. Tak   neviem, film ktorý si v   druhej polovici odporuje s   prvou časťou. Takto mám z   filmu zlé dojmy. 50%
ihladik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.1.2014
Ještě, že na přehrávači je tlačítko "off".
Do půlky měli slušně   našlápnuto. Ale od chvíle,   kdy se objevili dva   "vědci" a moudrá   stará dáma (to je ale   klišé), tak nuda, nuda,   stokrát okopírovaná nuda.   Chvíli Poltergeist, chvíli   Muzeum voskových figurín, v   jeden moment dokonce snad   srovnatelné s Kačenkou a   strašidly. Zase jeden   promrhaný filmový materiál.   Ale jednoznačně to nejvíc   zabilo "médium"   nacvičující s plynovou   maskou na branný výcvik.   Démoni, ani prvních třicet   minut to na víc než slabých   40% nedotáhnou :/ Takový   malý seznam klišé   Insidious: 1) Rodina s malými   dětmi přichází do nového   domu (kolik hororů tak   začíná, ale dobrá), 2)   Jedno z dětí má poněkud   nadpřirozené sklony, 3)   Když je nejhůř a nepomůže   ani kněz, přichází dvojice   trochu komických   parapsychologů (asi na   odlehčení nebo co), 4) Oni   jsou jen předvojem vědmy /   média / všeznalé starší   dámy, která přesně ví co   a jak (asi je posílá   nějaká agentura), 5) Nad   vším zvítězí láska /   rodina (to ale v současných   hororech působí nějak   omšele, ne?) A na závěr   srovnání ve své době   skvělého   "Poltergeista" a   "Insidious" -   Poltergeist: Rodina se třemi   dětmi se stává ve svém   domě terčem útoku bytostí   "z druhé strany".   Jedno senzitivnější dítě   (dcera Carol Anne) naváže   kontakt se záhrobními   bytostmi. Jenže ty nejsou   přátelské, naopak. Do   situace, když se stane   neúnosnou a vědci si neví   rady, zasáhne médium v   podobě paní Tanginy.   Nakonec, i když se otec moc   snaží své dítě   zachránit, tím, kdo spasí   celou rodinu před zlem, je   matka a její láska. /   Insidious: Rodina se třemi   dětmi se stává ve svém   domě terčem útoku bytostí   "z druhé strany".   Jedno senzitivnější dítě   (syn Dalton) naváže kontakt   se záhrobními bytostmi.   Jenže ty nejsou přátelské,   naopak. Do situace, když se   stane neúnosnou a vědci si   neví rady, zasáhne médium v   podobě paní Elise. Nakonec,   i když se otec moc snaží   své dítě zachránit, tím,   kdo spasí celou rodinu před   zlem, je matka a její láska.   - Je jasné, že Insidious má   velice originální námět :/   Nudaaaaa!
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.7.2014
No, musím uznat, že pár   dobrých scén, a pár   dobrých záběrů se zde   rozhodně najde. Jinak jde o   klasickou duchárnu se vším   všudy. Nic, nového, nic   překvapivého. Pomalé tempo   vyprávění, omleté klišé,   hluchá místa. Na jedno či   dvě podívání, pak zahodit.   201407029839/10222

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44778minih44778Šepot (2007) 
Whisper n
minih67542minih67542Prison Break (1938) 
Prison Break n
minih170774minih170774Já nebo nikdo (2018) 
The Wrong Daughter n
minih41698minih41698Klik - život na dálkové ovládání (2006) 
Click n
minih15382minih15382Pancho se žení (1946) 
n
minih148297minih148297Studené podnebie (1974) [TV film] 
Studené podnebie n
minih24628minih24628Příběh '88 (1989) 
Příběh '88 n
minih72138minih72138Smrt v Šanghaji (2010) 
Shanghai n
minih9454minih9454Tampeko (1966) 
Per pochi dollari ancora n
minih4494minih4494Botostroj (1953) 
Botostroj n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Insidious: Červené dveře (2023)

 Insidious: Červené dveře (2023)
Insidious: Červené dveře n
Insidious: The Red Door
Žánr: drama / horor / thriller / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Patrick Wilson

(pokračování)

Insidious: Poslední klíč (2018)

 Insidious: Poslední klíč (2018)
Insidious: Poslední klíč n
Insidious: The Last Key
Žánr: thriller / horor / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Adam Robitel

(pokračování)

Insidious 3: Počátek (2015)

 Insidious 3: Počátek (2015)
Insidious 3: Počátek n
Insidious: Chapter 3
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Leigh Whannell

(pokračování)

Insidious 2 (2013) [2k digital]

 Insidious 2 (2013) [2k digital]
Insidious 2 n
Insidious: Chapter 2
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wan

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 05:59

16 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

05:30 - 05:59

16 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

61 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

04:20 - 05:55

86 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190653
Osobností: 698110
Fotografií: 765024
Plakátů: 377242
Obsahů a biografií: 178462

Poslední komentáře

Tankový prapor (1991)

Tankový prapor
Lehce přes průměr,   přílišné tlačení na   pilu, jak řvaním Skameneho   nebo Donutila, tak hloupými   vůlgarismy.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Chlípník (1995) [TV film]

Chlípník
Podle mého názoru se   Zdeňkovi Svěrákovi tahle   úprava Maupassantova méně   známého dílka opravdu   hodně povedla i s   převedením děje do více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Slzy slunce (2003)

Slzy slunce
Válečný akční snímek se   skutečně hvězdným   obsazením a navíc s   výrazným přesahem v ději,   který se dotýká tak   zásadních věcí jako je více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Kočičí rvačka (2000) [TV epizoda...

Kočičí rvačka
Díl se rozjíždí   normálně, ale docela to   nabere spád. Red nechce aby   Blbso chodil s Laurie, i Kitty   je proti, ale Kelso to   nevzdává. více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Red úřaduje (2000) [TV epizoda]

Red úřaduje
Tenhle díl má víc prostoru   Red, ale čekal jsem že bude   mít peprnější a   vostřejší hlášky, nakonec   úplně né. Kelso si   začíná zase s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Manitu Felipe

Felipe Manitu

Ueli Steiger

Steiger Ueli

Vražda v zastoupení

Vražda v zastoupení
Vražda v zastoupení

Wolfango Soldati

Soldati Wolfango

Pierre Cosso

Cosso Pierre

Perry Andelin Blake

Blake Perry Andelin

Danny Tesla

Tesla Danny

Avengers (Marvel’s The Avengers)

Avengers
Marvel’s The Avengers

 Ann-Margret

Ann-Margret

Černá listina (The Blacklist)

Černá listina
The Blacklist

Naposled navštívené:
Manitu Felipe

Felipe Manitu

Ueli Steiger

Steiger Ueli

Vražda v zastoupení

Vražda v zastoupení
Vražda v zastoupení

Wolfango Soldati

Soldati Wolfango

Pierre Cosso

Cosso Pierre

Perry Andelin Blake

Blake Perry Andelin

Danny Tesla

Tesla Danny

Avengers (Marvel’s The Avengers)

Avengers
Marvel’s The Avengers

 Ann-Margret

Ann-Margret

Černá listina (The Blacklist)

Černá listina
The Blacklist