Duben
ohodnotit

Maléry pana účetního

Fantozzi contro tutti

Další název:
Maléry pána účtovníka
Žánr:
Země:
Rok:
1980
Délka:
98 minut
„Účetní Fantozzi nemá o problémy nouzi.“

Komentáře k filmu Maléry pana účetního

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2020
Tohle je správná crazy   komedie po italsku. Humor je   tu vyveden ad absurdum a   chvílemi dostává podobu   němých grotesek. Je to   (zcela záměrně) šíleně   přešvihnuté ale přesto si   dodnes velmi živě   vzpomínám, že jen málokdy   jsem šel z kina tak nasmátý   jako z tohoto filmu. Když   zapomenete na filmové   umění, na jmėna jako je   Bergman nebo Saura a   odložíte mozek v šatně pak   se budete asi dobře i když   možná až trochu proti své   vůli bavit. Paolo Villaggio   vás k tomu prostě přinutí.
argenson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Někde jsem četl, že v   rámci zachování iluzí by   člověk neměl v dospělosti   kultovní filmy z dětství. A   to je přesně případ pana   účetního. V 80. letech byly   italské komedie v kurzu a   tenkrát jsem z Fantozziho   ucvrkával a řadil ho mezi   "nejbožejší"   filmy. Dneska mi to neříká   naprosto nic. Z nostalgie   dávám za pět a to ještě   přidávám. Když už   Villaggio, to už snad líp   snesu Bonnie a Clyde po   italsku.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2017
Bez diskuzí nejlepší ze   série o Fantozzim, asi i   možná proto, že jsem jej   viděl jako první, jako   mladý. Změna Liu Bosisio za   Milenu Vukotič je prakticky   neznatelná. Nemá to děj,   nenavazuje to, místy nemá   logiku, a přesto se u toho   královsky bavím.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Fantozzi je jeden z těch,   kteří dokáží i z té   největší tragédie udělat   vtip. Proto patří tato   černá dosti návyková   komedie k mým   nejoblíbenějším!
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.7.2005
Italská komedie, kterou   považuji za komedii mého   dětství. Tehdy jsem ji   zbožňoval, ale jak člověk   stárné, tak na tyto   komediální bláznivé filmy   měním názor.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2013
Po nepříliš povedených   předchozích prvních dvou   dílech se Paolo Villaggio po   delší době vrátil k   postavě účetního Huga   Fantozziho, vyvaroval se   všech předchozích chyb a   natočil snad nejlepší díl   celé série. Ucelené scénky   s Fantozziho života jsou   nezapomenutelné a troufám si   tvrdit i nestárnoucí. Gagy   se střídají jeden za   druhým a divákovu bránici   nenechají jedinou vteřinu v   klidu. Šampion v   přepínání televizních   kanálů dálkovým   ovládačem v domě,   cyklistický závod, údržba   lodě a střelba z brokovnice   na pohyblivý cíl, nápis na   obloze, atd, atd. Komediální   snímek u kterého divák   zapomene na veškeré trable a   výborně si spraví náladu.
beneva
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.1.2013
Fantozzi - expert na   vyhazování. Ať už jde o   vyhození tašky s jídlem z   vlaku nebo o vyhozené kotvy z   lodi, vždycky je to sranda.   Filmový italský absurdistán   byl ve své době zcela   pochopitelně blízký   českým a slovenským   divákům. Přes extrémní   humor lze snadno vypozorovat   jistou dávku satiry.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2010
S tímhle smolařem je legrace...
Film je to zábavný, není   proto od něj nutné čekat   nějaké duchaplnosti - jedna   z nejlepších scén je ,   když jede Fantoci na zájezd   a zaplatí si odtučňovací   kůru... Tuto kůru   doporučuje 9 z 10 lékařů -   (hladomornu) a potom než... ,   než..., než... U'spěch   této diety je zaručen, /jak   tvrdí kapacity - pokud ovšem   pacient nezačne hlady   šilhat , pak ovšem může   navštívit jiného   specialistu, očního lékaře   (jak známe Fantociho, jistě   by u očaře vyvedl něco   zajímavého - možná by v   čekárně někomu omylem   vypil kontaktní čočky...
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.6.2008
Políbit opičku nebo dceru? Ale, vždyť je to fuk:-)
No ne snad? Když navíc   vypadají obě stejně, kdo se   v tom má vyznat a což teprve   náž chudák Ugo Fantozzi,   který má hlavu jako škopek   plnou starostí. Nový šéf   si vymyslel závod na kolech   naprosto nelidským způsobem   a k tomu jeho drahá ženuška   nějak podezřele často   navštěvuje pekárnu.   Odtučňovací kůra na   podnikové dovolené dopadla s   naprosto katastrofálním   výsledkem a tak jedinou   radostí pro nebohého pana   účetního je jeho   "rozkošná" dcerka   se svou hračkou v podobě   "miloučké"   opičky.
Poprvé jsem   tohoto Fantozziho viděla v   roce 1990 v srpnu v televizi.   Moc a moc jsem se nasmála a   litovala, že ještě moji   rodiče nezakoupili onen   tajemný technický vynález   zvoucí se videorekordér:-))   O nějaký ten rok později   pak bylo i video, i další   Fantozziové v televizi i na   originálkách kazetách, ale   stejně nic naplat - tohle je   můj nejmilejší (i když   tento díl není první ze   série o popleteném   účetním, přesto je to můj   favorit). Dnes jej mohu vidět   stále znovu, pochopitelně   již na DVD, a neokouká   se...Krásný dabing s panem   Stanislavem Fišerem je tak   trošku i nostalgická   vzpomínka na jeho mistrovský   přínos našemu dabingu,   jelikož pan Fišer má   zdravotní problémy a   bohužel přišel o hlas. Jeho   dabingové role jsou   nezapomenutelné a kromě   např. slavného Vinnetoua k   nim bezesporu patří také   Fantozzi.
LenC2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Tento příběh o účetním   Fantozzim je rozhodně ze   všech nejlepší . Kdykoliv   jej vidím znova a že jsem   jej viděl snad stokrát mě   rozesměje jako žádna jiná   komedie. Také díky   vynikajícímu dabingu Uga pro   zajímavost zkuste si film   pustit v originále .
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.7.2012
Je cyklistika nebezpečná?
Asi je pravda, čo tu píšu   niektorí, že dajaké veci z   detstva, ktoré sa nám   páčili už netreba pozerať   neskôr, lebo budeme   sklamaní. Toto platí zrejme   u týchto talianskych   komédií s Villaggiom. Dnes   to príde skôr trapné, ako   chvíľami sa človek i   zasmeje, ale že by to bolo   niečo extra, to nie. Tento   druh humoru mi jednoducho   nesedí. Taktiež chvíľami   to bolo k manželke (vôbec   nie je taká škaredá, ako sa   tam furt zdôraňuje) a dcére   kruté. Na druhej strane ten   výlet za lyžovačkou (v   máji) a vykreslenie vzťahov   s Nemcami, to bolo dobré.   Taktiež skvelá   odtučňovačka
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Skvělá ptákovina,skvělý   P.Villaggio v roli   střeštěného účetního a   skvěle hnusná opička jeho   dcera.Skvěle trapné a   humorné situace.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2009
pěkná klasika o Fantozzi je   to skvělá komedie ze  
života to ho to   človíčka celí film jsem se   dost bavil
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Občas až neuvěřitelně   vtipné. Někdy trochu nudné.   A občas bohužel trapné. Ale   i tak skvělá zábava s   výbornými fóry.
Robinson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2010
Fantozzi part III.
Ano, tohle je nejlepší   část. Sice už třetí v   pořadí (není to první   účetní!), ale neskutečně   nabitý vtipem. Film jsem   viděl minimálně stokrát a   vždycky se u něj musím   řezat smíchy. A k tomu ten   naprosto výborný dabing   Fišera i ostatních.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Opět
jsem se podivil,čemu že jsem   se jako dítko-puberťák   smál:-)Absurdní až   přetažený humor,který mi v   dospělosti bohužel už tolik   neříká,ale zas to   neznamená,že jsem se vůbec   nepobavil...
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Nesmrtelná komedie,která se   mi líbí i po...X   letech.Rozhodně ne díky   nostalgii,ale kvůli   originálnímu humoru,který   je dosti přízemní,ale   nesklouzává do   trapností.Maléry pana   účetního bavili za   komunistů a baví i za   kapitalismu (nový význam má   humorná scénka,jak   kapitalistický ředitel   nazývá své podřízené   chudáky).
V celém   filmu je tolik legrace,že   každý si přijde na to své.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Na jedno podívání solidní   komedie.Fantozziho humor je   sice neuvěřitelně blbej,   ale překvapivě dobře   stravitelnej a párkrát sem   se od srdce zasmál.Na druhý   straně je to další z   filmů, co sem viděl jenom   jednou a přestože sem se   slušně bavil, asi už se k   tomu nikdy nevrátim...
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2011
Je mi jedno,že by někdo o   tomhle dílku mohl říci,že   je   jednoduché,hloupé,vágní,ne   originální. Je mi to jedno.   Kdybych si měl na pustý   ostrov sebou vzít jeden   jediný film. Byly by to   "Maléry".
(a   možná ještě něco s Dolly   Buster :-))))
killy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Tak u tohoto filmu jsem   nevěděl jestli se mám smát   a nebo plakat. Film je celkem   hodně přehnaný, ale jinak   dost podobný realitě.
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.9.2014
Skvělá bláznivá italská   komedie, která pobaví i po   letech a dnes si již plně   vychutnám i mistrné   narážky na kapitalistický   systém, které jsem dříve   jako náctiletý nechápal.   Někdy je to šílené až   přes hranu, ale cyklistický   závod nemá chybu a Paolo   Villaggio je v lyžařském   sexy oblečku skutečně   neodolatelný. Opravdu   povedená komedie.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2016
Naštěstí nám kdysi cenzura   nenakoupila všechny díly   Fantozziho. Tenhle se mi   líbil tenkrát v kině a dnes   si ho občas pustím na DVD. K   zahnání chmur je dobrý. Jen   ani tehdy, ani teď se mi   nelíbí ta poslední scéna s   prezidentem společnosti.   Ovšem možná proto nám film   komančové dovezli.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2014
Fantozzi contro tutti.
Klasický Fantozzi tak ako si   ho všetci pamatáme.Skvelý   humor a ktomu kopec scénok s   Filínym ktorého humor je   nenahraditeľný.Velmi vtipné   scény sú aj na lodi   Fantozziho šéfa ale aj na   závode v bicyklovaní.Proste   je to vtipné.
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2004
Skvělá italská bláznivá   komedie s nezapomenutelným   Paolem Villaggiem,   jednoznačně nejlepší z   celé série filmů o   účetním Fantozzim.
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2006
Miluji tuto komedii. Je tak   pitomá, až je geniální.
Obivan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2010
Skvělá, dokonalá italská   komedie vtipná od začátku   po titulky! A ani druhý díl   neztrácí na své kvalitě.
simca.talpi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Chudák pan účetní. Taková   malá hzká rodinka, problémy   se navalují a my neděláme   nic jiného, než se mu   smějeme. Bláznivé, vtipné,   svěží.
Markst
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Ugo Fantozzi,to je vážne   mazák z kterým jsem se   tlemil celou dobu,zatím co   jsem viděl ostatní díly jen   po kouskách tak asi dva   jestě stály za to ale řekl   bych že tenhle je   jednoznačně nejlepší.
bušt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2010
Dle mého názoru tohle je   nejpovedenější ze všech   dílu.Během celého filmu   jsem se nepřestala smát   nemá to vůbec chybu.Každá   scéna stojí za to aď už   letní hory nebo vyskakování   z oken prostě za 10 :)
DIAWARA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2008
Jedná se v pořadí o třetí   film s nešťastným   účetním Ugem Fantozzim,   jeho sexy manželkou a ještě   krásnější dceruškou   "Opičkou". Trošku   zavádějící je, že tento   film byl u nás uveden ještě   za minulého režimu, zatímco   díly předchozí až po   revoluci. A je to asi dobře,   protože pokud člověk vidí   předchozí části série, s   údivem zjišťuje, že se   některé scény neustále   opakují. Ať již jde o   neustálé povinné podnikové   závodění (Cobramův pohár)   či pobyt Fantozziho na   odtučňovací klinice a   požírání karbanátků.   Každopádně tento třetí   díl mám zafixovaný jako   nejlepší i díky skvělému   dabingu Stanislava Fišera.   Výborný výkon odvedl v   dabingu i Jiří Bruder jako   účetní Fillini. V   porevolučních dílech dabuje   Villaggia Václav   Postránecký a není to   úplně špatné, ale na   S.Fišera to nemá. Jinak film   si na nic nehraje, jde   zkrátka o to, aby se člověk   nenudil a pěkně od srdce se   zasmál. Nic víc a nic míň   než lidová zábava, to   není. I to ale stačí na   nadprůměrné hodnocení.
Thomax
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2008
Klasika. Vtipná komedie se   spoustou gagů, která   vždycky pobaví. Škoda že   to tak není v dalších   dílech.
jenda14
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2008
nejlepší film s učetním   fantozzim skvělá scéna v   hubnoucím ústvu závodu na   kole a také scéna ve vlaku
salsaverde
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2009
pozor, naleštila jsem podlahu!
Ugo je pracant, ktory si za   vsetkych kolegov odnesie   nadavky a posmechy. SU tam   dobre sceny, ked sa Ugo vracia   nadseny domov a smykne sa na   podlahe, lebo jeho starostliva   Pina nalestila podlahu.   Najzabavnejsia scena je, ked   Ugo v noci potajme pozera   nocnu eroticku show   vyzliekajucich krasok. Objima   televizor a prosi slecnu, aby   sa vyzliekla. Ked ho   "vymákne" Pina, Ugo   omylom prepne TV stanicu na   nocnu debatu   duchovneho...skvele, v objati   s TV, kde mudruje   duchovny..:)) Este aj v soku   chcel Pinu prepnut TV   ovladacom:))
Cyrda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2008
Zcela jasně nejlepší   komedie o smolaři Fantozzim,   sice je to až   "3.díl", ale   komerčně   nejúspěšnější. V   80.letech se stala u nás   téměř kultovním filmem,   přesto u většiny z lidí se   do přehrávače ani   nedostane. Škoda, neumím si   představit lepší lék na   depresi než účetního   Fantozziho a Filliniho...
kmasek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2010
...jednoznačně kultovní   komedie, u které člověk   celou dobu leží pod stolem,   hltá každou hlášku, ať   už film vidí po prvé či po   padesáté. Je to už 30 let,   co byl natočenej, ale   vysokohorská prémie s   kýblem vody na závěr nebo   dialog Fantozziho s pekařem s   tváří od neštovic, kdy si   to řekli jako chlapi, nebo   třeba jen to gesto prodavače   občerstvení na nádraží,   když nemůže vrátit drobné   za 50tis. Lir, všechno je   naprosto jedinečný a   neopakovatelný !!! :) A   nemůžu nezmínit dokonalej   dabbing pana Fišera a   Brudera!!!
RATM666
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Túto komédiu som videl   prvýkrát pred 15 rokmi.   Obsahuje hlášky, ktoré sme   si s kamrátmi pri pive   rozprávali (hlavne jeden   kamarát mal na to talent:-D)a   rehotali sa ako blbí. Naozaj   jedna z mojich   najobľúbenejších aj keď   jednoduchších   (primitívnejších)   komédií. FANTOZZI
Dudelino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Ten film má skvělé gagy od   začátku do konce. V   80.letech moje   nejoblíbenější komedie,   dá se na to koukat stále   dokola a neomrzí se to. Z   dalších dílů série o   účetním Fantozzim už   stojí za vidění pouze   Zrození a Nástrahy, ostatní   díly série jsou bohužel   někde jinde...
kadodinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2008
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D
Ugo Fantozzi pracuje jako   účetní a je to největší   smolař,jakého jste kdy   viděli.Doma ho každý den   vítá hloupoučká manželka   a dcera,kterou si občas plete   s opicí.K tomu všemu na něj   číhá malér na každém   kroku.....Komedie plná   trapasů vás zaručeně   rozesměje.....:d

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25890minih25890Jack Frost (1998) 
Jack Frost n
minih61595minih61595Svázaná (2009) 
Bandaged n
minih52691minih52691Ostrov ztracených duší (1932) 
Island of Lost Souls n
minih54980minih54980Velká policejní pohádka (1979) [TV inscenace] 
Velká policejní pohádka n
minih118044minih118044Slavná pavlač (1976) 
Slavná pavlač n
minih36234minih36234Královna Černá růže (1972) [TV inscenace] 
Královna Černá růže n
minih39938minih39938Ani svatí, ani andělé (2001) [TV film] 
Ani svatí, ani andělé n
minih24749minih24749Transit Carlsbad (1966) 
n
minih4324minih4324Blízká setkání třetího druhu (1977) 
Close Encounters Of The Third Kind n
minih61833minih61833Machři (1986) 
Wimps n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Pan účetní opět zasahuje (1999)

 Pan účetní opět zasahuje (1999)
Pan účetní opět zasahuje n
Fantozzi 2000 - la clonazione
Žánr: komedie
Země: Itálie
Režie: Domenico Saverni

(pokračování)

Návrat pana účetního (1996)

 Návrat pana účetního (1996)
Návrat pana účetního n
Fantozzi - Il ritorno
Žánr: komedie
Země: Itálie
Režie: Neri Parenti

(pokračování)

Fantozzi v ráji (1993)

 Fantozzi v ráji (1993)
Fantozzi v ráji n
Fantozzi in paradiso
Žánr: komedie
Země: Itálie
Režie: Neri Parenti

(pokračování)

Pan účetní se nevzdává (1990)

 Pan účetní se nevzdává (1990)
Pan účetní se nevzdává n
Fantozzi alla riscossa
Žánr: komedie
Země: Itálie
Režie: Neri Parenti

(pokračování)

Pan účetní jde do důchodu (1988)

 Pan účetní jde do důchodu (1988)
Pan účetní jde do důchodu n
Fantozzi va in pensione
Žánr: komedie
Země: Itálie
Režie: Neri Parenti

(pokračování)

Superúčetní (1986)

 Superúčetní (1986)
Superúčetní n
Superfantozzi
Žánr: komedie
Země: Itálie
Režie: Neri Parenti

(pokračování)

Maléry pana účetního 2 (1983)

 Maléry pana účetního 2 (1983)
Maléry pana účetního 2 n
Fantozzi subisce ancora
Žánr: komedie
Země: Itálie
Režie: Neri Parenti

(pokračování)

Nesnáze pana účetního (1976)

 Nesnáze pana účetního (1976)
Nesnáze pana účetního n
Il secondo tragico Fantozzi
Žánr: komedie
Země: Itálie
Režie: Luciano Salce

(pokračování)

Fantozzi (1975)

 Fantozzi (1975)
Fantozzi n
 
Žánr: komedie
Země: Itálie
Režie: Luciano Salce

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

18:55 - 19:00

4 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Vysílací čas vyhrazený pro kan...

18:55 - 19:10

4 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

4 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10