Duben
ohodnotit

The Gambler

Další název:
Hráč; Gambler: Nejvyšší sázka
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
111 minut
„Jim Bennett je profesorem literatury na vysoké škole, ale má i svou temnou stránku. Je gambler a dostal se do dluhové pasti. Částky, které dluží, jsou astronomické a začíná mu jít o život...“

Obsah filmu The Gambler

 
Universitní profesor z dobré a bohaté rodiny propadne kouzlu hazardních her. Klesá na samé dno, je mu jedno, jak skončí. Nezáleží mu na práci, na dobré pověsti, dokonce ani na vlastní matce, se kterou stejně nemá příliš dobrý vztah. Chce jen peníze na další sázky. Když je nemá, půjčí si je. Existuje vůbec cesta z bludného kruhu ven? A co se musí stát, aby vůbec o nějakou změnu ve svém životě stál. Kdy začne poslední hra o vlastní život.

Autor: prvosenka
 
Související odkaz
 
Recenze: (The) Gambler

Ve Vincentově světě má Mark Wahlberg pouze cameo, kdežto v tomto filmu, který nedávno vyšel na DVD, opět hraje hlavní... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu The Gambler >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.9.2017
PROCESOR!
I přesto, že tam hraje můj oblíbenec a téma,   které mapuje je také zajímavé, tak průměr.   Vím, že se opakuji, ale fráze, která   charakterizuje jakoukoli závislost, tedy rakovina   vůle shrnuje vše. Jak hluboce může člověk   klesnout a kam až zajít... S! "Chci   všechno, nebo nic, to radši chcípnu!" S!   -Hlášky- černoch mafián "Už mě ta   černota nebaví".
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2016
THE GAMBLER

Universitní profesor z dobré a   bohaté rodiny propadne kouzlu hazardních her.   Nestojí v životě o nic, jen o peníze na   další sázky. Když je nemá, půjčí si je.  

Hazardní hry, metla lidstva. Byly tu   odnepaměti, ale vždy balancovaly na okraji   legálnosti. Je zvláštní kolik lidí jim   dokáže propadnout, kolik lidí dokáže   překročit hranici tak, že zapomene na svou   rodinu, své děti, své blízké, obětuje své   hráčské vášni všechno, majetek, postavení,   dobré zaměstnání a nakonec i sám sebe, svou   osobnost, své sebevědomí, svou hrdost a čest,   svou vůli a dobrovolně se stane ztroskotancem.   Je z podivem, že gamblerů je tolik a stále jich   přibývá. Film vcelku výstižně popisuje tuto   etapu života. Co mne zaráží je smysl celého   díla. Má být důkazem toho, že když se chce,   tak zarputilý hráč pro jednu holku zapomene na   svou drogu, na svou závislost? Podle statistiky   je gamblerství jednou z nejtěžších   závislostí a procento těch, kteří dokázali   přestat je mizivé. No ale jako pohádka to ujde.  

Film byl docela dobře natočený, byl   zajímavý a tvářil se docela smysluplně.   Závěrečný tah hlavního hrdiny byl prima.   Nelituji času, který jsem u filmu strávila, ale   samotný příběh je opravdu velmi idealistický   a nevěrohodný. Život píše bohužel jiné   scénáře. Ale pokud se díky němu napraví   alespoň jediná hříšník, tak smysl měl. ©
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Životní filosof jako gambler, profesor jako   filosof. S tím (nebo nad ním) by se alespoň   dalo v těch hodinách přemýšlet... - Mark mne   nepřestane bavit. Velmi mne potěšila Jessica   Lange - vidět ji ve filmu je pomalu zázrak, jen   by si zasloužila větší pozornost. Momenty k   zamyšlení, zamýšlení nad některými   frázemi, scény k zamyšlení. K zamyšlení.
elH
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2015
Nejde o to co prohrávate. Nejde o nezodpovědné   půjčování. Film je o touze vsadit vše. Nebýt   podvodu v basketu byl by ten film pro mě   čistější. Dobrý film, ale vracet se k filmu   nemá cenu.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.6.2015
Gambler nezklamal. Mark Wahlberg v povedené roli   vysokoškolského profesora závislého na   hazardu. Chvíli hraje black jack a dubluje   sázký, chvíli sází všechno na černou a   chvíli filozofuje se studenty. Většinu filmu   vás tedy hlavní hrdina bude trochu iritovat,   protože jeho motivace nejsou zřetelné a budete   čekat jak to dopadne. A i když u závislostí je   hepyendů poskrovnu, tak tohle je americký   mainstremový film, takže tam hepáč být musí.   Za povšimnutí je dobrý Joghn Goodman v roli   lichváře.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2015
Zajímavé drama s vynikajícím Wahlbergem. Moc   se mi líbil scénář a i další herecké   obsazení. Děj trochu pokulhával a pár   hluchých míst bylo - celkově ale slušné.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.4.2015
The Gambler
The Gambler je sám o sebe viac-menej kvalitným   kriminálnym počinom s dobrou zápletkou a   uspokojivým Wahlbergom...otázkou teda zostáva   prečo film dostal len 6 hviezd?Odpoveď na túto   otázku nie je veľmi ťažká...filmu chýba   väčší spád...viete dej je asi o tom,že   znudený a arogantný Jim je jednoducho Gambler a   vždy hrá o všetko a tak aj prehrá nemalé   peniaze...požičiava si a aby toho nebolo málo   má problémy s rodinou a nemá nikoho s kým by   sa porozprával...to jest stručný dej ďalej   náš Jim už len zháňa prachy a ak na nejaké   natrafí hneď ich aj prehrá.Všetko to má   nábeh na neskutočne smutný koniec a obrovskú   drámu...no vyvinie sa to celkom jemne a Jim   skončí len s pár modrinami a rozbitou   držkou...film na mňa ale aj cez do očí   skákajúcu nudu urobil dojem a niektorými   vtipnými narážkami ma aj pobavil.Na tých 6 je   to akurát...odporúčam pozrieť v sobotu večer   s pukancami a pohárom Coca-Coli.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.4.2015
Tento film držel hlavně herecký výkon   M.Wahlberga jako profesora na univerzitě jenže   má takovou neřest a to že jak má nějaký   prachy hned musí jít hrát do casína buď   ruletu nebo karty,pak už to nezvládá začne si   pujčovat od lichvářů a ty to chtějí vrátit   takže dojde na bitky a i když peníze sežene   zase je prohraje až na konec se mu to   povede.Chvílemi jsem se i nudil ale nakonec jsem   toho nelitoval že jsem to zhlídnul.
enejčel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.3.2015
Gambler se ze začátku tváří, jako dobrý   snímek. Učitel na univerzitě, který tráví   svou zábavu v kasínech, kde se snaží sázet a   vydělávat tím prachy. Příběh sice nic extra   a po poravdě jsem se na film díval jenom díky   Wahlbergovi, kterého jako herce uznávám, ale   zde si vybral špatnou roli. Ano, je na něm   vidět, že kvůli ní výrazně zhubnul, ale jeho   výkon není rozhodně na Oscara a režisér   celkově film zpackal, protože snímek kromě   Wahlebrga ničím jiným nezaujme, dokonce ani   Jessicou Lange. Prostě Wahlberg úplně   zbytečně zhubnul a natočil tento podprůměrný   film.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih168196minih1681961917 (2019) 
1917 n
minih39333minih39333Zlo mezi námi (2003) 
Ondskan n
minih13983minih13983Nenapravitelný (1975) 
L'Incorrigible n
minih165248minih165248Přes prsty (2019) 
Přes prsty n
minih13783minih13783Nebezpečné známosti (1988) 
Dangerous Liaisons n
minih42880minih42880Mstitel (1989) 
The Punisher n
minih109154minih109154Hatchet III (2013) 
Hatchet III n
minih46054minih46054Crossworlds (1996) 
Crossworlds n
minih41643minih41643Goyovy přízraky (2006) 
Goya’s Ghosts n
minih48413minih48413V elektrizující mlze (2008) 
In the Electric Mist n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

The Gambler (2014)The Gambler (2014)The Gambler (2014)The Gambler (2014)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10