Duben
ohodnotit

Útěk z MS-1

Lockout

Další název:
Lock-Out; MS One: Maximum Security / Lockout: Útek z MS - 1 (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
2011
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
24.5.2012
„Uprchnout odtamtud je nemožné. Zůstat tam je čisté šílenství.“

Komentáře k filmu Útěk z MS-1

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2013
Musím uznat, že film je   vskutku dobrý. Výborný   akční děj s vynikajícím   vtipálkem Guyem Piercem,   který má v každé své   větě ze scénáře alespoň   jeden vtípek. Maggie Grace   pohledem je dobrá, ale   přiznejme si, že na její   roli nebylo třeba obsadit   lepší herečku, tudíž   Maggie mi tam taktéž sedla a   Vincent Regan mě mile   překvapil. Ke konci se mi   film zdál moc zrychlený a   vše se divákovi začalo   odtajňovat moc rychle. Ale   snímek se mi velice líbil.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2013
Akční sci-fi plný   vzbouřených psychopatů ve   vesmírné věznici se   vzácnou návštěvou v   podobě prezidentovi dcery a   osamocený agent s úkolem ji   odtamtud dostat. Akční   hrdina není vysloveně   nepřemožitelný. Má však   jeden dar. Hláškuje vždy,   všude a za každých   okolností. Vesmírné bojové   scény jsou masové, efektové   a vcelku povedené. Mnohé   jsou také hodně nadnesené,   což dostává komiksový   nádech. Akční scény tedy   mají patřičný drive.   Vyznění snímku připomíná   HG styl. Někdy je ale na   škodu přílišné tlačení   na pilu, neboť tím vzniká   značná nepřehlednost. Po   vizuální stránce se však   překvapení nekoná. Její   jednoduchost kupodivu bohatě   stačí. Jedná se o snímek,   který svým pojetím není   pro každého.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2013
UTĚK Z MS-1

Solidně natočená   akční sci-fi, za jejímž   vznikem stojí Luc Besson.   Film zřejmě ani neměl   vyšší ambice, než být   prvotřídní zábavou. A to   splnil.

Nápad   Luca Bessona nebyl nijak   "originální",   hodně se nechal inspirovat   filmy jako jsou Smrtonosné   pasti a Útěky ze všeho   možného. Příběh nedává   žádný velký smysl, logika   si v tomto případě udělala   výlet mimo domovskou planetu.   Nejlepší vězení široko   daleko a tak lehce se dá   dobýt. A jak na potvoru tam   zrovna pobývá presidentova   dcera, která se svým   humanistickým přístupem   snaží ulehčit ubohým   kriminálníkům jejich   nelehký osud. A ještě se   při té příležitosti   snaží zmapovat vliv   hibernace na jejich mozkové   závity. Tak není divu, že   se jí dostane spravedlivé   odměny a místo poděkování   se na ni sesype celá rota   bezva záporáků. Otevřený   boj nepřichází v úvahu a   tak poslední presidentovou   nadějí zůstává bývalý   vládní agent Snow.

Snímku dodává   tolik potřebnou šťávu   zejména Guy Pearce, který   hláškuje jako o život a   přitom téměř každá   "vtipná replika" je   skutečně vtipná. Zkouší   šířit lásku a porozumění   ve stylu jiných filmových   hrdinů, ale scénář mu k   tomu nedává dost   přímočarých situací.   Značně potěšující je,   že Guy Pearce díky svým   hláškám a celkovému   vystupování snese srovnání   i s takovými postavami jako   byl např. John McClane.

Jeho protipólem   je Peter Stormare, jako   záporák, respektive   zdegenerovaný irský   psychopat, usměrňovaný   čestným vězněm Vincentem   Reganem. To je sice taky   psychopat, ale ledově   chladný a kontrolovaný.   Problém je, že první z nich   je naprostá karikatura a   druhému nemůžete ani fandit   ani ho nesnášet. Herci   vcelku rychle pochopili, co si   od nich takovýhle film   žádá, a zejména oni nesou   zásluhu na tom, že se z   filmu nestal propadák, jak to   možná od prvních minut   vypadalo.

Nakonec se z toho vyklube   docela slušná jízda, až na   konci skoro zapomenete na   úvodní příšernou   digitální honičku. A pokud   nejste velicí rýpalové, s   úsměvem vzpomínáte na   doby, kdy film býval čistá   zábava a Útěk z MS-1   vezmete jako pohodovou   odreagovačku, která   přinesla příjemně akčně   strávených devadesát minut.  

Ano, je to   jenom pouhá zábava bez   hlubšího smyslu. Na druhé   straně je sympatické, že si   v tomto případě film přece   jen nehrál na něco, čím   není. A víte co, mně se to   nakonec docela líbilo.
Barlockk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2013
Jo..
Tak film je nabitej akcí ale   strašně málo, chtělo by to   zapracovat na více akcí.   Celej film je o ničem a až   ke konci se člověk dozví   jak to vlastně všechno bylo.   Nemůžu ztý scény zpát jak   tam Guy Pierc pích tu iněkci   Maggie !! to bylo vážně   dobrý to se vývojářům   povedlo !! :DDDDD
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2012
Zápletka použitá po sto   poprvé, ale o třídu výš   posouvá film Guy Pearce a   jeho hláškování, jak už   bylo zmíněno několikrát   níže v komentářích. Po   úděsné scéně s motorkou,   kdy jsem si říkala, že se   dívám na nějakou velmi   nepovedenou videohru, se   naštěstí už žádný   videoherní pokus nekonal.   Maggie Grace byla naštěstí   nepanenkovská, takže se jí   dalo věřit to co   předváděla,   padouchovsko/nepadouchovský   Peter Stormare z ansámblu   agentů vyčníval, Vincent   Regan mu byl slušným   protikladem. Luc Besson ve   své kariéře dosáhl jak   špiček, tak totálních   propadáků, MS-1 je tak   někde uprostřed.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2020
PROCESOR!
Tak jsem to po dlouhý době   viděl znovu a musel sem jít   s hodnocením nahoru. Minule   sem byl zbytečně přísnej.   I když hlavní hrdina   hláškuje o 106 tak Bruce   Willis to není. Ale občas   některá pobavila. Kdo se mi   naopak hodně líbil, byl ten   hubenej psychopat, jak říkal   prezidentovi dceři   „pusinko, jdu si pro   tebe“, ten byl opravdu   výbornej. Takže taková   oddychovka za mě lepší   průměr určitě, ani těch   vlaječek tam moc není….
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2013
Docela ucházející akční   snímek z věznice která je   na stanici kde si ve   vesmíru.Jenže se tam stane   vzpoura a stanici ovládnou   vězni,pak přicházi G.Pearce   aby vzpouru zlikvidoval.Na   začátku filmu byli efekty   dost mizerný ale spravily to   docela slušné akční   scény.Některé hlášky   G.Pearce byli docela vtipný.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2012
Přesně jak jsem očekával.   Upoutávka symbolizovala   odlschoolově béčkovou   zábavu a nic jiného. Guy   Pearce film hodně zachraňuje   a bez jeho neustále   trousících hlášek by se   jednalo o velké mínus. Je   fajn, že se po delší době   objevilo takto přímočaré   sci-fko s docela dobrou akcí   (ta sekvence s tou motorkou   vypadala, jako by si jí   tvůrci vypůjčili z nějaké   šílené pc hry), i když   titul brzy zapadne mezi   podobně laděné, které   nepřišli s ničím   význačným. Z produkce Luca   Bessona se mi nějaké jeho   díla líbí a tento řadím   mezi ně.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2012
Snow ve vesmíru
Mno, do kina bych na to   nešel,ale jako fanoušek   sci-fi bych si to nenechal ani   ujít. Dobrá podívaná   nabitá akcí hned od   začátku. Velkým plusem je   můj oblíbenec Guy Pearce   hláškující jednu perlu za   druhou, bonusem je pohledná   Maggie Grace. A ti psychouši,   co utekli, něměli chybu.   Příběh je sice už hodně   ohranej, ale nelituji toho,   že jsem snímku věnoval   čas. Jak říkám mě se to   líbilo,a na jedno mrknutí to   určitě je. Dávám 7:)
ras84
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2012
Útek z MS-1 (2012)
lockout nie je ziadna slava,   sotva priemerne akcne B-cko   zasadene do sci-fi zanru.   kazdopadne jeinecny vyber   ustrednej dvojice a parta   zaporakov drzia film nad   vodou. najma prvych 15 minut   je strasnych, tak to pretrpte,   to sa len scenaristi snazia   zabit vase myslenie, aby bol   zvysok filmu privetivejsi,   potom je to uz len priamociara   jazda, na ktorej o drsne   hlasky a tony olova nebude   nudza.
+ hlavna   dvojica, medzi hercami to   spravne iskri
+ hlasky   snow-a
+ prostredna   cast filmu, kde to krasne   sype, akcia fici, proste je sa   naco pozerat
+/-   zaporaci su dobri, len maju   malo priestoru
-   zaciatocna jazda na motorke je   des
- zaverecna   sekvencia na MS-1 je o com?   zbytocne silena akcia, mohli   to tvorci lepsie poriesit
P.S.: v tiutlkoch musi byt   chyba. luc besson sa podielal   na tomto? cim starsi, tym   horsi
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2020
Pokud někde hraje Guy Pearce,   bude to zaručeně neobvyklý   film. Ne, že by tady byl   nějaký nový nápad, nebo   zápletka, ale jeho osobnost i   pitomost povýší na   podívanou. Jakoby ho ta   tuctovka nudila a tak do ní   přidal hlášky, kterými to   celé shazoval a mě to   začalo bavit.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.10.2012
Akční sci-fi s dobrými   herci,slušným nápadem a   zajímavě   natočené.Nicméně chybělo   my zde více logiky(nejlepší   a nejmodernější věznice a   vzpoura tak jednoduchá??!!)a   další věci.Chtěl jsem   masivnější a krvavější   akci,která by se sem hodila!I   tak nebylo to vůbec špatné!
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.9.2012
Dobrý nápad s tím   kriminálem, sice není to   první sci - fi film, s tímto   tématem, ale každopádně   zatím nejnovější, což je   vidět hlavně na skvělých   vizuálních efektech.
Dost mě tady překvapil   Guy Pearce v roli velkého   drsňáka.A taky samozřejmě   potěšil Peter Stormare-jak   jinak :-).
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.12.2013
Lockout
Průměrný scifi, který   nahlíží do šedivé   budoucnosti stejně jako   milión dalších podobných   filmů a nenabízí nic   navíc. Příběh prostinkej,   hudba tuctová klasika (kdy   už se do scifi filmů   přestane dávat klasická   hudba?) herci neurazí   nenadchnou.
ZuzikD
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.5.2012
Útěk z kina se nekonal. Po   začátečním rozčarování   (rozmazaná honička na   začátku) se to vcelku dobře   rozjelo, a já už si to jen   užívala. Všechno to stálo   na Guyovi a jeho hláškách,   tenhle chlapík je fakt sexy.
100000052556420
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.6.2016
Scifi
Velmi dobrý scifi film.Hraje   zde třeba herec Guy   Pearce.Jde o film s fiktivní   budoucností.MS-1 je jakési   vězení pro zločince,které   je však na orbitu Země.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.1.2013
Demolition Man uteka z MS-1
Guy Pearce a sci-fi?Tak na to   som bol zvedavy a tesil som sa   na film ako male decko na   Lego.Lenze...Rezia a herecke   vykony priemerne.Scenar   katastrofalny.Stale som mal   pocit, ze som podobny film uz   videl-Demolition   man!Scenarista tento film   urcite videl a drzo, ci naivne   sa nim   inspiroval.Buducnost,odsudeny   drsny policajt,tvrda basa,   hibernacia atd.Guy Pearce sa   sice snazi a na krasne oci a   figuru Maggie Grace sa pozera   prijemne,ale to je   malo.Priemerne hodnotenie za   to,ze sa jedna o sci-fi, ktore   je nedostatkovym tovarom.
Doporucujem len sci-fi   pozitivnym maniakom.
T2
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.8.2018
║Rozpočet   $20miliónov║Tržby USA   $14,326,864║Tržby   Celosvetovo $38,500,000▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $4,274,843 //počet predaných   kusov 205,033║ Tržby za   predaj DVD v USA $5,888,134   //počet predaných kusov   344,266║ väčšie sklamanie   som ani nemohol čakať,   nehoráznu báchorku zas   Besson vypotil, mohlo to byť   aspoň slušné akčné   béčko ale tento zlepenec   nemá skoro čo ponúknuť, k   tomu miestami fakt otrasné   triky, ktoré sa ani nesnažia   nič skrývať, ale herci   újdu aj keď nemajú skoro   čo hrať /35%/

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih98791minih98791Avengers: Age of Ultron (2015) 
The Avengers: Age of Ultron n
minih3855minih3855Bez milosti (1995) 
Expect No Mercy n
minih173232minih173232Foxtrot Six (2019) 
Foxtrot Six n
minih45428minih45428Jízdenka do vesmíru (2006) 
Un ticket pour l'espace n
minih58388minih58388Seriózní muž (2009) 
A Serious Man n
minih43383minih43383Démoni (1985) 
Dèmoni n
minih184620minih184620Mr. Wong, Detective (1938) 
Mr. Wong, Detective n
minih15322minih15322Pán kouzel (1995) 
Lord of Illusions n
minih29770minih29770Virtuální hrozba (2000) [TV film] 
Virtual Nightmare n
minih162293minih162293Await Further Instructions (2018) 
Await Further Instructions n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Z metropole

05:30 - 06:00

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Adoptovaná farnost

05:30 - 06:00

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:00

36 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

05:00 - 06:00

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190632
Osobností: 698044
Fotografií: 764592
Plakátů: 377035
Obsahů a biografií: 178417

Poslední komentáře

Ulice New Yorku (2001)

Ulice New Yorku
Když člověk vezme v potaz,   že jde o nezávislý biják   natočený s naprosto   zanedbatelným rozpočtem, je   nutné považovat ho určitě   za více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Pokrevní pouto (2013)

Pokrevní pouto
Průměrná krimi o dvou   bratrech jeden padouch druhý   polda ,padouch vyleze z basy a   začne dělat problémy   nejdřív nájemná vražda   pak více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Sabata (1969)

Sabata
Povedený western jak jinak   když v hlavní roli   westernoví profík L.V.Cleef   ,s pistolí to umí jako málo   kdo a nemluví   zbytečně,přijel více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Red má práci (2000) [TV epizoda]

Red má práci
Zas dle mého spíš obyč.   díl, ale pár hlášek a   scének je slušných. Třeba   Red jak čeká na telefon z   budoucí práce, tam jsou   silný více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala