Duben
ohodnotit

V pasti

Bird Box

Další název:
Bird Box - Schließe deine Augen; Nie otwieraj oczu
Žánr:
Rok:
2018
Délka:
124 minut

Obsah filmu V pasti

 
Pět let potom, co strašlivá, nevídaná síla většinu lidí přiměla k sebevraždě, se jedna z přeživších se dvěma dětmi odhodlává k zoufalému pokusu o útěk do bezpečí.

Netflix

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Susanne BierSusanne Bier  
hraje:
Sandra BullockSandra Bullock.....Malorie [53]   
Trevante RhodesTrevante Rhodes.....Tom [28]   
John MalkovichJohn Malkovich.....Douglas [64]   
Sarah PaulsonSarah Paulson.....Jessica [43]   
Jacki WeaverJacki Weaver.....Cheryl [70]   
Rosa SalazarRosa Salazar.....Lucy [32]   
Danielle MacdonaldDanielle Macdonald.....Olympia [26]   
Lil Rel HoweryLil Rel Howery.....Charlie [38]   
Tom HollanderTom Hollander.....Gary [50]   
BD WongBD Wong.....Greg [57]   
Pruitt Taylor VincePruitt Taylor Vince.....Rick [57]   
Parminder NagraParminder Nagra.....doktorka Laphamová [42]   
Rebecca PidgeonRebecca Pidgeon.....Lydia [52]   
Amy GumenickAmy Gumenick.....Samantha [31]   
Vivien Lyra BlairVivien Lyra Blair.....děvčátko   
Taylor HandleyTaylor Handley.....Jason [33]   
scénář:
Eric HeissererEric Heisserer  
hudba:
Trent ReznorTrent Reznor  
Atticus RossAtticus Ross  
kamera:
Salvatore TotinoSalvatore Totino  
střih:
Ben LesterBen Lester  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu V pasti >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2023
Napětí na maximum
Za mě skvělé, i takto jednodušše lze film   zhodnotit. Nejdříve drobné zápory, je tu   jistá podobnost scénáře, s filmem The   Happening (Stalo se), dále ze Sandry není nutné   dělat mladou matku, věk se bohužel zastavit   nedá. Jinak skvěle podané spíše   apokaliptické drama, kde se hodně pracuje s   neviditelným strachem, hned od počátku   dávkovaná atmosféra, která navazuje na   určitou syrovost snímku.Dvě hodiny uběhnou   jako nic. Dokonce i jindy lehce prkenná Sandra,   ze sebe vydává maximum, a nevrlý John Malkovich   je dokonalý. Velké překvapení, které jsem   nechtěně opomíjel. 85%
Ramilie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2022
Apokalypsa vyeskalovala vcelku rychle, což by mi   až tak nevadilo, kdyby však účinek spatření   toho něčeho neznámého divákovi, nenastoupil   tak přehnaně rychle. Možná je to jen odraz   dnešní doby - jak je všechno rychlé, je i   rychlá smrt nějak atraktivnější. Myslím si,   že by trvalo déle, než by ta   "příšera" v lidech zasela potřebu se   zabít, alespoň u většiny populace. Nesmí   chybět fanatismus a propagující následovníci,   snažící se lstí přimět všechny ostatní k   podívání se "na tu nádheru". Kolik   asi takových bláznů žilo v Americe a jaká je   pravděpodobnost, že na nějakého narazíte? (a   jak moc musí být ten někdo blázen, aby ho to   nezabilo taky?) Nebo jaká je pravděpodobnost,   že dvě cizí ženy začnou rodit ve stejný   okamžik, zatímco pošahanec odkryje závěsy?   Odkud se to vlastně vzalo? Jak to vypadá? Dá se   proti tomu nějak bránit, jinak než tím, že   budu do konce života chodit venku s páskou přes   oči? Na to se tvůrci neobtěžovali podat ani   nejmenší vysvětlení (to, že je to z Ruska, mi   opravdu nestačí - ačkoliv v dnešní době   země původu nabývá širších rozměrů).   Aspoň jedno se tomu "strašidlu" musí   nechat, respektuje právo člověka na   nedotknutelnost obydlí. :)
kockak1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.7.2020
Film z produkce Netflix s námětem obšlehnutým   ze Shyamalanova Stalo se. Tam zafoukalo a člověk   se šel zabít, tady se zahledí do dáli a jde   taky. Nesmyslná cesta po řece, ovšem se   zavázanýma očima, s retrospektivními   průstřihy, jak to všechno začalo, a Bullock se   svým ne, ne, ne, ne, stůj, stůj .... mě   nebavila. Vypla jsem to v půlce, druhý den se mi   zželelo a dokoukala jsem to, ale je to ztráta   času.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2020
Vtacia klietka naplnena lajnom...
Nikdy nepochopim ako sa z tohto filmu stal hit a   jednu dobu sa o nom v jednom kuse mlelo.Tomuto   hype som samozrejme podlahol a Netflix produkt   zhliadol.Nemam nic proti Netflixu-naopak.Jeho   animovana produkcia a originaly typu Big Mouth, ci   Paradise PD zboznujem.Ale Bird Box?Scenar nie je   konzistentny a deravy ako reseto.Sandra Bullock sa   zmenila na voskovu figurinu.Neviem, ci vplyvom   snimku, alebo botoxu...Zanrovo podobny A Quiet   Place si toto "Lajno z vtacej klietky"   otrel z topanky a nikdy uz o nom nechcel pocut ani   slovo.
Film jednoznacne nedoporucujem.
Rastaman33
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.4.2020
Film se mi líbil víc, než Tiché místo (tam   byla hlavní hrdinka, tak extrémně   nesympatická, že jsme fandili obludám, ať jí   rychle zhltnou...bohužel, nestalo se). Ovšem   Sandra, po plastikách a botoxech není podobná   ničemu živému. V obličeji nedokáže pohnout   svalem, takže má tu svou masku celý film.   Samozřejmě, jak jinak, se zabouchne do   černocha, který je 102% klaďas a hrdina (jinak   to dnes být nesmí). Že v podstatě nenávidí   svoje dvě děti je třešničkou na dortu.   Dobře, holčička je od náhodné   "takézachráněně" Olympie, jejíž   představitelka je fakt hrozná, děsná,   ukňouraná a nesympatická. Nicméně, když má   dítě od narození, tak každý normální   člověk ho bere za svoje. Občas to ve filmu   zajiskří, ale tragický výběr postav to fakt   zabíjí.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2020
Já jsem byla spokojená, atmoška, rychlost   "nákazy", zjišťování o co gou. Na   můj vkus trochu delší stopáž, některé věci   naivní, líbilo se mi řazení flashbacků.   Akorát jsem se na konci divila, že co všechno   ti ptáčci přežili relativně bez úhony.   Srovnání s Tichým místem se nabízí, oboje   mělo něco do sebe.
sokeres777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2019
Překvapivě příjemná podívaná. Sandra   Bullock zahrála svou roli skvěle a rozhodně   tím zvýšila kvalitu tohoto filmu. Ze začátku   jsem snímku moc šancí nedával, ale nakonec   jsem zjistil, že jsem k tomu nemusel mít   žádný důvod. Opravdu skvěle zpracovaný   post-apokalyptický thriller, doporučuji.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.2.2019
Ano, přeskakoval jsem. A tím je hodnocení filmu   z mého hlediska naprosto jasné. Ty stupidní   debaty v páru to zazdívaly ještě více. Takže   často hluchota. Sandra už mi nesedla a díky   stupidním retrospektivám divák hned zpočátku   ví, kdo se z baráku zachrání. Tím to ovšem   dodrbali ještě více, než to šlo. Nebudu zde   rozebírat, kolik pitomostí a nesmyslů ve filmu   bylo, zde však musím uznat, že díky mému   občasnému použití rychloposuvu mi mohlo něco   uniknout. Už na začátku jsem tušil že budu   hodnotit velmi nízko, protože nesnáším jako   hlavního hrdinu ženskou a těhotná ženská u   mne dává příčinu odebrání čtyřiceti   bodů. Děcka jen dvacet. Takže tímto hned   zpočátku byl snímek degradován na   čtyřicítku ze sta. Za hloupé vyprávění   způsobem retrospektiv šlo dolů dalších dvacet   bodíků. Se snímkem „Tiché místo“ bych to   raději nesrovnával. Tam to byl alespoň od   poloviny filmu nervák. No, dobrá, závěrečné   resumé ode mne je deset bodů za atmosféru. A to   je vše. A ještě jedno mínus. Od začátku jsem   věděl, že to, co nesmí vidět oni, neuvidím   ani já. Dobrá. Ale to, že se nikdo nic   nesnaží vysvětlit, to mne naštvalo.
Krupe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.2.2019
Není to špatné, ale A Quiet Place je lepší,   takové jakési více   "uvěřitelnější". Prostě poslepu po   řece se dvěma dětmi ale fakt néé...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.1.2019
Další variace na podivné příchozí. Tiché   místo, pak smrtící alergeny a teď ztráta   zraku. Sandra Bullock po podivné rekonstrukci   obličeje vypadá jako zombie a hraje taky tak.   Počáteční rozdání karet je klasicky   multikulti...gay asiat, dva černoši (jeden   génius ze sámošky a druhý charakterní   voják-zachránce), tlustá těhotná běloška,   stará paní a bílý páreček, který ostatní   zradí. Dále pak bílý hajzl v podání Johna   Malkoviche, který ovšem měl vždy pravdu, nikdo   mu nevěřil a dojel na to. Další příchozí   jsou potom už jen běloši a samozřejmě jsou ti   zlí. Dočkáme se i mezirasové soulože Sandry s   černým kulturistou. Atmosféra filmu je celkem   hustá a dalo by se na to koukat. Nicméně moje   hodnocení sráží tohle povinné rozdělení   úloh. Bílí-zlí a hloupí, ostatní-chytří a   charakterní. Eurooptimisticky závěr tomu   nasadil korunu. Ptáčkové, sluníčko, desítky   lidí (co jedli a pili je mi záhadou) ve   sluníčkovém domě. Jen klenoucí se duha   chyběla.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih31260minih31260Zrůdy (1932) 
Freaks n
minih67651minih67651Nejlepší kšeft mýho života (1988) [TV hra] 
Nejlepší kšeft mýho života n
minih43066minih43066Most do země Terabithia (2007) 
Bridge to Terabithia n
minih72102minih72102Dámská jízda (1987) [TV inscenace] 
Dámská jízda n
minih142821minih142821O chytré princezně (1966) [TV inscenace] 
O chytré princezně n
minih13005minih13005Mstitel (1959) 
n
minih170886minih170886Bad Boy (2020) 
Bad Boy n
minih47577minih47577Zrcadla (2008) 
Mirrors n
minih125239minih125239Predestination (2014) 
Predestination n
minih51191minih5119113: Hra smrti (2006) 
13 game sayawng n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

V pasti (2018)V pasti (2018)V pasti (2018)V pasti (2018)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178298

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10