Duben
ohodnotit

X-Men: Budoucí minulost [2k digital]

X-Men: Days of Future Past

Další název:
X-Men: Budúca minulosť (SK)
Rok:
2014
Délka:
132 minut
Premiéra v ČR:
22.5.2014
„Wolverine se vrací v čase, aby změnil chod dějin...“

Komentáře k filmu X-Men: Budoucí minulost

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2014
Tomu kdo to vymysel 10 bodů!   Opravdu. naprosto jednoduchá   yšlenka, která je velmi   dobře převedena na plátno.   Jak už to tak v tto   sériichodí, nejsme   naštěstí svědky žádných   dějových opomenutí nebo   nezvládnutého řemesla...   Jeden z nejlepších dílů.   Trochu bodů srážím za pro   mě nezajímavé ztvárnění   původní minulosti a tak   nějak pro mě malému   prostoru Xavier-Mystique...
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2014
Jsou tam všichni! I Rogue,   která je tam tři vteřiny a   pobrala za to tučný šek.
Jinak návrat ke   kořenům, temnota budoucnosti   hrozivá, rodinný znalec   pomlaskával, já jsem na tom   byla stejně jako minulý   měsíc u Captaina Americy,   musela jsem obdržet   vysvětlivky - Quicksilvera   nosím jenom na tričku.   Starý dobrý známý hudební   motiv, mladí i staří   dobří, návrat Icemana,   jenom trochu zmatek v   časoose, vždyť Striker   našel Wolverina ve Vietnamu a   byl starší a najednou v   sedmdesátkách takový   mlaďoch.
Celkově   spokojenost a ten zadek...:-)
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2022
Pro další X-Menovské   dobrodružství byl použit   námět z terminátorské   ságy, což znamená, že v   tomto případě byl Wolverine   poslán do minulosti, aby   změnil určitou událost,   která by mohla ovlivnit   dění v budoucnosti. Na   režisérskou stoličku se   vrátil  Bryan Singer, coby   režisér prvních dvou   snímků, což už zpočátku   vypadalo slibně. A jak to   tedy dopadlo? Snímek   přináší záplavu   velkolepých scén a   dechberoucích vizuálních   efektů. Už první bitva na   samém začátku všeho   dějství hodně dobře   vynikne ve 3D. A pozdější   destrukce stadionu se jen tak   nevidí. A přitom to ve   výsledku vypadá tak   jednoduše. Nejzajímavější   na celé dějové koncepci je   fakt, že příběh v   podstatě začíná jako   čtvrtý díl od první   trilogie, aby se dějově   rozvinul do druhé filmové   série, neboť vše začíná   tam, kde skončil 'X-Men:   Poslední vzdor' (2006) a   končí někde v událostech    dějství 'X-Men: První   třída' (2011). To může   být po divácké stránce i   docela matoucí, pokud si tedy   tohoto skutku vůbec někdo   všimne. Scénář je však,   jako obvykle, impozantní ve   svém provedení, takže je   vše poskládáno smysluplně   a hlavně pro udržení   diváckého zájmu, napětí a   postupnému kumulování do   očekávaného ohromného   finále. Vznikla filmová   kombinace dvou světů, ve   kterých máme možnost se   setkat s jak se starými, tak   i s mladými X-Meny. Nechybí   ani nejrůznější vtípky,   jako třeba Wolverinem   propíchnutí vodní poslete.   Je snad někdo, kdo si   nevzpomněl na podobnou scénu   ve snímku 'Střihoruký   Edward' (1990)? A jen tak   mimochodem, opravdu byl   prezident Kennedy zabít   kvůli občanským právům?   No jistě, ani na dobové   největší události se opět   nezapomnělo. No nic. Bryan   Singer všemu dává čas a   otevírá dějství tak, aby   udržel napětí a pohrál si   s diváckou nedočkavostí.   Pravdou je, že už to sice   nevyznívá jako filmová   pecka, ale i tak se jedná o   výborný komiksový biják,   který se ve své době   uvedení od ostatních   komiksových snímků dost   vymaňoval.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2016
Proč nepokračoavat dál ?
Pro fanoušky X-Menů je   tento další film o nich o   cestovaní Wolverina v čase   velká výzva.
Jsem   jeden z nich. A musím říct,   že mě tento film celkem mile   překvapil a dál budu   sledovat ságu X-Menů.
Nakonec uvidíme, co se z   toho ještě vyklube :-).
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2014
Zdálo se mi že ubylo trochu   akčnosti ale není to na   škodu, vizuálně dokáže   každý díl   překvapit,tentokrát se   Wolverin vydá na cestování   v čase aby předešel zániku   mutantů,takže se vrací do   doby jejich objevení na zemi   a ve filmu se objeví jak   staří tak mladí   představitelé mutantů,opět   skvělá podívaná.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.9.2014
"Otec" filmových   X-Menů Bryan Singer se   vrátil na post režiséra.   Pocity? Absolutní   spokojenost. Budoucí minulost   vnímám jako takoví   x-menovský Expendables.   Spoustu navrátivších postav   ze staré trilošky atp. Hugh   Jackman se pro roli Wolverina   prostě narodil. Se svými   kolegy funguje jako skvělý   tým a i moje menší   nedůvěra v obsazení Jamese   McAvoye do role mladého   Profesora X se rozplynula.   Magneto samozřejmě v roli   Michaela Fassbendera opět   luxus. Stejnak i ostatní   postavy, které dostaly   větší prostor. Pamatuji si,   když jsem seděl v kině na   prvním díle a byl   součástí něčeho, co   odstartovalo zrod   plnohodnotných comicsových   adaptací. Byli to právě   X-Meni a pořád se jim jako   tým daří dělat super   zábavu! Ahoj za dva roky u   Apocalypse :-).
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2014
I přes klišovitý začátek   s časovou smyškou a   stereotypními akčními   scénami se z dosavadního   posledního dílu X-Menů stal   nakonec koukatelný film,   který však není ničím   vyjímačný a nechápu, proč   je film tak vysoko hodnocen.   To Český národ opravdu   viděl tak málo akčních   filmů a časovou smyčkou?
Co se týče efektů je to   pecka, na druhou stranu   někteří mutanti mi přišli   trapní a jejich schopnosti se   mi nějak nezdály.
Finální boj a   závěrečná scéna mě na   třetí stranu chytli a   Singerovi se nakonec film   povedl, ale už si myslím,   že je toho o těch X-Menů   moc a tvůrcům už docházely   nápady a zde je to vidět.   Takže jako třešnička není   film špatný, ale na další   díly bych to už neviděl.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2015
Přestože díly s návraty ke   kořenům Xmenů mě celkově   bavili víc - prolnutí staré   a nové generace je také   velmi zajímavé. K tomu   dobrý děj, jako vždy   skvělé efekty a super   herecké obsazení!
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2018
║Rozpočet   $200miliónov║Tržby USA   $233,921,534 ║Tržby   Celosvetovo $747,862,775▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $49,883,288║ Tržby za   predaj DVD v USA   $24,039,495║ ďalšia   spanilá psychologická jazda   od Bryana Singera, zas   úžasný vývoj postáv,   fantastické obsadenie na   čele z dokonalým   démonickým Michaelom   Fassbenderom, akcia hrá skôr   druhé husle ale za to keď   príde na ňu tak stojí za   to, príbeh má hlavu a pätu,   dramatickosť, napätie,   vyhrotenosť, veľkolepé   trikové sekvencie opäť   vyrážajú dych a   nezastaviteľné   nezničiteľné sentinely sú   skutočne zdatný protivníci   z ktorých ide hrôza, k tomu   podarený 3D efekt, dokonca aj   český dabing netrhal uši,   spokojnosť aj keď X-Men:   Prvá trieda sa o kúšček   viac páčil /videl v kine 3D   verziu: 95%/
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2014
Viděno ve 3D
Skvělá, epická,   dechberoucí vizuální   podívaná, nadupaná od   začátku až do konce, ale   hubu dokořán mi to   neotevřelo. Ač to byla fakt   pecka a nenudil jsem se ani   minutu, tak jsem čekal   ještě maličko víc.   Chvilkami mi to přišlo   strašně přeplácané a   nelogické. Na druhou stranu   Singer prostě umí a tahle X   - menovská podívaná to jen   potvrzuje. Jsem rád, že se   celá naše parta X, opět   shledá celá pohromadě. A   když myslím všichni, tak   všichni i ti, kteří už   nás dávno opustili...Za mě   80% :-D
P.S. Jennifer   Lawrence jako Mystique, je   mojí velkou favoritkou, pač   záporačky - "to je   moje" .:-D
MildaX
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.1.2015
3 body za retro
Proti předchozím dílům to   jde dolů. Jak to udělat aby   fandové viděli znovu   všechny pohromadě?   Áááá.....cestování v   čase, změníme minulost i   budoucnost.... retro 70.let je   za 2 body a další 2 body za   ten zbytek :-(
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Všichni spolu...
Tento snímek má atmosféru   70 let a sejdou se v něm   hrdinové všech dílů X-Men.   Což je samo o sobě dost   pozoruhodné. Taky se tu   objevuje víc časových   línií. A vcelku jde o milý   počin ze série X-Men.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2021
Záchranou budoucnosti je   potřeba změnit minulost a   jak se zdá lidstvo nepohrdne   zmutovanou generací.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2014
Obecně beru X-Meny jako   kvalitní scifko s výborným   audiovizuálem a poměrně   slušným námětem .. ale   nepůsobí na mě   dechberoucím dojmem či   neuvěřitelnou filmovou   střelou, která by se řadila   do mých TOP žebříčků. A   stejný názor si držím i na   "Budoucí minulost"   ... hódně kvalitní filmek,   perfektní vizualizace a   nápady, ale toť vše. Po   závěrečných titulkách   jsem byl spokojen, bavil jsem   .. ale že by se to vyrovnalo   pocitu jako třebas u "Na   hraně zítřka" , to ne.   Zkrátka a jednoduše   řečeno, jedná se o další   díl kvalitní série, který   nevybočuje ze svého pojetí   a záruka zábavy je jasně   daná.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2018
Za mě zatím nejlepší   X-Meni, tedy co se filmů   týká. Skvělá akce,   perfektní spojení starýa   nový linky, dobrej příběh,   pěknej soundtrack, Wolverine   jako vždy nejlepší.   Apokalypsa byla špatnásama o   sobě, ale tím, že tam nebyl   ani Wolverine, tak to bylo   ještě o velkej kus   horší:D

Tohle   je paráda a už se těším,   až si někdy udělám náladu   a pustím si rozšířenou   verzi.
wolvie95
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Žiadne veľké sklamanie, ale malo to na viac
Zakladateľ mutantskej série,   Bryan Singer, sa znovu po   jedenástich rokov vracia k   X-Men sérií a návrat je to   vskutku pompézny a   veľkolepý. Návrat   "starých" postáv z   pôvodnej trilógie, postavy z   First Class plus nejaké nové   charaktery, cestovanie v čase   z budúcnosti do minulosti.   Singer si toho na seba vzal   rozhodne dosť, je len   otázkou, či toto obrovské   sústo dokázal ukočírovať.   Výsledok je rozhodne v rámci   série viac než uspokojivý,   avšak nedostal som zážitok   v takej intenzite, ako som   očakával. Neviem, či je   hlavným problémom krátka   dĺžka filmu, ktorá mohla   byť o tých 15-20 minút   bezproblémovo dlhšia,   vzhľadom na množstvo   postáv. Ďalej, postavy - čo   som u Singera považoval za   úplnú samozrejmosť, teda   vynikajúco prekreslená   motivácia postáv, ich   psychológia, dostatočný   priestor vo filme - tu to tu v   plnej miere akosi chýba.   Stará parta z pôvodnej   trilógie má priestoru veľmi   málo, čo mi bolo trochu   ľúto. Nové postavy,   akokoľvek zaujímavé, sa   nemohli naplno ukázať,   priestor na to bol vyčlenené   až v príliš malom priestore   (výnimkou je vynikajúci   Quicksilver, ktorý dokázal   zažiariť i v tých málo   scénach - jeho scéna v   kuchyni bola najlepšia časť   filmu) .   ______________________________   ____________________________Hl   avnými postavami filmu v   línií minulosti   odohrávajúcej sa v roku 1973   sú mladý Charles, Magneto,   Mystique, Beast a Wolverine.   Najväčšiemu vývoju svojej   postavy sa dočkal mladý   Charles, ktorý sa tu stáva   po udalostiach First Class   psychickou troskou, závislej   na drogách a alkohole,   postupne snažiac sa nájsť   stratenú nádej a zdolať   svoj strach a pocit zlyhania.   James McAvoy podal vynikajúci   výkon a v porovnaní s First   Class, kde tak trochu mierne   zaostával v porovnaní s   démonickým Fassbenderom, tu   to v plnej možnej miere   vynahrádza. A ďalšia   postava, ktorá sa dočká   najväčšiemu vývoju a   hybateľom celej línie   príbehu, je Mystique.   Dostáva sa jej tu viac   priestoru, pričom ona je tá   postava, ktorá má v rukách   budúcnosť mutantov a chod   budúcich udalostí, vďaka   nej sa dokáže odvrátiť   temná budúcnosť cestovaním   v čase späť. Vďaka za   vynikajúcu a talentovanú   mladú herečku Jennifer   Lawrence, ktorá predviedla   Mystique v celej svojej   kráse. Ďalšie vyššie   spomenuté postavy sú tak   trochu odsunuté na druhú   koľaj - vrátane Wolverina a   dokonca aj Magneta   (Fassbender), ktorý mi tu   pripadal aj napriek bravúrne   hrajúcemu Fassbenderovi   takpovediac...hm, asi navyše,   neviem to presne popísať -   pre dosiahnutie cieľa,   potrebného na zmenenie chodu   dejín sa mi zdá jeho   vyslobodenie z väzenia ako   nie potrebný ťah, avšak to   by sme nemali tú bravúrnu   scénku s Quicksilverom, že   :)   ______________________________   ___________________X-Men: Days   of The Future Past obsahuje   menej akcie, ako niektorí   očakávali - neprekáža to   avšak ani v najmenšom.   Jedine záver mohol byť   vygradovanejší, mohli z neho   vyždímať oveľa viac, čo   sa týka napätia, akcie aj   emócií. Avšak menšie   množstvo akcie vynahradzujú   skvelé dialógy, trefné   vtípky a niektoré skvelé   akčné momenty (takpovediac   všetky so sentinelmi hlavne z   úvodu, Mystique,   Quicksilver), takže sa to   tým takpovediac vyrovná.   ___________________________Pod   ľa komentáru to možno   vyznieva, že mám na X: DoTFP   veľa výtok, ja som si to   napriek spomínaným výtkám   užil, i keď som čakal asi   príliš, čo bola asi chyba.   Veľké množstvo postáv vo   filme sa prejavilo tým, že   asi 3/4 z nich má takpovediac   len dlhšie cameo vo filme,   čo rozumiem vzhľadom na ich   veľký počet, ale tak trochu   to zamrzí pri niektorých z   nich. A taká ďalšia výtka   - mám pocit, že Singer mohol   ísť čo sa týka emócií a   dramatickej stránky filme   viac na dreň. Záver filmu ma   krásne dojal, takže úplné   zakončenie sa nemohlo   podariť lepšie. Musím to   ešte odoznieť v hlave a   ďalšia návšteva kina je   povinnosťou, takže dúfam,   že sa mi moje dojmy len   vylepšia. Zatiaľ dám 4*   (75%), pričom X1 a X2 stále   zostávajú na pomyslenom   vrchole tejto série. PS: k 3D   - v niektorých scénach som   ho takmer nevnímal, zatiaľ   čo v iných pekne vynikol.
milujufilmy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2015
vyborny film
Zajímavá kombinace wolverine   a cestování čase..rozhodně   dobrá myšlenka a film se   taky docela povedl.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih18565minih18565Sedm hladových (1988) 
Sedm hladových n
minih151616minih151616Smrtelné stroje (2018) 
Mortal Engines n
minih50025minih50025Odpočívadlo 2: Neohlížej se (2008) [Video] 
Rest Stop: Don't Look Back n
minih159290minih159290Temné síly (2018) 
The Darkest Minds n
minih64474minih64474Malý Velký Bojovník (2010) 
Ta ping siao ťiang n
minih4832minih4832Byl jednou jeden král (1954) 
Byl jednou jeden král n
minih71293minih71293Mstitel Cape (2011) [TV seriál] 
The Cape n
minih48070minih48070Princ Slunce (1990) 
Tai yang zhi zi n
minih138927minih138927Mythica: Hledání hrdinů (2014) 
Mythica: A Quest for Heroes n
minih48202minih48202Můj vědecký projekt (1985) 
My Science Project n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Noví mutanti (2020)

 Noví mutanti (2020)
Noví mutanti n
X-Men: The New Mutants
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Josh Boone

(pokračování)

X-Men: Dark Phoenix (2019)

 X-Men: Dark Phoenix (2019)
X-Men: Dark Phoenix n
Dark Phoenix
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon Kinberg

(pokračování)

Logan: Wolverine (2017)

 Logan: Wolverine (2017)
Logan: Wolverine n
Logan
Žánr: sci-fi / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: James Mangold

(pokračování)

X-Men: Apokalypsa (2016)

 X-Men: Apokalypsa (2016)
X-Men: Apokalypsa n
X-Men: Apocalypse
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

Wolverine (2013)

 Wolverine (2013)
Wolverine n
The Wolverine
Žánr: akční / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: James Mangold

(pokračování)

X-Men: První třída (2011)

 X-Men: První třída (2011)
X-Men: První třída n
X-Men: First Class
Žánr: sci-fi / akční / drama / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Matthew Vaughn

(pokračování)

X-Men Origins: Wolverine (2009)

 X-Men Origins: Wolverine (2009)
X-Men Origins: Wolverine n
 
Žánr: akční / fantasy / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Gavin Hood

(pokračování)

X-Men 2 (2003)

 X-Men 2 (2003)
X-Men 2 n
 
Žánr: komiks / sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

X-Men (2000)

 X-Men (2000)
X-Men n
 
Žánr: sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zavolejte porodní sestřičky (2...

09:25 - 10:25

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Egypt

09:20 - 10:15

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

09:45 - 10:55

1 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

09:30 - 10:30

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190693
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377363
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10