Duben
ohodnotit

Ad Astra

Rok:
2019
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
19.9.2019
„Odpovědi, které hledáme, máme téměř na dosah.“

Obsah filmu Ad Astra

 
Země je ohrožována gigantickými elektromagnetickými výboji. Ty by mohl mít na svědomí projekt Lima, který před více než dvaceti lety hledal mimozemský život na hranicích naší Sluneční soustavy. Do služby je povolán Roy McBride (Brad Pitt), jeden z nejnadanějších astronautů. Ne náhodou také proto, že projekt Lima řídil jeho otec (Tommy Lee Jones). Podaří se mu zachránit Zemi a nalézt svého otce a přijít na to, co zásadního na okraji Sluneční soustavy objevil?

Autor: PROCESOR
 
Související odkazy
 
Recenze: Ad Astra

Přes překážky ke hvězdám … číst dál

 
 
RECENZE: Snímek Ad Astra zdobí Brad Pitt. Jinak jen stíhá Gravitaci

Shodou okolností se Donald Sutherland, Tommy Lee Jones a Loren Dean potkali už ve filmu Vesmírní kovbojové. Nyní putují ke hvězdám znovu, ve filmařsky ctižádostivějším projektu Ad Astra, jemuž však herecky vévodí Brad Pitt. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
Ke hvězdám…

Existuje mnoho sci-fi filmů, v nichž se hrdinové vydávají do vzdálených končin vesmíru, aby našli sami sebe, ale žádný se nepodobá snímku Ad Astra Jamese Graye. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, norská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Atmos
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ad Astra >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

ScorpioCZ
Hodnocení:
Přidáno: 8.7.2021
Ad Astra
Totalne uchylna prace rezisera a vubec ze takovo   depresivni sracku poustej do sveta. Je to   nejhnusnesi fil co jsem za posledni dobu videl.   Total Psycho a celej film o hovne. To jsi zase   nekdo splnil sve mindraky z detstvi a sere to do   filmu ktery je fakt o hovne a deane depresivni. To   ma byt naborovej film pro lidi coaj nejakou schyzu   a nebo...
Totalni sracka. A omlovam se za   vulgarni vyrazy. Ale neslo to jinak.
Jinak krasne   sledovani filmu co ua to stoji. Tohle fakt ne. Max   vyhilenci adi v tom filmu najdou neco. Ja a moji   oratele urco ne. Jen nas to dostalo depky.   Skurvenci jsou to co tihle sracku natocili.
Jinak   se mej te.
RwlBem
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.1.2021
Sci-fi
jež oplývá dlouhými, línými,   hlubokomyslnými avšak nicneříkajícími   sekvencemi podbarvenými uspávací hudbou, není   zrovna mé hobby. Až nemístně přehnaný počet   fyzikálních omylů a opomenutí byla další   věc, co mě rozladila. A když major vlezl do   startující rakety ve stylu Jamese Bonda,   změnila se komedie v parodii. A ta gradovala,   až... až vyšuměla do prázdna. Marně   přemýšlím, co bych o filmu napsal do   čtenářského deníku. O čem vlastně byl,   kromě toho že... o ničem? Prostě tentokrát se   mé myšlení (mám-li jaké) s režisérovým   záměrem (byl-li jaký) totálně minulo.
peginka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.7.2020
Na Brada Pitta jsem se těšila. Bohužel po pár   minutách jsem začala váhat, jestli je to   opravdu TEN film. Mimika herců téměř nulová,   příběh mě nijak nenadchnul, jen ty vizuální   efekty stály za to. A abych strávila u obrazovky   dvě hodiny jen abych se dozvěděla, co zjistil   otec hlavního hrdiny... ach jo... za mě spíš   špatný, ale je to jen můj názor.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2020
Každý fanoušek žánru sci-fi si jistojistě   vybaví námět snímku '2001: Vesmírná odysea'   (1968). Vizuálně dokonalý filozofický   spektákl vyzdvihující širšímu vědomí   otázku nekonečna. Nyní tu máme něco   podobného. 'Ad Astra' sice svým vizuálním   stylem už neoslní, ale myšlenka je daná a   kupodivu ne každý divák se nad tím pozastaví.   Žijeme v době, kdy je na vzestupu robotizace a s   tím i spojená tzv. umělá inteligence, se   kterou se potkáváme takřka snad už všude.   Tato technická odvětí zkrátka dokáže   samostatně existovat bez zásahu člověka. A   právě v tom je jádro problému. Má existence   živého tvora vůbec nějaký smysl? Z jakého   důvodu jsme? A co naše existence vlastně   znamená pro nekonečný vesmír? Tyto a spousta   dalších otázek je hlavní devizou, na které se   tento příběh snaží najít odpovědi.   Srovnání s klasickou Vesmírnou odyseou je zcela   na místě. V obojích případech se jedná o   sci-fi, u kterého se setsakramentsky musí   přemýšlet, aby vůbec došlo k pochopení dané   problematiky. Tohle není žádná popcornová   zábava, to je prostě filozofie. Tempo   vyprávění je tedy záměrně pomalé a je to ku   prospěchu věci, právě z důvodu postupného   diváckého zachytávání daných myšlenek. A   protože se napříč spektry polemizuje o   životě, není od věci, že se připomíná i   otázka zásadní. Jsme ve vesmíru sami? Snímek   není katastrofický ani idylický. Je   realistický. Do středu hlubokého tajemství   při hledání zapomenutého i uzurpovaného   lidstva je dějově uvržen syn s otcem v   osamění někde ve vesmíru. A byl to dobrý tah   na branku. Co lépe by vystihovalo dané myšlenky   v kontrastu mládí se stářím. A je také   dobře, že se nezopakovaly dechberoucí   vesmírné záběry na kosmické plavidlo za hudby   symfonie, dle zmíněné Vesmírné odysey. Zlé   jazyky by měly hořkost v puse z domněnky, že   by se jednalo o obyčejnou vykrádačku.
Rastaman33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.4.2020
Samozřejmě jde opět o   "Skywalkerovskou" otázku:
"Za co   všechno může můj otec?"
Nicméně přes   obvyklý výkon Brada Pitta (hrál jako vždy sám   sebe), jde o fajn stoprocentní space operu. A ty   já můžu. Pár drobných kopanců se najde   (vniknutí do rakety pod běžícími tryskami,   urychlení startu pomocí atomové bomby), ale   nic, co by se nedalo překousnout. Film má grády   i napětí. Líbil se mi rozhodně víc, než   Marťan, nebo Gravitace. Pouze bylo dost   úsměvné, že astronauti seděli v   nejmodernějších strojích vytvořených lidmi a   modlili se tu k bohu, tu ke svatému   Kryštofovi.
P.S. Zřejmě se rozhodli pro   civilní vzhled herců. Brad Pitt si místy ani   není moc podobný, Donald Sutherland i Tommy Lee   Jones tak zestárli, že téměř ztratili rysy   obličeje a Liv Tyler je ještě větší   "vopice" než bývá běžně.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2020
Brad Pitt leti na rakete...
Komorne sci-fi s vybornym napadom, ale   nedotiahnute do detailov.V pribehu boli obrovske   diery,ktore znehodnocovali zazitok.Miestami akoby   reziser stratil svoju viziu, pretoze umele pridane   akcne sceny posobili trapne /nechcem   spoilovat/.Brad Pitt podal solidny vykon, nadherna   Liv Tayler sa mihne na par sekund.Bohuzial...O   triedu slabsie ako Gravity, o dve triedy slabsie   ako The Martian, ale stale nadstandard.
Film   doporucujem.
Pozn.:A len tak na okraj-absolutne   som to nepochopil :))) Asi nejaky filozoficky s.it   :)))
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.1.2020
Ad Alabastra
Těším se jak trubka na scifi s Bradem a pak   tohle! Film snad natočili pámbíčkáři, aby   nám sdělili důležité poselství, že nemáme   pátrat po mimozemským životě, ale máme si   hledět životů na Zemi. Budiž, máme svobodu,   může si točit kdo chce co chce, jenže když v   půlce přísunu myšlenky usnu, je to na pytel.   A scénář k filmu zřejmě psala řeholnice   Matylda z kláštera milosrdných kosmonautů.   Brad Pitt mrtvolně sterilní jak egyptská mumie,   atrofovaný příběh a hacknutá fyzika. A už   jsem zapomněl proč dávám 5 hvězd, asi za   vizuál.
PROCESOR
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.1.2020
PROCESOR!
Přesně ten tip snímku, kde jedni ho budou   nadšeně vítat a druhý hanit. A i přesto že   sem byl celkem zklamaný, tak ho nebudu hanit, ale   dám mu průměr, který si určitě zaslouží.   Co mi vadilo bylo, že na závěru jste na tom   stejně, jako na začátku. Co mi nevadilo, bylo   psychologický rozložení Pitta, které mohlo   jít ostatním na nervy, protože chtějí děj,   ne co si zrovna myslí ala „pěkně se v tom   pošťourat“…
goranchorvat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.1.2020
Hezky vypadající dieta
Přestože jsem úplně u vytržení nebyl, začnu   plusy. I když se zde penězi evidentně trochu   šetřilo,tak film je tak skvěle nasnímán a   zároveň sestříhán, že vypadá mnohem dráž,   a jeho kulisy vypadají uchvatně.B.Pitt zraje   jako víno, a i když nemá co hrát, vytahuje   maximum z minima.Co se týká negativ,tak je to   pro mě hlavně doslova mrtvolné tempo,film se   velmi líně vleče,a vy jediné na co myslíte je   čas do konce.Filmu chybí náboj,nějaké   překvapení nebo něco na waaaau.Obrazové scény   jsou sice nasnímané krásně,ale co je to   platné kde nic není...ale vždyť to   znáte.Sterilní,únavné až dokumentárně   pojaté.Nevím kdo tam viděl,byť jediný atribut   thrileru. 55%
naineko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2019
Konečně další řádné hard sci-fi. Jo, bylo   tam několik přešlapů, ale v porovnání o   jaké pitominy se hádají fanoušci SW, je to   těžká věda.
Potěšily odkazy na spousty   spousty sci-fi tvorby.

Určitě jsem si to   užil víc než třeba Interstellar.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih101543minih101543Imogene (2012) 
Girl Most Likely n
minih5392minih5392Čarodějnice (1990) 
The Witches n
minih4832minih4832Byl jednou jeden král (1954) 
Byl jednou jeden král n
minih154483minih154483Dead Story (2017) 
Dead Story n
minih77629minih77629Paní Zázračná (2009) [TV film] 
Mrs. Miracle n
minih91417minih91417Falešné přátelství (2011) [TV film] 
Girl Fight n
minih126002minih126002Cell (2016) 
Cell n
minih17119minih17119Prostřihy (1993) 
Short Cuts n
minih3261minih3261Artur a Leontýna (1940) 
n
minih119548minih119548Zmizelá (2014) [2k digital] 
Gone Girl n


Hodnocení:n12345678910
Ad Astra (2019)Ad Astra (2019)Ad Astra (2019)Ad Astra (2019)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697951
Fotografií: 764391
Plakátů: 376836
Obsahů a biografií: 178350

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10