Duben
ohodnotit

Babovřesky

Další název:
Babovřesky aneb Z dopisu jedné drbny
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
133 minut
Premiéra v ČR:
14.2.2013
„…aneb z dopisu venkovské drbny.“

Komentáře k filmu Babovřesky

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 76
klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.1.2021
Zřejmě z nedostatku   tvůrčí invence sáhl pan   Troška k něčemu co by se   dalo nazvat jako výluh   trilogie "SLUNCE   SENO" pro nové   milénium. Nemám rád   prvoplánový a podbízivý   humor a jediné body jsem   schopný dát některým   hercům za jejich výkony.   Vím, že to je konzum, který   si na nic nehraje a chce jen   bavit ale já se bohužel u   toho bavit neumím. Alespoň   nějaká základní úroveň a   míra vkusu by měla pro   dobrý film být normou.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2013
Troška asi má rád   prostředí farnosti, kostela   apod.
Ne že by tu   nebyly dobré frky, ale na   Slunce... ani Kameňák to   nemá. Předně: Langmajer   snad vůbec nehraje, jen   odříkává svůj text   (prostě u něj skoro nevidím   emoce, i když postava je má   chvílemi dost jasné) - vedle   zejm. Kikinčuka působí jak   sloup; Bílá mohla cikánku   namluvit tím jejich   "dylina"   dialektem.
Inu, jednou   za čas ano, ale rozhodně   řidčeji zmíněných   sérií.
argenson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.7.2013
Jestliže mi na filmu ze   všeho nejméně vadí Lucie   Vondráčková, o něčem to   vypovídá. Kdyby se to   drželo linie   Vondráčková-Dolanský,   mohla z toho bejt sympatická   letní romance. Jenže když   je to obklopeno uječeným   sborem vesničanek v   kýčovitých kulisách jinak   líbezných jihočeských   chaloupek, tak to neberu.   Vulgarismů bezpočet (jako   já jsem starej kanálník,   ale v letní venkovské   komedii to nepotřebuju), do   toho úděsně   přehrávající Synková,   která se tady o kategorii   níž rozvzpomněla na tetu   Kateřinu drahné paměti. Ale   nebudu si hrát na odborníka   přes filmovou teorii,   párkrát jsem se zasmál, já   se na Babovřesky klidně   podívám ještě jednou. A ta   písnička je náhodou   pěkná.
curil
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.11.2013
Na filmu se mi líbí snad   jenom originální název,   jestli se to někde užívá v   nářečí, tak pardon. Jinak   jde o filmový brak. Spíše   než humor, pokusy o vtípky,   situace stokrát obehrané   anebo trapné. Bodík navíc   za hereckou účast mého   oblíbence Pavla Kikinčuka,   píšu za účast ne za   herecký výkon.
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2017
Tato crazzy bláznivina, není   zase tak blbá, aby se   člověk 1x nebo i 2x   nepodíval a nepobavil. Nebudu   srovnávat, jestli se rejža   sám vykradl nebo ne, když   film divák dokouká do konce,   tak se zřejmě bavil, jinak   by nevydržel přes 2 hodiny   na tu nudu čučet. Kameňáky   jsem nikdy nedokoukal,   přišel jsem o něco?
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.4.2019
Zajímavé, že film u   kterého se skoro každý   chechtá jak nezavřený   dostane tak špatné   hodnocení. No, jo chápu,   přece se neshodím tím, že   mu dám velké plus. jak by se   na mne pak dívali kamarádi   že. A mně je to fuk, já   hodnotím dle sebe a tak ať   mi všichni vlezou na hrb.   Bavil jsem se, smál jsem se a   ty dvě hodiny a něco utekly   jak voda.Více takových   blbinek a sláva panu   Troškovi. Skvělé   odreagování.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2013
Tak jsem konečně také   shlédla - a nelituju. Oproti   Slunci, senu... jsou   Babovřesky určitě o dost   slabší, ale protože jde o   podobné téma specificky   vesnického humoru, jehož   pointa lidem z města někdy   tak trochu uniká, nevidím to   nijak katastroficky. Je to   ptákovina, která to o sobě   ví a nehraje si na art film.
Angelika2808
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.4.2013
Haló, tady Impulsovi...
A mě - vlastně i kamarádce,   která po letech přijela na   "babský víkend" -   se to líbilo. Chtěly jsme   komedii, Babovřesky s drbnama   očekávání splnily. Slunce,   seno to sice nebylo, ale   rozhodně jeden z nejlepších   snímku odlehčeného žánru   za posledních snad 10 let.   Klebetnice Horáčková ve   skvělém podání Jany   Synkové se mi líbila   nejvíc, mile překvapil i   neherec Kikinčuk se svým   "Haló, tady   Impulsovi" a dokonce mi   nevadila ani ukníkaná   Vondráčková, kterou moc   nemusím. Babovřeské klepny   sice nebyly zdaleka tak   akční jako ty hoštické,   ale na druhou stranu režisér   Troška pobavil diváky   vtipnýma hláškama a   lidovým humorem.
Frolíček
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.7.2013
Vždycky jsem se pana Trošky   zastávala, protože jeho Bota   jménem Melichar je   geniální, Slunce, seno mě   baví, Andělská tvář se mi   líbila více než knížka a   na Kameňák jsem si zvykla.   Zatímco Panenkomarjá   podsrpenská bavila, ta   babovřeská nudí, chvílemi   jsem se ztrácela v tom,   jestli sleduju letní romanci,   horror nebo komedii a vůbec   těch hluchých míst bylo   nějak moc. Nejméně mi   vadila neherečka Vondrajda, i   Pavel Kikinčuk bavil, ač   hlavní roli neutáhl, Jana   Synková se vymykala skupince   standardních babek, přeci   jenom na úřadě musela   vypadat, ale tímpádem ze   skupiny vyčnívala. Tak   nějak nechápu, na co jsem   to vlastně koukala a pokud   tohle má být zábava pro   masy, tak bohužel - maso   nejsem (řízky miluju!).
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2013
Velice jednoduchá dějová   linka zřejmě pro velmi   jednoduché diváky. A   nakonec, proč ne? Proč si   neodpočinout u letní   vesnické komedie které se   dá rozumět a která opravdu   pobaví. Zdeněk Troška   chtěl navázat na Slunce,   senovskou trilogii, ale to se   mu nějak nepovedlo. Stylem   vyprávění je to spíše   Kameňákovské. A ten humor?   Tak to je opravdu šok. Tohle   se používalo u   teenagerských komedií,   který si později vynesl   osobitý název - fekální   humor. A Z. Troška to použil   v příběhu o babkách.   Klobouk dolů. Ohromný   komerční úspěch   vyvážený ohromnou kritikou.   I takový je úspěch   neúspěch. Mě tento snímek   nijak neurazil. Naopak jsem se   bavil a rozhodně nesdílím   názory, že jde vyloženě o   sračku. V české   kinematografii jsou daleko   horší snímky. Určitě to   mohlo být daleko lepší, to   je fakt, ale jak jsem psal   výše, pobavit dokáže a to   je na komediích to   nejdůležitější.
beneva
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.3.2013
No, čekala jsem větší   trapnost, ale šlo to. Pár   originálních hlášek   originální paní Synkové by   se našlo. Možná se na to v   TV podívám ještě jednou.   Kvůli té překrásné staré   vile.
M.A.G.
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.11.2013
Přidám se k těm, kteří   tento film už nikdy neuvidí   :-D. Řekl bych, že by tento   komentář byl dostačující,   aby to ostatní pochopili, ale   nemůžu si pomoct :-).
Pan Troška vždycky   tvrdí, že kašle na kritiku   a točí pro diváky. Jeho   názor považuju za správný,   kde pak ale teda jsou ti   diváci, kterým se ten film   líbil? Proč většina z nás   ten film odsoudila? Je to   ostatně vidět už podle   hodnocení. Otázka teda zní   : Byl ten film tak divácky   úspěšný, aby točil   pokračování? Osobně si to   nemyslím, ovšem je to jenom   můj názor. A panu Troškovi   samozřejmě fandím dál.
petrusmev
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.7.2014
Dno kinematografie,   neuvěřitelné dvě hodiny   ničeho zabalené do   zlatavého oparu, zřejmě   režisérova pomsta kritikům   a soudným divákům.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.11.2013
Nikdy sa tam nesťahujte, peklo na zemi
Áno, premohla ma zvedavosť.   Kritika strhala, diváci   chodili, reklama masová,   všade sa o tom hovorilo. A   pár facek je super komédia,   i Troškove rozprávky ujdú.   Páči sa mi, že kašle na   kritiku a točí si podľa   seba. Ja tiež zo zvedavosti   pozriem podobnú blbinu,   pretože ak z niečoho majú   yntelekti vyrážky, môže to   byť celkom prča. Ale nebola.   Mala to byť ľudová zábava,   ok, ale bol to fakt des. Toto   je už hnané do extrémov a   režisér vykradá, čo   natočil predtým. Strašne   nerád kritizujem a hlavne nie   priamo a konkrétne, ale tu sa   nedá. Ten starosta to čo bol   za neherec? To bolo ako   nočná mora, horšia ako asi   tá stará barabizna.   Exkluzívne naháňanie   hasiacim prístrojom mi   určite spôsobí zlé sny.   Tie babky by som najradšej   niekde zakopal. Ono dnes už   to ani na dedine tak nechodí.   Môžete sa vaľať za bieleho   dňa naliaty v priekope či   cestovať po plotoch domov,   ale už to nikoho netankuje a   každý kývne iba rukou.   Môžete sa oblizovať na   ulici s kým chcete a fakt je   to už dnes ľuďom aj na tej   dedine srdečne jedno. Nie,   takto nevyzerajú už ani tie   najzapadákovejšie kopanice.   Úroven vtipu bola nulová,   kedže meno Šoustal u farára   mi jednoducho nepríde   vtipné. Ani kopy do gulí ani   streľba do gulí, ani   neustále náhody, kde hlavnú   úlohu hrajú gule. Viem, že   dnes je móda kritiky   strhávať Troškove diela,   snažím sa pochopiť a keď   sa nepáči, tak kývnem   rukou, ale tu sa to nedalo   nekritizovať, bolo to fakt   zlé
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.7.2013
Občas dobrý vtip nebo   scéna,ale jinak nic   moc.Někteří herci podali   docela dobré výkony,ale   někteří nic moc   např.L.Bílá.Hodně scén   bylo spíše trapných než   komických,jedno podívání   stačilo,zbytečně dlouhý.
Serpentina
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.3.2013
Režisér Troška patří mezi   mé oblíbence, ale tento film   se mu opravdu nepovedl.   Žádný děj, ani nevím o   čem ten film vlastně je.   Pět bodů za to, že v   určitých chvílích filmu   jsem se zasmála.
New
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2014
Nesrovnávejme
Slepovanej talíř nedrží   ... takže zapomeňme na   Slunce seno, Princezny ze   mlejna, Kameňáky a koukejme   na nový Troškův počin.   Nesrovnávejme. Nám, co   bydlíme na vesnici se to   líbí ... Ten film není o   Hošticích. Je o fiktivní   vsi Babovřesky.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2013
Je pravda, že trilogie o   slunci byla lepší, ale   dělat z toho zase takovou   ubohost zase nebudu. Jak jsem   několikrát napsal, do kina   se chodím bavit, byť   naivními vtipy (nebo se tam   chodí z jiného důvodu?).   Počet diváků - více než   půl miliónu může Troškovi   závidět naprostá většina   českých
režisérských hvězd za   několik svých filmů a že   se nelíbí kritikům či   kritičkám, to je věc   druhá. Prostě jít do kina   na Trošku patří spíše k   tomu být in a to každý   režisér chce.   Předpokládám, že i   babovřesky buou mít tři   díly a my se v kině   uvidíme.
Misantrop
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.10.2014
"To se nám to všecko   kazí na tom světě..."   - i ty letní nevázané   veselohry Zdeňka Trošky, ani   ty už nejsou jako dřív,   chtělo by se doplnit výrok   Chytilové   "Sedmikrásek".   Tvrdím to pořád, že   správná komedie musí   vykazovat rychlý sled co   nejkratších gagů, skečů a   humorných situací, a ne jako   tady, aby byly scény   zbytečně protahované a   zdlouhavé. Smích mě   naprosto přešel také při   tom nechutném románku mezi   Adamem a Ivankou, takové   věci vůbec do   "kameňákové"   komedie nepatří. Film měl   skončit dávno předtím,   než si filmaři zalaškovali   s diváky s tím falešným   koncem a už   "předčasně"   rozjetými závěrečnými   titulky - právě tehdy už   měl film doopravdy skončit.   Bez panímámy Škopkové v   nezapomenutelném podání   nesmrtelné Heleny   Růžičkové to už zkrátka   není ono. Rovněž postava   vesnického velebníčka,   dříve tak vděčná,   působí nyní pouze trapně   (ostatně že se jmenuje   nějaký farář tak podivně   jako třeba Šoustal, není   až tak zvláštní, protože   to skoro vypadá, že na   kněze neberou nikoho, kdo se   jmenuje normálně; toho si   kromě mne všimnul už   Jaroslav Hašek v črtě   "Časopisy pro   mládež").
Pecik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.10.2014
Kameňák byl asi poslední   film tohoto tipu, kde se dalo   ještě alespoň občas   usmát, ale tohle...   uječené, trapné, sprosté a   hloupé!
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.8.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby   Celosvetovo $4,756,577▐ no   sila, aby takáto planoba   uspela v kinách? fakt hrôza   a vrcholová nuda v krásnom   amatérskom prednese /0%/
vojtam
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.7.2013
Sračkovřesky....
Slunce, seno...miluju, znám   to na zpaměť (a kdo ne?),   můžu to vidět 5x do roka, a   pokaždé se nasměju. Ale   tohle byl opravdový hnus   velebnosti! Víc nemám co   bych napsal. 20% ať nežeru.   :-(
dobes.pavel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.8.2014
Babovřesky
Je pravda, že se jedná o   film, který stačí vidět   jen jednou, já bych ovšem   celkové hodnocení tak   tragicky neviděl. Jasně že   děj je víceméně jedna   velká blbost, ale místy   docela vtipná a originální   blbost, jež se dá dodívat   až do konce. Pro obyčejné   lidi, kteří od filmu   nečekají nějaké veliké   umění a chtějí se pouze   pobavit, stačí, čím jsem   chtěl říct, že si své   publikum určitě najde.
lucymat
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.2.2013
Přiznejte se upřímně - kdo   se výborně bavil od   začátku do konce? Myslím,   že nadšených odpovědí   bude jako šafránu. Proč?   Protože není nic horšího   než opakovaný vtip. Toto   okřídlené rčení mi během   sledování filmu vytanulo na   mysli hned několikrát. Je to   prvoplánové vykrádání   sebe sama. Kameňák? Slunce,   seno...? Každý z vás si tam   najde to své, kolovrátek o   drbavých babčách z X-vřesk   se roztáčí naplno.   Nepomohou vyfintění šamponi   ani moderní kněží či   jeptišky. Takhle si NOVOU   komedii nepředstavuji.   Babovřesky jsou tak strašně   předvídatelné, že si u   něj ani ten mozek neodpočine   - ta jednoduchost ho   jednoduše dorazí. Vyhozené   peníze a rozporuplné pocity.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Babovřesky
jsou typická komedie od   p.Trošky a na jako takovou   jsem se na ní i připravil.No   prostě jeho klasika,kde je   ale vidět,že prach   vystřílel na Sluncích a i   na Kameňáku.Občas jsem se   zasmál,občas nechápal.Ač   nemusím Synkovou,tak slušný   výkon,Kikinčuk   paráda,Žilková   nadstandard,Pecha s Kostelkou   stará dobrá škola,Dolanský   svůj klasický roztomilý   klaďák.Lucka Vondráčková   mě bohužel moc   nepřesvědčila a úplné   zklamání z   L.Langmajera-myslím si,že   ačkoliv role byla šitá   přímo na jeho herecký   styl,tak toho nevyužil a byl   příliš statický a   prkený.Závěr:jednou   koukatelné a dost:-)
lion71
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.9.2014
Po chvíli sledování   ječení herečky Synkové   jsem čekal kdy z nějakého   rohu vyskočí major Maisner.   Ten fingovaný konec s   titulkama mne dostal,ale to   bylo asi vše. Takže jednou a   dost.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.9.2013
46.53
...to je čas,který jsem si   zapamatoval. Je to totiž   čas,kdy jsem se u Babovřesk   poprvé zasmál...   To i v "Psychu" to   dokázali rychleji...
A   pak /CITROEN/ještě jednou...   a to je všechno.
Já   mám Zdeňka Trošku rád a   rád /METRO/ ho budu mít   dál. Je to PAN režisér.   Kdyby v životě nenatočil   nic jiného ,než trilogii   Slunce,seno natrvalo   /MEDOVNÍK/by se zařadil mezi   české režisérské   legendy.
Ale sorry   přátelé...ten kdo dá   Babovřeskům více než pět   puntiků trpí buď zvýšenou   dávkou nostalgie,nebo   krátkodobou hluchotou a   slepotou...
Založit   osmdesát procent vtipných   situací ve filmu na   skutečnosti,že se farář   jmenuje Šoustal...s tím jsme   si přátelé vystačili při   besídkách na pionýrském   táboře. Ale v dvouhodinové   komedii /Rádio Impuls/ pro   dospělé...???
Ve   Slunce seno ráno vítal zpěv   paní řídící. V   Babovřeskách je to kohout.   Babky zůstávají,místo   předsedy JZD je tu   starosta... všechno /CITROEN/   je to skoro jako v   Hošticích.Až na ten   humor,který chybí...
O hereckých výkonech se   raději zmiňovat nebudu...ty   opravdu nestojí za řeč(až   na světlé výjimky).
Ještě bych měl   vysvětlit,proč tak násilně   prošpikovávám svůj text   názvy firem. Je to proto,že   totéž činil i režisér.
Chápu,že penízky na   filmy se shánějí   těžko,ale to co se děje v   českých filmech je jen a jen   trapné podlézání.
Výsledný efekt alespoň   u mě je ten,že mám chuť   zmiňované produkty   bojkotovat. Doufám,že se   čeští tvůrci časem   naučí Product placement   používat tak,jako jejich   američtí kolegové. Protože   tohle je opravdu nechutné.
stanko
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2013
Taková letní komedie u   které se moc nezasmějete,   ale na pobavení a pohodičku   to stačí. Na Slunce, seno,   jahody to však nedosahuje.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.1.2018
UBOHOST
Neuvěřitelně trapná   ubohost. Extremně trapný   hnus, který odstartoval   Troška třetím dílem Slunce   seno ..pokračoval Kaměňáky   tak doufám, že dokončuje   touto serií a už dá s tím   filmovým zvráceným super   odpadem pokoj - Je až   neuvěřitelné co se u nás   může natočit, ale od   Trošky se nedá už nic   jiného čekat. Ponižující   neskutečně ubohý   "jakohumor" je   totálně na zvracení.
Další dva díly tohoto   fekálního hnusu se nedá už   ani komentovat.
hlavsa5
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Ač mám některé filmy od   Trošky rád, tak tady to byla   slabota. Téměř žádné   nové nápady - jakoby   vykrádal sám sebe, nebo   chtěl stlačit do jednoho   filmu vše co se nevešlo   jinam. Nebýt Pavla Kikinčuka   a jeho projevu spolu s   Veronikou Žilkovou, tak to   bude ještě větší trapas   než je teď. Škoda.
olgab
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.10.2013
trapárna-filmový brak
Snad se mi to jen zdá!   Nemůžu uvěřit, že Zdeněk   Troška natočil takový   brak.V jeho předešlých   filmech byl alespoň humor,   ale tohle byla trapárna.30%   dávám ani nevím proč.Snad   k úctě k panu režisérovi.   A točit 2. díl - to je   sebevražda.
ras84
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.11.2013
Babovřesky (2013)
+ koncept pánkovej sestry a   starostovej rodiny
+   keď mám náladu, tak na mňa   zaberajú rádoby vtipné   poznámky, aké predvádzali   starostove dcérušky
+   nápad so satirou na sabaty   dedinských svätých   bosoriek, ktoré som aj ja   žažil na vlastnej koži

- všetko   ostatné, čo som nevymenoval   v plusoch a navrch to, že aj   veci z plusov defacto vo filme   nefungujú. koncept príbehu   je fajn, len škoda, že pri   koncepte ostalo a nebol   rozvedený do solídnejšieho   deja. "humor" je   značne kŕčovitý a   nútený, čo je spôsobené   aj tým, že vsádza na   situáciu, žiaden dej, len   veľa voľne poprepájaných   "vtipných"   epizódiek, či scén, ktoré   sú vo filme len preto, aby   tam bol práve tento   vtip/hláška/scénka.
podľa kritík a recenzií   som čakal katastrofu a veru   som ju aj dostal. škoda,   nápad to bol dobrý a pri   troche snahy (najmä   scénaristickej) by z toho   mohla byť milá komédia
tomka2000
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2013
Když se člověk zrovna   nesmál, tak se nudil. Ale   zaplať pánbůh, převážně   se člověk smál:). Drbny na   vesnici sice za moc nestály,   ale za to povedený pan   starosta a jeho rodinka stáli   za to.
ELEONORA
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.3.2013
ŽABOSKŘEKY
Co se mi líbilo moc, tak to   je naše překrásná česká   krajina. Též záběry na   kostelíček s lípami. Na   film jsem šla hlavně kvůli   hercům. Většinu jich mám   ráda. Vadila mi pasáž s   Lucií Bílou, tu bych tam   vůbec nemusela a stále jsem   se bála, že se vrátí i s   Tygrem.... Je to film, o   kterém již druhý den   nevíte, že jste na něm   byli. Ale jo, zasmála jsem   se. Líbily se mi dvě   hlášky:...hodinky, kolo,   kopřivy. A hláška ... ten   do dneška koktá a druhej se   posral... Přirovnávat tento   film k Slunce, seno... opravdu   nelze. Paní Synková se   snažila, ale na Helenku   Růžičkovou nikdo nemá a   nikdy mít nebude!!!
sarhod79
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.7.2013
Shlédla jsem půlku filmu a   usoudila že je to slátanina   slunce, seno a kameňáku.   Jsou místa kde se možná   zasmějete ale také jsou   místa, kde si říkáte,   proč tam pan režisér musel   použít tolik sprostých   slov. Kdyby byly půl   hvězdičky, tak je dám.
Alix
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.10.2018
Film si nedělá nároky na   Oscara, ale jen na příjemné   a nenáročné pobavení,   pokud na to má někdo chuť.   Ne každému to sedne a ne   každý se bude smát. Mne to   celkem pobavilo i když na   Slunce,seno ... to   samozřejmě nemá. Lepší,   než Ordinace v růžové   zahradě, ne?
VendaCiki
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.10.2013
po půl hodině jsem odešla   od televize a měla to jen jak   kulisu... po hodině už jsem   to vypla,páč mě ta kulisa   srala a radši jsem si pustila   StarTrek 2
janka29
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2015
Tak, bolo to vtipne, vesele,   dedinske, ale na Slnko,   seno,..... sa to zatial   nechyta, uvidime čo prinesu   ine časti...
brizaa
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.2.2013
Proč?Proboha proč já se   vždycky musím nechat uvrtat   do kina na něco   podobného?Komentáře snad   netřeba,prostě Zdeněk   Troska a x-tá variace na   Slunce. Zatímco původní   trilogie mě baví,   Babískřeky se směle řadí   po bok odpadního   Kameňáku.
Hnus   velebnosti.
Paparazzi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2013
To co slíbil to dal...nic víc
Mám rád film, seriál, nebo   jen příběh na pár minut a   tak jsem se přidal do této   velké rodiny. A začnu   tímhle   "kontroverzním"   dílkem pana Trošky. Myslím   si, že to co slíbil, to   splnil. Nikomu nic nevnucuje,   jen se snaží   pobavit.Jednoduše, bez   nutnosti hluboce se   zamýšlet, prostě jen tak,   spontánně. A protože jsem   si všiml po pár dnech   promítání šíleného   hodnocení hned jsem se na   film těšil a nezklamal se.   Typický humor pana Trošky,   pár nádherných záběrů   jihočeské domoviny a   příjemně odvyprávěné   "NIC". Kdo čeká   relax a vtípky ve kterých se   dá najít spousta sebereflexe   ten si film užije, ostatní -   myslím si - podle   momentální nálady v jaké   do kina přijdou. A co se   týče toho slabého   hodnocení z počátku.....   vím o lidech, kteří se k   filmu vyjádřili jen po   zhlédnutí upoutávek a to   řekněme si upřímně není   fér k žádnému filmu.
ricky4
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Scénář filmu našel asi pan   Troška v tý největší   kopě hnoje a (zvířecích   výkalů), jaké kdy Hoštice   viděli. 15% za Kikinčuka a   Langmajera. Jak ten film   může být úspěšný, když   ho točí Troška? Na druhou   stranu, na jeho obranu- ani z   toho nejlepšího scénáře   co kdy svět viděl by těch   pár herců neherců   nedokázalo vytvořit nic   lepšího. A proč? Protože   půlka "herců" jsou   obyčejní lidé z   Žabovřesek. Protože ani   jedna z babek nedokáže   pozdravit aby to vypadalo   aspoň trochu neamatérsky.   Protože hlavní roli hraje   zpěvačka a další   významnou ženskou roli   další zpěvačka. Protože   nejzajímavější částí je   závěr, kdy nás doslova   upoutají 3 hokejisté! S   takovým hereckým štábem se   toho fakt moc udělat nedá,   na druhou stranu si ho   vybírá Troška =>debilita   nejvyššího stupně. S   jakými slovy nás Troška zve   na připravovanou dvojku? Že   budou mít větší prostor   hokejisté... Na to doopravdy   nemám a vyjadřovat se o   reklamách a trapných   fórcích se radši nebudu...   P.S.: Pro ty, co film   neviděli- jděte na to pokud   vás dokáže rozesmát   "vtípek" na styl:   "a dokonce jsem   úspěšně prošla 7.   třídou tak ze mě nedělejte   negramota!"
petr-bures
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.9.2014
Hlavně že šel celý národ do kina...
Zbytečný film. Ohrané vtipy   vykradené ze starších   snímků autora. Na dobrý   humor se nezmůže, tak to   dohání sprostými slovy.   Obyvatelé vesnice   samozřejmě potřebují   deník Metro, mají po ruce TV   magazín a ke   snídani/obědu/večeři   hltají Medovník ve velkém.   A pokálený Citroen je tam   také víc než je únosné.   Dlouho jsem se snímku   vyhýbal a zázrak jsem   nečekal. A předpokládal   jsem bohužel správně. A to   mám sérii Slunce, seno i   Kameňák rád.
Whitewitch88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2013
Jak tady mnozí píší,i já   jsem byla ovlivněna   negativními kritikami,ale po   shlédnutí filmu musím   napsat jen chválu,pan   režisér si nehraje na   žádné "velké"   filmové umění(mezi námi   takové filmy mnozí z nás   normálních smrtelníků ani   nechápou - ve smyslu,co tím   chtěl básník   říct:-)))Film se mi velmi   líbil a hodně jsme se   nasmála a ráda se na něj   podívám znovu,děkuji Vám   pane Troško!!
sarf
Hodnocení:
Přidáno: 5.3.2013
trapná manipulace s body
Film jsem neviděl, takže jej   hodnotit nemohu, a velmi   slabých 55% ani k jeho   shlédnutí neláká. Tím   spíš, že i tenhle velice   chabý výsledek je zřejmě   dílem manipulace - až na   jeden případ všichni, kdo k   dnešnímu dni nad touto   lidovou komedií hýkají   radostí a dávají 10 bodů,   mají okomentován právě jen   tenhle jeden film. Navíc ani   ne všichni pochopili, jak se   body přidělují. Zavání to   zoufalou snahou /tvůrců a   jejich okolí?/ dostat   Babovřesky ze dna bodového   hodnocení. Nemůžu o tom   filmu prohlašovat, že je   hloupý, ale viditelně má   velice hloupou   "reklamu".
zeus12xy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.3.2013
normálka.
Byla jsem zvědavá,tak jsem   na to šla bez přehnaných   očekávání. Připravila   jsem se na přehrávání   jinak dobrých herců,   pitvoření, přehánění a   praštěná nepravděpodobná   nedorozumění. Jo a na   barevné chalupy zalité   sluncem. No a to všechno ve   filmu je, tak že mě to nijak   nepřekvapilo. Jediná tak   nějak normální tam byla   Lucka Vondráčková, která   mě bavila. Přes to nemá   cenu film urážet a   odsuzovat, nemůžu říct,   že bych se nudila.
FuriousG
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.7.2018
Babovřesky
Další šlágr troškovských   "déčkových"   komedií. Občas celkem sranda   ale nic, co bych musel vidět   víckrát v životě.
Dap
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.7.2013
hm
Hodně velká bída.   Prostoduchý humor který se   dal tolerovat po převratu,   ale dnes už ne.
Jediné co se Troškovi   povedlo je světlo v   záběrech dokreslující   malebnost krajiny, to jo.   Jinak se mi film nelíbil.   Styl potřeštěné italské   komedie, tohle nemusím.
ratchetka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.8.2013
Já to věděla, holky já to   věděla, že se na to nemám   dívat. Zlatej Kameňák, a to   je už co říct, když tohle   napíšu. :-) Šílená   slátanina o ničem, šílená   nuda, šílené herecké   výkony. Jediné, co mě   zaujalo, byla jeptiška   Glorie. Tu herečku neznám,   ale ta tam jediná   "hrála".
tyzik.cejka
Hodnocení:
Přidáno: 26.2.2014
No bejt na tom v kině tak   jsem z toho asi víc nadšenej   ale to vážně skvělý!   Troška se fakt překonal a   já dávám 10 a doufám že   se mi poštěstí vidět 3 a   2... jo a ještě nakonec   HORAČKOVÁ VAŽTE SLOVA!
Maxlik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2013
Je to nadherný film k   relaxaci u kterého se nemusí   nijak uvažovat. Dávám   jednoznačně 10 - Bavil jsem   se od začátků do konce...Vy   radoby kritici.. obyčejný   "lid" se chce bavit   !!!
Hanah128
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.7.2013
To byla teda sranda, Troška   má vždycky dobrý filmy a   nejlepší bylo když tam   přijeli Kovář, Pleky a Vory   (já totiž děsně miluju   hokej) a už se těšim na   druhej díl
zelenyraul
Hodnocení:
Přidáno: 27.9.2014
Nezklamal
Troška opět nezklamal...jen   nevím,proč v této sračce   hraje například pan   Pecha.Film páté   kategorie,přičemž kategorie   čtyři je německé   fekálporno.
drearily
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.7.2014
zklamání
Jakožto film natočil   věhlasný režisér, který   má za sebou hodně známé   české kultovní komedie,   tato trilogie si nenašlápla   správným krokem...první   díl mě opravdu zklamal,   musel jsem si jej pustit   několikrát, abych se dočkal   konce...
blade2415
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.2.2014
Skvělý film. Tento   komentář píši už po   shlédnutí 2. dílu, a naše   milé babky z vesnice opravdu   nezklamaly :) Babovřesky jsou   přesně ten typ komedie,   kterou si klidně pustím i   několikrát. A na trojku se   moc moc těšim!! :)
Tomeczek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.6.2018
Neskutečně nestvůrný   snímek o jak již název   napovídá, o vřískajících   stařenách z bývalého   koncentračního tábora   přetvořeného v osadu plnou   hlučných vidláků   pokřikujících na okolní   chodce. Obludný český   paskvil, který ani zdaleka   nedosahuje na kvality videa   natočeného autistou, jenž   nemůže používat ruce ani   nohy. Humor je naprosto   příšerný a snaha o   napresování trapného,   vulgárního a sexistického   humoru do každé věty je   obdivuhodná, jelikož   podobně hloupé a nepovedené   vtipy jsem neslyšel dobrých   30 let a to mi tolik ještě   ani není. Nesmyslná   ohyzdnost a znesvěcení   české filmografie. Zdeněk   Troška je v poslední době   troška bez š, která točí   zrůdné abnormality   nejvyššího kalibru. V   rychlé kadenci tento   ostřílený režisér točí   stále zhoršující se   snímky, ale Babovřesky jsou   vrchol nevkusu a nikdo by je   již nikdy neměl spatřit,   pouze za předpokladu, že   chce vidět jeden z   nejhorších filmů   celosvětové filmografie.
lubos969
Hodnocení:
Přidáno: 27.9.2014
Megalomanské reklamě jsem   odolal ostatně jako v mém   případě vždy a do kina   nešel.Dobře udělal. Když   p.Troška natočil trilogii   Slunce,seno... už se   vyčerpal.Vše ostatní už   nemusel točit,až na pohádky   a to jenom některé.
Lukas.001
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.2.2013
Nebylo to špatný
Koukat se na to dalo, docela   jsme se i nasmáli, ale Slunce   seno a Kameňák byli trochu   lepší. Jsem zvědav, jak   bude vypadat případně   druhý díl.
Čičinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2013
Trošku slabší komedie, ale   smáli jsme se skoro celý   film. Kromě dvou leknutí :-)   Na Slunce, seno... a   Kameňák to sice nemá, ale   doporučuji shlédnout.
mmerlin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2013
Pohodova komedie
Komedie ve stylu Slunce seno.   Ne tak provedená (zejména   babky nebyly nic moc), ale je   to příjemné pokoukani -   oddechovka :)
Salamandr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2013
Podla mňa je ten film skvelý   , super obsadenie a prosťe   som šťastný :D Ten film ma   prekvapil , milujem scénu   keď to tam akože vybuchne   :D:D:D
hana.vojtaskova
Hodnocení:
Přidáno: 8.3.2013
PAN REŽISÉR JE KRÁL POHADEK A FILMU
Můžu jen panu Troškovi   poděkovat je to jediný   režisér který je prostě   nejlepší at pohádky nebo   komedie a navíc točí je s   láskou a chutí pro   diváky .......... Kašlem na   kritiky ale hlavně atˇse   TOČÍ DÁL úžasné komedie   a skvělé pohádky !   ♥♥♥
calibos
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.9.2014
danda
Boze to byl skvar o   nicem.Zadny dej zesmesnovani   vesnicanu vulgarnosti   stupidit.Proste Troska ktery   zamrzl u Slunce sena... neumi   natocit nic normalniho porad   se to toci kolem niceho.
Potesila me Lucka   Vondrackova svou pritomnosti a   romka Zelnakova(Bila) ktera   se priznala ke svemu etniku a   tez i absolvovani skolnich   trid.A vubec nechapu proc tam   hrala.
Takze za mne jiz   nikdy vice
jasonpilik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2013
líbí
mně osobně se to moc líbí.   kdyz jsem tam sel, tak jsem   nic nečekal kvuli   rozporuplným nazorům, ale   libilo se, mile překvapen.   je to lehká nenáročná   jednoduchá komedie, byl to   účel a ten pas Troška   splnil. Možná že jsem   ovlivněnej tím, že pan   Kikinčuk je náš kamarád,   ale byl asi nejlepší z nich   všech: -))
spartadog63
Hodnocení:
Přidáno: 1.2.2014
Je sobota podvečer, shledl   jsem Babovřesky a je mi   příjemně. Babovřesky mi   narozdíl od Kameňáků   přijdou méně vulgární,   méně komerzializované a   exteriéry ukazují malebnost   a krásu jižních   Čech.Dějová linie   jednoduchá a právě proto   odpočinková.Paní Synková   velmi dobrá, Lucka Bílá   šílená jako pokaždě v   podobné roli, Lucka V. jako   vždy   romantická,atd..Celkový   dojem:úsměvná jednoduchá   komedie od dobrého a   upřímného pana Trošky.
papen
Hodnocení:
Přidáno: 7.3.2013
spokojenost
Já byl spokojený a už se   těším na další díl.Měl   jsem trochu obavy po   přečtení různých   negativních recenzí na   netu,ale mohu říct,že jsem   se bavil a přítelkyně taky.
dragon74
Hodnocení:
Přidáno: 27.9.2014
Troška asi troška ujel..
Ach jo. Větší trapas už   sem dlouho, ale dlouho   neviděl. Proklamovaná   "lehká letní   komedie" je ve   skutečnosti "těžce   trapně tlačící" na   předpřipravené gegy,   násilně vypadající situace   a trapně bezemoční výkony   herců. Sorry, ale film mě   nebavil.
SmokySquirrel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.2.2013
škvár
Jak hluboko klesla kultura   českého národa, jestli se   někdo směje takovému   tupému humoru. Nejhorší   česká "komedie"   posledních let
michalkokocman
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.2.2013
michal
škoda že to nejde hodnotit   bez hvězdičky :-( hrozný   film, slátanina slunce seno,   občas kameňák a reklama na   reklamě :-(
hana.kolarova.372
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Pohoda
Pohodovej filmík, smála jsem   se od začátku do konce   :)Líbilo se mi víc než   třeba Kameňák :)Super,   doporučuju.
Aniani
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2013
++++++++++++++++
Je to prima pohodový film,   takže jestli Vám chybí   pohoda, sluníčko, běžte na   něj a udělejte si radost.
Dudysek
Hodnocení:
Přidáno: 24.2.2013
Sranda
Film byl hezky a vtipný. Lidi   se bavili a bylo jich dost.   Nevidím důvod proč by se   film neměl líbit.
4LukasTomi
Hodnocení:
Přidáno: 16.2.2013
BABOVŘESKY
Film BABOVŘESKY se mi líbil.   Lucka Vondráčková mě mile   překvapila a moje maminka se   hodně nasmála, tak to mě   nejvíce potěšilo :-)
Terka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2013
Super
Krásná usměvavá komedie :D   nikdy jsem neviděla uplně   narvané kino :D a ted mě to   překvapilo :D celé kino se   od začátku až do konce   smálo :D a je to super   komedie:) mile mě překvapila   :) a je to snad i lepší než   Kamenák :)
KokotDreveny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Krasna rodinna ceska komedie
Byl jsem na filmu s vnuckou a   jeji dcerou. Velice jsme si   film uzili, tolik legrace   sprymu clovek jentak   nezazijeme. Pan Troska je   genialni a Lucka Vondrackova   je opravdu krasna slecna.
roman.sentej
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.2.2013
babovřesky dvojku raději ne.
Zajímavé jak jedná osoba   komunikuje jako   rozpolcená....zdenekkubik10 a   mrdkazkrtka je blbeček a   producent tohoto filmu...si to   užij psychopate, možná to   nechce žrát tolik peníku.   Jinak babovřesky...slátanina   slunce seno, kameňák, nic   nové, snad jen obsazení.   nedoporučuji
javik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.2.2013
Tragické
Primitivní humor, tragedie a   ztracený čas. Lituji toho,   že jsem se nechal přemluvit   a šel se kouknout

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38764minih38764Šílení (2005) 
Šílení n
minih4456minih4456Bomba (1957) 
Bomba n
minih7063minih7063Dva muži ve městě (1973) 
Deux hommes dans la ville n
minih29763minih29763Zlatíčka pro každého (2001) 
America's Sweethearts n
minih47293minih47293Maestro (1990) [TV hra] 
Maestro n
minih113129minih113129Ikaros (1970) 
Signale - Ein Weltraumabenteuer n
minih29890minih29890Černý jestřáb sestřelen (2001) 
Black Hawk Down n
minih28393minih28393Vesmírní kovbojové (2000) 
Space Cowboys n
minih43043minih43043Noc v muzeu (2006) 
Night at the Museum n
minih9453minih9453Oblomov (1979) 
Neskolko dnej iz žizni I. I. Oblomova n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Babovřesky 3 (2015)

 Babovřesky 3 (2015)
Babovřesky 3 n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Zdeněk Troška

(pokračování)

Babovřesky 2 (2014)

 Babovřesky 2 (2014)
Babovřesky 2 n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Zdeněk Troška

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190672
Osobností: 698188
Fotografií: 765168
Plakátů: 377329
Obsahů a biografií: 178495

Poslední komentáře

Příliš vzdálený most (1977)

Příliš vzdálený most
Bitva o Arhnem (Operace Market   Garden) byla největší   výsadkovou bitvou v druhé   sv. válce a je považovaná   za poslední vítězství   více >

Autor: charlie1612 | Hodnocení: 8 / 10

Kokosové ořechy (1929)

Kokosové ořechy
Prvních dvacet minut je na   odpad. Pak ovšem přijdou ti   dva a hned to začne. Ti   vlastně oživí celý film.   Až na zbytečné hudební   více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 6 / 10

Stíny Manhattanu (2016)

Překvapení

Stíny Manhattanu
Film se mi líbil, jen mi   nějak ušlo, proč ta   Crowleyová po novináři   vlastně chtěla, aby se   dobral pravdy, když ji jako   jediná znala a více >

Autor: Falco11 | Hodnocení: 8 / 10

Mrtví neumírají (1990)

Jako by

Mrtví neumírají
na člověka dýchla   atmosféra lehce plynoucích   devadesátek, do níž se u   nás tak výtečně obtisklo   duo Vorlíček-Macourek.   Víceméně více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 6 / 10

Ze Země na Měsíc (1998) [TV mini...

Ze Země na Měsíc
Parádní hraný dokument o   dobývaní měsíce. HBO   umělo vždy udělat kvalitní   seriály, navíc ve   spolupráci s Tomem Hanksem.   Každý fanoušek kosmonautiky   musí zajásat.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lola Kirke

Kirke Lola

Matouš Ruml

Ruml Matouš

Justina Machado

Machado Justina

Zoltán Schneider

Schneider Zoltán

Konec podle Hollywoodu (Hollywood Ending)

Konec podle Hollywoodu
Hollywood Ending

Peter MacNeill

MacNeill Peter

Marie-José Sanselme

Sanselme Marie-José

John DeSantis

DeSantis John

Rory McCann

McCann Rory

Matrjoški (Matroesjka's)

Matrjoški
Matroesjka's

Naposled navštívené:
Lola Kirke

Kirke Lola

Matouš Ruml

Ruml Matouš

Justina Machado

Machado Justina

Zoltán Schneider

Schneider Zoltán

Konec podle Hollywoodu (Hollywood Ending)

Konec podle Hollywoodu
Hollywood Ending

Peter MacNeill

MacNeill Peter

Marie-José Sanselme

Sanselme Marie-José

John DeSantis

DeSantis John

Rory McCann

McCann Rory

Matrjoški (Matroesjka's)

Matrjoški
Matroesjka's