Duben
ohodnotit

Já, robot

I, Robot

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
2.9.2004
„On jediný to tušil.“

Komentáře k filmu Já, robot

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 67
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2009
Zpracovani a efekty tohoto   kousku jsou opravdu   uzasne.Vyborna je i myslenka   umele inteligence,ktera ziska   lidske chapani a city.A vykon   herce W.Smithe neni treba   komentovat.Opet nezklamal.No   pro me teda supr.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2012
JÁ, ROBOT

Jeden z nejlepších   sci-fi, které jsem viděla.   Myšlenka, že i robot se   může vyvíjet a že může   dané příkazy chápat   nejednoznačně je velice   zajímavá. Will Smith   podává velmi dobrý herecký   výkon. Jako odpůrce robotů   si nakonec právě mezi nimi   nachází spojence v boji   proti strohé počítačové   logice. A neobejde se ani bez   podpory „člověka   uvnitř“. Pro mně   překvapivý závěr a   celkově velmi milé   překvapení. Tohle se panu   režisérovi povedlo, mistr   Proyas na sebe upozorňuje   víc a víc. Nelze jinak, než   doporučit dál.
LenC2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2008
JA ROBOT diky skvelemu scenari   a vynikajicimu hereckemu   vykonu Willa Smitse je film   opravdu zajimavy od zacatku az   dokonce. Kdy Will hreje   detektiva Spoonera ktery nema   moc rad ROBOTY kterymi se to   ve meste Chicago v roce 2035   hemzi na kazdem kroku. Pribeh   je hodne na zamysleni zda v   budoucnu nedopadneme podobne   ze na kazdeho cloveka bude   jeden robot. Urcite doporucuji   film videt.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Opravdu nabitá akční sci-fi   podívaná plná robotů a   neobvyklích dopravních   prostředků.Úchvatné   vizuální efekty a skvělý   W.Smith.Napínavé krimi   vyšetřování smrti   profesora a stvořitele   robotů.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2010
Chicago, rok 2035. Detektiv   Spooner vyšetřuje údajnou   sebevraždu významného   vědce ze společnosti U.S.   Robotics. Nikdy robotům   příliš nevěřil a teď má   o důvod víc – je totiž   přesvědčen, že vědce   zavraždil právě stroj,   navzdory třem zákonům   robotiky…
Neholduju   příliš sci-fi filmům. Jsem   si myslel, ale poslední   zkušenosti se snímky jako   Gattaca, Total Recall a   nejčerstvěji právě Já,   robot, mě přesvědčují o   opaku. Třetí sci-fi v   poslední době a další   výbornej a opět úplně   novej zážitek. Spoonerovo   pátrání má opravdu grády   a má správně tísnivou   atmosféru, přestože je   docela často přerušováno   pořádnou akcí, kteráž   není špatná, ale trochu mi   vadila při vnořování se do   příběhu, kterýžto je   opravdu velmi povedený a má   opravdu dobrou myšlenku.   Finále je sice už klasika o   záchraně světa, ale   způsob, jakým se k tomuto   klišé došlo je více než   dobrý. Technická stránka je   bezchybná – povětšinou se   tedy týká hlavně robotů,   jež působí neobyčejně   věrohodně (a i přes jejich   úslužné chování z nich   jde strach – dokonale   detektivovu paranoiu chápu,   asi bych byl úplně stejnej)   a dopravních prostředků, u   nichž zřejmě dominuje   Spoonerova Audina. Za   digitální efekty je   zodpovědná WETA a je to   opravdu vidět. Nádherná je   též hudba a povedený jsou   herecký výkony. Teda u Willa   Smithe už si začínám   zvykat na rostoucí charisma,   Bridget Moynahan je vhodně   obsazený ženský element,   ale nejlepší je stejně Alan   Tudyk v roli unikátního   robota Sonnyho, jenž by bez   problémů utáhl celej film i   sám. Dost možná mě tenhle   snímek donutí, abych si   něco od Asimova zkusil   přečíst. Jeho vize se   totiž nezdají vůbec   špatné...
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Film mě velice nadchl,   skvělý námět i scénář.   Will Smith je akční jako   nikdy, Bridget Moynahan sexy a   Alan Tudyk lidský víc než   spousta lidí.
K3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2006
Povídkama od Asimova sice   děj moc inspirovanej není,   ale přesto je velice   kvalitní. Vizuální stránka   taky perfektní.
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2008
Will je prostě suprovej   herec, napjatě čekám na   každý jeho nový film. A   film Já, robot byl opravdu   excelentní. I když bych   radši film posazený do   skutečné doby a ne do doby   ovládané roboty... Prišlo   mi to jako styl našeho R.U.R.   posazeného do Ameriky...   Robot projeví cit a tak všem   zamotá hlavu.. Až potom si   ho Will Smith začne vážit a   dokonce mu řekne jmémen... A   sám Will má v sobě taky   kusy robotických součástek   po autonehodě, které mu   zachraňují život.   Nenáviděl roboty, protože   zachránili jeho na místo   malé holčičky, která se   utopila v autě spadlém do   řeky.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Výborná , skvělou akcí ,   výbornými triky a   neuvěřitelným spádem   obdarovaná žánrová   chuťovka s výborným Willem   Smithem , krásně naivní   Bridget Moynahan a   sympatickým robotem , která   se oprávněně stala jednou z   nejoblíbenějších sci-fi a   zaujímá čestné místo v   mé top 25. 92%
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Příjemná sci-fi akční   paráda od Alexe Proyase. Doba   2035 se blíží :)) uvidíme   zda některá z technologii se   bude blížit k naší, nic   není nereálné. Jaký je   rozdíl mezi filmem a   reálným světem? Za chvíli   už žádný, vše se rodí z   lidské fantazie a okolních   věcí, které nám dávají   podklad k tomu, abychom   začali svět vnímat a brát   opravdu vážně. Kde končí   lidské možnosti? Jsou   nějaké hranice ? Zde nám   snímek ukázal a asi nejlépe   přiblížil dobu, kterou   bychom mohli někdy zažít a   když né my tak naši   nástupci. Alex Proyas   ztvárnil robota jako   jednoduchou věc, prostředí   nijak zvlášť nezměnil. I   dnes už máme roboty ještě   nejsou tak inteligentní, ale   doba pokročí a všem dnům   bude jinak. Jinak Will Smith   pro roli stvořený s lehkým   vtipem paráda.
Tristan_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2007
V roce 2035 se roboti stali   naprosto běžnou součástí   lidského života. Asi jako   dnes mobilní telefony.   Téměř každý si ho může   dovolit, takže pokud ho   nemá, je to protože nechce.   Nejen že pomáhají lidem ve   všech těch nudných   činnostech, ale také jim   třeba zachraňují životy.   Aby se nevymkli kontrole,   musí dodržovat tři   důmyslně vytvořené zákony   robotiky, které zaručují,   že budou jednat vždy v   zájmu lidí a neobrátí se   proti nim.
mancika.n
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Já, Robot je výborný   pohľad do budúcnosti .   Veľmi pôsobivý a   vzrušujúci sci-fi film   nechýba mu akcia ani humor,   rozhodne som sa pri tom   nenudila . Niektoré efekty   sú naozaj úžasné.
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2005
Jak se zapne červená zdrhej
Klasika od Asimova perfektně   zfilmovaná a bezchybný Will   Smith. Kdo nečetl povídku je   do poslední chvíle napnutý   jak to dopadne, a my co jsme   ji četli si můžeme   vychutnávat všechny ty triky   a herecký koncert Willa   Smithe, který dokazuje, že   dokáže uhrát i vážnou   roli.
Sparta33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Luke
Vynikající film...!! Jak   jinak WSmith...je   skvělej.....zajímavý   scénář,triky....akce.....pr   ostě super podívaná z roku   2035 tuším..nějak   tak....zkrátka budoucnost   bude zajínmavá....asi....)
bud.spencer1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2009
Ikdyž je tohle Thriller a já   jsem spíš zviklý na Willa   Smitha jako akčního   srandystu (např. ve filmu   Hancock), tak mě to mile   překvapilo. Těch chyb ve   filmu, o kterých píšou   leckde na internetu si   nevšímám a sem tam se ten   humor objeví, takže hurá a   já jsem rád že jsem tohle   vůbec viděl.
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2009
Will Smith proti vzpouře strojů...
U tohohle sci-fi jsem se   skvěle bavil! Parádní   akční scény se skvělými   nápady (bitky robotů a   honička s obřím   přepravníkem se vyrovnají i   druhému Spider-manovi),   efekty taky bezvadný a design   robotů i všech těch   ostatních udělátek   (včetně aut a budov) mě   jednoduše nadchl. Prostě   výborná zábava. Alex Proyas   se mi začíná fakt líbit...
kyushi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Klasický nápad skvělé zpracování
Asi každý ve škole tento   název slyšel, ale toto   zpracování mě docela   zaujalo. A Eddie Murphy v   hlavní roli je opravdu   dobrej;-) Podobná akce a   běhání jako Men In Black,   technologie, zbraně,   počítače a dobrý humor -   tak to je to co tento film   nabízí.
sniki88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2008
je to super pribeh super herec   a super sceny will smith sa   fakt ukazal ze patri medzi   elitu hercov a este to ze je   to podla knihi spred asi   100rokov je super
mijala
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Willa Smitha mám velmi   rádá, tak že sem doufala,   že mě tento film nezklame.   Naštěstí se tak nestalo.   Willovi tahle role sedla. Je   to hodně povedený film.   Dobrý děj s nečekanými   zvraty. Vizuální efekty se   jim podle mě fakt povedli,   roboti jsou jako živý.
Renekwolf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Perfektní zážitek
Prostě nej film! Film už na   začátku začíná být   zajimavý a ty hlášky.   Prostě super, už nevím co   bych dodal.
Auri
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.4.2017
Nejoblíbenější film od   dětství, dá se na něj   dívat pořád dokola, i když   znáte každou hlášku. Na tu   dobu je výborně zpracovaný.   Jeden z nejlepších filmů   ever.
A za to   "fantasy" v   kategorii bych někomu vrazila   pořádnou facku.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Volně natočený sci-fi   snímek podle autora Issaca   Asimova, který si z povídky   vypůjčil hlavně tři   zákony robotiky.Přesto se   jedná o krásnou akční   smršť s velkou porcí   digitálních efektů a   paranoidním Willem Smithem.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.7.2018
║Rozpočet   $120miliónov║Tržby USA   $144,801,023║Tržby   Celosvetovo $347,234,916║   Režisér Alex Proyas nenechal   nič dlžní svojej povesti a   predviedol nám svojou   zručnosťou jednu z   najpodarenejších   popcornoviek. Aj keď   základom filmu sa stávajú   triky, príbeh je stále na   prvom mieste a ani na   chvíľku neskĺza do nejakej   samoúčelnosti. A Will Smith   konečne v poriadnej úlohe po   dlhej dobe od Verejného   nepriateľa. Film čo každým   ďalším pozretím naberá na   sile. /90%/
charlie1612
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2010
Bohužel, Isaac Asimov tento   film nemohl vidět (zemřel v   roce 1992), ale jistě by z   něj měl radost. Přestože   tvůrci filmu z Asimovovy   povídkové předlohy   vycházejí jen ideově,   obsahuje všechny podstatné   myšlenky jeho tvorby –   především pak dokonale   rozpracované tři zákony   robotiky, dnes brané jako   základní postuláty –   převedené v napínavý a   vtipně převyprávěný   příběh. Will Smith je pro   podobné postavy jako   stvořený a triková část   se rovněž povedla. Je to   povedený film a výborná   podívaná.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2007
Jsem rád, že film splnil má   očekávání, tedy kvantum   dynamické akce, dokonalá   vizuální stránka a   jednoduchá dějová linie,   jež má s předlohou   společné (jak už někdo   podotknul) jen ty „tři   zákony robotiky“. Já   osobně se domnívám, že   nějaký do hloubky   propracovaný příběh či   větší inspiraci knihou   nikdo neočekával, jelikož   Proyas hraje jako vždy   především na efektní   vizáž. Zkrátka, kdo chce   děj a hloubku, ten zhlédne   Minority Report, kdo chce to   druhé, přečte si knihu.   Zbytku a mně stačí Smith v   bezvadné formě s parádními   teniskami, krásnou ženou po   svém boku a zásobou   ironických hlášek.
netopir55
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2009
Detektiv Spooner nemá rád   roboty a snaží se jim   vyhýbat.Do domácnosti mají   přicházet noví roboti,aby   nahradili starších.Robotů   se zmocní počitačový   systém Vicky,která začne se   zabíjením lidstva.Jeden   robot je jiný.Zdají se mu   sny,má méno Sonny a údajne   zabil i otce robotu Doktora   Lanninga.Spoonerovi chce pomoc   a on ji nakonec   příjme.Skvelý film o   robotoch,který se jen tak   nevidí.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.10.2009
Skvěle propracovaný snímek   .Roboti zapadli do světa nás   lidí bez problémů ale jak   se stává vše dobré se dá   využít i zcela   naopak.Skvělé obsazení tomu   dodává i něco navíc.
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2010
I když nejsem nijak zvlášť   fanoušek sci-fi, tohle byla   výjimka. Film se mi líbil.   Navíc má strašně ráda   Willa Smithe, takže to k tomu   ještě pomohlo, ale prostě   super. Tady se nám   představuje úplně nový   svět, ve kterém se roboti   nacházejí skoro v každé   domácnosti, řídí se 3   zákony, které nesmí   porušit a mají rozum skoro   odpovídající člověku.   Alespoň Sonny měl. ;) Kdyby   to bylo tak jednoduché a   každá končetina, o kterou   přijdete, by mohla být   nahrazena mechanickou   součástkou. :) Kdo ví, jak   to tady bude vypadat za 50, 60   let!
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Velmi dobrý film. Will Smith   se na roli sympatického   detektiva opravdu hodí.   Celý ten futuristický svět   je celkové velmi dobře   vykreslen.
Warrior7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2010
Will Smith a sci-fi/fantasy?   Jaasaaan ;) Tohle spojení   vždycky bude fungovat ;) Jako   drsňácký detektiv, který   se snaží upozornit na   možnou vzpouru strojů v   daleké budoucnosti sedl Smith   výborně. Ovšem nejsou to   jenom tvrdé řeči a gesta,   nereálná technologie, či   samotní roboti, co tento film   dělají výjimečným ;) Je   to především poselství,   které se nám   prostřednictvím tohoto filmu   snažil Alex Proyas sdělit. A   to sice, že vše, co v   budoucnu sami vyrobíme a   zotročíme se jednou může   obrátit proti nám. Člověk,   který se nad tím aspoň   trochu zamyslí na to příjde   ;) Skvělý film!
leva2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Pro mě osobně nečekané   překvapení a asi nejlepší   sci-fi za posledních cca 5-6   let, možná i déle. Will   Smith sice není žádný   skvělý herec (i když on   sám a jeho skalní   příznivci se mnou jistě   nebudou souhlasit), ale   charizmatu má na rozdávání   (o čemž přesvědčil i   dříve, když zachraňoval   třeba Den nezávislosti, nebo   nezachránitelný Wild Wild   West) a pro podobné filmy je   to ten správný prototyp   "cool" hrdiny.   Nejlepším hercem byl ovšem   robot Sonny - jeho mimika se   rozhodně vyrovná té   "stallonovské"   (promiň, Sonny) a měl bez   diskuze nejlepší dialogy ve   filmu. O trikové stránce lze   pět jen samé superlativy -   byla excelentní, což   bohužel ještě stále není   v podobném typu filmů   pravidlem. Děj sice není   nijak komplikovaný, ale to je   nakonec jen dobře, zajímavá   myšlenka ve filmu i tak   rozhodně je a finální   scéna by každopádně měla   stát divákovi za   zamyšlení.
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Výborná, skvělá efektní   sci-fi akční podívaná se   strhujícím nábojem.   Výborně propracovaná   jednoduchá dějová linie,   nabitá dynamickou sekvencí.   Vynikající herecké podání   postavy Willem Smithem i když   se přiznám, že jsem tohoto   herce v době jeho začátků   moc v lásce rozhodně neměl.   Postupem času a jeho novými   filmy jsem svůj názor na   něj přetvářel a tenhle   snímek tomu jen dopomohl.
kaylin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Sci-fi založené na   Asimových třech robotických   zákonech s Willlem Smithem?   Tak tohle jsem si nemohl   nechat ujít a jsem vážně   rád. Skvělé sci-fi o   robotech a lidech i o tom, že   na první pohled se věci   zdají úplně jinak, než   jakými ve skutečnosti jsou.
Ziidgaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2004
Na film jsem původně   nechtěla jít, protože   název zaváněl druhem   filmů, které mi moc   neříkají. Jaké bylo ale   mé překvapení, když mi byl   předložen zajímavý   příběh. Film s dobrými   efekty a svižným tempem.   Určitě nelituju, že jsem   tento film viděla.
Jen... nejspíš jsem moc   nepochopila poslední   scénu... Co tím chtěl   básník říct?
KRAJTA.POLIVKOVA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Skvělá , ucelená,   dynamická, strhující   kombinace všeho důležitého   co má mít pořádná sci-fi.   Námět od jednoho z   nejlepších spisovatelů   sci-fi I.Asimova, mistr Smith   v hlavní roli, budoucnost ,   roboti, zlo , dobro, horizont   událostí a hranice mezi   dobrem a zlem, tak rozmazaná,   že jen těžko definovat ,   kde jedno končí a začíná   druhé. Jak to dopadne, když   někdo jen tak překročí   zákon? A jak to dopadne,   když je to jeden ze tří   zákonů robotiky? Nelze   striktně říci,to se nemělo   stát, potřebuje to   zamyšlení, proč se to   stalo, a co by se stalo ,   kdyby se to první nestalo.   Popis zatím dost   nesrozumitelný, ale film ,   ten je tisíckrát lepší, to   mi věřte, nenajdete v něm   jediné místečko, kdy byste   si řekli, tak teď je čas na   cigárko, stejně mi nic   důležitého neujde, budete   neustále v napětí,   neustále pozorní a spolu s   detektivem budete postupně   však za dosti akčních   událostí odhalovat tu   skulinku, kterou se k vám   snaží proniknout pravda,   myšlenka , která byla nucena   se zamaskovat mnoha podivnými   činy a dokonce jednou   sebevraždou, a nebo to byla   vražda? Film má snad   všechna plus, které mít   má, perfektní scénář,   dost dobrou kameru a velmi   sugestivní a vtahující   atmosféru. Zkrátka všeho   nechte a pusťte si tohle   sci-fíčko, možná i zarytí   odpůrci tohoto žándru   změní názor...nábojový   potenciál tohoto filmu je   opravdu hyperobrovský.
Jekky
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Jsem ráda že se jim ten film   povedl Will Smith je   neodolatelný a akční jak   snad nikdy moc se jim to   povedlo
Duster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Sice trochu něco jiného,   než jsem původně očekával   (zvlášť poté co jsem   přelouskal hafo příběhů   pana Asimova), ale přesto   jsem nemohl být nespokojen.   Svižný film, který nijak   zvlášť nemoralizuje nebo   nefilozofuje, "jen"   se snaží pobavit. Autoři   použili některé motivy   (roboti, tři zákony robotiky   a úvahami nad jejich   dodržováním) a jména   postav (dr. Lanning, dr.   Calvinová), ale jinak se   předlohou nenechali nijak   zvlášť svazovat, což je   možná nakonec dobře,   protože jsem se skutečně   bavil, i když jinak než u   knih. Vizuální podoba   snímku je jednoduše   fantastická a scény ve   městě nebo s roboty jsou   prostě dechberoucí. Film je   veden v lehkém duchu, akce   střídá akci, hláška   hlášku a člověk se   jednoduše nestačí nudit.   Ústřední trio Smith,   Moynahanová + robot Sonny je   nadmíru sympatické,   zápletka je jednoduchá, ale   přesto nakonec poměrně   překvapivá a máme tu   nakonec i něco k zamyšlení.   Celkově vzato patří tento   film určitě do top sci-fi   posledních let.
Michal1667
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.9.2006
3 zákony robotiky
Od Assimova jsem četl snad   vše a ani jsem nedoufal že   dojde k nějakému přepsání   jeho konkrétního díla.   Například série Nadace si o   zfilmování přímo říká,   ale myslím že to bude   stejný oříšek jako byl   donedávna Pán prstenů dokud   nepřišel NĚKDO, kdo to   dokáže! Zde si tvůrci   vytáhli myšlenku 3 zákonů   robotiky které jsou velmi   logické a stroje by ji měli   chápat, ale mnoho tvůrců   sci-fi ve svých pracech již   mnohokrát laborovalo s   myšlenkou superinteligence,   která dokáže s těmito   zákony manipulovat dle svého   uvážení a vystavět si své   vyšší morální zákony jak   ochránit nebo zničit   lidstvo.
Film je   povedená strhující   dynamická akční podívaná   kde není hluchého místa,   dobré herecké výkoni a   pěkné vizuální efekty. Jen   mě po celou dobu hryzalo to   jak jsou roboti napájeni a   kde berou energii, ale to už   bych byl velký hnidopich...   kdo neviděl podívejte se.
power
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2005
film patři mezi nejlepsi   filmy science fiction jake sem   videl.dokonala zapletka.moc   moc robotu skvela je i   vizualni stranka film je cool.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2008
jednoduché,a přitom ne   bezduché. takto si   představuji akční sci-fi!   logicky vystavěný píběh,   který nemusí být extrémně   zamotaný, skvělé efekty a   propracované akční scény.   film nemá hluchá místa a   udrží pozornost po celou   dobutrvání. No a koec konců   na hlavní hrdiny se také dá   koukat.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2011
Will Smith a roboti,proč   ne.Svižně a dle mého   nápaditě akční   sci-fi,která má   napětí,dobrou akci a   maličko přehnaný konec.I   tak se mě film líbil.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2012
film z doby kdy už veškeré   služebnictvo lidem jsou   roboti, poslušní , bez   rozumu, až jeden se   polidští a způsobí hotovou   revoluci
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Hodně povedená akční   jízda s výborným Willem   Smithem. Je sice pravda, že   zatvrzelý fanoušci Asimova   budou zklamaní a možná i   rozčílení, že se režisér   moc nezabývá nějakou   psychologií ale kdo chce   vidět parádní sci-fi s   dokonalými efekty a   sympatickým hlavním hrdinou   tak má možnost.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.3.2012
Od filmu jsem čekal jen   podprůměrnou nudnou sci - fi   o ničem. Ale překvapil.   Kromě zajímavého příběhu   přináší skvělé triky,   pěkné zpracování robotů a   cool hláškujícího   akčního Willa Smithe, který   má fakt úžasnou motorku. V   posledních několika letech   se určitě jedná o jedná o   to lepší v daném žánru.   Nejvíc mě bavila hra na   kočku a myš mezi tisíci   naprosto stejnými roboty.   Celý děj jsem se skvěle   bavil, film opravdu dokáže   zaujmout. A co, že tam je   pár nedůležitých   slabších míst, když je má   každý film. 85%, jedna z nej   sci - fi.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2011
Dobrý akční sci-fi   obsahující zajímavý   příběh, dobře provedené   akční scény, skvělé   výkony a varování...
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.7.2005
Skvělá akční sci-fi se   zajímavým příběhem. Film   je po celou dobu velice   svižný a člověk se nenudí   a to především díky   strhujícím akčním scénám   (hlavně ta v tunelu) a velmi   dobrým vizuálním efektům.   Vtipné hlášky Willa Smithe   pobaví, ale nejvíce   sympatií si u mě získal   robot Sonny ;)
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
I, Robot se skvělý, humorně   vyložený pohled do   budoucnosti bez jakýchkoli   předsudků. Některé efekty   jsou vskutnu pozastavující,   nemluvě programu, který si   tři vštěpované zákony   začne vykládat po svém.   Filmeček se povedl i proto,   že je humorný, nechybí   akce, rozhodně jsem se u toho   nenudila, což považuji za   největší pls.
sakro
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2011
mobilem to začíná ....
…. a takhle to může   skončit. Technický rozvoj je   sice věc krásná a jistě i   záslužná, ale kdo pohlídá   její nezneužití. Prozatím   se to nepovedlo v žádném   oboru lidského konání,   proto tomu nevěřím ani   tady. Vždyť už i dnes jsme   každý z nás obyčejným   mobilem vysledovatelní v   každém okamžiku. Mám rád   respektování ochranné   vrstvy své osoby, proto   nejsem přítelem jakéhokoliv   zařízení připomínající   Orwellova Velkého Bratra. Ze   stejného důvodu považuji   tento film i tak tak trochu za   pozvednutý ukazováček pro   lidstvo. Je to snímek s   poměrně jednoduchým, a tedy   přehledným, ale velmi   působivým dějem. Je dost   průhledný, ale přesto   obsahuje pár překvapivých   momentů. Je plný velmi   dobrých filmových efektů,   ale přesto se v něm   dočkáme pár trikových   záběrů jakoby   vystřižených z velmi   laciného „béčkového“   filmu. Opět nám   (pokolikáté už) připomene   základní zákony robotiky   Isaaca Asimova, které jsou   tak nepřekonatelné, až   využijí, zneužijí a   pohltí samy sebe. Will Smith   patří k mým oblíbeným   hercům, tady mi však vadilo   jeho neotřesitelné   supermanství. Jinak je však   film příjemný a velmi   rychle uběhne, mám však   obavu, že už se k němu   nevrátím. Přesto rád   doporučím.
ZuzikD
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2009
Tak to bylo opravdu dobré.   Will Smith ztratil celou ruku,   narostly mu svaly jak z ocele   a šel lovit roboty. Při   tomto filmu jsem měla chuť   přečíst si nějaké Asimovi   povídky, ale nevím jestli   bych nebyla zklamaná že   neodpovídají filmu, tak   možná zůstanu u té chutě   a zas se někdy kouknu na   tento zajímavý a dobrý   filmík.
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2016
Scifi
Já,robot je výborný scifi   film z fiktivní budoucnosti s   Willem Smithem v hlavní   roli.Ztvárnil zde detektiva   Spoonera.Tento detektiv   pátrá po robotovi,který se   vymkl kontrole...Hodnotím   tento skvělý film 80   procenty.
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2005
tak tohle melo neco do sebe.je   tam akce a roboti sou pekne   udelany.je to demolition man a   men in blek v jednom.
michaeljameson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Když jsem v televizi viděl   ukázky - tak už dopředu   jsem film odsuzoval za laciné   triky, ale ihned po   shlédnutí celého filmu jsme   změnil názor a dávám osm   bodů. Jedinné co bych zde   snad vyčetl, je přehnané a   nereálné skákání z auta   na auto při honičce Smitha s   roboty, ale je to sci-fi, tak   se není čemu divit..
DeWitte
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Will Je dobrej
Hrozne moc mám rad filmy   Willa Smithe.Tenhle herec   zvladne zahrat   cokoliv...nedavno dokázal ze   je herec nejen do akcnich   filmu a to ho vyzdvihuje mezi   hereckou spicku..Jen tak dal!!
Beruska123
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Velmi hezký film o   budoucnosti   moccccccccccccccccccccccccc se   mi líbil viděla jsem ho asi   5x a faaaaakt hezký           Můžu jen   doporučit
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.6.2022
Trochu depresivní vize   možné budoucnosti jejíž   tvůrci se v ději bohužel   nedokázali oprostit od   několika klišé, ale z mého   úhlu pohledu je to dobré po   stránce filmařského   řemesla a také herecky.   Příjemným překvapením pro   mne byly hlavně výkony   herců druhého sledu. Od   Willa Smithe se očekává   prvotřídní kreace, ale   James Cromwell, Chi McBride,   Alan Tudyk nebo Bruce   Greenwood nejsou takové   hvězdy, aby se to u nich dalo   brát za samozřejmost. Ve   výsledku tedy u mne   spokojenost a dojem, že tohle   sice není žádná   extratřída, ale určitě   nadprůměrný biják.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Perfektný scifi film!!! Will   Smith, SUPER!!!Špeciálne a   zvukové efekty, Výborné!!!   K tomu navyše skvelá   atmosféra pri sledovaní.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.4.2008
Film s obrovskym   potencialom,ktory bohuzial   podla mna zostal   nevyuzity.Will Smith,ktory si   v poslednej dobe sci-fi   oblubil je standardny,ale   pribeh je zdlhavy a miestami   az nudny a nelogicky a ostatni   herci sa v pribehu skor   stracaju.Moynahan sluzi skor   na okrasu a posobi velmi   krcovite a neprirodzene.Da sa   pozriet,ale opakujem-skoda   nevyuziteho potencialu,ktory   knizna predloha Isaaca Asimova   ponukala.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.7.2012
Na blockbuster velmi dobrá   práce. Znamená to ale   zároveň i rezignaci na   nějaké hlubší myšlenky a   soustředění se na akci a   efekty. Pokud tohle   obdivovatel knižní předlohy   přijme, může se slušně   bavit. Jsou tu zajímavá   místa, ale i nemálo   hollywoodských stereotypů.
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Nejsem příznivcem sci-fi.Ale   tento snímek má něco do   sebe.Příběh je   chytlavý,napínavý i   dojemný.Will Smith předvedl   solidní výkon a je   vidět,že herecky zraje jako   víno.Tak mě napadá stane se   někdy tato vize opravdu   skutečností?Kdo ví....
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2013
Není to sice   nejzářivější vize   budoucnosti, ale je to   dokonalé varování. A jako   film velmi slušné...
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.2.2005
Kvalitní akční sci-fi s   cool týpkem Willem Smithem v   hlavní roli. Společně s   Bridget Moynahan tvoří velmi   zajímavý ústřední pár, a   velmi hezky to mezi nimi   jiskří. Doslechl jsem se,   že pro fanoušky Isaaca   Asimova to bylo velké   zklamání z důvodu   pozměnění příběhu.   Jelikož já fanouškem   Asimova nejsem, můžu   hodnotit jenom pozitivně.   Našláplý a zároveň   inteligentní film.
Bouvard
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2004
Robot krájejcí cibuli a   odpadliště starých verzí   robotů si budu pamatovat,   zbytek asi brzy zapomenu.   Napínavé.
Ramax
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2005
Vzpoura robotů proti lidem -   tak to jsme tu už měli   několikrát. Hodní roboti s   modrým světlem, zlí s   červeným - to abychom v tom   měli hned zpočátku jasno...   ale to jsou snad jediné dvě   věci co by se dali okamžitě   vytknout. Našli by se   určitě i další malé   chybky. Co je ale   důležitější, není při   sledování filmu čas je   hledat. Má to spád, Will   Smith je dobrý a dá se na to   koukat. Určitě stojí za   shlédnutí. Pro fanoučky   sci-fi skoro povinnost.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.9.2010
Já, robot
2. shlédnutí - 6/10
Úplně jsem zapomněl že   už jsem Já, robota viděl a   podíval se na něj znovu.   Jako oddychovka paráda, ale   na podruhé už si člověk   všímá více detailů...

1. shéldnutí -   7/10
Snad   nejslavnější povídková   sbírka Já, robot od Issaca   Asimova se konečně dočkala   zfilmování. Jelikož   jednotlivé příběhy jsou na   celovečerák moc krátké,   nechali se filmaři inspirovat   jen třemi slavnými zákony   robotiky. Doufám, že nás po   tomto úspěchu čeká i jeho   neméně slavná Nadace   (opravte mě, jestli už   někdy byla převedena na   plátno).
Will Smith,   poté co si získal image   akčního drsňáka, kterému   nechybí smysl pro humor   ("Mizerové",   "Man in Black",   "Den   nezávislosti"...)   získává čím dál tím   větší prestiž. Herectví   mu jde a tento druh rolí mu   opravdu sedí. Někde jsem   četl, že je   nejžádanějším hercem   současnosti, docela bych tomu   i věřil. Už jen ty jeho   svaly, závidím:) Dokonce i   takový štěk tu má Shia   LaBeouf, ani bych se nedivil,   že úspěch, který I, Robot   sklidil, mu otevřel vrátka k   hlavní roli v   "Tranformerech".
A k samotnému snímku:   akce se nám tu rozjíždí   hned od začátku a téměř   vůbec nepolevuje, žádná   hluchá místa a v reálu to   vypadá tak, že se bavíte   až do samého konce. Hlavní   myšlenka mi tedy nepřišla   až tak nějak extra   geniální, přesto jsem se   ale nenudil a skvěle se   bavil...
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2019
Efektní, akční a technicky   povedená sdi-fi se   zajímavým tématem. Přesto   se film nestane asi žánrovou   klasikou.
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.2.2018
Zanedlouho..?
Scénář je poněkud   schizofrenní: na jedné   straně primitivní příběh   na téma osamělý policajt   proti armádě robotů se   všemi klišé, co k tomu   patří, a na druhé mnoho   inteligentních detailů,   které vytvářejí   znepokojivý spodní proud. Od   herců v akčních filmech nic   nečekám, tady příjemně   překvapil robot Sonny. Alex   Proyas je solidní režisér,   ale k jeho temným sci-fi se   pramálo hodí různé   hlášky a podobné nesmysly.   Vrcholem jsou efekty a   výprava, které v mnoha   směrech vycházejí ze   současného stavu vědeckých   výzkumů a s výjimkou   Sonnyho psychiky (to je čirá   fantazie) je uvěřitelně   rozvádějí v horizontu   dalších třiceti let.
Emzak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.9.2004
Na film Já robot, jsem se   docela těšil, jelikož to je   jedeno z nejlepších děl od   Issac Asimova. Jaké bylo ale   mé zklamání, když jsem   měl konečně tu   příležitost ho shlédnout,   byl jsem mírně řečeno   zklamán. Podle mě je tato   dosti poupravená verze v   Hollywoodském stylu urážkou   autora, stejně jako se to   již několikrát povedlo   například v případě   Heinleina. Dokud nebude   scénář sci-fi románů v   takové podobě, aby se   zatraceně moc neodlišovala   od předlohy, nedočkáme se   lepších výtvorů a   rozhodně se nemáme již na   co těšit. Předělávky   dopadávají většinou uboze.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42477minih42477Král dobyvatel (2005) 
The King Maker n
minih34009minih34009Šestý batalion (2005) 
The Great Raid n
minih3580minih3580Barbar Conan (1982) 
Conan the Barbarian n
minih147668minih147668ARQ (2016) 
ARQ n
minih42097minih42097JAG (1995) [TV seriál] 
JAG n
minih63130minih63130Transformers 3 (2011) 
Transformers: Dark of the Moon n
minih32647minih32647Waterloo po česku (2002) 
n
minih46527minih46527Podnájemníci (1976) [TV inscenace] 
Podnájemníci n
minih23890minih23890Zlatí úhoři (1979) 
Zlatí úhoři n
minih41870minih41870Beowulf: Král Barbarů (2005) 
Beowulf & Grendel n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Já, robot 2 (2016)

 Já, robot 2 (2016)
Já, robot 2 n
I, Robot 2
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

TV Program

ČT1 - Josef Lux - Kříž...

01:15 - 02:15

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Prahou podzemní drahou

01:25 - 02:05

18 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Nebe a dudy (1941)

00:45 - 02:40

58 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Hlava rodiny (1991)

00:55 - 03:10

48 minut již uběhlo
87 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697951
Fotografií: 764381
Plakátů: 376831
Obsahů a biografií: 178347

Poslední komentáře

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Svatyně (2022) [TV epizoda]

Svatyně
Pustil jsem se do sledování   druhé série seriálu HALO,   ačkoliv první řada byla pro   mně spíš lehký   nadprůměr. První díl   druhé série se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10