Duben
ohodnotit

Rogue One: Star Wars Story

Rogue One: A Star Wars Story

Rok:
2016
Délka:
133 minut
Premiéra v ČR:
15.12.2016

Komentáře k filmu Rogue One: Star Wars Story

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2017
Rogue One: Star Wars Story
Popravdě jsem se docela bál,   co z toho vznikne. Teď jsou   tu samozřejmě zarputilí   fanoušci Star Wars, co   řeknou o všem co se kdy   natočí že už to není ono,   pak ještě režisér Gareth   Edwards, jehož poslední   snímek "Godzilla" o   sobě mohl říci snad že má   dobře zvládnuté efekty,   zbytek bída, a ještě ke   všemu herecké obsazení,   které až na výjimky je dost   neznámé, člověk tedy   vůbec netuší, co čekat.
Ale naštěstí vše   dobře dopadlo. Podařilo se   nabudit patřičnou   atmosféru, dostat se mezi   díly tři a čtyři,   protlačit tam pár cameo a   odkazů na zbylé filmy,   prostě vše co správný   fanoušek čekal. Navíc nám   to objasní i nějaké ty   nelogičnosti, na které   vždycky všichni nadávali, v   podstatě se jim to fakt   povedlo.
Nějak tak   tuším, že série Star Wars   se potáhne do nekonečna. Je   to jako s James Bondem. Také   jednou za rok, dva, tři,   přijde do kin nový. Vy víte   že uvidíte to co jste již   viděli, jen v jiném   podání, ale to vůbec   nevadí a stejně na toho   Bonda vyrazíte. Se Star Wars   to teď budu mít úplně   stejné...
tomas.sulc.754
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2016
kino
dlouho jsem v kine nebyl (ani   nepocitam) a tak asi hodnoceni   není uplne objektivni (na   druhou stranu me tam stvali   navstevnici co porad musí z   necim sustit a něco   pojídat/popijet, co se   rehtaji uz při naznaku vtipu.   film ale hodnotim jako skvele   profesionalne udelany, vykony   hercu paradni, pribeh dotazeny   dokonce. zkratka neprustrelne   alibi. jako velky klad si   miyslim ze je to ze jsem film   videl v puvodnim zneni s   titulky (zcela umyslne a při   smyslech), ocekaval jsem   skvely zážitek a nechtel   jsem si ho kazit ceskym   dabingem.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2016
Plný počet bodů
Ještě jsem tu nikdy nedal   plný počet bodů. Tomuhle   filmu jsem je dal ze dvou   důvodů. Jednak napravil můj   poněkud rozpačitý dojem z   epizody VII a Druhak je ten   film opravdu dobrý a dokonce   lepší. Epizoda VII byla   jistě zajímavá a pěkná.   Byla to naprosto totální   vykrádačka a celá ta   zabíjácká planeta byla   prostě nesmysl odporující   sci-fi, fantasy a všemu   dalšímu. Přesto patřím k   jedněm z mála lidem, kteří   ji nezatracují. Rogue One je   sice jen vsuvka mezi dvěma   epizodami a všiml jsem si,   dokonce hned na poprve, že je   tam jeden opravdu zvláštní   detajl, který neodpovídá   dalšímu vývoji, ale nebudu   ho prozrazovat, abych   nevyzradil děj. Každopádně   je v tom filmu všechno, co v   epizodě VII. Abrams natočil   opravdu dobrý film, ale   restartu Star Treku se to   prostě nevyrovnalo, což je   jistě škoda. Tento film toto   napravuje a dává nám   možnost nahlednou do doby   mezi epizodami III a IV a   dotvořit si tak zase další   kousek příběhu. Určitě   doporuji všem, kdo mají Star   Wars rádi.
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2018
Iné Star Wars. A výborné!   Odvážne, ale skvelé   obsadenie často   neopozeranými tvárami,   obzvlášť pri hlavných   postavách, ktoré nie sú   žiadni vyvolení Jedi, ale   obyčajní smrteľníci,   ktorých osudom je splniť v   ságe jedinú, ale o to   dôležitejšiu úlohu. K   prasknutiu našlapaný spád s   rôznorodou a fantasticky   epickou akciou. Krásne,   kreatívne nadizajnované   lokality a do nich   koulervúcne zakomponované   dianie (obrí ATATs na   maledivskom "atole"   sú oživeným detským snom).   Vydarené epizódky kultových   SW postáv s vypointovaným   dejovým prepojením na prvú   trilógiu. A konečne pútavá   a hutne dramatická spleť   väčšieho množstva postáv,   z ktorých každá má svoju   dôležitosť a ktorých činy   definujú piliere prvej   trilógie. Toto proste   napísali ľudia, ktorí   milujú Star Wars, ale tiež   vedia dramaturgicky pracovať   s postavami a príbehom v   iných, než iba pohádkových   mantineloch. A mytológiu SW   univerza nevykrádajú, ale   dopĺňajú a rozvíjajú.   Bravo!
milujufilmy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2016
doplňující kousek
Tento film je poslední kousek   skládačky ze starší série   SW doplňuje to události v   době stavění hvězdy smrti   a musím uznat že se to   povedlo o hodně víc než   star wars síla se probouzí .   Příběh je výborný dabing   není špatný jenom u vadera   bych dal v českém dabingu   drsnější hlas(ale díky   bohu že v americkém zneni   daboval Earl Jones který   daboval dartha vedera od   začátku do konce stare   série star wars   )....podstatě celý film je o   tom ze hledají plány hvězdy   smrti a sem tam ňaky souboj   až posledních 20 min je film   přepichován akcí a mini   scény s vaderem jsou   výborné. Verdikt:film je   výborný příběh silný a   velmi zaživny pro fanouška   sw je to poklad i pro   pokročile začátečníky je   to výborný film ale pro   nováčky doporučuji po   shlédnutí prvních dílů od   1 do návrat jediho aby v tom   neměli guláš.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.8.2017
Být stormtrooperem, je to nenevděčnější povolání v
v celém vesmíru...
Tihle chlapci totiž celý   den pobíhají ve svém, sic   slušivém,leč hnusně   bakelitovém oblečku, nevidí   přes to, dýchat se v tom   nedá, ale přitom je sejme   jakákoliv ranka od laseru,   nebo kopačka od karatisty.   Ještě, že je těch chlapců   tolik.
Ale teď   vážně. Tvůrci Rogue One   dali dobrovolně hlavu na   špalek. Strčili totiž svůj   příběh přímo doprostřed   legendární ságy. Tedy i s   vědomím, že příběh   vůbec nemusí nakonec být   napínavý, protože všichni   vědí, že to dobře dopadne.   Navíc skalní fanoušci   bývají hákliví na   jakoukoliv chybku. A konečně   spáchali tvůrci megahřích   tím, že si do projektu   nepřizvali žádné hvězdy.   Mohlo to dobře dopadnout?   Mohlo a dopadlo.
Divák   má sice ze začátku trochu   potíž se sžít s novými   hrdiny, ale děj se odvíjí a   navíc nám s přílivem   sympatií pomáhají staří   známí, jako je Darth Vader,   miláčci R2D2 a C3PO a v   neposlední řadě z pixelů   uplácaná Leia Organa, mladá   a krásná, jako kdysi.
Pro mě je tenhle filmík   milým překvapením a to   hlavně díky jeho druhé   polovině. Doufám, že jste   si nové hrdiny moc   neoblíbili, protože moc jich   nezůstalo...
p.a.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2017
Hurá!!
Takže nečekal jsem nic,   spíš průšvih než dobrý   film. Ale byl jsem příjemně   překvapen. Postupně jsem si   zdejší hrdiny oblíbil. Jen   škoda, že zdejší hrdinové   a záporáci nebudou dále   využiti. No a nakonec přijde   i Darth Vader. Rozhodně   tenhle film nijak nesnižuje   kvalitu základní série. Ba   dokonce se podle mě řadí   mezi to nejlepší co zatím   ve filmovém světě Star Wars   vzniklo.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2017
Velice zajimave navazani na   predchozi serie, filmu nic   nechybelo a trikove prvky a   efekty na top urovni jako   vzdy, dej take bezva...za me   super a tesim se na dalsi.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2020
Příběh je zařazen jako   vedlejší linie hlavní řady   Star Wars, konkrétně krátce   před epizodu IV (tedy první   natočený díl ságy Star   Wars). Podle mého názoru   celkem dobře využívá   námětu a rozvíjí jej do   dalšího příběhu mimo   hlavní větev. Proti   hlavnímu proudu, který je do   určité míry odlehčen   nadsázkou, je toto dílo   „umravněno“. Příběh je   celkem dobře čitelný,   vizuální efekty jsou velmi   dobré, různé artefakty   odpovídají hlavní linii.   Tato epizoda dává šanci   novým hrdinům – hercům   – kteří odvedli   odpovídající výkon.   Zajímavým faktem je, že   hlavní hrdinové zahynou –   v této sáze to nebývá   zvykem.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2020
Tak tu máme zase hvězdu   smrti a samozřejmě   záchranu všeho na co   dosáhne. Akční bez nudného   vysvětlování kde akce   střídá akci.
Wiikii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2018
Parádní práce, ve které   téměř každá postava měla   své místo (až na Foresta   Whitakera, ani nevím proč   jej tam dali), pak bych   ještě vytknul takové   menší chyby typu "Co to   bylo za vražednej palcát co   používal Chirrut   Imwe(Yen)??" atd... Ale   jinak je to dokonalá   podívaná, i díky tomu   retro-futuristickému designu,   který byl dřív hodně   future. :) .... HODNOCENÍ:   85%
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet   $200miliónov║Tržby USA   $532,177,324║Tržby   Celosvetovo $1,056,057,273▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $62,137,785║ Tržby za   predaj DVD v USA   $13,351,312║ tak nakoniec   nie, nevyšlo to, márne som   dúfal že na záver roka   dostanem vytúžený   bonbónik, Gareth Edwards   nevie poriadne viesť hercov a   takmer ma uspal, až posledná   tretina sa rozbehne ale ako   celok nie moc pútavé, skôr   prázdne, triky samozrejme na   úrovni, akcia fajn ale to je   tak všetko, uvidím čo povie   ďalšia projekcia /videl v   kine 3D verziu: 70%/ __/videl   v kine 3D verziu v IMAX Bory   Mall: 75%/
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.12.2016
Rogue One: Star Wars Story
Nový film Hvězdých válek   zaujme zejména svou   vizuální stránkou. Svižné   akční scény jsou vskutku   plné epických efektů   proložených fantastickou   hudbou a celkově se mi   líbilo prostředí, ve   kterém se příběh   odehrává. Děj a zápletka   mi ovšem nepřišly až tak   unikátní, jelikož příběh   nenabídne moc zvratů a   stopáž filmu je vyplněna i   nějakou tou prázdnou   filmařskou vatou.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2017
Dobrých sci-fi je tak málo.   A tak díky za tenhle spin-off   Star Wars. Bylo to pojato   dobře, přidat příběh mezi   filmy 3 a 4 a rozšířit tak   informace o světě SW. Jinak   ve 3D pěkné vizuální   efekty a závěrečná bitva   to jsou hvězdné války, jak   mají být. Super akce, jak na   zemi, tak vzdušné souboje i   vesmírné střety   válečných křižníků.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2021
Události těsně předtím   než R2 zapípá:" Pomoz   mi Obi-Wane, jsi moje jediná   naděje!" Což bylo   zajímavé, protože historie   je vždy plná neznámých   hrdinů, kteří to všechno   oddřou a u každého mohlo   dojít k zádrhelu. Stačilo   méně pootevřít dveře. Ale   jinak by se příběh mohl   odehrávat kdekoli a   kdykoli.
První   polovina "kecací",   druhá hodně akční a   zajímavější, hepáč   nenastal, ale každý dosáhl   svého - víceméně. U Dartha   jsem nevřeštěla nadšením,   princezna však potěšila.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.7.2020
Dlouho jsem se filmu vyhýbal,   nemám rád X - krát   omýlané, co už bylo   natočeno. Zde to nedopadlo   úplně špatně, pokud jsem   to pochopil správně film má   být jako by ten první, ale   natočen daleko později.   Chvílemi moc zdlouhavé a já   téma SW zas tak   neprožívám, ale díky,   trikům, výpravě, akci a   legračním příšerkám   dávám 60%.
RwlBem
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.7.2020
Čím
to asi je, že mám neodbytný   pocit, jako bych sledoval   hrdinný boj vojáků jisté   země, proslulé svým   hypertrofovaným patriotismem,   ponořený do sterilně   korektní multikulti omáčky?   Fakt už mi tam chyběla jen   rozvinutá vlajka. Logika se   ději v mnoha místech   úspěšně vyhýbá a   žádná z postav mi nějak   nesedla, takže mi bylo jedno   kdo koho zrovna mydlí. Vadila   mi prefabrikace leckterých   situací i marná snaha o   robotí humor.
Na   podívání pěkné, ale   upřímně řečeno, ty   "ohromující"   vizuální efekty už jsou   dnes tak všudypřítomné,   že je oko vlastně ani   nevnímá. Ale několik málo   esteticky komponovaných   záběrů, žádný hepáč a   žádné pitvoření   (zaplaťpámbu) dává v mých   očích průměrně   koukatelný film.
SSandra
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.6.2018
Není to takový odpad jako   epizody 7 a 8, ale víc jak   dvě hvězdičky si to   nezaslouží. Kdyby už na   téma Star Wars nic nebylo   natočeno, bude to lepší   než tahle žumpa. A to jsem   si kdysi o epizodě 1 myslela   jak je špatná. V porovnání   s veškerým odpadem   počínaje epizodou 7 je to   špičkový film. Navíc mě   bavil a baví i když je   horší než původní   trilogie. Tohle je ale opravdu   hrozné.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.5.2018
Další zcela zbytečný díl   na téma Star Wars. Jako   obyčejně má hrdinku a jak   je v poslední době zvykem,   je naprosto bez sex appealu.   Směs vedlejších hrdinů   čítá jako vždy   multikulturní skupinu.   Hrdinného černocha, asiata,   muslimáka...zlí muži jsou   samozřejmě jen a pouze   běloši. Příběh zcela   chybí. Jde jen o slepenec   různých lokací, občas   nějaký boj a toť vše. Co   mě zaráží je, že se   vojakům impéria chce pařit   v tom plastikovém brnění,   když umírají   bezprostředně okamžitě po   jakémkoli zásahu?
Rastaman33
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.10.2020
Hrozná, zčásti animovaná   slátanina (myslím animaci   některých herců, co už   nejsou mezi námi, nebo   vypadají podstatně jinak),   snažící se ještě něco   vydolovat ze ságy Star Wars.   Zde najdeme jakékoli   pohlaví, rasu i   náboženství družně   bojující proti   bakeliťákům. Ti jsou   zčásti komediálním prvkem.   Jakýkoli zásah, škrábanec,   kopanec pro ně končí   nevyhnutelně a okamžitě   smrtí. Nemít dva hlavní   antihrdiny a Hvězdu Smrti,   tak nemá ani cenu, aby   oblékali brnění. Vesmírné   boje na úrovni, ale   upřímně...dneska už tohle   nabízí každé béčko.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17066minih17066Prolomit vlny (1996) 
Breaking the Waves n
minih36695minih36695Účastníci zájezdu (2006) 
n
minih132108minih132108Divoká dvojka (2015) 
Hot Pursuit n
minih25126minih25126Matrix (1999) 
The Matrix n
minih139677minih139677Into the Badlands (2015) [TV seriál] 
Into the Badlands n
minih110436minih110436Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) [TV seriál] 
Agents of S.H.I.E.L.D. n
minih54727minih54727Saw 6 (2009) 
Saw VI n
minih56696minih56696Pouta (2009) 
Pouta n
minih154029minih154029Pacific Rim: Povstání (2018) [DCP] 
Pacific Rim: Uprising n
minih129080minih129080Daredevil (2015) [TV seriál] 
Daredevil n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]

 Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]
Obi-Wan Kenobi n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Deborah Chow

(pokračování)

Andor (2022) [TV seriál]

 Andor (2022) [TV seriál]
Andor n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Toby Haynes, Ben Caron, Susanna White

(pokračování)

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]

 Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]
Boba Fett: Zákon podsvětí n
The Book of Boba Fett
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez, Bryce Dallas Howard, Kevin Tancharoen

(pokračování)

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)

 Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)
Star Wars: Vzestup Skywalkera n
Star Wars: The Rise of Skywalker
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Mandalorian (2019) [TV seriál]

 Mandalorian (2019) [TV seriál]
Mandalorian n
The Mandalorian
Žánr: fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryce Dallas Howard, Taika Waititi, Dave Filoni

(pokračování)

Solo: Star Wars Story (2018)

 Solo: Star Wars Story (2018)
Solo: Star Wars Story n
Solo: A Star Wars Story
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Ron Howard

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017)

 Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017)
Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů n
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Rian Johnson

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)

 Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)
Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí n
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Wars Povstalci (2014) [TV seriál]

 Star Wars Povstalci (2014) [TV seriál]
Star Wars Povstalci n
Star Wars Rebels
Žánr: akční / animovaný / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Steward Lee, Dave Filoni, Steven G. Lee

(pokračování)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

 Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů n
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(spin-off)

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)

 Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)
Star Wars: Epizoda II - Klony útočí n
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Žánr: sci-fi / dobrodružný / akční / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

 Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba n
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Žánr: sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

 Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)
Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů n
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Marquand

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190633
Osobností: 698063
Fotografií: 764714
Plakátů: 377066
Obsahů a biografií: 178420

Poslední komentáře

Žízeň (1949)

Žízeň
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Rande (2000) [TV epizoda]

Rande
Taky slušný díl, několik   scének a hlášek   výborných. Stěžejní téma   dílu je, že Kitty chce s   Ericem trávit více času,   zdá se ji, že se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Den poté (2000) [TV epizoda]

Den poté
Eric se konečně dočká a   má sex s Donnou, ale každej   kvalitu sexu vidí jinak a   různě o ní mluví. Celkově   slušný díl, vícero   vtipných seků a hlášek -   70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
Další z nekonečné řady   variací na oblíbené téma   jak nejlépe natočit film,   který bude technicky co   nejhorší, bude mít co   nestupidnější více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 1 / 10

Abigail (2024)

Další

Abigail
z produktů, které slučují   horor s kriminálkou.   Přestože sleduje ne tak   úplně originální linku, je   profesionálně spolehlivě   rozveden více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 9 / 10