Duben
ohodnotit

Twilight sága: Nový měsíc

The Twilight Saga: New Moon

Další název:
Twilight sága: Nov (SK)
Rok:
2009
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
26.11.2009

Komentáře k filmu Twilight sága: Nový měsíc

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 65
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2010
Druhý diel tohto   romantického hororu sa mi   páčil viac. bolo tu menej   kaskaderických kúskov, viac   bol psychologicky. príroda tu   bola krásna, len viac sa to   natáčalo v jeseni. prvý   diel sa natáčal viac v jari   a lete. a ešte sa mi tu   páčilo, že sa to   odohrávalo i v Taliansku.
meduska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2010
Jsem velkým fanouškem celé   Twilight ságy. Dobří herci,   dobrá kamera, dobře   poslouchatelná hudba která   se k jednotlivým scénám   hodila a ti vlci....no   paráda, moc pěkně   udělané. Byly vynechány   zdlouhavé scény, které byly   v knize popisovány, takže   film byl výňatkem toho   nejlepšího. Není tudíš   možné, abych na filmu   shledala něco špatně.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2010
jo, ikdyž nejsem moc velký   fanda tohoto nového kultu!!   (zůstávám radšu u HP a   Pána prstenů :D) nechala   jsem se přemluvit a na film   do kina šla a musím říct,   že to špatný nebylo.. :-)
vernom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2011
7/10
Po shlédnutí prvního dílu   jsem se těšila na dvojku,ale   musím tedy uznat,že s tím   šlápli vedle a hodně.   Žádné akční scény nic   moc se nedělo.
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2009
Úžasné, skvělé,   výborné, vynikající,   nádherné......přiznávám,   že Edwardovská horečka mě   zasáhla v plné síle takže   tohle hodnocení asi bude   těžce subjektivní a je mi   to jedno. Film mě prostě   nadchl stejně jako jednička.   Knížku jsem četla a musím   říct, že to jak tvůrci   vystihly vztah   Bela-Edward-Jackob bylo   fascinující. Prostě se mi   to líbilo a myslím, že film   normálního diváka neurazí,   diváka nakaženého Edward   horečkou nadchne. A Dakota   Fanning..no to ani nemusím   komentovat vynikající jako   obvykle
AliceCullen.com
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2009
uplne zazdil stmivani, tento   dil je vernejsi knize o to ale   vice uspechany v kine jsem na   tom byla dvakrat, kristen   stewart, pattinson a hlavne   take taylor lautner to zahrali   perfektne ta bellina deprese   jacobovi vybuchy vzteku, no   proste nadhera brecela jsem   kdyz jsem to videla prvne tak   dvakrat a p¨na podruhe jen   jednou, na konci filmu jsem   bellu nenavidela a bylo mi   strasne lito jacoba...pro   fanousky teto sagy musim   rict:stoprocentne na to jdete   do kin aje to perfektni ale   spise pro holky kluci u toho   bud spi a nebo pukaji smichy   nad digitalnimy triky(hlanve   vlkodlaky)-ty byly fakt   desny...
Darilla
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Zatím nejlepší díl z celé   ságy. V kině se mi to   líbilo a s nadšením jsem   sledovala jejich výkony a   krásné mužské těla.   Avšak jsem se stala teamem   Jacob, protože mě velice   zaujal a konečně se   představil jako sexy vlkodlak
pooy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.11.2009
Film se mi moc líbil. Kristen   Stewart - výborná, Taylor   Lautner mě příjemně   překvapil. Nemám rád, když   se pokračování jakéhokoli   filmu srovnává s prvním   dílem - pokračování nikdy   nebude jako jednička,   protože prostě - je o   něčem jiném, novém - můj   názor. Podle mě výborné.
Evis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
čekala jsem to horší
Abych pravdu řekla hodně   jsem se těšila na New moon a   bála se že to bude velký   propadák protože na   Stmívání bylo docela mnoho   kritiků...ale jsem   překvapená mně osobně se   to líbilo a asi budou i   další díly...
kajulenkakaja
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2009
Super
Jako každé jiné fanynce se   mi to moc líbilo protože mě   to baví ale jinak to nebylo o   ničem samozdřejmě mě to   hrozně bavilo protože jsem   se na to těšila hrozně   dlouho ale kdo to neviděl tak   neví jak to okomentovat v   kině na černém mostě měli   blby dabing a co ještě   horší obraz. tam už nepujdu   ale jinak se mi film moc   líbil a to je co říct
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2010
podle mého názoru velmi   zdařilé a skvěle natočené   pokračování.Měl jsem obavu   ale je to velmi pěkné efekty   a triky jsou skvělé.
vendy13
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Napětí se stupňuje
Nový měsíc-pokračování   prvního snímku   Stmívání
Co napsat o   Novém měsíci?Musím   říct,že nyní je bez   chyby.Efektů bylo ve filmu   méně,proto opět nabral   krásnou barvu (ne   modrozelenou jako v   předchozím dílu).Pokud mám   mluvit o ději-je   bezchybný!herci zahráli své   role velice dobře.S   porovnáním s knihou-určitě   nekleslo napětí,ale   naopak-stoupá!!!Spisovatelka,   ale i režiséři si   zaslouží   CHVÁLIT,CHVÁLIT,CHVÁLIT!!!!   !!!!!
Rumenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.12.2009
Maras jak cip!
Úvodem tohohle popisku bych   si dovolila pozdravit všechny   pseudointelektuální paka,   které si myslí, že sežrali   veškerou moudrost   stříbrného plátna. Já z   kina odcházela vysmátá a   smích mě vdržel ještě do   pozdních večerních hodin.U   žádné z komedií jsem se   tolik nesmála. Proč? Film je   geniální parodií   veškerých romantických   filmů. Plus pro fanoušky   psychologie je vloženo   jednání hlavní hrdinky,   která si nezadá s   chovankyní jedličkova   ústavu číslo jedna. A tak   pokud se budete chtít   zasmát, pobavit. Jděte!!!   Mě se asi nejvíc líbila   scéna, jak se totálně   rozflákala o šutr na   mašině, sedla si a týpek se   ji zeptal, jestli ji něco   není načež ona odpověděla   au a on si švihem zkušeného   striptéra sundal tričko a   začal ji otírat mírně   odřené čelíčko, které se   samozřejmě do dalšího   záběru zázračně zahojilo.   Výborná je taky scéna jak   tam sedí v tom pokoji a kolem   ní uteče půl roku, nebo jak   s Patizonem si poplávavaj   kolem sebe, nebo jak běhaj po   tom lese! To jsem až   utrousila slzičku:)
pusinkadenniska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2009
čekala jsem , že to nebude   nic moc, ale dobrý. Jednička   je jednička, na tu prostě   nic nemá, ale jsem ráda ,   že jsem tento film viděla a   ráda se na něj znovu   podívám
ajenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.12.2009
..
Moc pěkné napínavé   pokračování prvního   dílu,a zse to skončilo tak   že bude i třetí díl teda   snad...ale těším se na   další   pokračování..myslím si že   pěkný film,,
Lienocka22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2009
Tak konečne som sa na tento   dlho očakávaný film dostala   do kina. Nečakala som nič   extra, ale musím priznať,   že som bola milo prekvapená.   Až na pár momentov, kde sa   zbytočne kecalo a človek   pomaly zaspával, to bolo   fajn. Kritika od pánov bude   určite tvrdá, keďže tu   pobehovalo pár vypracovaných   postáv :) Ale aspoň to dobre   padne dámam, ktoré sa po   všetkých tých otravných   filmoch s umelými ženskými,   čo vytŕčajú svoje   silikónové vnady, konečne   mohli pozrieť na niečo   šťavnaté :)
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2016
Patřím k těm, kteří tuhle   pětidílnou upírskou   pohádku milují, ale   tentokrát jsem vážně moc   postrádala Cullena.Jak už tu   kdosi poznamenal, tak Nový   měsíc je jenom jakýsi   doplněk celého   příběhu.Ale nechápu, proč   se na Twilight ságu dívají   její odpůrci, že by je   někdo nutil?
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2014
Twilight New Moon
Pokracovanie celkom   úspesného upírského filmu.   Film tvorí preavžne   romantické scény a ku koncu   pár súbojov proti upírom v   ktorých sa nešetrí   spomalenými zábermi. Lepšie   ako jednotka ale horšie ako   trojka.
ancaz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2011
Upřímně řečeno jsem byla   celkem příjemně   překvapená. Jednička byla   parodie sama na sebe, dvojka   byla docela koukatelná. Chyb   jak máku, šilhavá bruneta v   hlavní roli na jedné   straně, nepopiratelně   idolovitý Taylor Lautner,   pěkní vlci, krásná hudba a   nádherná krajinka na straně   druhé. Celkově vzato dost   pěkné.
Bože, jak   hluboko jsem klesla...
TeaTime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2013
Moc dobrý film, ale je docela   pomalý stejně jako film   Zatmění. Ale i tak úžasný   film. Upíři a vlkolaci se   konečně střetnou!
pavoucek.jita
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2009
recenzicka...
tak jsem New moon videla v Riu   de Janeiru, ty kdo miluji sagu   Twillight budou milovat i   filmove zpracovani New moon,   ale me tam trosku chybela   nabusena muzika z   jednicky...misty tam moc neni   slyset..a Bellina ukolebavka   tam taky neni coz je skoda,   specialni efekty a triky jsou   docela super, zvyraznene oci   upiru at uz zlatave nebo   cervene jsou uzasne, celkove   teple zabarveni filmu do   zlatava pusobi hezky.   Zparacovani triku Belliny   vidiny Edwarda je zajimnava.   Jackobovo telo je taky dost   dobry...konec filmu na me   pusobil trosku usekle, ale moc   se mi to libilo a uz se tesim   na 3..hehehehe
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.11.2012
Již méně působivý díl   Nový měsíc, mě nenadchl   tolik, jako Stmívání.   Vítám proměnu Jacoba. Stal   se z něj krasavec. jen nevím   jistě, jestli to bylo kvůli   Belle, nebo to bylo   sponnátní. Každopádně já   bych v jejím případě   přesedlala z upíra na   vlkodlaka. A to už nejen   kvůli jeho teplé kůži, ale   taky pro jeho možnosti. Ty   slaďárny okolo mi moc   neseděli. Z normálního   filmu to dělá romantiku,   což není pro každého a   tím film ztrácí diváky.
Hortensie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.8.2010
Přijde mi, že národ se   dělí na dvě kategorie -   jedni Twilight ságu milují,   druzí z duše   nenávidí...přijde mi, že   někteří na ni koukají jen   z principu, aby ji mohli   totálně zhanět. Ale opravdu   nechápu, proč se někdo zuby   nehty přemáhá koukat na   cosi, co je na hony vzdáleno   jeho vkusu a o čem je předem   přesvědčen, že to tak jako   tak zhaní? První díl jsem   měla v úmyslu, pokud s ním   nebudu vůbec spokojená, ani   hodnotit, neboť jsem si velmi   dobře byla vědoma   skutečnosti, že je určen   pro poněkud jinou cílovou   skupinu diváků, než jsem   já. A ejhle - sice žádný   velezázrak, ale vcelku mě to   bavilo. Nový měsíc   překvapil ještě víc...zdá   se takový akčnější, je tu   méně romantiky, více   psychologična a celkově   dostává vztah Edwarda a   Belly takové spíš   akčnější tempo. Z   Pattinsona sice neomdlévám,   můj šálek kávy tento herec   není, ale to ještě   neznamená, že je herec   špatný. Dívám se na film   jinýma očima nežli   náctileté dívenky, ale   současně také bez odporu a   nechutenství, protože   přehnané hanění   "stmívající se"   ságy mi přijde také   příliš extrémní a   zaujaté. Je to prostě film   (nejen) pro ty mladé a i   naše generace   "nepuberťáků"   může ocenit krásnou   vizuální stránku filmu,   hudební podbarvení i   příběh samotný.
kara.lol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.9.2010
Po prvním dílu, který se mi   jevil jako něco svěžího,   tak následovalo velké   zklamání. New Moon je o dost   slabší, co se týká   dějové linky, místy jsem se   fakt nudila. I když se   tvůrci myslím snažili,   občas mi dialogy přišly   naprosto o ničem, to tam   zrovna mohli dát záběry z   lesa...
sirenita
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2010
Šlo to 8)
Hodnotím jako člověk, co si   knižní ságu oblíbil a   líbí se mi i filmová verze.   Ne jako někdo, kdo teda musel   kouknout na film, který pak   jen stejně kritizuje   záporem. Nechápu, když   existují trailery, proč na   to někdo jde, či si to   pouští...pokud romantické   zpracování pro náctileté   není jeho šálek čaje.

Začátek filmu   byl opravdu velmi slabý, dalo   se z toho vytěžit mnohem   více. Co musím ještě   vytknout, je slabá = nudná   hudba(!!) v celém filmu. S   jedničkou se to nedá   srovnat. Tam to má správnou   dynamiku, u dvojky jsem měla   pocit, že hudba absolutně   nestíhá a hlavně neumí   zaujmout. Zbytek filmu jinak   super. Konečně mě děj   vtáhl.
Dvojka o   proti jedniče mě celkem dost   zklamala. Musela jsem na film   kouknout ještě 2x, než mě   více chytl... 8)

Co se týká CZ dabingu,   tak tady je ještě   příšernější,   hnusnější = odpad, než v   prvním díle. Nechápu, že   to můžou vydat. Pokud   člověk na to jde do kina,   popř. si pustí orig. na DVD   a pak "zkusí" CZ   dabing, rve to uši, jak   může někdo takhle zpackat   práci. Přitom češi uměli   dělat kvalitní dabing. Ale   to to...
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.12.2012
Ani druhý díl téhle   "upíří" ságy mě   nijak zvlášť nenadchnul   (byť ani vyloženě   neznechutil). Ono vvybírat si   mezi upírem a vlkodlakem   není sice zrovna moc   jednoduché (já osobně bych   tedy volila spíše Jacoba),   ale nemuselo by to trvat až   tak dlouho. Možná spojit 1.+   2. díl do jednoho (třeba i   dvouhodinového) filmu by bylo   únosnější. Takhle se to   táhne a tááhne a   táááhne...
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2009
Velký propad oproti prvnímu   dílu. Přibylo akce, ale   bohužel hlavně také   umělosti a strnulosti a -   což mě vyděsilo nejvíc -   také scén, u kterých se   soudný divák musí smát (a   nebo brečet). Často je tlak   na city tak velký a záběry   tak vykalkulované, že   působí jako parodie a v   kině se nejeden divák   uchechtne.

OK,   skalní fanynky to stejně   budou milovat. Co by si dle   mého ale film tohoto   rozpočtu-fenoménu-očekává   ní-21. století neměl   dovolit, je předvedená   úroveň triků. V prvních   trailerech byla neohrabanost   možná omluvitelná tím, že   to ještě dodělají - avšak   to se nestalo!! Jediná   vizuálně dobrá akce je   bitka vlkodlaků Jacka a   Paula. Jindy působí triky   opravdu nereálně a opět   bohužel až vtipně.   Několikrát jsem si   pomyslela, "to snad   nemyslí vážně".

Také jemné (a ne   tak jemné např. u Jaspera -   s trvalou ondulací jako   vyšitou) změny ve vzhledu   hlavních postav hodnotím   veskrze spíše záporně.
Nechci film zatracovat,   ale nakolik byla jednička OK,   tak natolik je dvojka podle   mého jedním slovem trapná.   Nevím, jestli to je tím, že   ač jednička byla takový   slaďák, tak tím, že to   točila žena, tak   nesklouzávala do trapnosti a   udržela se na hraně. A nyní   chlap chtěl co nejvíc citů,   ale nepochopil, že moc může   být příliš...? Kdo ví,   kdo toto pustil. Chrisi   Weitzovi jako režiséru   říkám jedno velké NE, snad   to David Slade vezme za   lepší konec. Snad bude   trojka o mnoho lepší.   Doufám.

doplněk po druhém   shlédnutí:
ano, jsem   takový blázen, že i když   jsem to zkritizovala, šla   jsem na to podruhé ...a už   to nebylo tak strašné.   Stále je to nic extra, ale   jednu * jsem přidala.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2011
Rozhodne lepsi nez prvni dil   Stmivani,ktery byl nuda.   Smecka vlku ozivila pribeh,ale   stale tomu neco chybelo. lepsi   prumer
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.12.2012
Přesto jak mě tato sága   zaujala tak druhý díl byl   spíše takovým mezičlánkem   pro rozvinutí děje. To co   bylo třeba říci kolem, ale   přitom dějový spád tím   podstatně tratí. Nicméně   dvojka měla vytvořit   kvalitní základ pro další   pokračování a to se   jí,zpětně hodnoceno,   povedlo.
AshT
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2009
Oproti Stmívání mě to   připadalo celkem utahané ale   byli tam zase lepší boje   efekty a příběh byl celkem   taky dobrej.I když lidi   říkali,že oproti knížce   to mělo málo co společného   ja ju nečetl tak říkám   celkem dobrý.
viana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2010
New Moon
ta holka má ale   štěstí!!milují ji dva   krásní kluci a mají ještě   krásnější vlastnosti,nejen   nádherná těla!hned bych to   s ním měnila(taky jsem měla   mononukleozu,chi :) )No po   jedničce,která mě nijak   nenadchla,jsem šla do tohoto   filmečku trošku s alergií   na   puberťáky-pardon-teenegry,kt   eří se zaláskují a film je   o ničemmm,ale dvojka je FAKT   lepší,což se stává   málokdy!Lepší herecké   výkony,triky,kamera i   děj,slzičku jsem   uronila!takže   mládežníci-HURÁ NA   FILM,dá se vydržet!!
suil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.12.2009
Tak pro mě je tento film   trochu zklamání. Děj by se   dal shrnout do půl hodinky a   ne takhle natahovat, pořád   jsem čekala, kdy se to   pořádně rozjede, až jsem   se dočkala závěrečnejch   titulků...Musím říct, že   i při čtení knihy jsem si   řikala, jak je hlavní   hrdinka slabá a že přece   není možné, aby rozchod   někoho takhle zničil,   ještě v tak mladém   věku...scény vřeštící   Belly ze spaní mi přišly   spíš jako komedie.
d.lilien
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.11.2009
Americká romantická komedie trochu jinak...
Nečtěte knížku před tím,   než půjdete do kina, nic   vás totiž nepřekvapí.   Tvůrci se drželi knižní   předlohy jak psa blecha, jen   jak už to bývá...to co v   knize trvá minimálně deset   stránek, nacpali do dvou   minut. Ano, je tam víc akce,   ano , je tam dokonce i víc   humoru, o to víc je tam i   toho medu, který, pokud jste   muž asi jen tak na jazyku   nerozpustíte. Jenže o tom je   taky knížka, nic jiného se   čekat nedalo! Z hlediska   technického bych některé   scény natáhla a jiné zase   zkrátila. Měla jsem pocit,   že by se někde dalo pár   políček i ubrat. Hudba je   trochu nevýrazná a v   některých tichých místech   mi opravdu chyběla, naproti   tomu obnažených těl je tam   až přespříliž. Což o to,   skousnout se to dá, ale   první co vás napadne, když   se přes celé plátno   vysvlékne hlavní   představitel s výstavním   tělem je to, že právě   proto jste tam a přitom se   vám to příčí.Smíšené   pocity! Palec nahoru dávám   za masky, ty jsou zdařilé a   taky za to, že jsem se dvě   hodiny opravdu nenudila. Ať   už díky ději, tak i díky   ustavičnému vzdychání   mých sousedek a vlastně   celého kina:-)
Pavka89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.2.2010
60% víc k tomu snad dodat   nemůžu..možná.. až to   uvidím znova.. tak to   hodnocení ještě   změním..ale mnohem víc se   mi líbí Stmívání!
jirunka4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2010
nic moc...po stmivani sem   myslela ze bude dalsi supr   dil...jenze teda velke   zklamani...ale na druhou   stranu se mi libilo sblizovani   mezi jacobem a bellou a   napinavy konec...ale vcelku   nuda
carolee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2009
Protoze jsem cetla knihy,   tenhle film me celkem zklamal.   Nevim jestli to bylo kvuli   tomu, ze pribeh dopre znam.   ale v nejakych scenach jsem se   vyslovene nudila. Triky dobre,   vlkodlaci super, ale jinak   zklamani.Louceni v lese nemelo   tu spravnou atmosferu a bitka   u volturiovych (ktera ani v   knize neni a byla pridana jen   proto aby ve filmu byla nejaka   akce) mi prisla spise   smesna..kristen pusobila   presvedcive ale nejvic me   prekvapil taylor v roli   jacoba..dobre :) robert podal   standartni vykon.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.11.2009
New Moon
Přiznám hned na začátek,   že Nový měsíc byl pro mě   velkým zklamáním, přesto,   že jsem knihu četla a   věděla jsem, že Edward tam   nebude přítomen tak často   jako v jiných dílech, ale u   četby jsem se nenudila, to se   ovšem nedá říct o druhém   díle slavné ságy.
Nový měsíc je   přehlídkou Belly, která je   po většinu dílu na dvě a   stýská si po své lásce,   jako náplast jí poslouží   Jacob. Nic zásadního se tam   nestane, tedy až v několika   posledních minutách. Tento   díl je spíše pro   příznivce Jacoba, protože   ho tam uvidíme po většinu   času, a já jsem fanoušek   upírů a v tomto případě   konkrétně Edwarda.
Co se týče hudební   stránky, tak na první díl   nemá, ale přesto se nejedná   o žádnou hudební tragédii.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Výlet do Talianska
Jednotka bola relatívne   hrozná, jediné čo sa dalo   obzerať, tak nádherná   príroda a upíri taťka,   ktorý je fakt fešný   sympaťák, ale to je asi tak   všetko, zbytok je zlátanina,   infantílny príbeh lásky   človeka a upíra, jeden z   najhorších castingov v   histórii filmov na čele s   dvoma kohútmi (teda skôr   upírom a vlkom), nudný dej a   tak podobne. Jedna vec ma   však lákala, a to, že ako   to vlastne dopadne. To som bol   zvedavý a zrejme začínam   byť uchylakom, lebo fakt sa   mi to začalo pozdávať.   Pozor však, zasa je to   infantilné vyznávanie   lásky, hlavne prvá hodina   bol des, ale čuduj sa svete,   keď nastúpili vlci, začalo   to mať šmrnc. Boli síce   viditeľne digitálni, ale   nevadilo, a fakt krásne   ladili. Príroda, opäť   sympatický upíri taťka,   Pattinson dostal veľmi malý   priestor, takže všetko išlo   dobrým smerom. Čo ešte ma   desí, normálne mi neprišiel   Jacob moc zlý, čo sa   čudujem, lebo v jednotke to   bol des. Navyše mi ani   neprišli zlí tak tí jej   spolužiaci, drsné upírki   Jane a Viktoria, plus zlatá   Alice. A všetkomu kráľuje   Kirsten, hovorte si čo   chcete, ale v tých jej   očkách je niečo desivo   diabolské (nemyslím to v   zlom). A kedže mám rád   ságy o večnom boji upíroch   a vlkolakoch, tak som chcel   vedieť, kto bude mať navrh.   Ono to sa však všetko   zamotáva. He, pikoška je,   že najvyššieho upíra tu   hrá navyšší Lykan z inej   ságy, mnou obľúbenej.   Avšak v zásade vždy sú   sympatickejší vlci, tí   upíri sa strašne často   hrajú na niečo príliš   elitné. Takže v konečnom   dôsledku, nebolo to zlé.   Hodntoenie asi preháňam, ale   neuveríte, ďalšie   pokračovanie sa páčilo   ešte viac, takže to vyzerá,   že ešte budem zvyšovať.   Uff
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.6.2010
Ten konec mě teda dostal, tak   přiblblej závěr si snad   můžou přát jen ženský   hotový z Pattinsona. No nic.   Nový měsíc ale kupodivu   celkem ušel, až nečekaně   mě bavil víc než   Stmívání.
Warrior7
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Knižní předlohy k těmto   filmům jsem nečetl a ani to   nemám v plánu. Láska   krásné dívky a upíra - to   není zrovna můj šálek   čaje. Co se týče New Moonu,   nemůžu hodnotit věrnost a   podobnost knize, ale jako   nezaujatý divák mohu říct,   že kvalitativně dosahuje   prvního dílu...
Ell3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.3.2010
Na to jak je to všude   okecené je film hrůza.Dejme   tomu,že knížky jsou   fajn,hezký nápad,romantický   příběh.Ale stmívání   ještě ušel,takový film na   vypnutí.Ale 2 naprostá   slátanina blostí.Abych   pravdu řekla,když jsem   seděla v kině smála jsem se   víc,než bych měla.Podívat   se poprví a naposled.
Alis
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.8.2010
nejslabší díl
No, až na zápletku mezi   Bellou a Jacobem, nic moc.   Spousta trapných scén   (odchod Edwarda, to jak ho   Bella zachraňuje ve   Voltuře,...). Jestli se   národ dělí, pak jsem spíš   fanynka. Knížky se mi moc   líbily. Ale tenhle díl byl   ze všech 4 nejslabší.
ICEMAN1979
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.12.2009
myslím že takovej průměr   přidávám se ke komentáři   že hudba nic moc děj by šel   skrátit minimalně o 40   minut:o)takže sklamání
Darlin
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.11.2009
Na tento film som sla s tym,   ze uvidim uzasne efekty,   upirov, nejaky ten romanticky   pibeh a nieco specialne, ked   ten film vsetci tak   medializuju.
Efekty   boli, upiri, aj pribeh, no nic   specialne sa vo filme   neudialo. V tomto ohlade bol   pre mna urcite sklamanim. Pre   nezaiteresovaneho divaka ako   ja, co som necitala ani jednu   knihu a dej poznam len z   prveho filmu, to bol uplny   prepadak.
Napriek   vsetkemu natahovaniu scen,   silenemu prepajaniu scen z   predosleho filmu a niekedy   velmi "detskemu   podaniu" - napriklad skok   belly z utesu, ktory bol ako z   kresleneho filmu... ten film   sa mi v celku pacil.   Soundtrack by ziskal AZ 3/10   pretoze oproti minulemu filmu   to bol obrovsky pokles vo   vybere skladieb a celkovej   hudby do scen.
Vsetko,   co si odomna zasluzilo za   tento film 5 bodov zachranili   sceny s vlkolakmi, ktore boli   vyborne spracovane, atmosfera   mesta ako z obalu od knihy   romeo a julia a fakt, ze je to   pokracovanie twilightu (je   fajn dozvediet sa ako pribeh   pokracuje)

Tento film je pre vsetky   13rocne dievcata ktore su   zalubene do neforemnej   tvaricky Roberta Pattinsona   alias Edwarda Cullena,   pripadne noveho hitu - Taylora   Lautnera - Jacoba. Ostatni,   bezni smrtelnici sa mozu ist   do kina zasmiat na druhom   pokracovani sagy, ktora sa   zacala uberat nespravnym   smerom - k detskym rozpravkam.   Ktovie, ci sa niekedy dockame   takmer hororovych scen ako z   poslednych casti Harryho   Pottera.
sharp69
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.11.2009
no to je moc
První díl byl   slušnej.Upíry žeru tak sem   se těšil i na další, když   je tam prý víc té   akce:Kolem a kolem byyli dvě   akčí scény a samé miluju   tě ale nemůžu tě mít   miluju tě ale chci jinýho   apod. upíři z filmů jako   blade a underworld se asi   otáčej v rakvích.
lipy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.12.2009
pridam se k zapornejsim   hodnocenim tohoto filmu.... co   se tyka hudby absolutni NIC...   pomale umirajici skladby   cloveka moc nenadchly...efekty   zachranuji vcelku povedeni   vlci, jinak nic   prevratneho...film je vetsinou   zameren jen na hlavni   hrdinku...priznam se pro me se   film dal sledovat jen do doby   nez odjela do italie..sceny s   upiry se nepodarily... co se   tyce deje...priznavam, knizky   jsem necetl..ale cekal jsem od   toho trochu vice..nedoresena   vec s Viktorii, divna vec ze   ji Belle nemohou cist   myslenky, a chybelo mi trochu   veci k premene Jacoba, trochu   hysterie kdyz cullenovi   odjeli...jasne film sazi na   zenske publikum a je tak i   postaven, nicmene ja nemohu   film zhodnotit jako prumerny   tak za 5-6...a jen se bojim ze   trojka uz upadne uplne pokud   se to vice nezameri na   akcnejsi sceny, vice resit,   mene kecat hlavne od belly...
Ewenely
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.11.2009
...
Pro fanynky bylo jistě   shlédnutí tohoto filmu   přinejmenším stejným   zážitkem jako shlédnutí   dílu prvního ( vřískot v   kině byl skutečným   "zážitkem" -   možná větším než   samotný film :)) Pro mě byl   ovšem druhý díl   přinejmenším parodií na   něco, co mělo být stejně   dobré jako jednička, leč   nepovedlo se - jako v mnohých   jiných případech. Herecké   výkony slabé, hudba též.   Film se začne   "rozjíždět" od   druhé půlky. Ta první mě   přijde o ničem.
dreamLADY
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.1.2010
nic moc
nebudu to protahovat,v   podtatě vše už se tu   psalo,jen chci říct,že   tento díl mně velice   zklamal,první díl byl tak   krásný,nedokázala jsem se   odlepit od obrazovky,to samé   jsem čekala od druhého   dílu,ale podle mně oproti 1   nuda:-(
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.1.2021
Fanoušci knižní ságy se na   tento druhý snímek   jistojistě těšili a berou   to jako příznivou intonaci v   rámci milostného vzplanutí   dalšího dějového odvětví   poněkud netypického vztahu   mezi upírem a obyčejnou   dívkou. Ostatní diváci už   na celý koncept vzhlížejí   zapškle a spíše s   odpudivým výrazem. Vlivem   dalšího vývoje děje by se   v tom dala očekávat více   psychologie, ale bohužel.   Milostná atmosféra celého   dějství je hodně   přepálená, tudíž až   otravná. A to doslova.   Příběh jako takový je   navíc až neúměrně   natažený, což jenom   prozrazuje slabý odvar   příběhu. Na fantasy by se   také dalo očekávat nějaké   napětí, ale i to bylo nějak   opomenuto. Suma sumárum,   námětově je to jen na   základě známé pohádkové   šablony, kterak se dívka   vydala zachránit svého   milovaného, a to je vše.   Dvouhodinová stopáž je   skutečně moc. Udělat   patřičný sestřih   zbytečností, na osmdesát   minut stopáže by to bylo tak   akorát, aniž by z celého   konceptu cokoliv chybělo.   Dala by se pochopit ta   průzračná zamilovanost, ale   čeho je moc, toho je až   příliš. A tady to platí   dvojnásob.
Papaja73
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.12.2010
Film o ničem.Chabý děj i   herecké výkony.Pár   vymakaných klučinů se   sladkými   tvářičkami,neuvěřitelně   dokonalá a naivní hlavní   postava Belly a neméně   dokonalý a nezajímavý   Edward.Snímek spíše pro   mladší diváky.
Honey0105
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.10.2010
V knize se mi líbili   vlkodlaci a stejně tak i ve   filmu, ale jinak tedy šlo jen   o plácání. Ani film mě   tolik nezaujal a na podruhé   už to byla vůbec ztráta   času. Mám ráda muziku z   filmu, ale jinak za tolik   nestál.
Laila
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.1.2010
4/10
ja sice knizku   necetla,ale stejne si myslim   ze to nikdy nemuzete   srovnavat,proste to   nejde,nemyslim si ze by tam   byly az tak spatny efekty,ale   dialogy byly obcas dost vtipny   a ta particka vlkodlaku mi   obcas pripadala jako klub   homosexualu a lautner tomu   podle me nasadil korunu
How_Up
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.6.2010
Oproti jedničce děsně nudí   a je to jakési   "vy*lité" a Lautner   je prostě chvílemi na   facku:D Ani jeden film   nepatří mezi bůhví jaké   velkofilmy a to vás nutí na   trojku čekat s nadějí...S   knížkou to srovnávat   nebudu, protože to ani nejde   a jestli by se to vůbec   hodilo...
chelsy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.11.2009
Jsem po zhlédnutí filmu   hluboce zklamaná! Bez   energie, dynamiky, děsný   soundtrack, výkony herců nic   moc, v jistých pasážích to   budilo spíš úsměv a   pobavení – to bych ovšem   kladla za vinu spíše   špatně upravenému   scénáři a děsný režii,   než hercům. Pak také neznat   knížku, tak nevím   souvislosti. Zkrátka utahaný   spění tohohle dílu   (cajdáku) ke konci.   Zachraňují to jen pěkné   tváře herců a dobré triky   s vlky. Možná měli ponechat   původní režisérku, i když   to taky trochu pokazila, tak   první díl byl nepoměrně   lepší.
Doufám, že   Zatmění takhle nepokazí   taky, je to neskutečná   škoda takhle zmršit takový   trhák.


CHTĚLA BYCH NĚCO DODAT,   K POZNÁMKÁM, KTERÉ SE SEM   DOPSALY PO TÉ, CO JSEM SE K   FILMU VYJÁDŘILA:

ANO, A TAKTO SE TVOŘÍ   OBJEKTIVNÍ RECENZE! Promiňte   mi ten sarkasmus, ale jsem   takÉ veliký fanda těchto   knížek, ale jenom proto   nebudu dávat 10 z desíti,   když mám jisté výtky!
lucymat
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.12.2009
Na to, jak moc pro lidi tahle   sága znamená, se filmaři   moc nepředvedli. To, že   sází hlavně na hezké   tvářičky a "pekáče   buchet" a případné   tetování polonahých vlků   snad ani nemohli víc   demonstrovat. Emoce jsou na   tak nízké úrovni, že to s   vámi prostě nehne, kamera   působí dost únavně a   vůbec zobrazení Bella -   Edward a věčné "kousne   mě, nekousne mě" je   prostě nuda. Našlo by se   tolik důvodů, proč na   druhý díl do kina   nevyrážet, ale na druhou   stranu je dobré vědět, do   jakých bezedných hlubin se   propadá vkus diváků.   Pubertální slečny si   samozřejmě přijdou na své,   ale já jen budu doufat, že   nás filmaři nezačnou   považovat za tupé stádo,   které sebou nechá lehce   manipulovat a slepě cálovat   ne zrovna nejlevnější   lístky do kina.
Jimm1
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.6.2010
Ukázka jak pokazit skvělý   námět. Když jsem vyděl   první díl byl jsem tak   unesen, že jsem si ho musel   pustit ještě jednou abych   byl schopen to strávit.   Natěšen jsem si pustil   pokračování. A jejda.   Lepší ukolébavku na dobrou   noc jsem zatím neměl. Děj   podobný prvnímu dílu (jen   jiné nestvůrky, navíc   zbytečné protahování nic   neříkajících scén. Ani   skvělé efekty ke konci (ty   jsem si musel pusti znovu,   abych si alespoň něco z   filmu vychutnal) úroveň   nezvedly. Jsem po velmi   dobrém prvním dílu tímto   filmem otřesen.
Agostino
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.6.2010
Pri sledovaní tohto filmu som   sa dosť nudil. Nezaujal má   ani obsahom, a ani dejom   ktorý bol nudný. Všetko sa   krútilo okolo prvého dielu.   Tento film je vhodný skôr   pre vekovo mladších   divákov.
Wiikii
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.10.2018
No Stmívání ještě šlo,   ale tohle ... Málem jsem se z   toho ******... Sice si   myslím, že Taylor Lauther je   lepší hlavní mužská   postava než předešlí   Robert Pattinson, mimochodem,   když se ve filmu ukázal   znovu jako sebevrah, tak se   mě chtělo opět **** ! ...   Jinak kamera se zlepšila,   hudba ale zhoršila. .. Cival   to pěkně shrnul ve svém   komentáři o co   "gou" v tomto filmu.   .... HODNOCENÍ: 20%
JOKER96
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Nejhorsi film s upiri a vlkodlaky
Jednicka se mi docela   libila,mela spad byla   dramaticka ale tohle?Amatersky   film ktery jsem dokoukal jen   proto ze tak byl Jacob ktery   se promenoval na vlka.Jinak   naprosta slatanina bez deje.   Proste hruza.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.2.2014
Zvědavost se nevyplácí. Byl   jsem zvědav, zda je   pokračování Svítání   také tak debilní jako   Svítání samotné. Tím jsem   se zbytečně připravil o   čtyřicet minut života,   protože déle jsem to opravdu   nevydržel. A to ještě když   jsem koukl na to jak je to   dlouhé, tak jsem to vzdal   úplně. Už nikdy nechci mít   cokoli společného s Twilight   ságou.   021220114000/12119/?????
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.8.2018
║Rozpočet   $50miliónov║Tržby USA   $296,623,634║Tržby   Celosvetovo $709,827,462▐   Tržby za predaj DVD v USA   $185,207,148 //počet   predaných kusov 8,869,812║   Neveril som vlastným očiam   ako sa dá zhovadiť dej do   neznesiteľnosti, nudy,   plochosti a bezodnej   prázdnoty. Prvý Súmrak mal   aspoň tú romantickú iskru   ale tu, tu nie je nič,   absolútne nič. Jedna blbá,   fakt blbá scéna   bombardovaná hneď ďalšou,   neviem prečo padol výber   práve na Chrisa Weitza,   ktorý bez tak domrvil Zlatý   kompas, ale toto čo robil a   stvoril je tá najhrubšia   amatérčina na filmovom   blockbastrovom poli. Nuž   filmy by mali v akomkoľvek   pohľade človeka   zabávať(baviť), áno ja som   sa chechtal každú chvíľu   na tejto fraške   pripomínajúcej len tie   úbohé paródie čo nedávno   vznikali. Tento film je   príklad toho ako sa dá   všetko domrviť, keď na to   siahne ruka absolútne   neschopného režiséra. Fakt   som neveril že to bude až   tak zlé. /videl v kine: 5%/
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.1.2010
Už vlastně jen opakuji to co   je zde řečeno. Zdlouhavá   nuda, bez spádu a   dramatičnosti. Něco tak   přihlouple oslazeného a   nepřirozeného se točí   každou chvíli.
Kniha   má nespornou výhodu   barvitějšího vylíčení a   zapojení vlastní fantazie   čtenáře-spíš   čtenářky.
Ptáte   se(níže) proč i v dešti a   v noci chodí tak na lehko?   Přeci, aby se mládeži   plašily hormony a chodily na   film vzdychat. To je takový   důkaz ubohosti filmových   tvůrců, když chtějí   návštěvnost (nepíšu   úspěch) nacpou tam různé   vyleštěné   "anabolhezouny"   apod.
martas_v
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.10.2010
Neuvěřitelně přetrpěných   130min, kde   nejzajímavějším momentem   celého filmu jsou úvodní a   závěrečné titulky. Herci   pronášející klišé, za   které by se nemusela stydět   aní jihoamerická telenovela   a dávám k dobru autorům,   že to nechali jenom na 2   hodinách. Zatím nejhorší   díl celé série.
hannibanny
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.2.2010
Jednička je slabotina, ale   tohle je tak mizerný film,   že se to dá považovat za   ztrátu času. Abych to   shrnula, tak je to   pětiminutové pokračování   scén z prvnío dílu   protažené na dvě hodiny.   Tudíž naprostá nuda.   Romantika je fajn, ale i tam   se musí něco dít, kdežto   tady se to kolem děje jenom   tak otřelo. Navíc akce je   tam velice málo a přitom by   se to dalo perfektně   vyšponovat a rozvést, tak   kde jenom udělali chybu??? A   horor? Zapomeňte. Jestli se   někdo bude bát, tak děti v   mateřské školce a to jenom   těch vlků, protože upíra,   či pití krve aby člověk   hledal nějak podprahově.   Další díl, pokud nejaký   bude, asi vidět nechci!
cmtz2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.4.2010
Pro mne stoprocentní emotion
Již dávno jsem odrostla   věku puberťačky a nenechám   se levně zlákat obnaženými   těly sličných jinochů,   nicméně film byl pro mne   natolik emotivní, temný,   romantické fantasy se smyslem   pro ladění v souladu s   tématem. Mnozí čekali   potoky krve, já jsem naopak   doufala, že nebudou.   Některými tolik kritizovaný   herecký výkon hlavního   hrdiny Edwarda - naopak mi   připadal naprosto dokonalý,   každý sebemenší detail v   obličeji mistrně zahraný.   Okamžiky, kdy se snaží   líbat Bellu a přitom pouze v   jeho obličeji je vidět, jak   se brání a jak trpí aby ji   nekousl, naprosto dokonalé.   Bezvadná hudba, která   všechno dokresluje. za mně   tedy 100%

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih31943minih31943Jeepers Creepers (2001) 
Jeepers Creepers n
minih60872minih60872Anna ze Zelených vršků (1985) [TV minisérie] 
Anne of Green Gables n
minih37155minih37155Alexander Veliký (2004) 
Alexander n
minih61297minih6129739 stupňů (2008) [TV film] 
The 39 Steps n
minih35283minih35283Svatyně (1989) 
La Chiesa n
minih64972minih64972Cizinka (2007) [TV film] 
La forastera n
minih43043minih43043Noc v muzeu (2006) 
Night at the Museum n
minih53865minih53865Avengers (2012) 
Marvel’s The Avengers n
minih60662minih60662Teď neplač! (2007) [TV film] 
Don't Cry Now n
minih27641minih27641Ohněm a mečem (1999) 
Ogniem i mieczem n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012)

 Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012)
Twilight sága: Rozbřesk - 2. část n
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
Žánr: dobrodružný / drama / fantasy / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Bill Condon

(pokračování)

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011)

 Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011)
Twilight sága: Rozbřesk - 1. část n
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
Žánr: dobrodružný / drama / fantasy / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Bill Condon

(pokračování)

Twilight sága: Zatmění (2010)

 Twilight sága: Zatmění (2010)
Twilight sága: Zatmění n
The Twilight Saga: Eclipse
Žánr: dobrodružný / drama / fantasy / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: David Slade

(pokračování)

Twilight sága: Stmívání (2008)

 Twilight sága: Stmívání (2008)
Twilight sága: Stmívání n
Twilight
Žánr: drama / fantasy / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Catherine Hardwicke

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

9 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

ČT2 - Hitlerovi mladí zabijáci

11:50 - 12:45

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:40

14 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:35 - 13:30

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698008
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178404

Poslední komentáře

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10