Duben
ohodnotit

10 000 př.n.l.

10,000 B.C.

Další název:
10 000 pred Kristom (SK); 10000 př.n.l.
Rok:
2008
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
13.3.2008
„Legenda. Bitva. První hrdina.“

Komentáře k filmu 10 000 př.n.l.

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 74
Lorelai
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2009
Super film hodně   akce,děje,moc se mi zalíbil   a nejvíc mám ráda ty   zvířata,a hlavně   šavlozubáka:)Prostě nej
Cukkrr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2008
...
Myslim si že když u tohoto   filmu pomineme pár chyb   (jakto že se mamut dostali k   egyptanům) je to fakt super   film jak námětem tak   dějově a néchapu proč   musí někdo hned zrovna tak   dobrý film odsuzovat...:(
gabikazavacka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Zvláštny pohľad na   počiatok ľudskej   civilizácie. tie piramídy,   kmene v púšti a horské   kmene v jednom. film bol   struhujúci. malo to v sebe i   čosi z hviezdnej brány,   aspoň tie piramídy a tých   otrokárov, človek si myslel,   či nie sú mimozemšťania.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2008
Velkolepá výprava, bezvadné   ztvárnění zvířat po   trikové stránce. Pokud se   člověk na film dívá jako   na legendu je vcelku slušný,   ale film se jmenuje 10 000   př.n.l. a to je pak pěkná   fantsmagorie.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.9.2017
Zajímavý milostný příběh   do sebe proplétá pyramidy,   mamuty, ptáky Moai a   mimozemské cestovatele.   Přesto jde o koukatelný   film. Jen škoda, že původ   cestovatele z vesmíru nebyl   alespoň trochu nastíněn.
Defied_Master
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Dobrý film
Rolland Emmerich nám tímto   filmem opět ukázal, že   patří mezi špičku ve svém   oboru!! Vynikající   scénář, námět i   zpracování. Výborné efekty   a silný příběh! Rozdhodně   doporučuju shlédnout ;-)
Warrior7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Rolland Emmerich nám tímto   filmem opět ukázal, že   patří mezi špičku ve   svém oboru!! Vynikající   scénář, námět i   zpracování. Výborné efekty   a silný příběh! Rozdhodně   doporučuju shlédnout ;-)
Nannar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Typický Emmerichovský film,   kterého buď někdo   nesnáší nebo ho zbožňuje.   Patřím k té druhé skupině   a proto dávám za 9. Ale   určitě bych v tom nehledal   skutečnou historii:D(nebo   ano?)
toamares
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2009
10 000p.n.l
super film. Takých by sa malo   točiť viac, ako tie blbiny   crazzy kung-fu ide ma   roztrhnut ke´d na to   pozerám. prečo to pozerám .   to moja žena sa zaoberá   takýmito žánrami.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Tak začátek tohoto filmečku   je docela dobrý rozjezd.Dusot   manaků super.Střední část   dost upovídané.A od konce   jsem čekal trochu více   boje.Moc jednoduše přemohl   zlou sílu a sladký konec byl   na světě.
johnny-rk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Vyborny film, ktery zaujme   kazdeho... jsou tu prvky akce,   historie, lasky a   dobrodruzstvi... Zname herce   jsem nepostrehl o to je to   zajimavejsi, nove tvare se mi   libily
Gredor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2011
NO jak tak na to tady koukám   jsou tady smíšený názory,   někomu se to líbilo, někomu   zas ne.. No tak můj názor je   takovej, že je to hezkej   náhled nad počátky lidstava   a zas tak bych to   neodsuzoval.. hezky film je to   ;-)
renod
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2009
takový správně   přemrštěný film.Víme   houby,jak se tehdy žilo,   takže když si to pan   Emmerich představuje takto,   tak mu to nechme. Taky žili,   taky určitě měli mezi sebou   tlupy spory. Není zrovna   lehké nabouchat do 100 minut   hraného filmu všechno   možné jak si   představujeme.To bychom mohli   točit filmy sami :-). Líbilo   se mi to, bylo to   odpočinkové a úsměvné.
julo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2008
O.K.
Vyzera to byt podla popisu a   recenzie na jeden z trhakov   .
Je to podobne na   efekty ako film Apocalypto   alebo Cesta bojovnika.Oba boli   perfektne spracovane co sa   tyka efektov.
Uz sa   tesim na DVD.
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Nejsem až takový znalec   historie, abych věděl, co   jsou kopance autorů a co   možné, ale příběh sám o   sobě docela šel. Měl jen   trochu zdlouhavý úvod a   divný konec. Ne že bych mu   přál, aby po tom všem, co   podstoupil, umřela, ale když   už, tak to obživnutí...?!   Navíc happyendů jsou stovky,   takže opak by o to víc   uvízl v paměti.
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.5.2014
Hezká holčina, špičkové   efekty, pochopitelně výprava   a hudba. A navíc, pro mne   zvláštní, charismatický   hlavní záporák. Příběh   jako takový mne absolutně   nechytal pro svou naprostou   banalitu a to celou hodinu,   když už jsem chtěl začít   přejíždět vyšší   rychlostí. Jenže právě po   hodině se to všechno   „přesype“ a já změnil   názor. Kombinací určitých   věcí se totiž z filmu   stává tak trochu jiný   žánr. Proto nebýt několika   chyb (nemyslím tím   historických, ale v ději a   logice), byl bych šel jistě   s hodnocením ještě výše.   Zatím nechávám takové   jaké je, ale zcela jistě se   podívám znovu a pak možná   přehodnotím. Myslím, že   zkrácením úvodní pasáže   a prodloužením druhé by   film jen získal. A   mimochodem, autoři nám   zůstali dlužni pár   vysvětlení.   201404279352/10426
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2012
10 000 LET PŘ.N.L.

Krásná naivní pohádka,   úžasné obrázkové leporelo   plné úchvatných scén.   Příběh je průhledný a   předvídatelný, zasazený do   pseudohistorických reálií,   které tu slouží jen jako   prostředek, nikoliv jako   cíl. Ale o historii tady   absolutně vůbec nejde a   Emmerich to moc dobře ví.   Film nabízí stejně   přímočarý příběh jako   jeho předešlé snímky.   Logiku a školní vědomosti   nechává daleko za sebou.   Přesto je film zábavný.   Jedna z nejlepších scén je   úvodní lov na mamuty. Výlet   za mamuty je veliký,   burácivý a velmi úchvatně   natočený. Ve filmu je k   vidění více moc hezky   vyrobených potvor, ale i   skutečných supermodelek v   kožešinách posazených do   kulis s moc hezkými   obrázky.

Prostě, u tohoto filmu   stejně jako u jiných, jemu   podobných, se nesmí   přemýšlet. Když se u něj   totiž nepřemýšlí, tak   potom se člověk docela   pobaví. Je potřeba prostě   vypnout mozek. Hrdinové filmu   procestovali téměř celý   svět za jediným, dost   obyčejným cílem, ale film   sám bohužel nedokázal   vytáhnout emoce diváka   prakticky nikam. Jediné na   čem snímek stojí jsou   efekty. V tu ránu přichází   Emmerichova chvíle, protože   on efekty umí. Vytváří   sci-fi, o kterých každý   ví, každý je zná a právě   proto je tak známý. Emmerich   nemá žádný film, který by   nebyl mediálně známý. I   když příběh byl vcelku   obyčejný a hodně   nesmyslný, přesto byl   zábavný. Efekty za to stály   a to byl nejdůležitější   bod toho, proč jsem na to   vůbec koukala.

Největší slabinou filmu   zůstává scénář. To, co   film drží na přijatelné   úrovni jsou trikové efekty,   aspoň na nich si dali tvůrci   opravdu záležet. V mnohých   scénách jsou vidět   úžasné věci, které   doslova vyrážejí dech.   Monumentální pohled na   stavbu pyramidy umocněný   pohledem kamery shora   vytvořily hodně silný   dojem. Tahákem filmu se stala   především prehistorická   fauna. Mamuti cválající   planinou, pomáhající   stavět pyramidy, šikovně   vytahující nohy ze sítí,   prapodivný pštrosoraptor,   který dokáže šplhat na   strom a šavlozubý tygr,   který je jako živý, a   krásně vrčí. Vizuální   stránku doplňují nádherné   exteriéry, vynikající masky   a kostýmy. Odlišení   jednotlivých kmenů je velmi   nápadité. Za zmínku stojí   i velkolepé dekorace a pár   slušných bojových scén.   Příběh je podobný jiným   filmům z prehistorického   období, jen mu trochu   schází napětí, nezvratná   historická osudovost,   větší lehkost a prostá   zábava. Zato nabízí   úžasné vizuální orgie,   které jsou sice na hony   vzdáleny historickým   faktům, zato poskytují   docela úžasné ztvárnění   dávno vymřelých zvířat.  
Srdce milovníků   přírody se muselo nutně   tetelit blahem. Už jen za ta   nádherná stáda a pláně   plné mamutů nelze tento film   odsoudit k zatracení.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Emmerich opět postavil film   na efektech , které jsou jak   jinak než dobré sice   příběh je trochu   jednoduchý o lovci, který   si jde pro svou dívku je   klasický film sice má pár   nelogičnistí , ale celkově   to není špatné.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2009
v celku mně to dost vzalo   sice jsem čekal víc  
ale velmi   slušně natočeno a zahráno   i díky dobré práce
při výběru lokace děje
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2011
Celekem zajímavý příběh o   svržení jednoho z prvních   "bohů". Nakonec   celá neuvěřitelná výprava   vlastně kvůli ženský=D.   Nicméně film měl náboj a   spolupráce různých kmenů   dodávala příběhu šťávu.   Každý kmen své zásady,   historky, pověsti a   proroctví a jejich spojení   teprv nakonec dává hrdinovi   výhody. Pěkné grafické   zpracování jen scénář dle   mého trošku pokulhával a   český dabing se zde opravdu   nepovedl.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2011
10 000 př.n.l
Dobrý dobrodružný film,   který nás zavádí do roku   10 000 před naším   letopočtem. Právě zde   vidím největší problém   celého filmu. Cpát mamuty,   šavlozubé tygry, piramidy a   nevím co ještě do jedné   doby mi přišlo dost   nerozvážné. Na druhou   některé scény byly   povedeně vykresléne a   dokázaly diváka vtáhnout do   děje. Trochu jsem byl ovšem   zklamán českým dabingem.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.12.2008
Když jsem se začal na film   dívat tak jsem byl mile   překvapený, ale asi mám   špatné historické znalosti   a určité anachronizmy mě   trochu pokazili celkový   dojem. Vinikající   počítačové efekty.
matej69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.2.2011
Dobrej příběh, masky i   efekty...
Co mě na   tomhle filmu ale hrozně   štvalo byl dabing hlavních   hrdinů - vypadali na třicet   a měli hlasy desetiletjch...
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Skvělé efekty , nádherná   výprava , šavlozubý tygr   byl naprosto impozantní ,   taktéž mamuti jsou   vytvořeni bez nejmenší   chybičky , ale tím jsem   hlavní pozitiva filmu   vyčerpal. Legenda , která je   hlavním motivem filmu měla   být zakomponována do jeho   názvu , protože 10.000 B.C.   je trochu mimo to , co se na   plátně děje. První   polovina filmu je velmi dobrá   a stále se něco děje ,   poté příjde prostřední   část , která je určena   hlavnímu hrdinovi a jeho   snaze seskupit co největší   počet bojovníků (zde má   film asi nejvíce hluchých   míst) a na závěr se   všichni vydají osvobodit   lidi ze svého kmene a na   řadu přichází   rozhodující bitva proti   otrokáři. Na můj vkus byla   stopáž trochu krátká a   pokud by Emmerich trochu více   rozvedl závěrečnou bitvu a   ukázal nám více soubojů a   protáhl tak povstání   otroků proti   "všemocnému" ,   ještě bych na hodnocení   přitlačil a výsledek by byl   lepší. Prostě popcorn ,   který né všichni stráví a   některým to bude činit   problémy. Od Emmericha bych   ani nic jiného než to co mi   nakonec předvedl nečekal ,   ikdyž výsledek mohl vyznít   lepe a to kdyby býval byl   film trochu odlechčen humorem   a nebylo bráno všechno až   tak vážně. Musím však   oponovat těm , kteří   hodnotili odpadem a možná   nebyli na tom samém snímku   jako já , jinak nevím. ;-)   Za normálních okolností   bych hodnotil 3* , ale   vzhledem k tomu jak je zde až   nechutně film vláčen bahnem   na hodnocení přitlačím a   dávám slabší 4*.
Steve997
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Trochu odbočka od všech   Emmerichových   katastrofických pecek, ale   celkem povedená. I když má   trochu naivní příběh, tak   se mě tenhle výlet do   minulosti docela líbil. Film   sází hlavně na vizuální   stránku, která je mimochodem   úžasná a především tím   chce asi ohromit. Takže   vypnout mozek a kochat se   pohádkově zbarvenou   minulostí.
scorpiontom
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2009
od režisera Emmericha se dá   určitě očekávat víc než   předvedl v tomto filmu (viz   Den nezávislosti nebo Den   poté)
Sparta33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Luke
Zajimavý film...vůbec jsem   se u něho   nenudil....výborné   prostředí,herci a také   nápad....velice dobré   zpracování...!!
Otek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Docela dobrý film. Nesmí se   však hledat logika. Historie   také vzala za své. Co je na   tomto filmu významné, je   fakt, že když lidé s   velkým nadšením a zápalem   se dají do boje i s velkou   přesilou, jsou schopni   zvítězit.
Marign
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.3.2010
Film docela povedený,   historie spojená s fantazií   mě baví. Jen mi možná děj   přišel chvílemi dost   vláčný. Ale celkově se mi   líbil.
pospa65
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.9.2016
Mamuti a pyramidy - trochu   mimo . Jinak celkem   koukatelné, příběh   srozumitelný , občas jsem   se i dobře pobavil
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Mamuti a pyramidy, jak se to   rýmuje? Historicky nijak, ale   tady k sobě mají sakra   blízko. Ale co, do pohádek a   sci-fi žánru se toho   vejde... Filmík má pěkně   provedenou výpravu a za   podívání rozhodně stojí.   Hezky se bavte a hlavně to   všechno berte jako čirou   fantazii, nikoliv jako   dokument o roku 10 000 př. n.   l.
P.S. - naprostý   souhlas s kolegou   "matejem69" : ty   vysoké hlásky některých   bojovníků byly příšerné.   Že by kastráti???
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2009
Připomínalo mi to tv film,   jehož efekty dělal   průměrný animátor, který   pc viděl z   rychlíku.Příběh slabota a   inteligence pravěkých lidí   na úrovni dnešní vyspělé   společnosti, říkejme tomu   filmařská licence, nicméně   Emmerich umí lepší kousky a   nesrovnatelně vtipnější a   akčnější - viz Den   nezávislosti, Den poté.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.4.2013
Mezi příznivce   dobrodružných naháněček   patřím asi tak, jako do fan   klubu Rolanda Emmericha,   přesto mně parta dredařů   nenudila, digitální   zvířectvo (s výjimkou   šavlozubého) nepůsobilo až   tak nemožně, úchvatný zvuk   navýšil o jednu hvězdu a   pokud zapomenu, že jsem   viděla Apocalypto a   navštěvovala hodiny   dějepisu, vychází mně 60%.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Když jsem to viděl poprvý   někdy před půl rokem,   ohodnotil jsem to jako   ohromnou krávovinu a ani jsem   to nedokoukal. Teď jsem to   zkusil podruhý, jelikož jsem   už věděl, do čeho jdu a co   od toho čekat. Jednak už to   teda běželo až do konce,   takže už konečně vim, jak   to dopadlo, ale paradoxně ten   závěr film zas nějak   zkazil. Průběh filmu a   efekty v něm bych dal tak za   7-8, ale ten závěr...no tak   jsem chtěl dát 5, ale   hrozně se mi líbila Evolet   (Camilla Belle), tak dam 6.   :-)
Izzy8635
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2017
Nemůžu o sobě říci, že   jsem odborník na pravěk, ale   určitě v něm nežili lidé   s inteligencí na úrovni   dnešní společnosti. Jinak   je to ale celkem dobrý   nápad, ovšem se   zpracováním už trošku   pokulhává, ačkoli efekty   nejsou tak hrozné - viděla   jsem i mnohem horší.   Nejlepší mi na tomto filmu   stejně přišel ten tygr,   který ani moc nevypadal jako   šavlozubý či jiný   žijící v té době. Škoda,   že se v příběhu jen mihl.
Amthauer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Krásná hlavní hrdinka a   přitažlivé kulisy jen   trochu zachraňují opravdu   velmi děravý příběh a   jeho výstavbu, která   připomíná spíš televizní   sérii, než hollywoodský   blockbuster.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Zajímavé pojetí
Před shlédnutím tohoto   filmu jsem si přečetl pár   recenzí a komentářů.   Valná většina jich mluvila   o tomto filmu negativně.   Proto jsem při sledování   věnoval až příliš velkou   pozornost všem   "chybám," které   byly popsány.
Ovšem   musím říct, že jsem byl   příjemně překvapen.   Příběhová linie mi   přišla trochu slabší, ale   jako nápad to není špatné.  
Když jsem zahlédl ty   "obří slepice" jak   je někdo nazval, vyvstala mi   v hlavě vzpomínka na   chorobně známou větu: Ty   nožiska! To krčisko a než   jsem stihl domyslet toho   pštrosa tak mi najednou luplo   a viděl jsem Velocyraptory z   jurského parku.
Trošku mi chybělo více   záběrů s   "šavlozubákem."   Myslím si, že to mohlo filmu   přinejmenším trochu   pomoci.
Jak již bylo   také nastíněno, film není   historicky přesný. Proto   jsem se jej snažil brát jako   něco nového, co s reálnou   historií nemá nic   společného a vyšel mi   celkem příjemný zážitek,   který bych si i zopakoval.   Zkalený snad jen mírnou   přeplácaností mnoha   rozdílných aspektů, které   se nepovedlo úplně dokonale   skombinovat.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.5.2009
Tento film mi skôr pripomína   nejakú rozprávku z dávnych   čias. Je tu spusta   prehnaných scén, pri   ktorých sa treba chytať za   hlavu.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.2.2013
Průměrné dobrodružné   fantazy s výbornými   vizuálními   efekty.Dobrodružná cesta   plná zajímavých zvířat a   tvorů a sem tam nějaká   bojová scéna.Nechá se na to   koukat.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Když jsou dobré triky, tak je bohužel špatný film
Roland Emmerich umí udělat   film s pořádnými efekty, za   což ho hodně vychvaluji.   Nicméně film jako takový   moc nezaujme. Dobrá,   pravěcí lidé, obří   mamutu, šavlozubí tygři,   hrecké obsazení. Nejvíc   chválim za krásnou Camillu   Belle.
Časem mi to   připomínalo několik filmů.   Jako třba   "Apocalypto",   "Boj o oheň" atd...   To je špatně. Kdyby snímek   obsahoval více vlastních   nápadů, mohl by být daleko   lepší. Ke konci si myslím,   že je to takový   nepromyšlený.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.5.2008
Ani slavny reziser nie je   zarukou dobreho   filmu.Velkolepa vyprava a   efekty nemozu zachranit biedny   a detinsky scenar,nevyrazne   postavy a absolutnu historicku   nevieryhodnost.Ostatne tu by   som autorom odpustil,ale film   nema co ponuknut.Je to totalna   zlatanina s biednymi hereckymi   vykonmi.Zmotat lovcov,s   africkymi domorodcami a   vyspelou civilizaciou   otrokarov stavajucich   pyramidy/zrejme obyvatelia   Atlantidy/ s pomocou   mamutov!!! to je silna kava aj   na mna schopneho uverit   comukolvek.Vzhladom k   medialnej kampani a dobremu   strihu v traileri filmu odola   malokto,ale je to totalny   brak.Sledovanie filmu je   stratou casu.
ValaMalDoran
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.5.2008
Fakt jsem se na tenhle film   moc těšila,ale byla jsem   velmi zklamaná už po pár   minutách.Triky nebyly   špatný,ale děj mi tak   trošku chyběl a až na pár   dobrých scén jsem se nudila   a občas i film posunula do   zajimavější fáze.Takže   jsem byla ráda,že to mám za   sebou.
MaKy92z
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Tento film od Rolanda   Emmericha mi skôr pripomínal   nejakú tu detskú rozprávku   vhodnú pre deti na dobru noc.   Dozaista, že efekty sú tu   celkom slušné, ale len to na   dobrý film fakt nestačí.   Obsah filmu nemá žiadne   súvislosti, ktoré mi do seba   zapadali, k tomu navyše je tu   veľa nezmyslov. Už samotný   námet je dosť slabý,   scenár je trocha lepší, ale   nič moc. Zaujímavejšie je   už len spracovanie tohoto   filmu.
Medousek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.3.2008
Průměrný film s   průměrnými počítačovými   efekty, který nenadchne ani   neurazí - i když... V druhé   polovině filmu jsem dost   často koukala na hodinky, kdy   už to skončí. Připadalo   mi, že to nemá konec, ale to   tak bývá, když vás něco   moc nezaujme. Emmerichův Den   Poté se mi líbil mnohem   víc.
Kubee
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.1.2010
průměr
film na efekt, ale na to, aby   člověk vypnul mozek a trochu   se pobavil to je dobrý.   Jednohubka na   dlouhé,zmrzlé,zimní večery
osir
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.4.2012
pyramidy a to další
Jako pohádka super, docela   zajímavý fil až do   úplného konce, navíc v   pohádkách má zvítězit   dobro nad zlem, tady se to   pdařilo, klidně se na to   mohu podívat ještě   jednou...
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Jakýsi mix více žánrů ve   velkolepém výpravném   filmu,který natočil   režisér který má slušné   snímky,ale i ty slabší a   tohle jeden z těch   průměrných,kde byla(u   mě)velká očekávání,ale   pak zklamání.Pár scén   ušlo ale film měnil žánry   i tempo tak nějak   nemastně,neslaně.
M.A.G.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Film byl pro mně docela   zklamáním. Podle všech   těch výborných kritik,   reklam a všeho humbuku kolem   filmu jsem očekával něco   daleko lepšího.
Nakokec nic moc!
Ovšem aspoň za tu   výpravu dávám 4 bodíky.
Kuvik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.12.2012
Od režiséra Emmericha by   človek čakal u takéhoto   filmu podstatne kvalitnejší   dej, resp. scénar, v takomto   podaní je to len akási scifi   rozprávka s naivným   záverom, najmä to   vzkriesenie mŕtvej Evolet a   porážka faraónovho   vojska.
Úroveň filmu   tak prakticky vyzdvihujú iba   vcelku vydarené akčné   scény a kvalitnými   počítačovými animáciami,   ale to by malo byť u   režiséra takéhoto formátu   samozrejmosťou.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.8.2018
Nakoniec to bol ešte   väčší dejový výplach,   než by sa dalo od Emmericha   čakať a po jeho posledných   dvoch filmoch(Patriot, Deň po   tom), ktoré som bral ako   slušný nadpriemer klesol   dosť dole akoby mal na poli   blockbastrov premiéru.   Neokukaný príbeh mohol   posunúť spolu s Haroldom   Kloserom po scenáristickej   stránke úplne iným smerom,   než ho zasadiť do nesúrodej   báchorkovej rozprávky   odohrávajúcej sa v akejsi   čudnej pustatine a dokonca si   požičal určitú dejovú   líniu aj Gibsonovho   Apocalypta, kdež to tu úplne   akákoľvek stavba deju   zlyháva ako už dávno nebola   k mániu a to v poslednej dobe   vznikajú fakt riadne   výplachy. Jedine čo tento   film drží na určitej   stráviteľnej úrovni sú   trikové efekty, aspoň na   nich si dali tvorcovia   záležať, okrem priemerne   spracovaného šablozubého   tigra, je na čo pozerať.   Hlavne Mamuty boli ozdobou   filmu a boli tak určitou   kompenzáciou za to utrpenie   sledovať čudne sa tvoriaceho   deja. Pre tento snímok je   taktiež dosť monumentálne   pohľad na stavanie pyramíd,   kde sa náležito vytvorila   pri kamerových pohľadoch z   vrchu určitá silná   atmosféra. Make-up alebo   lepšie povedané výzor   starovekých lovcov mamutov   bol ako z televíznej   produkcie, kde nemajú pojem o   tom ako by mohol vypadať,   človek živiaci sa mamutmi,   prípadne nalíčenie pre   dievčatká, kde nie je núdza   pre zvýraznenie mihalníc   odtieňmi. ║Rozpočet   $105miliónov║Tržby USA   $94,784,201 ║Tržby   Celosvetovo $269,072,770▐   Tržby za predaj DVD v USA   $31,008,646 //počet   predaných kusov 1,744,336║   tak vypadá to že horko   ťažko ale film si niečo   málo zarobí ale určite   nebude patriť medzi tie moc   ospevované, a nečudujem sa   že nebol nasadení cez letnú   sezónu lebo nemal by moc   veľkú šancu na úspech   /videl v kine: 45%/
Omnibus
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.2.2013
Vizuálně povedené, ale   dějově slátanina. Kdyby   jim tam po rampě pyramidy   mezi chlupatými mamuty jezdil   taky naolejovaný buldozer,   ani by mi to, vzhledem k   ostatním pitomostem,   nepřišlo nějak divné...   Ale pokud člověk v mozku   vypne racionální myšlení,   rezignuje na příběh a   nevšímá si nelogičností,   tak si tu prehistorickou   olejomalbu na filmové plátno   může i celkem užít. Mě se   ale bohužel vypnout moc   nedařilo...
Akana
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Vítejte do světa, kde mamuti   pomáhají s výstavbou   pyramid, rastamani je loví a   šavlozubí tygři jsou   féroví. Rád si nechávám   vyprávět pohádky, ale ne   když ze mě dělají blbce.   Kdyby aspoň v názvu nebyl   ten letopočet a Emmerich   přiznal barvu, že jde o   fantasy. Neoriginální,   hloupou, ale aspoň efektní.   Nebažím po maximální   historické věrnosti, od toho   jsou dokumenty. Ale co je   moc...
cerfik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Dle hodnocení jsem od tohohle   snímku čekal víc nežli   bezduchou slátaninu na efekt,   jíž jsem se nakonec dočkal.   Jestli náhodou nevíte co   všechno bylo před 10-ti   tisíci lety, tak tady se to   dozvíte a budete čumět, co   všechno vám na hodinách   dějepisu zatajili. Příběh   je natolik inteligentní a   originální, že budete   zoufalý a raději si pustíte   něco, kde se imaginace   neutrhla tolik ze svých   řetězů, které ji poutají   ještě v mezích   koukatelnosti. Opravdu   nadmíru kreativní blud a   ukázka toho za jaký srance   jsme ochotni vyhazovat peníze   do luftu.
miratskyl
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.7.2010
Tak tady Emmerich dost ujel.   Mamuti na poušti - WTF? Ale   alespoň se tam stále něco   děje i když jsou to ty   největší absurdnosti.   Zábava bez mozku.
pakacka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Neskutečný paskvil a   slátanina. Vizuálně   nabubřelá blbost, co ve   skutečnosti nenabízí vůbec   nic, kromě spousty scén   vyvolávajících jedovatý   smích. Obrovské krvelačné   krůty řvoucí jako lvi jsou   fakt něco… Btw: Že by   Emmerich znal pověst o   Bruncvíkovi? ;-)
slajd
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.5.2011
Pro mne osobně obrovské   zklamání. Nijak úžasná   zápletka do toho ubohý děj   a vše podtrhl trapný konec.
Mgb
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Šel jsem do kina s tím, že   se chci pobavit a víc od toho   filmu nečekám. Sice je to   propagovaný jako velkofilm,   ale je to hodně sterilní   velkofilm. Nic mě nedokázalo   vtáhnout do toho světa. A   když už něco vypadalo   zajímavě, tak to bylo hned   vzárodku utnuto a nedostalo   prostor. Jediné kvůli čemu   stojí ten film vidět jsou   modré oči Camill Belle. Ale   to je na film tohoto ražení   hodně málo.
victorio
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.3.2010
Film z pravěku se dá udělat   i hodně dobrej a historicky   docela věrnej (viz Boj o   oheň), ale tohle byla hodně   silná káva...Od amerického   akčního filmu se historická   přesnost nedá očekávat,   ale tenhle film není moc   akční, naštěstí je   chvílema docela vtipnej, ale   to tvůrce rozhodně   nezamýšlel. Za dobrej film   se to nicméně považovat   nedá, ani když se vypne   mozek...
lokotka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.2.2013
Lokotor
Příběh a efekty mě zaujali   abych to vůbec dokoukal.   Jinak nasazení nic moc a   hlavně u tohoto filmu bylo   vidět jak může český   dabing zničit celý zážitek   z filmu.
efCZa
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Hodně špatná pohádka...ne   neoriginální nápad je   zpracováním totánlě   pohřben...rastafariáni a   masajové bojují proti   starým otrokářům z   Egypta...prostě hrůůůza.   Zpracování se mi vůbec   nelíbilo....rádoby špinaví   mužíci s nádherně   vymytýma dredama a   sněhobílým úsměvem   následují jedinou modrookou   holku, co si ani neumí   namalovat oči, ale make-up si   udělá dokonalý (ja bych ze   za ní přes půl kontinentu   teda nehnala)....příběh   slabý, lidé vypadají jako   umělí, efekty taky nic moc -   akorát ti mamuti při lovu   šli...a to je zoufale   málo...
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.6.2011
Mohl to být docela slušný   snímek, kdyby do sebe nebylo   spatláno až příliš mnoho   věcí. I v době kdy lidé   létají do vesmíru lze   najít v odlehlých   končinách kmeny na úrovni   doby kamenné, takže   kombinace pyramid a   pravěkých lovců je v celku   v pořádku, ale nadměrní   mamuti na poušti, přerostlý   „šavlozubý tygr“ a   Phorusrhacos (či co?)   lovící lidi bylo až   přespříliš. Nad spoustou   menších či větších   nelogičností a nesmyslů se   již ani nepozastavuji. Co   bylo však do očí bijící,   byla neoriginalita. Celý   příběh ne nepodobný   Apocalyptu, scéna lovících   obřích ptáků ve vysoké   trávě jako by byla   vystřižena z jurského   parku, kde lidé byli   naháněni velociraptory,   způsob zabití „boha“   podobný jako v 300:Bitva u   Thermopyl, tam se ovšem   nezadařilo, a aby toho nebylo   málo, tak vykradl i vlastní   film, a to Hvězdnou bránu.   Všechny nedostatky by se daly   tolerovat, bohužel jsem   viděl film s českým   dabingem, který byl snad   jeden z nejhorších co jsem   kdy slyšel. To už si snad   dělá někdo z diváků pr…   .
Chrustyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.11.2008
Tak se nám Emmerich po 4   letech opět vrací s filmem u   kterého jak jsme od   režiséra zvyklý je   zakázano přemýšlet.   Tentokrát však ani vypnutý   mozek nezaručuje dobrou   zábavu. Režisér se vydal do   pravěku a přináší nám   příběh o mladém lovci,   který zachraňuje svojí   snoubenku, která je unesena   dříve než si s ní vůbec   stačí užít. Režisér se   vůbec nepokouší o nějaké   reálné vyznění příběhu   a pocit domorodých obyvatel   se snaží vyvoat jen tím,   že všichni zúčastnění   nosí dredy. To, že hlavní   hrdinové vypadají jako z   obálek časopisů pro   teenagery už je vedlejší.   Rozhodně by mi na filmu   nevadilo, že realita je pro   něj cizí slovo ale to by mě   musel bavit ale to nedokázal.   Na podívanou Emmerichova   formátu je celý film   překvapivě chudý a   nezáživný a chvílemi   vypadá jako by byl   spíchnutý hodně narychlo   jako např. ve scéně kdy   hrdina během pár minut   přesvědčí jiné domorodé   kmeny aby se k němu přidali   v boji. Akčních scén je   naprosté minimum a když už   se na nějakou těšíte   nakonec vás zklame. Za vše   mluví úvodní lov mamutů,   který patří mezi jednu z   nejnudnějších akčních   trikových sekvencí jakou   jsem za poslední dobu viděl.   Na tricích překvapí jen to,   že jich je na takový film   hodně málo. Jediné za co   bych Emmericha pochválil je   nepřepálená stopáž filmu,   která i tak šíleně nudí.   Už podle recenzí bylo   vidět, že film nebude   žádná sláva ale, že se u   něj budu nudit po celou dobu   jsem opravdu nečekal. Jako   takovu třešničku bych   ještě vyzdvihl český   dabing kdy hrdinové   vyfasovaly hlasy, které byly   nejspíše pořízené na   základní škole.
Barney94
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.3.2018
Těšil jsem se, ale docela   zklamání. Jednak je tam noho   historických nesmyslů,   druhak ani děj nebyl   nejlepší. Snad jen ty efekty   za něco stály.
Cash89
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.3.2008
Narovinu říkám že jsem   zklamán a to královsky,   čekal jsem podobnou řežbu   ve stylu 300 drsnou metalovou   hudbu a akci od začátku do   konce...to co jsem tam viděl   nebyla ani akce ani řežba   ale pouho pouhá slátanina   několika filmů dohromady (   Apocalypto, Cesta do   pravěku...) a dost mi tam   vadila angličtina s tou to   Roland Emmerich zazdil   totálně, když tam vidíte   pravěké lovce s dredy jako z   21. století kteří mluví   anglicky je Vám z toho dost   špatně, kdyby to vyřešil   jako Mel Gibson s Apocalyptem   že tam dá nějaký mrtvý   jazyk vrátilo by to šmrnc   který jste od toho čekali na   začátku...Kamerové záběry   z leteckého pohledu vypadají   úchvatně a hudba se mu taky   povedla...Škoda jen, že se   místo historie radši   nezaměřil na sci-fi. A   neodpustil si ty příšerný   děsivý konce plný   ožívajících mrtvol a   velkých hrdinů...
Snape
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.6.2008
Cim lepsi digitalni triky, tim   vice filmaru je dokaze   promrhat neuveritelnym   zpusobem. Tohle propleteni   vsemoznych civilizaci byl   hodne zly napad.
martas_v
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.8.2008
Dlouho jsem přemýšlel, jak   mám popsat tento film a   stačí mě na to dvě slova:   NUDA a BLBOST. Tohle že má   být velkofilm? Scénárista   si musel při psaní scénaře   hodně šlehnout, aby tohle   vyplodil. Má to být fantasy   nebo pokus o historický film?   Bohužel ani jedno. Možná se   s tímhle průměrný   americký divák spokojí, ale   já ne. A finále - tohle jsem   tedy snad ještě neviděl.
Jinak doporučení k   tomuto filmu, NESLEDOVAT PO   22HOD - HROZÍ, ŽE U TOHO   USNETE, ale vzhledem ke konci   by to bylo asi lepší.
Encoredes
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.5.2008
Temer jako Apocalypto
No tak kdyz jsem dokoukal   tento film, zdalo se mi, ze   pointu od nekud znam. Jeden   narod, smim li to tak nazvat,   unasi lidi z jinych, aby za ne   staveli nejake ty haciendy,   pri tom zabiji par lidi. Par   jich prezije a vydava se po   stopach za unosci aby   zachranili co se da. Zeby mi   to pripominalo Apocalypto? No   jo to bude presne ono -   dokonce se mi zda ze   apocalypto bylo lip   zpracovano, melo lepsi dej,   dynamiku a obecne se vic   libilo. Nicmene mamut a tygr   se jim celkem povedl. Myslim,   ze film neni spatny, ale radil   bych ho spis do skatulky   filmu, ktere se pousteji aby   se zabila nuda.
jamie007
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Tohle opravdu není Třístovka !!!
Pár měsíců před vstupem   filmu do kin lidé   říkaly:"nástupce   třístovky","určit   ě to bude jako   třístovka"všichni se   mýlili není to ani zdaleka   tak dobrý film jako   třístovka   bohužel...Přišlo mi to jako   slátanina,jednoduše moc   věcí naráz například   jakýsi pokus o mamuty a potom   přerostlý šavlozubý tygr a   nakonec scéna jako   vystřižená z jurského   parku :obří ptáci určité   pluska jsou tady určitě taky   masky,prostředí nebo Ang   dabing bohužel třešničkami   na pomyslném dortu dělají   dvě věci ta první   :pravěký člověk   vyznávající lásku a ta   druhá Čr dabing...bylo to   obrovské zklamání čekal   jsem od toho víc
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.7.2015
10.000 slátanin
Dějepis a zeměpis v kostce.   Dredy jako z dvacátého   století, mamuti jako z 200   000 let před Kristem jenom   několikrát větší. Sem tam   přiběhne přerostlé emu   chytající podobu dinosaurů   z druhohor a tygřík vyžlík   podruhé v dějinách filmu   prokáže své dobré srdce a   postaví se za hlavního   hrdinu. Společně s ním   putujeme za průvodem Hunů   či Mongolů Čingischánovy   doby ze zasněžených   Himalájí přímo do hustého   amazonského pralesa, po   jehož opuštění nás čeká   nekonečná Sahara a podivná   řeka plná plachetnic   podobných opeře v Sydney   nebo (při větší fantazii)   těm španělským ze 16.   století. Nenajdeme na nich   ale žádného Hernanda   Corteze nebo Francisca   Pizzara, nýbrž ony Huny   (Mongoly) oblečené v   barevných látkách odněkud   z Orientu, jejichž hlavní   město připomíná jakési   Maye, Aztéky a Inky v jednom   (ačkoliv tygří sfinga kdesi   uprostřed města by nás   mohla svádět k zařazení   spíš do Egypta). Jedno se   ale Emmerichovi nechat musí.   Kamerové záběry z   leteckého pohledu vypadají   úchvatně . Škoda jen, že   se místo historie radši   nezaměřil na sci-fi. A   neodpustil si ty příšerný   děsivý konce plný   ožívajících mrtvol a   velkých hrdinů.
Out-Of-Way
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.4.2010
Roland Emmerich šlápl do   pořádného lejna. Nejspíš   od mamuta. Pouze den poté co   ho málem sežrala Godzilla.   Velká škoda, že nebyl   Hvězdnou bránou přemístěn   na druhý konec galaxie a nebo   aspoň na Měsíc, kde by ho   možná oddělal nějaký   univerzální voják. S velkou   chutí bych si vychutnal jeden   den nezávislosti, kdybych   věděl, že až do konce roku   2012 již nenatočí žádný   film. Vůbec bych se nedivil,   že po shlédnutí této   filmové slátaniny si někdo   pořídí raketový systém   MIM-104 Patriot. Jak ho   použije, to už ponechám na   jeho fantazii.

P.S.: Film jsem zhlédl s   naprostým despektem, proto v   předposlední větě je   napsáno „shlédnutí“.
Clockwork
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Jednim slovem, nesmysl kterej   postrada snad vsechno co ma   dobrej film mit.Emmerich je   proste 0,ktera si nechce   priznat ze je 0 a o nejakych   vizualnich super efektech si   muzete nechat jen zdat protoze   v 10000 B.C. je nenajdete.
Area
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Opravdu neskutečný paskvil,   až se člověk musí ptát,   čemu má takové dílo   sloužit, když ani k   pobavení to není.   Neuvěřitelá slátanina   historických,   přírodovědných a   teologických nesmyslů   tvářící se jako   historicko-poučné   pojednání. Kdyby aspoň   autoři presentovali film jako   fantasy žánr a ten   šavlozubý tygr promluvil   (jak je psáno ve vtipné   recenzi), dalo by se tomu s   výhradami porozumět. Takto   lze jen s obavou očekávat,   jakou další historickou   "dardu"   přichystají producenti na   skutečnou historií a   dějepisem víceméně   nedotčenou mládež -   pomyšlení, že takovéto   výklady pojmou za pravdivý   obraz historie lidstva, je až   děsivé.
J3ared
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.1.2009
nebrat
Na tohle dilko jsem se vazne   tesil, ale hned u prvich minut   jsem otviral na screenu nove   okno a sjizdel net. Takhle   spatny film jsem jiz delsi   dobu nevidel, naprosta nuda,   nevyuzity potencial.
superfilmar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Ani se nedá věřit, že   Emerich natočil takovou   hovadinu. Tento film má sice   naprosto výborné triky, ale   herci i celý příběh jsou k   uzoufání nudné věci.   Jediné scény, které za to   stály byly ty s   šavlozubákem, jinak je to   ztráta času.
Sorry,   tohle nemělo být natočeno a   já to už nikdy nechci   vidět. 20%.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48033minih48033Oběť zla (2007) 
Timber Falls n
minih43509minih43509Dům hrůzy (1990) [Video] 
The Amityville Curse n
minih64527minih64527Svědectví vraždy: Otázka cti (2007) [TV film] 
Stadt Land Mord!: Sittenwidrig n
minih16569minih16569Poslední Mohykán (1992) 
The Last of the Mohicans n
minih47055minih47055Valkýra (2008) 
Valkyrie n
minih40572minih40572Madagaskar 2: Útěk do Afriky (2008) 
Madagascar: Escape 2 Africa n
minih46693minih46693Sirotčinec (2007) 
El orfanato n
minih12923minih12923Moucha 2 (1989) 
The Fly II n
minih51288minih51288Jménem krále (2009) 
Jménem krále n
minih50049minih50049Twilight sága: Zatmění (2010) 
The Twilight Saga: Eclipse n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Z metropole

05:30 - 06:00

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Člověk jako živočišný druh

05:00 - 06:00

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:55 - 06:00

35 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

05:05 - 06:00

25 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190610
Osobností: 697962
Fotografií: 764476
Plakátů: 376871
Obsahů a biografií: 178367

Poslední komentáře

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Koláčky (1999) [TV epizoda]

Koláčky
Formanovi chystají domácí   bazar, nemají moc peněz a   Hyde je pověřen upéct   koláčky, Jedny jsou pro   slušné a druhé pro ty   divočejší ale více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10