Duben
ohodnotit

Pokoj 1408

1408

Žánr:
Rok:
2007
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
11.10.2007
„Stephen King vám přeje příjemnou noc v pokoji 1408. Nikdo nepřežil déle než hodinu.“

Komentáře k filmu Pokoj 1408

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 49
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2008
Slušný napínavý a   zajímavý děj. V celku i   strašidelný, sice není   čeho se bát, ale na   začátku filmu mě Samuel L.   Jackson pěkně vystrašil,   takže jsem čekal pěkný   krvák, což se nestalo.
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2008
no konecne dobry horor plny   napeti a dobreho deje. Neco   takoveho bych od M.Hafströma   necekal dobre to zpracoval od   mistra hororu Stephena Kinga
cackles88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2008
pokoj skvor pekelna izba do   ktorej vstupis a uz nikdy   nemozes von ....typek ktory sa   nebal nicoho ale potom zistil   ze zlo nakoniec   existuje.....ale super film   hudba efekty a obsadenie   super...
Dragoni
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2010
Co k tomu dodat...King je můj   nejoblíbenější   autor,četla jsem od něj   řadu knih a viděla i plno   zfilmovaných a né vždy se   podaří zachytit jeho   podstatu (např.Kubrickovo   Osvícení).Tohle jsem   nečetla,ale film byl opravdu   hodně dobrý.
ghoul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2009
Dokonalé
Nejlepší horor, jaký jsme   kdy shlédl. Od Kinga jsme už   četl hodně knih, ale k této   povídce jsem se jakci v   psané podobě nedopracoval.   Avšak tento snímek mě   zaujal hlavně svým   originálním nápadem. Enslin   se ocitá jakoby ve snu.   Určitě to znáte, že ve snu   se dějí podobné,   nepochopitelné věci jako v   tom pokoji. Zničeho nic se   ocitnete na jiném místě,   nebo najednou lítáte a   podobně. Snímek je hodně   originální. Jako horor se   zbavil trapného trendu   posledních let, kdy se už   točí jen o šílených   vrazích a masakrech. Na   těchto filmech není nic   zajímavého. Už jen čekáte   na to, jakým způsobem toho   nebo toho zabijí a ať je to   co nejbrutálnější. Navíc   už z prvních pár minut   poznáte, jak to dopadne. Ale   tady je to jiné, děj je   neočekávaný a napínavý od   začátku do konce. Rozhodně   stojí za to shlédnout.   Zaslouží si těch 10 bodů   ;-)
Yontalcar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Pokoj 1408 mi trochu   připomněl starý dobrý   hotel Overlook. Rukopis   námětu Stephena Kinga je zde   výrazný. Opět jsou   předkládány hrůzné   výjevy a tentokrát v tak   zběsilém tempu, že není   čas rozjímat o tom, co se   skrývá na pozadí. Pocit   úzkosti a napětí je   skutečný a dokáže se   přenést z filmu do reality.   I když! Co je vlastně   realita? Dochází zde k   takovým zvratům a   přechodům, až jsem začal   silně pochybovat a tápat,   zda to, co se právě   odehrává je či není   skutečné. Temná iluze   vyvolaná pokojem? Nebo   návrat do Mikeova života?   Ta nejistota dodává filmu   nepopsatelně zvláštní   náboj, který trvá až do   samého konce. Vůbec nechápu   ty negativní komentáře. Že   tam chybí hektolitry krve? O   tom skutečný horor přece   není. To je pouze hloupý   fenomén dnešní doby, že   všude musí být rozsekaná   těla a záplavy tělních   tekutin, které nakonec vyzní   více směšně než děsivě.   Skutečný mistr hororu si   vystačí jen s nepatrným   množstvím nebo i bez toho. A   považovat spisovatele za   méněcenné povolání než   jakým je režisér, přijde   mi ještě hloupější!   Spisovatel na rozdíl od   režiséra má plnou svobodu v   tvorbě. Není ničím vázán   ani omezován. Snad jen svojí   fantazií. Ale to jsem trochu   odbočil. Pokoj 1408 je   výtečně zfilmovaný.   Jediné, co mě trochu mrzí   je, že se více nerozebrala   hrdinova minulost pojící ho   k otci a ještě pár   drobností. Jinak vše funguje   tak, jak má. Můžu jen   vřele doporučit!
TILL.87
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2008
Další film podle námětu   Stephena Kinga, který sice   nepatří mezi nejlepší, ale   i tak na mě zapůsobil   kladným dojmem. Existují   dvě verze tohoto filmu s   jiným alternativním koncem.   V anglické nesetříhané   verzi se mi konec líbil   více. Když sem viděl   sestříhanou verzi, tak mi to   přišlo trochu ochuzený, ale   i tak sem se bavil i výkon   johna cusacka byl poměrně   slusný na to ze tam vlasntně   dalo by se říct hrál sám.
michal33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Stephen King je prostě   klasika a i když jeho   povídka není dlouhá,na   filmu to není znát a   rozhodně nenudí.Překvapivé   zvraty a chvilky kdy vám   běhá mráz po těle si   určitě vychutnáte...
Kanystr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Naprostá Kingovina
Zprvu jsem na to vůbec   nechtěl koukat, s vědomím   že to bude hororový béčko,   a ukázky mě taky nijak   nepřesvědčili, ale pak jsem   si řikal, Samuel L. v   poslední době nehraje ve   špatných filmech, nebo   aspoň minimálně v těch   kultovních. A až potom jsem   se dozvěděl že námět   pochází z pera Stephena   Kinga, (ano ano stydim se že   jsem to nevěděl) no a   najednou mě film začal   enormě zajímat a začal do   něho vkládat až   přílišnou naději. Ale po   schlídnutí jsem opět nebyl   sklamán. Můžete namítat,   že se v tom filmu dlouho nic   neděje ale právě vy jste   tím milovníkem zbytečně   krvavých bláznovin. Kingův   rukopis je znát v každé   scéňe, samá prkotina samá   prkotina a najednou ty blbosti   dávaj smysl. Například   když budík začne hrát   naprosto uspávající píseň   začne vám běhat mráz po   zádech a tomu já říkám to   pravé napětí, vy možná   ne.
cynik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2008
Dobrých filmových adaptací   knih Stephena Kinga je jako   šafránu, ale tenhle snímek   k nim rozhodně patří.   Nejsou v něm žádné potoky   krve, ani žádná   řezničina, místo toho   buduje pomocí   minimalistických prvků   potřebnou atmosféru. A i bez   krve a mrtvol je to poctivý   horor se vším všudy.
Markst
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Další bezchybná Kingovka,   John Cusack vyděšený   obličeje dělá výborně,   ani nevím jak tohl popsat   radši na to koukněte a   udělej te si obrázek samy.
zeus12xy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2014
skvělé
Patřím k nadšeným   čtenářům S. Kinga a ne   každé filmové zpracování   jeho díla dopadne dobře.   Tento film je naštěstí   výjimkou. A právě proto,   že se nejedná jen o   bezduchou lekačku, nebo   krvavou vyvrážďovačku, mě   velmi nadchl.
Vlnik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2018
Na jednu stranu tenhle film   nedává moc smysl, ani se moc   nesnaží vysvětlit, co se to   sakra děje. Ale na druhou   stranu je mi to tak nějak i   jedno. Ta podle mě správná   hororová atmosféra tu   vzniká sice pomalu, ale velmi   zdařile a ona nesmyslnost   děje tomu vlastně i   pomáhá, ten pocit něčeho,   o čem nevíme co to je nebo   co to chce, ale rozhodně   víme, že to není   přátelské a nedá se tomu   uniknout. Jo, není to nic   extra originálního, ale   funguje to :-)
Prema19
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2011
1408
Tento film se opravdu povedl.   Od začátku odpočítávání   času na budíku se film   rozjede do neuvěřitelných   obrátek. Nejsou tu žádné   laciné lekačky a tuny   vnitřností. Tento film   vsází na psychologickou   stránku a plný džbán   napětí, což se mu výborně   daří. Napínavé od   začátku až do titulků.   Samuel tu představuje   neuvěřitelně povedenou   postavu a Johna Cusacka by v   tomto snímku nikdo   nepřekonal. Film Vás donutí   se na něj podívat ještě   několikrát, protože   obsahuje spousty momentů,   které si budete potřebovat   ujasnit, a které na první   pohled nepostřehnete.   Rozhodně ale snímek sledujte   v původním znění, protože   jak je zvykem, český dabink   tu slušně pokulhává.....
transparenec
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2008
Tak tento film je zamotaný od   začiatku až do konca, čo   tomu dáva výbornú   atmosféru. Jednoducho   výborný   "psycháč". Človek   až do titulkov nevie či je   už koniec.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2015
Pokoj 1408
Nepatřím k fanouškům   horrorů a móda   "Třináctých   pátků",   "Helloweenů" a   "Sawů" se mi   úspěšně vyhýbala.   Nenašel jsem tam nikdy nic,   čeho bych se měl bát. Dost   mi to totiž připomínalo   mojí kuchyň, ve které jsem   jednou rozbil sklenici kečupu   a ten se rozprskl všude.   Jediný strach v tu chvíli   byl z toho, že nemám   žádný jiný dresink a že   musím vypadnout dřív, než   se moje slečna vrátí   zpět.
Stephan King je   ale jiný. Ani bych tak   nenazval jeho tvorbu horrory,   jako spíš strašidelnými   povídkami. Od dob   "Osvícení" nemám   rád Jacka Nicolse, ne pro   jeho herecké dovednosti, ale   proto že se ho bojím. A   nerad bych to rozmazával,   avšak tak hroznou noc kdy se   mi v hlavě honily ty   nejpříšernější historky   jsem dlouho neměl. To vše   jen proto, že jsem si před   spaním pustil právě Pokoj   1408. Ráno mi šéf vynadal,   abych nechodil tolik chlastat,   že jsem strachem nezamhouřil   oka mi neuvěřil.
Takže chcete-li nějakou   fakt strašidelnou podívanou,   sice s minimem děje, ale s   maximem atmosféry, je Kingova   Čtrnáct-set osmička tím   pravým...
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Tak takhle si představuji   pořádnej psycho horor:-).   Nevěřící Tomáš dochází   k poznání a občas i   zamrazí.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2014
1408
Po dlhej dobe som videl dobrý   a celkom strašidelný   horor.John Cusack bol   presvedčivý a S.L.Jackson ma   potešil.Dobrý horor.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2007
Tento film mě zaujal   především svým   pozoruhodným námětem a   musím uznat, že M.   Håfström vytvořil rozhodně   kvalitní kus práce. Nejedná   se sice o klasický krvavý   nebo "lekací"   horor, ale režie tlačí   spíš na psychiku a ve   většině případů také na   údiv v očích diváka.   Hlavně atmosféra celého   filmu se nese v temnějším   duchu a podporuje tak   občasné zamrazení v   zádech. Efekty střídající   se v pokoji jsou pěkné,   dobře vypracované a určitě   také přídavají svůj   podíl na prostředí. J.   Cusack svou roli zvládnul a   svými emocemi podpořil celý   'Pokoj 1408'. Co bych možná   vytknul, je z počátku   pomalejší tempo a ke konci   se to kapanék motalo. Ale   jinak - z mé strany určitě   spokojenost...
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2007
Takze tenhle filmek me opravdu   potesil !! Myslim si ze u   tohodle filmu se nebudete   nudit,drsna atmosfera filmu me   nenechala v klidu po celou   dobu. Spocatku naprosto   sebevedomi John Cusak si mysli   ze bubaci neexistuji, ale po   navsteve pokoje 1408 na 100%   zmeni svuj nazor a nesmim   zapomenout i na Samuel L.   Jacksona ktery jako Manager   hotelu pusobi opravdu   nepredvidatelne. Skratka   Steven King a jeho knizni   predlohy nemaji chybu !Ovsem   zalezi jaky strevo se potom   ujme rezije, ale myslim si ze   v pripade 1408 se to povedlo.
Ingrid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2007
Povídku ze sbírky Všechno   je definitvní bude rozhodně   lepší si přečíst, co si   budeme namlouvat. Ale i tak je   Pokoj mezi dnešní hororovou   produkcí více než   koukatelný, leč nepříliš   strašidelný, za to   dostatečně klaustrofobní a   stopážově akorát   snesitelný:-) Kingovy nápady   jsou stále kouzelné a   nápadité (jediné okno,   bouře), rádoby sen možná   trochu křečovitý, ale   nakonec zvládnutý. Zazní   pár vtipných hlášek   "Hezké být zase   doma." :) A rozhodně   nesmím opomenout skvělého   Samuela Jacksona, který se mi   tu líbil zatím nejvíc ze   všech jeho rolí.
sylwikk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2009
Zajímavej film, hlavně teda   to, jak je to natočený ve   stísněnym hotelovym   pokoji=docela dobrá hororová   atmosféra. Já bysem se v   takovym hnusnym pokoji sama   bála, i kdyby se tam nic   nedělo :D Celkem dobrá   psychárna. Ale - je to   vážně tak zmatený nebo se   mi to jenom zdá??? Trošku   sem ten film nepobírala...   Jako špatný to neni, ale   přece jen jsem čekala, že   to bude větší mazec...   Něco tomu prostě chybí...
Leonid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2008
Co říct?
Opravdu musím přiznat, že   se jedná o jednu z těch   lepších adaptací dílek   Stephena Kinga. Gradace   napětí a zjištění,že   vše je relativní vytváří   i bez hektolitrů krve   povedené dílo. Kdybych   nečetl tu povídku dal bych   za 10. Vzhledem k tomu, že ne   úplně vše je tak, jak bylo   napsáno, dávám za 8. Nijak   to ale nesnižuje kvality   tohoto filmu.
mischel251
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2011
Tento film som videla ešte   len včera, ale miestami som   sa ozaj bála...nemám rada   filmy v ktorých neviem čo sa   stane, ale bolo to fakt   dobré, film je trošku   komplikovaný na   pochopenie...ale na konci ked   si púšťal záznam s   diktafónu a tam sa ozvala   jeho mŕtva dcéra,to som mala   až zimomriavky.Fakt dobré.
AtemuLukas
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2019
Tak tento film mne mile   překvapil. Když jsem film   pustil, tak jsem si myslel,   že půjde o béčkový   horror, ale opak je pravdou.   Film má zajímavý děkuji,   obsazení a dokonce i   zápletku. Co se týká   rozuzlení, tak za mě palec   nahoru. Opravdu se mi   libilo.

John   Cusack tu ztvárnil   spisovatele a já musím   říct, že mu tato role   sedla. Jsou tu totiž místa,   kde vám jeho postava stejně   jako děj zahýbou s emocemi.   Dalším velkým plukem je   knižní předloha od Kinga.   Ovšem tato filmovaadaptace se   povedla. Dávám 8/10 a to jen   kvůli tomu, že nejlepší   zpracování kingova díla   pořád považuji dvoudílný   film IT.
Morbo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2009
Jedna z těch zdařilejších filmových "Kingovek"
Na Pokoji 1408 je krásně   vidět, jak nesmírně   těžké je zachytit sílu   Kingovského hororu a   přenést ji na filmové   plátno. Ne, že by toto byl   špatný film, to vůbec ne,   spíše se dá říct, že si   sebou nese "syndrom   Kingovského filmu",   který zapříčiní, že bude   pro mnoho lidí   nezkousnutelný. Ale od   začátku.
Film se   rozjíždí v čistě   hororovém (duchařském)   stylu, drobné seznámení s   hlavním hrdinou a jeho   povoláním a po chvíli se   dostáváme do Pokoje 1408   hotelu Dolphin. Musím říct,   že přibližně 15-20 minut   od chvíle, kdy se za Mikem   Enslinem zavřou dveře   výtahu ve 13. patře, jsou   skutečným hororovým   majstrštykem. Geniální   využití strachu z   neznámého, vyvolávající   skutečně silné mrazení v   zádech.
Postupem času   ale neznámo přestává být   neznámem a začíná být   jasné, o co vlastně kráčí   a film přestává být   duchařským hororem, ale   spíše jakýmsi   fantasmagorickým   psychologickým experimentem,   který mnozí odsoudí jako   "přeplácaný, zmatený   nesmysl". Těžko se jim   divit, to je právě problém   s mnoha horory natočenými   podle Kingovy předlohy. Buď   jsou o fantaskní imaginace a   psychologické přesahy   okleštěny (což je mnohem   horší) a nebo jsou pro   nezasvěcené diváky prostě   hrozně zmatené. Tohle je ten   druhý případ.
Mě   osobně nesmírně bavily obě   roviny filmu a vše jsem   vychutnával až do samotného   konce, který v danou chvíli   zanechává silný otazník,   co tím chtěl vlastně autor   říci, ale s odstupem   několika dní ho považuji za   vynikající.
Komu bych   film doporučil? V první   řadě fanouškům Kinga a v   druhé řadě lidem, kteří   maji rádi spíše tu tajemnou   duchařskou odnož hororů a   zároveň jim nebude vadit,   že tohle rozhodně není   čistokrevný horor.
LetztesBiest
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Vzhledem k tomu, že nejsem na   horory typu "parta   mladých lidí jede kamsi na   konec světa, rozbije se jim   auto a pak je začne   někdo/něco masakrovat"   mě tenhle mile překvapil.   Nejdříve se jen seznamujeme   s hlavní postavou a i ten   obávaný pokoj 1408 nevypadá   vůbec nebezpečně - ale jen   z počátku. Atmosféra tak   začíná pozvolna houstnout a   když si to uvědomí i Mike,   je už samozřejmě pozdě.   Poté se roztáčí kolotoč   různých triků (z nichže   některé považuji za trochu   slabší, jiné zas za velice   zajímavé a povedené),   lekaček a marné snahy proti   tomu bojovat. To, že se pak   po většinu filmu nacházíme   v jednom pokoji s jednou   postavou vůbec nevadí.   Možná to mohlo být o něco   kratší, ale film mě nenudil   a kdyby se mě někdo zeptal   na dobrý horor, klidně mu   tenhle doporučím.
ApexTwin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2007
...
Po dlhej dobe vyborny psycho   thriller!!! Cusack to zahral   vyborne -> One-man   show...Neni o com...Kludne by   som na to isiel este   raz...Odporucam
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.10.2007
1408
Pokoj 1408 ten si pamatuji moc   dobře, jedna k jsem na něm   byla v kině a především na   podobný film se nedá jen tak   zapomenout. Stephen King je   hororový génius, to víme   snad všichni, ale zfilmovat   jeho díla se vždy úplně   nevydaří, to se ovšem nedá   říct o tomto díle. John   Cusack byl skvělá volba, i   když ze začátku jsem si   tuhle romantickou duši   nemohla představit v hororu,   bylo fajn zjistit, že jeho   herectví sahá i sem. Samuel   L. Jackson to už byla jen   třešnička na dortu a velmi   příjemná a jeho krátká   role byla o to lepší.
Pokoj 1408 není hororem   plný krve a masakrů ba   naopak útočí na psychiku   člověka, což je daleko   horší. Pro mě jeden z   nezapomenutelných filmů ke   kterým se s velkou chutí   ráda vracím.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2011
Sledovanie tohto filmu má   dosť zaujalo, aj keď som od   samotného úvodu nemohol   pochopiť niektoré   súvislosti. Po dejovej   stránke veľmi napínavý a   pútavý. K tomuto filmu bol   vytvorený veľmi pozoruhodný   a zaujímavý námet. Hoci   keď John Cusack nepatrí   medzi zrovná medzi mojich   obľúbených hercov, tak   podľa môjho názoru tu   odviedol svojím   presvedčivým hereckým   výkonom dosť kvalitnej   práce, čo sa odzrkadlilo aj   kvalite samotného tohto   filmu.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2009
S.Kinga je niekedy tazke pochopit :)
Zaujimave spracovanie poviedky   S.Kinga,ktore ma svoje caro a   hviezdne herecke obsadenie,ale   miestami sa v pribehu clovek   straca a nie je schopny   diferencovat co je realita a   co halucinacie.A o to asi v   celom pribehu ide.PS:Ak mi   niekto vysvetli hlavne zaver   filmu v poste budem mu velmi   vdacny :) Film doporucujem.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2011
Pokoj 1408
Docela dobrý horor, který   mě ovšem v jedné věci dost   zklamal. Tou zásadní věci   je totiž nedostatek krve. Je   sice pravda, že je to spíše   film plný paranormálních   jevů a různých zjevení,   ale trochu krvavých scén by   rozhodně nebylo na škodu. Na   druhou stranu bych vyzdvihnul   místy perfektně vychytanou   atmosféru a v neposlední   řadě také filmové triky a   efekty.
Phreaker
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Nemám "horrory"   rád, ale tento film se mi   docela líbil. V určitých   místech je sice evidentně   uměle natahován, ale který   film dnes není. Navíc, pokud   bych tento snímek postavil   proti většině dnešních   horrorů, tak je stejně   jasný vítěz. Radši se 100x   kouknu a tento   "uklidňující"   film, než koukat na uřezané   nohy a ruce v těch   takzvaných současných   hororech se stupidním   scénářem, blbým obsazením   a ve většině případů i   tragikomickým pokusem o GORE   scény.
sakro
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2011
King natažený jako na skřipci
Mám pro Stephena Kinga   slabost a přestože knihy   hororové a mystické   nepatří k mým   nejoblíbenějším, na   každou jeho novou knihu si   vždy čas najdu. Jeho   plodnost (literární) mi   začíná působit v mé   knihovně dost velký   problém. Filmové adaptace   jeho děl jsou zdařilé   někdy více, někdy méně. A   vůbec nezáleží na   předloze, ale jen a jen na   režijním vedení. Zdá se   mi, že Pokoj 1408 právě na   režiséra doplatil. Není to   špatný film, některá   místa jsou dokonce skvostná.   Prožitek hlavního hrdiny je   velmi sugestivní a z   beznaděje jeho počínání   vám běhá mráz po zádech,   což je u horroru jistě v   pořádku. Jenže pak zas   přichází jen jakási vata,   která má asi film uměle   natáhnout, snad proto, aby   bylo legální vyžadovat   plné vstupné. Jiné   vysvětlení pro některé   scény nemám. Takže průběh   od plusu do mínusu jako na   houpačce. Každopádně v   tomto případě je povídka   lepší. I přes tyto drobné   nedostatky se mi však film   vcelku líbil. Poměrně   často trávím nějakou tu   noc v hotelu a přestože jsem   nikdy nedostal pokoj s   číslem 1408, téměř vždy   si při vstupu a zaklapnutí   dveří na film vzpomenu.   Doporučovat jej je   problematické. Jsem si   vědom, že bude stravitelný   pouze pro příznivce daného   žánru.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.10.2007
Filmy podle Kinga bývají   vždy lákavou   příležitostí shlédnout   něco zajímavého. I tento   tvůrce má své silné i   slabé příběhy. Příběh   Pokoj 1408 je jistě hodně   zajímavým námětem. Avšak!   Avšak to tu už bylo. Film je   snad jakousi poctou některým   horrorům natáčeným v prvé   polovině osmdesátých let.   Tajemné zlo ohrožuje   obyvatele domu. Někdy je zlo   jen v představách, jindy   zhmotnělé. Film Pokoj 1408   je klasickým snímkem pro   velká plátna. Též jsem si   tedy nenechal ujít   příležitost a zašel si do   kina. Nelituji toho, ale budu   hodně zvažovat to, zda-li   bych si film koupil na DVD.   Film je lepším průměrem,   ale přeci jenom průměrem.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.9.2012
Tak konečně se mi po letech   podařilo vidět tento film   celý :-) ( pořád mi to   nějak nevycházelo ).
Každopádně Kingův styl   z tohoto filmu přímo   čiší, u něj nikdy   pořádně nevíte, jak se to   všechno vyvrbí a konce   bývají přinejmenším   překvapivé.
Nemalým   překvapením tady byl výkon   Johna Cusacka, který jistě   potěšil nejenom mně.
261972
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Horrory s paranormálními   jevy a duchy mě nikdy moc   nebrali a a ni tento film   není vyjímkou. Sice tam byli   dobrý triky, ale horror bez   krve, je pro mě ztráta času
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2008
Poměrně slušný snímek s   dobrou atmosférou. Sice se   nejedná o horor jak by se   mohlo zdát a nějaké   lekačky byste hledali marně.   Film se víceméně odehrává   v jedné místnosti a   většina filmu stojí na   výkonu Johna Cusacka, který   naštěstí hraje celkem   přesvědčivě a jeho   psychické i fyzické   vyčerpání mu rádi   uvěříte. Po dlouhé době   zde máme film, který se   nesnaží šokovat krví ale   atmosférou.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2017
Pokoj 1408 mě dost   překvapil. Ne vždy se   převody knih Stephena Kinga   na filmové plátno povedou.   Tady se to celkem povedlo.   Film si udržoval napětí a   spád a celkem dobře si vedl   i John Cusack. Rozhodně jsem   se nenudil a těch cca 110   minut nebyla ztráta času.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2009
Horor,který neobsahuje nic   navíc proti konkurenci.Na   druhou stranu Pokoj 1408   nesklouzává do nějakých   úsměvných parodiích na   horory.Nejvíce se mi   líbilo,že tento film přímo   vybízí,aby se děj   odehrával někde na   samotě.Byl jsem ale mile   překvapen,že hotel s pokojem   1408 se nachází uprostřed   New Yorku.Pro mě je tento   film snímkem,ke kterému se   určitě nebudu vracet.
PROCESOR
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.8.2018
PROCESOR!
Spisovatel, který se živí   mimo jiném tím, že píše o   strašidelných pokojích v   hotelích, ve kterých došlo   k tragickým událostem,   dostane pohlednici, který ho   zve do pokoje 1408. Manažér   hotelu ho marně   přesvědčuje, aby se v   pokoji neubytoval, ale marně.   Spisovatele, který ke všemu   přistupuje s logikou a   racionalitou to spíše   pobaví. Nejdříve si myslí,   že ho ředitel pomocí pití   zdrogoval. Tak s tím tedy   nějakou dobu operujeme a   říkám si, čeho se mám,   jako bát? Bludů? Pak tam   začínají krystalizovat   vzpomínky na mrtvou dcerku. A   tedy jeho svědomí, aby to   všechno dostalo na frak a   nějakých 30. minut před   koncem se to vše normálně   logicky vysvětlilo, aby to   vzápětí bylo posláno zase   do splácaniny, která je u   mě zbytečně   překombinovaná. Nejsem   odborník, ale za mě to   žádnej horor nebyl, spíš   mysteriózní, tam čím víc   vám to hlava nebere, tím   líp. Trochu mi to   připomíná tvorbu Davida   Lynche, kde sem také mimo.   Ale atmosféru to mělo,   občas lekačky, takže ten   průměr s hodně odřenejma   ušima. Četl jsem i více   paralelních konců, to snad,   abych byl ještě více   zmatený. Nechci spoilerovat,   takže jestli si myslíte, že   mi něco „zásadního“   uteklo, tak mi klidně   napište do pošty, budu jen   rád.
Langley
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.11.2011
Pocity ze sledování tohoto   snímku jsou napůl   chladné.Příběh   rozprostřený do záhadného   hotelového pokoje, který zde   má jednu z   "hlavních" rolí   ihned za Johnem Cusackem.Johna   jako herce mám docela rád,   nevadí mi.Zde vše spočívá   hlavně na něm a jako herec   se se svou rolí vypořádal   zdatně.Z filmu nečiší   strach, či nějaké nechutné   scény, ale spíše samotná   postava Michaela Enslina   procházející zvláštním   druhem nevyrovnanosti ze   ztráty své dcerky.
Cash89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Tenhle film stojí na výkonu   Cusacka kterj byl musim říct   věrohodnej. Samuel L. Jackson   ikdyž tam hrál jen   chviličku tak je znát že to   pro něj žádná těžšká   role nebyla. Atmosféra byla   celkem napínavá ale   zbytečně dlouhá, a mám   pocit že takový filmy už   tady byli, takže Pokoj 1408   nepředvedl nic novýho.
AshT
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Nápad filmu dobrý působil   hodně na duši jako   psychologicky.Problém filmu   mohl se skrátit v   pokoji,protože šli scény   furt dokola, ale jinak se mi   libil ale Jacksnovi role   ředitela hotelu   nesedla.Průměr 5 bodů.
Warrior7
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.1.2010
No co k tomuto filmu jen   napsat. Moje nízké   hodnocení je zapříčiněno   tím, že jsem nějak   nepochopil podstatu a význam   tohoto filmu (možná je to   částečně i moje vina, že   jsem nečetl žádnou tu   "Kingovku"). Kromě   toho se celý film odehráva   jenom v jedné místoti s   jedním hercem, což mi nějak   ubírá na atraktivitě. Ale   jestli se to shoduje s   knížní předlohou...Jestli   se tento snímek přesně   podobá knížce (soudím   podle většiny komentářů,   že ano), tak si ji raději v   knihovně nepůjčím. Pro mě   naprosto průměrný snímek.   V tomto žánru znám   rozhodně lepší...
paramba
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Tak se opět ukázalo, že   natočit Kinga prostě nejde.   Ač se Cusak snaží sebe   víc, celý film sám prostě   neutáhne. Ale to by nebyl ten   největší problém. Tím   největším problémem je   plitký scénář a   nepřiměřená stopáž. V   duchu jsem sázel na svého   černého koňě Samuela   Jacksona, ale ten s pobytem   cca 5 minut na plátně nic   nevykouzlil. Aspoň, že má k   filmu krásnou fotku na   plakátě. No nic, počkáme   rok a třeba se nějaký   odvážlivec zase najde,   který naváže na Shawshank.
relis
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Hovadina
přijde mi to jako strašná   slátanina, rozhodně jsem si   od toho sliboval víc, znám o   moc kvalitnější filmy
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.6.2011
trapárna
čí byl tohle nápad mi   došlo po prvních deseti   minutách v tom pokoji...   musím říct, že King se mi   začíná hnusit čím dál   více, ještě, že je pouhý   spisovatel, protože být   režisérem, nechci vidět   jeho podání jeho povídek...   už tak nechápu tvůrce   filmů na motivy knih Kinga,   že do něčeho takového   vůbec jdou... je to   směšné, duchařsky   nemožné, předvídatelné,   laciné, překypující   fantazií, přeplácané a   snažící se oživit jméno   svého tvůrce, kterému   dochází evidetně nápady...   jemně mi to připomínalo The   Shining, ale to bylo sto a   jedna. Jediná kniha, která   mi nevadila být zfilmovaná   bylo Hearts in Atlantis.   Cusack tam taky neměl co   dělat, zato Samuel L.Jackson   je rozený ďábel :) - za   něj ten bod
Panzerfaust
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Vôbec ma ten film nebavil.   Totálne nudný a navyše   absolútne nezmyselný bez   deja. film ma nechytil a   ľutujem, že som stratil   čas, ktorý som stratil pri   sledovaní.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46918minih46918Můj život idiota (2007) 
Trainwreck: My Life as an Idiot n
minih31577minih31577Yamakasi / Yamakasi: Sedm samurajů 21.století (2001) 
Yamakasi - Les samouraïs des temps modernes n
minih39112minih39112Přežili jsme Ardeny (2003) 
Saints and Soldiers n
minih33401minih33401Pavučina snů (2002) 
Dreamcatcher n
minih42346minih42346Zastav a nepřežiješ (2006) 
Crank n
minih25867minih25867Seznamte se, Joe Black (1998) 
Meet Joe Black n
minih2337minih233712 opic (1995) 
12 Monkeys n
minih27466minih27466Nevěsta na útěku (1999) 
Runaway Bride n
minih42977minih42977Neviditelné zlo (2006) 
See No Evil n
minih43069minih43069Prázdniny pana Beana (2007) 
Mr. Bean's Holiday n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

35 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Prahou podzemní drahou

19:00 - 19:40

35 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697951
Fotografií: 764391
Plakátů: 376836
Obsahů a biografií: 178353

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10