Duben
ohodnotit

Sirotek

Orphan

Další název:
Sirota (SK)
Rok:
2009
Délka:
123 minut
„Když poznávají svou adoptivní dceru, zjišťují, že není tak nevinná.“

Komentáře k filmu Sirotek

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2018
║Rozpočet   $20miliónov║Tržby USA   $41,596,251║Tržby   Celosvetovo $78,337,373▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $1,627,665║ Tržby za predaj   DVD v USA $15,750,697║   Horror roka 2009! -a možno aj   posledného desaťročia- Až   na klasický mierne   predlžovaný záver, to je   neskutočne vyšperkovaný   horror, gradujúci po celý   čas, napätie sa dá   krájať, sirota Esther v   podaní neznámej Isabelle   Fuhrman je najkrutejší a   najlepšie stvárnení   psychozabiják za hodne dlhé   obdobie, miestami mi chodil   nechutne mráz po chrbte, čo   som fakt už dlho nezažil a   jej adoptívna matka Kate   (Vera Farmiga) by si za to   trápenie a svoj herecký   prejav zaslúžila aj   nomináciu na Oscara.   Režisér Jaume Collet - Serra   ma len nedávno milo prekvapil   s Múzeum voskových figurín   a teraz mi len potvrdil že v   tomto žánri je fakt doma,   takže vypadá to fakt na   sľubní talent a do budúcna   sa teším čo ešte šikovné   ponúkne. /100%/
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2010
Ta malá mrška Estherka s   tvářičkou neviňoučkou,   jak právě vylíhnutý   andílek, ze které se, ale   postupným přerodem stává..   zákeřná, vypočítavá   saň, přetvařujíce se   však, miloučce a roztomile,   jak to křehoulinké   poupátko. Vzápětí je   jisté, kdo/koho a s jakým   záměrem, vlastně adoptoval.   Zachtělo se holoubátku,   zarajtovat si na čerstvým   masíčku... "Taťko,   oblouznila tě sladkýma   řečičkama, že se   necháš." ..Nabuzená   kokotka! -) Mamča, na tuhle   potvůrku, evidentně   nestačí i když se rve, jako   fena, chránící svá   mláďata do roztrhání   těla.;) Nejúčinější jsou   ženský zbraně, to ví   přece každá holka, už od   kolíbky..
pecak9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2010
Tento horor bych rekl ze je   hodne podarený. Myslim si ze   po dlouhe dobe horor který   stojí za shlédnutí. Nejvíc   co me dostalo tak byl ten   konec, kdy jsou odhaleny   vsechny skutecnosti. at si   rika kdo chce co chce tenhle   horor je podarený.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2010
Za poslednú dobu som   zaujímavejší a   napínavejší mysteriózny   thriller od toho ani nevidel.   Za tvárou malého dievčatka   sa skrýva dospelá psychický   narušená žena, ktorá je   nebezpečná pre všetkých   ktorý sa jej postavia do   cesty.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2011
ORPHAN

Je to   velmi zvláštní a hodně   emotivní film. Ani se mi   zpočátku nejevilo, že to   bude až takový horor. Spíš   se jednalo o drama a   psychologický film, kde se   zdálo, že opravdu lékaře   potřebuje více matka než ta   malá, kouzelná a bezbranná   Esther. Je pravda, že s   přibývajícím časem, už   bylo zcela jasné, jak to   opravdu je, že ke konci už   přibylo i krve. No jako u   správného hororu, ale   přesto to nebylo nijak   zvlášť na škodu. Nebyl to   takový ten masakr za každou   cenu, spousta krve jen na   efekt, ať trochu uměle   vygraduje děj, který byl   celou dobu o ničem. Tady to   tak skutečně není a to je   moc dobře. Docela se mi to   líbilo. I když námět –   zlé dítě ubližující   svému okolí – byl již   použit mnohokrát, přesto   bylo toto zpracování dost   originální, a herecké   výkony byly velmi   přesvědčivé. Je to jeden z   nejlepších hororů v   poslední době.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2011
cizí krev je prostě cizí krev
co by ne, nedivím se -   zvrhlý fakt, tento film je   dobrou poučkou pro všechny   dobré duše, co chtějí dát   cizím dětem nový   domov...nikdy nevíte, co si   do baráku dotáhnete, ze   života vím, že ti, co   konají dobro nakonec nejvíce   trpí, proto bych si cizí   dítě ani cizí zvrhlou   dospělou ženskou s poruchou   růstového hormonu domů   nevzala, nakonec - dobře jim   tak - adoptivním rodičům.   Film má celkově dobrou   atmosféru, hlavní hrdinka je   opravdu dobře dosazená, je   to taková ta podivná, nikdy   nevíte jak reagující,   zvrhlá   "dítěžena"   odkudsi s Transylvánií   sousedící země od   pohledu...NECHTĚLA BYCH JI ZA   SVOJI DCERU :-D Roden byl   příjemnou vsuvkou a nakonec   i tajenkou celého filmu
cragel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2010
Orphan
Zatím nejlepší film tohoto   rázu jaký jsem   viděl...Napínavý příběh   se skvělým koncem.Zatím moc   nezkušná Isabelle Fuhrman   zahrála skvěle temnou Esther   a i ostatní herci nehrály   špatně.
suil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2011
super
Tento horor rozhodně   doporučuji, nejen, že se   budete při jeho sledování   bát a napjatí budete od   začátku až do poslední   minuty, ale hlavně ten konec   vás stopro dostane:-)
wolvie95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Tento horor- thriller ma   prijemne prekvapil. V prvom   rade musím vyzdvihnúť   úžasný výkon Isabelle   Fuhrman. Spôsob, akým   stvárňovala rolu   obdivovaného, slušného a   mimoriadne inteligentného a   nadaného 12 ročného   dievčaťa v protiklade jej   chladnosti, vypočítavosti,   krvilačnosti mi vyvolával   zimomriavky. Film sa možno   spočiatku trochu slabší   rozbeh, avšak napätie a   atmosféra vo filme sa dala   krájať. Záverečné   objasnenie ohľadom Ester som   neočakával, naozaj ma   prekvapil. Jedine čo ma   iritovalo, bolo to, že otec   bol asi úplne slepý, že   nevidel,čo sa to okolo neho   začalo diať .Inak sa jedna o   kvalitný horor- thriller s   výbornou hlavnou   predstaviteľkou ,hutnou   atmosférou a napätím.
intoska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2011
Orphan
Psychologický horor,se   skvěle zahranými   postavami(Ester je skutečně   ďábelská).Mám tu výtku k   námětu-je už trochu   ohrkaný,filmů se zlým   dítětem a sirotčincem je   opravdu ažaž.To naštěstí   vyvažují herecké   výkony.Rodina,do které Ester   přijde,je celkem   uvěřitelná,žádní   neosobní   "dokonalí"   panáci.Trochu nedomyšlená   je scéna,kdy Ester vyhrožuje   Max (nebo Mex),že jestli   cekne,tak zastřelí její   matku-je přece neslyšící a   otočená k Ester zády.Pak   ještě zbytečně natahované   finále-Ester je asi   nesmrtelná,ne a ne se jí   zbavit...Proto 9 hvězdiček z   10.
fairgame
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2010
Trochu mi to přípomínalo   Dobrýho synka, ale toto je   daleko lepší a hlavně   napínavější, krásná Vera   Farmiga, charismatický Karel   Roden, i když jen v malé   roli, ale i přesto výborný.   Zajímavý a napínavý děj,s   bombastickým závěrem. Při   kterým jsem se bavil a občas   nedýchal.. Fakt stojí za   shlednutí i opakované.   Vřele doporučuju
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2011
Slušný horor nebo spíše   drama s kriminální   zápletkou. Je pravda, že od   počátku filmu se dá čekat   podobný konec. A to jsem si   dopředu nečetl informace ve   FDb., protože to u podobných   filmů nedělám. Dobře   zahráno, zejména hlavní   představitelkou. Jedině se   dá snímku vytknout dlouhá   stopáž a natahovaný konec.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2014
Zajímavý psychothriller,   kterému by se všichni   zájemci o adopci dítěte   měli vyhnout velikým   obloukem (nadsázka). Jinak   ovšem velice dobře   zpracovaný příběh   děsivého a brutálního zla,   korunovaný výborným   výkonem teprve dvanáctileté   (!!!) představitelky hlavní   role.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2011
Orphan
Celkem povedený horor, i   když samozřejmě podobných   filmů se stejným dějem je   několik, ale přesto Orphan   patří mezi ty lepší. Film   nabízí až překvapivě   dobré herecké výkony,   které tím podtrhují film, u   hororového žánru je to   celkem ojedinělé, takže to   přidává na kvalitě.   Hlavní zásluhy patří   především Isabelle Fuhrman.   Jinak film byl až zbytečně   dlouhý a začátek měl   hodně pomalý rozjezd, ale   jinak je to ucházející   horor.
gabikazavacka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2010
V tomto filme sa tu mihol i   vynikajúci český herec   Karel Roden, ale nanešťastie   len na minútku dva.
Je   to ešte lepší film než   základný inštink, kde hrá   Sharon Stonová.
Film   by mohol byť i realný,   podľa môjho názoru to   práve záver filmu pokazil   dojem realnosti. Podľa mňa   stačilo, keby to 33 ročné   dievča umrelo vtedy ked na   neho skočila jeh adoptívna   matka zo sasklenenej strechy   alebo keby prežila a   skončila by na   psychiatrii.
Prečo je   realný? stačí sa pozrieť   na samotnú herečku, ktorá   hrala devätročné dievča.   Svojim výzorom prípomínala   skôr 13 ročné dievča.   Nakoniec si prsia sťahovala   obväzmi, aby pôsobila ešte   mladšie ako 13 ročná. A   naozaj existujú ťažké   hormonálne porúchy. Medzi   takéto porúchy patrí, ked   sa v určitom detskom veku /   vo filme to bolo okolo 11   rokov / zastaví vývoj   dievčaťa. Duševne stárne,   ale telesne sa dalej   nevývija. A existujú i iné   formy:
napr. veľké   výratsky na tele, prípad   slonieho muža, nadmerný   rást, trpazlíči rast,   veľká obezita, príliš   rýchle opotrebenie   organizmu.
A naša   filmová hrdinka bola síce   príliš inteligentná, ale   bola i psychopádka. A mne   skôr pripomínala postavu z   filmu Omen - Satan prichádza.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2013
První recenze:
Úžasný, děsivý,   dokonalý horor. Ty triky byly   prostě dokonalý. Herci to   zahráli na jedničku. Konec   byl že všeho nejlepší,   protože až tam, vyšla na   povrch ta strašlivá pravda o   sirotkovi. Karel Roden mě v   tomto filmu teda zaskočil.   Doporučuju.

Druhá recenze:
Horror z produkce USA,   Kanady a Německa vítězí na   plné čáře. Tak skvělou   atmosféru, jakou dali tvůrci   do "Sirotka", jen   tak v nějakém hororu   neuvidíte. Samotný příběh   byl originální. Režisér   Jaume Collet-Serra, který v   roce 2005 natočil remake   "Dům voskových   figurín" se v roce 2009   pustil do něčeho neznámého   a originálního. Tento rok   byl pro něj ve znamení   spíše žraloků a moře,   jelikož natočil novinku   "Mělčiny".   Každopádně na Sirotka se   nezapomíná. Mladičká   herečka Isabelle Fuhrman   zahrála Sirotka na výbornou.   Tak přesvědčující a   skvělý výkon podala v   naprosté dokonalosti.   Dospělí herci také podali   skvělé výkony. Herečka   Vera Farmiga je hvězda   především děsivé série   "V zajetí   démonů". I v Sirotkovi   se nebála a ukázala svůj   jedinečný talent. Dále pak   mile překvapil Karel Roden ve   své krátké, ale   nejdůležitější scéně,   kdy nám odhalí pointu filmu.   Nejvíce film boduje v   maskách. Ty byly dokonalé   především ve finálním   "vyvrcholení", kdy   dojde na povrch skutečná   tvář Sirotka. Děj filmu se   netáhne, nenudí a celkově   divákovi vyhovuje i stopáž   která je 123 minut. Příběh   nás zavede do poklidné   části města ke šťastné   rodině. Ta adoptuje na první   pohled klidnou a ticho dívku   Esther. Ovšem během filmu se   dovídáme, že Esther   skrývá děsivá tajemství,   které ohrozí život celé   rodiny... "Sirotek"   je dokonalá, mistrovská a   originální tvorba. Děsivý   scénář vyrazí dech   každému, jelikož toto je   opravdu skvěle napsané a   pointa je tak nečekaná, že   by spadla čelist i samotným   kingům horroru!
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2012
/spoiler/
Idealny film   na den deti nevhodny pre deti   :) -O tom ako sa psycho   zakrpatena 33 rocna zenska   hrala v adoptivnej rodine, ze   ma iba 9rokov a povrazdila   koho mohla. Drzemu dievcatku   pomohla spadnut zo smykalky,   mniske rozbila drzku kladivkom   az ocicka lietali, synceka   [rodicov co ju adoptovali]   skoro podpalila a otca rodinky   dobodala lebo ju   "nechcel".

+If I find out   that you're lying,
  I'll cut your hairless little   prick off...
...before   you even figure out what it's   for.
+Don't let me die,   Mommy. -I'm not your fucking   Mommy!
+hudba
+Esther

/x.x.11/ cz dabing -   Tvůrčí skupina Josefa   Petráska 2009
/1.6.12/   -=-
vernom
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2011
8/10
Tohle je hodně zajímavý   snímek no sice konec se   zajímavě vyvinul až hodně   překvapivě. Už bych ale   ráda viděla pořádný   horor.
sismik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2010
Vynikající film, šel mi   mráz po zádech. Sice v   několika scénách se tvůrci   až zbytečně moc snažili,   aby film působil   strašidelně. (viz scéna kdy   hraje dramatická hudba, vy   čekáte co se stane a ona   přijde Kate a otevře   ledničku) to mi místy hodně   vadilo. Jinak Isabelle Fuhrman   jako Ester byla dokonalá.   Její výkon byl vynikající.   Výborná byla také malá   holčička v roli sluchově   postižené mladší sestry.   Chválím taky za originalitu,   takový konec by mě opravdu   nenapadl, film je hodně   napínavý a rozhodně vás   vtáhne do děje. Nemám co   dodat, skvěle jsem si to   užila a film doporučuju.
leonardos
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2014
no
no, i když na horory nebo na   thrillery nebo co to bylo moc   nejsem, tenhle byl velmi   zajímavý, holčička ze,   které se vyklube   třiceti-tříletá žena, z   vrozenou vadou a chtíčem   zabíjet byl opravdu dobrý,   jediná věc co se mi   nelíbila, bylo to, když na   konci u té části, když   zrovna skákala na to   holčičku ze střechy   skleníku tak, že pak, když   jí dostala tak, že jí   nedodělala, logicky bych jí   střelil, nebo alespoň   umlátil aby už konečně   zhebla, jinak vše ok.
LetztesBiest
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Vzhledem k tomu, že jsem   dobrých hororů moc neviděl,   mě tenhle mile překvapil. Ze   začátku bych neřekl, jak se   to může celé tak zvrtnout -   nejdříve mi Esther byla   dokonce hodně sympatická   (protože byla chytrá, stála   si za svým a nenechala si   líbit buzeraci od   spolužačky), jenže pak   začne zacházet ještě dál   a dál a stane se z ní   monstrum s andělským   obličejíkem. Zajímavá je i   ta atmosféra bezmoci, když   její adoptivní matka začne   tušit, že něco není v   pořádku a její manžel ji   jako bývalou alkoholičku   naprosto ignoruje. Pointa je   celkem překvapivá, závěr   pak už moc ne, ale celkově   povedený film. A Isabelle   Fuhrman (Esther) tuhle roli   zvládla naprosto dokonale a   přesvědčivě, což je na   její věk obdivuhodné.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.7.2022
PROCESOR!
Tak tady bych vyzdvihnul   především herecký výkon   hlavní představitelky. Ty   její škodolibý úsměvy   byly opravdu sladký. Filmů s   podobným motivem je dost a   všichni velmi dobře víme,   jak to bude probíhat, takže   ani tady se neodehrávalo   žádné překvápko. Přesto   se povedlo tu tíživou   náladu přenést.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.7.2013
Dobrý horor.
Sice   nemusel být tak zdlouhavý,   ale to se dalo lehce   překousnout.
Ta holka   - sirotek ( I.Fuhrman )   zahrála svou roli   úžasně.Podle mě asi bude   mít našlápnuto v hereckém   světě hodně vysoko, pokud   takto bude dál   pokračovat.
Nejvíc mi   bylo líto té malé   holčičky - té jakoby její   nevlastní sestry - to bylo   vždycky na slzy.
No a   náš Karel Rodenů (   víceméně jsem si ten film   pustil kvůli němu ) - no   koment, divím se, že byl za   to vůbec uvedený v   titulcích - Ti, co to   viděli, tak vědí o čem   mluvím.
Panzerfaust
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.11.2011
3 body uberam z dovodu ze   takyto koniec som cakal a vo   filme nenastali ziadne zvraty   ani dramaticke situacie. Ale   inak dobry namet, dobre   spracovanie, herecke vykony.   Urcite odporucam
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.8.2013
Velmi slušný thriller, kde   není třeba ani krev ani akce   a kupodivu jsem se nudil jen   chvíli, zpočátku, pak už   jsem byl jen a jen zvědavý.   Na thriller velmi slušná   práce, hlavně v závěru   snímku. I zde se objevuje pan   Karel Roden v další   miniroličce. Tento filmeček   by si snad zasloužil i   čtyři hvězdy, ale z   nedostatku akce, nechávám na   třech v tom lepším slova   smyslu:-). CI 27112010   11616/12304
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.12.2017
A máme tu další příběh o   adoptivním dítěti, kterého   snad posedl sám ďábel.   Tentokrát se jedná o   devítiletou dívku, kolem   které se dějí věci vskutku   nevídané. Alespoň v tomto   příběhu. Nic naplat,   takovýchto snímků je již   tolik, že tento absolutně   nemá čím překvapit.   Budování atmosféry je   příznačné, avšak pomalé,   což vede k nudné táhnoucí   dějové lince. Příběh   sází na děsivost mající v   sobě určité tajemství, ale   chytne už snad jen diváka   vidějícího něco takového   zcela poprvé. Nasazená   laťka temné stránky tempo   značně zpomaluje, čímž se   ztrácí živost děje. Ale je   třeba uznat, že Isabelle   Fuhrman zahrála svoji postavu   naprosto úchvatně.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2014
Díky nápadité pointě,   která snižuje neblahé   účinky druhových znaků   hororového žánru, v   zásadě proveditelným   zásahům do rodinných   slabin, nebéčkovému   zdání, osobnímu kouzlu Very   Farmigy a sladce-surové   bestii Isabelle Fuhrman nemám   nejmenší důvod hodnotit pod   60%... Prvorodičkám těsně   před termínem radím   vynechat začátek, naopak,   zájemcům o adopci či   pěstounskou péči   jednoznačně zhlédnout, aby   si nezadělali na   nedobrovolný remake... a na   nějaké varovné signály,   jako je ujetý viktoriánský   šatník toho zlatíčka, bych   nesázela...
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.5.2010
Nadhonocený horror
Orphan vidím ze dvou   pohledů.Výborné herecké   výkony v kombinaci s   řemeslně kvalitně odvedenou   prací dělají snímek se   kterým v daném žánru   neprohloupíte.Zároveň si   myslím že je ale co do   průměru silně nadhodnocen,   neboť je od počátku hodně   předvídatelný a dle mého   názoru i brzo   zapomenutelný.Spíš než   jako horror bych film viděl   jako psycho-drama které   ovšem postrádá tolik   důležitý prvek   překvapený, z nečeho co tu   ještě nebylo.Každá druhá   scénu je ve stylu aha tak to   jsem čekal apod.Isabelle   Fuhrman byla ovšem stejně   jako další herci výborná a   tak film posunuli o stupínek   výše.Přesto pro mne pouze   lepší průměr
hannibanny
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.4.2010
Zase až tak napínavý horor   to neni, ale rozhodně stojí   za shlédnutí, protože se   ani náhodou nedá zařadit   mezi ty slabé. Občas mi   přišel děj tak trochu   utahaný. To ale v žádném   případě nic nemění na   herecké kvalitě a samotném   zpracování filmu.Ale lepší   je case 39.
olgab
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.11.2010
Jsem troch v   rozpacích.Námět filmu byl   dobrý,ale myslím,že by šel   natočit mnohem lépe,kdyby to   do ruky vzal pořádný   režisér.Konec byl stále   potmě a to bylo k   naštvání,než aby se   člověk bál a vyvolalo to   napětí.Dopředu se dal   odhadnout děj,všechny scény   už byly k vidění v jiných   snímcích až na   překvapivé vysvětlení   Karla Rodena v závěru   filmu,že se vlastně jedná o   dospělou ženu a ne   dítě.Líbila se mi jen Vera   Farmiga,proto je moje   hodnocení 5.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih35799minih35799Přežít vánoce (2004) 
Surviving Christmas n
minih66168minih66168Deník slabocha (2010) 
Diary of a Wimpy Kid n
minih10293minih10293Klíšťata (1993) [TV film] 
Infested n
minih29659minih29659Po čem ženy touží (2000) 
What Women Want n
minih22188minih22188Věc (1982) 
The Thing n
minih37175minih37175Helena Trojská (2003) [TV minisérie] 
Helen of Troy n
minih157482minih157482Neznámý voják (2017) 
Tuntematon sotilas n
minih104700minih104700Trans (2013) 
Trance n
minih28712minih28712Lara Croft - Tomb Raider (2001) 
Lara Croft - Tomb Raider n
minih129004minih129004Bláznivá dovolená (2015) 
Vacation n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zavolejte porodní sestřičky (2...

09:25 - 10:25

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

ČT2 - Egypt

09:20 - 10:15

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:45 - 09:45

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

08:10 - 09:30

77 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190693
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377363
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10