Duben
ohodnotit

Hra o trůny [TV seriál]

Game of Thrones

Další název:
A Song of Ice and Fire
Rok:
2011
Délka:
60 minut
„Epický boj o moc v rozlehlém fantasy království plném násilí.“

Komentáře k filmu Hra o trůny

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 64
clara.bow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2018
Za mne
je Hra o trůny nejlepší   seriál všech dob. Těším   se pochopitelně na   závěrečnou serii a doufám,   že zvítězí dobro :-) MHCB
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2011
Troch use mi příčí   opakovat předchozí   komentáře, ale nemohu jinak   - wau - čistě náhodou jsem   na tento seriál zabrousila a   pak jsem málem nedokázala   jít spát, než shlédnu   vše.
Atmosféra je   tedy opravdu propracovaná -   vlastně celý děj,   vizuální styl, dialogy,   ...vše - jde vidět, že   tvůrci měli z čeho čerpat,   že se mohli opřít o   kvalitní dílo, které má   propracovanou strukturu a tak   budete v jednotlivých dílech   marně hledat výrazně mrtvá   místa (nepopírám, že si   brzy některé postavy   oblíbíte více a tak budou   některé dějové linie   prostě subjektivně   zajímavější).
Pro   shrnutí: výborný,   komplikovaný(=propracovaný)   děj, nádherná výprava,   nadaní herci, neošizená   hudba... ..prostě plný   počet bodů...(jen z toho   Joffreye se mi chce zvracet)
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2011
V případě, že by se   popularita seriálů měřila   podle nahých částí těl a   useknutých hlav, tak Hra o   trůny by bezkonkurenčně   zvítězila. Marně jsem   přemýšlela, který herecký   zadek jsem v tomto seriálu   neviděla nahý.
Knihy   jsem nečetla, seriál ke mě   zabloudil v podstatě   náhodou, nějak jsem   nevěděla na co koukat a pak   jsem nedokázala přestat.   Úmrtnost zde je opravdu   vysoká, v devátém díle mi   poklesla čelist a málem jsem   dostala infarkt, v desátém   díle se nic nedořešilo,   spíš právě naopak a byl   konec. Tak tohleto mi   vážení tvůrci teda   nedělejte, poslední dobou se   snad sázíte, kdo nechá   otevřenější konec.
Postav a charakterů je   zde přehršel, známí herci   a zcela neznámí, bohatá   výprava, sice bez bitev,   šetřit se musí, ale i tak   je seriál dost velkolepý,   hlavně královské město.   Úvodní intro vkusné a   nápadité, budu muset vyrazit   do knihovny, čekat na   pokračování se mi opravdu   nechce. Jenom doufám, že   George R.R. Martin trochu   sníží tu úmrtnost.
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Hra o trůny
1. série - 8/10
Tento   seriál jsem dostal shlédnout   jako povinnost od   přítelkyně, která již   měla první sérii dokoukanou   a společně chtěla začít   druhou. Nu což, to by mohla   být romantika společně   něco sledovat, řekl jsem si   a pustil se do toho. Co se mi   moc nelíbí, tak je   přespříliš nahoty. Ne že   bych neměl rád odhalené   ženy, ale myslím si, že Hra   o trůny někdy spadá až do   sekce erotična. Příběhu to   nijak nepřidává, je to zde   nejspíš proto, aby tvůrci   přilákali větší spektrum   diváků. Třeba jedna z mých   nejoblíbenějších postav,   Khalesia (hned po Theonovi,   samozřejmě) se na obrazovce   objevuje vícekrát bez   oblečení než s ním. Navíc   to filmaři občas   přehánějí i s krví,z   každého člověka vyteče   průměrně přes deset litrů   za sekundu. U Tarantina,   který si z toho dělá   legraci, to beru, ale tady mi   to prostě nesedí. Ale abych   jen nekritizoval, děj i   jednotlivé postavy jsou dost   slušné a chytnou člověka   tak, že dalším dílům   neodolá. Já už se strašně   těším na další sérii,   kterou tentokrát budu   sledovat se slečnou. Snad mi   pomůže i s překladem,   protože ne vždy tomu jejich   huhňání rozumím...

2. série -   9/10
Tak jak jsem se   obával z vylíhnutí draků a   z toho, že všechno zabředne   moc do fantasy, tak jsem se   naštěstí i mýlil. Vše si   udržuje správné napětí,   politické machinace, intriky   a to ostatní, proč jsem si   Hru o trůny oblíbil. Třetí   série již začala, díky   Bohu...

3.   série - 10/10
Tak už   se ze mě stal řádný   fanoušek seriálu Hra o   trůny. Vždy se těším na   nové díly, sleduji novinky o   tom, co se děje, a v   okamžiku, kdy se objeví   nová epizoda už koukám.   Také mi přijde že ubylo   nahých bab a přibylo   mrtvých. Doufám že se   dočkáme další řady co   nejdříve...

4. série - 10/10
Když bylo oznámeno, že   po čtvrté sérii přijde i   pátá a šestá, úplně jsem   slinatl blahem. Čtvrtá   série si stále drží   standart, který byl   nastaven...
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2012
Na doporučení jsem se na   tento seriálek podíval a   nelitoval jsem toho.Hned   první díl mě chytil a   zaujal.Seriál jsem zhlédl   ani ne dva dny, tak mě to   bavilo.Nebudu tu dál nic   vypisovat, to už jistě   řekli ostatní v   předchozích komentářech.S   čistým svědomím dávám 10   bodů a už se nemůžu   dočkat na pokračování.
P.S.:Za ten otevřený   konec bych tvůrce nejradši   ... :-).
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.10.2011
Kvalitka ...
Ide o výborné spracovanie   brilantnej knižnej predlohy.   Napomohol tomu určite aj ten   fakt, že George R. R. Martin   mal pri výbere hercov hlavné   slovo. Určite odporúčam!
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2016
Asi poprvé hodnotím pln   nadšení seriál o kterém   jsem už roky věděl, nemohl   se k němu dokopat a mám   zatím zkouknutých 9 dílů z   první série. Nemůžu se   dočkat chci další díl,   čekám nový řady na sklonku   sil!! Naprostá špica,   ještě nebudu předbíhat ale   nejspíš brzy zařadím po   bok Dextera nebo Živých   mrtvých. koukám bez   spoilerů, takže v 9. díle   jsem čuměl s hubou dokořán   a nevěděl co mám říct-   snad jen má to už za sebou   :-O Seriál ve kterém se   nikdy nic neodehraje tak jak   očekáváte, nebo by jste   chtěli. Až na pár vyjímek   z rodu Starků převážně,   každá postava udělá něco   co vám je sympatické aby pak   udělala něco kvůli čemu   jí nenávidíte a nebo   naopak.
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2013
V prvním díle jsem začátek   nějak nechápala a postupně   mě toto dílo nadchlo, že   jsem musela stále myslet na   to, jak to bude pokračovat.   Moc mě překvapilo, že i   druhá série se táhla ve   stejném stylu jako ta první   a konečně je tu i třetí   série, na kterou se moc   těším. Nebudu psát o   obsahu tohoto díla (viz   výše) ale je to opravdu   poutavý příběh, který   stojí za shlédnutí.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2021
Hear Me Roar
Ešte nedávno toho bolo plno,   vedel som iba, že to má   úspech, lietajú tam draci a   oplakávajú nejakého Sneha.   Predpokladal som, že to bude   blbosť a nebudem mať dôvod   to niekedy vidieť. Avšak po   zhliadnutí raz náhodne na   youtube toho útoku drakov,   hovorím si, môže to byť   dobré. Skúsil som a zmýlil   som sa. Je to až moc dobré.   Takže poporiadku. Na   začiatku musím spomenúť,   že nechápem ten úspech. Nie   sú tam nejaké monumentálne   bitky, nehrajú tam nejakí   megastars ani to nie je   nejaké bombastické a aj tej   fantasy tam je skôr pomenej.   Skôr je to chladný   stredovek. Celé je to o   hrách o tróny, intrigách,   možno zvratoch. Skôr vás to   chytí, pretože   výnimočnosť seriálu   spočíva vo vystavanom   príbehu a hlavne postavách.   Čo si budeme hovoriť, herci   hrajú ako o život a to je   podľa mňa tajomstvo   úspechu. Každý si nájde   toho svojho obľúbeného a   prežíva s ním to   stredoveké peklo. Viem, že   sa v súvislosti so seriálom   spomínajú aj tie holé   pekné baby a kopec násilia,   ale nemyslím, že to je iba o   tom. Niekedy toho mohlo byť   aj menej, ale dnes to zas až   tak neprekvapuje. Seriál   vyzerá byť hlavne o   príbehu, spleti príbehov a   hlavne postavách. A ešte   jedna poznámka, diváci sa v   seriáli našli, pretože   všetky postavy, aj tie   najpozitívnejšie majú   nejakú slabosť či poklesok.   Diváci sa v nich vidia. V ich   slabostiach, pokleskoch a   bizárnostiach. Tento svet   nemá čistých hrdinov.
I. séria (15.12.2021):   Príbeh o tom, že draci   nevymreli. Je to o tom ako rod   Starkov našiel mláďatá   vlkov. Je to o tom, že   mláďatá vlkov sú verní.   Jaime a Cersei majú k sebe   až moc blízko. Vojna   jednoducho musí prísť.   Všetko sa to zvláštne   preplieta a odhaľuje. Iba   línia so Snehom je troška   slabá a nudná, navyše aj on   aj ten jeho príšerný   kamarát sú strašní.   Naopak, máme tu stelesnenie   vernosti a charizmy Jorah   Mormont či zlého chlapca   Jaimeho. Do toho verného   Bronna a neuveriteľne   hláškujúceho Tyriona. A   moje postavy? Theon, pretože   je ako my, slabý, nevie čo   chce, chcel by byť kráľom,   ale pre svoje slabosti sa to   nedá. A totálne megastar   zatiaľ? Jednoznačne Arya,   najlepšia postava a asi   životná rola. Zatiaľ sa   neodvážim hodnotiť, ale   seriál ma slušne opantal.
II. séria (25.12.2021):   Príbeh o vernosti jednej   Divošky. Asi najlepšie   vystihuje seriál debata   Tyriona a Bronna: "Keby   som ti povedal, aby si zabil   malú holčičku, ktorú matka   ešte kojí, urobil by si to   bez otázok? - Bez otázok?   Nie. Pýtal by som sa na   cenu." Skôr pokojnejšia   séria, kde však prichádza   na scénu veľa postáv,   samozrejme aj odchádza a hry   sa rozohrávajú ešte viac.   Dialógy, intrigy, historky a   objavujeme kto je kto.   Objavujeme náboženstvo.   "Tvoj otec v bohy   neverí? - Ale nie, verí, iba   ich nemá moc v láske".   Obdivujeme Divošku za jej   záchranu malého Starka. A   ako v jednotke aj tu to   všetko vrcholí epickým   deviatym dielom. Arya je top   postava série a záujme   vernosť Divošky či Davosa   Searwortha. Hlášky a príbeh   Tyriona a Bronna sú   legendárne. Prečo však   nadobúdam pocit, že Jaime   bude jedna z   najkomplikovanejších a   najzásadnejších postáv   celého sveta Hry o tróny.
III. séria (30.12.2021):   Príbeh o tom, ako sa trhajú   okovy. Cez vianočný čas   boli tie klasické rozprávky   o pekných princeznách,   dobrých princoch a   spravodlivých kráľoch.   Avšak realita bola skôr   taká ako ju predstavuje táto   Hra o tróny. Princezničky sa   kupujú a predávajú,   princovia robia, to čo chcú   králi a králi sa kráľmi   stávajú, ale hlavne   umierajú. A hlavne sa všetci   zabíjajú. Krásne na tomto   seriály je, že tu neexistuje   jediná pozitívna postava,   či vyložene dobrá, aj keď   tu máme hrdinov, aj tí sa   stávajú obeťou doby. Aj   malá Arya začína byť   schopný drtič ("Nie je   to môj pravý boh. - Nie? A   kto teda? - Smrť").   Tretia séria je oproti druhej   viac umeleckejšia, myslím to   tým, že je tu mnoho top   scén a niektoré časti sú   priam umelecké skvosty.   Všetko samozrejme vrcholí,   ako inak, v deviatej časti,   pre mňa aj dosť nečakane.   Ale tu už je to pravidlom.   Famózne je aj samotné   stvárnenie a osudovosť   postáv. Ten prerod Jaimeho je   neuveriteľný, odvaha a   záchrana panny. Jedna, nie   síce najčastejšie sa   vyskytujúcich postáva,   rozhodne jedna z   najdominantnejších. Aby som   však len nechválil, príbeh   so Snehom je jeden veľký des   a s tou hrdzavou to hraničí   s mexickou telenovelou. To si   mohli odpustiť.   Najiritujucejšie postavy.
IV. séria (04.01.2022):   Príbeh o králokatovi.   "Ak na tomto svete   skončím, už sa sem nechcem   vracať", hovorí Eddison   Tollett a vystihuje svet Hry o   tróny. Seriál naberá na   intenzite. Je tu mnoho   dialógov a momentov, bez   ktorých by som sa obišiel a   možno vám už ide Sansa   svojou dobrotou na nervy a   hlavne telenovela Sneh a   Igrid, ale je to vyvážené   silným momentmi a hlavne   vypracovanými postavami. Či   už vzťah Tyrion a Tywin,   Cersei a Jaime, Brienne a   Jaime, Arya a Ohar.   Vynikajúca postava bohéma   princa Oberyna, ktorého   nemožno nemilovať. Zasa   pomyslený vrchol je diel   deviaty a tá epická bitva na   stene, ale skutočný vrchol   je v diely desiatom. Ale   všetko smeruje na postavu   Jaimeho, ktorá začína byť   pre mňa tá najzásadnejšia.   Všetko sa už načnelo v   závere predchádzajúcej   série, keď sa vracia a   stretáva sa s Cersei. O ňom   nabudúce, keďže ide o   najlepšiu,   najprepracovanejšiu a   najkomplikovanejšiu postavu.   I keď ho asi viacerí skôr   nenávidia.
V. séria   (11.01.2022): Príbeh o   múdrej Princeznej. Asi   začnú silné SPOILERy. Piata   séria najrozporuplnejšia a   hlavne najdepresívnejšia. Je   jasné, že keď ste si   nejakú postavu obľúbili,   tak zväčša dlho nepožila,   ale túto nás autor   jednoducho nenávidí a   jediné čo vie, len nás   napáliť. Áno, ako vždy   zásadná deviata časť a   moja najobľúbenejšia   postava, princezná. Preplakal   som smrť zlovlkov, preplakal   som smrť Oberyna, ale toto   bolo to najbrutálnejšie v   celom seriály a neviem, či   sa budem môcť naň sa   dopozerať normálnym   pohľadom. Stannis sa stal   úplným chudákom a to mal   našliapnuté byť   charizmatickým kráľom.   Nenávidím čarodejnicu za   to. Inak je mi ľúto aj   druhej princeznej Myrcelly,   ktorá vyzerala byť opakom   mamy. Ďalšia úžasná   postava, kráľ Dornu, Doran   Martell a je jasné, že tieto   postavy v Hry o tróny nemajú   šancu. Inak Tyrion ako vždy   obrovský filozof: "Som   človek, ktorý pije. Ľudia,   čo pijú z toho nesmú   vypadnúť. Inak   nemôžu." Čo sa týka   hudby, je čoraz lepšia, mám   na mysli tie ambientné plochy   v chráme s Aryou. Čo sa   týka série, mnoho hluchých   miest a prvotné časti   slabšie, záver epicky,   famózny, monumentálny. Áno,   drak. Navyše pošiel Sneh,   konečne aspoň jedna   nesympatická postava.
VI. séria (18.01.2022):   Príbeh o zrode skutočnej   Kráľovnej. Aj keď sa na   smútok nás všetkých trapko   Sneh vrátil, je to   zanedbateľné. Do popredia sa   však dostávajú   Lannisteroví, medzi   fanúšikmi nenávidení.   Hlavne postava Jaimeho   začína byť čoraz viac   kľúčová, obrovský vývoj   postavy, neskutočne   rozorvanej, kde začína mať   cit pre ľudskosť a   spravodlivosť, pragmatizmus a   zmysel pre rozumné velenie,   avšak totálne v područí   sestry. Fanatik: "Prelial   by si krv na tomto svätom   mieste?" Jaime: "To   by bohom nevadilo, preliali   jej viac ako mi všetci   dohromady". Krásne   vykreslený náboženský   fanatizmus. Davos: "Ak ti   pán nariaďuje páliť deti,   je tvoj pán zlo." Séria   vzrástla a hlavne posledná   časť bola luxus. Cersei   síce stále krutá a zlá,   ale z troška zmätkujúcej a   dosť všetko kaziacej postavy   tu máme prerod do   neuveriteľne silnej hráčky   o trón, ktorý dostane.   Kráľovná je silná, mocná,   rozumná, odvážna, nikto   však nehovorí, že   Kráľovná je dobrá.   Kráľovná je krutá, zlá a   nezabúda. Ten koniec ako   sadá na Trón a pozrie na   Jaimeho bol zatiaľ vrcholom   seriálu vôbec.
VII   séria (24.01.2022): Príbeh o   Levoch, ktorí majú Leva v   znaku. Čoraz viac začína   mať človek pocit, že   najmenej zlá postava je   Nočný Kráľ. To, že tá   blonďatá dcéra šialenca,   ktorého našťastie   odstránil Králokat, je magor   som tušil akosi už od   začiatku a tu sa to   potvrdilo. A čerešnička,   dve najtragickejšie postavy,   ona a Sneh, sa dajú dokopy,   no pekne. Našťastie   Kráľovná Cersei a Veliteľ   Jaime robia všetko preto, aby   zachránili svet. Kráľovná   to povedala jasne:   "Takže boj a smrť alebo   kapitulácia a smrť. Viem,   čo si vyberiem a vojaci by   mali tiež." Neskutočný   čin Dickona Tarlyho ako   odmietol pokľaknúť tej   blonďatej dračej beštii a   ostal verný jedinej   Kráľovnej. Síce dráčik   robil problémy, ale   Kráľovná Cersei pripomína:   "Lev nebude strácať   čas starosťami o názory   oviec."
VIII.   séria (15.02.2022): Príbeh o   Kráľovnej. Musel som si dať   čas na zhodnotenie poslednej   série. Pohovorilo sa o nej   mnoho. Nevadí, že dopadla,   ako dopadla. Dalo sa čakať,   že to nebude čakané, ale   zas tak sladko to dopadnúť   nemuselo. To, že dračia   beštia je magor som akosi   čakal a cukrík sneh je na   hlavičku som tiež akosi   tušil. Skôr ide o tu   nereálnosť a absurdné   chovanie postáv. Dothrakovia   sa vrhnú ma mŕtvych, zrejme   sú pobití a o Kráľovsky   Prístav už sú zas ich   milióny. Druhého draka   skolí pár šípov a   posledná drak sám zničí   celé mesto. Strašne do očí   bijúcich nezmyslov,   okázalých nelogickostí a   úplne absurdných rozhodnutí   postáv. Až aj Jaime raz tak   a raz onak. Jediná Cersei si   zachovala tvár a postavila sa   dračej beštii. Čoraz viac   mám pocit, že celý príbeh   bol o Cersei a Jaime a vlastne   koniec piatej časti bol   neskutočne smutný a   dojímavý. To bolo jediné   silné na tejto sérii a   vrchol celej ságy, inak to   bol des. A zvony. A Zvony.
Ešte si to uležím a   nakoniec spíšem záver, čo   si o tom všetkom myslím.   Zvony.
Epilóg   (06.10.2022): Po čase som sa   rozhodol spísať niečo ako   celkové zhodnotenie seriálu,   ktorý určite sa zapísal do   dejín kinematografie. Ako som   už písal predtým, neboli tu   spočiatku žiadne obrovské   bitky, ani mega akcie, dokonca   to nie je typické fantasy,   skôr seriál iba s prvkami   fantasy, pretože tá mágia   tu je okrajová a vyložene   fantasy spočiatku boli iba   draci, až neskôr chodci a   Nočný kráľ. Aj odstupom   času mi tí draci prišli ako   personifikácie na víťaznú   zbraň. Inými slovami, kto   má drakov, vyhrá vojnu a   obsadí trón. Čo robilo   seriál výnimočným, až   príliš podoba s našim   svetom. Totiž svet nie je   čiernobiely a aj tí   najlepší ľudia majú   nejakú skrytú vadu či   poklesok z minulosti. A   postavy a ich charaktery.   Často veľmi komplikované.   To všetko by nedopadlo na   výbornú, nebyť famózny   výber hercov, kde niektorí   hrali ako o život. Boli tu   síce úplne nudné postavy,   ktoré iritovali ako sneh,   dračia beštia či ingrit,   potom tu boli aj solídne   zahraní psychopati typu   Joffrey či Ramsay, ktorí   síce sa neborili úplne v   krvi, ale ich vnútorný svet   plný sadizmu a zla celkom   prekvapoval. Ono najväčšie   zlo ale aj tak bolo asi Meryn   Trent. Ono ani tak nie, že   mlátil Sansu na príkaz   Joffreyho ("mama mi   hovorila, že ťa nemôžem   biť"), ani že   pozabíjal zopár ľudí, ale   tá scéna, keď v tom bodreli   si vyberal ženy. No ženy.   „Moc stará“, až keď mu   doniesli vyplašené   dievčatko, zrejme slúžku,   tak aj samotní vojaci, čo   prišli s ním v dobrej   nálade nechápali, čo sa   deje, lebo toto už bolo aj na   nich moc. Aj na majiteľke   bordelu, aj na vojakoch bolo   vidieť to zhnusenie. Nie   utrhnuté hlavy, kopa krvi, a   plno mŕtvol, ale ten   vyplašený pohľad toho   dievčaťa, keď si ju   odvádzal, to bola tá   najväčšia brutalita, čo   som tu videl. No a nakoniec tu   máme to, čo preslávil   seriál a to rozporuplné   postavy. A vlastne moje   obľúbené. Bohém Oberyn,   čo vskutku žil, len niekedy   stačí jedna chyba. Tywin je   prototyp ideálneho vládcu.   Prísny, bezohľadný, krutý,   všetko pre dobro ríše. Nie,   že by sa vyžíval v sadizme   a krutosti, ale jednoducho   robil to, čo bolo nutné, aby   udržal korunu. Navyše   mimoriadne inteligentný, s   nadhľadom, prehľadom a   rozumom. Dva smutné osudy   Jaimeho a Cersei, to nemohlo   skončiť dobre a čo dokáže   prazvláštna láska. Hlavne   komplikovanosť Jaimeho, jeho   nesporná česť, povesť   „Kráľokata“, ale časom   chápeme pohnútky, ktoré k   tomu viedli, aj neskorší   veliteľský talent, na druhej   strane slepá láska k Cersei,   ktorá bola snáď   najrozorvanejšia zo   všetkých. Nemôžem   opomenúť Kráľa, ktorý je   trochu opomínaný a to Renly   Baratheon, ktorý mal   našliapnuté na   spravodlivého a dobrého,   troška namysleného, troška   si veril, ale nestačil sa   prejaviť. Ale tá jeho   charizma bola neskutočná,   tá koruna bola úžasná a   vyzeral fakt perfektne, aj to   vystupovanie. Avšak musíme   tu ale spomenúť aj postavu,   ktorá podľa mňa sa stala   plným víťazom a nakoniec   Vládcom. Sansa, Kráľovná   Severu. Inak jej bráško Bran   bol dokonalý tragéd. Povedal   zopár slov a stal sa   kráľom. To prehrávanie bolo   neskutočne zúfalé. Tragéd.   Dúfam, že v tom videní aj   vidí, že čoskoro bude   zvrhnutý a celkovou   Kráľovnou sa stane Sansa.   Ona dopadla asi najlepšie,   Vládkyňa Severu, kde po   trápnej Tyrionovej reči   hneď jasne ukázala, že tú   zberbu nebude počúvať a   Sever si bude panovať sám. Z   nevinnej naivnej slečny,   princezničky sa stala   rešpektovaná a mocná   Vládkyňa. No a nakoniec to   najsmutnejšie. Asi jediná   postava by sa tu dala nazvať   dobrom a nádejou. Milá,   dobrá, múdra, sčítaná,   budúca nádej a iskra tepla v   tom chladnom svete. Zlatá   Shireen. Vtedy som myslel, že   so seriálom skončím, ono   odvtedy to upadalo a čoraz   viac upadalo do nihilizmu.   Apropo záver seriálu.   Nečudujem sa divákom. Keď   necháme bokom tie   elementárne nezmysly, že raz   stačí jeden šíp na draka,   potom ani tisíc nie a   najlepšia žoldnierska   armáda sa postaví na jatky a   vydrží v boji päť minút,   či troška divné taktické   ťahy pri bojoch s chodcami.   Problém bol, že tá dvojica   scenáristov je fakt   neschopná. Pokiaľ mali   možnosť sa držať knihy,   tak mali k dispozícii skvelé   postavy, dialógy a momenty   deja. Odvtedy, ako si to   museli vymýšľať, to išlo   dole vodou. Jediné, čo   perfektne napísali ešte boli   momenty bankárov z Bravosu,   asi odkukali od hollywoodskych   producentov. Preto teraz, keď   si premietnem niečo z prvých   štyroch sérií, tak mrazí,   bolo to niečo nové, ďalšie   boli taktiež super, len iné,   omnoho už pestrejšie, až   ôsma to dosť zabila. Až na   Sansu. Každopádne seriál,   ktorý zanechal hlbokú stopu.   Team Lannister. Hear Me Roar.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2012
Seriál HBO,který byl spíše   takovou zkouškou jestli se   lidi chytnou a evidentně se   chytli. Chytli se dokonce   tak,že po první sérii   doslova volali po   pokračování. A já byl   jeden z nich. Mám za sebou   dvě sérky a těšim se na   další. Parádní fantasy   záležitost,která je   zamotanější,jak klubko   bavlny. Plno zvratů,na ne   úplně známé   herce(vyjímkou je   samozřejmě Sean Bean) velice   slušné výkony,zajímavě   propletený příběh a k tomu   nějaký to   mystično...těšim se, co   bude dál,ale zatim to je pro   mě stoprocentní   záležitost!
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2013
Výborně provedený seriál   se skvělými efekty a až   přespříliš zamotaným   dějem. Nové pojetí je   poněkud drsnější   předložení bitev, bojů a   poprav a naopak až velmi   erotické pojetí milostných   scén, obojího není zrovna   pomálu.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║__/1.Séria/__Rozpočet   $-miliónov▐ Tržby za   predaj Blu-ray v USA   $45,430,075 //počet   predaných kusov 756,289║   Tržby za predaj DVD v USA   $41,606,381 //počet   predaných kusov 1,202,782║   Po prvom diely nadmieru   spokojnosť, hoci menšie   výhrady by boli ale má to   slušnú dávku napätia,   dejové čaro, tajomno, dobré   herecké obsadenie, možno až   nadmieru agresivity,   nechutností, nahoty a   krvavosti ale zatiaľ sa to   dalo zniesť. prvý diel   =/80%/__ //// po pozretí   10dielov musím ísť z   hodnotením dole, príbeh na   nás chrli množstvo postáv   až z toho vzniká slušný   guláš, k tomu dobré   príbehové pasáže   striedajú až otravno   zbytočné vatové   naťahovačky, plus   premrštenosť v rámci   nahoty, otvorenosti, ostrej   výrečnosti, sekania,   rezania, krvilačnosti,...   toto moc do filmov nepatrí   aspoň v takom množstve,   tažko pochopiť čo týmto   štýlom prednesu tvorcovia   chceli dosiahnúť, že by   chceli byť až moc   originálny v tomto žánry?   asi ťažko, takýmto   spôsobom to asi nepôjde   __/1séria=60%/__   ║__/2.Séria/__Rozpočet   $-miliónov▐ Tržby za   predaj Blu-ray v USA   $18,384,865 //počet   predaných kusov 539,505║   Tržby za predaj DVD v USA   $20,384,529 //počet   predaných kusov 646,933║   _____No druhá séria začína   byť riadne statická, minimum   zaujimavého a samé   zbytočné otvorené   sexistické scény, no neviem   ale začínam strácať   význam tohto seriálu. Po   3časti to vzdávam dejová   výstavba skoro žiadna, k   tomu sú tam napratané   ďalšie zbytočné postavy,   začína to byť riadna   uspávanka, len sa to snaží   zakladať na šokujúcich   "samoúčelných"   erotických scénach, ktoré   skoro nemajú kúska účelu   pre dej, vzdávam to končím   s týmto seriálom.   /2séria=35%/   ║__/3.Séria/__Rozpočet   $-miliónov▐ Tržby za   predaj Blu-ray v USA   $25,049,943 //počet   predaných kusov 758,960║   Tržby za predaj DVD v USA   $7,634,051 //počet predaných   kusov 294,751║ __   ║__/4.Séria/__Rozpočet   $-miliónov▐ Tržby za   predaj Blu-ray v USA   $14,794,226 //počet   predaných kusov 410,974║   Tržby za predaj DVD v USA   //počet predaných kusov ║   __Po asi dvojročnej odmlke   som tomu dal ešte šancu a   keď som si pretrpel 2 a 3   sériu už to konečne začalo   mať lepšie grády. Aj keď   dejová úroveň určitých   dielov je troška kolísavá,   záleží kto to režíruje. V   rámci výpravy a trikovej   stránky na dosť vysokej   úrovni.
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2016
Varování: prudce návykové
Tak tohle je přesně ten   seriál, který každého   fanouška fantasy žánru   pohltí, sežvejká a vyplivne   ve stavu "urychleně chci   další dávku"!!   Neskutečně dobře odvedený   řemeslo udělaný za jediným   cílem - vytáhnout z lidí   prachy. A lidi, ti se postaví   do dlouhé fronty jako na   ajfouny a řičí: "vemte   si rychle moji výplatu a   jeden mi HNED dejte!".   Ano i já propadl... a dávám   100 bodů z 10ti.
jirry
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2012
Druhá série hravě   překonává první a nic   nenaznačuje, že by se snad   mělo na tomhle trendu cokoli   měnit! Bude to dlouhé   čekání na třetí   příděl, ale ten jistě bude   stát za to.
Máša13
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2019
Dlouho
jsem tomuto módnímu seriálu   odolával přes věškeré   přesvědčování,jaká že   to je bomba.No musím   uznat,že mě to fakt chytlo a   nepustilo.I když to rozhodně   není náš "šálek   kávy", těšili jsme se   se ženou na každý další   díl.Napínavé,propracované,   efektní,dramatické,výborně   natočené a   zahrané,překvapivé.Prostě   téměř dokonalé dílko.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.9.2012
Pro mě průměrný   seriál,který mi připomíná   Lost.U obou seriálů jsem   totiž byl nejdříve   nadšen,ale pak přišlo   zklamání z jednoho   velkého,ale pro mě   podstatného důvodu.
Vše se točí okolo   coby,kdyby... a ono v   konečném důsledku   nepřichází vlastně vůbec   nic.Uměle vyvolané otázky a   napětí,které přestávají   bavit,ikdyž se seriál   snaží připoutat na nějakou   tu krvičku.Pro mnohé má   seriál velké   zalíbení,které ale dokážu   i pochopit.
lion71
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2016
Kdo neviděl...
neví o co přichází.Je to   fantasy šílený seriál co   tady ještě nebyl,děj od   začátku napínavý.Erotika,   krev, drsné hlášky. Intriky   jako z dob starého Říma   (seriál Já Klaudius). Skoro   co díl tak šok!Nikdy se   nedá předvídat děj jak to   bývá u jiných   počinů.Kladná - záporná   postava, prostě komu padni   tomu padni!
Xpojntman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.10.2015
Krev, nasíli a erotika na   pozadí fantasy eposu.   Lannisteři vždy platí své   dluhy, ale Boltonové ztahuji   z kůže. A jde jim to dobře.
RwlBem
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.8.2016
Měl jsem tu čest
přečíst dva první svazky v   knižní podobě. Ten druhý   protože jsem si o prvním   myslel, že je to jen nějaký   náhodný omyl. A vydržel   jsem shlédnout první tři   díly první série, a pak   tři díly šesté - ze   stejného důvodu. Ne,   nepomohlo to. Skryté   poselství: čest se nenosí;   urvi co můžeš; podřezávat   krky je normální; slovo   dodržují jen hlupáci;   přátelství je jen   přetvářka; každý systém   je od základů prohnilý; jo,   a bezskrupulózní zmetci se   mají dobře. Když se   člověk podívá na reálný   svět kolem nás, začíná   pomalu chápat, proč má ten   seriál takový ohlas. Velmi   trpké dítě své doby,   navíc nepříjemně   rozvláčně podávané.
radegaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2015
Velice povedená záležitost,   i když trošku roztahaná ale   jak je vidět tak i více   režisérů se dokázalo   předvést a určitě   realizovat svůj klukovský   sen.Těším se na další   díly
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.4.2016
Eh
pujdu s hlavou na spalek a   proti proudu. Velice nudna   splacanina, ktera vypada jako   intro v pocitacove hre. Nahe   zadky a vrazdeni...co je na   tom zajimaveho? Vubec nechapu,   kde se vzala davova hysterie   kolem tohoto beckoveho   vyrobku. Pretrpel jsem asi   deset minut v nekolika dilech   a nic. Kdybych na to nemusel   koukat kvuli objektivite, tak   to vypnu mnohem driv.   Nuuuudaaa, vazeni :-D
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2016
Intriky , násilí , sex ,   bitky , krev a hlavně minimum   happyendu . Hlavní hrdinové   se docela střídají a jak si   někoho divák oblíbí tak   prostě až na malé odchylky   je nahrazen ještě větším   neřádem.
legenda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2014
Veľmi pôsobivý seriál z   produkcie HBO, ktorý zaujme   nielen priaznivcov   mysterióznych seriálov.   Prvá séria má výrazný   dejový spád a divák sa ani   chvíľku nenudí. Obrovské   množstvo postáv, ktorých   charaktery sú výborne   vykreslené na základe ich   konania. Nechýbajú ani   postavy, ktoré konajú   záhadne a ich pravý   charakter a úmysel sa nedá   vôbec predvídať. Druhá a   tretia séria kvalitou už   nenadväzujú na prvú sériu,   keďže dejový spád   jednotlivých dielov už nie   je taký precízny ako v prvej   sérii, hoci intrigy   jednotlivých postáv sa ešte   vyostrujú. Ako celok tvorí   seriál klenot v svetovej   seriálovej tvorbe a teší sa   veľkej obľube u divákov.
peginka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2019
Když mi syn doporučil, abych   se na seriál podívala,   myslela jsem si, že je to   taková "pohádka",   a moc se mi do toho nechtělo.   Koukla jsem na první díl,   začalo se mi to velice   líbit, druhý jsem zkoukla s   tím, že musím pustit hned   třetí, a tak už od   pondělí chodím spát kolem   třetí hodiny ranní a   nemůžu se seriálu nabažit.   Je to silně návykové!!!
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2015
Můj Nejlepší seriál! I.   série - 100%, II. série -   95%, III. série - 80%, IV.   série - 95%, V. série - X%,
Izzy8635
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2018
Snad ani není nutné se k   seriálu vyjadřovat. Ani   nevím, jak bych se   vyjádřila. Jednoduše   řečeno už čekám každou   minutu na osmou sérii. Tak se   nudím a píšu komentář.   Trochu mě deptá, že je   poslední.

Zkrátka a dobře Hra o   trůny může být pro někoho   (jako pro mě) snad jeden z   nejlepších seriálů, co kdy   natočili, a pro někoho, kdo   není schopen strávit to, co   tam je, je to odpad.

Jak já   projíždím ty teorie na   internetu, tak jen doufám,   že (jelikož jsem citlivka)   všechno dopadne dobře.   Nebudu psát, co znamená   dobře dopadnout, kdyby si to   četl někdo, jenž seriál   neviděl (a že pár takových   lidí znám). Nesnáším   čekání.

Taky   jsem zvědavá na ten prequel   seriál, co chtějí točit.   Mám trochu strach, jak to   pojmou, protože koneckonců   se budou muset vyrovnat Hře o   trůny.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2012
Jak si pustíte první díl -   už se neodtrhnete.Obě série   jsem shlédl takovou   rychlostí,že mě štve,že   už mi další díly   došly.Každopádně -   Výborné herecké obsazení!   Každá role seděla,navíc si   tu každý najde toho svého   "dobráka" a   toho,kdo by potřeboval   nafackovat.Líbilo se mi,že   největší hrdina zemře bez   mrknutí oka a vůbec tak   nějak netušíte,kdo bude   další na řadě.Zvraty jsou   nečekané,intriky   nevídané,výborný   scénář! Kostýmy a kulisy   taktéž.Nemám slov a   těším se na pokračování   (už se nemohu dočkat).
Nymeria
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2011
tento seriál ma úplne   pohltil už od prvých   minút.posledné diely som   musela pozerať naraz, lebo   som sa jednoducho nemohla   odtrhnúť :) charakter   postáv aj scenár sú   výborne napísané. už sa   neviem dočkať druhej   série...ešte na žiadny film   alebo seriál som sa tak   netešila ako na tento :D   Winter is comming...
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2011
Opravdu krásný seriál.   Zdání může klamat, ale   první sérii Games of Thrones   bych osobně neškatulkoval do   skupiny fantasy. Ono se to   doopravdy blížilo spíše   seriálům typu Řím. Samá   politika, dialogy anebo   různé pohledy na dokonale   vymodelované linie lehčích   holek. Seriálu se však nedá   upřít to, že se příběh s   ničím (s prominutím)   "nesere". Prostě to   tak dopadne a je jedno, jestli   je nemorální zabít tu   nejhlavnější postavu (anebo   zviřátko) či prosadit toho   největšího hajzlíka do   popředí. Herecké výkony mi   však přijdou dost   nevyrovnané. Nejlépe   zahranou postavou je bezesporu   Tyrion "the Imp"   Lannister v podání Petera   Dinklage. Největším   problémem tohoto díla je ale   prozatimní neukončenost   série. Nevím jak to bylo v   knížkách, ale finální   epizoda prostě skončila,   aniž by se jakákoliv   příběhová linie uzavřela,   něco vyřešilo. Asi proto   dávám "jen" 9   hvězd (ta 1 hvězda to je jen   provokace:-D neberte si to   osobně prostě klukovina). Je   však třeba přiznat, že se   HBO opět vyšvihla, když   přišla se seriálem, který   opět dokázal to, že   televizní tvorba není zas   tak k smíchu. 85%
Cinik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.10.2013
Škoda
Mohla to být zajímavá   fantasy, kdyby a) měla   nějaký trochu   přijatelnější morální   rozměr, b) ji nezabila   pornografie, nedopracovanost a   malost bojových scén a   naopak zbytečně detailní   snímání extrémní   brutality u scén jiných.   Slušný člověk se na to   dívat nebude...
xxlch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Jeden z nejůžasnějších   počinů HBO.Je to naprostá   prvmí liga se vším,co k   tomu patří a koukatele to   vtáhne do děje hned v   počátku.Každý si najde to   "své",ať už je to   nahota,vulgarsmy,prima   hlášky,politika,boj a   hlavně spousta tělesných   tekutin.Nejkkrásnější je i   fakt,že pokud si myslíte,že   určitě víte co bude   následovat,tak vás tvůrci   rychle vyvedou z omylu a stane   se cosi,co neočekáváte   vůbec.Tato fantasy série má   pouze jedinou vadu-musí se   dlouho čekat na   pokračování.Ještě že HBO   vydalo prohlášení,že bude   pokračovat,jinak by to bylo   na "absťák".
ricky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Absolutně geniální seriál,   opírající se o perfektní   podklad v podobě knihy pana   Martina. Od začátku jsem   pochopil, že mám tu čest s   opravdu povedenou sérií...   Ale pěkně popořádku. 1.   série- skvělé uvedení   předlohou neposkvrněných   diváků do děje. Famózní   scény na všech hradech a   městěch- suverénně jim ale   vévodí Winterfell a Zeď. I   vzhledem k zimnímu počasí a   huňatým těžkým oblekům   mi to přirostlo k srdci a   začal jsem fandit Starkům.   Líbí se mi hlavně jejich   čestné založení a péče o   rodinné příslušníky.   Naopak Lannisteři mi jsou   nepříjemní a hnusí se mi   všichni kromě Tyriona (o   něm pozdějí). Fantastická   propracování i zdánlivě   nedůležitých scén,   precizně dokreslující   nekonečný příběh.   Zajímavé zpracování   sexuálních scén, jejichž   přítomnost (sice   pohoršivá) prostě doplňuje   dobu nám ukazující. Takhle   to prostě chodilo a vzhledem   ke snaze být co   nejpřesnější by byl   hřích je vynechávat. Snad   všichni herci se mohou   pyšnit skvělými hereckými   výkony, dominuje jim však   Tyrion (Peter Dinklage) a   Eddard Stark (Sean Bean).   Smrtí Eddarda jsem se   obával, že u mě seriál   upadne, naštěstí se tak   nestalo... Jedinou kaňkou pro   mne byly až donedávna   strašné a zbytečné scény   s Daenerys Thargaryen... 2.   série- precizní herci,   hudba, lokace- vše pokračuje   tak jak má být. Má to však   navíc grády, že konečně   propuká Válka a ze seriálu   se stává drama,   odehrávající se na   několika frontách. Má   oblíbenost Tyriona ještě   vzrostla a když to v   předposledním díle série   vypadá, že zemřel, skoro   jsem se rozbrečel... Ulevilo   se mi když přežil a to, jak   není ceněn za zásluhy- to   bych zabíjel... Celkově to   ale má menší kvalitu,   trochu mi mrzí, že se   hlavní dění přesunulo na   jih a ne na můj oblíbený   sever. S linií Thargaryen   jsem se už jakžtakž   smířil, začal mi ale vadit   Jonův blízký a tlustý   přítelíček... Je   absolutně nechutný, slizký   a chtěl bych ho vidět   hořet... Doufám, že další   řady budou stále stejně   perfektní a jsem strašně   zvědavý jak to nakonec   dopadne (tipuji však že   malá Arryn Stark sehraje   velkou roli)... Mrzí mne jen,   že nebyl Pán Prstenů   zpracován Jacksonem se   stejnými herci na Novém   Zélandu do podoby seriálu,   protože by to bylo podle mě   srovnatelné se Hrou o trůny,   dokonce bych řekl že by to   překonalo... Škoda, ale   díky všech bohům, starým i   novým, že seriál vznikl.   150%
Ramilie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.2.2020
První série velice   zajímavá, hezky vyvážené   sexuální i násilné scény.   Jak to v dalších řadách   (viděla jsem asi do poloviny   3.) začíná být čím dál   víc násilné a sex ustupuje,   není to nic pro mě... Jako   chápu, že to má být z   nějakého "fantasy   středověku", takže asi   násilí je jaksi na místě,   nicméně věřím, že i   tehdy existovalo něco jiného   než jen sex a násilí...   takže mohli udělat i   odlehčenější díly.   Respektive nemuseli, ale potom   nemá cenu pro mě, abych se   na to dále dívala.
JOKER96
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2011
POZOR! MŮŽE OBSAHOVAT   SPOILERY! …….. První   řada- Game of Thrones je   podle mě zatím nejlepším   televizním fantasy počinem   všech dob. Už od prvního   dílu -Winter is Comming- mě   naprosto dostala atmosféra   krutého a temného fantasy   světa. Pro mě to hned od   prvního dílu bylo na 90%, a   to byl jenom slaboučký   rozjezd. Našlo se sice pár   scének, u kterých jsem se   lehce nudil, ale celek to   totálně převážil. S akcí   se zde v prvních sedmi   dílech opravdu moc   neplýtvá, a tak jste rádi   za každý menší střet. To   nám tvůrci ovšem vynahradí   v pátém dílu s názvem The   Wolf and the Lion, kde je hned   několik menších, i   větších bitek. Vrcholem   střetů je pak souboj   Eddarda Starkas Jamiem   Lannisterem, Králokatem. Při   tomto souboji (ač není   příliš dlouhý), máte   takový ten úžasný pocit,   jako byste tak skutečně   stáli a sledovali jejich   šarvátku. Právě v tuto   chvíli jsem začal   nenávidět Lannistery. Chtít   jejich smrt, jsem ale začal   chtít až po devátém díle   (Baelor), kdy slizoun Joffrey   Lannister nemilosrdně nechal   popravit moji   nejoblíbenější postavu   .…… .….. (nebudu   prozrazovat, protože bych   vám zkazil nejsilnější   scénu z celého seriálu). V   tuto chvíli jsem si přál   jeho smrt, jako snad žádné   filmové ani seriálové   postavy (dokonce předčil i   paní Carmodiovou z Mlhy, u   které jsem řval :“ Bože,   tak už jí někdo   zastřelte!“). ……..   " You have ruined your   sword! - I'll kill them all!   Everyone of them. I'll kill   them all. - They have your   sisters. We have to get the   girls back. And them we will   kill them all." ……..   Co se týče herců, nemám   jedinou výtku. Všichni   zahráli svoje role tak   dokonale, že mi občas   připadalo, jako by Sean Bean   skutečně byl Eddard   Stark,atd….. Kostýmy a   hudba jsou také skvěle   zakomponovány, a zvláště   pak úvodní znělka a skladba   Kill Them All, která se mi   zaryla do srdce a do paměti.   Pochválit musím také   vynikající atmosféru a   ztvárnění vizuálu světa   okolo Zdi a především za   ní. Věčný sníh a   démoničtí Bílí Chodci.   Také se mi velice líbilo   rozložení celého světa. Od   tropických pouští   (příběhová linie Khal   Droga a Daenerys Targaryen)   přes travnaté louky a kopce   (převážně příběh   Tiriona Lannistera) až po   zasněžené hory a bílé   lesy ( Jon Sníh). Jednoduše   a stručně řečeno - Opus   magnum televizní fantasy   tvorby. Už se nemůžu   dočkat druhé řady. Ale kdo   to má vydržet?.........   Winter is Coming..........   100%
zeus12xy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2014
Chvíli mi trvalo se ve všech   figurách zorientovat a   stíhat souvislosti. Každá z   postav by vydala na   samostatný příběh. Chybí   jednoznační dobráci či   padouši, každý dělá   chyby, každý se morálně   umaže, a to se mi líbí. Tak   to v životě chodí. I   nahota, sex a smrt k lidem   patří. Je to výjimečný   seriál, stále v něm hledám   a nacházím i jakási   hlubší sdělení. Tajně   doufám, že se dílo   postupně nepodělá jako   Ztraceni. A taky doufám, že   uvidím čím Deneris krmí   svoji 8000 ovou armádu   neposkvrněných,kde je má   ubytované a co dělaj když   nebojují. Nepochybuju, že to   zjistíme, zatím snad nebylo   nic ošizeno. Těším se na   pátou řadu.
martin1410
Hodnocení:
Přidáno: 8.7.2018
Hra o truny
Hra o truny je dobry   serial,kdo nevyděl,tak   doporučují.Nejlepší vykon   hercu je kalysy,trpaslik,opyly   kral,co je na začatku   serie,dobře mluvy,pobočník   krale,hral pana prstenu a   potom kat,ti herci opravdu   umi,bezních by to byla   nuda.Je to taky dobře   natočene,bobry   střich,kamera,sceny,prostřed   i,tak stojí za to vydět.
vdobes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Pro mě prostě Best of 2011.   Seriál, který mi vzal dech.   Seriál, u kterého jsem   doslova hltal každý díl.   Seriál, na který jsem už   dlouho čekal. Já, jako   zapřísáhlý nečtenář,   mám strašnou chuť pořídit   si pokračování tohoto   příběhu v knižní podobě,   jelikož do Únoru 2012   prostě čekat na druhou   řadu, nevydržím. Napadá   mě toho tolik, co bych   napsal, že vesměs nedokážu   nic v sumírovat do páru   krátkých a pozitivních   vět. Prostě skvělá   atmosféra, skvělé hl.   postavy (a že se velmi   častými úmrtími neustále   mění), skvělé dialogy a   hlavně celkově nádherný   fantasy příběh, který   nemá obdoby a ber dech. 10/10   je prostě jasná volba pro   tento úchvatný seriál.
mates05
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.2.2016
Určitě dobrej začátek   hlavně 1 serie,nečekaně   zvraty,jak s kladných hrdinů   jsou záporný nebo i   naopak,ale mohlo tam být min   těch dialogů o ničem.
Někdy dabing stál za   hovno ale ty krajiny a   interiéry se zdarily tedy   pár scének to hodně kazili.
uodevr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2014
První série dokoukána a já   můžu s klidem na duši   prohlásit, že můj život je   kompletní a všechny otázky   veškerého bytí byly   zodpovězeny. Vlastně ne,   kompletní to všecko bude až   v tu chvíli, kdy dočtu   poslední slovo poslední   stránky poslední knížky   tohoto zázraku...a jakmile   shlédnu poslední vteřinu   poslední epizody poslední   série seriálu, ať už to   bude kdykoliv...snad nikdy.   ^.^ Tohleto je, bez   sebemenší nadsázky, ten   nejlepší nekomediální   seriál, jakého se mi dostalo   té cti a privilegia vidět.   Tahle euforie ze mě asi   dřív nebo pozdějc sleze a   časem můj názor a pohled na   těch deset hodin   historického fantasy   diváckého orgasmu trochu   vystřízliví, ale právě   teď, právě tady, právě v   tuhle chvíli...v tuhle   chvíli je to dokonalé. Chce   se mi brečet blahem. ;_;
svaro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2013
Pre mňa top. Nemôžem inak   ako vrelo odporučiť.     !!!
Dymytry
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2011
Za dva dny jsem se v pohodě   dostal k sedmému dílu, je to   rozhodně lepší seriál než   jsou ordinace, ulice a   pod...
Efekty nejsou   příliš oslňující, ale   příběh to vynahrazuje
victorio
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2011
Válka růží a drsný   středověk ve fantasy   balení. Trošku jsem se   obávala, jak se do podoby   seriálu převede množství   postav, ale autoři se s tím   popasovali dobře. S žádnou   postavou se autoři moc   nemazlí, scéna popravy   Eddarda se mi zaryla do   paměti jako máloco. I když   se krví rozhodně nešetří,   nikdy to není samoúčelné.   Jen jedna věc mi jako   človíčka-čumila docela   zaráží a to je počet   pánů odhalených (a dobře   viditelných) zepředu. Ale i   to je dobře, rovnoprávnost   musí bejt :-)
Caiiiczech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2012
Po zhlédnutí první série   ohýbám svůj hřbet a   klekám v prach, před trůnem   krále současné fantasy.   Inteligentní, výpravné, bez   obtěžujících (např.   křesťanských) odkazů na   naši realitu. Plné   živočišných pudů, česti,   zrady, slávy, intrik... Na   americkou produkci nebývalé   množství obnažených ňader   i penisů :-) Na americkou   produkci nebývalé množství   inteligentních dialogů...
sajnym
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Konečně po dlouhé době   zase jeden z kvlaitních   seriálu. Úvodní znělka je   šíleně chytlavá a vryla se   hluboko do mého podvedomí,   kde pořád hraje. Drsné   prostředí a kostýmy jsou   velice propracované stejně   jako vybrané lokace, drsná   příroda a kulisy. Doufám   jen, že tento seriál budem   mít spousty napínavých   dílů, které mě přikovou k   sedačce.
LetztesBiest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2014
O tomto seriálu jsem slyšel   dost ještě předtím, než   jsem ho začal sledovat a má   očekávání byla vskutku   vysoká - jenže i ty se   povedlo seriálu překonat.   Tenkrát bylo venku asi 15   dílů a mě po třech dnech   sledování nezbylo nic   jiného než nedočkavě   čekat na další díl ... na   příběhu se mi líbí   celková realističnost (ač   jde o fantasy, je zde   magických prvků poskrovnu a   po většinu času má   člověk dojem, že sleduje   něco, co by se skutečně   mohlo v minulosti stát) a   hlavně nepředvídatelnost.   Postavy nejsou černobílé a   není tu problém někoho v   jedné sérii nenávidět a v   další si ho oblíbit.   Samozřejmě mi to nedalo a   začal jsem číst i knihy (od   té doby je ze mě také   naprostý fanatik) a začal si   uvědomovat tu nepříjemnou   skutečnost, že ten předtím   dokonalý seriál vlastně   občas vůbec dokonalý není.   První série je poměrně   věrná, ale od druhé už tam   je oproti předloze až   příliš mnoho změn -   některé jsou ještě   pochopitelné, ale jiné už   zamrzí. Takže jako seriál   stále výborné, jako   adaptace chvílemi   pokulhává, ale absolutní   hodnocení zatím nechám a na   další díly jsem i tak   natěšenej jak na Vánoce ^^
Randel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.11.2014
Randel
Můj nejoblíbenější   seriál jaký jsem kdy viděl   1 série 100% 2 série 100% 3   série 100% těším se na 4   sérii seriálu hra o trůny.
Nekula
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2011
Všem doporučuji ke   shlédnutí i přečtení   knih, konečně po dlouhé   době něco co za to stojí a   těším se na jaro   příštího roku na další   pokračování.
liskamm
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2013
První série by se dala   považovat za TOP. seriál.   byla napínavá, měla spád a   akce a drama bylo opravdu   kvalitně skloubené.
Druhá série ovšem   celkový dojem bourá! Slabé,   natahované, bez většího   nápadu, většina dílů   nudných.

Takže prozatím celkově   64%
minsc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Autor Georg R. R. Martin měl   při výběru herců, při   psaní scénáře a výběru   lokalit hlavní slovo, což   mělo na seriál velký vliv-   velice pozitivní. První díl   je jedno velké seznamování   a setkáme se i s nudou, ale   potom už to konečně   začíná... Rozjíždí se   několik dějových linií   osobností, kdy každá má   skvěle napsaný charakter a   každý si vybere právě   jednu(či více) a sleduje   její roli v celkovém   příběhu. Atmosférou se to   velice blíží Pánovi   Prstenů a už teď se   těším na další série.
Difadon
Hodnocení:
Přidáno: 11.10.2015
Jedná se o jediný seriál u   kterého se nemohu dočkat   další řady. V jednotlivých   dílech vždy vidíme kousek   příběhu postav, které jsou   součástí jednoho velkého   příběhu. Celé je to tak   propletené, že se nemůžete   vyhnout dávce krve, erotiky a   politiky v dalším díle.
HanzWayne
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2019
Za mě...
Výbornej seriál z dob dávno   dávných... Skvělé herecké   výkony i obsazení... Jen   škoda, že Sean Bean zase   zemře bolestivou smrtí :D
Ertzyx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.7.2016
Není hra jako hra
Na seriál jsem začal koukat   jako doplněk ke knize s   vcelku velkým očekáváním   a to byla zřejmě chyba.
Z prvních epizod jsme byl   nadšený, ale už na   začátku druhé série mě   seriál začal ztrácet.   Nejenom proto, že děj je až   moc "osekaný", ale   i proto že tam v mnoha   případech překrucují knihy   a to nemám rád. Dají se   očekávat rozdíly a   očekávané byly, ale tohle   je až moc.
Seriál   samostatně jinak docela   průměr a myslím si, že bez   knížky bych se v některých   částech a rozhodnutích   docela ztrácel.
dzejnulka
Hodnocení:
Přidáno: 24.2.2016
Brienne z Tarthu
Českým hlasem postavy   Brienne z Tarthu je herečka a   dabérka Lucie Kožinová,   která by potřebovala   alespoň z části tak   parádní fanouškovskou   základnu, jakou má Hra o   trůny.
Pokud chcete,   navštivte její fan stránky   a dejte jim To se mi líbí.   :)   http://www.facebook.com/luciek   ozinova4fans
Wojta.albert
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2012
Čekal jsem od toho cokoliv,   ale rozhodně ne to, že to   bude takhle masakroidně   kvalitní seriál. Ještě   před poseldním dílem jsem   si tu knížku musel letět   koupit, a po přečtení   můžu s klidnym srdcem   konstatovat, že to je jedno z   nejlepších zpracování, co   znám.
Nechybí tomu   snad nic. Napětí, vtipné   hlášky občas, do detailů   propracovaní postavy, a   dramatické zvraty. Myslim,   ež nic tak dobrýho se na   poli serialů dlouho   neobjevilo a asi ani dlouho   neobjeví (nepočítaje druhou   serii, o který snad nikdo   nepředpokládá, že by byla   proapdákem)
Lady_Happy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2019
Smutné
Celý seriál byl skvělý a   moc jsem se těšila na   další díl. Čekat 2 roky na   poslední sérii nebylo moc   příjemné, ale říkala jsem   si, že to musí být pecka...   Když už jsem konečně   viděla tu dlouho očekávanou   8. sérii, velmi mě zklamaly   zejména 3 poslední díly.   Jako když HBO došli peníze   a natočili to co zrovna měli   na stole. Absolutně se to do   seriálu nehidilo. Čekala   jsem různé možnosti, ale   toto opravdu byla pecka, ale   ne pozitivní. Úplně mi to   zkazilo celý seriál. 2 roky   čekání a předvedou toto?   Ach jo, měním hodnocení,   tolik hvězd si za ten konec   nezaslouží.
Retep
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2019
Tak pekne to začalo
.. a tak podivne skončilo. V   kontexte celého cyklu,   rozumej, všetkých sérii sa   jedná o zaujímavý a na   prevedenie nadpriemerný   seriálový počin. Kvalita   hereckých výkonov, deja a   prevedenia si svoju vysokú   latku udržala však   bohužiaľ len do konca 6.   série. Posledné dve série   seriálu boli kvalitatívne   horšie. Práve posledná 8.   tomu bohužiaľ pridala   pachuť čohosi   nedokončeného,   nedopovedaného a   nedovysvetleného. Posledné   diely boli evidentne šité   horúcou ihlou, čo bohužiaľ   kazí celkový dojem. Tak ako   tak, jedná sa ale v rámci   celku o pôsobivý epos,   ktorý si zaslúži   pozornosť.
maxmilian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.10.2013
seriál desetiletí (možná století)
Skvělý seriál, výborné   výkony herců. Musím taky   pochválit, že seriál   obsadili vesměs neznámími   herci. Prostě skvělý a   nemůžu se dočkat další   série.
madawc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.11.2013
Rozhodne jeden z nejlepsich   serialu,ktere jsem   videl,samozrejme neni to zanr   pro kazdeho,ale diky tomu,ze   do serialu zapojily i spoustu   fantasy prvku jako draky,bile   jezdce,menice atd..neni to Jen   stredoveka telenovela ale   velmi promysleny a zabavny   seros,ktery cloveka porad   prekvapuje vyvojem deje,jenz   byva casto sokujici
heartless92
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2019
Skvelé herecké výkony,   prepracovaný dej, ktorý   nikdy nemá jasný koniec.   Škoda poslednej série, kde   to celé začalo upadať
AmonTheFallen
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2016
From Hero to Zero
Game of Thrones mě vnutili   spolužáci. Říkali, že   jsem jako Petyr Baelish. Tak   jsem se koukal. Littlefinger   se stal okamžitě moji   oblíbenou postavou. Ze   začátku se mi to líbilo. I   když GoT je jenom   zkopírovaná historie s   jinými jmény. Poslední   dobou začali D&D   vymýšlet horší a horší   příběh a co byla jedna z   mých nejoblíbenějších   věcí, se změnilo za ztrátu   času.
Season 1 -   70%
Season 2 - 90%
Season 3 - 95%
Season 4 - 100%
Season 5 - 30%
Season 6 - 20% -   blížící se totální   ztrátě času
v   poslední době se snaží   tvůrci moc rychle odehrát   děj a příběhy určitých   postav dávají jiným, které   se na to nehodí. Také děj   ztratil Game of Thrones   atmosféru.

Nicméně se mě to libí   jako sociální studie, jak je   jednoduché zfanatizovat lidi   a vnutit jim názor. Jak   nádherně může film   psychicky manipulovat s   diváky. Například House   Stark. Mnoho říká, jak si   zaslouží odplatu atd. Ale   vše je jejich chyba a   nejvíce lidí zradili právě   oni. Jejich čest je jenom   jejich vize. Co se jim   nelíbí, to je špatně.   Myslí si o sobě že jsou   něco víc a zaplatili za to.   Je toho hodně, ale snaha   dostat House Stark jako   "good guys that you   should root for" je podle   mě průkaz o tom, že Hitler   měl pravdu. "Its good   for the leaders that people   dont think."

Jinak do sezóny 4 bylo   vše v pořádku a těšil   jsem se na season 5. V season   5 nebyla znásilněná Sansa   Stark, ale předloha, podle   které to bylo natočeno a   kvalita rapidně klesla na   úroveň blábolu v Season 6.   Episoda Noone (myslím S6E8)   byla něco příšerného.
mirka1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2014
Nádherný seriál.Dějově   velmi bohatý. Bezvadná   výprava, zkrátka zobrazení   života ve středověku se   povedlo na jedničku.
Caducusangel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2011
Jelikož je Martin mým   oblíbeným spisovatelem,   docela jsem se obával   zpracování seriálu.
Musím však konstatovat,   že se film plně drží   knižní předlohy a   (promiňte pane Martine)   místy ji lehce vylepšuje.  
Nemohu se dočkat   dalších zpracování,   absolutně nejlepší fantasy   snímek, který jsem kdy   viděl (a to je to jen TV   seriál).
P.S.: pro   všechny kdo nečetli knihy a   kterým to zatím nepřijde   jako fantasy, nezoufejte. To   přijde. Bude to ještě   temnější, realisticky   krutější a   nespravedlivější než   doposud.
doky007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2011
super serial ikdyž se jedná   o fantasy bylo to moc dobré   jen je škoda že po 10   dílech je vše otevřené
na procenta 95%
doky
KRmii
Hodnocení:
Přidáno: 12.7.2013
pecka serial
hra o truny je jeden z   nejlepsich serialu venovan   knize, i kdyz je tam dost   zmen, ale prijemnych. muzete s   emrknout k nam na stranku   venovanou vyhradne serialu HBO   Hra o Truny

http://www.facebook.com/Hr   aOTrunyGameOfThrones

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22389minih22389Věra Lukášová (1939) 
Věra Lukášová n
minih138395minih138395Spotlight (2015) 
Spotlight n
minih53954minih53954O místo na slunci (1959) 
O místo na slunci n
minih19499minih19499Společnost mrtvých básníků (1989) 
Dead Poets Society n
minih25706minih25706Věčný příběh (1998) 
Ever After: A Cinderella Story n
minih27552minih27552Anna a král (1999) 
Anna and the King n
minih20778minih20778Tenkrát v Americe (1984) 
Once Upon a Time in America n
minih56510minih56510Krejčí Záševek a bradatý kámen (1977) [TV inscenace] 
Krejčí Záševek a bradatý kámen n
minih52848minih52848Kamenný klíč (2005) [TV film] 
Kamenný klíč n
minih20121minih20121Šarlatové písmeno (1995) 
The Scarlet Letter n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - 3 + 1 s Miroslavem Donutilem (...

22:35 - 00:00

36 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

ČT2 - Agent Hamilton

23:10 - 00:00

1 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko

21:40 - 23:40

91 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

22:55 - 00:05

16 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376918
Obsahů a biografií: 178389

Poslední komentáře

Lakomá Barka (1986)

Lakomá Barka
Knihu pohádek Fimfárum jsem   dostal na Vánoce jako malý   kluk (1960, nakladatelství   ČS, vázaný výtisk 8,50-,).   Zařadila se mezi mé   více >

Autor: curil | Hodnocení: 10 / 10

Mys hrůzy (1991)

Mys hrůzy
Točit remake je vždycky   riskantní a ošidný podnik,   obzvlášť když jde o remake   tak skvělého filmu a to i   pro tak dobrého režiséra,   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10