Duben
ohodnotit

Harry Potter a Relikvie smrti – část 2

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II

Další název:
Harry Potter a Dary smrti II; Harry Potter und die Heiligtümer des Todes
Rok:
2011
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
14.7.2011
„Konečná bitva s lordem Voldemortem, jenž je posedlý zničením Harryho...“

Komentáře k filmu Harry Potter a Relikvie smrti – část 2

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 55
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.12.2020
Nevěřil bych, že něco co   začalo jako vysloveně   roztomilá a pro děti vhodná   čarodějnická sága   vyvrcholí jako plnokrevný   krvák v němž se mrtví   počítají ne-li na sta tak   zcela jistě na desítky. Je   to bezesporu brilantní   filmařina po technické   stránce a má to stále i   fakt velkorysou výpravu ale z   viceméně pohádkového   vyprávění je náhle   thriller z něhož se dětem   asi dobře neusíná. Z mého   pohledu je to sice stále   výrazně nadprůměrná   záležitost ale mně se   začátek téhle epopeje   Joanne Rowling (tak shruba do   3.-4. dílu) líbil víc.
efCZa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.7.2011
Vzhledem k tomu, kdy běžela   předposlední část filmu,   začíná závěrečný díl   dost otevřeně - naprosto   navazuje na předchozí díl   (který si ale málokho   pamatuje do všch   podrobností). Toť první   nedostatek..otevřený   začátek...

Další problém vidím   prostě v nedostatku   komplexního děje - něčeho,   co by mě chytlo - ničení   viteálů jsou v podstatě   epizodky, vhodné do seriálu,   tak nějak rádoby   propojované, ale společně   nesouvisející. Bohužel se   zde upustilo od jakéhokoliv   vysvětlování,   dorozumívání (v dopsělosti   děckám zřejmě stačí jen   pohled a vědí..) a děj se   smrsknul do akční   sekvence..

Jediné, co se mi opravdu   líbilo, byly scény se   Snapem, který (bohužel) jako   jeden z mála umí hrát. Je   mi líto, tvůrci to před 10   lety nemohli tušit, když je   vybírali, ale ty děti neumí   hrát...
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2011
Na poslední část jsem byla   hodně zvědavá, hodně jsem   očekávala především od   závěrečné bitvy v   Bradavicích a první relikvie   mě docela zklamala, protože   byla jen malým předkrmem   před velkolepým finále.
Je pravda, že cokoli se   týká zápasu v Bradavicích   je hodně efektní,   vyhrocené, nápadité, místy   dost horrorové. Dialogové   scény jsou daleko slabší,   místy nudné s výjimkou   těch se Snapem a jsem moc   ráda, že jsem se v něm   nezklamala. Řada scén   vyvolávala v kině salvy   smíchu, především ty   líbací a ta konečná na   nádraží.
Nicméně   Harry fenomén byl je a bude   dál i přes tyto nedostatky a   jsem ráda, že nedošlo k   původně zamýšlené   výměně hereckých   představitelů v polovině   ságy, i když Radcliffe hrát   neumí.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2011
Já jsem tedy vyrostl na   úplně jiných knížkách a   jiných autorech než je   Rowlingové Harry Potěr. A   snad jsem i ynechal některé   filmy a v tomto posledním   jsem se vůbec nevyznal. O co   vlastně jde? Skalní   příznivci by mi to jistě   dokázali vysvětlit. Film byl   pro mne jen přehlídkou 3D   efektů. Děj na mne působil   tak, že jsem měl pocit, že   se autorka ve svých knihách   dostala někam, odkud   nevěděla, jak vyjít. Celá   série o Harry Potterovi mne   tedy příliš neoslovila.
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2011
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
Tak mánie zvaná Harry Potter   skončila, a já musím   říct, že je to opravdu   škoda, obzvláště když je   člověk fanoušek nejen   filmů ale i knih. Co říct k   závěrečnému dílu,   rozhodně neměl chybu a   Deadly Hallows obě části   patří rozhodně k   nejlepším dílům všech   dob. Naprosto vydařený díl   nic víc není potřeba   dodávat.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2018
Tak velká fantasy,   dobrodružná podívaná o   partě z Bradavic končí a   né špatně. Ačkoliv nejsem   fanda, což jsem už zmínil,   tak triky a vizuál GOOD, akce   slušná, pro mně teda moc   dlouhé, ale bylo by nefér   dát menší hodnocení.   Slušné rozloučení téhle   čarodějnické ságy.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.8.2011
Velice slušné finále,   ale...Bellatrix jakožto vrah   Siriuse nebo Dobbyho si   rozhodně zasloužila větší   prostor k úmrtí, než aby se   s ní nakonec během několika   vteřin a několika barevnými   prskavkami vypořádala   matinka, která nezakouzlila   celou sérii. Hluché místo   alá tunel mezi životem a   smrtí byla zbytečnost, ale   aspoň si fanoušci Majkla   Gambona přišli na své. V   koncovce hrdých rodičů jsem   taky postrádal nějaké   opodstatnění. A to, že   vlastně všechno nakonec   zachrání Neville Longbottom,   který ještě dva díly zpět   neuměl ani základní kouzla   a celou sérii vlastně jen   doplňoval herecký komparz v   pozadí, jsem taky moc   nepochopil. Jestli to takhle   bylo podle knihy, tak to bylo   asi tim, že se v tom paní   Rowlingová začala trošku   motat a už nevěděla, jak   dál. Akční, spousta   pěkných efektů a   vynikající výkon Ralpha   Fiennese(takřka   oscarový)...je mi trošku   líto, že tím to vše   skončilo. Když jsem viděl   před x lety první díl a   koukal tam na ty prcky, doufal   jsem,že se ještě   nějakýho toho   kouzelnického dobrodružství   dočkáme a ejhle dočkali   sme se dalších sedmi   pokračování a z děcek   jsou dospěláci. Přejme jen   hlavním protagonistům, aby   je tato legenda přilíš   nezaškatulkovala a bude se   jim v herecké kariéře i   nadále dařit. Jsem rád za   paní Rowlingovou, která se o   svou fantazii podělila se   světem, protože Harry Potter   a jeho dobrodružství stojí   za více shlédnutí. Teď mě   tak napadá. Viděl jsem   někdy tolik pokračování s   tak podobnou kvalitou?   těžko! ---->90%
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2014
Jediná kniha o HP,   rozdělená do dvou filmů.   Platí to samé, co u   předchozího dílu. Bitva je   úchvatná, na můj vkus   příliš dlouhá - dost   odchylná od knihy, se   stejným výsledkem -   Voldemort je mrtev, Harry   vítězí. Skončil asi   nejvýnosnější filmový   projekt současnosti -   větší tržby než Avatar,   stejně úspěšný jako   kniha.
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Epické finále, všechno končí
Tak přesně takhle jsem si   představoval filmové   finále. Souboje a všechno od   začátku až do konce je   precizně zmáklé. A ačkoliv   si myslím, že by to nebyl   takový zažitek jako   samostatný film, bylo přece   jen trošku zbytečné. Jen   mě mírně zklamalo pár   věcí. I tedy něco chyběl a   třeba smrt některých   důležitých postav tu mohla   být vidět.
Je ale   pravd, že LÉPE UŽ TO   NATOČENO BÝT NEMOHLO.   Naprosto výborné zakončení   nejlepší ságy všech dob.   Až při poslední scéně   jsem si uvědomil, že   všechno skončilo. Už   žádný film, už žádné   očekávání nového   dílu.
Pro mě   největší filmový zážitek   nejen roku 2011, ale vůbec.   Nádhera. Finále bylo   dojemné, napínavéa   skvělé. Yates to nakonec   dost dobře zmáknul.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2018
║Rozpočet   $125miliónov║Tržby USA   $381,011,219║Tržby   Celosvetovo $1,341,511,219▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $104,882,919 //počet   predaných kusov 5,002,053║   Tržby za predaj DVD v USA   $89,545,520 //počet   predaných kusov 6,527,550║   __Tržby za predaj Blu-ray   edície Harry Potter Wizard's   Collection v USA $12,239,986   //počet predaných kusov   35,481║__ _Tržby za predaj   Blu-ray edície Harry Potter:   The Complete Collection Years   1-7 v USA $74,873,666║__   Tržby za predaj edície Harry   Potter: The Complete   Collection Years 1-7 DVD v USA   $78,312,577║ Tento krát bez   čo i len kúska nudnejšieho   miesta úplne efektívne   zakončenie. Možno mi tam   chýbalo o kúsok viac   emócií v tomto smere som   čakal že ma to asi viac   lapí ale z časti za to   môže aj predošlí diel   ktorý sa z mojou   trpezlivosťou dosť pohral,   za to nejaké tie dejové   rozobratia a vysvetlenia   zapasovali. Kamera a hudba moc   dobre, trikovo dosť slušne a   3D ušlo. /videl v kine 3D   verziu: 85%/ __Som zvedavý   či ďalšie vzhliadnutie   prispeje k ešte o niečo   lepšiemu pocitu z filmu. __No   ako tržby za premiérový   víkend, no fúha ale čakal   som to: zlomenie víkendového   rekordu v USA=$169,189,427 +   Celosvetová tržba=   $481,489,427
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2011
Tak jsme se konečně   dočkali. Konečně se   dostavily pořádně silné   emoce a poctivé kouzelnické   souboje, které si   závěrečný díl sakra   zasloužil. Závěrečná   část je tak našlapaná, že   vám budou oči přecházet.   Můžeme prskat, že   důležité postavy umírají   jak na běžícím pásu a   tvůrci se ani neobtěžují   zachovat určitou pietu. Nic   jiného s tím ale   neuděláme. Náplastí nám   může posloužit (sice   žalostně krátký) herecký   koncert Alana Rickmana. Jeho   Snape se konečně vybarvil a   diváci tak našli svého   hrdinu (sorry, Harry). I   Maggie Smith v těch pár   okamžicích exceluje. Harry   se s námi rozloučil   důstojně. Škoda jen té   kapitoly "O 19 let   později". Vyoslit vše   doslova je mrhání   drahocenných minut a   podceňování diváka. Pár   vět, jež by všechno   shrnuly, by bohatě stačilo.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.7.2011
potupný, znehodnocený konec Harryho éry
ohlédnutí za předchozími   díly, čerpání z dílů   předchozích, návrat k   dílům předchozím, první   hodina a půl bez nápadu, bez   efektů, bez čehokoli. Tohle   byla válka každého   průměrného třebas jen   trochu   "fantastickoscifi"   filmu. Naprosto nevhodné   chvíle pro polibky - na to   měli myslet ve čtvrtém   díle. Špatné načasování   čehokoli. Nuda. Nic.   Utrpení. Ti, kdo hodnotí   desítkou, což je většina   národa, mě utvrzují, že   knihy dneska nečteme, jinak   bychom tohle nemohli tak   chválit, já knihu také   nečetla a jsem za to ráda -   o to víc bych byla zklamaná,   co vše oproti v knize - ve   filmu chybělo. Tohle už   není fantazijní svět pro   děti s množstvím bájných   tvorů. Proto na první a   třetí díl tohle mít nikdy   nebude. První díl relikvie   je 1000x lepší. V tomhle   díle už je navíc patrná   bezmoc, snadné zničení   Voldemorta, prostě poslední   díl - už to musíme nějak   ukončit, nebudem si dělat   další problémy -   znehodnocení této éry.   Přišlo mi to jako laciná PC   hra a kdyby Harryho pokaždé   někdo nezachránil, tak jako   novodobý Brumbál, byl by   mrtev už v prvním filmu.   Nikdy nebyl dobrý kouzelník.   Já vím, zní to, že se   přikláním ke Zmijozelu :D,   ale je to pravda. Je dobře,   že je konec, Harry nudí svou   stále dětskostí.   Nejkrásnější na filmu byla   Brumbálova řeč - za to a   překvapujícího Nevilla a   Snapea, za neskutečně   úžasné podání Voldemorta   perfektním Ralphem a za   "o 19 let později"   - mé hodnocení.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Nejsem si sice jist, jestli   Yatesova režie týhle sérii   pomohla tolik, jak si mnozí   myslí, ovšem zvláště v   posledním díle ukazuje, že   má talent. To nejhorší   předvedl v šestém díle a   ukázal tak, že vztahy mezi   postavami mu vůbec nejdou   (alespoň tedy ty milostné   – v sedmičce to bylo o   poznání lepší). Proto si   asi tady přišel na své –   méně prostoru pro postavy,   vice akce, zkrátka to, co   chybělo prvním Relikviím je   v množství větším než   malém zastoupeno právě zde.   Musím uznat, že od epického   finale jsem dostal přesně   to, co jsem čekal. Velkou   radost mi udělal už fakt,   že uplyne sotva dvacet minut   a jsme tam, kam Harry Potter   prostě patří – totiž v   Bradavicích. V prvních   Relikviích mi totiž chyběly   vedlejší postavy (některé   obzvlášť – Snape). Celé   se to točí okolo ústřední   trojky. A v neznámém   prostředí. Zde ale mají   opět kolem sebe spoustu   dalších postav známých z   předchozích dílů.   Samozřejmě je to dané   předlohou, proto jsem se   obával že v první části   se nestane nic a druhá bude   muset být dlouhá a přesto   některé moje oblíbené   situace budou muset být   vyškrtnuty. Nakonec však   tvůrci do těch dvou hodin   vtěsnali asi všechno   důležité a ještě měli   dost času na to, aby nám   předložili trochu   podrobněji bitvu o Bradavice   (a samozřejmě bylo nutno   upravit rozhodující bitvu   mezi Voldemortem a Harrym do   trochu akčnější a delší   formy oproti knize, což ale   vítám). Na ní do jisté   miry tenhle díl stojí, ale   vzhledem k několika   okamžikům to není zdaleka   jeho nejsilnější zbraní.   Tou jsou od prvního dílu až   doteď právě “kostlivci   ve skříni” nebo chcete-li   historie postav a jejich   vývoj. Myslím, že po tomhle   dílu mi dají mnozí   zapravdu, že Severus snape v   podání výborného Alana   Rickmana je zdaleka   nejzajímavější postavou.   Jeho vzpomínky zase jednou z   nejsilnějších okamžiků   celé potterovské série   (Což mě vzhledem k již   zmiňované šestce velice   příjemně překvapilo).   Obzvláště u té poslední   mi běhal mráz po zádech.   Zkrátka tohle je důstojné   zakončení ve kterém   nechybí akce, povedený   vizuál, humor ani emoce. Nic   víc jsem si ani nemohl   přát.
A jen tak   mimochodem – nehraje   Griphooka náhodou Jan Kraus?   Ta podoba je prostě   neuvěřitelná :-):-)
RwlBem
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.1.2018
Obvykle se říká
"finis coronat   opus", tedy závěr   korunuje dílo. V tomto   případě mi ale onen   "finis" přinesl   velké rozčarování. Je to   celé takové divné,   nezřídka postrádající   veškerou logiku. Všichni   všechno vědí, ale nikdo nic   neřekne a nechají Pottera   ať se v tom naslepo plácá   jak umí. Děj je místy   zbytečně zadrhnutý a jinde   zas křečovitě uchvátaný,   jako by se točil   napřeskáčku a filmaři   najednou zjistili že jim   dochází čas ačkoli je   ještě třeba odkroutit si   mnoho stránek scénáře. A   pán zla se změnil z démona   v šaška, kterému už   nefunguje ani jeho slavný   abraka kebab.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.9.2012
Cením si hlavně toho, že v   posledním (a vlastně už i v   předposledním) díle u mně   vyvrcholilo zaujetí pro   postavy. Když člověk   sleduje v sedmi filmech   stárnutí hrdinů téměř v   reálném čase, nějak se to   na vztahu k nim odrazí. V   mém případě kladně   (narozdíl od mnoha jiných mi   například vůbec nevadila   teenagerská trápení   dospívajících čarodějů),   navíc atmosféra je opravdu   hutná, ve srovnání se   startovními díly série až   apokalyptická. A v   neposlední řadě jsem coby   neznalec literární předlohy   navýsost spokojený s tím   jak to celé dopadlo.   Nevěřil bych, že mi nakonec   bude líto, že je po všem.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2022
Bradavice naposledy...
Poslední díl je ve znamení   velkého finále války v   kouzelnickém světě. Bylo to   vizuálně a hudebně   působivé. Ale je vidět že   to je jen půlka filmu,   chyběl tomu začátek a   některé scény budili smích   kde se to nehodilo. Voldemort   byl ke konci spíš trapný   než pro smích. Ovšem   úmrtí a vzpomínky Snapea   stáli za to. Líbila se mi i   vloupačka v bance a pěstní   souboj Harryho a Voldemorta.   Jen ten epilog tam být   nemusel. Byl moc   sentimentální. Ale jinak   vcelku důstojné rozloučení   s čarodějnickou ságou   která mě i diváky   doprovázela celých 10 let.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2011
Potter.
Je už vcelku zbytečné něco   dodávat k recenzím   těch,kteří posledního   Pottera chválí.
Je   také zbytečné jakkoliv   odporovat těm,kteří ho   haní.
Čísla hovoří   za vše. Prodávanost   knih,návštěvnost   kin,ohlas.
Harry Potter   je fenomén,který ať se to   někomu líbí,nebo   ne,funguje.
Knihy byly   tak čtivé,že si je   zamilovali i dospělí. O   tom,že v nich bylo ještě   daleko víc,než se podařilo   vměstnat do filmů se vůbec   nemusíme bavit.
Rowlingová dokázala   svým mozkem stvořit zcela   nový svět,který se vymyká   možnostem fantazie většiny   smrtelníků.
Ten kdo   tato fakta zpochybňuje,či   zlehčuje by se měl zamyslet   sám nad sebou.
Ano,kvalita jednotlivých   filmů kolísala. Občas   trpěla i touhou filmařů   vměstnat do snímků z   každé knihy co možná   nejvíc. Ale nikdo už neupře   Potterovi,že tady je a našel   si v nás své místo a at ho   milujeme,nebo   nenávidíme,nenechává nás   lhostejnými.
Poslední   díl celé ságy rozhodně   celé sérii nedělá   ostudu.
Ti co knihu   četli a věděli,jak to   dopadne ,nemuseli být   zklamáni.Vizuální stránka   filmu je dokonalá. Kdybychom   podobné dílko viděli před   25 lety,padli bychom na prdel.   Dnes už jsme na to díky   počítačům zvyklí. To   ovšem nic nemění na tom,že   film si udržuje konstantně   svojí dynamiku,nenudí a ani   závěr nepůsobí nijak   škrobeně.
Mě osobně   potěšil 3D efekt,kdy se   umírající zloduch   "Vyvítekdo"   rozptýlí mezi diváky.
Ne. Potter   nezklamal.Připravil nám   čtenářům spoustu zábavy.A   nám divákům ,hodiny milé   dobrodružné podívané s   hrdiny,kteří už jsou tady   jednou provždy s námi.
Komu se to nelíbí,ať na   to nekouká.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2016
Temný závěr celého   příběhu. Překrucování   faktů, hrdelní   soudy...kontrola svobody   projevu...to vše připomíná   Evropskou unii dnešních   dnů. A armáda temných...i   pro to lze jednoduše najít   analogii...migranty.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.5.2014
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
Epické vyvrcholenie epickej   ságy.Skvelá hudba a boj o   Rokfort a ničenie Horcruxov   na hrade.Posledný suboj s   Voldemortom bol síce krátky   ale uderný.Snapeov príbeh ma   prekvapil a v poslednej minute   mi bolo luto že už je   koniec.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Asi takhle .. čekal jsem   opravdu velkolepý 'Booom',   který mě posadí na zadek a   následující minuty budu   přemýšlet o dokonalosti   toho snímku. Ale realita je   jiná >> závěrečný   díl Harryho je sám o sobě   moc dobrý a působivý film,   ale pouze v kontextu   samotného snímku na poli   podobného žánru. Pokud se   totiž ohlédnu zpět ke   starším dílům, tak mohu   říci, že 'Relikvie II'   nedosahuje kvality 'Věžně z   Azkabanu' a obecně prvních   dílů. Celá sága prošla   dlouhou cestu, od pohádky   téměř k akčnímu scifi.   Což je dle mého názoru i   závěčný díl -   především válečná   vřava. Která ale opět není   dotažena k dokonalosti (   vizuálně ano ). Chyběla mi   řada detailů a   nesrovnalostí, které bych u   Potterovin nečekal. Ale i   přesto vše se dá s klidem   řící, že se Harry Potter   dočkal důstojného finále,   které ani v nejmenším   nekazí reputaci celé ságy.   Možná se čekal o mnoho   více, proto i to jemné   rozladění z jinak   kvalitního filmu.
terka69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.7.2011
Děj je hodně osekaný,   zrychlený tak jako první   část. Boje se daly zpracovat   mnohem mnohem lépe. Efekty   byly ohromující
meduska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2011
Moje maličkost je se   závěrem celé Harryho ságy   navísost spokojena. Děj   graduje a finále je   velkolepé. Chválím herce i   režii.
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2011
A máme tu konec jednoho   fenoménu - teda čistě   teoreticky (prakticky nikdy   neříkej nikdy). Harry, Ron i   Hermiona nám dospěli -   stejně jako jejich   představitelé, stejně jako   jejich fanoušci. Druhá   část Relikvií smrti zvolila   opačné tempo než první,   kde se většina akce   odehrála na začátku a pak   už jen zpomalovala. Poslední   film o (teď už ne malém)   Harrym zařazuje rychlosti   postupně a směřuje k   nevyhnutelnému střetu se   svou nemesis. Děj je   prokládán vtípky (využití   zejména Rupertova talentu pro   komedii). Dramatické   okamžiky zažijeme s   profesorem Snapem, o kterém   se dozvíme plnou pravdu -   právě jeho představitel -   Alan Rickman - si zaslouží   asi největší potlesk,   konečně se může naplno   rozehrát a ukázat Snapovy   city.
Film je velmi   povedeným rozloučením se   sérií jménem Harry Potter -   bohužel má jednu malou   skvrnku - úplně poslední   kapitolu (myslím, že   většina z vás už o ní   slyšela, ale raději   dodržím korektnost - Pozor   SPOILER: Počítačově   "postaršení"   hrdinové vypadají spíše   jako parodie sebe sama než   reálně zestárlí   hrdinové......nemluvě o   volbě jmen dětí.....ale to   je jen drobounká kosmetická   vada na kráse jinak   skvělého filmu.
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Závěrečné pohádkové   vyvrcholení je třeba   ohodnotit stejným   měřítkem. Po technické   stránce skvělé (senzačně   využité prostředí), ale   poté příběhové   návaznosti zklamání.   Přišlo mi to splácané a   nedomyšlené. Od takové   série bych čekal trochu   více a daleko záživnější   konečnou zápletku. Dlouze   natahovaná šifra se stala   průměrem. No nic beztak mě   tato sága velmi vzala a   první co udělám si   pořídím všechny knihy, je   mi totiž jasné, že to bude   jiné kafe. .))
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2011
skvělý závěr! měla jsem z   toho docela strach, ale je to   velmi dobře natočeno a   hrozně se mi to líbilo i ve   3D, i když jsem odpůrce   3D...
Izzy8635
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2018
Z celého filmu si pamatuju   jen poslední bitvu a ta byla   prostě dobrá. Normálně   dobrá. Ani nevím, co mám   chválit nebo nechválit.   Prostě jsem seděla a   zírala, co se to přede mnou   děje. Panebože, já i   brečela! Asi štěstím. Bylo   to prostě dobrý.
azenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Po shlédnutí traileru jsem   ani nečekala, že vše bude   přesně podle knihy, jak jsme   si na to koneckonců už   zvykli dávno. V některých   momentech to oprvdu musí   knižní fanoušky bít   přímo do očí (např.   finální střetnutí Harryho   s Voldemortem), nikdy   nechápu, co vede tvůrce   filmu k tomu, změnit   některé pasáže, když by   to, podle mě, šlo podle   předlohy udělat stejně   dobře. Ale, na druhou stranu,   byly tam i scény, které mi   evokovaly knižní verzi.   Filmaři určitě dělali co   mohli, i když, čekala bych,   že se v posledním dílu z   posledních vyřádí víc.   Dokonce i polibek Rona a   Hermiony byl v knize   vášnivější.:-) Film   nádherně dokazuje, jak je   čtenářský zážitek   nepřekonatelný, a kdo to   nečetl, nemůže se divit,   že má z filmu pak podivné   dojmy. (Takže, čtěte,   děti!):-D Ale naopak, někde   jsem ocenila, že filmaři   trochu zmírnili emoční   scény. Kdyby např.   vylíčili Fredovu smrt tak,   jako jsme o ní četli, buleli   bychom všichni jako   želvy.:-)
Honey0105
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2011
Do kina jsem se opravdu dost   těšila. Měla jsem jít na   film s kamarádkou. Je čas,   tak vyrazíme, ale zastaví   nás policie a řekne nám,   že nemůžeme k obchodnímu   domu, protože se našla puma   (kdo nevěří, ať koukne na   novinky.cz, měl by tam být   článek, jak museli evakuovat   asi 1500 lidí v Liberci   kvůli nalezené pumě).   Naštveme se a odcházíme   domů.
Objednala jsem   lístky hned na další den.   To se nám podařilo dostat do   kina v pořádku. Byla jsem   opravdu natěšená a dost   zvědavá. Ani jem   neočekávala zázrak, ale   řekla bych, že se film   velice vydařil!
Už   první část sedmičky se mi   poměrně líbila, ale tahle   dvojka.. To bylo vůbec super!   Dvě hodiny plné napětí.   Jediná nevýhoda toho byla,   že jsem četla knihu.   Věděla jem, jak to dopadne..   Na druhou stranu.. Moc   dalších věcí jsem si   nevybavovala.
Chvíli   jsem se modlila, aby aspoň ve   filmu nebyla ta scéna-po 19   letech. Byla tam.. Ale docela   jsem se nasmála Dracovi.   Takže nakonec jsem tu scénu   přežila ve zdraví.
Co se mi nelíbilo byla   část v polonebi.. To nebyl   můj šálek kávy.. Ale   jinak.. Vlastně nemám co   vytýkat, protože jsem byla s   filmem opravdu velice   spokojená.
A jak nám   vyrostli naši hrdinové?   Zajímavé podívat se, jak   vypadají rok, po roku..
Pro mě se našlo i hodně   dojemných scén a jsem ráda,   že jsem šla na film s   kamarádkou a ne s klukem,   kterému bych stále brečela   na rameni (dívky jsou trošku   citlivější, no).
Hudba, herecké výkony,   efekty, napětí = bomba!
Jediné, co mě asi dost   šokovalo, byli šestiletí   chlapci za námi v řadě.   Přeci jen byl snímek již   trochu krvavý a dost   strašidelný, nedokážu   pochopit, jak rodiče mohou   povolit koukat na to své   malé děti.
Musím ale   hodnotit vysokou známkou,   protože bych řekla, že se   zakončení této ságy   vyvedlo opravdu velice dobře.
Hombretino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Stejně jak mnozí předemnou   psali, pro ty co četli knihu   bude po shlédnutí hned   jasné že byly ochuzeni ale   nadruhou stranu stojí to   zato. Jde o dvouhodinovou   parádní jízdu plnou   napětí a efektů, a nevím   jak vy ale já měl nejednou   husí kůži (oživení   brnění je fakt parádní).   Všem vřele doporučuji ať   už jste knihy přecetli nebo   ne. Konečnou verzi Harryho   Pottera by si neměl nechat   nikdo ujít.
Blackhawk13
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2015
Tenhle díl byl zevšech   nejlepší. Plno bojů a už   to nebylo tak nudné jako   relikvie 1. Nejlepší asi   bylo jak se Potter podíval na   tu Sneapovu vzpomínku. U   tohohle dílu jsem neviděl   chybu. Herci skvělí, děj   taky, efekty skvělé. Klobouk   dolů tohle se jim opravdu   povedlo.
xxlch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Nelze brát tento film jako   samostatný.Na Potterovskou   ságu je třeba se dívat jako   na velký seriál o mnoho   dílech a potom je velmi   dobře srozumitelný a   koukatelný i pro   nečtenáře.Mám pocit že   každý kdo jde skoukat   Harryho Pottera,čeká   nějakou velkou bombu. Proč?   Ať už točil Cuarón,Yates   nebo Columbus,každému se   podařilo vytvořit velice   životaschopné a krásné   dílo,které pokračuje čím   dál temněji.Je tady   napětí,humor a vše   podstatné,co je i pro   nečtenáře   důležité.Přečetla jsem   pár recenzí a mám dojem že   tento film se dostane mezi   nejrozporuplnější.Téměř   každý hodnotící nadává a   porovnává s knihou, ale   pokud je mi známo,hodnocení   knih je na jiných   www-stránkách! A film   samotný je   "pouze"podle knihy a   né kopie knihy. Inu, ať tak   či onak ,pro mou maličkost   je i tento potterovský film   skvěle zvládnutým   počinem.A říkejte si a   pište si cokoli chcete.
vendy13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2011
ve 3D
V kině jsem byla na 3D   ,takže můžu s chladnou   hlavou hodnotit a né jako   jistí jedinci,nebo spíš   jedinec,který hodnotí jen   podle toho,že je film   novodobý!Děj byl hodně   zajímavý a každopádně   napínavý až dokonce!!!Po   scéně,kde Harry   zemřel,nikdo nevěděl,co se   bude dít dál s   Bradavicemi,žáky   Bradavic,apod. Mysleli jsme   si,že všichni nakonec   zemřou a tím Harry Potter   skončí!Ale...omyl!!!Konečn?   ? scéna dokonce   DOJEMNÁ!Zážitek z   kina-krásný!Stálo to za to   a stálo by za to jít ještě   jednou!..Efekty byly hodně   dobré,chvílemi až   horrorové.Je opravdu za co   chválit.
ricky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Velkolepé finále se vším   všudy. Odmyslím si   absolutně tragikomickou   "mudlovskou" bundu   Harryho, ale jinak musím   říct, že to byla paráda.   Film má pomalý rozjezd,   poté přichází pěkná akce   u Gringottů, která se mi   hodně líbila- oceňuji   zejména cestu k pokladu a   perfektně zpracovaného   draka. V Prasinkách je to   jako ticho před bouří, de   facto se v nich nic ve filmu   nestane, škoda jen, že   rozhovor s Aberforthem nebyl   jako v knize obsáhlejší.   Při příchodu do Bradavic mi   naskočila husí kůže a   když se konečně všichni   navlékli zpět do hábitů,   byl jsem dojat tou nostalgií.   Celý film jsem si užil   parádně a ke konci jsem si   začal promítat v hlavě   všechny ty parádní   okamžiky předchozích   dílů. Jinak bitva je   pochopitelně také dobrá,   závěrečný souboj je   dramatický. Mrzí mne ale,   že vcelku bez povšimnutí   zemřeli postavy, které si   vzhledem k předchozímu   účinkování ve filmu   zasloužili důstojnější   smrt (Lupin, Tonksová, Fred   apod.). To je asi jediná   kaňka na bitvě. Jinak   Snapeovy vzpomínky mohly být   delší, ale stačily k   absolutnímu rozčarování   těch, kteří nečetli knihu.   To pro ně musel být velký   šok. No a ten závěr, to byl   jen smích a téměř slzy.   Draco mě svým vzhledem   rozesmál a ostatní dojali.   Závěrečný pohled na   hlavní trojku a typická   parádní znělka...   Důstojné zakončení   superságy! 85%
JOKER96
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.7.2011
Komu se to nelíbí, ať si pustí to svoje Stmívání
Tak a je to. Finální   kapitola je za námi.   Kapitola, na kterou budu   ještě dlouho vzpomínat.   Kapitola, která u mně   poslala celou sérii na samý   vrchol vedle Pána Prstenů a   Temného Rytíře. Možná   budu sentimentální, ale   chtěl bych zde napsat něco o   každém dílu ze série.   Protože jinak bych nemohl dva   týdny spát. Takhle nebudu   jen týden. Inu, Harry Potter   a ..........Kámen Mudrců-   Velice pěkná pohádka o   přátelství a vítězství   dobra nad zlem. Film má   okouzlující atmosféru a   sympatické herce.   85%..........Tajemná Komnata-   Opět krásná, ale bohužel   občas zdlouhavá pohádka.   Proto musím trochu snížit   hodnocení. Jinak není co   vytknout. 80%..........   Vězeň z Azkabanu- Třetí   díl už konečně začíná   vypadat zajímavěji než ty   dva předchozí. Nastupuje už   značnější temnota a je i   lehce poodhaleno tajemství   kolem Harryho. Pro mě   naprostá spokojenosti už   jenom kvůli mozkomorům,   kteří vypadají doopravdy   ďábelsky. 88%..........   Ohnivý Pohár- Velice   povedený(ale pozor už jen   trochu pohádka) pohádkový   fantasy thriller. Ale pořád   je to pro celou rodinu.   85%...........Fénixův řád-   Pan David Yates udělal z   Drsnější pohádky   vynikající psychologický   horor. Bitva Brumbála s   Voldemortem mě uchvátila.   Prostě dokonalé.   93%..........Princ Dvojí   Krve-Mě se to líbilo hodně.   První třetina je fakt   vtipná a dobře zahraná, pak   je to chvíli rozvleklé a   trochu bezradné a ke konci   znovu skvělé.   88%..........Relikvie Smrti -   část 1- "These are dark   time there is no denying. Our   world has prehaps faced no   greater threat than it does   today. But I say this to our   citizens. We, ever your   servants, will continue to   defend you liberty and repel   the forces that seek to take   it from you.Your ministry   remains strong. " Temné,   napínavé, akční a lehce   brutální. David Yates nám   zde předvedl něco, co se jen   tak nevidí. Patřím k těm   lidem, kterým se Harry   Potterové líbí nejvíce od   pana Yatese. Byť jsem si   myslel, že nemůže být   lepší díl, než je   Fénixův Řád, mýlil jsem   se. Tento je lepší. Dokonce   bych řekl nejlepší z celé   série, ale neříkám to   protože je to jako   porovnávat Pány Prstenů.   Celé je to jeden celek. A   Ralph Fiennes, ten Fiennes,   zahrál Voldemorta s takovým   tónem, že se stal hned vedle   Jokera nejoblíbenějším   záporákem. 95%..........   Relikvie smrti - část 2 -   "Harry Potter. The boy   who lived, come to die."   Pohádka? Nikoliv. Ale   pořádně depresivní   psychologický fantasy   thriller s pořádnou dávkou   emocí a akčních scén.   Prosím o Oskara za vizuální   efekty, hudbu a aspoň   nominace za pár hereckých   výkonů. Podle mě nejlepší   díl z celé série. Opravdu,   tahle série mi bude chybět.   Rozhodně se k ni ale budu   vracet pořád a pořád.   Málokdo to pochopí, jako   ten, jenž na ní vyrůstal.   Už je to deset let. Ach jo to   to letí. 95%..........   HODNOCENÍ CELÉ SÉRIE-100%
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2011
Ja nemám slov, toto je   najlepší film za posledný   rok čo som videla...a z   potteroviek jednoznačne   najlepší!!!
Akože ja   som ku koncu filmu mala slzy   na krajíčku akože mna to   nenormálne dojalo...ach to   bolo dojímavé...krásne
Uchylvkleci
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.8.2011
o devatenáct let později a Severus Snape
Jen dvě chyby, první mě   otravovala už při   dočítání knihy, poslední   kapitola o devatenáct let   později, když se všichni   sejdou na nádraží Kings   Cross, je asi nejslabší   kapitolou z celé série,   otravovalo mi to oči a bylo   mi trochu trapně. Bál jsem   se, jak se s tím popere   Yates, přiznám, že z toho   vydřel maximum, ale film mohl   (měl) skončit odhozením   bezové hůlky. Místo toho   bych si představil alespoň o   kousek delší sekvenci s   umírajícím Severusem,   který na to, že měl v   podstatě jednu z   nejtěžších úloh, dostal   tak žalostně málo prostoru.
vdobes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2012
No konečně, po dvou   předchozích zklamáních,   jsme si mohli opět vychutnat   parádní podívanou, ale   hlavně jsem se dočkali velmi   důstojného finále.
"Teen" vycpávky   šly tentokrát konečně   stranou, a my tak mohli opět   vidět temnou, strhující,   napínavou a akční   podívanou. Mohli jsem   shlédnout mnoho epických   momentů, které si finále HP   určitě zasloužilo, a   hlavně také kvalitní a   nenudící příběh, který   předchozí dva díly   postrádali.

Já jsem naprosto   spokojen, a možná mě i   trošku mrzí, že už je   vlastně všemu konec, a to   nejsem žádný zarytý fanda   této knižní ságy.
mates05
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.1.2016
Ale jo pěkný filmový efekty   akce kouzla byl sem natom v   kině ale už bych se na to   výckrát nedíval je to jedna   velká nuda
Anilvap6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2012
Včera jsem se na tohle   dívala a ještě teď se   nemůžu vzpamatovat z toho,   jak to byl úžasný film s   bezvadnými hereckými   výkony.Nejvíc mě dostal   Snape a myslím, že nejsem   sama :-)
papamidnight
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.6.2012
Úspěšně jsem shlédl celou   ságu,bez větších   potíži.Ale asponˇpodle mě   je nejlépe zpracovaná   trojka(vězenˇz azkabanu)i   tak je poslední díl   kvalitní podívaná,chvílemi   připomínající surovou   válku.
fuchsdal
Hodnocení:
Přidáno: 2.3.2014
Tak jsem se podíval opět na   poslední díl celé série a   opět nezklamal jako všechny   díly. Efekty , hlášky a   další atributy na velmi   vysoké úrovní, jen   vynechání některých   souvislostí/vazeb z   originálu(což je problém   celé filmové série) je   leckdy na škodu.
victorio
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2011
Mně se tedy první díl   relikvií líbil víc. Tohle   bylo rozmáchle epické,   některé komornější   momenty trochu odfláklé,   humor, který v knížce byl,   takřka nepřítomný, ale   především-lord Voldemort v   podání R. Fiennise bezbarvý   a nijaký, což docela vadí,   vzhledem k tomu, že se v   tomhle dílu vyskytoval   poměrně hojně. A   epilogický dovětek s   namaskovanými hlavními   hrdiny-no měla jsem dojem,   že se z Harryho stane   bystrozor, podle filmu ovšem   vypadal spíš jako ťunťa.
Maxlik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.7.2011
Tak nevím.Jak jsem odcházel   z kina tak jsem byl poněkud   zklamán,ale to asi proto bo   mě až moc nadchnul trailer k   filmu ktery se povedl.No   uvidíme až se na to   podívám ještě jednou.
MikeCool
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Upřímně řečeno, čekal   jsem z tohoto filmu v podání   režiséra Yatese, trošku   zklamání, protože se mu   předešlé díly Harryho moc   nepovedli-hlavně díl Princ   Dvojí Krve, ale byl jsem moc   potěšen, že jsem se mýlil.   Pro mě jednoznačně   nejlepší film z řady   Pottera a naprosto   okouzlující akce, která   byla naprosto výtečná. Ale   byli tu i velké chyby. Celý   film naprosto výborný až do   závěrečné scény.   Závěrečný souboj mezi   Harrym a Voldemortem   neproběhl dle mých nebo   spíše knižních představ.   Myslel jsem si že když se na   tuto scénu fanoušci po   celém světě těší už   dlouhých cca 10 let tak že   bude nějak lépe   propracovaná. Byl jsem docela   zklamán když ten souboj   proběhl na liduprázdném   nádvoří a když se pak   Voldemort jednoduše   rozpustil, protože podle   knížky je ten závěr   úplně jinačí. V knížce   proběhne souboj uvnitř hradu   Bradavic před zraky mnoha   lidí, to mě trošku   zklamalo, ale nijak to   nepřehodnotí můj pozitivní   názor na tento film, protože   ty menší i ty vetší chyby   nahradí velkolepá akce   kouzelnického světa a   epická bitva o Bradavice.   Nutno podotknout, že toto je   zřejmě můj   nejoblíbenější film, díky   kterému jsem se zaregistroval   na CSFD.cz abych mohl   ohodnotit Harryho Pottera.   Doufám, že se vyplní   přání herců a sejdou se   společně za 20 let v jednom   filmu v roli bradavických   učitelů.
lucka5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.7.2011
Vyrazil mi dech. První část   nic moc, trochu nudná.   Druhá? Úžasná. Byli jsme   na tom v 3D a jdeme znovu.   Úžasné jak to všechno   mohla Rowlingová mohla   vymyslet. Jeden z nejlepších   Potterovských filmů.
urthred
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2011
Podařený závěr série o   kouzelníkovi se kterým jsem   vyrůstal (a nejenom já).   Jediné co bych tomu vytkl je   ten epilog po 19 letech, to si   mohli odpustit (i v knize...).   Jinak hudba byla povedená, 3D   taky nebylo špatný, akorát   jej prostě moc nevyužívali   což je asi škoda, když už   se dělali s transformací na   tento formát...
vohralda015
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2011
spíše brát jako celek
Velkolepý závěr HP,   někteří co nečetli knihu   tak sem jim to může zdát   trošku matoucí, ale není   část 2 prostě jednoduše   navazuje na část 1 a tím se   z toho stavá nejlepší dílo   o Harrym Potterovi. Ralph   Fiennes a Alan Rickman ve   svých úlohách to je   herecký koncert. Berme 7   film dohromady a tím se   získa to co se čekalo od   všech předchozích.
Gothmog
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.11.2011
Esence epična s poctivými hereckými výkony
Harry Potter se vrací ve   vrcholné formě a to   naposledy. Nabízí více než   jen poctivou letní   popcornovou podívanou, je to   vůbec první plnokrevná   fantasy od Návratu Krále.   Už to není žádná pohádka   - pro malé děti a neznalce   předchozích filmů/ knižní   předlohy se film   nedoporučuje. Image mu kazí   jenom zbrklé tempo a   zkratkovitý scénář.   Doporučuji podávat ve   velkém rozlišení bez 3D a   dabingu.
jan91aaa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.5.2012
:)
já to viděl něčeho jsem se   trochu bál ale jinak dobrý   film dávám několik   hvězdiček pro harryho   pottera
jamie007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.7.2011
Hodnocení 9/10 dávám jen   tomu filmu který beru jako   film který nebyl natočen   podle knihy.Když jsem včera   vešel do kinosálu řekl jsem   si :ZAPOMENU NA TO ŽE MI TATO   KNIHA ZMĚNILA   DĚTSTVÍ,ZAPOMENU NA TO ŽE   JSEM JÍ ČETL... začal film   a já hltal všechny ty efekty   i příběh mně celkem   dostal,scény jako byla ta ve   které voldemort chodí v krvi   nebo ta jak se Profesorka   MgGonagelová postavila za   Harryho mně jednoduše   dostali a ten závěr mně   uchvátil ano bylo tam pár   chyb ale ty já jsem nevnímal   sice ten epilog (o 19 let   později) už tam ani být   nemusel ale uznávám že to   byla scéna na kterou jsem se   asi nejvíce těšil protože   při přečtení té kapitoly   v knize jsem byl unešen...V   sále se rožlo světlo a já   jsem si uvědomil že jsem   četl knihu.Celý zážitek z   filmu se mi rázem zbortil   před očima.Uvědomil jsem si   že to byla osekaná verze   knihy vníž ani nebyly   některé scény pravdivé.Do   kina proto choďte nejlépe   tak když jste knihu nečetli   když už ji přečtenou máte   několikrát tak na to   jednoduše zapomeňte až   potom si užijete jedinečný   filmový (hlavně efektový)   zážitek... :)
Beltrix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2013
Zklamání
Jakožto věrná fanynka celé   HP ságy jsem se samozřejmě   maximálně těšila na ten   poslední, závěrečný díl.   Trailer vypadal opravdu   dobře, akčně, závěrečná   bitva se zdála být   monumentální. Ale samotný   film mě zklamal.
Když pominu smrt mé   nejoblíbenější postavy   Bellatrix (to   "rozprsknutí" fakt   nebylo dobrý), vadily mi   hnědé oči Harryho matky (i   když je má mít po ní   zelené), nedomyšlené mi   přišlo i to, že Snapea,   který najde mrtvou Lily hrál   stejně starý Snape, který   učil později Harryho (a to   Alan Rickman vypadá sakra   dobře, ale dvacetiletýho   kluka mu už prostě člověk   nevěří). Drobnosti, ale ten   dojem to snižuje.
Ovšem nejvíce mě   zklamala ta bitva... přišla   mi příliš rozvleklá, nijak   monumentální. Scéna na   nádvoří byla... podivná.   Celkově musím říct, že mi   Voldemort nepřipadal vůbec   strašidelný, neřkuli   nebezpečný. Od nejhoršího   černokněžníka všech dob,   bych čekala víc.
Celkově film nebyl   špatný, pokud bych celé   sáze nevěnovala posledních   pět let života, nejspíš by   mě to i uspokojilo. Takhle z   toho mám dost smíšený   pocity.
mandarinka963
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2011
mandarinka963
Je to nejlepsi dil , nejlepsi   film co sem videl a verte   videl sem jich hodne Vizualni   super Emoce bajecny Bylo to   hrozne dojemny malem sem rval   xD plno akce nemuzu tomu nic   vytknout David Yates a dalsi   vykonali skvelou praci sel   bych znova a znova ..... kdo   nevidel udella chybu mooooc   doporucuju
hepzibar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2011
myslím, že celá sága ( s   tu více a tu méně   kvalitním zpracováním )   byla zakončena přeci jen   důstojně. Jen tu celkem   zbytečnou scénu po   devatenácti letech bych s   klidným srdcem zrušila i v   knize.
eco
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2011
Film je zpracován naprosto ve   stylu předchozích dílů,   takže úroveň je velmi   dobrá.Filmu je vytýkán   dabing a 3D zobrazení v   tmavých scénách...z mého   pohledu to vůbec rušivé   nebylo i když chápu, že   originální hlas je   originální hlas, takže bych   upřednostnil verzi s   titulkama. Režisér i   scénárista byli pod velkým   tlakem veřejnosti, aby   zpracování vyhovovalo všem   věkovým kategoriím. Je to   jediné vysvětlení proč   drtivá většina emočně   vypjatých scén zůstala   divákovi skryta. Po   shlédnutí ve mně zůstal   pocit velmi dobrého filmu,   ale ne megafilmu. Divák byl   třičtvrtě roku napínán a   trailery s bombastickými   bitevními scénami   masírován a vlastní   zpracování zůstalo za   tímto očekáváním. Je to   jeden z filmů, kdy trailer   byl lepší než vlastní   film. Kvůli této absenci   mnohem více propracované a   tolik očekávané finální   bitvy mezi dobrem a zlem jsem   nucen tento film ohodnotit   80%. Určitě stojí za   shlédnutí, ale neodpustím   si kousavou poznámku, že   autoři nevyužili naplno   potenciál tohoto tématu.
McPet
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.7.2011
Jsem naprosto posedlá celým   dějem ohledně Harryho   Pottera a musím říct, že   ze závěrečného filmu jsem   znechucena. Nechápu. Měl to   být nejlepší díl a zatím   bych řekla, že byl zdaleka   nejhorší. Naprostý   propadák. Je mi z toho   pěkně na nic.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih114063minih114063Fakjů pane učiteli (2013) [2k digital] 
Fack ju Göhte n
minih154282minih154282Čertí brko (2018) 
Čertí brko n
minih3012minih3012Anděl svádí ďábla (1988) 
Anděl svádí ďábla n
minih27890minih27890Kluci nepláčou (1999) 
Boys Don't Cry n
minih122766minih122766Vernisáž (1990) [TV inscenace] 
Vernisáž n
minih41679minih41679Břetislav a Jitka (1974) [TV film] 
Břetislav a Jitka n
minih29902minih29902Anatomie (2000) 
Anatomie n
minih158317minih158317Studená válka (2018) 
Zimna wojna n
minih154509minih154509Dukla 61 (2018) [TV film] 
Dukla 61 n
minih19048minih19048Slídilové (1992) 
Sneakers n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)

 Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství n
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Fantastická zvířata a kde je najít (2016)

 Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
Fantastická zvířata a kde je najít n
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(spin-off)

Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)

 Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)
Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 n
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
Žánr: fantasy / dobrodružný / drama / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Harry Potter a Fénixův řád (2007)

 Harry Potter a Fénixův řád (2007)
Harry Potter a Fénixův řád n
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy / drama
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)

 Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)
Harry Potter a Ohnivý pohár n
Harry Potter and the Goblet of Fire
Žánr: rodinný / dobrodružný / drama / fantasy
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Mike Newell

(pokračování)

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

 Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)
Harry Potter a vězeň z Azkabanu n
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Alfonso Cuarón

(pokračování)

Harry Potter a Tajemná komnata (2002)

 Harry Potter a Tajemná komnata (2002)
Harry Potter a Tajemná komnata n
Harry Potter and The Chamber of Secrets
Žánr: rodinný / dobrodružný / fantasy / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Velká Británie
Režie: Chris Columbus

(---)

Harry Potter a Kámen mudrců (2001)

 Harry Potter a Kámen mudrců (2001)
Harry Potter a Kámen mudrců n
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Chris Columbus

(---)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190632
Osobností: 698044
Fotografií: 764590
Plakátů: 377032
Obsahů a biografií: 178415

Poslední komentáře

Ulice New Yorku (2001)

Ulice New Yorku
Když člověk vezme v potaz,   že jde o nezávislý biják   natočený s naprosto   zanedbatelným rozpočtem, je   nutné považovat ho určitě   za více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Pokrevní pouto (2013)

Pokrevní pouto
Průměrná krimi o dvou   bratrech jeden padouch druhý   polda ,padouch vyleze z basy a   začne dělat problémy   nejdřív nájemná vražda   pak více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Sabata (1969)

Sabata
Povedený western jak jinak   když v hlavní roli   westernoví profík L.V.Cleef   ,s pistolí to umí jako málo   kdo a nemluví   zbytečně,přijel více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Red má práci (2000) [TV epizoda]

Red má práci
Zas dle mého spíš obyč.   díl, ale pár hlášek a   scének je slušných. Třeba   Red jak čeká na telefon z   budoucí práce, tam jsou   silný více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala