Duben
ohodnotit

Román pro ženy

Další název:
Román pre ženy (SK) / From Subway with Love
Rok:
2005
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
14.4.2005
„Jak těžce se hledá pravý muž.“

Komentáře k filmu Román pro ženy

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 60
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2008
zkuste i knihu
Kdo chce shlédnout tento   film, měl by si i přečíst   stejnojmenou knihu. Kniha je   rozsáhlejší a   detailnější, zato film je   kratší, ale autentický.   Můžete si vybrat, čemu   dáte přednost!!!!
hlavsa5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2010
Krásný film - tady si herci   užili, S.Stašová září a   zraje, M.Vašut zahrál na   jedničku - kolikrát ani   není vidět, že je to   Vašut. M.Donutil předvedl   několika větami že   vedlejší role je taky   fajn... No prostě paráda
Wish
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2008
oddychovka pro zimní   večery:) ne, fakt se mi to   líbilo. skvělá Simona   Stašová! skvělá hudba.   doporučuju soundtrack. btw:   kadeřnice Sandra (Klára   Sedláčková) je dcera naší   bejvalý   ("oblíbený")   profesorky ze střední:) -   kdybych chtěla rejpat, tak   strhnu bod z hodnocení   právě kvůli tomu:))
kmotr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2008
kmotr
Už jsem se dlouho tak pěkně   nazasmál a proto za   deset.Marek Vašut je bezva a   rolák taky.Navíc skvělá   hudba Ivy Frulingové.
jezecek123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2007
Podle mě po dlouhé době   český film, na který se dá   koukat. Doporučuji přečíst   i knihu. Nejlepší je asi   scéna kdy se Lauřina matka   setkává s   "Pažoutem" v   předsíni jejího bytu-to je   fakt bomba.
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
skvělá česká komedie
Inteligentní romantická   komedie, založená na   originální situační   komice, vtipných dialozích a   zajímavém lidském osudu.   Román pro ženy je jemně   groteskním příběhem dvou   žen: dvacetileté Laury   (Zuzana Kanócz.), která   pracuje v redakci dámského   týdeníku Vyrovnaná žena, a   její ovdovělé matky,   tlumočnice a překladatelky   Jany (Simona Stašová). Obě   ženy hledají toho pravého a   stále se jim to nedaří.   Jana, která kdysi chodila s   jedním Čechem, a proto   "typické" Čechy   upřímně nesnáší, marně   hledá svého vysněného   cizince a útrpně odolává   tragikomické dvornosti   dobráckého souseda Žemly   (Miroslav Donutil). Laura se   po dvou vztazích (s lektorem   angličtiny a mladičkým   prodavačem mobilních   telefonů) zamiluje do   čtyřicetiletého   Olivera(Marek Vašut),který   je zaměstnán coby kreativec   v reklamní agentuře.
Co když zjistí, že   Oliver byl před dvaceti lety   velkou láskou Lauřiny matky,   jinými slovy oním   "typickým"   Čechem...?
O komické   situace ve filmu je postaráno   díky skvělému hereckému   obsazení.Nudit se rozhodně   nebudete!
pusinkadenniska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2009
výborná česká komedie
argenson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Mám rád Michala Viewegha,   takže mě tenhle film bavil.   Jeho filozofické glosy   okořeňující scénář jsou   hlavní silou filmu. Měl jsem   problém s Markem Vašutem a   Zuzanou Kanóczovou, to   přiznávám, o Laďce   Něrgešové nemluvě. Ale co   mě moc baví, jak nám Simona   Stašová zraje, roste do   krásy a do hlavních rolí.   Už kvůli ní dávám 9.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2005
ha ha ha...baby, seberte   kamaradky a supejte do kina,   nebo do pujcovny na tenhle   filmek....urcite doporucuji   spise divkam, ty se pobavi.   Spousta vtipnych scenek -   hlavne Simona Stašova je jako   matka v krizi naprosto   bezkonkurenční!
Faye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Konečně (po dlouhý době)   český film, z kterého jsem   byla naprosto unešená.   Dialogy u kterých mě rušil   vlastní smích a nádherný   poučky pro život. Pravý   český buran myslí v posteli   na sebe ... „ten se mi   poved“. Nad povzdechem Laury   ... „Nejvíc jsem ho   milovala, když mlčel“ tak   pod to bych se ráda   podepsala!!! “ A život? To   je taky škodolibý prevít   ... „To snad není možný   Pažout. Okamžitě vypadni z   toho dětskýho pokoje!“ . A   co mě uklidňuje, že i v   zahraničí není po čem   sáhnout ... „Já si přece   nevezmu někoho, kdo volil   Bushe“ ( chápu). Michal   Viewegh musel být v minulém   životě ženská a Simona   Stašová ? Ta je Senzační,   Skvělá, Super. Někdo se   pachtí po pěti P. Simona   Stašová má u mě 5 S.   Gratuluji !!!
kara.lol
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2009
Myslím docela zdařilá   adaptace Vieweghovy knihy.   Naprosto mě tady dostala   Simona Stašová v roli   chudiny matky a zejména   její: "Nemáte   Diazepam?"
KatkaDiaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Další povedenej českej   film. Myslím, že se to naši   herci zahráli dobře, třeba   by se mohl film podívat i do   zahraničí. Jeden z nej   českých filmů.
Aybi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.9.2007
NÁDHERA. Konečně vtipný,   chytrý humor v českém   filmu, aniž by hlavní hrdina   byl zaostalého ducha, jak se   v posledních letech stalo   módou a čemuž jsem nikdy   nepřišla na chuť. Filip   Renč prostě umí,   Vieweghovské dialogy mě   baví a nikdy se mi nepřejí.   Něrgešová byla sice   tragická, ale Zuzana Kánocz   a hlavně úžasná Simona   Stašova mi to bohatě   vynahradily. Když k tomu   přidám skvělou hudbu a   charismatického Marka   Vašuta, musím dát vysoké   hodnocení. Skvěle jsem se   bavila.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Román pro ženy
Nemám ráda české filmy,   ale tohle je jedna z mála   vyjímek.Byla jsem přinucena   se na to koukat, a navíc mě   jako jediný český film   lákalo herecké obsazení. A   popravdě je to jeden z   nejlepších českých filmů   od roku 2005-2010. Marek   Vašut a jeho úžasné   hlášky mě dostaly.Po   dlouhé době můžu říct,   že tenhle český film je   opravdu povedený.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2011
Další romantická komedie od   které jsem nic nečekal a   nakonec jí viděl nejmíň   5krát.Líbil se mě humor i   sympatické herecké   obsazení,film se neloudal a   mě bavil.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Spojení romantického snění   o princi s drsnou realitou se   povedlo. Vtipných scén je   dost. Snímek klouže jakoby   nezaujatě mezi muži a ženy   a nesnaží se ani jedné   skupině nadržovat. Každý   to vidí prostě jinak, jako v   životě. Myslím, že   napoprvé nejsme ochotni si   přiznat, kolik pravdy   nabízí. Nakolik si snímek   užijeme, záleží   především na tom, na kolik   jsme schopni se otevřít. A   co ten konec? Vždyť je to   romantická komedie do prdele,   ne.. ."a ani jí k tomu   nepustil hudbu!"..
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Tak docela dobre natocena   komedie.
Herecke   obsazeni jakz takz dobre.


Ale Simona   Stasova............hm.......no   co ta tady predvedla za   herecky vykon.....no cumel   jsem jako blazen......pro me   byla v tomto filmu uplne   vynikajici.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Jen pro ženy?
Vždyť i my muži se u něho   můžeme královsky pobavit,   no ne? Zárukou toho je jako   ve většině případů   domácí scény herecké   obsazení. Vašut je jako   obvykle příjemně   charismatický, ale co je to   oproti herečce s velkým H   Stašové?
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2011
Pohodový český snímek s   perfektním hereckým   obsazením, zajímavým dějem   a velmi povedeným   scénářem. Je to taková   oddychovka, ale narozdíl od   mnoha a mnoha ptákovin   podobného stylu jsem se bavil   a rád se podívám znovu
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2017
Ten film je zábavný od   začátku až do konce,   Stašová v něm   "perlí" a nic na   tom nezmění ani skutečnost,   že je všechno chvílemi mimo   realitu. Celý příběh je   ujetý přesně podle mého   gusta a možná bych mohla   dát i lepší hodnocení.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2008
Mně se film podle knihy   Michala Viewegha líbil.   Nejlepší herecký výkon   předvedla Simona Stašová.   Ta neměla chybu. Ale   nezaostává ani Zuza   Kánoczová a Marek Vašut v   roli Pažouta. Knihu jsem si   také kousek přečetl, je v   ní více detailů, film zase   stručnější, jak napsala   Veverka.
Já se u   filmu bavil a zasmál a to   nejednou. Patří k těm   lepším českým filmům.
Elementik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2007
Myslím si,že tento film je   takový odpočinkový   slaďaček ve kterém si   střihla skvělou roli Simonka   Stašová.A co se týká   svůdného podání Marka   Vašuta tak není opravdu co   dodat.Sexy týpek bez   konkurence.Jen se obávám   milé dámy,že je to vážně   jen Román pro ženy pro   krásné snění,ale i tak   fakt stojí za shlédnutí.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2008
Musím přiznat,že spojení   Viewegh a Renč mi není vždy   po chuti,jelikož Vieweghovy   knihy jsou často   zavádějící,ovšem Román   pro ženy je výborná   záležitost.Simona Stašová   je excelentní herečka a v   této roli dostala   dostatečný prostor   vyjádřit se. Ani ostatní   nebyli pozadu třeba Saša   Rašilov,Miroslav   Donutil,Laďka Něrgešová   (Všechny chlapy by měli   vykastrovat!!) nebo šarmatní   Marek Vašut.
Michal1667
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2006
I když nejsem žena, ale muž   tak jsem na tento film kukl a   musím uznat že mě   překvapil. Kvalitní herecké   obsazení s excelentní   Simonou Stašovou - dámy   její ohnivou hřívou by jste   se měli inspirovat je to pro   nás muže velmi   přitažlivé. Perfektní   komedie u kderé se hodně   nasmějete.
aduliatko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
aduliatko
myslim ze na cesku reziu az   velmi dobry film. hereci sa   dobre zosobnili so svojimi   postavami. pacil sa mi herecky   vykon Simony Stašovej, ktora   hrala byvalu milenku dcerinho   priatela. odporucam pozriet   vsetkym zenam, ktore chcu   vidiet nieco romanticke a ako   bombonik zadok Mareka Vašuta   :)
Laila
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2010
fakt super komedie:-)dobry   zapichy a hlasky,matky Laury   je naprosto dokonala,myslim ze   podivat se na tenhle film   urcite neni ztrata casu
j.tom.j
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2006
Na pobavení dobrý.
K-R-I-S-T
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2009
Myslim ze je tenhle film   celkem povedenej, nejvic se mi   asi libila Simona Stašová   coby obdivovatelka Ameriky.   samozřejme chybu nemel ani   Marek Vašut nebo Zuzana   Kanocz. Peknej film
KOKOS.5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Výborně herecky obsazený   film,který potěší   každého milovníka českých   komedií.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2005
Tento snímek by hodně mohl   připomínat americký seriál   Sex ve městě. Celý snímek   je pojat jako vyprávění   hlavní hrdinky, která děj   filmu komentuje a předkládá   nám charakteristiku   jednotlivých protagonostů.   Hodnocení dávám vyšší i   když na druhou stranu to   žádný zázrak není.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Narozdíl od jiných vcelku   podařená česká komedie,   nejlepsí jsou Vašut se   Stašovou ...Pažoute !!!! :-)
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.7.2009
po dlouhé době slušní   Český film Simona je zde   skvělá
jeto v   celku slušně obsazeno spíž   útok na ženská srdíčka
ale pěkné
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.6.2015
Nebýt suprový Simony   Stašové, tak je normální   plácání. Její Jana tomu   dává šmrnc a ještě   Pažout Marka Vašuta, to je   tragikomedie. Ve filmu jsou   momenty, které fakt pobaví.
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2006
Michal Viewegh píše masovou   literaturu a tento film   patří do stejné kategorie -   osloví široké publikum,   nehraje si na psychologickou   sondu do života ženy,   pobaví. Moc se mi líbilo   obsazení ženské části   (Kanócz je překrásná),   hudba, kamera a střih. Naopak   příšerný byl postsynchron   a místy teatrální   přehrávání, především   Vašuta.
aurora45
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.6.2010
Ač číst Vieweghova díla je   pro mne dost únavné,   filmové přepisy jeho   románů mě vždy nadmíru   uspokojí. Komedie pracuje se   správnou nadsázkou, staví   na úsporném a přece   výstižném scénáři,   citlivá režie a samozřejmě   v neposlední řadě výborné   herecké obsazení v čele s   jednou našich nejlepších   hereček - Simonou Stašovou.   Dobrej biják, vidět.
suil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Film je taková   "oddechovka" u   které se člověk musí   smát. Výborný výkon Simony   Stašové a ty hlášky,   některé vám opravdu   uvíznou v hlavě. A hlavně   chválím, že konečně   někdo natočil něco   vtipného, filmů o   "nešťastném   údělu" člověka mám   vážně dost.
alus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2008
Výborná Simona Stašová,   moc pěkná hudba a krásná   Zuzana Kanocz vytváří z   tohoto filmu příjemnou   podívanou.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2006
Docela příjemné překvapení, no ale...
K novým českým filmům   zvláště od jednoho   nejmenovaného autora jsem   dosti obezřetná, neboť jsem   zjistila, že nejsem asi z   tohoto světa a filmy které   mé okolí považuje za   úžasné prostě nechápu.   Proto jsem i k tomuto filmu   přistupovala hodně   skepticky. Nicméně i přes   dost utahaný a kýčovitý   závěr jsem se docela dobře   bavila, takže proč ne, tohle   se docela i povedlo, je však   potřeba brát to trošku s   rezervou a nehledat v tom moc   logiky ani uměleckou hodnotu   :-)
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.10.2010
Román pro ženy
Filip Renč se soustřeďuje   většinou na prvoplánová   díla (viz třeba   "Rebelové"), a   tahle lepší Viewegárna to   potvrzuje. Celkově jsem se   bavil, nemůžu říci že ne,   ale že by ve mě Román pro   ženy něco zanechal, to asi   těžko.
Dost mě   nalákalo i herecké   obsazení, které ale až na   výjimky (Donutil, Stašová)   dost propadlo. Třeba takový   charizmatický Marek Vašut   vyloženě zklamal (měl jsem   možnost osobního setkání a   vypadá sympaticky   neodolatelně i ve   skutečnosti). Je vidět, že   je zvyklý z amerických   filmů na úplně jiný styl   hraní. A hlavní hrdinka,   krásná Zuzana Kanóczová   byla tak nepřesvědčivá,   až to bilo do očí (ale   jinak je celkem hezská, ve   větší míře nám zde i   ukazuje svoje obnažené   vnady). Dále se zde snažila   angažovat slečna ze   "Superstar" opět   krásná Laďka Něrgešová,   také neúspěšně, jelikož   jsem jí od té doby nikde   neviděl.
Takže jako   odpočinkový snímek na   večer dostačující, ale   chtít v tom najít něco   víc, asi bychom se   nedohledali. Ovšem co jsem   slyšel o novém "Románu   pro muže", tak zlatý   Renč...
LenC2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.5.2009
Filip Renč byl důvod proč   jsem jeho další film chtěl   vidět. Knihu jsem nečet tak   nemohu srovnávat a nakonec   mě film mile překvapil   není to až tak špatná   komedie a nejvíce jsem se   bavil hůmorem Simony   Stašové, která byla   úžasná.
moldovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.10.2007
Romantika, někdy až   zavánějící "červenou   knihovnou". Literární   předloha se dá číst, ale   film je až příliš   zkráceným odvarem   úspěšné knihy.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2019
Povedená komedie. Simona   Stašová byla skvělá a   Marek Vašut i půvabná   Zuzana Kanócz ji výborně   doplňovali. Je to film na   odreagování a pobavení a   funguje takhle tak jak má.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.5.2010
Snesitelná renčovina.   Královnou snímku je   samozřejmě Simona Stašová,   bez ní by tahle místy   vtipná ale jinak dost   povrchní "sonda" do   partnerských vztahů a   ženské duše stála o   třídu níž.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.11.2005
film to byl hodne nevkusnej   ale vubec ne spatnej.bylo to   hlavne pro sebelitostivy kluky   ktery si behem sledovani filmu   asociovali stejny nestesti v   lasce a pro holky   feministky.devcata se bavila a   hochum se to bud nelibilo a   nebo u toho plakali a   vzpominali na stary casy
Ramax
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.12.2005
Film to na naše poměry není   špatný (dobrý výkon   Vašuta a Stašové),   nicméně Renče nějak   nemusím a celkově sem se s   filmem nějak neztotožnil.   Zase na druhou stranu donutil   mě se nad některýma věcma   se zamyslet, některým jsem   se zasmál. No něco na něm   prostě je...
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.3.2007
Zručně napsaná a natočená   parodie na virtuální svět   "ženských"   časopisů. Nic víc.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.1.2017
Klasický Viewegh. Příběh   vlastně žádný, film plyne   odnikud nikam, přesto se na   to dá koukat. Simona   Stašová opět exceluje a   Vašut taky zraje k lepšímu.   Na film za pár dní   zapomenete...prostě   Viewegh...
K3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.8.2007
Je to prostě film natočenej   tak aby se líbil masám,   jestli se to povedlo to   neposoudím, mě se líbilo   jenom pár scén (slovy dvě).   Jinak je dost vyumělkovaný a   předvídatelný děj, ale   pěkně ukazuje jaký jsou   ženský kur*y! S českými   filmy to jde pěkně z kopce   :(
sussy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.10.2005
Jediné co bych filmu dala k   plusu byla některá hudba a   ukázka českých mužů,   mimochodem velmi pravdivá.
Artemia
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Aspoň, že se u tohodle filmu   člověk občas zasměje,   jinak bych mu nemohla dát nic   jinýho než 1 bod.. Wievegova   knížka je založená na tom,   aby byla čtivá a vtipná a   film je založený na tom, aby   se líbil, co nejvíce lidem a   byl vtipný. Prostě kvalita   žádná. Námět dobrý   možná pro zamindrákovaný   ženský, co se rády litujou   s čokoládovou zmrzlinou a v   teplých ponožkách.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Láska je láska
No mal som obavy, ale až   také hrozné to nebolo. Len   tak z dlhej chvíle som to   pozrel a celkom i chvíľami   pobavil. Tieto moderné   komédie na motívy moderných   románov ma moc neberú, ale   Román pre ženy sa dal   pozrieť a určite medzi   najmä mládežou bude mať   úspech. A hlavne musím   vyzdvihnúť Mareka Vašuta,   hral skvostne a zasa dokazuje,   že je výborný herec. Inak   krásne zimné scény
Mlapiska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.7.2007
No teda, žádná sláva. Pár   scén mi připadalo vtipných   (Pažout!), ale to je tak   všechno. Ten příběh je   nudný a naprosto o ničem,   ale to už se tak filmům,   které jsou natočené podle   Michala Viewegha stává.   Rozhodně nepředpokládám,   že bych si od něj někdy   něco přečetla. Jenom to ne.   Co se mi však celkem líbilo,   to byly Účastníci zájezdu   – toť ale vše.
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Celkem fajn podívaná na   odpoledne, u které se ženy   skvěle pobaví a muži   nepokojně ošijí. Ač se   jedná o relativně   průměrný snímek, ukrývá   v sobě hlubokou pravdu   týkající se vztahů a   Čechů. Hudební podkres   padne jak ulitý ke scénám   velmi vtipných   představitelů.
ZuzikD
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.6.2009
Po vcelku dobrém začátku   (scéna na letišti), ta mě   docela pobavila, šlo tempo v   rychlém spádu dolů, našlo   se ještě pár momentů,   které byly vcelku vtipné   (Oliver je Pažout), bohužel   konec byl hodně happyendovsky   trapný. Představitelé mi   přišli afektovaní a   nevěrohodní, no prostě zase   jeden z těch nevydařených   českých filmů
AcidBurn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.12.2005
Hm, tenhle film je sice pokus   o dnešní pohled na svět -   což po záplavě českých   retrosnímků může být   dobrý nápad, ale tento film   se zařadí mezi   přinejlepším průměrné.   Vašut nehraje zas tak   špatně, ale děj postrádá   jakoukoli hloubku a film je   celou dobu jen o jediné   věci...a že to nebudou city.  
Nevkusné   dekorace/pozadí a fakt, že   pokud jste nikdy nic od   Viewegha nečetli (kromě   Báječných let pod psa), tak   už ani nemusíte. Jeho   kalhotkové analýzy možná   pobaví, ale nic nového   nepřinesou. Ani hudební   doprovod Supportů příliš   nezabral - třeba Děvčátko   mělo hudební doprovod   lepší.
Závěrem -   pokud se chcete podívat na   dvě dobré scény a několik   originálních nápadů (na   jejich spočítání vám bude   stačit jedna ruka) a není   vám líto zbylého času,   prosím. Pro mě to byl snad   jeden z mála filmů (pokud   pominu Fargo), u kterého jsem   se minimálně 3x přemáhal,   abych zůstal do konce...
Luky
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.7.2005
Docela nudný film. Nebavilo   mě to. Asi jediné, co mě   dost zaujalo, byla hudba od   Suppert Lesbiens. Jinak   téměř nic. Renč poprvé   zklamal.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.10.2010
V podstatě dost jednoduchý   příběh o nejednoduché   lásce. Nejzajímavější na   tom je ta myšlenka snažit se   zaujmout milovanou ženu   veřejnými dopisy, ale film   jako celek nic moc.
Naomi21
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.7.2008
Na tomhle filmu je pozitivní   hlavně výkon skvělé Simony   Stašové, nebýt jí, vzdala   bych to a vypla. Bohužel   jedna jediná postava a k tomu   ještě vedlejší celý film   nedělá. Lidi kolem mě mi   pořád tvrdili jak moc je   film super a kolikrát už na   něm byli v kině. Celá   kostra filmu je ale šíleně   slabá a film banální.   Vedlejší figurky (kromě   matky hlavní představitelky   samozřejmě) šablonkovité a   nezajímavé. Na konci jsem   pak měla pocit, že jsem   určitě neviděla celý film,   ale takové klípky seřazené   za sebe tak, že mnohdy ani   nedávají smysl.

PS: Abyste neřekli, že   furt jen kritizuju: Díky za   pěkné záběry hor.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.6.2008
Co má tohle znamenat?
Neptejte se mne, jak skončil   Román pro ženy, to opravdu   nevím, protože tak daleko   jsem při sledování této   neskutečné blbiny   nepokročila. Já jen vím,   že matka s dcerou se tam   chovaly neskutečně   praštěně a   trapně...hlavní roli hraje   slovenská herečka,   přičemž je stejně jen   "ozdoba" plátna,   protože ve skutečnosti je   dabovaná Vladimírou   Včelnou. A to asi tak jediné   jsem schopná k filmu říct,   k ději vůbec ne, protože   jsem absolutně nepochopila   pointu. Asi budu slabomyslný   jedinec, řečeno slovy   Masaříka z Básníků:-))   Ale možná lepší být   slabomyslný jedinec, než   zabíjet drahý čas u   Vieweghovské tématiky.   Zkoušela jsem od něho číst   dvě knihy a nemusím Vám asi   příliš vysvětlovat, jak   jsem dopadla...holt tahle   moderna současnosti jde fakt   mimo mě pořádným   obloukem:-)
Petr1984
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Mám rád skoro vše od   Renče, jenže výjimka   potvrzuje pravidlo. Tahle   totální stupidita mě   neoslovila ani omylem. Asi je   to opravdu jen pro   frustrované ženské, ale   mně to neřeklo ani ťuk.   Pitomost na entou. Vrcholem   všeho je obsazení slovenské   herečky, která ani nesměla   mluvit vlastním hlasem. Tohle   jsem nepochopil. Přijde mi   nefér vůči slovenským   umělcům je obsazovat do   českých filmů, oni se musí   naučit roli, ale jsou   předabováni. Románu pro   ženy se obloukem napříště   vyhnu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27328minih27328Drákula (1992) 
Dracula n
minih189056minih189056Ostrov (2023) 
n
minih45505minih45505Shrekoleda (2007) [TV film] 
Shrek the Halls n
minih24518minih24518U snědeného krámu (1933) 
n
minih22649minih22649Vlkodlak (1941) 
The Wolf Man n
minih31766minih31766Deník princezny (2001) 
The Princess Diaries n
minih10463minih10463Komisař Rex (1994) [TV seriál] 
Kommissar Rex n
minih42873minih42873Kvaska (2006) 
Kvaska n
minih139405minih139405V pasti (2002) [TV film] 
Trapped: Buried Alive n
minih5288minih5288Kontakt (1997) 
Contact n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190665
Osobností: 698158
Fotografií: 765151
Plakátů: 377311
Obsahů a biografií: 178487

Poslední komentáře

Sbohem, Sabato (1970)

Sbohem, Sabato
O trochu slabší než   jednička L.V.Cleef mi tam   seděl víc,dobrodružná   honička za vozem plným   zlata,dost přestřelek,pravé   westernové   prostředí,lepší průměr.

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Táta Hyda (2000) [TV epizoda]

Táta Hyda
Hyde najde svého otce, ale   ten se k němu zprvu moc nemá   a ještě lundá. Fez se   snaží okouzlit ženy   poblíž sebe, ale moc to   nejde a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Ať žijí duchové! (1977)

Ať žijí duchové!
Tady je skoro zbytečné něco   komentovat, protože tahle   sedmdesatková klasika mluví   dosti jasně sama za sebe.   Chytrý základní dějový   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Trable prcka Binka (1994)

Trable prcka Binka
Tak tohle bylo za mě hodně   špatný. Nelogický,   patetický, přehnané a   přeplácané. Za celý film   dva okamžiky, kdy jsem se   zasmál (s více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Siréna od Mississippi (1969)

Siréna od Mississippi
Pro mě neobvyklí snímek z   Belmondem žádná vtipná   scéna,žádna bitka   ,akce,humor prostě nic jen   romantika a nudné pasáže na   druhou více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Walt Dohrn

Dohrn Walt

Zhang Wei Ping

Ping Zhang Wei

Alexandra Strauss

Strauss Alexandra

Jakub a jeho pán

Jakub a jeho pán
Jakub a jeho pán

Nic než pravda (Nothing But the Truth)

Nic než pravda
Nothing But the Truth

04826 Jirous

04826 Jirous

Jordan Ladd

Ladd Jordan

Philippe Canet

Canet Philippe

Na kom se dá dříví štípat

Na kom se dá dříví štípat
Na kom se dá dříví štípat

Ženy v balíku (Mad Money)

Ženy v balíku
Mad Money

Naposled navštívené:
Walt Dohrn

Dohrn Walt

Zhang Wei Ping

Ping Zhang Wei

Alexandra Strauss

Strauss Alexandra

Jakub a jeho pán

Jakub a jeho pán
Jakub a jeho pán

Nic než pravda (Nothing But the Truth)

Nic než pravda
Nothing But the Truth

04826 Jirous

04826 Jirous

Jordan Ladd

Ladd Jordan

Philippe Canet

Canet Philippe

Na kom se dá dříví štípat

Na kom se dá dříví štípat
Na kom se dá dříví štípat

Ženy v balíku (Mad Money)

Ženy v balíku
Mad Money