Duben
ohodnotit

Ti druzí

The Others; Los otros

Další název:
The Others; 디 아더스
Rok:
2001
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
7.3.2002
„Nikým nespatřeni žijí mezi námi – a dříve či později si nás najdou.“

Komentáře k filmu Ti druzí

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 52
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Sebevětší hvězda nemůže   zachránit průměrný   snímek. Takový byl můj   názor zhruba do dvou třetin   filmu. Vyčpělé horrorové   kulisy (opuštěný venkovský   dům, hystericky uječené   děti).. a hraje tam Nicole   Kidman, no bóže... Ale ten   fantastický závěr obrátil   můj názor o 180 stupňů.   Kdo viděl Šestý smysl,   mávne nad tím rukou   "to už tu bylo".   Jenže já viděl třikrát Ty   druhé a pak teprve Šestý   smysl. Což je můj osobní   problém. Ti druzí mě   prostě bavili.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.2.2014
Proč tak rozvětveně?   Manžel tam prakticky nehrál   roli, jen zdržel děj,   Kidmanová možná hrála   dobře, ale mně to zas tak   silné nepřišlo. Nejde o   tuctové mystery, má to   atmosféru, ale také dost   hluchých míst abych ztratil   pozornost. Závěr jsem   vytušil na začátku, neb   něco podobného, ne li   stejného už tu bylo. Ale   líbil se mi.   201304029602/9958
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2012
Tak tohle je horor přesně   podle mého gusta! Filmy se   zástupama krvelačných   zombíků a podobných monster   mě spíše znudí (popř.   rozesmějou), ale na kvalitní   psychohoror, kde je   zapotřebí trošku zapojit   fantazii, se podívám moc   ráda. Potemnělý dům, plný   tušeného zla, které se   nakonec projeví úplně   jinak, než divák očekává   + výborné herectví N.   Kidman (ale i obou dětí)=   bezvadný filmový zážitek   (a nejenom napoprvé).
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2010
The Others
Dle mého názoru jeden z   nejlepších hororů jaký   jsem kdy mohla vidět.
Nicole Kidman sice nikdy   nepatřila k mým oblíbeným   herečkám, ovšem díky této   roli se mi zapsala do paměti.   Duchařský originální   horor, který se může   pyšnit vynikající   atmosférou, hudbou, hereckým   obsazením a především má   to, co spoustě hororů   chybí, dokáže diváka   vtáhnout do zatemněného   domu plného zavřených   dveří a na konci Vám   prosvítí cestu. Geniální,   originální, perfektní   horor, který se jen tak   nevidí.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nicol Kidman je prostě   dokonalá. Navíc   strašidelnej dům, podivné   služebnictvo a věčně   uječené děti. Plus něco   zvláštního, co nahání   opravdu strach. Konečně   pořádný horror bez milionů   znetvořených mrtvol.
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.7.2009
Ked som prvý kráť videla   ten film, bála som sa. Druhý   kráť ked som ho videla, už   som ho za horor nepovažovala.   Lebo podstate tam nikto nikomu   neublížoval. Len raz ked   matka, čo hrala Nicol,   zadusila svoje deťí   vankušom.

Bolo to geniálne, keď   nakoniec boli tá matka s   dvoma deťmi duchovia. A títo   traja starí sluhovia s   dievčaťom, tých som sa   tiež prvý kráť bála. Ale   oni neboli zlí. Chceli len   pomaly matke povedať, že sú   duchovia.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Tak musim rict,ze tento film   me hodne dostal.
Vyborne natoceny.
Mystika z neho uplne cisi   a ten konec je hodne   zajimavy,to jsem vubec   necekal.
Nicol Kidman v   jedne ze svych nejlepsich   roli.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2013
TI DRUZÍ

Skvělý thriller s   hororovými prvky. Ponurý   dům, zpustlá zahrada,   všeobjímající mlha,   vrzající starý dům s okny   věčně zataženými   těžkými závěsy a ticho   narušuje jen cinkot klíčů,   protože jedny dveře se smí   otevřít teprve potom, co   jsou ty předchozí uzamčeny.   Mezi tím, v přítmí a v   pološeru, za mihotavého   svitu svíček, si hrají dvě   malé děti, kolem nichž   chodí nervózní matka…   Přestože ve filmu nejsou   žádné drastické záběry,   jeho atmosféra je tak   neskutečně ponurá a   tíživá, že člověk   opravdu prožívá spolu s   matkou její strach a pomalu   se na něj přenáší její   vnitřní napětí až je   postupem doby doslova nakažen   její neustálou nervozitou,   která vás naplňuje obavami   o osud hlavních hrdinů.

Bez jediné kapky   krve, bez zvláštních   efektů, pouhým filmařským   kumštem dokázal Alejandro   Amenábar dokonale zaujmout a   vystrašit diváky dokonale   promyšleným, stylovým   hororem s opravdu velmi   překvapivou závěrečnou   pointou. Je zajímavé jak   skvělou atmosféru dokázal   Amenábar vykouzlit z tak   jednoduchého příběhu.   Pomalost, ponurost a slušné   napětí doslova čiší   třeba i při takové   banální situaci jako je   otevírání a zavírání   dveří. Několikrát jsem se   opravdu pořádně lekla.

Úspěch filmu   podtrhuje svým výborným   výkonem Nicole Kidman, která   prakticky sama táhne celý   snímek a doslova září v   jedné ze svých nejlepších   rolích, do které se   výborně hodí.

Výborná atmosféra   tohoto španělského zázraku   je jasným důkazem, že lze   natočit kvalitní horor i bez   krvavých vizuálních   efektů. Jednoduchý příběh   je dokonale promyšlený,   napínavý, zajímavý,   završený překvapivým   koncem, jenž z něj činí   jeden z nejlepších hororů   posledních let.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2015
Pro mě překvapení, moc se   mi do toho nechtělo, horory   nemam rád. Ale tohle je   místy tak mrazivě děsivé a   ani tam nemusí pobíhat   maník s motorovkou a řezat   hlavy .
261972
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.8.2011
K tomuto horroru nebudu radši   moc psát. Ze začátku to   vypadalo zajímavě, ale   naprosto mě zklamal ten konec
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Po Kruhu a Přichází Satan   je tenhle horor nejlepší,   jaký jsem kdy viděl. Bože,   ta tísnivá atmosféra a   napětí už od první minuty   filmu drásá nervy naprosto   neuvěřitelně. Tak   napínavý je opravdu jen   málokterý horor. Ještě mu   přidává šokující   finále...
Navíc tu   jsou kvalitní herecké   výkony, výborná byla   hlavně Nicole Kidman.   režisér Amenábar je fakt   borec. Ve Španělsku jim ty   horory ještě celkem jdou.
pro milovníky dobrých   hororů nebo mrazivých   napínavých dramat mohu jen   doporučit.
100%.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Před těma 8 lety bych dal   asi 90%. Dneska, právě po 8   letech od premiéry, už to na   mě tolik nepůsobilo. Asi   když vim, jaká je   pointa...prostě dneska o 2   body míň. Kidman je   každopádně skvělá, ale   potřetí to už vidět   nemusim.
collen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2018
Jedenkrát a dost!Těch   šedesát procent dávám   Nicole Kidman, která by si   zasloužila stovku, ale toto   není film, který bych   chtěla ještě někdy vidět.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2011
další působivý horor se   stejně pesimistickým   hudebním doprovodem. Horor,   který mi napovídá, že i   doma může býti   nepříjemně... opravdu, i   přes všechnu lásku matky   (Nicole K.) zde panuje   ponurá, bizarní atmosféra.   Když jsem film viděla   prvně, nespala jsem celou   noc. Takovým tichým stylem   zpracované filmy, horory, kde   nejde vidět ani zbla   vraždění, krve, mrtvol a   já nevím čeho všeho mě   neustále přesvědčují, že   právě ony jsou těmi, co   zanechají v člověku to ono   prázdno, ten až nezdravý   strach a vzrušení. A o tom   to má přesně být. Nicole   byla, je a bude   nepřekonatelná, v takovém   žánru jednoznačně.
lion71
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2016
Dobrá klasika..
Je to takový horor trochu na   ruby, z pohledu duchů kteří   nevědí že jsou   duchové.Ponurá atmosféra,   velká tíseň.Natočeno bez   kapky krve které tam nebylo   ani třeba.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Vydařený duchařský kousek.   Má to atmosféru a napětí a   i když se nedá říct, že   podobný zvrat jaký nastane v   závěru jsme ještě nikde   neviděli, jeho provedení je   přesto neotřelé a   působivé. Největším   trumfem je pak skvělá Nicole   Kidman. Amenábar u mě znovu   boduje.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2006
Správně tajemnej a pomurej   horor s velice promyšleným a   nervydrásajícím dějem,   žádný vyvražďovačky ale   velký tajemno a spousta   záhad, to je to, z čeho vám   u tohoto filmu bude běhat   mráz po zádech.... navíc   Nicole Kidman v hlavní roli,   takže pokud se chcete bát,   koukněte na The Others!
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2010
Skvělý film. Není to horor   jaký byste asi čekali.   Přesto je napínavý,   děsivý a konec je   neuvěřitelně nečekaný.   Doporučuji.
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2006
Co se stane, když se ve filmu   spojí skvělý scénář,   režie, hudba (v tomto   případě dokonce vše v   jedné osobě), kamera a   obsazení? Samozřejmě   skvělý film, pro mě obroda   klasického hororu.   Vyjímečně mou pozornost   nestrhla Nicol Kidman, která   místy přehrávala, ale role   dětí a hlavně Fionnula   Flanagan jako Bertha   (doporučuji originální   zvuk, je-li možno).
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2010
Výborný horor s ponurou   atmosférou a nečekaným   rozuzlením mě opravdu   dostal. Skvělé herecké   výkony Nicol Kidman, Alakiny   Mann v roli její dcery a   Fionnuly Flanagan v roli   Berthy. Doporučuji   milovníkům nadpřirozena.
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Skvělé.
Žádné   jiné slovo se pro tenhle film   nehodí. Na film jsem se   dívala hlavně kvůli své   oblíbenkyni Nicole Kidman a   nečekala nic převratného,   ale film mě velice   příjemně překvapil.   Atmosféra - dům odtržený   od civilizace, celý zahalený   v mlze, tajuplné a děsivé   postavy, skvělí herci.   Rafinované rozuzlení   dodává filmu lesk jednoho z   těch nejlepších hororů.
Vídžej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2005
Přestože (nebo možná   právě proto)jsem od filmu   moc nečekal, byl jsem   strašidelně překvapen.   Nejde ani snad jen o horor ale   také o thriller. Strach   opravdu z tohoto filmu přímo   srší a pokud jde o konec tak   já teda fakt netušil, že to   tak skončí. Kdyby celý film   byl špatný pak ten konec je   nejlepší, co jsem viděl.
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Opravdu dobrej horor.   Strašidelnej ani lekací sice   neni, ale má fajn atmosféru   a hlavně hodně zajímavej   děj. Rozuzlení celýho   příběhu je pak naprosto   geniální a nečekaný. Grace   žije se svýma dětma v   temnym domě se závěsy na   všech oknech, jelikož děti   sou alergický na světlo.   Manžela má ve válce, a tak   je vychovává sama. Pomáhá   jí chůva, služka a   zahradník. Najednou se v   domě začnou dít divný   věci - nejen děti, ale i   Grace začne slyšet různý   zvuky... No prostě, jak už   sem napsala, nejluxusnější   je ten konec, fakt mě   překvapil. Můžu jedině   doporučit.
leunka592
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Velmi dobrý a zajímavý   horor, který mě velmi   zaujal, ale nejzajímavější   bylo rozuzlení bříběhu,   které vůbec nikdo nečekal.
Dex
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2006
Super tajemno od začátku až   do konce a překvapení až na   konec.Moc povedený Horrorový   snímek.
bouncer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2004
Kdo jsou ti druzí??????????????????
Opravdu geniálně vymyšlený   film. Ta atmosféra, to   napětí. Řekl bych komorní   thriller, ke konci spíše   horror, aneb co se dá   natočit v jednom domě s   několika herci. Občas mě   opravdu zamrazilo v zádech a   to se mi už hooodmě dlouho   nestalo. Byl jsem nadšen.   Nadšen mimo jiné Nicole   Kidmanovou, která hrála   opět báječně...jen toho   kluka vídám nějak   často...asi je nouze o dobré   dětské herce. Paráda,   vřele doporučuji.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2010
Originalita a jedinečnost,tak   ta se tomu tedy popřít   nedá.Konec   nečekaný,zápletka   zajímavá a prostředí ve   tmě úchvatné.Herecký   výkon Nicole Kidman naháněl   chvilkami až hrůzu a stejně   tak i samotný děj.Co mě   tedy překvapilo nejvíce,byla   alergie na světlo,takovou   věc jsem doposud nikde   neslyšel.
Medousek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2008
Poprvé jsem "Ti   druzí" viděla na   předpremiéře v kině,kde   nezůstalo místo prázdné a   byla to paráda!Zvlášť u   lekacích scén,kdy sebou   pokaždé trhlo téměř celé   kino!Gotický horor,který   nepotřebuje litry krve,aby   dokázalo vyděsit   diváka!Milovníkům   duchařským hororů vřele   doporučuji!!!
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Stojí za to!
Doporučovala bych nečíst   popis filmu až do konce. Tak   si totiž vychutnáte tento   skvělý thriller z úžasnou   hororovou tématikou. Nicole   Kidman exceluje. A   španělští režiséři   stále více dokazují světu,   že umí natočit kvalitní   filmy.
vernom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2011
10/10
hodně ale hodně podařený   kousek. Já jak to viděla tak   jsem se od toho neotrhla,   konec s velkým překvapením   noo to jsem vůbec nečekala.   Nicole jako vždy perfektní.
basi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.7.2007
Film s Nicole Kidman v hlavní   roli vyprávý tuctový   duchařský příběh,který   má ale velice zajímavé   rozulení.A vlastně ten   konec,který nikdo nečeká je   na tom filmu to   nejlepší.Jinak je to   průměrný snímek s   lekačkami a povídačkami o   mrtvých lidech.Nic nového   ani nic převratného   nečekejte.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2012
Skutečně precizní horor, po   kterém vám ještě chvíli   trvá se vspamatovat.   Jednoznačně stojí za   vidění, ale ne nikomu pod   patnáct(Ačkoli v dnešní   době...)Skvělé obsazení,   hudba, atmosféra,... nevím   do čeho si rýpnout.
Mary.Elwood
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2009
Vynikající práce. Takto by   měl podle mě vypadat   horor,tedy film,který je   děsivý. Film u kterého by   se měl divák semtam   bát,polekat a přemýšlet   nad pointou a čekat zvědavě   na rozuzlení a ne pozorovat   nějaké nechutnosti nebo hory   slizkých příšer. Snímek   je vizuálně naprosto   jednoduchá,komorní   záležitost bez jakýchkoli   přemrštěných efektů.   Snímek má brilantní   scénař,tudíš se celých   105 minut ubírá správným   směrem,nemá žádná hluchá   místa,nikde nekolísá a   obsahuje převratný   nečekaný konec,který   diváka vždy potěší.   Průhledné zápletky jsou   bezcenné. Dokonalá kamera   nás vždy donutí,abychom   byli napnutí,otevírání   dvěří,záběry postav z   takového úhlu,abychom   pokaždé čekali,že se na   nás něco vyřítí.   Obzvlášť perfektní mi   přisla scéna,kdy se Grace   (Nicole Kidman) rozhodla   sundat všechny závěsy a   prohledat dům a poté jsme   při jejím vstupu do pokoje   viděli siluetu muže, a až   po oddálení kamery jsme   teprve byli obeznámení   stím,že jde jen o obraz. Co   se týče herců, samozřejmě   stojí za to, zmínit se   Nicole Kidman, protože podala   výborný výkon. Podle mě po   roli v The Hours nejlepší   vůbec. Také mě dost zaujala   malá Alakina Mann v roli   holčičky - Ann, na které   mě fascinoval častý   sarkasmus (na dítě),   prostořekost a její   pohrdání bratrovým   přirozeným strachem (např.   scéna v lese "My name is   Ann and I´m walking"   :-)) Takže pro mne spolu se   Šestým smyslem nejlepší   psycho,horor.
Stegr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Mrazení v zádech během   většiny filmu, napjaté   očekávání, co se bude dít   dál, překvapivá pointa na   závěr... Toto, a pár   dalších maličkostí, jsou   požadavky, které od   pořádného hororu   očekávám. Nemusí stříkat   hektolitry krve a odpadávat   uřezané končetiny, stačí   mysteriózní prostředí,   trochu pěkných lekaček, ta   tři kritéria, která jsem   vyjmenoval na začátku a hned   je tu snímek, jenž si po   právu zaslouží 5*...
scajo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2005
Vydařený duchařský   horůrek, bezpochyby lehce   ovlivněný Šestým smyslem.   I když tady překvapivá   závěrečná pointa   nepůsobí tak dokonale   přirozeně a nevyznívá tak   naléhavě jako ve   zmiňovaném Shyamalanově   snímku, minimálně   atmosférou a hereckými   výkony se mu Ti druzí   vyrovnají..
Ramilie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2017
Pokud se chcete solidně u   filmu bát a nemít trauma   (ať už z hodně špatného   provedení nebo až příliš   děsivého), tohle je přesně   film pro vás. Ponurá   atmosféra, záhadné dění v   domě... za mě kvalitní   psychologický film na pomezí   hororu. A ačkoliv již znám   zápletku (která je fakt   výborná), pustím si ho i   někdy v budoucnu potřetí.   (Podruhé se mi to taky moc   líbilo.)
Rastaman33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2020
Není to špatné, má to   temnou atmosféru i dobrý   děj...nicméně něco tu   přece chybí. Šestý smysl   mě kdysi vyděsil i ohromil   víc, takže plný počet dát   nemůžu.
sirenita
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.5.2009
Skvělý thriller s úžasnou   hororovou tématikou. Nicole   Kidman je tu perfektní. A   španělští režiséři   stále více dokazují,že to   umí. Myslím, že kdo má   rád duchařskou tématiku,   tak je tento film správna   volba. Nejen dějem, ale i   herckým obsazením. Prostě   supr.
aspect777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2010
Ti druzí
Výborný horor s krásnou   Nicole Kidman ,který Vás   stejně jako Klíč omráčí   závěrečným rozuzlením   .
Nejvíc mě dostala   asi scéna (vyzrazení části   děje)!!
kdy najde   Nicole posmrtnou fotku té   hodné ,staré služky ,to mě   opravdu zamrazilo.
Film   hodnotím velmi kladně ,je   vidět že to jde i bez krve   ,lekaček a plastikových   masek.
Ancient
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Nečekal jsem nic lepšího   než obyčejný baf-lek film.   Jenže to sem se opravdu   spletl. Skvělá Nicole   Kidman, uvěřitelná   atmosféra a bezesporu   kvalitní pointa. Dobrá   podívaná.
Le_Chuck
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Na jednej strane atmosféra,   kamera, herci, hudba a naozaj   skvelá inteligentná pointa   (priznám sa, že ja som   vôbec netušil) a na druhej   ubíjajúce tempo, ktoré si   80 minút so škrípajúcimi   dverami a posúvaním   stoličiek jednoducho nemôže   vystačiť. Čakal som trochu   viac. 70%
Morbo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Klenot duchařského žánru
Úchvatný gotický horor, s   čistě duchařskou   tématikou, který skutečně   umí vystrašit kdykoliv si   zamane v naprosto elegantním   a ladném stylu. Děj plný   záhad a nevysvětlených   podivností, které jsou   postupně odhalovány, pravda   pomalu leze na povrh a   všechno do sebe pomalu   zapadá. Napětí graduje a   spolu s ním gradují scény   plné děsu v té nejlepší   duchařské tradici.   Závěrečný zvrat, který   považuji za jeden z   nejlepších diváckých   šoků vůbec, vymaňuje film   z kategorie dobrý horor a   katapultuje ho rovnou kamsi do   končin, kde jsou jen   skutečně zásadní   nesmrtelná díla. Buďte si   jisti, ještě 2-3 dny po   shlédnutí budete o tomto   filmu přemýšlet a myšlenky   vám nedají jen tak snadno   spát.
Jeden z mých   nejoblíbenějších hororů   vůbec, doporučuji naprosto   každému.
lemurek80
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2007
Naprosto dokonale vymyšlená   dějová linie příběhu o   osamělé ženě která žije   se svými dvěmi dětmi v   temném domě plném   podivných duchů.Nicole   Kidman v tomto filmu doslova   exceluje a její role je   opravdu hodně   uvěřitelná.Víc napsat   nemůžu,připravil bych vás   o pointu.Každopádně kdo   máte rád tajemno a strach   určitě si vás tento film   nezklame,i když klasickej   horor tenhle film není.
michaeljameson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2007
Tento horor již od svého   začátku mě zaujmul a   shlédl jsem ho alespoň   třikrát. Nicol Kidman moc   nemusím, ale v tomhle filmu   se mi velmi líbila. Závěr   filmu mě naprosto překvapil,   měl nečekaný zvrat a   myslím, že kde komu běhal   mráz po zádech. Doporučuji   !
ataner3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2006
Tenhle horor nemá chybu a ten   konec by fakt nikdo   nečekal.Je to jeden z mála   filmů na které se   nezapomíná-ponurý,mrazivý   a fakt se u něj bojíte   neboť absolutně netušíte   co bude dál...
MucBar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2009
Zauzlit=rozuzlit
Snímek, který mě úplně   poprvé překvapil svým   rozuzlením. Z prvopočátku   si myslíte, že noví   nájemníci bojují s duchy,   přičemž duchové jsou oni   sami. Pochopení je tím   nejděsivějším momentem.   Smyčka, která stahuje, až   téměř nemůžete popadnout   dech...
francovka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2008
Výborná Nicole Kidman
Ponurý, děsivý, lekavý   film, při kterém mi běhal   mráz po zádech. Všechno   zahalené v šeru a dusivé   atmosféře. Průsvitná,   křehká Nicole Kidman,   obývající dům zahalený v   neustálé tmě, spolu se   svými dětmi a podivným   služebnictvem. A nakonec -   neuvěřitelný závěr, kdy   jsem zůstala doslova s   vytřeštěnýma očima.
blax
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2008
Napínavý thriller s   tíživou atomosférou, která   se zaryje hluboko pod kůži.   Filmu trošku škodí až   přílišná podoba se   Šestým smyslem.
Katuska570
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2010
Výbornej film s výbornou   herečkou která byla v tomto   grandiozní, absolutně   nečekaný konec, který mě   doslova přikoval ke křeslu,   na tento film se kdykoliv   ráda podívám.
lelvicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2004
Strach
Bojim bojim, moc hezkej film,   Nicole to zahrála fakt   úžasně, ale pozadu   nezůstali ani prckové
namida
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2010
Vynikající   záležitost.Před tím jsem   neměla Nicol Kidman ráda,ale   od tohoto filmu ji   zbožňuji.Někdo točí horor   a potřebuje k tomu hektolitry   krve,motorovou pilu a   rozpáraný žaludek.
Tady stačil jeden   dům,vdova se dvěma   dětmi,tři sloužící a   album se starýma fotkama.
a.r.s.i
Hodnocení:
Přidáno: 10.6.2007
neočekávané
Tak tento horor je moooc   dobrý. Líbil se mi na tom   ten konec, nikdo to nečekal,   že oni jsou Ti druzí. Celý   děj je moc zajímavý, a   člověk to pochopí až   nakonec. Nicol Kidmen to   zahrála věrohodně. Od   začátku až do konce je to   velmi zajímavé. A určitě   každému šel na konci mráz   po zádech.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih138938minih138938Anděl Páně 2 (2016) 
Anděl Páně 2 n
minih69584minih69584Divadélko pod věží aneb Přijď a nechoď sám (1994) [TV pořad] 
Divadélko pod věží aneb Přijď a nechoď sám n
minih36299minih36299Hodina splněných přání (1983) [TV inscenace] 
Hodina splněných přání n
minih125641minih125641Kód Enigmy (2014) 
The Imitation Game n
minih60828minih60828Koncert pro mantinely (1977) [TV film] 
Koncert pro mantinely n
minih57259minih57259Malé nedorozumění (1929) 
Wrong Again n
minih75987minih75987Ukamenování Sorayi M. (2008) 
The Stoning of Soraya M. n
minih163739minih163739Černé vdovy (2019) [TV seriál] 
Černé vdovy n
minih15629minih15629Pension pro svobodné pány (1967) 
n
minih128965minih128965Kdyby byly ryby (2014) [TV film] 
Kdyby byly ryby n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Rabín a jeho Golem (1995) [TV ...

13:05 - 14:15

17 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Zakázaný Memorial

13:10 - 13:35

12 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Yes Man (2008)

13:00 - 15:15

22 minut již uběhlo
113 minut zbývá do konce

Prima - Česko na grilu

11:55 - 13:25

87 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190607
Osobností: 697955
Fotografií: 764424
Plakátů: 376859
Obsahů a biografií: 178362

Poslední komentáře

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10

Hodný, zlý a mrtvý (2015)

Hodný, zlý a mrtvý
Sice docela obstojné   obsazení ale to je tak   vše,akce mizérie a už od   začátku bylo vidět v   hereckých výkonech Lundgrena   a Treja že to nebude žádná   hitparáda další zbytečný   film.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

Smůla (1972)

Smůla
Trochu slabá gangsterka bez   drsnější scény ,sice tam   pár scén se střelbou bylo   ale jen hodně krátkých a   přehlédnutelných,hodně se   tam více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10