Duben

Filmové a seriálové tipy: Duben 2024

Vydáno dne 27.03.2024
Také v dubnu se v kině i na streamovacích platformách objeví filmy a seriály hodné zhlédnutí. Které to asi budou? 

VOD


Netflix


Ripleypremiéra 4. 4.
V tomto osmidílném seriálu vyrazí mladý podvodník do Itálie splnit zvláštní úkol a nahlédne přitom do světa mocných a bohatých. Život, o kterém snil, tak má na dosah. Stačí se k němu jenom prolhat. Režie se ujal Steven Zaillian, scenárista Schindlerova seznamu či Irčana.

Parasyte: The Grey - premiéra 5. 4.
Neznámí paraziti brutálně zaútočí na lidi a úplně je ovládnou. Kdo vyrazí do boje na záchranu celého lidstva?

Odcizení - premiéra 12. 4.
Emotivní drama inspirované skutečnými událostmi, ve kterém se mladá Švédka z kmene Sámů pustí do pátrání po vrahovi, aby si s ním srovnala účty.

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška - premiéra 19. 4.
Rebelové se připravují na bitvu proti nemilosrdné armádě Mateřského světa a přitom mezi nimi vznikají pevná pouta a rodí se noví hrdinové i budoucí legendy.


Voyo

 

 










foto z filmu Street Kings


Málo mě znáš - premiéra 7. 4.
Život popové princezny Ivety Bartošové očima jí blízkých žen, ke kterým patří Tereza PergnerováLenka Hornová, Vendula Svobodová nebo vizážistka Ludmila Štinglová. V dokumentárním cyklu poprvé zhlédneme i nikdy nezveřejněné autentické záběry, které s Ivetou Bartošovou v 90. letech natočil její fotograf.

Street Kings - premiéra 12. 4.
Neústupný policista Tom Ludlow je oporou losangeleské policie, ale pak se stane něco, co zcela otřese jeho pozicí i životem. Když je zavražděn jeho parťák, vynoří se důkazy, které ze zločinu usvědčují právě jeho. Policista pochopí, že jeho vlastní život je v nebezpečí, nemůže nikomu důvěřovat a musí bojovat proti všem. Výborný thriller Davida Ayera s Keanu Reevesem v hlavní roli. 

Lítá v tom - premiéra 14. 4.
Komedie o tom, co všechno se může stát, když se zapletete do jedné nevinné lži.


Disney+

Přání
 premiéra 3. 4.
Animovaná muzikálová pohádka „Přání“ láká diváky do kouzelného království Rosas. Mladá a důvtipná Aša vysloví přání tak mocné, že jej vyslyší samotný vesmír. Společně s Hvězdičkou musí Aša čelit hrozivému nepříteli, králi Rosas Magnificovi, který ohrožuje Ašiny přátele a blízké. Aša a Hvězdička dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky.


HBO MAX

Sympatizant - premiéra 15. 4.
Na konci války ve Vietnamu uteče vietnamský špion do USA, kde dále tajně reportuje do své vlasti. Natočeno podle románu Viet Thanh Nguyena, který za něj získal Pulitzerovu cenu. Režie se ujali Park Chan-wook (Old Boy) či Fernando Meirelles (Město bohů). V jedné z nejdůležitější rolí se představí čerstvý držitel Oscara Robert Downey Jr.


KINO

 

 










foto z filmu Občanská válka


Já Kapitán - premiéra 4. 4.
Epický příběh dospívajícího chlapce Seydua, který se spolu se svým bratrancem Musou rozhodne opustit senegalský Dakar a vydat se na cestu do Evropy. Film si vysloužil nominaci na Oscara. 

Nezlomní - premiéra 11. 4.
Mark Wahlberg se během vytrvalostního závodu napříč džunglí spřátelí se zatoulaným psem v dojemném příběhu podle skutečných událostí.

Občanská válka
- 18. 4.
Adrenalinová jízda po rozvrácené Americe blízké budoucnosti, která balancuje na ostří nože. V nejdůležitějších úlohách se v této novince od Alexe Garlanda (Men, Ex Machina) představí Kirsten Dunst, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Nick Offerman a Cailee Spaeny.


FOTO: CinemArt, cinema.de

(Autor: Tomáš Kordík)
 

DVD

Recenze: Nový svět

Terrence Malick se ve své tvorbě vrátil i do vzdálenější minulosti, ovšem tahle výprava na začátek... celý článek
 
Přidat na Seznam.cz