Duben
ohodnotit

Den, kdy se zastavila Země

The Day the Earth Stood Still

Další název:
D.T.E.S.S.; Deň, keď sa zastavila Zem; Der Tag, an dem die Erde stillstand
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
11.12.2008
„Mysleli jsme, že Země je naše. Byla to chyba.“

Komentáře k filmu Den, kdy se zastavila Země

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 62
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2009
Původní verzi jsem neviděl,   ale nové zpracování jsem si   nenechal ujít. Parádní   sci-fi bez námitek.   Vizuální efekty konce světa   - skvělé, herecké   zpracování - skvělé a   myšlenka, kterou film   přináší - lidstvo jako   parazit planety určený k   likvidaci...to vše je   dokonalá filmová sci-fi   podívaná.
sionn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2009
Mám rád sci-fi,Keanu Reevse   a viděl jsem i původní   verzi.Samozřejmě nová verze   je díky skvělým digi   efektům mnohem lepší   podívaná,takže nemůžu   hodnotit jinak než velmi   kladně.Film působí možná   trochu nudně a založený je   hodně i na dialozích,ale   pokud se chtěli autoři   držet původní verze,tak se   ani nic jiného očekávat   nedalo.
Jen by mě   zajímalo,kdo nás před sebou   samými v budoucnu zachrání   v realitě :-)
chulittt
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Hudba výborná, a keanu   revees se pro roli   mimozemšťana nárámně   hodí děj je propracovaný a   země nebyla nikdy naše dost   dobry nápad.
uwe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2009
Na každý slušný sci-fi   film čekám jako na   smilování- a tento je hodně   dobrý ! Klaatu mi svou   strohostí naháněl husí   kůži.Ten hapy end je sice   slabota ale i tak - 90%.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2009
Den, kdy se zastavila Země
Skvělý film ale nebýt   Keana, který ztvárnil   úžasného mimozemšťana by   film nestál za nic.   Samozřejmě mnoho efektů   které byli výborné, ale co   mi tam trošku vadilo byla   Helen(Jennifer Connely),   která byla nudná suchá   nijak zajímavá. Oproti ní   malý Jacob(Jaden Smith),   který byl ze začátku na   pěst se postupem filmu   rozvíjí a je   skvělý...doufejme, že svůj   talent zdedí po tatínkovi,   zatím nám ukazuje že umí   hrát skvěle
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Den, kdy se zastavila Země
Tak akorád se vracím z kina   a musím říct, že docela   nářez.
Spousty   reklam, ani ne skrytých,   například osud světa se   domlouval v Mekáči, ale to   se dá přežít, na to jsem   zvyklý z ostatních   filmů...
Pokud se   rozmýšlíte na co vyrazit,   neváhejte, nic lepšího   stejně teď asi nehrajou,   takže se pojďte podívat na   Keanu Reavese, který se   chová podobně jako v Matrixu   (nazačátku je celý nahý a   od slizu, později se   pokouší dělat podobné psí   kusy jako Neo). Jako remake se   film povedl, proto také moje   vyšší hodnocení...
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2010
Dost dobře natočený   film,byl jsem mile   překvapen.Sci-fi to je moje a   tady mě tvůrci   nezklamali.Skvělý nápad na   film.
Efekty a triky   výborně udělané.
Dost se mi líbil K.Reeves   v roli mimozemšťana.Jeho   obličej byl celou dobu   absolutně bez emocí -   skvěle zahrané.
Určitě doporučuju   zhlédnout.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2009
Jelikož jde o remake tak ti   co znali původní film vědí   oč jde a šlo jen o to co   bude v nové verzi sci-fi   lepší samozřejmě díky   dnešním efektům je na co   koukat a Keanu v roli Klaata   také nemá chybu.
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2009
8/10
Dávám 8 bodů ale nejraději   bych dal 9.Škoda   nedotaženého závěru ve   kterém se divák pořádně   nedozví trošku bližší   okolnosti mimozemské   civilizace.Jinak nápad v   této podobě hodnotím za 9,   K.Reeves jako vždy nezklamal   až člověka mrazilo jak mu   role převtělitele   mimozemštana sedla.Ukázalo   se že bez megadrahých   efektů lze natočit   působivý snímek zvlášť   pro někoho koho tato témata   zajímají.Přesto píši   škoda ten potencionál měl   snímek obrovský a nebyl   ůplně dotažen do max.Na   rozdíl od jinných si myslím   že by půlhodina navíc filmu   prospěla přesto doporučuji   jako velmi dobré.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2009
Myšlenka filmu je jasná a   celkem i jednoduchá...někdo   ve vesmíru drží dohled nad   planetami, kde je život a   nesmí dopustit, aby došlo k   jejich zkáze. A právě Země   je v ohrožení před   zánikem...a její hrozba je   lidská rasa.
Zajímavý a celkem i   nadprůměrně zdařilý   sci-fi akčňák, který   sází kromě myšlenky i na   speciální efekty, kterých   tu je opravdu hromada. A jsou   výborný, to se musí nechat.   :-)
Lasy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Nápad filmu je skvělý.   Herecký výkony dle mého   jsou taky ok. celkově byl   film zkoukatelný, zvlášť   díky neokoukanému   tématu.

Justik66: nevím nevím,   dle mého tam šel i s tím,   že nás varuje, páč přece   chtěl mluvit s nějakými   "vůdci" planety.
beretap
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Den, kdy se zastavila země
Obsah, děj

Mysleli jsme, že Země je   naše. Byla to chyba.

V historii   existuje mnoho příkladů   střetů civilizací, po   nichž ty méně vyspělé   zanikly nebo byly zotročeny.   V našem filmu jsme těmi   méně vyspělými my,   lidstvo.

Film   vypráví příběh   mimozemšťana Klaatua (Keanu   Reeves), který přicestuje na   Zemi s jediným úkolem –   zamezit lidstvu jeho   organizovanou sebedestrukci i   za cenu nejvyšších obětí.   Klaatu chce lidstvu pomoci,   otázkou je, zda o to vlastně   stojíme. Zatímco on chce   jednat se světovými   mocnostmi, naším jediným   zájmem je zavřít jej do   laboratoře a vědecky ho   prozkoumat. ……Na útěku z   laboratoře ho doprovází   astrobioložka Helen (Jennifer   Connelly), která spolu se   svým nevlastním synem   uvízne v Klaatuově   poslání.

Film   Den, kdy se zastavila Země je   remakem klasického   stejnojmenného filmu z roku   1951, který natočil Robert   Wise. Nové podoby se ujal   Scott Derrickson. Reevesovo   ztvárnění postavy Klaatua,   mimozemšťana, který se   začíná polidšťovat, je   temnější než přístup   Michaela Rennieho, který jej   hrál v původní verzi. V   novém filmu se vám Země   doslova ztrácí pod   nohami….

Film   neukazuje jen pohled nás   pozemšťanů na nezvyklého   návštěvníka a emoce,   které jeho přílet na Zemi   vyvolává. Je také o tom,   jak se na nás a naše pokusy   o sebezničení dívá někdo,   kdo má v rukou rozhodnutí o   naší budoucí existenci.
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Film se mi líbil, protože   nebyl nesnesitelně dlouhý a   opravdu mě zajímalo co se   stane od začátku do konce.   Sice jsem z kina neodcházela   s tím pocitem, kdy se o filmu   musí přemýšlet ještě   další den, ale i tak to pro   mě byla zajímavá   podívaná. Akorát Keanu   Reeves mi hned zezačátku   připoměl starého dobrého   Nea. Ale je dobrej, že se   pořád dokázal tvářit tak   vážně. No pokud jde o   hudbu, tak tu jsem moc   neregistrovala, takže tam   buď vážně moc nebyla a   nebo ani nestojí za řeč.   Ale film mě bavil.
hellercz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2009
Neviděl jsem původní verzi   filmu, tak nemohu porovnávat,   ale tady jsem byl spokojen.   Opět velmi solidní K. Reeves   a příběh taky dobrý i   vizuální efekty solidní.
Nannar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Upoutávku na tento film jsem   viděl v kině a hned jsem si   říkal, že to bude pecka. Na   první dojem jsem tento film   přecenil a po zkouknuti jsem   zjistil, že zas až tak   horké to není, ale určitě   jsem nezažil zklamání. Film   patří určitě k těm   lepším, ale stále se   nedokážu zbavit toho pocitu,   kdy jsem seděl v kině,   bežely upoutávky a ja si   říkal: to bude velký trumf   končíciho roku 08...
Alfie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Skvělý Keanu Reeves,   perfektní efekty a zajímavé   téma. To je v kostce popis   filmu Den, kdy se zastavila   země. Zvedám palec nahoru.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.4.2009
Zajímavé   "rozkládající"   efekty, podmanivá hudba,   líbil se mi nápad se   "zrozením".   Především dialogový film,   názorná ukázka kam vede,   když rozhodují především   zelené mozky.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2009
Výborný scifi film s Keanom   Reevesom v hlavnej úlohe, kde   stvárnil rolu mimozemšťana.   Špeciálne a zvukové efekty   sú tu bez najmenšej chyby.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Sci-fi příběh o tom, jak na   naši Modrou planetu přiletí   mimozemšťan Klaatu v lidské   podobě Keanu Reevese s   nepřítomným pohledem a   tváří nevykazující   žádné emoce.Lidstvo se   provinilo pustošením Země a   proto jim hrozí totální   vyhlazení v podobě   Gorta.Příběh se pohybuje   kupředu hlavně dialogovou   formou.Postavy hovoří   procítěně, že by se mělo   dát lidem ještě šanci, že   se dokážeme změnit, že je   v každém z nás něco   zvláštního.Snímku nechybí   i pár akčních scén, jež   jsou po vizuální stránce   efektivně odvedeny a mají   své místo.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.8.2020
Keanu rozhoduje o osude Zeme...
Ako milovnik sci-fi ocenujem   vacsinu filmov, a ked v nich   hra Keanu s krasnou Jennifer   Connely zvlast.Zakladna   premisa filmu je klisovita a   vykon Keanu sa mi zdal prilis   pasivny.Jennifer ho svojim   vykonom zatienila.Mlady Jaden   ma pred sebou este dlhu cestu   a jeho posledne snimky   ukazuju, ze bude trnita.Efekty   su na slusnej urovni, ale   rozvlacny dej nedokazu   utiahnut.
Aj napriek   mojej kritike film   doporucujem.Ak nie ste   cielovka odpocitajte si 1-2   body.
johnny-rk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2008
Sci-fi, K.Reeves - to by melo   zarucovat opravdu dobry film.   Trochu me to zklamalo. Cekal   jsem vice. Nadutost Americanu   je zde ale opravdu dobre   zachycena. My Americane jsme   vladci Zeme. Na ostatni se   nebere ohled....
kara.lol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Film není zase tak špatný.   Čekala jsem možná od něj   trošku víc, ale i tak mě   docela bavil. Možná zde   mohlo být více akce. Takto   celý film stojí pouze na   dialozích herců. Ještě že   ty se povedly.
Jamal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Bylo to dobré, ale ne tak jak   jsem očekával. Keenu Reeves   se svým chladným   neutrálním kukučem zahraje   mimozemšťana   přesvědčivě. Krásnou   Jennifer si jako hlavní   hrdinku hned oblíbíte, zato   drzého syna jejího manžela   moc ne. Film měl podle mě   dobrý nápad s ekologickou   nálepkou. Lidská rasa   devastuje naši planetu a   zjistíme, že na tuto situaci   nejsme "sami" a že   to za nás chce rozhodnout   někdo jiný. Líbili se mi   fráze jako: nemůžeme si   dovolit přijít o planetu,   obyvatelných je ve vesmíru   velmi málo nebo nevím proč,   ale mám je rád.   Každopádně má to spousty   trhlin, které už se prostě   nezalepí. Nápad tu byl, ale   nebyl dotáhnut do konce a to   je velká škoda. Jak   říkám, je chyba od filmu   očekávat hodně, proto za   tři.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.12.2008
Keanu mě,jako má stálice,   přitáhl i k tomuto   filmu...ale to bylo tak   jediné co udělal. Chápu,   že jako   "mimozemšťan"   podal výkon odpovídající   jeho rase, a dokonce bych to i   brala, pokud by zároveň jeho   výkon nebyl tím   nejlepším.
Den, kdy   se zastavila země prostě   podle mne nemá náboj. Má   veliký potenciál, který je   však nevyužitý. A přesto,   že se vlastně jednalo o   zničení lidstva (kterémuž   jsem to přála), nechávalo   mě to naprosto v klidu.   Herecké výkony jsou naprosto   neosobní, plytké a nemohou   se opřít ani o nijak   extrémně kvalitní   scénář. Jedinou a to velmi   výraznou kvalitou jsou opět   efekty, na nichž se ale film   postavit nedá. Takže   podívaná dobrá, ale film   bohužel o velmi málu.

a jen tam   mimochodem: nechápu překlad   názvu filmu...volila bych   raději Den, kdy Země   zmlkla...nebo ztichla..o   žádné zastavování nešlo
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.4.2012
Keanu Reeves je dobrý herec.   Nevím ale proč bral roli do   tohohle filmu. Začátek se   rozvíjí pomalu, ale jistě.   Myslel jsem, že se snímek   rozjede a nabere nádech, ale   nestalo se. Scénář a děj   samotný je na houby. Klaatu   chce nejprve svět vyčistit   od lidí a pak udělá vše   proto, aby se tak nestalo.   Opravdu je film tímhle   dementní. Keanu ale svou   postavu dle mého zahrál   dobře. Jeho Klaatu mi ale   připomínal Arnoldova   Terminátora až na to, že to   není stroj, ale opravdu   mimozemšťan.
Zklamání, čekal jsem   víc. Nejvíce mě to mrzí u   Keana. Jennifer Connelly je   nahraná už několik let.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2013
Původní film jsem sice   neviděl, ale triková   technika je v současnosti   natolik vyspělá, že mohlo   být zpracování o 10 %   lepší, ale také dražší.   Prostě si myslím, že mohl   být film kvalitnější.   Neškodí, ale ani neoslní.
superfilmar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.5.2012
Musím říct, že mě tenhle   film trochu zklamal. Sice jsem   neviděl původní verui,   takže nemůžu srovnávat,   ale osobně si myslím, že z   podobného namětu se jistě   dalo vytěžit víc. A přitom   to všechno začalo tak   zajímavě... Ovšem po   chvíli se kvalita začala   silně vytrácet, aby se   vrátila do opravdu   bombastického a velkolepého   závěru, který stál za to.   Reeves v tomhle filmu   nepřekonatelný, své úlohy   se zhostil dokonale. Jaden   Smith je taky talent. Ovšem   nejlepší byl ten   "golem", kdyby   dostal více prostoru, filmu   by to prospělo. A technické   stránce se nedá vytknout   vůbec nic. Klasická sci -   fi, která neurazí, ale ani   nepotěší. 63%.
charlie1612
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.1.2019
Mám Keanu Reevese rád, ale   tady jsem ho docela litoval.   Námět sám o sobě špatný   není, jenže se podobá jako   stům jiných a provedení   pokulhává. A jak již bylo   mými předřečníky   řečeno, jednání hlavního   hrdiny bylo trochu chaotické   a rozporuplné. Navíc, nemám   rád dětské role ve   vážných tématech. Film mě   docela zklamal.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.3.2009
Průměrný sci-fi, který má   docela zajímavej příběh.   Takže díky tomu že   koukatelnejch science fiction   je v dnešní době dost málo   vřele doporučuji...
kali.4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Mesiášsky arogantní film,   kterému stačí naprosto   neoriginální balení, kdy se   skloubením několika motivů,   které autoři posbírali u   konkurence, prokousáváme k   nikterak úderné myšlence o   nejisté výpovědní   hodnotě. Je zde pár   hlubších scén, které   stojí za to, ale filmu se   nedostává motoru v podobě   dostatečně působivého   ztvárnění, a výsledek je   proto neuvěřitelně   nemastný-neslaný. Film tak   spíše skomírá, než že by   vrcholil. A nenechte se   mýlit, mám rád komorní   filmy a jsem trpělivý divák   ;-).
Clockwork
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Tak trochu nafoukla bublina   rekl bych.Par scen bylo celkem   i desivej,ale jinak se film   nese v takovim poklidnym   tempu.Neurazi ale ani   nenadchne.
ValaMalDoran
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.12.2008
Takže zase jeden filmeček o   tom, jak bysme se měli chovat   k naší planetě. Kromě toho   jsem se dozvěděla, že   planeta není vlastně naše   :-) a pokud bychom jí chtěli   zničit, tak nám v tom   přiletí zabránit. To se   stalo v tomto filmu. Keenu   přiletěl v kouli spolu se   svým velkým přítelem,   který se promění v prach a   začne všechno požírat. No   nápad dobrý, avšak nevím   jestli si lidé po zhlédnutí   uvědomí, že by se měli   chovat k planetě slušně.   Já i tak nadále budu jezdit   svým miláčkem dieselem.
SSandra
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2018
Pěkný film, který mi jen   potvrzuje, že v případě   příletu inteligentních   mimozemšťanů jsou reálné   dvě možnosti:
1.   mimozemšťané budou   útočníci a lidstvo vyhladí   nebo zotročí a protože   budou schopni přiletět z   jiné planety, nebudou mít   lidé šanci.
2.   mimozemšťané budou   přátelští a lidé se   zničí sami, protože je   zelené bezmozky napadnou a   budou zničeni, protože   mimozemšťané, kteří   zvládnou přiletět z jiné   planety, budou technologicky   totálně převyšovat   lidstvo.
Akorát mě   zlobí, že kvůli hloupé   agresivitě zelených   bezmozků budou pykat i   normální lidé jako jsem   já, kteří jsou schopní se   s kýmkoliv domluvit.

Jinak film je   docela fajn, trochu utahaný,   chvílemi nudný, ale má   (alespoň pro mě) jisté   poselství a hloubku.
IZiz
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.1.2009
čekala jsem od tohohle fimu   mnohem mnohem víc... je   pravda že se u toho člověk   občas trochu lekne, ale to je   spíš tim že z naprostýho   ticha vyjede neuvěřitelně   hlasitej zvuk... ale koukat se   na to dalo...
každopádně obdivuju   reevese že dokázal téměř   celej film udržet na xichtě   naprosto stejnej výraz...
marky82
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2010
Velmi se mně to líbilo do   té chvíle, než se Klaatu   rozhodl dát Zemi šanci.   Celou dobu je skálopevně   přesvědčen, že planetu   zničí, všichni do něj   hučí horem dolem aby to   nedělal, a nic. A pak   stačí, když se synáček s   maminkou obejmou na hřbitově   a on rázem změní názor!   Tenhle rychlý zvrat mě   vůbec nenadchnul! Těšila   jsem se, že to má Země   spočítaný, to by byly   vizuální efekty.
aeriel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.3.2009
Docela klasika mezi sci-fi a   prumer bych rekla. Nic noveho   tento film neprinasi. I kdyz   ocenit musim efekty.
Pyjan_CLIT
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Neurazí, ale ani   nenadchne.Podle mě   nedotažený film, který měl   určitě na víc.Keanu Reeves   a Jennifer Connelly jsou snad   jediné pořádné klady na   tomto filmu...
sharp69
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.12.2008
Očekával jsem víc ale dalo   se na to koukat.Keanu   předvedl průměrný výkon a   triky byly obstojné.pokud ste   očekávali bombu tak to je   spíš taková silvestrovská   rachejtle.
narg
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.12.2008
sklamani roku
Tenhle film by mohl byt super   zalezitost, bohuzel pouze v   pripade, ze by ho netocili   americani :/

Schvalne jsem se kouknul   driv na puvodni verzi z r51 a   nejspis sem to nemel   delat..

V   puvodnim filmu se zapletka   toci okolo toho, ze lide   ziskali atomovku a stali se   tak nebezpecim i pro okolni   vesmir (zrejme protivalecna   agitka :) a Klaatu sem   priletel dat varovani a potom   tu nechal GORDA aby hlidal,   jestli se lide polepsi.

Ve verzi 2008 se   oproti tomu zapletka toci   okolo toho, ze lide nici   planetu a ufoni proto   prileteli znicit lidi, aby   zachranili planetu, ze prej   jich maj malo :D (cili ne   valka, ale GLOBALNI OTEPLENI   je ustrednim tematem filmu) a   cele to vyzni jako mega agitka   ekologickych loby a to znacne   nechutna. Ze scenek, kde druha   hlavni postava zadoni o   smylovani nad lidstvem, mi   bylo celkem soufl a uz v ten   okamzik bych lidstvo vyhubil,   jen tak z principu. Skoro   polovina deje pusobi znacne   trapne a jsou to jen vsuvky   pro akcni dej a efektni   efektni :) scenky, kazdopadne   s puvodnim filme se to NEDA   srovnavat.

Jediny, proc sem na to   koukal tak zustava Keanu Reevs   a digitalni efekty, kterezto   jsou opravdu vymazlene a to je   asi tak vse :/

Ve vysledku je to dalsi   zpraseny remake (povetsinou   evropskych filmu), made by   usa, kera je skoro na zalobu   puvodniho autora (ja bych to   udelal)

6 davam   jen za ty efekty a Reevse
Justik66
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.3.2009
No nevím. Mě se tedy film   moc nelíbyl. Především   díky nedokončenému konci   jak se mají lidé změnit.   Chybí více akce a lepší   projev Keanu Reevese - on má   navíc...

Dovolil bych si poopravit   popis filmu. Cituji   "přicestuje na Zemi s   jediným úkolem - zachránit   ji." To není pravda,   protože Klaatu přilétá na   zemi, aby ji zničil. To až   později se rozhodne že zemi   zachrání - nějaké ty   city a možná aji láska :)
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Tak tenhle film je pro mě   velký zklamání.Viděl jsem   pěkný upoutávky na tento   film a ještě v tom hraje   Reeves,tak jsem si řikal to   bude dobrý sci-fi.Začátek   byl zajímavej něco jak Den   nezávislosti,ale po pár   scénách jsem se nudil skoro   jsem to ani   nedokoukal.Vizuálně žádný   zázrak,mimo hejna   všežravých brouků který   žerou vše co je v cestě tak   nebylo nic zajímavého.Bylo   tam víc romantiky než akce.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.9.2017
Původní film jsem neviděl,   takže nemám s čím   porovnávat. Země není   naše! Varování pro celé   lidstvo. Svým způsobem je to   asi hodně realistické. Jako   film slušný průměr. Sice   žádná pecka, ale vidět se   to dá.
lion71
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.10.2015
Asi nejslabší film s Keanu   Reevesem, už druhý den po   shlédnutí jsem skoro   zapomněl podstatu a děj.   Film je slabší i po   vizuélní stránce.Škoda ,   jako téma bylo dobré ,ale   nedotažené.
wena
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.1.2020
Přiletí aby spasil zemí   před lidskou rasou. Nakonec   je z toho slátanina jak   napravit a polepšit lidstvo.   Nezachrání to ani Keanu v   hlavní roli.
Naki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Brrrr pěkný stojááák   žádný doják. O vládcích   světů jsem už slyšel, ale   koule jako vesmírná loď...   to bohu dík ještě ne.   Nevím co bych zde měl   vyzdvihnout, film byl bez   větší zápletky. Nemůžu   říct, že by snímek neměl   myšlenku, ale role Keanu   Reevese byla hodně chaotická   a nestranná, takže to by dle   mého názoru diváka mohlo   tak trochu odpudit, neboť   jsem neviděl sebevětší   změnu a monotónní   záležitosti člověka   přestanou bavit. Škoda, že   film byl bez emocí.
Koimisto
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.12.2008
zklamání
Tak tento kousek, je pro mě   opravdu velkým zklamáním.   Očekával jsem efekty   nadupanou pecku, dostal jsem   průměrný film.
Jediné co bych vyzdvihl a   co mě překvapilo bylo   pojetí ničení všeho z   lidské dílny ... naopak jsem   doufal v opačný konec, což   by přidalo mému hodnocení   několik   "hvězdiček"!!!
KEANU REEVES - perfektní   výkon, na který se s   radostí koukalo. Další   obsazení, mě vůbec   nevtáhlo, snad možná   JENNIFER COnNELLY, a ani   nepřesvědčilo, ministryně   obrany (že by čerpali z   našeho parlamentu :@) ),   JADEN SMITH - moc bych mu   přál, aby trumfl svého otce   a vydělával miliony dřív   než on, ale v této roli mě   taky zrovna dvakrát   nepřesvědčil ... takže já   jsem OPRAVDU VELMI ZKLAMÁN   ... :@)
BOS3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.2.2009
Film mňa sklamal, všetky   scény sa tiahli úmorne dlho.   Neustále premietanie typu   "byť či nebyť",   všadeprítomná   "zelená" agitácia,   žiadny švih a strih. Aj   Keanu bol jak si mimo,   toporný, pokiaľ to nebol   umelecký zámysel. Neviem,   reklama na najočakávanejší   remake ma asi zmiatla. Triky   tam sú ale tie sú dnes asi v   každom filme a kvôli nim to   nestojí vidieť ani raz, ani   len pre čiarku - splnené.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Od filmu jsem nic nečekal a   proto nemůžu říct že by   mě zklamal.
nicméně   přijde mi to jako   podprůměrný klišoidní   snímek ve kterém ač jde o   zničení lidské rasy,   připadalo mi to celý film   jako že se nic neděje.
Reeves pravda hrál   obstojeně ale umí to i   mnohem líp. Jen díky němu 5   z 10
Laila
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.1.2010
zajimavy napad,keanu reves   dobry tah ale presto absolutne   průmerny film
Marshall
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.8.2010
Zahození skvělého motivu
Vizuální efekty výborné,   až na například líčení,   kdy hned v první scéně leze   horolezec v Himalajích a je   vidět, že má makeup. Jeho   barva kůže bude v takové   případě vypadat jinak -   většina lidí a scén   působila dosti studiově.

herci:
Jennifer Connelly - moje   oblíbenkyně, kromě toho,   že dobře vypadá tak   většinou jejím postavám   věřím - tady to bylo celkem   v pohodě, nedělal bych věci   jako její postava, ale chápu   je.
Keanu Reeves - byl   skvělí, má svůj styl   který je více méně stejný   posledních pár let, co   začal točit věci lepší   než matrix - viz například   Constantine
-věc   která mi trochu vadila, byla,   že krom tří hlavních tam   bylo jen stádo = málo   propracovaných vedlejších   postav a kamera jela podle   toho

Motiv:   Vynikající, sice v dnešní   době často slýchávaný,   ale bylo to dobré.   "Když zemře Země mi tu   nebudeme, ale když zemřeme   Země tu bude dál."   Občas i docela dobré   dialogy, ale opravdu jen   občas.

Film   trpěl podobnými neduhy jako   třeba ST:X Nemesis - Skvělí   motiv, dobré nápady, ale   bylo to odfláknuté.
Velmi mě štve a mrzí,   když vidím, jak to odflákli   - a to ani není otázka   rozpočtu, pouze pečlivosti   lidí, co ten film dělali.
Sharkatoor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.12.2008
Bohužel, bohužel a ještě   jednou bohužel, v půlce   filmu jsem se bránil spánku   a nezachránily to ani   vizuální efekty na   konci.pokud se ponesou   velkofilmy v tomhle duchu,   měl nás Pan mimozemštan   radši nechat rozpadnout na   prach.Scénář nuda,   svítící kouli už jsem   viděl v daleko lepším filmu   se Sharon Stone a pořád jsem   čekal kdy dojde k tomu super   finále, dokud mně titulky na   konci nepřesvědšily, že je   definitivní konec..
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.6.2018
Toho malého kudrnatého   spratka si mohli nechat   autoři od cesty, kopal bych   ho do držky pokaždé co ji   otevřel. Nechybí ani spousta   planých canců a tím i dost   hluchých míst. Za to vše   body dolů. Jako plusové   dávám za efekty. Jiné plusy   ve snímku nejsou.
veverka-zrzka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.6.2013
Mám ráda filmy tohoto typu,   ale tento se opravdu moc   nepovedl. Řadím ho mezi   filmy, na které se dá   podívat jednou, ale víckrát   opravdu ne! Film ztrácí   jiskru, protože nepřináší   nic nového!
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.12.2010
Zde napsaný obsah k tomuto   filmu je poněkud   zavádějící, Klaatu   nepřiletěl na Zemi proto aby   ji zničil, ale proto aby   vyhladil lidstvo a vše co   vytvořili, a tím zachránil   Zemi, planetu jako takovou,   před neblahým počínáním   lidí. V podstatě se jedná   o, dosti naivní a   prostoduchou, ekologickou   propagandu. Dříve se v   Hollywoodu strašilo   Sovětským svazem, teď   ekologií. Vyspělý   mimozemšťan, zvedne   ukazováček a řekne: „Ty,   ty, ty, ty zlobivé lidstvo,   neničte planetu, nebo   uvidíte.“ Lidstvo nato:   „Omlouváme se, my už   budeme hodní a polepšíme   se.“ Po několika   pochybnostech a zjištění,   trvající půlku filmu, na to   Klaatu odvětí: „OK,   dávám Vám ještě šanci,   tak někdy příště.“   Jinak se o jedná o žánrovou   klasiku. Katastrofický film   plný obvyklých klišé.   Připadá mně, že filmy   natočené poslední dobou   stojí výhradně na efektech   a tricích, a aby se neřeklo,   tak se obalí stokrát   omletým banálním   příběhem. Destrukce   milovná armáda, se snahou   všechno ututlat a získat   prospěch sama pro sebe,   nějaké ty „dojemné“   lidské vztahy, zde vdova a   dítě, záchrana v posledním   možném okamžiku atd.   Svážet vědce a informovat   je 78 minut před domnělou   srážkou je také více než   na pováženou. Ještě že   zapomněli na prezidenta US a   jeho hrdinské kousky.   Poselství filmu je absolutně   k ničemu, lidstvo je   nepoučitelné a vyhubení   rasy „inteligentních“   primátů by bylo zcela na   místě. Doufám, že Klaatu   byl mimozemským soudem   odsouzen, za nesplnění si   povinností, minimálně   ztrátou své podstaty. Jak   jsem psal v úvodu o   zavádějícím obsahu,   nelogický je i samotný   název filmu. Den kdy se   zastavila země je název   sci-fi povídky od H.G.   Wellse, ve které se jedná o   to, že se planeta země   přestala otáčet kolem své   osy a následným vlivem   odstředivé síly vše   skončí v nekonečných   dálavách vesmíru. Suma   sumárum, o něco lepší než   2012.
kockak1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.11.2011
Film bez nápadu pro   slabomyslného diváka.   Tisíckrát obehrané klišé   a hromady nudných efektů pro   efekt. Ztráta času nehodná   rozepisování se o   příčinách.
suil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.12.2009
Tento film mě moc neoslovil,   upoutávky byly skvělé, ale   přijde mi, že film   nasměrovaly někam jinam.   Příběh byl sice   originální, ale příliš,   nevím, jak to vystihnout,   snad-omezený. Určitě by se   film dal natočit poutavěji a   i příběh by se dal   rozvinout.
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.6.2013
Nevýrazný, nic   neříkající snímek, který   mi přijde jako I.T.   Mimozemšťan určený pro   dospělé. Návštěvník má   však pro změnu lidskou   podobu, což je chválihodné,   ale nepřesvědčivé. A co ti   ohromní roboti? K čemu tam   vlastně jsou? Jejich   pixelová animace je   trestuhodná až naivní.   Vážení animátoři, copak   takhle se pohybují roboti? Je   to jedna velká nuda, bez   myšlenky a poslání. Tohle   se opravdu nepovedlo.
Snape
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.12.2008
Od druhé poloviny filmu jsem   si začal myslet, že to je   nějaký hodně natahovaný   vtip. Tak hloupoučké   vyznění a tak neskutečně   špatný herecký výkon,   jaký podal Reeves, jsem   hodně dlouho neviděl.
kecup.007
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Smarja co to jako melo byt???   Prvni tretinu filmu hrdinove   porad nekam popojizdeji, pak   se vyroji nanoovadi, pak Keanu   pronese myslenku dne a pak   nabehnou titulky. Takovouhle   slabotu jsem vazne dlouho   nevidel. Pusobilo to na me   jako trailer roztahnuty na 1,5   hodiny. Jeden bod za Reevsuv   nezucastneny vyraz, jeden bod   za Misery ;) a jeden za to ze   se v zaveru nemavalo US   vlajkou. Pustte si radeji   Futuramu, dil S03E07 - The Day   The Earth Stood Stupid.
Harihaka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.2.2011
ještě že byl naivní
Celý film mě minimálně   přesvědčil, abych se   pooháněla po starší verzi.   Víte ve chvíli, kdy hlavní   hrdinka přesvědčuje   mimozemstana, ze se jako   lidstvo dokazeme poucit, jsem   si ríkala, ze lidstvo mělo   setsakramentské stesti, ze   tuhle ulohu plnila tak   optimistická žena. Kdyby to   bylo na mě, musela bych se   hodne snazit, takhle lhát.   Jeste vetsi stesti bylo, ze   sám mimozemsatn byl duverivy,   asi jako sklerotický starý   muž, za kterým přijdou   falešní kontroloři stavu   plynu.
Jinak Keanu byl   jako vždycky uplně stejny,   nechyběla nádherná   inteligentní žena, ani   otravné malé děcko.
Rastaman33
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.1.2020
Žůžo nůďo...kanál   dvacetsedm. Brutální nuda s   ekoufňukaným nábojem.   Zřejmě natočeno na   objednávku Evropské komise.   Nesympatický smrad Jaden   Smith opruzuje celý film a   bohužel se ho nezbavíme až   do konce. Nanoboti sice   zničí živé i neživé, ale   sejmout toho smrada v tunelu   je nenapadne. Pochybuji, že   by po tomhle školení chtěla   ještě lidská civilizace   vůbec pokračovat. Vidět   jednou mi fakt stačilo.
kvietek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Hrůůůůza, víc jsem se   snad v kině nikdy nenudil..i   když jo, byla to nějaká   zmatená romantika o   čarodejnici... Možná že   knižní předloha filmu je   výborná, ale filmově z toho   udělali brak.Ani se nedá   jmenovat, co zvorali...prostě   všechno a aby to mělo aspoň   trochu úspěch, tak použili   podmanivého Keanu Reevse.   Zajímalo by mě, jestli už   Keanu nemá peníze a proto   musí brát takový ....... !

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48556minih48556Válka nevěst (2009) 
Bride Wars n
minih48568minih48568Dragonball: Evoluce (2009) 
Dragonball Evolution n
minih41949minih41949Hvězdná brána: Atlantida (2004) [TV seriál] 
Stargate: Atlantis n
minih23044minih23044Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 
The Shawshank Redemption n
minih33986minih33986Pavoučí teror (2002) 
Eight Legged Freaks n
minih48422minih48422Líbáš jako Bůh (2009) 
Líbáš jako Bůh n
minih47362minih47362Posel ztracených duší (2005) [TV seriál] 
Ghost Whisperer n
minih26523minih26523Hvězdná brána (1997) [TV seriál] 
Stargate SG-1 n
minih40848minih40848Království prstenu (2004) [TV film] 
Ring the Nibelungs n
minih33379minih33379Constantine (2005) 
Constantine n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Den, kdy se zastavila Země (1951)

 Den, kdy se zastavila Země (1951)
Den, kdy se zastavila Země n
The Day the Earth Stood Still
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Wise

(remake)

TV Program

ČT1 - Máme rádi zvířata

00:30 - 00:55

2 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Amsterdam v ohrožení

23:50 - 00:45

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Zítra vstanu a opařím se čajem...

23:55 - 02:05

37 minut již uběhlo
93 minut zbývá do konce

Prima - Jack Reacher: Nevracej se (201...

23:05 - 01:25

87 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190616
Osobností: 697989
Fotografií: 764500
Plakátů: 376906
Obsahů a biografií: 178376

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10