Duben
ohodnotit

Predátor

Predator

Další název:
Alien Hunter
Rok:
1987
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
11.7.1991
„Souboj člověka s krvelačnou vesmírnou stvůrou. Arnold Schwarzenegger v hlavní roli amerického akčního filmu.“

Komentáře k filmu Predátor

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 83
SvoKar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2011
"El que hace trofeos de los hombres"
= "ďábel, který z   lidí dělá trofeje".
To, co tady všichni   předvedli, to prostě nemá   obdoby. Něco takovýho se   hned tak nevidí.
Jako   malej jsem se po shlédnutí   docela bál, a proto film moc   nemusel. Připadalo mi to   celý jednotvárný, prostě   cesta džunglí, občas někdo   umře, a pak finále. Ale   časem...
Když jsem   začal vnímat i děj (že   není jednotvárný, má   spoustu zvratů - "Když   může krvácet, můžeme ho   zabít"), kontext, nejen   akci; uvědomil si, co postavy   prožívají, jak se asi   cítí - strach (přičemž   ani sami neví, z čeho),   bezmoc, vztek -, že i vítěz   je v podstatě na dně... Tady   si asi Arnold coby postava   sáhne (skoro) nejhloub ze   všech svých rolí.
Film považuju za pro mě   vrchol v kariéře všech   zúčastněných, a to nejen   herců; musím vyzdvihnout   hudbu Alana Silvestriho,   který druhého vrcholu   dosáhl v Forrest Gump, k   němuž mám osobní vztah.   To, jak dotváří atmosféru,   pocit neznámého,   stupňujícího se nebezpečí   - nevím, jestli ho dostal za   Forresta, ale za tohle bych mu   dal Oscara.
Kdysi bych   film hodnotil 3 body. Dnes...
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2014
Arnold Schwarzenegger ve velmi   uznávané akčně hororové   klasice, která byla dokonce   předělána do 3D.   Profesionalita speciální   jednotky je zachycena   ukázkovým způsobem jejich   nebojácnosti, všímavosti   každičkého detailu a   nadhledem nad situací. Drsné   dialogy a hlášky jen   potvrzují jejich tvrdou   náturu. John McTierman   dokázal z mála vytvořit   opravdu hodně. On ten   příběh je velmi   jednoduchý, vskutku téměř   bez děje. Vzniklá temná   atmosféra dokázala vytvořit   podívanou, jakou se do   dnešních dnů již   nepodařilo zopakovat. Drsní   chlapi a neznámý lovec,   který svými kousky předčí   veškerá chápání. Arnie   předvedl ve své roli   nemožné. Jeho postava byla   nucena zavrhnout   nejmodernější zbraně a   bojovat s neznámým   nepřítelem holýma rukama za   použití různých nástrah   jako domorodec. Souboj těch   nejlepších, jaký svět   filmu nespatřil. Snímek si   drží tempo i napětí,   takže divák jen strnule   sleduje bezmocnost členů   jednotky nad neznámým zlem.   Nestárnoucí speciální   efekty stále dokáží   uchvátit. Maska Predátora   byla vytvořena vskutku   precizně. Lidskost a citovost   E.T. Mimozemšťana vzalo za   své. Zde se jedná o hrozbu,   jakou si pozemšťan ani   neumí představit.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2009
Tady vznikl kult, který   neměl obdoby. Když jsem to   viděl poprvé, ještě na VHS   a v přímo hrůzostrašné   kopii :-) , hned jsem se   zamiloval.
Na svou dobu   neuvěřitelné. Paráda.
10 bodů je jasných.
Agostino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Druhy takých filmov od   Arnolda Schwarzeneggera sa mi   veľmi páčia. Celý film je   veľmi napínavý. Sále si ho   rád pozriem, a to som videl   už x-krát. Je to jeden z   najlepších filmov od Arnolda   Schwarzeneggera.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Když může krvácet ,může i umřít
Perfektní ,akční sci-fi o   jednotce majora Dutche   Schaeffera, který vede   záchranný tým . Jsou   vysláni kamsi do deštného   pralesa, hledat ztraceného   ministra. Cestou nacházejí   ,jiný záchraný tým   zlikvidovaný,stáhnutý z   kůže a pověšený hlavou   dolů. Zjistí že to co to   provedlo na ně v jungli   čeká a není to člověk. Ze   záchrané mise se stane boj o   holý život.
LenC2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Když si vzpomenu jak jsem   viděl Predatora poprve asi v   roce 1988 desátá kopie vhs z   německa s jednohlas dabingem   :-) skvěle natočené akční   sci-fi o neviditelném lovci   trofejí co brázdí vesmírem   a na zemi narazí na   dokonalého vojáka v podání   Arnolda Schwarzeneggera   závěrečný souboj je super   a na DVD na bonusovém disku   je dosti zajimavostí z   natáčení. Režie v rukou   McTiernana paráda.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Jeden z nejlepších s   Arnoldem drsný   žoldáci,drsná džungle a   drsnej predátor.Velmi   napínavá atmosféra v   pralese se spoustou kulek a   mrtvol stažených z kůže.
Kuvik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2009
Predátor je u mňa jeden z   najlepších akčných sci-fi   filmov. Je mi ľúto, ak   niekto si ho pletie s nejakou   PC hrou, práve tá hra bola   skôr nejaká nudná   "strielačka", ako   samotný film. Bol to   kľúčový film pre dvoch   ľudí. Vlastne pre troch.   Prvým je nepochybne John   McTiernan, ktorého snímok   okamžite vystrelil k   hollywoodskej režisérskej   špičke. Druhým v poradí je   samozrejme Arnold   Schwarzenegger. Z herca,   ktorý si predtým nemohol   vyberať úlohy (bral všetko,   čo mu ponúkali) sa stal   pojem a vďaka tomuto filmu   získal rešpekt aký mal v   tom čase len málokto.   Nasledovala spolupráca s   ďalšími významnými   režisérmi, ako napríklad   Walter Hill (Červená   horúčava) alebo Paul   Verhoeven (Total Recall).   Mimochodom, Schwarzenegger bol   nepochybne tou najlepšou   voľbou do hlavnej úlohy.   Viete si predstaviť, že by   sa proti mimozemskému   nepriateľovi postavil   napríklad Clint Eastwood?   Stačí sa pozrieť na o tri   roky mladšieho Predátora 2 v   hlavnej úlohe s Dannym   Gloverom a pochopíte, že   Schwarzenegger bol na tú rolu   ako stvorený... Tretiu   významnú osobou podľa mňa   predstavuje už nebohý   černošský herec Kevin Peter   Hall, ktorý sa skrýval pod   dokonalou maskou Stana   Winstona. Bývalý, 218   centimetrov vysoký   basketbalista debutoval vo   filme Harry a Hendersonovci,   no najväčšiu slávu získal   práve vďaka Predátorovi.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Arnieho druhý nejlepší   film. Skvělé akční scény   (likvidace tábora povstalců,   záverečný souboj),   výborná hudba a atmosféra   husté džungle dělají z   filmu skvělou podívanou. K   tomu si připočtěte   perfektně udělané monstrum   a vznikne vám takřka   dokonalý filmový zážitek.   Perfektní a hlavně   nezapomenutelný film.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2011
Co k tomu říct,když už na   této planetě nebude snad   nikdo,kdo by to neviděl? Je   to luxusní film a ač úplně   nepatří do žánru   hororu,tak jsem měl jako   dítě z toho predátora bobky   :-D Arnie v nejlepších   letech,Carl Weathers sice už   profláklý jako protivník   Rockyho,ale i tak výbornej a   v neposlední řadě,   obrovitý Kevin Peter Hall,   pod maskou Predatora. Tihle   tři pánové a nejen oni,   dělají z filmu naprostou   špičku mezi akčními filmy   vůbec!!Napětí by se dalo   krájet na kilometrový   kousky,výborná hudba i zvuk   a nadčasový efekty   nenechají nikoho   chladným...opravdu výbornej   film a pro mě jeden z   nejlepších filmů vůbec..ne   nadarmo se může pyšnit   obsazením mezi mými TOP 10   nejlepšími snímky všech   dob--->pokud není   kultovní predátor 100%   záležitost, tak už fakt   nic!
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $15miliónov║Tržby USA   $59,735,548 ║Tržby   Celosvetovo $98,267,558▐   Tržby požičovne VHS v USA   $31,000,000║ Tržby za   predaj Blu-ray v USA   $3,126,316 //počet predaných   kusov 227,451║ __Predator je   pre mňa niečo ako synonymum   slova akčný film. Tento film   som už videl nespočetne   krát a vždy ma dokáže   upútať naplno.   "Dokonalejší film v   akčnom žánry   nenájdete!" Majstrovské   dielo od Johna McTiernana,   plného hustej atmosféry,   drsnej akcie a to všetko v   doprovode s výbornou hudbou   od Alana Silvestriho. Arnold   Schwarzenegger v jednej zo   svojich nezabudnuteľných   úloh ako Major Dutch, kde je   perfektne dopĺňaný hercami,   hrajúcimi jeho špeciálnu   jednotku vojakov a to   zastúpenie tvorili Carl   Weathers ako Dillon - Bill   Duke ako Mac - Jesse Ventura   ako Blain - Sonny Landham ako   Billy - Richard Chaves ako   Poncho a Shane Black ako   Hawkins. __/100%/ __
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2015
Velký svaly, jednoduchý   dialogy, čitelný postavy,   neuveřitenej záporák!   Prostě Super biják!
Robinson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2009
Naprostá pecka, jeden z   nejlepších   Schwarzeneggerových filmů.   Výborné scifi s výbornými   akčními scénami a velice   dobrou atmosféru. Téměř   nutnost tento film vidět.
netopir55
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2009
Predátora mám osobne velmi   rád.Tento film je geniálne   dílo ve všech   směrech.Nabuchaný Arnie jako   major Dutch spolu s komandem v   džungli pronasledovaný   neviditelným lovcem.Dej se   odehráva v džungli co delá   film doslova užasný.Nikdo   neví co je to zač a proč je   chce zabít.K tomu vymakaná   atmosféra a neodolatelná   originálni hudba.Supr sci-fi   horor pri kterem nevíš co sa   stane.
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2008
Ledovy klid vojaku se strida s   naprostym silenstvim, ktereho   dosahne mimozemsky lovec lebek   i s paternimi obratli. Vyborna   podiva. Nevim, jak divky, ale   nase pohlavi si tento film   urcite uzije...
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2008
Nejlepsi film Schwarzeneggera,   genialni napad o mimozemskem   lovci ktery sbira lidske   trofeje....... nej film
TILL.87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2008
öriginální nápad, který   společně s vetřelcem rozjel   slavnou éru která se nikomu   nemusí představovat, kterou   každej musí znát a kdo ne   tak je z marsu :D
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Skvělé atmosférické   akční sci-fi s   neuvěřitelně nádherně   ztvárněným a mimořádně   povedeně namaskovaným lovcem   z vesmíru , který přiletěl   z hvězd na svůj obvyklý   lov. To by ovšem nesměl   narazit na Arnolda se svým   komandem žoldáků , kteří   se jen tak nedají.   Neúprosný souboj na život a   na smrt mezi zástupci lidské   rasy a Predátorem může tedy   začít! 95%
MaKy92z
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Dodnes je tento scifi   považovaný za kultový film   vo svojom žánre. Na základe   jeho popularity a úspechu sa   začali nakrúcať rôzne   podobné filmy, ale aj napriek   tomu ho nedokázal ešte ani   jeden prekonať. Arnold   Schwarzenegger rolu major   Alana Schaeffnera,   prezývaného Dutch zvládol   celkom excelentné. Popritom   radosť je sledovať bojové a   akčné scény, ktoré sú bez   najmenšej chybičky. Všade   dookola je očarujúca a   neprebádaná džungľa, kde   na hlavných hrdinov číha   veľké a smrteľné   nebezpečenstvo, vo forme   monštra z inej planéty,   ktorý si z ich robí trofeje.   K tomuto všetkému navyše je   tento film doprevádzaný   vynikajúcou hudbou.
messerschmitt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2007
Naprostá klasika světové   kinematografie.Predátor   přilétá ukojit svojí   touhu.Na jeho likvidaci   přijíždí svalovec Dutch se   svoji jednotkou.Triky jsou na   dobu výborné.Dusnou   atmosféru umocňuje   přítomnost nevyzpytatelného   pralesa všude kolem.Vše pod   vedením režiséra   McTiernana.
callaghan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2008
Pro mě nejlepší role   Schwarzeneggera a jedna z   nejvyvedenějších sci-fi   filmové historie. Snímku   dominuje dobrá zápletka,   realisticky pojatý,   napínavý děj, slušivé   prostředí a propracovaná   postava vesmírného   zabijáka. Stan Winston je   fakt machr.
viana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2010
Je už rok 2010 a tento film   je prostě   NEPŘEKONATELNÝ,krásně   děsivý,chytrý,bezvadně   natočený,viděli jsme ho už   tolikrát a pořád si   sedneme na prdel a jsme v   očekávání,i když přesně   víme,co bude následovat ...A   O TOM TO PŘECI JE!!Sešly se   v tomto filmu dvě nejlepší   áčka:Arnold   Schwarzenneger(všichni   víme)a Alan Silvestri(hudba)   další pokračování nebylo   už tak krásné...protože   jen v tomto filmu řekl   Arnold:"TY MÁŠ ALE   PĚKNOU DRŽKU"
martas.s
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Po prvé jsem viděl   predátora jako děcko v   kině.Pak jsem šel domů sám   potmě a viděl ho za každým   rohem,v každé temné   ulici.Prostě paráda.Myslím   si že to je nejlepší   Arnoldův film.
mirhasik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Arnold nikdy nepotřeboval   emotivní výrazy a herecká   gesta, abych se na jeho filmy   těšil. Obvzláště v tomto   filmu, kde i Predator má   více hereckých výrazů než   Arnie, je jeho drsný kukuč   obzvlášť efektní a   efektivní. Bezesporu jeden z   nejlepších filmů v   kariéře současného   guvernéra
Venom_TomHardy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2018
Predátor je film, u kterého   není možné vyzdvihnout   jednu tvůrčí/dílčí   složku, protože jsou   všechny v naprosto dokonalé   harmonii. Režie, scénář,   kamera, střih, zvuk, hudba,   vizuální efekty, výprava   … jenom pokračujte! Navíc   přináší záporáka s cool   propracovaným designem,   jehož si v plné parádě   prohlédneme až v závěru, a   zároveň se nelze   nepozastavit a nezamyslet nad   jeho jednáním a   smýšlením, třeba i v   kontextu 80. let nebo   současnosti. (Eventuálně   bychom mohli vyhledat jistou   spojitost s některými   sériovými vrahy.) Predátor   2, také od scenáristů Jima   a Johna Thomasových, tu   mytologii nadále poutavě   rozvíjí a po bližším   prozkoumání si asi ani AvP,   AvP 2 a Predátoři úplnou   ignoraci nezaslouží. Pořád   se přece zabývají bytostí,   jíž se jakožto akční   figurky prodaly miliony.   Žádný z těchto titulů   nám však nepřiblíží, co   přesně se dál dělo s   Dutchem. A zřejmě to bude   platit také pro tento   letošní. Snad se mu podaří   navázat na originál (i kdyby   jen z poloviny, tak by to bylo   dost dobré), který patří   do mojí TOP 10 vůbec   nejoblíbenějších filmů.
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2004
Další legenda na poli filmů   s vesmírnou tématikou.
V pralese je predátor a   jmenuje se Predátor.   Výstižné, neboť tento   "návštěvník" je   skutečně lovec. A také je   velmi nadšený sběratel   trofejí, které umí velmi   hezky vypreparovat, způsobem   ovšem trochu   nesympatickým... Takže ho   lidé jako Arnold   Schwazenegger hodlají   vystěhovat.
Což se mu   může podařit až zjistí,   co je vůbec zač. A to není   lehké, protože Predátor má   výborné maskovací   prostředky.
Ještě   jsem se zapomněla zmínit o   úžasně přitažlivém   členovi Arnoldovy výpravy -   brýlatý vyzáblý perverzní   voják, přezdívám mu Moucha   =)
Bohužel ho   Predátor dostane mezi   prvními...
Na konci   skvělého filmu mě ale na   mysl vyvstanula otázka -   když atomový výbuch, tak   proč pak zbytky lidské   výpravy slavnostě odlétají   ve vrtulníku živí a   zdraví?
To bude asi   další z filmových   chybiček, na které jsme si   už všichni dávno zvykli.
frankleone
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2010
Predator
Tak tohle už je v dnešní   době kultovní záležitost.   Neprostupná jungle,   nařáchlej Arnold s   partičkou hrdlořezů a jeden   vesmírný zmetek, který je   chce ulovit.SUPR!!
konai
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Asi to mám komentovat jako   ne/fanoušek Predátora, co?   Sice to půjde těžce, ale   dejme tomu. Když jsem si   tenhle film poprvé pouštěl   s původním dabingem a s   anglickými titulkami, litoval   jsem, že musím číst. Pak   jsem objevil českou verzi.   Film může hodně oslabit   špatně nadubingovaná verze,   kde prosáklo "pár"   anglických vět. Ale   člověk, který tomuto filmu   dal ODPAD či pouze dvě   hvězdičky, tak musí být s   prominutím padlý na hlavu. V   Predátorovi je akce,   napětí, sci-fi atmosféra,   dobré hlášky, dobří   herci, díky Howkinsových   vtipům i trochu zábavný.   Dokonalý film.
martin1410
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2016
Predator
Tenhle film Predator je   nejlepší díl,už se jim   nepovedl lepší dil   natočit,Mimozenštan ktery   vždungly vraždi.Je čas   vytahnou besbolesnou.Nabit a   zabit.Pořad tam je a čeka na   vas.Radší uteče,dokud   mužete,Predator nezna   slitovaní.
Ocean
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Obludná bytosť z iného   sveta vo filmovej sci-fi   klasike Johna McTiernana   (neskoršieho režiséra   série Smrtonosných pascí   či Aféry Thomasa Crowna) a   Arnold Schwarzeneger zo   svojím komandom je ako jej   korisť. Celý dej tohto   výborného akčného hororu   sa odohráva v tropickej   džungli, jej neznámych a   nedotknutých končinách. Sú   tu veľkolepé špeciálne   efekty a bojové scény.   Tento film je považovaný za   najlepší a zároveň aj   najdesivejší filmové dielo,   kde si zahral Arnold   Schwarzenegger.
grunge1492
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2007
tenhle film jsem viděl   poprvé jako malej kluk v   91tym, když to sem pustili,   byl jsem na tom s otcem v   kině a odcházel jsem s   nezapomenutelným zážitkem a   menším traumatem. Pak jsem   si ho po 10 letech sehnal   znova a musím říct, že ten   film byl ve své době hodně   nadčasový. Speciální   efekty umocňovalo   nevyzpytatelné prostředí   džungle - řádění Predoša   a "naší malé" -   prostě paráda. "Něco v   těch stromech je,   kapitáne!" - "Co   tam vidíš, Billy?!" -   na tu hlášku nidky   nezapomenu. :-D Jé a to už   jsem se rozkecal moc, sorry :)   Jo a ještě mám na to   lístek z kina za 6Kč :)
Tarik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Zrození zase jedné legendy,   která byla dlouho   srovnávána s Vetřelcem, až   se nakonec letos utkali i ve   filmu...
Příběh sice   není moc originální,   takových už tu bylo hodně,   ale film je výborný díky   jedné věci (postavě)-   Predátorovi...
Tenhle   film je opradu klasika, takže   kdo ho neviděl...
Federer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2014
Tohle je klasika.....Výborný   Arnold, super atmosféra a   nezapomenutelný   mimozemšťan, kterého   vytvořil Stan Winston.   Nezapomenutelná hláška   Arnolda :,,Ty máš ale   pěknou držku!"
Další díly nestojí za   nic nejen pro to, že v nich   není Arnold, ale i proto, že   tento film nastavil laťku   hodně vysoko. Nejspíš   neměly ani vzniknout.
salsaverde
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2008
blato sa zíde
Jeden z najlepsich Arnoldovych   filmov, mozem ho pozerat kazdy   mesiac. Dabing vydareny, hudba   sikovne zladena s dejom,   dzungla nadherna, vojaci   charakterovo vykresleni.   Napätie a tajomno je pekne   naporcovane. Najoblubenejsia   cast filmu je, ked si to Arnie   "rozdá" s   Predatorom osamote v dzungli.   Predator je zamaskovany   hrôzostrašne, tie jeho   pazvuky mi vyvolavaju   zimomriavky na tele. Najviac   som sa bala, ked bol Arnie   namazany blatom, vylezeny na   spadnutom strome a cez neho   necakane preliezal Predator -   ten ho nastastie nevidel.   Pfuj!
tonysoukup
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.6.2021
Nejlepší horor.
Devilian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Opravdu jedna z nejlepších   akčních sci-fi.   Schwarzenegger se zase   blejsknul, efekty jsou velmi   dobré. I když na Vetřelce   to nemá :)
liskamm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Pecka!
Moje "srdcovka"   Dokonalá věc která k vám   proniká postupně s dalším   a dalším shlédnutím. Hned   od začátku vás uchvátí   hudba která je dokonalá až   do konce. Hercům věříte   každé slovo a ihned si je   oblíbíte (do dnes jsem   neviděl ve filmu lépe   sehranou partu vojáků) .A   McTiernan vás protáhne   vším... Film začíná jako   "válečný"..postup   ně přibývá   "akce".... najednou   sledujete   "horor"....který   graduje v akci nabité   "sci-fi". Tohle   vidět jednou prostě   nestačí. ..
pecorek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2007
[[ I'm scared Poncho. There's   something out there waiting   for us, and it ain't no man.   We're all gonna die. ]]]
F.Castle
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2011
Velmi pěkně budovaná   atmosféra, napětí a drsná   akce. To jsou jistě atributy   dobrého akčního filmu. Ale   Predátor má navíc nadhled a   humor na správných místech,   takže je to výborný akční   film!
Dany.zpa94
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2009
Moc pekny film vyborne herecke   podani vsech.
JindrusKiller
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2008
jeden z mych best filmu.dobra   parta hercu v cele se skvelym   Arnym.namet,destinace   jungle,hudba,atmosfera,navstev   nik z jine planety ktery si   priletel pro par trofeji   :-)..ale tu nejdulezitejsi   neziska..konecny face to   face.nemam co dodat.srdecni   zalezitost
Creasyczek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2010
Predátor je na svou dobu   velice povedený akční   sci-fi film. Parta už na   pohled ostrých a   ostřílených chlapů, která   se jen tak něčeho nezalekne,   se chystá na rutinní akci se   záchranou rukojmích. V   džungli na ně ale čeká   zabiják, kterého dosud   nepoznali. Lovec trofejí z   jiného světa, který   dokáže téměř splynout s   okolním prosředím.
 
Po shlédnutí tohoto   filmu mně zůstala v paměti   spousta výborných scén.   Kropení džungle do   posledního náboje, Billyho   hlášky nebo jeho holení   žiletkou, závěrečný   souboj mezi Arniem a   Predátorem a spousty   dalších pasáží, na které   se prostě nedá zapomenout.   Film je doprovázen hudbou od   Alana Silvestriho, která   ještě podporuje již tak   dost atmosférickou a   napínavou podívanou.
taker2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.9.2012
taker2
miluju filmy 90 let pro mě   tito filmy jsou daleko lepší   než kdejaké novinky.predator   je skvělá akční   podívaná.
karolinus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.10.2013
klasika
tento film už patří mezi   filmové klasiky. viděl jsem   již několikrát. dobré   herecké obsazení, skvělá   hudba. dávám 10.
Ocelkuj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2014
Byl to první akční film na   videu, který jsem viděl jako   kluk a pro mě tím pádem   srdcová záležitost. Jen se   na něj nemohu koukat v TV neb   vystihávají scény.
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Ať si říká kdo chce co   chce, film patří mezi   špičku ve svém žánru.   Arnold ve svém nejlepším   období, a další herci jako   Carl Weathers, Bill Duke,   Sonny Landham, Jesse Ventura,   byli vynikající. Takže ve   vzpomínkách jsem pro dobré   hodnocení a na film se vždy   rád podívám při televizní   repríze.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2011
Hodně dobrý,dnes již   kultovní akční   nářez,který pro mně   nezestárnul a líbí se mě   jak dobře byl natočen a   zpracován.Dodnes se mě   líbí a překvapuje jak   odpudivě a originálně byla   vytvořena"potvora"v   e filmu!
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2009
Skvělé sci-fi velice   slušně natočeno  
ten to film   nemá chybu slušně obsazeno   prostě paráda
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.4.2008
Mimozemšťan s vyspělou   technologií přilétá na   naši planetu aby nasbíral   pár lidksých trofejí.Velmi   hustá atmosféra s   napínavým dějem a skvělou   hudbou, která přidává   ještě více na hrůze   snímku.
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2014
A.Schwarzenegger v kultovní   roli bojovníka proti   smrtelně nebezpečnému   vesmírnému lovci, kdy je   nucen čelit nebezpečí, se   kterým se dosud nikdy   nesetkal a asi nikdy se   nesetká. Uvědomme si, že   film byl natočen před 25   lety a tehdy se ještě   digitální švindly nevedly a   hlavnímu hrdinovi bylo o 25   let méně - tedy kolem 40   let. Vynikající masky,   prostě je to film, který se   opravdu stal klasikou a který   musíte vidět.
Misantrop
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2011
Skvělá a napínavá   podívaná, krásný a divoký   prales... Fandil jsem tomu   lovci lidí. Pro někoho, kdo   plane spravedlivou záští k   celému lidstvu, je vskutku   příjemné vidět, byť jen   ve smyšleném filmovém   příběhu, jak je člověk   loven. Konečně se našel   někdo, třebaže z cizí   planety, kdo je silnější,   krutější a chytřejší   člověka - a dá mu to   poznat. Zamrzí tudíž, že   je predátor nakonec poražen.   Jedinou útěchou ve   zklamání je snad jen to, že   ho neporazil žádný lidský   degén, ale člověk po všech   stránkách silný, vzor   nadčlověka. Ve skutečném   životě to, lidužel, bývá   přesně naopak.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2011
Predátor
Výborný sci-fi thriller o   zabijákovi z jiné planety.   Film nabídne velké   množství skvělých   akčních scén doplněných o   neméně dobré efekty. Děj   je dostatečně napínavý,   jelikož jednotliví členové   zásahového týmu jsou   zabíjení postupně, a navíc   když to zrovna divák   nečeká. No a závěr filmu,   kde proti sobě stojí Dutch a   predátor je taky fantasticky   promyšlený.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Napinave od zacatku do konce,   velmi atmosfricke a podporene   dobrou hudbou. A navic Arnold   v plne sile, kdy ani nepusobi   prilis prkene a mimozemske   monstrum, ktere dost vydrzi.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2004
Když se tenhle film objevil,   byl něčím novým a   převratným a to z něj   dělá klasiku filmového   plátna. Myslím, že hlavní   klaďas mohl být kdokoli, ale   Arnie to zahrál podle sebe   (podle mě dobře). Chci   říct, že ať bx ho hrál   jakýkoli herec, který kdy   hrál vojáka a měl aspoň   trochu pro strach uděláno a   nějakou tu svalovou hmotu,   pak by ten film neztratil   kouzlo. Je to jeden z mála   filmů, kde vlastně ani tak   nejde o to, kdo tam hraje, ale   proti komu tam hraje.
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Akční popcorňák, který   nás pobaví svoji drsnou   atmosférou a drsnými kousky   a u toho nesmí chybět ani   Arnold Schwarzenegger. Dnes si   říkám, že už takové   Arnolda nemáme a je to   nesmírná škoda, teda já ho   osobně nevidím zatím... .   Predátor byl jinak   fajnšmakerovský kousek,   který si oblíbil každý   mladý kluk, tak jako u filmu   TERMINATOR, tak i Predátor   nebyl výjimkou.
Strength
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Výborný akční film s   nádechem sci-fi a hororu.   Naprosto dokonale vykreslená   tísnivá atmosféra džungle   a napětí by se dalo krájet.   Jednotka po zuby ozbrojených   a všeho schopných žoldáků   pod vedením Arnolda   Schwarzeneggera je skvělá a   navíc je vidět, že i přes   nebojácnost a chrabré   odhodlání mají strach.   mimozemšťan, kteý si jako   trofeje schovává lidské   lebky také nahání hrůzu.   Tento snímek rozhodně   doporučuji!
AshT
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Klasika
Arnold Schwarzeneger v   predátorovi na tu dobu to   musela být bomba já sem to   nezažil viděl jsem to v roce   2006 a to byla taky velká   pecka sice se to nevyrovná   úplně některym filmum.Ale   honičky v džungli a   zabijení predátora supr.
Warrior7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2010
Skvělý sci-fi film. Arnold   Schwarzenegger ve své   nejlepší filmové roli. I   když je film už hodně   starý, pořád má ještě   něco do sebe a nikdy vás   neomrzí. Patří mezi   nejlepší hitovky ve svém   žánru.
McFady
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2009
Ehm..
Sotva lídé viděli   pokračování slavného   vetřelce, přiřítí se do   kin film s Arnoldem   Schwarzeneggerem v hlavní   roli.
Dneska je tenhle   film klasikou žánru a já,   vy a všichni ostatní snad   víte proč!

Začátek je takový   pohodový. Několik vojáků v   džungli plní úkol, ale pak   uvidíme ty stažená těla a   zvláštní tepelný pohled a   začne se to mydlit. Nemůžu   říct, že je děj nějak   extra dobrý, protože je fakt   jednoduchý, ale to pravé   extra mega uktra plus je pro   Predátora, kterej nemá   chybku a hlavně kvůli tomuto   ozbrojenému monstru šli   určitě všihni do kina!
U konce, když si predy   sundá masku, tak vás to   nevyleká, viďte? Ale kdysi   se z toho mohli lidi po**at,   protože to bylo zase něco   nového...
Ale 10/10   já však nedávám, hlavně   kvůli pár chybám,   noaco?!
Čau!
Becko.O
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2011
Sakra, kdo byl vlastně   predátor? :D Ne nadarmo se o   tomhle filmu mluví jako o   jednom z nejlepších, který   Schwarzenegger natočil.   Džungle je hold   nevyzpytatelná a poskytuje   vynikající prostředí pro   toho, kdo se v ní dokáže   ukrejt. Celej film jsem byl   napnutej jak kšandy odkaď to   zas přijde... :) Nebojim se   říct, že bez   Schwarzeneggera by ten film   byl polociční. On tomu   dodává ten správnej náboj   a přidává svoje charisma.   Navíc těžko si lze   představit, že by proti   Predátorovi uspěl někdo   menší a slabší, než on   (jako např. Danny Glover ve   dvojce). Nabízí se srovnat   tohle dílo s Rambem, jenže   zatímco Stallone sice zkosil   nespočet cajtů, Arnoldovi   už nikdo neodpáře, že   dokázal sundat Predátora...   :)
marecek.7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.7.2009
musím říct že predátor je   suveréně nejlepší film   arnolda   schwarzeneggera!příběh,   efekty prostě všechno   super.škoda že takových   filmů už se nedočkáme.
w.o.l.f.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2020
Jedná se o nadčasový   snímek se skvělými efekty   napínavým dějem a   perfektní hudbou. Slušné   herecké obsazení, jak jinak   v té době, s Arnoldem jako   hlavní hvězdou.
supernatural
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2012
Výborné akčné sci-fi s   veĺmi dokonalým až desivým   zamaskovaným lovcom s   vesmíru ktorý príšiel na   našu planétu loviť ľudi.   Dej filmu sa odohráva v   tropickej džungli kde na seba   narazia Kevin Peter Hall v   maske predátora a skupina   žoldákov vedená kapitánom   Dutchom ktorého hraje Arnie.   Super hudba,špeciálne   efekty,fantastické až   desivé prostredie a skvelé   herecké výkony urobili s   tohto filmu doslova legendu.
JohnyVo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2008
Skvělý hororově laděný   akční snímek, známý   především, díky   neviditelnému zabijákovi,   který číha kdesi v džungli   a bezmocných vojáků proti   němu, film vytahuje výše   ještě dobrý závěr se   soubojem muž proti   predátorovi :-)
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2004
Dobrý sci-fi dobrodružný film
Dobrý nápad na dobrý   příběh. V době svého   natočení originální a   původní.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Vedle Terminátora další   typicky Arnoldovský kultovní   film, který jednou vidět   nestačí...I po více jak   20-ti letech je to stále   nářez :)
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2018
V tomto dílu se poprvé   seznamujeme s fenoménem   „Predátor“. Chvíli ale   potrvá, než je nám   představený ve své plné   kráse. Vzrůstající   napětí je podtrženou   výbornou hudbou Alana   Silvestriho. Diaology jsou tak   akorát strohé a patřičně   řízné. Arnold v plné   kondici – během jedné z   úvodních scén, když Arnold   coby major Alan „Dutch“   Schaeffner se vítá se svým   dávným parťákem Dillonem   (Carl Weathers) a detail   kamery padne na vymakaný   Arnoldův biceps, v kině to   jen zašumí.
Ve filmu   je napětí akce i vtip.   Některé hlášky jsou   nesmrtelné. Divák se baví,   občas se lekne a rád   odpustí některé   nelogičnosti.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2012
Elitní vojenský tým proti   černochovi v masce   mimozemšťana.Kdyby se režie   ujal někdo jiný místo   Tiernana,mohl být Predátor   jen průměrný film.Na svou   dobu masky vypadají úžasně   a v rámci akčního žánru   je atmosféra velmi dobře   vygradovaná.Predátor jako   akční snímek patří   určitě právem do zlatého   akčního fondu.V rámci   sci-fi,atmosférou,originalito   u a příběhem ho   jednoznačně válcuje skoro o   deset starší Vetřelec.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2010
Postava vesmírného lovce mě   nikdy nefascinovala tolik jako   ta potvůrka, se kterou jí   později posedlost   nastavovanými kašemi svedla   dohromady, tedy Vetřelec. I   tak je ale predátorská   jednička pořád velmi   slušné akční (určitě   víc akční než sci-fi)   koukání a pro   Schwarzeneggera vedle   Terminátora a Conana jasná   trefa. Hlavně díky   závěrečnému syrovému   zůčtování.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Po Terminátorovi asi   nejlepší film Arnolda. Mám   prostě rád akční filmy z   80 let minulého století.   Protože dokážou opravdu   zaujmout a i po letech se k   nim rád vracím. Akce nemá v   těhle filmech absolutně   žádnou chybu, dneska už se   akční řežby točí trošku   jinak. Proto jsem rád, když   nějaký herec který zářil   ve filmech právě v těchto   letech natočí i dnes něco   podobného. Akorát že jde   většinou jen o Sylvestera   Stalloneho, ostatní už nic   moc netočí.
Predátor je sice víc   než akční film, sci-fi,   ostatně Terminátoři taky,   ale má to nezaměnitelnou   atmosféru a napětí. A akce   je zde vlastně taky a z toho   jak neznámý vetřelec   postupně likviduje všechny   Arnieho parťáky, docela   nabíhá husí kůže. On film   celý vlastně spěje k tomu   závěrečnému souboji, kdy   zbyde jak jinak, naživu jen   Arnold a rozdá si to na   férovku s vetřelcem odkudsi   z Marsu. Chválím taky   prostředí filmu. Džungle   nemá chybu. Druhý díl   odehrávající se ve městě   se tomu nemůže vyrovnat.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2011
Další klasika kde se Arnold   ukázal. Jak námět tak i   zpracování filmu a k tomu   hudba, nebo spíš někdy   zvuky, to je k neokoukání...
Milicent
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2010
..
Když jsem tenhle film   nedobrovolně viděla kdysi   dávno poprvé, přísala   bych, že cítím pach   krve...Dneska musím říct,   že ho cením jako klasiku   svého žánru a opakovaně se   na něj podívám a těším   se už na určité scény jak   malé dítě..
arciking
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Od začátku do konce   střílečka v džungli:-D   Nic, ale vlastně opravdu nic   se tam neděje:-D Ale i tak to   je celkem povedené - jeden z   mála slušnejch filmů se   Švácou. Celkově vzato se   jedná o něco podobného,   jako když někdo nahraje   dvouakordovou brnkačku na   kytaru a z ní se stane   hit....
Berny.GB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2007
predátora považuji za vůbec   jeden z nejlepších filmů ve   kterém hrál Arnold   Schwarzenegr.Film diváka   zaujme atmosférou džungle,ve   které jsou popravováni a   stahováni z kůže   lidé.Tento masakr nemá na   svědomí člověk,ale   mimozemská bytost,kterou se   Arnie a spol(mimochodem   výborné herecké výkony)   snaží najít a zlikvidovat.
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2010
Jeden z akčních vrcholů 80. let
Pamatuji si, že v dětství   se VHS s tímto filmem ve   videu prakticky nezastavila.   Po X letech jsem tento klenot   shlédnul znovu a nic na   kráse Predator neztratil. O   nějakých hereckých   výkonech se tu ani nejde   zmiňovat, ale komu to vadí?   Výborně vymyšlený Predator   s temárním viděním, změny   tempa filmu (klasická akce   80. let -> 1 vs vojáci   -> 1 vs 1) a Arnold ve   vrcholné formě. Tyto faktory   usazují film na špici v   žánru.
SakoVerife
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
film meho mladi. Arnie je   proste predatorobijec
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Predator
Originálny dej a na akciu sa   nedá povedať nič   zlého.Predátor vyzerá   slušne a pri poslednej scéne   aj celkom strašidelne.Jediná   škoda je menej akcie a veľa   nudných pasáží.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.5.2017
Klika, že u nás se film   nejmenuje Zabíječ   vetřelců, jako v originále.   Se jménem Predátor není   tolik patrné, jak velký je   to brak. Dokud predátor   neeliminuje počet vojáků,   nedají se ty jejich pindy   poslouchat. Souboj s Arniem   už je jiný level.
jarda53
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.6.2010
Arnolda ani další jemu   podobných mít nemusím, tu   horu svalů v normálním   životě nepotkám a ani se   mě to nelíbí, ve filmu se   umí porvat, všechny   přepere,když má v ruce   kanón a na ulici v soukromém   životě dostane možno i   přes hubu, to radši   nějakýho suchara s   pistolkou, je to   zajímavější
zdenda.pr
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.7.2008
No Prostě pár vojáků   přijde do džungle a celý   film se neděje nic jiného,   než to, že je stereotipně   jednoho po druhém zabíjí   predátor(asi nejlepší   postava filmu, která nebyla   moc vidět). Nakonec jako   vždy mocný Arnold, který by   neměl mít s predátorem   velkou práci, když zmastí i   samotnýho satana. Nechápu,   že dvojka je hůř   hodnocená, protože jednička   s ní má společnou jen   postavu predátora.
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.7.2010
Predátor
Nikdy jsem nepatřil k   fanouškům Arnolda   Schwarzenegera, a tak, když   si kamarádi na prvním stupni   ZŠ povídali o Predátorovi,   nebyl jsem nikdy v obraze.   Rozhodl jsem se proto napravit   svůj nedostatek v   kinematografickém vzdělání   a pustil si to. Nejvíc jsem   nepobíral dialogy. Nevím,   jestli je to tak stupidně   přeloženo, nebo si ve   střižně spletli rozhovory.   Fakt nechápu. Další   blbostí mi přišli všechny   ty nesmyslné deady, elitní   vojáci se nechávají zabít   rádi. Nakonec mě dostalo   super bahno, které dokáže   zakrýt tělesnou teplotu,   fakt něco...
Jogi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Tento film mi pripomína, ako   by som na svojom PC hral   nejakú staršiu verziu hry, v   ktorej sa len strieľa od buka   do buka. Dej tohto filmu je   založený na honbe za   nejakým monštrom, ktoré   prišlo z ďalekej galaxie. V   tomto filme nepomohol ani   svojim hereckým výkonom nám   veľmi dobre známy Arnold   Schwarzenegger, ktorý   účinkoval v oveľa lepších   filmoch.
lubix
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Táto akčná strieľačka   typu space-enter sa volá   filmom vďaka práci kamery a   strihu. Aktéri-postavy mohli   by� všetci extra   terrestrial. Tu je to jedno,   toto nie je f i l m.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih147726minih147726Kdo to ví? (2016) [TV pořad] 
Kdo to ví? n
minih41311minih41311Milenka smrti (2001) 
BattleQueen 2020 n
minih51505minih51505Rozbouřené nebe (1954) 
The High and the Mighty n
minih41634minih41634Zástupce velitele (2006) 
Second in Command n
minih82981minih82981Někdo jako já (2011) 
Eine wen iig, dr Dällebach Kari n
minih69392minih69392Hybrid (2007) [TV film] 
Hybrid n
minih44373minih44373Vlákna (1984) [TV film] 
Threads n
minih86167minih86167Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 
Jack Reacher n
minih9570minih9570Jen ho nechte, ať se bojí (1977) 
Jen ho nechte, ať se bojí n
minih38555minih38555Netvor z Černé laguny (1954) 
Creature from the Black Lagoon n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Predátor: Kořist (2022)

 Predátor: Kořist (2022)
Predátor: Kořist n
Prey
Žánr: akční / drama / horor / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Dan Trachtenberg

(pokračování)

Predátor: Evoluce (2018)

 Predátor: Evoluce (2018)
Predátor: Evoluce n
The Predator
Žánr: akční / dobrodružný / horor / sci-fi / thriller
Země: Kanada / Spojené státy americké
Režie: Shane Black

(pokračování)

Predátoři (2010)

 Predátoři (2010)
Predátoři n
Predators
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi / horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Nimród Antal

(pokračování)

Predátor 2 (1990)

 Predátor 2 (1990)
Predátor 2 n
Predator 2
Žánr: akční / sci-fi / horor / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Stephen Hopkins

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190658
Osobností: 698125
Fotografií: 765078
Plakátů: 377264
Obsahů a biografií: 178471

Poslední komentáře

Ať žijí duchové! (1977)

Ať žijí duchové!
Tady je skoro zbytečné něco   komentovat, protože tahle   sedmdesatková klasika mluví   dosti jasně sama za sebe.   Chytrý základní dějový   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Trable prcka Binka (1994)

Trable prcka Binka
Tak tohle bylo za mě hodně   špatný. Nelogický,   patetický, přehnané a   přeplácané. Za celý film   dva okamžiky, kdy jsem se   zasmál (s více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Siréna od Mississippi (1969)

Siréna od Mississippi
Pro mě neobvyklí snímek z   Belmondem žádná vtipná   scéna,žádna bitka   ,akce,humor prostě nic jen   romantika a nudné pasáže na   druhou více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Michael Strogoff (1975) [TV seri...

Michael Strogoff
Hodně povedená historická   televizní minisérie   natočená v nezvykle široké   koprodukci podle verneovky,   která u nás není možná   tolik více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Marihuanové šílenství (2000) [TV...

Marihuanové šílenství
Jackie je hrozně okouzlená   "Hájdem" že za ni vzal vinu   z držení drog na sebe. Red   chce "Hájda" vyhodit, nakonec   se to zachrání a Kelso více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Peter Plaugborg

Plaugborg Peter

Josie Maran

Maran Josie

Naposled navštívené:
Peter Plaugborg

Plaugborg Peter

Josie Maran

Maran Josie