Duben
ohodnotit

Telefonní budka

Phone Booth

Další název:
Telefónna búdka (SK)
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
81 minut
Premiéra v ČR:
26.6.2003
„Mluv, nebo jsi mrtvej…“

Komentáře k filmu Telefonní budka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 59
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.3.2012
Což o to, nápad je   originální, film chvílemi   skutečně napínavý, ale že   bych měl potřebu ho ještě   někdy vidět, to nemám.
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2011
Taky nemám čistý svědomí,   takže ponaučení je celkem   jasné:-) Zajímavě   natočeno, dobře zahráno s   originálním koncem plus pár   výborných vtípků na   odlehčení.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2019
Zajímavé. Film z jednoho   místa s několika herci, a   přesto je to nervák jako   prase. Velmi dobře natočeno.   Děj má švih a v podstatě   nemá hluché místo.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Velice zajímavý a poutavý   příběh muže, který z   jedné telefonní budky volá   pravidelně své milence.   Stane se přitom terčem   jednoho šíleného muže,   který mu vyhrožuje, že   pokud zavěsí, střílí po   něm z jednoho okna okolního   domu. Když je zastřelen   pasák, který ho chce z budky   vyhodit, nachomítne se k tomu   i policie. Jeden by si řekl,   že má zavěsit a jít. No   jo, ale to nejde! Opravdu   velmi dobře podáno a konec   byl také zajímavý. Jen   škoda, že nenatočili   pokračování, když byl   konec "otevřený".
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2007
Mimožádně zajímavé,   pozoruhodné a napínavé   drama odehrávající se   těměř po celou dobu na   jednom místě. Z kraje se   může zdát, že film je   dějově chudý, ale není   tomu tak. Napínavá   atmosféra je držena po celou   dobu příběhu. Pěkné byly   i sondy do života ulic New   Yorku.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.10.2010
Telefonní budka
Jeden herec, jedna budka,   jeden film. To je pro mě   Phone Booth. Joel Schumacher,   kterého uznávám hlavně pro   jeho vynikající   "Hráče se smrtí"   se dokázal výborně zhostit   tohoto velmi náročného   úkolu. Pravda, dvou hodinovou   podívanou by z toho nedal,   místy bylo vidět že měl co   dělat zaplnit i těch   osmdesát minut, ale nakonec   se mu to vše povedlo, já se   ani chvilku nenudil,místy   (spíš celý film) jsem ani   nedutal a jen doufal, aby to   Colin Farrell (kterého jsem   do doby Telefonní budky   vůbec neznal) přežil. K   tomu se nám na pár chvil   vždycky ukázala Katie Holmes   z "Dawsnova světa",   ale opravdu jen na chvilku,   aby jsem ji nevykoukali, a   hlavně aby nás nerušila od   hlavní dějové linie.
Stejný rok byl natočen i   film "Sniper" s   Wesley Snipesem v hlavní   roli, který pojednává   úplně, ale úplně o tom   samém. Kdo od koho co   obšlehl, to fakt netuším,   ale je to docela škoda,   dočkat se dvou totožných   snímků v jednom roce. Já   mám ale o vítězi jasno. Je   jím toto umělecké dílko se   skvělou kamerou (která   přenáší třeba až čtyři   obrazy najednou!)...
Justik66
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2008
Je obyčejné odpoledne   všednícho dne v New Yorku.   Všichni spěchají z práce   na nákupy a pak honem domů   do pohodlí. Jenom Stu Shepard   musí vyřídit jeden   "neodkladný" hovor.   Jako publicista dokáže   zajistit lidem místa na   titulních stranách novin,   či jim dokáže zařídti ty   nejlepší párty. Ale co   když si to o sobě jenom   myslí. Předmět hovoru je   jednoduchý. Chce, aby jedna z   jeho velmi pohledných   klientek Pamela McFaddenová   přišla na schůzku do baru a   pak, kdyby se štěstí   usmálo, by si mohl Stu s   Pamelou i trochu užít. Ona   však nemá čas a Stuovi   nezbývá nic jiného, než se   vydat domů k ženě, která   samozřejmě nic netuší. Stu   položí telefon, navlékne si   snubní prsten, chystá se   odejít a pak se něco ...
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2017
PROCESOR!
Perfektní! Tak to má   vypadat! Napětí se dá   krájet, něco není jasný?   Zkuste se vžít do jeho   situace a být v budce   sniperovi na mušce. Jak by   jste se zachovali? Ale no tak!   Až budete mít na čele malou   červenou tečku tak vyměkne   každej...
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Vyborne natoceny psychologicky   film o jedne telefonni   budce,ktera se stane hlavnim   zajmem celeho filmu.
Toci se kolem ni cely   dej...........a vic   nereknu.......
Jen   to,ze je to hodne   napinave.......a herecke   obsazeni take neni   spatne......
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2009
Celkom zaujímavý a   nezvyčajný film, ktorého   dej sa krúti okolo   telefónnej búdky kde istý   mediálny konzultant ktorého   postavu stvárnil Colin   Farell čaká na dôležitý   od neznámeho maniaka.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2012
TELEFONNÍ BUDKA

Colin Farrell v hlavní   roli napínavého příběhu.   Ani já, stejně jako   většina lidí, nechápe jak   je možné natěsnat děj   celovečerního filmu do   jedné telefonní budky. Ale   evidentně to jde. Toto je   opravdu mistrovský tah. O tom   o filmu se jistě bude učit   na filmařských školách.   Tento snímek si zasluhuje   plnou pozornost za to ,jak   dokázal udržet napětí, za   momenty překvapení, i pro   samotný závěr filmu. Pro   ty, kdo snad ještě neviděli   – doporučuji.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2011
ac se film odehrava vetsinu   stopaze v telfonni budce   rozhodne to neni nuda.   napinavy a strhujici thriller
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Tento film je na dosti dobré   ůrovni pár herců udělalo   z tohoto dílka pěknou pecku   zajímavá zápletka divnej   konec
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2012
Tak tohle mě dostalo!
Mimořádný herecký výkon   colina Farrella. Děj filmu je   jednoduchý, ale napínavý a   dokonalý! Ani chvilku jsem se   nenudil a napjatě poslouchal   rozhovor mezi Farrellem a   Sutherlandem. Ve vedlejších   rolích je Forest Whitaker   number 1. Opravdu jsem   nečekal, že film bude tak   dobrý a ještě s   brilantními hláškami.
Divák opravdu neví,   jestli hlavní hrdina   přežije, nebo ho odpráskne   ten parchant. Konec je   překvapivý a celý film   dobře propracovaný po všech   stránkách! 10/10!
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Návod k natočení   perfektního thrilleru: Jeden   ukecaný herec (např. Colin   Farrel), k tomu ještě pár   kvalitních herců (např.   Kiefer Sutherland a Forest   Whitaker), nějaké dobře   vypadající a hlavně dobře   hrající herečky (Radha   Mitchell, Katie Holmes), jedna   telefonní budka, osm   natáčecích dnů. Vše   protřepeme z toho nám   vznikne cca hodinu a čtvrt   dlouhý film a můžeme   podávat. Někde sem četl,   že kvalita Schumacherových   filmů je neúměrná jejich   rozpočtu. Je to vidět.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2013
Joela Schumachera jsem nikdy   za top režiséra   nepovažoval, ale s   upřímným srdcem můžu   říct, že tohle je to   nejlepší, co jsem s jeho   podpisem viděl. Totéž   můžu říct i o Farrellovi,   protože ten mě doteď taky   nijak zvlášť neoslovil.   Film má chvílema spíše   komediální charakter, ale   natočený je to pěkně. Na   filmu je hlavně pěkný to,   že se nedá odhadnout, co   bude následovat a v tom je   jeho síla --->80%
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2012
Budko, budko, kdo v tobě obývá?
Konečně jsem si udělal   čas, abych se na to kouknul v   klidu a viděl to celý.   Nebylo to špatný, ale podle   všech těch vysokých   hodnocení a chvály   pějících komentářů, jsem   myslel, že to bude mnohem   lepší. Vidět jednou mi   stačilo, řadím mezi filmy   na který lechce zapomenu.Za   mě teda jen 7.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2011
Telefonní budka
Vynikající thriller, který   je důkazem toho, že na   malém prostoru se dá   natočit strhující film.   Film nabídne jasně   nalajnovaný, přímočarý   děj, jenž si drží vysoký   standard a rozhodně   neztrácí tempo. Líbil se mi   přístup hlavního padoucha,   který má svůj plán   přesně do detatilu   promyšlený a perfektně   zmáknutý, takže Stu se zdá   být ve výchozí situaci   téměř bezmocný.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2007
Tento unikát,jsem shlédl   podruhé a musím uznat,že   poprvé se mi líbil víc.Asi   jsem měl včera nějakou moc   přemýšlivou náladu či co   ,ale krom užívání si   herectví Colina a umění   Joela,jsem moc vnímal okolní   situace,kde zejména zásah   policie a její neumění   vyřešit situaci působí   velmi rušivě a třeba i   samotné chování vydírané   postavy mi tak úplně   nesedlo.Ale přesto ponechám   hodnocení 9,které jsem dal   minule,protože tento film si   jej zaslouží hlavně za   působí děj a uměleckou   kvalitu.
Barney94
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2022
Nečekal jsem zázrak, ale   nakonec jsem byl mile   překvapen. Napětí od   začátku do konce a svižné   tempo. No, nechtěl bych být   na Stuově místě...
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.8.2019
Jednoduchý příběh. Muž v   budce, hlas v telefonu a pár   lidí kolem. Nemá to sice   dlouhou stopáž, ale i tak   Colin Farrell předvedl super   výkon.
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Dejovo to bolo dobré, trochu   slabšie, ale dosť   podpriemerné.
Mohlo by   to mať viac akcie.
Celý dej sa točil v   telefónnej búdke.
Inak slušný výkon   Collina.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Tak tenhle film sem měl doma   aspoň 2roky a říkal si že   už ze zásady nebudu koukat   na film kterej má tak trapnej   název.Jaký bylo moje   překvapení když sem se k   němu dokopal a pustil si   ho,hned od začátku mě to   usadilo do křesla a jen sem   zíral s otevřenou pusou,ale   ten konec mě ničím   nepřekvapil čekal sem to,   ale jinak supr.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2010
Na první pohled klidná   newyorská ulice. Na ulici   zcela obyčejná budka. A v   budce jeden obyčejný muž   – PR agent a novinář Stu   Shepherd. Jako každý den ve   stejnou hodinu, tak i dnes   odsud volá své milence,   začínající herečce   Pamele. Jenže dnes je   všechno trošku jinak –   ještě než stačí Stu z   budky odejít, rozezvoní se   telefon a nic netušící Stu   ho zvedne. To však byla   velká chyba a nyní musí   hrát podivnou hru s   vyšinutým psychopatem,   přičemž není ohrožen jen   jeho život, ale také život   jeho blízkých, či jenom   náhodných chodců na ulici.   Atmosféra houstne a netrvá   dlouho, ulice je plná   policistů a vyzívají   vystresovaného Stuarta aby   zavěsil, odhodil zbraň a   vyšel s rukama nad   hlavou…
Nevím, co je   na tom pravdy, ale kdesi jsem   slyšel, že když dostane   režisér Joel Schumacher   pořádné finanční   prostředky, jeho filmy jsou   přinejlepším průměrné,   nebo se dokonce blíží   filmovému odpadu. Ale když   točí „malý“ film, za   pár milionů, výsledek je   velmi slušný – Telefonní   budka je už jenom podle   názvu, či popisu děje ten   druhý případ a skutečně   platí, že tenhle snímek   své kvality bezesporu má.   Zaujala mě koncepce, přesto   ale nakonec byla hlavním   důvodem, proč jsem se   tomuhle filmu vyhýbal. No   teď ho mám za sebou a jsem   spokojenej – Schumacher na   velmi malém prostoru (a to   jak tom filmovém, tak   časovém) dokázal rozehrát   velmi zajímavý a   originální thriller, kde   nemusíme poznávat stále   nová prostředí a množství   různých charakterů,   scénář si vystačí pouze s   pěticí hlavních charakterů   (zbytek je bez velkého   přehánění pouze kompars),   z nichž u jednoho se spokojí   s pouhým jeho hlasem.   Telefonní budka je tímto do   jisté míry one man show   Colina Farrella i když mu   vydatně šlape na paty kolega   Forest Whitaker přestože   jeho prostor je neúměrně   menší. A to už vůbec   nemluvím o spíše   minimálním prostoru pro   Katie Holmes a Radhu Mitchell.   Na filmu mě nejvíce   překvapila a také pobavila   výstavba dialogů, kde se   sice řeší nepříliš   optimistické věci, tak u mě   měly za efekt několik   opravdu upřímných úsměvů   a chvílema jsem si připadal   jako v opravdu povedené   komedii. Možná to působí   blbě, mít radost z   thrilleru, kterej jsem ani   nedokázal brát vážně, ale   nemůžu si pomoct a vedle   originálnosti nápadu je to   největší klad. Naopak co se   opravdu moc nepovedlo byl   zbytečně příliš   otevřenej a samozřejmě   „neskutečně působivej“   konec, ten můj výslednej   dojem trochu pokazil, ovšem   na tu osmičku to stále   stačí…
Krupe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2012
Výborný thriller s   výbornými hereckými výkony   Colina Farrella, Foresta   Whitakera a   "neviditelného"   Kiefera Sutherlanda. Škoda,   že tato jízda netrvala   déle. Jak jednoduché, jedna   budka, jedna ulice a máme tu   filmovou pecku. Neuvěřitelé   a super.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.2.2015
Pár dobrých momentů, ale   jinak takový nijaký, prostě   nuda. Zkrátka tak nějak   marně tápu po vůbec smyslu   tohoto filmu. A nevím jak je   to v originále, ale český   dabing tomu taky rozhodně na   kráse nepřidal.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2013
Phone Booth
dobry triler.je velmi   napinavy.colin bol velmi   vierohodny.whiteaker skvely.a   sutherland v cz dabingu ma   skvele hlasky.pribeh presne na   2.nemam co dodat.
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Vynikající a hlavně   originální thriller z dílny   Joela Schumachera. Schumacher   pravidelně střídá   úspěchy z propadáky,   tentokrát zase jednou trefil   do černého, stejně jako v   minulosti Volným pádem a   8mm. Do hlavní role obsadil   rodící se superhvězdu   Colina Farrella, což bylo dá   se říct geniální   rozhodnutí stejně jako   krátká délka filmu, která   zajišťuje to, že se divák   ani na chvíli nenudí.
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2006
Neotřelý thriller, který do   všeobecného podvědomí   dostal (v tomto snímku)   skvělého Collina Farrella.   Přestože se celý film   odehrává prakticky jen na 5   metrech čtverečních a   kromě Farrella jsou ostatní   protagonisté odsouzeni do   rolí statistů, děj   neztrácí tempo, spíše   naopak. Film skloubil   scénář, režii, střih a   hudbu do celku, který   zůstane v hlavě hodně   dlouho. Doporučuji   originální zvuk, český   dabing se nějak nepovedl.   Perlička: Premiéra filmu   byla oproti plánu o půl roku   posunuta, protože v té době   otřásala Amerikou mediální   kauza washingtonského   odstřelovače, který zabil   10 lidí.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Až na trošku přehnaný a   mírně předvídatelný konec   se jedná o velmi dobrý   "One man show"   thriller stavějící na   excelentním Colinu Farrellovi   , ukázkově stísněné   atmosféře telefonní budky ,   která se stala pro hlavní   postavu dočasným vězením a   samozřejmě výborné režii   Joela Schumachera. Oceňuji   originální nápad a vřele   doporučuji! 84%
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2004
Kdo znal před pár lety   Collina Farella? Skoro nikdo.   Dneska je z něj herec, který   zazářil právě v tomhle   filmu, ve S.W.A.T, natáčí   Alexandra Makedonského a   výborně zahrál i ve filmu o   irské novinářce. Je to   investice do budoucna.   Filmová studia s i ho budou   hýčkat a on si bude   vybírat.
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2008
Je vážně zajímavé, jak   dobrý a napínavý film se   dá vykouzlit s jednou budkou   a telefonem. Jo a vlastně   ještě s Farrellem. Ten je ta   poměrně dost důležitej. A   v tej budce mu to fakt sekne.   Dokonce i dobře hraje.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2017
Perfektní film a navíc dost   krátkej na to, aby nenudil   lidi. Skvělej příběh,   napětí a dobrej konec. Moc   dobrej konec.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2009
Výbornej film, výbornej   Collin Farrell! Ačkoliv se   celej děj odehrává v   telefonní budce, je   napínavej a nudit se určitě   nebudete. Navíc vrah na   druhým konci drátu je tak   nechutně úchylnej a   odpornej, že budete Collinovi   držet palce, aby přežil.   Hodně dobrý!
phorsky1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2007
pro mě je to první film   který jsem zaregistroval   který je možné natočit v   tak strhujícím tempu na   jednom jediném místě a   přesto neztrácí nic na   kvalitě,má vše co je třeba   ,napětí,překvapení,záplet   ku a torchu kýčovitě   americky štastný konec,Colin   Farrell zde velmi dobře   zahraje svou roli,a strhává   na sebe pozornost   diváka,kterého nenechá do   konce filmu polevit pozornost
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2005
Jeden z nejlepších   thrillerů poslední doby.   Originální zápletka,   realistické chování postav   a sarkastický ostřelovač.   Rozhodně stojí za to   telefonní budku vidět. A   pokud jste cynici, pobavíte   se.
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Tak takhle si představuju ten   pravý thriller. Bravurní a   nezapomenutelné. Joel   Schumacher mi konečně po   dlouhé době udělal znovu   velkou radost.
AshT
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Jednoduchý natočený film   ale v tom je síla a velká   výborný výkon Herců i   Režiserá vlastně film se   odehrával v budce a kolem   ní.
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2005
je to tak dobry ze me vubec   nenapdlo abych stoural a   zamyslel se nad tim proc se mi   to vlastne libilo dys celej   film se odehrava v telefoni   budce
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Nezkutečné umění.   Thiller,který se celý   odehrává v telefonní budce   a přesto diváka udrží   napnutého až do samého   konce.Colin Farrel podal   kvalitní herecký výkon.
Stegr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Mrazivý thriller, u nějž   jsem čekal jako na trní, co   se bude dít dál. Výborná   podívaná s perfektním   Farrellem v hlavní a skoro   jediné roli...
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Sundej Schumacherovi korunku a   Schumacher se ukaze. Cim min   penez, tim lepsi film. Ucelene   filmove tema odehravajici se   na jedne ulici, v jedne budce.   co me na tomto filmu ovsem   nejvic dostalo je jeho   PERFEKTNI kamera. Mathew   Libatique(Pi, Requiem za Sen,   Fontana, Gothika) je dle meho   nejoriginalnejsim kameramanem   dneska.
Rosomak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2006
Tenhle film je tak nabitej,   že vám zrychlí tak   desetkrát váš tep...
Ne, opravdu. Tenhle film   je fakt udělanej na   jedničku, originální   scénář, kde se děj   odehrává jen na jednom   místě (celou hodinu a půl   se nehnem z budky a ani   sekundu se nenudíme) a vše   to ještě umocňuje naprosto   geniální herecký výkon   Collina Farella, který timhle   filmem dokazuje, že hrát   umí naprosto dokonale.
Nevim, co bych měl   vidvihnout nejvíc, film má   tempo, pěkně nám graduje   mezi prstama a závěrečná   pointa mrazí v zádech.
I samotná myšlenka není   špatná, myslím, že z   tohodle filmu se dá leccos   vzít...
hodnotím   plnej počet bodů a   doporučuju úplně všem   lidem, protože tohle nevidět   je škoda, ba přímo   zločin;)
christinak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2004
Halóóó???
Nikdy jsem si nemyslela, že   jde natočit fakt napínavej   thriler jen na pár metrech   čtverečných. Tento film je   dobrej hlavně díky Colinu   Farellovi, kterej se v   podstatě nehne z obrazovky.   Takže z 99% se díváte jen   na něj, ale o to víc je to   lepší, protože Colin   nezklamal a zvládl to na   výbornou.
kajka9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Byla to fakt dobrá blbost   sice trochu pomohl tan jeho   psychopatický pohled, ale   jinak ten film byl o ničem
arciking
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2009
Léta Páně 2003, když jsem   to viděl poprvé, tak mně to   přišlo lepší. Všechna ta   pozitiva, která bych k tomu   tenkrát přiřadil, tak ta   teď nedávám. Zůstala pouze   ta originalita. Což samo o   sobě stačí maximálně na   70%:-)
Leonid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.10.2010
Když jsem známým řekl, že   se film odehrává v   telefonní budce, tak   protáhli obličeje - cože to   je za blbinu. Tak jsem jim ho   pustil a neodtrhli se až na   konci. Jaký děj, herecký   výkon a napětí se vejde do   tak malého prostoru je až k   neuvěření. Opravdu stojí   za shlédnutí i když název   dokáže spíše odradit.
Kristi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2005
Výborný thriller, u kterého   jsem vůbec netušila, jak   skončí. Skvělá atmosféra   a Colin Farrell taktéž.   Určitě se podívejte!
Brcko.GOS
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2006
Bravo
Musim tady trošku oponovat   kolegovi níže. Český   dabing si myslim je velmi   povedený a pan Vašinka v   roli volajícího je určitě   skvělá volba. I dabing   ostatních neni rozhodně k   zahození. Film je opravdu   skvěle provedený jak po   stránce nápadu, scénáře,   tak po stránce obsazení.   Colin Farrel zahrál opravdu   výborně, pan Whitaker je v   roli policisty také velmi   zajímavá postava, Katie   Holmes film obohacuje svým   půvabem. Film mě opravdu   nadchl a doporučuji ho všem.   Ať už originál, n ebo s   titulkama
maciii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.12.2011
neuvěřitelná jízda...   celý rozhovor jsem hltala s   vykulenýma očima a   našponovaná k prasknutí.   Colin Farrell mě utvrdil v   tom, že není jen   supercharismatický krasavec,   ale i výborný charakterový   herec, stejně jako všichni   jeho herečtí kolegové,   kteří mu zdárně   sekundovali. Jeden z   nezapomenutelných hereckých   zážitků.
pizzzaro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2004
telefonní budka
Skvělý nápad, skvěle   natočený film. Tento   napínavý snímek   odehrávající se celý na   jediném místě vám nedá   ani na vteřinu vydechnout.   Výborná kamera přiživuje   celé drama. A v neposlední   řadě vynikající   představení Colina Farrella   v hlavní roli.
IGCONEK
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
MLUV NEBO JSI MRTVEJ...
Rušná newyorská ulice.
TELEFONNÍ BUDKA.
Newyorský novinář a   mediální konzultant Stu   Shepherd (Colin Farrell) je   těžce cool. Cestoupo   Manhattanu důležitě   oslňuje svého asistenta   znalostmi mediálně   profláknutých lidí, ale i   svou morálkou. Novinář by   nikdy neměl lhát. Stu je se   sebou spokojený. Jak se   ukáže, není to s jeho   morálkou tak horké. Každý   den právě z té zmiňované   BUDKY telefonuje pravidelně   své milence. Ale někdo sem   najednou volá. Stu zvedne   sluchátko a to je fatální   chyba. jeho život se v jedné   minutě změní. Stane se   vězněm v malém prostoru,   vězněm šílence, masového   vraha, ostřelovače. Ten ho   má na mušce a bez milosti   vydírá, protože o jeho   zdánlivě bezúhonném   životě ví naprosto   všechno. Násilný incident v   blízkosti TELEFONNÍ BUDKY   přivede na scénu policii,   která se ze všech sil   snaží vyprostit Stua z   telefonního zajetí.
Ale skončila skutečně   polapením podezřelého   vraždná hra...?
Pete
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.9.2004
Neuvěřitelné, jaký   strhující film se dá   natočit, přičemž divák   sleduje po většinu času   pouze hlavního hrdinu v   jedné telefonní budce.   Skvělý střih, skvělá   kamera (tipnul bych si dvě   paralelní kamery), perfektní   Colin Farrell a skvělé   režisérovo vedení.   Atmosféra graduje každou   minutou a na konci filmu si   uvědomíte, jak rychle těch   80 minut uběhlo. Malou výtku   bych měl pouze k   závěrečnému překvapivému   rozuzlení, ale to nic   nemění na vynikajícím   celkovém dojmu.
pravo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Schumacherov druhý film,   ktorý je tzv. one man show-   prvý bol Voľný pád a   J.Schumacher opäť dokázal,   že aj s minimom špeciálnych   efektov sa dá urobiť   vynikajúci napínavý triler.   Veľkým plusom u tohto   snímku je i dlžka-81 min.,   čo človeku dobre padne po   snímkach, ktorými bol   človek zasypaný v   posledných rokoch- všetko   cez 120min. Colin Farrel   podáva vo filme brilantný   výkon a dej prebieha   napínavo od začiatku do   konca. Telefónne búdky sa   nástupom mobilov postupne   vytrácajú a tento filmársky   kúsok raz možno bude   slúžiť ako čestná   pamiatka a pripomienka na   časy telefónnych búdiek.
xerno2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.7.2008
Celkem dost dobře vymakanej   film, který se odehrává na   jednom místě a přesto se   člověk u něj nenudí (ani   náhodou). Nízkorozpočtová   bomba, prostě supr,   hodnocení je jasné, za mě   má 90%. Možná bych mohl   přidat ještě pár procent   za Colina, ale přece jen je   to Hollywood...
Miluska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2007
Väčšinou si filmy   nepamätám, zabudnem proste   dej aj napriek tomu, že film   na mňa veľmi ale veľmi   zapôsobil. A tak je to aj tu,   ale veľmi dobre si pamätám   na pocity, ktoré vo mne   zanechal. Príbeh, ktorý sa   odohráva v telefónnej   budke...možno pre niekoho   nudné, ale ani na okamih som   sa nenudila. Joel Schumacher   ma neskamal :) Moc dobre
jedlickaj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2007
nevěřil bych že je možné   zvládnout film podstatě s   jedním ustředním místem   natož s telefoní budkou.   Film mě nenechal ani chvilku   odpočinout. Hlavní hrdina   hraje přesvědčivě.   Závěrečné rozlousknutí   děje nepostrádá špetku   překvapení i když amerika   je poznat. Ve francouzském   filmu by jistě hlavní hrdina   nepřežil.
Werwolf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2007
supr
dlouho jsem ten film chtel   videt a nezklamal me, skvelý   Farrel,i kdyz se celý film   odehrava porad na jednom miste   kolem budky, má to spád a   napětí až do   konce..mimochodem Schumacher   ma asi uchylku na   tel.budky(viz. Volný pád)   :))
mikulka24
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2007
Mně se tento film moc líbí,   viděla jsem ho už vícekrát   a doporučuji vidět ho v   originále, protože výkon   Kiefera Sutherlanda, který   vlastně hraje jen hlasem, je   opravdu excelentní.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42009minih42009To je vražda, napsala (1984) [TV seriál] 
Murder, She Wrote n
minih24509minih24509Vrah skrývá tvář (1966) 
n
minih11273minih11273Legenda o zlaté perle (1987) 
The Legend of the Golden Pearl n
minih23215minih23215Vzpoura na Bounty (1962) 
Mutiny on the Bounty n
minih42689minih42689Soví hnízdo (1981) [TV inscenace] 
Soví hnízdo n
minih40364minih40364Ochránce (2004) 
The Defender n
minih52252minih52252Shrek: Zvonec a konec (2010) 
Shrek Forever After n
minih29929minih29929Cesta na Měsíc (1902) 
Le voyage dans la lune n
minih43803minih43803Pátek třináctého 9 (1993) 
Jason Goes to Hell: The Final Friday n
minih26837minih26837Hľadači svetla (1971) 
Hľadači svetla n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190696
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377366
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Fez dostane holku (2001) [TV epi...

Fez dostane holku
Donna vyhraje lístky na   skupinu Led Zeppelin, ale Eric   jít nemůže a Kelso, Hyde,   Jackie se o to kdo půjde s   Donnou hádají a jsou na sebe   nepříjemní tak to Donna   vyřeší po svém, slušný   díl.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jezero vs. anakonda (Lake Placid vs. Anaconda)

Jezero vs. anakonda
Lake Placid vs. Anaconda

Naposled navštívené:
Jezero vs. anakonda (Lake Placid vs. Anaconda)

Jezero vs. anakonda
Lake Placid vs. Anaconda