Duben
ohodnotit

Dokonalý trik

The Prestige

Další název:
Prestige - Die Meister der Magie
Rok:
2006
Délka:
131 minut
Premiéra v ČR:
4.1.2007
„Díváte se pozorně?“

Komentáře k filmu Dokonalý trik

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 73
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Kvalitou naplněný nápor na logické myšlení!
Před hodnocením tohoto filmu   jsem si pečlivě přečetla   všechny příspěvky. Ač   zastánce vlastních   subjektivních názorů,   občas musím (a zdůrazňuji,   že moc ráda)   "pouze" podtrhnout a   zdůraznit slova jiných   přispivatelů. Jen stručně   tedy opakuji, že tato   kombinace historické   tématiky z přelomu 19. a 20.   století spolu s vypjatými   psychologickými situacemi,   skrytým tajemstvím,   neustálé koncentrace   diváka, který musí odlišit   svět skutečný a iluzivní -   to vše dělá z filmu   naprosto jedinečné dílo,   které není   "spatlaninou", jak   by se možná mohlo zdát, ale   uceleným komplexem, kde   každá minuta má své místo   a opodstatnění. Musíte se   naprosto koncentrovat,   neustále přemýšlet,   pouštíte - li si film doma   na DVD, klidně si některé   záběry i opakovaně   vracejte, pokud se napoprvé   neorientujete, ale rozhodně   to vydržte do konce. Závěr   je skutečným psychologicko -   logickým vyvrcholením. V   mnohém film připomíná   Iluzionistu a možná ho i   překonává...je to prostě   kvalita.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2009
velmi kvalitní děj z   dobrým knižním základem   který se povedl převést   pěkně do scénáře velmi   kvalitní herecký tím film   má děj
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2013
Defakto komplet anglická   záležitost Dokonalý trik je   zároveň i takřka dokonalým   snímkem. Angličan Chris   Nolan je bezesporu jeden z top   režisérů současnosti a zde   to opět potvrdil, další   angličan Chris Bale je   kvalitní herec, který se   dokáže poprat s jakoukoliv   rolí a nemusí mít pokaždý   masku Batmana, jedna z   největších hereckých ikon   několika desítek let   angličan Michael Caine je   bezchybný snad v každé své   roli a k tomu všemu tu máme   anglický námět dalšího   Chrise a to Chrise Priesta.   Suma sumárum musim   konstatovat, že když se   anglická elita do něčeho   pustí, tak to stojí za to.   Hugh Jackman je jedinou   částí tohohle dokonalého   soukolí, kterej není z   Anglie, ale ani on nezklamal.   Parádně zamotané, velmi   poutavé, spousta zajímavých   triků, nekončících intrik   a k tomu všemu vynikající   atmosféra končícího   19tého století. Nemám co   vytknout--->100%
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2018
║Rozpočet   $40milionov║Tržby USA   $53,089,891║Tržby   Celosvetovo $109,676,311▐   Tržby za predaj DVD v USA   $46,041,455 //počet   predaných kusov 2,689,847║   Spisovateľ Christopher Priest   položil svojim knižným   dielom základný kameň pre   dokonalé spracovanie filmu od   Christophera Nolana, z   vnútorne silným strhujúcim   dejom a s bravúrne   gradujúcim napätím v   okamžikoch keď sa dej   nachádza na pódiu divadla.Po   celý čas nám príbeh   ponúka vďaka prestrihom v   deji veľa otázok a práve   preto aby sme dostali správne   odpovede musíme si položiť   otázku – Pozeráme sa   pozorne?Herecké obsadenie je   ako už býva u Nolana zvykom   famózne a to nie len čo sa   týka hereckých mien ale v   prvom rade ich výkonov. Na   začiatok spomeniem herecký   výkon Hugha Jackmana v úlohe   kúzelníka Roberta Angiera,   dokázal naplno prejaviť svoj   talent, tejto postave dodal   vnútorné čaro plné   roztrieštených pocitov a   následných krutých reakcii,   jeho postava sa nakoniec stala   aj po hereckej stránke   rovnomerne súperiaca s   výkonom Christiana Bale ten   ako kúzelník Alfred Borden   vytvárajúci si vlastné   triky je stále   prenasledovaný svojim skúpim   súperom. Aj vďaka výborne   prešpikovanému scenáru sa   Jackman a Bale po hereckej   stránke stávajú jednou z   najvyrovnanejších hereckých   dvojíc v histórii celej   kinematografie. (Najviac ma   mrzí že dosť   nedocenených.) Významnú   úlohu si tu zahral v   poslednej dobe dosť   preferovaný Michael Caine v   úlohe Cuttera ako technika   cez triky, trošku menší   priestor dostala Scarlett   Johansson v úlohe asistentky   Olivie postupne slúžiacej   obidvom kúzelníkom ale aj   tak dokázala zaujať svoje   príbehové miesto tak aby   nebola len nejakou peknou   okrasou akú v príbehu na   prvý pohľad predstavuje, jej   postava sa stáva jedným z   príbehových spojív. Pre   úlohu Nikolu Tesla mal byť   ako stvorený aspoň podľa   Nolana David Bowie a s   vážnym stojickým výrazom   určite vo svojej úlohe ani   nesklamal, tak ako jeho   asistent Alley v podaní Andy   Serkisa. Vo vedľajších   úlohách sa ešte objavili   Piper Perabo ako Angierová   priateľka Julia McCullough a   Rebecca Hall ako Bordenová   manželka Sarah. "Svet   kúziel a čarov doteraz nemal   veľkolepejšie   stvárnenie." /videl v   kine 2x: 100%/
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2011
tento film je Dokonalým trikem
famózní, ve svém žánru   téměř ojedinělé, podobno   filmu " The   Illusionist", téměř   jsem neodtrhla oči, bylo   příjemné, sledovat Hugha v   takové roli spolu s   neodolatelnou Scarlett...
Xpojntman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2017
„Můj mozek je klíčem k   osvobození.“ — Harry   Houdini   #NonconformistHallOfFame.   Sakra Nolan je zatraceně   dobrej režisér.
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2008
Tak to se tedy jen tak   nevidí. napínavé, dokonale   natocene a zahrane az do   posledni minuty. Plno   sokujicich zvratu, ktere ale   vsechny maji svuj smysl a   funguji.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2008
Mimořádně zajímavý a   napínavý snímek s   kvalitním příběhem,   skvělým hereckým   obsazením. Film má velice   překvapivý závěr, což mu   ovšem neubralo na kvalitě,   taky oceňuji s jakou   režisér dokázal vytvořit   atmosféru tajemnosti.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2012
Christopher Nolan mě   nepřestává mile   překvapovat a po druhém   shlédnutí musím dát plné   hodnocení, protože mě   vtáhl do děje snad ještě   víc než napoprvé a já   zatím marně hledám, kde je   skryté to kouzlo v jeho   filmech. Po shlédnutí   Dokonalého triku jsem měl   pocit, že vlastně nevím kdo   jsem. Úchvatně budovaná   atmosféra, vizuálně   dokonalé a mnoho vtíravých   otázek o smyslu lidské   existence deroucích se v   průběhu filmu na mysl.
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Příliš vysvětlující a   přehnaný závěr a mizerný   český název filmu – to   jsou dvě věci, které mi   více vadily (a vadí).
Ale teď k tomu, co Nolan   opravdu umí a co nám ukázal   už ve svých předešlých   snímcích – tajemná a   hutná atmosféra, skvělé   prolínání časových rovin,   střídání postav na   plátně a především   gradující souboj charakterů   (uhlazenější Jackman a   tajemnější Bale, oba velmi   přirození a vhodní). K tomu   dramatická hudba a naprosto   dokonale napsané vedlejší   postavy – Caine, Bowie a   Perabo rule! Plus ukázka   nastupujícího období   elektřiny jakožto   zázračné a magické   "věci" s   nadpřirozenými účinky   (film je ke konci až   science-fiction).
Během celého   thrilleru/dramatu jsem   (nemůžu si pomoct) cítil   podobnost s nedávným   snímkem Batman Begins, a to   podobnost jak v atmosféře   filmu, tak ve vyvíjejícím   se vztahu mezi hlavními   hrdiny (rivalita mezi Neesonem   a Balem). Samozřejmě je to   způsobeno staronovým   filmařským týmem, který   opět šlape jako švýcarské   hodinky.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2017
Kouzelníky a mágy   nevyhledávám, avšak tenhle   film mě zaujal. Souboj   doslova na život a na smrt   dvou kouzelníků skončí   skutečně smrtí vícero   lidí i obou   kouzelníků...nebo? Teslův   vynález byl dost   překvapující.
Naomi21
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Dva muži. Neustále   soupeří. Nikdy si   nevydechnou dokud nepokoří   toho druhého. Nikdy   nepoleví. Nikdy nepřestanou   chtít víc. Posedlí trikem,   který by ohromil diváky.   Neříkají plnou pravdu, jen   to, co se jim hodí. Postupem   času nesoupeří jen o   pozornost diváků, ale o   něco víc. O své životy.   Kdo si s kým hraje? Kde je   pravda? Co je ukryto před   zraky ostatních? Opravdu   spolu ti dva soupeří?   Opravdu jsou jen dva?
Ten, kdo si tady hraje je   Christopher Nolan. Chytře   vytváří obraz dvou mužů,   pohybuje se v několika   časových rovinách, které   mu pomáhají příběh   vyprávět. Na závěr klidně   můžete říct: to jsem   čekal. Ale je to opravdu   pravda?
K hereckému   obsazení se nebudu   rozepisovat, protože stačí   jediné slovo, které shrne   všechny výkony: skvělé.   Snad jen vyzdvihnout hlavní   postavy. Oba hlavní   představitelé (Christian   Bale i Hugh Jackman) do svých   rolí dali vše a z jejich   postav tak lze vyčíst   posedlost, které oba   kouzelníci propadli.   Doplňuje je pak Michael Cain,   jehož Cutter vše uvozuje i   zakončuje.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Film jsem shlédla na DVD a   jsem moc ráda, že budu mít   možnost ještě několikrát   zopakovat. Dokonalé   provedení, úžasná dobová   atmosféra, hvězdné   obsazení herci, které   řadím všechny hodně   vysoko, zápletky, které jsem   nebyla schopna do detailů   rozřešit. Po Iluzionistovi   další skvělý film. Lidské   oko vidí opravdu jen to, co   chce.... Ještě trochu humoru   - jako malá jsem bydlela v   ulici Nikoly Tesly a   nechápala, jsem, co je to za   divný název ulice. Bowie mi   jako jeho představitel   seděl.
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2010
Typický Nolan. Do poslední   chvíle ve strhujícím tempu   nevíte, co s vámi který   kouzelník provede. Nakonec   zase vyhraje Michael Caine :)
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2020
Já jsem neměl hodnocení u tohohle filmu???
Tak to rychle zjednávám   nápravu. Ani sem asi nebudu   nic psát, jen že po mnoha   letech, co jsem už i   několikrát viděl, tak jsem   si ho taky konečně koupil.   Proč by taky ne, když byl za   necelé 3 stovky ve 4K a s   DolbyVision. Už se těším,   až si ho dnes večer pustím   znovu.

Tohle je   rozhodně jedna z těch   nejlepších věcí, kterou   Nolan natočil. Nehledě na   hvězdné obsazení, ale to u   jeho filmů nebyl nikdy   problém. Což je vlastně   docela zvláštní, protože   prakticky hned od začátku,   co začal točit   “holywoodské trháky”   Což je označení, které se   k těm jeho filmům až tak   podle mě nehodí, ale   vzhledem k tomu, kolik ty   filmy vydělaly peněz, tak   asi ano, tak se mu hned od   začátku dařilo točit s   opravdu dobrými herci méně   či více známými.

Takže určitě   povinnost vidět pro   každého, kdo má rád dobrý   film.
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Obětování se - to je cena za dobrý trik !
Pro mne je každé shlédnutí   tohoto filmu zážitek a to   už jen proto, že moji dva   nejoblíbenější herci tu   stojí proti sobě, sekunduje   jim jako vždy vynikající   Michael Cane a režíruje je   stále lepší a lepší   Nolan. Děj je správně   spletitý a nenechá diváka   na pochybách, že v závěru   přijde něco velkého a ono   to opravdu přijde.
Nymeria
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2011
tento film ma úplne dostal :)   držal ma v napätí už od   začiatku až dokonca :) a   samozrejme výborné duo Bale   a Jackman ;)
biscutstar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Film který je svými   kvalitami na víši takové   filmy mám rád a s radostí   jej můžu doporučit   ostatním
janka29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2015
Zaujímavý film, plny trikov,   kuziel, ale najviac ma dostal   koniec...teda taky som vôbec   nečakala....
Verik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Tomuto filmu snad nelze nic   vytknout. Je vážně dost   chytlavý. Občas mě až   děsil, ale musela jsem se   dodívat do konce. Ta tajmená   atmosféra, stará doba a to   kouzlení. Vážně   doporučuju. Taky konec mě   docela dostal.
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2007
po prvním zhédnutím jsem   dál hodnocení 9 s tím že   jsem si říkal že to bylo   výborné ale něco tomu   chybělo, po druhém   zhlédnutí dávam 10 a to   proto, že to nic nechybělo   ale ja jsem to jen nepostřeh.   teď mohu řict že tomu filmu   nic nechybí ani nepřebívá   a je hlubší než se zdá,   ale k tomuto poznání jedno   zhlédnutí nestači.
zavěrem snad jen citace   epilogu:
"Každé   kouzlo se skládá
ze   tří částí, neboli   aktů.
První část se   nazývá   "příslib".
Kouzelník vám ukáže
něco obyčejného.
Druhý akt se nazývá   "proměna".
Kouzelník vezme
tu   obyčejnou věc
a   udělá s ní něco
neobyčejného.
Ale   tleskat ještě nebudete,
protože nechat něco   zmizet
prostě   nestačí.
Musí se to   znovu objevit.
Teď   hledáte to tajemství.
Ale nenajdete ho,   protože
ve   skutečnosti ho nehledáte.
Vlastně to ani vědět   nechcete.
Chcete se   nechat... ošálit."
viana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2009
trik
Úžasný film s bezva   obsazením,napětí od   začátku do konce i s   překvapením!!Nejlépe   shlédnout hned dvakrát za   sebou-člověku dojdou   situace,které mu předtím   nedošly...prostě PARÁDNÍ   FILM!
papamidnight
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2011
christopher nolan natocil   uzasnej kouzelnickej film u   kteryho i zmizeni sochy   svobody vypada jako lacinej   trik.dej se odehrava ve trech   casovych rovinach v polovyne   19stoleti doporucuji uz kvuli   hughu wolverinovi jackmanovi a   cristianovi batmanovi baelovi
popcorn_cola
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2009
Dívate sa pozorne?
Naozaj vydarený kúsok od   režiséra, ktorý nemá   ďaleko od geniality.   Vyznačuje sa veľmi   kvalitným hereckým   obsadenením a hlavne   vynikajúcou réžiou.   Ústredný motív   nevraživosti dvoch   iluzionistov je vďačný,   ilúzie prepracované a   strhujúce a koniec nanajvýš   prekvapivý. 130 minút deja   hladko prebehne a vy si   uvedomíte, že ste sa asi   nedívali dosť pozorne...
mijala
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Prostě dokonalý film. Děj   je dobrý, i když jsem se   někdy ztrácela, ale pak mi   vždycky všechno došlo. Hugh   Jackman a Christian Bale se   své role zhostily dobře.   Všechno bylo dobře   promyšlené a závěr pro mě   byl hodně nečekaný. Všem,   kdo mají rádi kouzla,   doporučuji.
jedlickaj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Nevím ale podle komentáře o   pár řádků niže jsem asi   nepozorný divák nebo mi to   prostě nemyslí. Nevím   jestli autor myslí hloupým   dějem to že přišel na   provedení triků (pak je asi   kouzelník) nebo co se mu   nezdá. Pro mě byl film   napínavý od začátku až do   konce snad jen závěrečné   vysvětlení díky teslovovo   stroji mě trochu   nepříjemně přesvědčilo.   Ale jinak poděkování   hercům kamaeře a   především režisérovovi.
MichalVoska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Magický film se skvělým hereckým obsazením
Co dodat, skvěle zahraný   film, skvělé herecké   obsazení, zkrátka parádní   podívaná u které   očekávejte množství   zvratů a nečekaných   situací
Kalessin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2008
Fantastický film, zaradil sa   medzi desiatku mojich naj.   Nolan znovu nesklamal,neviem   čo mám k tomu dodať-proste   dokonalé. Pre dramatický dej   sa od filmu ani neodtrhnete a   pri prekvapivom(pre mňa   osobne nie) závere zistíte   že ste poriadne nedávali   pozor. Odporúčam vidieť   aspoň dva krát. Tento film   určite stojí za to pozrieť.   Naozaj vrelo odporúčam!
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Film z úžasného   prostředí...kouzelnící a   jejich kouzla. Je to film   plný podvodů, podrazů. Hugh   Jackman byl naprosto   úžasný, Christian Bale   také a to ho moc nemusím, a   samozřejmě pentlující   asistentka Scarlett Johnanson   opět nezkalmala. Příběh,   který není jen obyčejný   příběh!
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Dokonalý trik
Ze začátku pouze zpochybním   označení žánru jako   historický, to že se zde   vyskytovala dvě skutečná   jména, Tesla (ztvárněn   Davidem Bowiem) a Edison   (kteří byli opravdu   konkurenti neštítící se   ničeho, podobně jako ve   filmu) ještě neznamená, že   to má něco společného s   historií. Jinak Tesla byl   skutečný génius a doteď o   něm koluje spousty spekulací   a konspiračních metod   (podobně jako o   Einsteinovi).
Jinak k   příběhu. Nejprve jsem si   říkal, co to jako má být.   Jakou řečí vlastně mluví   (vypravěč s typicky   nesrozumitelným britským   akcentem). Navíc prolínání   tří rovin mi dělalo hrozný   nepořádek a já se ztrácel   a začínal nudit. Postupně   se mi však postavy vžili,   já zjistil kdo je kdo, co   patří k čemu, a začal jsem   se orientovat i v čase. V   tomto momentě mě to natolik   chytlo, že už nešlo   přestat. Nolan je prostě   génius a neviděl jsem od   něj jediný špatný film   ("Batman",   "Počátek" a mnoho   dalších). Jackman i Bale   jsou dobří jako vždy a Vy   do poslední chvíle nevíte,   komu fandit. V jeden moment   jste jasně na straně   Roberta, v druhý ho   nenávidíte...
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2012
Tak tady jsem velmi dlouho   přemýšlel nad   hodnocením.Ten film je   výborně vymyšlen a   natočen.Ze světa   kouzelníků, jejich triků a   iluzí, to se mi fakt hodně   líbilo.
Herecké   obsazení přímo   luxusní.Líbila se mi role   M.Caina a také potěšil Andy   Serkis v menší,ale   důležité roli.
Mimochodem ten stroj byl   skutečně zajímavý a konec   teda docela nečekaný.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2009
Dokonalý trik
Skvělý film na   přemýšlení. Obsahuje plno   zvratů v ději. Počáteční   scéna vás vypraví do děje,   kde nic nechápete, potom se   vracíte zpátky v čase a   pomalu zjišťujete   skutečnost. Děj vás celou   dobu mate, jste nuceni   přemýšlet a spojovat si   souvislosti. V závěrečné   scéně příjde vysvětlení,   které vás jistě ohromí,   protože takovou pointu   neočekáváte a všechny ty   souvislosri si spojíte   dohromady a pochopíte, co je   tím dokonalým trikem   myšleno. Herecké výkony   taky výborné i dobrá   psychologie postav. Sci-Fi   vložka přes mé   očekávání zapadla do děje   taky skvěle. Film je po celé   2 hodiny napínavý,   neztrácí na své kráse a   když k tomu přidám ješte   tu pointu, tak mi z toho   výjde skutečný trhák.
Snura
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Bratři Nolanové jsou   vynikající vyprávěči   příběhů. Kouzelníci   údajně rozdělují průběh   iluze na tři části.   Nejdřív připoutají   pozornost k něčemu úplně   obyčejnému, pak přijde   zvrat, v němž se to   obyčejné stane čímsi   naprosto neobyčejným, a   nakonec přichází finále, v   němž přichází šok.   Stejným způsobem postupovali   ve svém filmovém   vyprávění i Nolanové a   nutno říct, že se jim to   povedlo skvěle. Já byl   doslova unešen. Jako vždy   byl perfektní Christian Bale   v roli Alfreda Bordena, ten   snad roste s každou rolí.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2009
Nejdříve jsem byl zvědavý   jen na Davida Bowieho,pak na   celkovou práci režiséra   Nolana,ale sliboval jsem si od   filmu jen lehce dobře   trávený čas.Dokonalý trik   mě ale strašně příjemně   překvapil,díky originalitě   soutěživosti mezi   kouzelníky.Troufám si   tvrdit,že stejnou brutální   soutěživost,ale v masovém   měřítku použil Nolan v   Temném rytíři,když Joker   měl vždy díky této   filosofii navrch.
Sanchez
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2007
Výtečné..
Spojení několika žánru   dohromady, perfektní herecké   výkony hlavním hrdinů,   stále překvapující   průběh filmu plný zlomů a   až do samotného závěru   záhadná atmosféra, která   nakonec dostane své   vysvětlení. Vše nádherně   zapadá a na plátně to   vypadá bezvadně. Vše je   zasazeno do prostředí   Londýna na přelomu 19. a 20.   století a všechny   futuristické nápady zde   hrají zajímavou roli. Ale   dech beroucí je především   celý životní souboj a   rostoucí rivalita dvou   kouzelníků, kteří později   neznají hranice a dělají   opravdu "ostré"   věci.
Myslím, ze   'Dokonalá trik' je film,   který se povedl a je   promyšlen do posledního   detailu, o čemž svědčí i   statistiky.
michal33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2008
Proplétání dějových   časových linií,zajímavá   zápletka a neustálé   objevování nových   neznámých,které před   divákem autoři pomaličku   rozplétají až do samého   konce...CH.Bale a H.Jackman   skvělí ve svých   rolích...prostě dokonalý   film...
GeorgeB
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2016
Na rozdíl od Jaro Slávika   mám rád kouzelníky. Vlna   kouzelnických filmů:   Iluzionisty natáčeného na   Konopišti, animovaného   Chometova Iluzionisty,   Dokonalého triku,   Podfukářů je zjevně   odrazem poptávky. Lidi   chtějí kouzelníky, chtějí   tajemno a chtějí se u filmu   nejen bavit, ale i   přemýšlet, odhalovat, být   překvapováni. Dokonalý trik   splnil moje očekávání. A   jednu hvězdu navíc za Davida   Bowieho jako Nikolu Teslu.   Doporučuji přečíst si   Teslův životopis,   pochopíte, že ve filmu   ukázané vynálezy nejsou až   takovou fikcí za jakou je po   shlédnutí filmu budete   považovat.
Stegr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Dokonalá zápletka, dokonalé   herecké výkony hlavní   dvojice rivalů, dokonalá   režie = Dokonalý trik!   Díváte se pozorně?
adam75
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.9.2009
Musím říct, že jsem se do   děje ze začátku nemohl   dostat, ale konec to všechno   vynahrazuje. Skoro horrorové   napětí a skvělí Bale s   Jackmanem mi nedali vydechnout   až do rozuzlení...
kaylin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Nolan rules
Christopher Nolan je   režisérská hvězda. Od   Mementa nenatočil film,   který by byl propadák,   který by něco neměl do   sebe. A stejné je to s   Dokonalým trikem. Scénář   propracovaný. Jde tu hlavně   o iluze a přesně takový   scénář je. Až do úplného   konce si nejste jistí, jak to   skutečně bylo. Iluze jsou   zde stavěny na hlavu, pak   ještě jednou obráceny a pak   ještě jednou. Mám rád   tajemno, mám rád kouzla,   mám rád atmosféru a tohle   všechno mi Dokonalý trik   nabídl. A k tomu ještě   Balea a Jackmana, které   považuji za jedny ze svých   nejoblíbenějších herců.
luca-luciano
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Překrásný film s Hugh   Jackmannem mě naprosto   připoutal. Myslel jsem si že   toto téma mě nějak nebere,   ale v tom jsem se zmýlil.   Tato věc je dělaná pro   myslícího diváka, který   pečlivě sleduje každý   detail a nad filmem   přemýšlí. Myslím, že   stojí za shlédnutí
xCindy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Skvělé herecké výkony
Hugh Jackman i Christian Bale   jsou zárukou kvalitních   hereckých výkonů a i   další herci se nenechali   zahanbit. Je to svižný a   výborně natočený film, se   skvělou zápletkou, která je   odhalená až na samém   závěru do kterého nevíte   100% jak to vlastně je a   bylo. Určitě doporučuji   všem, stojí za zhlédnutí.
Fox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Opravdu zajímavý příběh.   Nechybí zajímavá zápletka   plná zvratů okořeněná   dávkou mystiky. Více od   tohoto tématu snad ani čekat   nejde - snad Scarlet Johannson   :-) Bystřejší oko sice pár   souvislostí pochopí dříve   než autor zamýšlel, ovšem   i tak se najde pár   překvapení pro každého.
katty.cz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Natočit tenhle film tak, aby   to nebyla nuda, musí být   člověk velký filmař a tím   Christopher Nolan bezesporu   je. Opravdu magicky   pohlcující zážitek. Na   dvě hodiny se ocitnete v   omamném světě plném magie.   Nedá se napsat jinak než že   je to poctivý film.
ib777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2007
Pěkný
Pěkně udělanej film plný   zvratů a překvapení. Děj   vás pohltí a do poslední   chvíle nebudete vědět na   čem jste a konec vás   určitě překvapí.   Nahlédnete do tajů   kouzelníckého prostředí a   určitě se nebudete ani   chvilku nudit.
yakub
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Film z Londýna na prelomu   19-20 stoleti, kdy mezi sebou   souperi dva kouzelnici o   prizen divaku a co vice.. o   "nenapodobitelny"   cili dokonaly trik.

Mohl bych se   samozrejme rozepsat vice, ale   i takovahle kraticka recenze   si muze najit sve priznivce.   Ja film primo hltal, protoze   mě kouzelnicke triky vzdy   lakaly a fascinuji me. A tak   poodhrnout trochu zavoj   tajemstvi kouzelniku a sdilet   s nimi nadseni pri vydarenem   triku a uzasu divaku... no   best. Na druhou stranu film by   byl mnohem zajimavejsi si   myslim, kdyby az tak   "nefantaziroval",   ale vice ve filmu...
PALCE NAHORU
A.d.i.s.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2009
Tak byl téměř dokonalý   film. Pro mě jeden z těch,   který je dobrý vidět   víckrát, aby si to člověk   víc užil.Konec mě malinko   zklamal...
ChewieDC
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Sofistikovaná a velmi   atmosférická hra s divákem,   která je u konce možná až   příliš vysvětlující. A   myslím, že napodruhé už to   nebude ono.
AliceCullen.com
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2009
tento film je vazne perfektni   pozorovat jak se rozviji   nenavist mezi christianem   baleem a hughem jackmmanem je   vazne uzasna, jednou jsem   premyslela co je lepsi jestli   tohle nebo iluzionista..nejde   to srovnavat, triky jsou v   obouch filmech ale kazdy je   necim jiny..tento film je   vazne perfektni a da se nad   nim dobre premyslet, a vsimat   si detailu je velice   dulezite..
gochi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2007
Každý kouzelnický trik má   tři hlavní části. Té   první se říká nabídka.   Kouzelník ukáže něco   obyčejného. Předmět Ti   ukáže, možná tě i   požádá aby sis jej   prohlédl, jestli je   opravdový ano - neupravený,   všední. Ale to   pravděpodobně není. Druhá   část se jmenuje změna.   Kouzelník vezme něco zcela   obyčejného a změní to v   něco nečekaného. To   tajemství máš před očima,   ale nevidíš jej, protože se   samozřejmě nedíváš   správně. Vlastně to   nechceš vidět. Chceš se   nechat podvést. Ale ještě   netleskej, protože nechat   něco zmizet ještě není   všechno... musí se ti to   vrátit!
tonicek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2007
Konečně film s opravdu   promakaným   scénářem,ještě po cestě   z kina jsem přemýšlel o   všech souvislostech. Film o   kouzelnících z na konci 19.   století ukazuje soupeření   dvou bývalých kamarádů,   které rozdělila tragédie.   Pro překonání toho druhého   se nezastaví před ničím.   Výborné herecké výkony H.   Jackman, Ch. Bale a M. Caine.   jako bonus S. Johansson.
rewkon
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
comentary
S tohohle filmu jsem dva dny   byl ještě plný   rozpoloplných pocitů.Filmu   není toho moc vytknout až na   část jednu čast.Do konce   nevíte kdo je ten hodnej a   kdo zlej.Konec dostane   koždého do kolen .Tendle   film my dal víc než jsem   čekal.
Tendle film si   najde cestu do každe dvd   sbírky.Mohu tendle kousek jen   doporučit.A poslední věta   :-) Díváte se pozorně?
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Rivalská povaha obou   protagonistů je žene víc a   víc přelstít toho druhého.   Najít způsob jak vymyslet   něco geniálního, jak   ukázat světu, kdo je   lepší. Vyhrává ten, kdo   předvídá předem triky toho   druhého, ale vždy se to   nepovede, něco chtít   neznamená vždy toho   dosáhnout.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2012
The Prestige je dokonalý v   několika odhledech:
-   v herectví - mužské i   ženské role někteří   zahráli až děsivě   realisticky (ale přiznám se,   že zvyknout si na Balea   chvíli trvalo)
- v   postavách samotných - není   moc filmů, ve kterých se   divákova přízeň tak rychle   stáčí od jednoho hrdiny k   druhému. V Prestige je to   jako na ping pongu.
-   ve hře s divákem - je to   jako hra na kočku a myš. Už   už si myslíme, že máme   klíč k záhadě, ale Nolan   vzápětí vytasí další eso   z rukávu.
- Tesla vs.   Edison - nakonec chci zmínit   souboj těchto velikánů.   Film mě skutečně inspiroval   k vyhledání informací o   jejich rivalitě a doporučuji   to každému. Prestige   nepřeháněl.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.8.2007
Sice nevím co je na tomto   filmu tak dokonalé,ale   určitě je to asi nejlepší   film na dané téma,který   jsem zatím viděl.Bál jsem   se po shlédnutí   Iluzionisty,že se opět budu   dívat na cosi pěkného,ale   nudného a   nezáživného.Nedalo mi to   však a hlavně díky   pozitivnímu hodnocení   ostatních členů,jsem i já   zapůjčil potřebný disk a   rozhodně jsem nebyl   zklamán.Film má úžasnou   tajuplnou atmosféru,děj má   slušný spád a nutí   nás,bedlivě sledovat   příběh,vtáhne diváka do   děje a nepustí ho až do   samotného konce,který se   ukáže býti velmi   překvapivým a naprostou   většinu diváků utvrdí v   tom,že se nedívali   pozorně.
A kdeže   jsou ty slabiny,o kterých   málokdo mluví.Já   myslím,že je to film na   jedno shlédnutí,nic na co by   nešlo zapomenout,podruhé to   bude i bez překvapení a   navíc je vše zbytečně   dlouhé,zrychlit tempo,přidat   akci,osoby a mohlo by to být   cool.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2010
Zajímavý film, hodně   dlouhý, ale udrží   pozornost. Povedená dobová   stylizace včetně dvou   hlavních hrdinů a dobře   odvedená řemeslná práce,   Příběh je napínavý a   zajímavý až na konec,   který je trochu přitažený   za vlasy a vlastně i to   klonování je z poněkud   jiného žánru. Přestože mu   vlastně nelze nic   zásadního vytknout, není to   prostě můj šálek čaje a   na volnou chvíli bych si ho   nevybrala.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Naproto úžasný film. Je   plný zvratů, nechá diváka   myslet si něco jiného, ale   přitom do sebe všechny   scény nádherně zapadají.   Myslím, že pokud tento film   uvidíte, tak nad ním bude   ještě hodně dlouho   přemýšlet stejně jako já.   Budete se snažit vysvětlit   si nejenom způsoby všech   kouzel, ale také smysl   životních cílů a   posedlosti různými   aktivitami. K tomu všemu je k   vidění velmi dobré herecké   umění obou dvou hlavních   herců a krása Scarlett...
cragel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2010
Dokonalý trik
U filmu jsem se ani vteřinu   nenudil a napětě jsem čekal   jak to vlastně dopadne.Nolan   co by režisér nesklamal a   skvěle provedl touhu po mstě   u obou hlavních postav.Od   Jackmana jsem toho čekal víc   ale tím nemyslím že   předvedl špatný výkon,   naštěstí Christian Bale   napravil co se dalo.
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2007
Historický thriller vskutku z   netradičního prostředí.   Zavede vás do zákulisí a to   doslovně, kouzelnického   světa. Svět plný iluzí,   triků a hrátek s očima   diváka. Velmi nápaditý,   neotřelý, originální   design, který tomuhle snímku   tvůrci dali do vínku, si   jistě najde spoustu   příznivců. Velmi   působivé, vzrušující,   napínavé a hlavně   nepředvídatelné.   Překvapivý závěr, který   vás rozhodně dostane.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2017
Film bez kladného hrdiny -   dva kouzelníci si dělají   opravdu hrozné naschvály   (ovšem dá se zobecnit na   jakékoli dva konkurenty). Ale   skvěle natočeno, a i když   divák triky zná, žasne, jak   úžasně jsou provedeny.
collen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2017
Nemusím chodit do cirkusu a   na kouzelníky taky netrpím,   takže jsem trochu trpěla,   když si ti dva vykukové šli   po krku. Ale dík za Bowieho a   Teslu a taky konec stál za   to.Akorát se to nemuselo tak   dlouho natahovat.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.11.2020
Celkem
působivý snímek s   věrohodnou atmosférou, velmi   dobře natočený s   výbornými hereckými výkony   (jen ten Bale mi tam moc   neseděl).Škoda, že to bylo   místy trochu až moc   přitažené za vlasy...
Zimmy871
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2010
Abych byl uprimny, pribeh je   to dobry, ale nesedi mi tam   ani jeden z tech 2 hercu.   Vypada to s nima proste divne.   Jedinej kdo mi tam naprosto   sedel byl David Bowie jako   Nikola Tesla.
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2018
No, musím se přiznat, že   jsem na konci vůbec nemohla   uveřit tomu, že jsem se   právě dodívala na sci-fi.   Drama na historickém pozadí   ano, ale tohle? Kdosi měl   fakt dobrý nápad a hezky ho   propracoval. Já jsem ale   měla tak trochu pocit, že se   na scénu snesla deus ex   machina, účast samotného   Tesly mě nepřesvědčila.   Až na ten fantastický   smutný konec se mi ale film   velmi líbil.
Worech
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2020
Není to blbé...
...kouzelnické triky a   hledání toho nejlepšího.   Věčné dvojnické otázky,   fajn podívaná, i přes dvě   cigára na pauzu :) Stojí za   to. Jo a Bowie jako Tesla je   bonbónek :D
xLucky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Ani kouzelník nepřežije všechno
Není to světoborné dílo,   ale dobře sladěná kombinace   prokreslených postav (co jim   SKUTEČNĚ vězí v hlavě se   ale odhaluje jen velmi   pozvolna), stupňující se   jejich vzájemné   nevraživosti, lehce   nelineárného děje s   překvapivými pointami,   dětinsky přitažlivých   reálií kouzelnické praxe a   velkých beden (záběrů z   blízka) S.Johanssonové   dělají z tohohle bijáku   velmi příjemnou   podívanou.
..
Prosím, ale už žádný   DALŠÍ film s kouzelníkama,   prosím. Myslím to vážně.
Cash89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Moc sem se těšil už jen   proto že tam hrají tak   skvělý herci.Hned od   začátku mě to posadilo do   křesla a hltal vteřinu za   vteřinou.Nevím čím to je   asi mnou ale čím dál byl   film,tím víc jsem se   nudil,střih byl moc divokej a   děj byl takovej zbrklej né   všechno se dalo pochopit(to   bylo možná tím že to byli   kouzelníci),taky to bylo moc   dlouhý a já se v tom čím   dál víc ztrácel,taky mi   vadilo a dost hodně to   zabíjení ptáků nejsem   žádnej ochránce zvířat   ale tohle vážně ne a když   to nešlo jinak tak to aspoň   neukazovat,nezachránily ani   vynikající herci.
weitinger
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.3.2011
Pěkné
Film je pěkný. Mám rád   tuhle kouzelnickou tematiku se   všemi těmi hračičkami a   udělátky. I atmosféra   Londýna v polovině 19.   století se povedla, příběh   je chvílemi strhující,   plný překvapení. Včetně   závěru (Tam mi dost uniklo z   čeho měl ten truhlík   radost, když mu oběsili   bratra - tomu říkám   vyčůranost!). Ale s   Ilusionistou bych ho   nesrovnával, to je jiná   třída, asi tak o dvě patra   výš.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.11.2012
Nenávisťou až k (seba)deštrukcii
Pozor, inak sa nedá, asi   prezradím niečo čo by som   nemal. Ide o to, aby som   vysvetlil sklamanie a to   nízke hodnotenie. A tiež   dosť súhlasím s príspevkom   podomnou. Remeselne je film   dokonalý. Či ústredná   dvojica hercov, kamera,   atmosféra, prostredie,   scénar. Niet čo vytknúť.   Osobne sa mi veľmi páčil aj   David Bowie ako Tesla.   Spočiatku som bol filmom   nadšený, samozrejme po   rozume vám idú otázky typu   ako to robia. Jednotlivé   dejové sekvencie sa   pretkávajú a zvraty pôsobia   silno. Prvé čo by som tomu   vytkol, sú tie príliš   silné vlastnosti oboch,   ktoré majú spoločné.   Nenávisť, krutosť a zrada.   Hlavne posledná menovaná je   niečo u človeka   neprípustné. To by som bral,   ok, film nemusí byť len o   láske a šťastí. Treba   pokázať aj na tienisté   stránky života. Beriem. Idem   k druhej, hlavnej výtke.   Všetko degraduje dosť zlý   koniec, pri ktorom ma hlavne   napadlo slovo prehnané. Tu   fakt má divák pocit, že sa   režisér s divákom hral.   Totiž nešlo o umenie   spraviť trik, z ktorého   budú všetci baf. Išlo o   obyčajné sci-fi, ak máte   podobný stroj, tak aj z vás   bude "kúzelník".   Film skôr sklamanie
Edit 06.11.2012: Pozor!   Spolier. Nemal by som to tu   písať, ale nedá mi.   Taktiež nechápem jeho ženu.   Keď ju teda nemiluje, tak   99,99 % by od neho jednoducho   odišlo. Neverím, že by   matka riešila takto   situáciu. Možno keby nemala   dieťa, možno, ale   materinský pud je až moc   silný. Druhá vec. Topil sa   vždy klon? Skôr nie, ak si   všimneme, pri prvom pokuse na   sebe samom vystrelil. Potom sa   ale prvý utopil originál.   Ako však donútime klony, aby   pokračovali v tom divadle? A   čo Alfredov klon? Ako ho   donútime k takej obete. A   myslia tie klony vlastne?   Budú stále poslušné? Čo   keď sa vzoprú. Očividne to   malo byť "to bol ale   super film, že. A to   vyvrcholenie!". No hlavne   vďaka koncu to bola blbosť.   Ale aby som dal v dodatku   niečo pozitívne, to Colorado   bolo úžasné
ondey
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.4.2007
...že bych to musel vidět dvakrát...
"Nečekejte zázraky,   všechno je jen iluze."   Tahle věta vystihne celý   děj i samotný film. David   Bowie jako Nikola Tesla je   kouzelný a k nepoznání, ale   je to to jediné, co si z   filmu zapamatuju. Děj je   hloupý a předvídatelný, i   když se pokouší o opak.   "Nečekejte   zázraky..."
Vendisek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.6.2008
nevim, podle mě strašně moc   přeceňovaný film...přišlo   mi to moc zdlouhavé (na úkor   napínavosti) a řekla bych   že některé věci se fakt   daly dost dobře vytušit...
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.7.2015
Slabší trik
Scénář je překotný,   hodně se v něm mluví a   hodně se toho stane, až   tolik, že si nepamatujeme   jména hlavních figur. Herci   jsou nevýrazní (možná až   na Christiana Balea), ale   aspoň, že Scarlett Johansson   je krásná. A závěrečný   "výlet" do vod   sci-fi odkazy na Teslu, jedno   klišé, těžké jak kláda,   mi nepřidalo. Byl   jsem...(z)klamán? Christopher   Nolan není sice můj kdo ví   jak oblíbený režisér, ale   že se budu tak často dívat   v kině na hodinky, jsem   vážně nečekal
Caiiiczech
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.8.2012
Film zajímavý, udržel mne   celou dobu u obrazovky, ale...   Ale přibližně od poloviny,   po vyloučení logických   možností, se začala   vnucovat myšlenka, že   režisér nehraje s divákem   fér. Ze stylového,   dobového, prestižního   souboje iluzionistů se   stala... No fuj. Pointa mne   zklamala... :-(

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32863minih32863Přeber si to znovu (2002) 
Analyze That n
minih12252minih12252Mechanický pomeranč (1971) 
A Clockwork Orange n
minih44261minih44261Nejkrásnější hádanka (2008) 
Nejkrásnější hádanka n
minih4831minih4831Byl jednou jeden dům (1974) [TV minisérie] 
n
minih8297minih8297Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček? (1995) 
Father of the Bride Part II n
minih22792minih22792Vrať se do hrobu! (1989) 
n
minih44475minih44475Mach a Šebestová na cestách (2005) [TV minisérie] 
Mach a Šebestová na cestách n
minih9645minih9645Jezerní královna (1997) 
Jezerní královna n
minih22331minih22331Velký flám (1966) 
La Grande Vadrouille n
minih10705minih10705Král Šumavy (1959) 
Král Šumavy n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

05:30 - 05:59

13 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Království divočiny (2008) [TV...

05:30 - 05:59

13 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

58 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

05:20 - 05:55

23 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178381

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10