Duben
ohodnotit

Gympl

Další název:
Graffiti; The Can
Rok:
2007
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
27.9.2007
„Komedie o studentech, učitelích, rodičích a graffiti.“

Komentáře k filmu Gympl

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 86
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.4.2012
Téma filmu by bylo na   sáhodlouhou polemiku. Ve   školách se SKUTEČNĚ učí   kraviny v životě   neuplatnitelné, ale, jak by   řekl Igor Hnízdo, třída,   která přivede učitelku/le   do blázince, se bít musí.   Takovíto fracci si nic   jiného nezaslouží.   "Sebeuplatnění"   ničením majetku, byť druhem   umění, to je taky něco. A   režisér hrající školníka   by za herecký výkon   zasloužil Plyšového lva,   či jak se to jmenuje.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.2.2014
Když mi byl tento film   zapůjčen, upozornil jsem,   že jsem jiná věková   kategorie a připravil se na   spousty nudy a   přejíždění. Ejhle,   nestalo se. Ačkoli Mádla   vůbec nemusím, tady mi   nevadil. Ostatní herci byli   taky dobří, např. věčně   zhulený Tomáš Vorel ml.   Film měl dokonce spád,   hlášky tak jak mají být,   takže nakonec jej hodnotím   jako nadprůměr.   2012101010424/10929
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2008
Přítel z toho zmagořil!
Přítel tenhle film totálně   žere a pokaždý použije   alespoň nějakou hlášku z   tohohle filmu. Já jsem z toho   na hadry. Pokud vás zajímá   život studentů na gymplu a   Jirka Mádl vás ještě   neomrzel, tak se na to   podívejte.
Hortensie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Přiznám se, že jsem se   docela dobře bavila. Gympl   není žádný filmařský   velezázrak, ale to jsem od   něj ani nečekala. Asi i   proto, že mám ráda Jirku   Mádla, tak jsem už poprvé,   když jsem na Gympl šla do   kina, tak nějak tušila, že   se budu bavit. Sprejerské   mazanice z duše nesnáším,   vře to ve mně ve chvíli,   kdy tuto "okrasu"   spatřím např. na   historických fasádách,   nicméně Gympl beru jako film   o mladých, poněkud   nadlehčený. Jak to mezi   mládeží dnes doopravdy   vypadá? Není to dokument a   ani se nesnaží tento film   dokumentárně tvářit.   Někdy je to zřejmě možná   podobné, někdy lepší i   horší...jen se musím trochu   zastat absolventů učilišť.   V některých předchozích   komentářích jsem se   dočetla, že pokud to takhle   vypadá na gymplu doopravdy,   tak na učňáku to bude   teprve otřes. Nemyslím si,   že učňové jsou na horší   úrovni než studenti   gymnázií. Naopak - zažila   jsem gymnazisty flákače a   povaleče, znám oproti tomu   inteligentní absolventy či   studenty právě učňovských   zařízení. Ono je to spíš   o individualitě každého   jedince nežli o tom, na jakou   střední školu chodí.   Každopádně Gympl to má u   mne za slušných 70 procent,   pobavila jsem se a to   považuju za prioritní.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Sklepáci evidentně nemají   na chleba, takže se v tomto   titulu vyskytují téměř   všichni anebo jsou prostě   tak uzavřená skupina, že   pustit mezi sebe někoho   jiného jim dělá   problém.
Jako jednotky   jsou herci výborní - Hanák,   Šteindler atd. - nejenom   Sklepáci, nicméně si   myslím a vím to, že šlo o   zobrazení extrémnější   části středoškolského   studenstva (doma mám cílovou   skupinu, která snímek   ohodnotila jako dokument z   jejich gymplu:-)), proto mi to   přišlo přitažené za vlasy   a nepobavila jsem se tak, jak   bych čekala. A pokud jsem se   neměla bavit, ale šlo o   vážnou sondu na téma život   na střední škole, tak na to   tam zase bylo dost   úsměvných míst.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Musím se přiznat, že mne   tento film zaujal svoji   upoutávkou. Většinou o   nové české tvorbě nemám   příliš valného mínění.   Inu vyrazil jsem za   deštivého počasí do kina   na film - hořkou komedii - o   generačních konfliktech. Ty   jsou v podstatě podstatné i   v příběhu. Ta grafgiti jsou   jen doplňkem. Trochu mne z   filmu mrazí. Hrdinové by   měli být studenti gymnázia   a spíše připomínají   učňáky ze SOU ze seriálu   Třetí patro. Jestli to   takhle dnes vypadá v našich   třídách, tak potěš   Pánbůh.
Já už jsem   byl na střední škole, když   hlavní hrdinové buď doma   seděli na nočníku, či   teprve se chystali přijít na   svět. Takže může na můj   kritický pohled mít vliv   věkový odstup. Pravda je   taky ta, když jsem byl na   střední škole, tak i ty   nejšpinavější ulice u nás   měly čisté zdi. Hodnotíme   ale tady obsah a musím   přiznat, film se mi líbil.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
České filmy mě moc neberou,   většinou so naprosto o   ničem. Tenhle není   vyjímka,ale neuvěřitelně   jsem se u něj nasmála.
MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Gympl
Film, který mi absolutně nic   neřekl. Úplně postrádá   děj a skládá se ze skečů   ve školních lavicích a na   akcích... Herce snad vytáhli   odněkuď z ulice, protože   tak nepřesvědčivé hraní   jsem ještě neviděl (úplně   nejhorší snad byla Vorlovo   jr. přítelkyně, která   akorát odříkávala   naučenej text).
Jestli   to mělo být ze života   dnešní mládeže, tak buď   žiju mezi úplně jinými   lidmi než je standart, nebo   fakt nevím. Charaktery postav   byli až tak moc přehnané,   že jsou prostě nereálné   (Mádl a Kraus jako   největší milionáři co   přejíždí lidi autem a   koupí si školu...?)
Jediné pozitivum je hudba   od Wich, ale ta je navíc   volně ke stažení na netu a   já ještě ke všemu   neposlouchám hip hop...
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Tak student nejsem   "sprejer" také ne,   ale nemůžu říct, že by to   bylo špatný, to vůbec.   Herci, některé hlášky i   vážnější ton se povedly,   jen chvílema se to tváří   jako moc cool a Jiří Mádl   mě přijde aš moc drsnej,   ale realita taková být   může,,,,
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Jak moc se film přibližuje   realitě nejsem schopen   posoudit, studentská léta   mám už dávno za sebou a ve   školství nepracuji,   naštěstí. Doufám, že o   zobrazování skutečné   reality ve filmu nešlo. I   když moc velké iluze nemám.   Co to tedy bylo? Komedie? To   by muselo být vtipné a ne   trapné. Psychologická sonda   mezigeneračního konfliktu?   To by muselo jít do hloubky a   nesmělo by to okrajově   sloužit jen jako podklad k   několika hláškám….   Směsice různých žánrů   jež spolu nedrží   pohromadě. Vážná témata,   jež byla naznačena a jejich   rozpracování se vyloženě   nabízelo, se rozplynula ve   slepenci jednotlivých gagů,   přihlouplých hlášek a v   primitivním humoru. Celkově   film zapadá do trendu české   filmové tvorby posledních   let. Za celou dobu jsem   nepostřehl jedinou postavu,   která by se chovala   normálně. Všichni do   jednoho stereotypně   zaškatulkovaní psychicky   narušení jedinci   zkarikaturovaní ve   Vorlovském stylu. Doba kdy   „sklepácký“ humor za   něco stál je dávno pryč.   Samoúčelné, povrchní a   krajně podbízivé pro   cílovou skupinu diváků.   Jistě, dalo by se to brát i   jako, do absurdna dovedená,   kritika školství   přetrvávajícího již z dob   Rakouska-Uherska, jako film o   ztrátě hodnot, úcty,   respektu apod., ale když   slyším od znuděných   adolescentů, že nejlepší   na filmu byl ten zhulenec a   prsa mladých hereček, tak   veškerá pointa vyšumí do   ztracena.
M.A.G.
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.6.2011
Jelikož nejsem žádný   sprejer,tak mi ten film nic   neříká.Netvrdím ovšem,že   své příznivce zcela jistě   má.Ono je to těžko : Sto   lidí - sto chutí :-).
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2008
Nic náročného, ale odpočinkového ano.
Vcelku pohodový film, není   nikterak náročný a jeho   shlédnutí jednou za čas   opravdu stačí, nicméně   oceňuji, že i když zde   hraje Eva Holubová, film se   obešel bez politiky a   politických narážek, její   role trhlé ředitelky školy   je poměrně sympatická, ač   nejde o mou oblíbenou   herečku. Mile a roztržitě   působí Tomáš Matonoha jako   třídní profesor, který se   snaží být se svými žáky   velký kamarád, ovšem oni mu   přerůstají přes hlavu. Co   bych vytkla? Pubertální   dialogy beru, asi k věku   hlavních hrdinů opravdu   patří, ovšem sgraffit by   mohlo být méně, přece jen   určitý vliv na mládež   dílo má a kolem nás je   těch "čmáranic"   víc než dost. I tak ale   nemám výraznějších   námitek. Dobrý herecký   výkon Tomáše Vorla   mladšího.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2016
Chvílemi docela povedená   komedie,nechybí jak dobrý   hlášky,dobře vybrané   herecké obsazení,holky se   nestyděli něco ukázat,na   druhou stranu mít takové   studenty jako učitel no   potěž,sprejery nijak   neobdivuji ale honičky s   poldama docela vtipný.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2009
velmi slušná a povedená   Česká komedie je dosti   reálná
je to   velmi slušně obsazené a   odehrané
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Na filmu Gympl se mi   líbilo,že hlavní   protagonsti neřešili tolik   holky jako např.ve   Snowboarďácích,Rafťácích   ...Zkrátka je tohle o něčem   jiném.Dva puberťáci   znudění stereotypem školní   docházky, kteří si svou   zábavu představují v   malování grafiti.Mádl to   docela uhrál, ale Vorel Jr.   je podle mě moc umělý.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2012
Až na hrozný výkon Vorela   Jr. má film děj, ale jsou   zde momenty, kde si divák   říká, co je to vlastně za   žánr. Chvilkama je to   komedie, pak nastane   vážnější scéna, pak   drama a vlastně divák stále   neví, o co se jedná. Film   mohl být ještě lepší, na   druhou stranu jsem rád, že   rejža Vorel starší si   zvolil téma z dnešní doby.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Je docela zajímavé jak Vorel   st. vidí dnešní mládež.   Podle režiséra to je   neslušná pakáž, která   hulí, souloží, fláká se,   kašle na rodiče a hlavně na   školu. Přesně o tom je   celý film. Sledujeme   partičku teenagerů jejichž   životní motto je na všechno   kašlat a užívat si   mladistvého života.   Chlapecké osazenstvo v   podání Vorla ml. a Mádla   má ještě jednu vášeň a   tou jsou grafity. Aby to   nevypadalo, že je film jen o   zábavě pozorujeme i jejich   životní trable a problémy v   rodinách ale většina děje   je o kolotoči paření a   čmárání grafity   doprovázené hip hopovou   hudbou. I když toto není   můj šálej kávy nedá se   říct, že bych se nějak   úkrutně nudil a občas jsem   se dobře bavil. V současné   české tvorbě se jedná o   jeden ze slušnějších   kousků.
New
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Nic moc
Od filmu jsem čekal, že se   pobavím... ne.
Někdo   to zasazuje spíše na   učňák... Třetí patro má   děj, tohle je ale   slaboduchý...   nereálný...blbost.
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.7.2018
║Rozpočet   CZK23miliónov║Tržby   Celosvetovo $2,876,011║   nechapem ako to mohlo takto   uspieť __Nič horšie a   nudnejšieho som Českej   produkcie nevidel, nehorázna   somarinka, kde sa dohromady   nič nedeje a tobôž sa to   ako že chce tváriť miestamy   komicky ale na tomto sa ani   len trošku pousmiať   nehrozí, nehorázne sklamanie   a týmto zatiaľ končím s   návštevami kina ohľadne   Českých filmov, nedá sa   nič robiť ale čo dosť to   je dosť. Kamera miestamy až   zbytočne moc experimentálna   - záberami nič nehovoriaca a   dvojica Vorel a Madl   maximálne na pohlad otravná   a nezáživná. Hlavná vec   že tam napchali teen-sex.   /videl v kine: 2%/ nič   otravnejšie som v kine   nevidel
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Gympl patří určitě k tomu   lepšímu, co se na poli   českých komedií v   posledních letech urodilo.   Není to sice pecka, ale   pobaví velmi slušně. Když   pominu osvědčenou   sklepáckou hereckou sestavu,   tak musím pochválit   především Mádla, protože   jeho Kolman byl neskutečně   uvěřitelný sígr.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2008
Po delší době slušnější   český film,ikdyž opět   slabinou je příběh.První   půlka,řekl bych   výborná,později mi čím   dál tím víc začal vadit   příběh,který byl až moc   mimo realitu a nevím proč ?!   Proč bylo nutné vykreslovat   život na gymplu,tak moc mimo   realitu,herci jako většinou   nemají chybu,hlavně   p.Kraus,hudba i režie no   problem.

Nechápu,máme tak   výborné herce i režiséry   (Vorel) a stále autoři   výmýšlí ptákoviny až mi   to nejde na rozum.Zlatá   tvorba pana Trošky,tam je   alespoň bezva   sranda(většinou), když už   nic jiného.
Nasudr
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.7.2011
Z uvedeného filmu som   sklamaný. Slabučký priemer.   Celý film mi pripadal   pritiahnutý za vlasy.   Nereálne zobrazenie školy   gymnázia, dej jednostranný a   veľmi jednoduchý,   nevierohodní učitelia -   profesori. Myslím si, že   najvýstižnejšie to napísal   používateľ Hugin: "Za   celú dobu filmu som   nepostrehol jedinú postavu,   ktorá by sa chovala   normálne".
Niet   čo dodať navyše.   Neodporúčam nikomu.
Yontalcar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.4.2012
Není to zase až tak špatná   komedie. Těch vtipných   momentů sice je poskrovnu,   ale zase to vynahrazují jiné   scény. Učitelé jsou   zobrazeni jako chodící   karikatury, což byl asi   záměr. A to, zda jde o   čirou přehnanost nebo   reálné zobrazení, lze jen   těžko soudit. Sám jsem měl   na nástavbovém studiu   učitele, kteří by svou   výstředností skvěle   zapadli do téhle filmové   profesorské elity. A co se   týče samotného   sprejerství, tak jsem taky   proti tomu, ale ne nějak   radikálně. Rozhodně to   považuji za lepší   "zálibu" než brát   drogy nebo se nesmyslně   opíjet do němoty. Chtělo by   to spíš pro sprejery   vyhradit určitá místa, kde   by se mohli seberealizovat a   zároveň neničit soukromý   majetek (pokud je tedy   skutečným důvodem tvrzení,   že je to jen baví, jak je v   samotném filmu uvedeno).   Něco na způsob, jak se   snažil uťápnutý třídní   Tomáš. Scénky s ním byly   většinou povedené. Hlavně   když se objevila sexy   potvůrka Klára (pánové   budou se mnou jistě   souhlasit), tak se bylo na co   dívat. Ovšem nesmím   zapomenout taky na Jana   Krause, který se poslední   dobou ve filmech objevuje jen   vzácně, což je podle mě   velká škoda. Místy dokázal   z Gymplu vyhnat dotírající   nudu. Jinak ostatní herci   nějak zvlášť nezaujali.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Tak jestli to na nějaký   škole takhle fakt chodí,   začne mi bejt učitelů líto   a začnu chodit s nima   demonstrovat za zvýšení   platu:-D.Na druhou stranu,   tykat třídnímu a chodit k   němu domu vylejt si hlavu mi   příde docela fajn:-D.Filip   Vorel by si za roli zhulence   zasloužil Českýho lva.Byl   opravdu dokonalej, co slovo,   to perla.Tomáš Vorel   mladší podle mě roste ve   slušnýho herce a jeho   tatínek je dobrej režisér,   co ve svých filmech rozhodně   nenudí - moc se mi líbil   Skřítek a v Gymplu oba   ukazujou, že to nebyla   náhoda...
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2010
Líbí se mi, že Vorel   nahlíží téma bez   servítků, bez falešného   zjemňování, ostatně   "laskavý humor"   naštěstí nikdy nebyl jeho   parketou. Vrací se ale i pro   Vorla taky typická občasná   šroubovanost a   nedůvěryhodnost dialogů a   příliš viditelný záměr   "co chci sdělit a   jak". Moje dojmy tak   rozhodně nejsou   jednoznačné, ale fakt, že   jsem se při tom docela bavil,   nakonec zvedá můj palec   nahoru.
Pixel116
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2010
Super komedie režiséra   Tomáše Vorla z prostředí   střední školy a o špatném   chování mladistvých. Film   je opravdu úžasný plný   dobrých hlášek a   perfektního českého humoru.
Faye
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.9.2007
Americká mládež po česku   aneb demokratická výchova v   praxi. Díky „Gymplu“ jsem   konečně pochopila, že na   některé filmy jsem už   vážně stará …. V kině   jsme byli v sestavě 2   dospěláci ( s přehledem   nejstarší v sále) a 2   puberťáci ( respektive jedna   puberťačka a jeden skoro   puberťák). Omladina ( nejen   ta co patřila k nám) se   smála tak, že zapomínala   srkat Colu a chroupat popcorn.   Poznámky typu „ týýý   jooo, to je božíííí „   byly v naprostém rozporu s   našimi pocity. A pokud to v   reálu vypadá teď na   středních školách jen z   poloviny tak jako ve filmu   Tomáše Vorla, tak nechci ani   vědět jak to vypadá na   učňáku. Tímto bych se   chtěla zároveň omluvit   všem svým kamarádkám,   kteří se snaží tuhle bandu   spratků (ehm pardon )   demokraticky vzdělat ( má   omluva míří i do Polska,   kde to zřejmě bude podobné   ). Omlouvám se, že jsem   vaši profesi dodnes   znevažovala. A ráda bych se   rozloučila větou „   Herodes, to byl král!“
(předpokládám, že i   dnes se tahle látka učí,   takže budoucí   intelektuálové ví ... o   čem je řeč ). P.S. Za sebe   přiznávám, že každého,   kdo dokáže počmárat novou   fasádu, bych byla schopna v   afektu i ... ehm ... víc než   inzultovat. A já si jdu po   vzoru Zuzany Bydžovské   něčeho loknout.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.9.2010
Velmi reálný obraz
Je to realita stavu většiny   dnešní mládeže v celé   své "kráse".   Stačí vlastní zkušenosti a   rozhlížet se okolo.
Otázkou je jak hodnoti   film, protože některé   výkony jsou hrozné a vůbec   celkově je to nedotažené a   divně splácané.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Gympl
Gympl je konečne nejaký   poriadny český film.Pekný   vizuál a skvelý soundtrack   ak k tomu pridáme dobrých   hercov tak si to zaslúži   tých 6.
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2008
Tento film mě docela mile   překvapil.Čekala jsem   další pubertáckou komedii   typu Snowboardáci nebo   Raftáci,kde se to hemží   přisprostlými výrazy a   sexuálním harašením.Tento   snímek je však trochu   jiný.Film Gympl je o dvou   studentech gymnázia,kteří   svůj volný čas tráví   malováním grafity.Tato   činnost jim přináší   zábavu,dobružství i   pořádnou dávku   adrenalinu.Ovšem všeho jenom   dočasu...
johnny-rk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.7.2008
celkem pekny cesky film o   skolstvi, o zivote studentu   strednich skol. Netradicni   vztahy s uciteli a take   zajimave reakce ucitelu na   studenty..
ValaMalDoran
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.12.2008
Film nebyl vůbec špatný.   Jen si myslím, že některé   hlášky byly trochu mimo a   hodně lidí si ted může   myslet, že to na školách   vypadá takhle. Ale docela   jsem se bavila.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Zajímavý a nadprůměrně   vtipný snímek nejen o   studující mládeži z   prostředí gymnázia , o   jejich některých   zvláštních a na hraně   zákona balancujících   koníčcích a problémech z   toho vyplývajících. Dokud   režisér hraje na   komediální notu je vše v   pořádku , ovšem když   přeladí na notu dramatickou   začne film dosti pokulhávat.   Herci v dospělých rolích   jsou velmi dobří , ale   většina mládežnických   rolí je zahraná toporně a   amatérsky. Vyčnívá akorát   Jirka Mádl , Martina   Procházková a svůdnice   Lenka Jurošková , která je   neuvěřitelná kost! ;-)   Ještě bych ve snímku ocenil   méně těch grafiti   záležitostí , více scén   odehrávajících se v   gymnáziu a snímku by to   určitě prospělo. Celkově   ovšem osvěžující lehce   nadprůměrná komedie ,   kterou dokresluje povedená   hip-hopová hudba. Po druhém   shlédnutí přece jenom na   hodnocení přitlačím - 70%
caligari
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.11.2007
Dokonale vystihnutá realita   dnešní šílené doby v pro   mě nejlepším českém filmu   tohoto roku s přímo   famózním hudebním   doprovodem (a to jsem   zapřísáhlý metalista a rap   mi jinak nic neříká )a   skvělými hereckými výkony.   Ten hulič to zahrál tak   věrohodně, že pevně   věřím , že byl po celou   dobu natáčení fakt sjetý.   Po těch desítkách trapných   amerických kýčů konečně   v kinech nějaká   inteligentní podívaná.   Vorel je frajer a fakt   umí....
michal33
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.5.2008
Pár výborných skečů a   několik situačních gagů u   kterých se zasmějete.Herci   jsou výborní / hlavně   Holubová,Schmitzer,Mádl,Šte   indler,Kraus/. Jinak film o   ničem,který podle mě nic   nesděluje,ale čistá komedie   to také není...těžko   říct co nám chtěl pan   Vorel dokázat...Jakožto film   pojednávající o dnešní   mládeži, se tento snímek   příliš nepovedl,alespoň   podle mě...
kamicek
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.3.2009
no tak tenhle film jsem   viděla, a až na pár scén a   herců, byl přímo   katastrofální aspon pro   mě... moc se mi to   nelíbilo.. a skončilo to   docela blbě.. :-(
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Film se mě opravdu líbil.   Mám ráda komedie o   studentech... Taky se mě   hodně líbí graffiti, tak   sem ráda, že aspoň v tomhle   filmu se vyskytujou :) Nejvíc   se mě líbil ten dredař -   vyhulenec :) Ty jeho hlášky   byly fakt SUPER :D
AcidBurn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Vorel natočil Učňák
a nikoli Gympl. Film je   karikaturou, nemá a asi ani   neměl na víc - i dobří   herci tenhle film nevytáhnou   z hlubin propadáku - v rámci   svých rolí nemůžou udělat   víc. Ano, Gympl je brak. Brak   díky tomu, že pan režisér   prostě neví, jak to na   současných gymnáziích   chodí - a rapová hudba to   nezachrání.
Na   komedii je to slabé, na   vážnou sondu do školství   taky, postavičky přes   kopírák z jiných filmů a   hlavní protagonista ze   Snowboarďáků...no,   Snowboarďáci byli horší   než Gympl, ale ti si aspoň   na nic nehráli...
Vanous
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2008
Skoro jakou nas
Tak to byl zase jednou dobrej   ceskej film. Ac moc Vorlovy   filmy nemusim, tak toto bylo   ono. Kdyz jsme navstivil   matku, tak ta mi rikala, at se   na to ani nekoukam, ze je to   blbost, ale uz po 15 minutach   jsem pochopil proc se ji to,   jako UCETELCE s 20ti letou   praxi, nelibilo. I kdyz   nektere sceny byly trosku   pritazene za vlasy (na gympl),   tak s vetsinou jsem se   ztotoznil z dob meho studia na   gymplu. Ale zase treba se za   tech 5 let od maturity mohly   pomery zmenit a toto se na   skolach opravdu deje :-)
Film pro mlade a ne pro   ucitele typu Miladka a spol.   :-)
Wish
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Pokud od tohohle kousku   nebudete čekat převratný   děj, zápletku, rozuzlení a   následnou pointu, tak se vám   bude líbit. Vyloženě   hlavní příběh to totiž   postrádá. Je to výsek   školního roku gympláků a   jejich životů. Mě to ale   bavilo a vydržela jsem se na   to dívat se zájmem. Až na   pár výjimek dobré herecké   obsazení a good hlášky. Kdo   mi tam se svým hereckým   výkonem neseděl, byla   představitelka Pavly, která   podle mě nehrála, ale jen   odříkávala scénář.   Tomáš Vorel ml. byl opravdu   přesvědčivý - buď to tak   dobře zahrál nebo takový   opravdu je:)
anetaaneta
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.9.2010
myslím, že Gympl je   podprůměr české filmové   tvorby. Některé scény jsou   dobré, ale většinou s   herci, kteří jsou vtipní   už od pohledu jako   například Jan Kraus a to   nemyslím zle, naopak. Jinak   je film o ničem.
Mary.Elwood
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Moc zajímavě zobrazená   zoufalá situace co se týče   dnešních vztahů   studenti-učitelé-rodiče.   Není to jen puberťácká   kravina ale i film k   zamyšlení.Jiří Schmitzer   jako stará škola v roli   češtináře mě obzvlášt   dostal (transformátor) :-)
Ondra44
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Chvíli už váhám nad   zařazením do kategorie   komedie. Gympl je podle mne   smutnou ukázkou dnešní   mládeže. Asi né všechny,   ale části určitě. Konec   konců potkáváme je všude.   Spíš je to takový hraný   dokument. Děj příliš   žádný velký nemá a   chvílemi je to už dost nuda.   A trapné pubertální řeči   považovat za vtipné to už   mi opravdu nejde.
Imo
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.3.2019
Gympl
Tento film je urážkou   českého gymnaziálního   školství. Je to dehonestace   pedagogů ale i studentů.   Tvůrci v tomto případě   jsou daleko od reality.   Raději to dál ani nebudu   komentovat.
JohnCoffey
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Snímek, který se neumí rozhodnout
Vorlův snímek se neumí   začlenit, a to je chyba.   První půlhodinu až hodinu   vyznívá jako typická   teenagerská komedie -   ňoumovití, lehce   karikaturní učitelé v čele   s výbornou Evou Holubovou se   snaží pokořit tlupu drzých   studentů-budižkničemů. Pak   se ale příběh zvrtne v   jakési drama. Všem postavám   se profesně i soukromě   nedaří a film vyznívá   depresivně, přesto občas   zaskočí nějaký gag.   Hlavní potenciál filmu -   sprejerství - je využit   ažaž a platí pověstné   "čeho je moc, toho je   příliš" - koho by   bavilo dívat se na to, jak   policajti honí oba mladíky   stále dokola. A přitom to   bylo ze začátku tak   efektivně točené.

Zkrátka, kdyby   Vorel natočil JEN drama nebo   komedii, dal bych asi deset.   Takhle to je lehký   nadprůměr sedm.
Lucka-V.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2009
Mě se tenhle film líbil,   protože podle mě je dost   pravdivý, jak to ve   skutečnosti bývá. Měl i   dobré herecké obsazení a   dá se na něj koukat.
jaja77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Myslím si,že už herecké   obsazení zaručuje   příjemnou a veselou   podívanou.
Po   zhlédnutí filmu jsem byl   velmi spokojený.
suil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Tak tohle je snad nejhorší   film, který jsem kdy viděla,   byl pro mě naprostým   zklamáním. Děj nijakej,   výkon herců - katastrofa. A   hlavně, hořkou komedii si   představuju jinak. Tady mi   nic vtipnýho nepřišlo.
arciking
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Inu, čekal jsem dlouho....až   už byla polovina filmu....pak   tři čtvrtě....a nakonec -   konec. A nic. Slyšel jsem o   tomhle filmu předem hodně,   ale nakonec se bohužel moje   naděje nenaplnily. Docela   dobrá oddechová komedie.   Toť vše.
Panzerfaust
Hodnocení:
Přidáno: 26.1.2009
Predsa každý film niekeho   zosmiešňuje a je úplne   jedno, či ten film poukazuje   na zlosť mladých ľudí. Ide   o ten dej, aký je film dobrý   a nie o to na koho film   smeruje či už v dobrom alebo   v zlom.
Petr1984
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2008
Konečně komedie pro   mládež, uvolněná, plná   výbornejch hlášek a opravdu   vtipných momentů. Správně   odrzlí studentíci tykající   jejich   "pondpantofelnímu"   třídnímu, neurotičtí   rodiče a zoufalý   pedagogický sbor. Sice   mravokárci mají poznámky,   že film nabádá ke   sprejerství, ale já myslím,   že kdo chce sprejovat, tak   bude stejně, ať už je   natočený nějak film nebo   není. Moc se mi tu líbí   výkon Matonohy a Jirka Mádl   je jako vždy naprosto   skvělej.

Ještě bych měl doušku.   Z komentářů ostatních bych   se pozastavil u Faye. Píše,   že jestli to vypadá na stř.   školách jen zpoloviny tak,   jako v tomto filmu, že nechce   ani vědět, jak to vypadá na   učňáku. Tenhle postoj mě   docela zamrzel. Dělám tzv. v   "terénu" a můžu   směle říct, že zrovna   studenti gymnázií nejsou   žádní beránci, zatímco   "obyčejní"   učňové se často chovají   daleko líp. Je to prostě o   výchově a povaze, není to o   tom, na jaký typ stř. školy   mládež chodí. Učeň z   učňáku není o nic horší   než student gymplu nebo   ekonomky. Možná to s filmem   až tak nesouvisí, ale chtěl   jsem jen tohle dodat.
aspect777
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.7.2010
Gympl
Pokud nepatříte k   příznivcům sprejerství   rapu a hip-hopu ,tak se tomuto   filmu rozhodně vyhněte.
Zanechá na Vás jen   špatný dojem o životě   dnešních adolescentů.
Krajně nesimpatický   Tomáš Vorel ml. a trapnost   některých rádoby hlášek   ,se Vás bude držet jako   odér propoceného trička.
DaveDeMode
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Mě osobně tento film moc   neřekl. Mám rád české   filmy a komedie, ale nebýt   Holubové, Štaindlera,   Krause, Schmitzera, a   několika výborných hlášek   "zhulence", stálo   by to úplně za nic.   Katastrofa byla herečka v   roli přítelkyně Kocourka   (Vorel ml.), to byl hrozný   amatérismus..
Rumenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2008
Když jsem se chystala   podívat se na tento film,   čekala jsem nějakou   týnejdžerskou přisprostlou   komedi kdy se Mádl, nebo jaxe   jmenuje honí za příkazy   svého mužství, ale tento   film mě příjemně   překvapil svojí   originalitou, akčností a   připomněl mi tak trochu   vztahy na naší škole :)
mimac13
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.5.2008
ach jo...
Od tohoto snímku jsem opravdu   nečekal nic moc, ale to co   jsem viděl předčilo mé   veškeré očekévání. Tak   špatný film jsem opravdu   dlouho nevidel a doufám že   ješte déle neuvidím. Dvojku   dávám jen proto že mě   občas pobavil p. Kraus
kcobain
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2008
Je to jeden z nejlepších   českých filmů co sem kdy   viděl,střídají se tam   humorné situace se   smutnými.Spoustu z nich   poznávám z vlastního   života, a ač je mě už 25,   hodně sem zažil   podobných.Ten kdo nezažil   asi nepochopí.Není to   žádná fikce,přijde mě to   jako filmový deník   běžnýho gymplu.Nemám co   dodat,snad jediný mínus že   to tak rychle   uteče.Absolutně nej film   posledních let.Doporučuju!
Siegmund
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.4.2009
Totální odpad!!!
Gympl řadím mezi nejhorší   filmy, jaké jsem kdy viděl.   Úroveň filmu nedokázala   pozvednout ani Eva Holubová.   Herecké výkony (až na   výjimky Holubová,   Bydžovská, Hanák, Kraus)   nulové. Děj žádný, hudba   příšerná. Vyloženě   trapné bylo, když   češtinář (Jan Schmitzer)   napsal na tabuli větu   určenou k větnému rozboru a   udělal v ní chybu, kterou by   jako češtinář udělat   rozhodně neměl. Aby si   češtiny lačný čtenář   nemusel tento hrozný film   pouštět znovu, větu   uvádím zde: „Stromy se   ohýbaly pod náporem větru,   jež hlasitě skučel do   přívalů deště.“ Nevím   sice přesně v jakém roce se   děj filmu odehrává, ale moc   rád bych viděl tu policejní   služebnu, v které ještě   provádějí zápis na psacím   stroji. Mezi herecké postavy,   které filmu neuškodily, ale   ani ho nepozvedly, bych   ještě zařadil Maxe Kušiaka   (filmový bratr Petra   Kocourka).
Jarda6
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Tak tohle jako fakt   ne!Nehorázně   natahované,nudné, místý   trapné...to je jen výčet   toho co mě při vzpomínce na   tuhle slátaninu   napadá.Jediné co v tomto   filmu za něco stojí je   hudba-jenže to za nijak   velký klad   nepovažuju.OMG!Proč   takovéhle zlo muselo   vzniknout?!
ICEMAN1979
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Po dlouhé době po trapných   filmech jako raftaci krokodyl   a podobně konečně něco   dobrého:o))Celej učitelskej   zbor je moc fajn užasné   hlášky jen jediné co bych   změnil že měli dat vice   prostoru Krausovy a   madlovy:o)ty neměli vubec   chybu.Takže kdo se rád   zasměje ať se na to koukne   litovat určitě nebude.
zd.dvo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Ukázka současné   mládeže...i když starším   generacím tento film zřejmě   taky něco připomene. Film   má šmrnc. Doporučuji   shlédnout.
xmafianx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.9.2008
Celkem povedená česká   komedie. Zprva jsem to nechtel   videt, ale kdyz se na to   člověk podívá, asi to i za   to stojí... Zkráceně   řečeno, dá se...
Lusinka1312
Hodnocení:
Přidáno: 6.2.2008
Pedantický fyzikář (Milan   Šteindler), strnulý   češtinář (Jiří   Schmitzer), jalový   tělocvikář (Martin   Zbrožek), ekologický učitel   výtvarky (Tomáš Matonoha),   mondénní ředitelka školy   (Eva Holubová) a další   kantoři dle svých představ   formují nebohé studenty na   poněkud zkostnatělém   gymnáziu. A tak málokoho   studium opravdu baví a   zajímá. Petr (Tomáš Vorel   jr.) a Michal (Jiří Mádl)   do školy raději nechodí a   když tam náhodou zavítají,   tak celé hodiny prospí,   neboť po nocích stříkají   graffiti. To je to jediné, co   je kromě holek skutečně   baví. Nebezpečné výpravy   na střechy domů, ilegální   pronikání do útrob metra,   dramatické lezení na   komín… Napětí, riziko   dopadení a honičky s   policií jsou opravdové,   zábavné i kruté. A tak   není divu, že se jejich   bezradní rodiče (Zuzana   Bydžovská, Tomáš Hanák,   Jan Kraus, Ivana Chýlková)   věčně stresují a občas se   v zájmu dostudování svých   nezvedených potomků spojí s   profesory.
MikeCool
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Gympl
Pro mě jeden z nejhorších   filmů české kinematografie.   Herecké výkony některých   herců jsou na bodu mrazu. Bez   špetky humoru, který by mě   pobavil.
Manuela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Ten pán tady píše, že se   Gympl může líbit jen   odkojencům současných   slátanin. Je prostě pro   mladou generaci no. Mně se   líbí moc. U nás na gymplu   to rozhodně takhle brutálně   nechodí. Tykat třídnímu   nesmíme a to je taky mladej.   Mě mrzí, že hodně   starších lidí doslova   tomuto filmu věří. Pak nás   mladé posuzují podle toho.   Jenže nejsme tak zkažený,   jak si někdo myslí. I když   možná tenhle tak trochu   kazí nám mladým pověst,   mám ho ráda. Nejlepší je   určitě Jirka Mádl a   správně nervní ředitelka   Eva Holubová.
lemurek80
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2007
Nečekaně dobrý
Tenhle film opravdu stojí za   zkouknutí.Před tím než   jsem šel do Kina měl jsem   strach že tam budem jako   třicátnící s manželkou   nejstarší,ale kdeže,bylo   tam i spousta starších   "fotříků a mamin"   který se podle mě taky   báječně bavili.Z filmu je   poznat vliv divadla Sklep,ale   vůbec to nevadí.Scény kdy   kluci utíkaj před fýzlama   jsou podle mě skvěle   natočený.Kamera je   neuvěřitelně blízko a   opravdu vás vtáhne do   děje.Opravdu to vypadá jako   by hrdinové mluvili s vámi   :o)Zkrátka pokud váháte   neváhejte,parádní hudba,a   to "rap" moc   nemusím,skvělý výkony   herců,srandovní   hlášky...trochu to   kontrastuje se   Snowbordákama.Hrdinové   rozhodně nejsou slušnáci ze   škatulky.Letošní česká   komedie roku!!!
ApexTwin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.10.2007
GYMPL
Nenasilne podanie dnesneho   sveta, v tom pravom svetle.   Ked si to tak vezmem,   necudujem sa ani detom, ani   ucitelom/rodicom, hold, zivot   neni lahky :o] Podla mojho   nazoru velmi dobre spravena   komedia, ktora nie je bezducha   ako vacsina americkych   srač-ehm a podava divakovi   realisticky obraz spolocnosti.   A co sa graffiti tyka, na to   mam svoj nazor a urcite to   neodsudzujem, odsudzujem len   tych, ktori nie su schopni   poskytnut legal miesta /napr   stare spinave stlpy na   mostoch/ na realizaciu. Napr v   Ziline na slovensku bol ostrov   4 graffiti, uplne legalna   akcia, umelci z celeho sveta a   malo to velky uspech aj u   starsich ludi. Len ked vidia   doslova pocmarane budovy v   meste, sa im ani necudujem ze   maju nazor aky maju :) Uff,   som sa neak rozpisal, sorry
DeWitte
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Jooooo tak ten je fakt srandovni
Myslim si ze se tento film   panu Vorlovi povedl,Jirka Madl   zase jako vzdy excelenti a ja   se celou dobu musel   smat.nejlepsi je ten zkourenej   kluk:-) proste je tento film   fakt good:-ú)
jaromir.sasinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Dobrej film. Madl se zase   vysvihl. Herectvi mu jde   skvele. Celkove ten film u me   zabodoval. Proste cesky filmy   jsou dobry.
darina2007
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.12.2007
Nojono
Byli jsme na tom v kině s   mým mužem, vytáhla jsem ho,   protože jsem na české filmy   maniak a taky trochu   chariťák, protože si   myslím, že svými   návštěvami podporuju   český film a českou   filmovou tvorbu. V sále bylo   kupodivu více nás   postarších, nějak jsem si   myslela, že to táhne   mladší. Byla jsem   natěšená na lehčí žánr,   srandu... Mádla, současný   příběh. Odcházela jsem   zklamaná, zůstal mi divný   pocit. Čekala jsem, že se   budeme bavit, chechtat... v   sále se občas někdo   uchychtl... Když jsem si to   přebrala, tak mi to vyšlo   jako pokus. Což o zkušeného   Vorla je fakt síla. Dospělí   tam všichni vyšli jako   kreténi, figurky,   kreatury...(přes snahu podat   profi výkon,byly jejich   postavy placatý, bez energie,   bez vývoje...Např. postava   profesora literatury (pan.   Smitzer to nezachránil),   hysterická ředitelka školy,   podnikatel gauner s   manželkou, nechápající   rodiče... kolikrát jsme to   už takhle viděli A děti z   gymplu? Opravdu pojaté jak   učňák!!! Jak televizní   inscenace ze 70 let. Myslím,   že "problémy" a   vztahy tam jsou řešeny či   ilustrovány tak, jak si to   představuje režisér ve   středních letech... Navíc   "ukradený"   okopírovaný záběry - To je   "jakože vtip"?
za8
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.2.2008
Ked mam pravdu povedat, tak ma   tento film nejako zvlast   nezaujal a to aj napriek tomu,   ze su nan urobene skvele   reklamy. Cakala som od toho   viacej. Pravda je, ze tento   film realisticky vystihuje   zivot dnesnych studentov a   mladez, ze ich nic   nebavi,nemaju o nic zaujem...a   zivot v skole presne taky   teraz je, o tom niet ziadnych   pochyb. Ale inak nic moc...a   koniec som cakala trochu   insi...
karinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2008
tenhle film byl skvělej     určitě všem   bych ho doporučila!!!
Necker3
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.2.2008
Gympl. Dlho očkávaný   film,na ktotý sa asi každý   tešil. Aj ja. No očákávala   som niečo oveľa lepšie ako   som si pozrela. Myslela som   si,že tento film bude plný   zábavy, no pre mňa to bola   len nuda.
Moody
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Good movie
Vcera jsem na to byl v kine a   je to podle me zatim nejlepsi   ceska komedie pro mlade
Nejlepsi byl zhulenec
Gothmog
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.11.2011
Hořká chuť českých komedií
Při sledování tohoto filmu   jsem se bavil asi podobně   jako v hodinách českého   jazyka. Možná ještě   méně. Film se snaží za   každou cenu vypovídat o   dnešní generaci, ale v této   poloze žalostně selhává   už jenom kvůli křečovitým   dialogům a kameře, která se   snaží zabírat obličej za   každou cenu tak blízko, že   si mohl štáb nakoupit rovnou   mikroskopy. Obrovské   zklamání, velice se divím,   kam se za těch 20 let   dokázala vytratit kvalitní   česká herecká,   scénáristická a   režisérská škola; vždyť   filmy ze školního   prostředí jsou perlami   československé   kinematografie! P.S: Film bych   pojmenoval České graffity,   neboť více než polovinu   filmu vidíme dvojici Tomáš   Vorel + Jirka Mádl   čmárající po kterékoli   rovné ploše.
Sonney
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Na tenhle film jsem se   strašně těšila a o to   zklamanější jsem z kina   odcházela. Záměr byl jistě   dobrý, ale zpracování   trochu pokulhává. Humor   založený na tom, jaká jsou   dnešní mládež spratci?   Nevím, je mi osmnáct a k   smíchu mi to nepřišlo.   Navíc pro mě herecké   výkony mladých herců byly   naprosto nepřesvědčivé,   nevěřila jsem jim ani slovo.
hello
Hodnocení:
Přidáno: 3.2.2008
GYMPL!!!
Film Gympl nemá celkově   reflektovat současnou situaci   na českých gymnáziích, ale   určitě velkou část   problematiky mnoha dnešních   mladých lidí. Pramálo je v   něm smyšleno, výtvorem   scénáristických fantazií.   Scénář vychází ze   skutečných událostí a   ukazuje typy reálných postav   v období jednoho pražského   gymplu. Je to možná   chvílemi neuvěřitelné a   tudíž pro mnoho   nezasvěcených nereálné a   vymyšlené , ale skutečnost   byla daleko drsnější...
Grace7.13
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.12.2007
Na tenhle film bych sama   svévolně nešla, ale musela   jsem povině se školou.
Netvrdím, že tam nejsou   vtipné momenty, kde jsem se s   chutí zasmála, ale netvrďte   mi, že tohle je život na   gymplu (ja tam chodim).
Matthews
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Vcelku zajimavy pohled do   zivota mladych lidi okoreneny   jedinecnym soundtrackem PSH a   Supercroo.. Neurazi..
Nikoleta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2009
Gympl
Moc ráda skouknu už se   těším až uvidím asi je to   fakt pecka.Sice sem neviděLa   ale předem doporučuji .Sou   tam bomba herci i herečky,ale   to asi víte?!
Bubi
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.2.2008
Zklamání
Od velkého očekávání z   upoutávek a referencí od   přátel a známých, které   zpětně nechápu mě tento   film naprosto zklamal..   Několik málo maximálně   úsměvných situací a tot   vse. V podstate by clovek mel   temer litovat chudacku   sprejeru ktere nekdo po pravu   potresta. V souvislosti s   vtipem nejde u tohohoto filmu   vubec mluvit. Naproste   zklamani
stela203
Hodnocení:
Přidáno: 25.11.2008
super oplatí sa vidieť
Suprowe. Stačí vidieť raz a   stiahne Vás to do sveta   grafitov... Mňa už   stiahlao... A welmi sa mi to   páčilo... najviac s tou   scénkou na polícii Peter   Kocúrek a boli dobré aj   scény v škole a tie   večerné jak utekali pred   policajtmi. suprowe bolo aj to   jak maľowala cela partia na   vlaky graffity... to bolo   perfiš
great
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.4.2008
Nelepší na celém filmu byly   scény z prostředí školy a   herecké výkony Krause,   Holubové a dalších   "starších" herců.   Jinak by to byl propadák...
Makova
Hodnocení:
Přidáno: 22.10.2008
Elita...Hlavne hudba, hlavni   postava a zhulenej typek ..   Myslim ze dobry, tak to tedka   je... akorat ta holka co si   pali ruce se mi nezda.. mno
JaRduše58
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2009
njn
gympl byl film kterej sem   miloval furt se na nej koukal   ale tedka sem s toho uz docela   vyrost=o)), ale stejne patri   gympl mezi moje oblibeny   film..10/10..=o)
luketka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.9.2007
Gympl
Chodila jsem na gympl v letech   1993-1999. Domnívám se, že   autoři scénáře i režisér   a herci popsali realitu,   která se od té, co jsem   zažila, mnoho nezměnila.   Vystihli tady i můj příběh   - příběh Pavly, včetně   domácího násilí. Rozdíl   je v pouze v tom, že jsem   neutekla k jednomu z   profesorů, ale ke kamarádce   a také jsem netrestala sama   sebe, tzn. nikdy jsem si sama   fyzicky neublížila,   nepálila jsem se ani   neřezala, ale moc dobře si   umím Pavlinu bolest a   motivaci představit.   Proplakala jsem ten film,   také jsem se zasmála,   spojení paní ředitelka pan   Kolman je také jako ze   smutné české reality.. ..a   jsem ráda, že je to vše ve   26 letech za mnou.. ..a také   bych možná měla dodat, že   znám i pohled z druhé   strany. Poté, co jsem   vystudovala učitelství pro   SŠ jsem se přesně dva roky   a tři měsíce pokoušela   přežít často nepříjemné   prostředí, kolegyně a   vedení. Našly se výjimky,   někteří jsou ve škole   opravdu kvůli   "dětem".. a   některé děti jsou opravdu   dětmi... ..A někteří   dospělí jsou dospělí,   kterých si lze vážit..
CazistoR
Hodnocení:
Přidáno: 9.1.2008
Cetl sem komentare   ostatnich(zrejme tech   starsich?)..dneska je uplne   jedno jestli jde o ucnaak nebo   o gympl..na kazde skole jsou   paka,na kazde skole jsou   velice chytrii lide..ale nase   skolstvi je zcela marnee-haze   tyhle lidi do stejneho   pytle...A pan reziser chtel   hlavne upozornit na stav   ucitelu v nasem   skolstvi!!znate to prislovi:ze   zak neni vaza co se musi   naplnit(CESKY PRIPAD)ale ohen   co se musii zapalit(a k tomu   mame este dost daleko)...mate   tady stale stejny hodnoty jako   za komunismu,vyuc se,udelej   maturitu a paxi delej co   chces..A naco je mi ve   skutecnym zivote naky papir-ze   sem sedel nekde 4roky...JE to   o schopnosti kazdeho z naas   bez ohledu na papir..a to ze   se v tomhle tom   Gymplu(filmu)objevuji   spratkove co se neucii a radsi   cmaraji kde muzou..to prece   ukazuje na to..ze kazdy nema   hodnoty jako VY...vsechno na   jednicku(naka staraa uuca   rozhoduje o vasem zivote-v   ramci nekolika let)a hlavne   pozor na cernyy puntiiky...je   to normalni film o   "studentech" je to   furt stejny jako kdysi(viz   Treti patro-ale tam nemohli   ukazat skutecnej   zivot)grazlovee sou a dycky   budou..ale ted sou i na   gymplu,na vysokych   skolach,protoze jsou to chytri   lidi(vetsina-hrstka :))a   delaji to co je bavii...a to   ze jsou dany naky hodnoty od   vaas..na to oni kaslou..abych   je v tom nenechal   samotnyyy...muj naazor na   skolstvii-HRUUUZA..muzu se tam   jiit akorat vyspat, po   malovaani,po kalbe...jen sedim   na prdeli a hledim..jen se   plniim jako vaaaza..ale   zapalenej sem pro uplne jiny   veci!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47141minih47141Kung Fu Panda (2008) 
Kung Fu Panda n
minih40720minih40720Nukleární cíl (2005) [Video] 
The Marksman n
minih41961minih41961Mravenčí polepšovna (2006) 
The Ant Bully n
minih8622minih8622Hra (1997) 
The Game n
minih68102minih68102Micimutr (2011) 
Micimutr n
minih75164minih75164Megakrajta versus Gatoroid (2011) [TV film] 
Mega Python vs. Gatoroid n
minih25238minih25238Kára plná bolesti (1985) 
Kára plná bolesti n
minih17673minih17673Radúz a Mahulena (1970) [TV film] 
Radúz a Mahulena n
minih47021minih47021Rodina Nessova (1984) [TV seriál] 
The Family-Ness n
minih21456minih21456Třináctý revír (1946) 
Třináctý revír n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Vejška (2014)

 Vejška (2014)
Vejška n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Tomáš Vorel

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Robinsonka (1974)

16:10 - 17:30

10 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

ČT2 - Házená: Česko - Rumunsko

16:20 - 18:15

0 minut již uběhlo
115 minut zbývá do konce

NOVA - Třetí princ (1982)

16:20 - 18:10

0 minut již uběhlo
110 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

15:15 - 16:30

65 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190633
Osobností: 698053
Fotografií: 764611
Plakátů: 377053
Obsahů a biografií: 178420

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
Další z nekonečné řady   variací na oblíbené téma   jak nejlépe natočit film,   který bude technicky co   nejhorší, bude mít co   nestupidnější více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 1 / 10

Abigail (2024)

Další

Abigail
z produktů, které slučují   horor s kriminálkou.   Přestože sleduje ne tak   úplně originální linku, je   profesionálně spolehlivě   rozveden více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 9 / 10

Válka policajtů (2024)

Válka policajtů
Vypadalo to jako kopie   italského filmu o mafii ale   tady to znechutili tím že   tam chalastali jak o   život,což mě nijak nebavilo   jestli více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Kouzelná chůva Nanny McPhee (200...

Kouzelná chůva Nanny McPhee
Ačkoliv nejsem cílová   skupina, musím uznat, že mě   to celkem bavilo. Jasně, byly   tam slabší a nesmyslné   momenty, ale jako celek   dobrý. Dobře zahrané,   natočené a i občas vtipné

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Ulice New Yorku (2001)

Ulice New Yorku
Když člověk vezme v potaz,   že jde o nezávislý biják   natočený s naprosto   zanedbatelným rozpočtem, je   nutné považovat ho určitě   za více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10