Duben
ohodnotit

Faunův labyrint

El laberinto del Fauno

Další název:
Pan's Labyrinth; The Labyrinth of the Faun / Faunov labyrint (SK)
Rok:
2006
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
9.8.2007
„Držitel 3 Oscarů za výpravu, kostýmy a masky. Plus dalších 52 ocenění a 51 nominací.“

Komentáře k filmu Faunův labyrint

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 63
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.1.2016
Nechápu proč tak blbá směs   filmu pro dospělé a pro   děti. Obsahově pro mne tedy   k ničemu a to ne jen proto,   že fantasy nemusím. Ovšem   musím přiznat, že dva nebo   tři dobré nápady zde jsou.   Efekty na úrovni a v   průměru. Dějově to dost   škobrtá a občas i na   chvíli usne. Nu, za ty   nápady je třeba něco do   plusu dát.
2015123010730/11402
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.6.2012
Krásná výprava a masky +   brilantní spojení dvou   naprosto odlišných   dějových linak = nádherný   zážitek. Fantaskní   pohádkový svět versus   krvavá válečná realita, to   vše spojené postavou malé   Ofélie vytváří   fascinující podívanou, při   které člověk místy   zapomíná dýchat. Takhle   dobrý film se vidí opravdu   málokdy - díky, pane del   Toro!
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2010
Po shlédnutí jsem musela   přehodnotit svůj   žebříček filmových   padouchů, protože kapitán   Vidal v podání Sergi Lópeze   je slizoun, který trápí   ženy včetně těhotných,   malé děti a ještě si   libuje v mučení zajatců a   dělá to s takovým výrazem   ve tváři, že mi z toho bylo   špatně ještě druhý   den.
Původně jsem si   myslela, že to bude nějaká   fantasy jako Narnie, ale děj   a především forma   zpracování byla naprosto   nadprůměrná a všechny   filmové ceny jsou plně   zasloužené. Rozhodně je to   jeden ze snímků, ke kterým   se budu vracet právě kvůli   formě zpracování a hledat   detaily, které mi poprvé   unikly.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2007
Temná pohádka
Film Faunův labirint je   pohádkou. Je to temná   pohádka pro dospělé.   Skutečně by ji neměly   vidět děti. Příběh se   odehrává v roce 1944 v   horském prostředí, kde se   jedna frankistická posádka   snaží zlikvidovat zbytky   partizánských skupin.   Právě do těchto míst   přijíždí těhotná Carmen   (Ariadna Gil) se svoji dcerou   Ofélií (Ivana Baquero).   Carmen čeká dítě velitele   posádky, ke které   přijíždí. Tento muž,   kapitán Vidal (Sergi López)   je znám svoji brutalitou.   Sečtělá dívka Ofelie,   jenž je právě na prahu   dospělosti, se seznamuje s   jiným fantastickým světem.   Zjišťuje po rozhovoru se   Satirem, že v ní (v Ofelii)   žije duch princezny   podzemního království. Aby   se princezna mohla vrátit   zpět, musí splnit tři   úkoly.
Film je   nádhernou podívanou,   dramatem i tragédií. Do kina   si vemte s sebou kapesníčky.   Kombinace fantastického   světa a brutality války je   více než zajímavá a   pozoruhodná. Film mne dostal   a dávám mu desítku.
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.5.2013
Faunův labyrint
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nominace na Oscara v roce   2007 za Nejlepší hudbu,   Nejlepší neanglicky mluvený   film a Nejlepší původní   scénář.
Proměněné   sošky: Oscar za Nejlepší   výpravu a dekoraci,   Nejlepší kameru a Nejlepší   masky.
Osobně nechápu   tak vysoké hodnocení,   protože mě se film zas až   tak nelíbil. Vše se   soustřeďuje na osud malé   hrdinky Ofelie, která je   klasickou postavou z   příběhu pro děti. I její   svět je pohádka, která   přiláká pozornost hlavně   menších diváků. Na druhou   stranu je tu v reálném   světě až moc surovosti a   nacistický kapitán Vidal se   k tomu všemu prostě nehodí.   Být to všechno dva   rozdílné filmy, tak neřeknu   ani slovo. Jeden bych nechal   pro milovníky fantasy a   pohádek, druhý pro   milovníky filmů z období   druhé světové války. Jinak   právě hlavní antihrdina mi   dost připomínal   nacistického velitele z   Tarantinových   "Hanebných   panchartů". Také   takový zlosyn, který se   neštítí ničeho. Masky a   výprava ale stály za to, o   tom žádná. Jen pro   příště by si měl del Toro   vybrat publikum, pro které   točí...
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2011
Dlouho sem ho míjel a po   zhlédnutí byl velmi mile   překvapen jak se dá skloubit   válečný film, horor a   fantazie. Zanechalo to ve mě   moc silný dojem a na konci   jsem oči neměl suché, to   přiznávám,,,,
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2009
faunov labirint je skôr   rosprávkový horor. i   samotné rozprávkové prvky   sú niekedy brutalné, či   nechutné. napríklad je to,   ked sa dievča má za úlohu   vojsť na veľmi bohatú   hostinu a spí tam škaredá   jednooká príšerá. toto je   dosť brutálne. alebo ako má   vybrať veľkému žiabiakovi   niečo z papule. ako sa   pláži po blate, potom ako   žiabiak vybráti svoje   vnútornosti. to je nechutné.   nevyčítam to tomu filmu, to   práve to do neho patrí. je   to na spôsob snehulienka, to   je rozprávkový horor.
Hugin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.6.2009
Dát do jednoho filmu dva   tolik odlišné příběhy   působí přinejmenším, v   současné produkci, dosti   netradičně. Kdyby příběh   z reálného času, o   partyzánském odboji,   posloužil jen jako kulisa,   či pozadí, fantasknímu   pohádkovém příběhu, tak   to nebude nic neobvyklého,   jenomže oběma částem bylo   věnováno víceméně stejně   prostoru, což jako celek   působilo poněkud   roztříštěně. Únik dívky   od reality do imaginárního   světa, kam však současná   realita proniká, kdy hodný a   chápavý faun je protikladem   Vidala a krutý požírač   dětí je obrazem Vidala   samotného, je jasnou   paralelou a paradoxně má,   zasazením do pohádkového   světa, možná, či právě   proto, atmosféru ještě o   něco chmurnější. Což je   zřejmě to, čím zbudil   tento film takovou pozornost.   Každý z příběhů by sám   o sobě takového účinku   nedosáhl. Na škodu je, že   stylem pohádky, kde je zcela   jasná hranice mezi dobrem a   zlem, jsou zobrazeny i postavy   z reálného světa, které   působí příliš   černobíle, některé naivně   a hloupě. Drsné scény,   láhev kontra nos, dobíjení   raněných, nožem rozřízlá   ústa (nechápu proč ho   rovnou nezabila) má za účel   jen jedno, vyostřit emoce a   odpor. Na druhou stranu je   ovšem nutno podotknout, že   oproti zvěrstvům,   odehrávajících se během   španělské občanské   války, je zobrazená   brutalita pouhým lehkým   odvarem skutečnosti. Druhý   svět, svět fantazie je   zkrátka fantazie, vizuálně   působivé a masky a triky na   vysoké úrovni, což je v   dnešní době spíše   standart než-li výjimka.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Velmi tajemný a ponurý   příběh-dobře zfilmovaný.   No ten konec jsem teda vůbec   nečekal, nikdy bych   neřekl,že by tu malou   Ofélii mohl ten její   nevlastní fotr........to jsem   čuměl. Mimochodem jeho role   se mi velmi líbila. Sergi   Lopez ho ztvárnil opravdu   výborně.
A musím   tady také pochválit skvěle   odvedenou práci   maskérů-dali si záležet.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2013
FAUNŮV LABYRINT

Velmi zajímavá fantasy,   která se odehrává ve dvou   zcela odlišných světech. V   jedné dějové lince se   odvíjí drsnější příběh   na pozadí válečných hrůz.   Mladá dívka se svou matkou   přijíždí do   nepřátelského prostředí,   kde na ně čeká vojenský   důstojník. Matka s ním   čeká dítě, což ji   nesmírně vysiluje a unavuje.   Dívka má v sadistickém   důstojníkovi vidět nového   otce. Jenže důstojník má   plné ruce práce s hledáním   a likvidací partyzánů v   místních lesích. Dívka v   cizím prostředí, bez opory   matky, hledá útěchu v knize   pohádek. Únik z drsného a   nevlídného prostředí do   světa fantasie je jedinou   cestou jak se vypořádat s   nástrahami neznámého,   nehostinného a   nepřátelského světa. Malá   víla jí ukáže cestu do   kouzelného labyrintu, kde   vládne Faun. Rozdíl mezi   realitou a fantazií se   doslova smaže.

Faunův labyrint přitom   také není krásným a   úchvatným prostředím. I tu   se vyskytují nepřátelská   stvoření, která působí   přinejmenším nevábně až   hrůzostrašně. Masky jsou   dovedeny k vizuální   dokonalosti. Zato tu panují   jasná a srozumitelná   pravidla, ve kterých se   dívka dokáže jasně a bez   problémů orientovat. Její   návštěvy tajného   fantastického světa jí   pomáhají získat pocit   vlastní důležitosti. V   podstatě jde o tajemný   svět, o kouzelnou „říši   divů“ v trošku jiném   kabátku. Na rozdíl od Alenky   tady jde o obrovský kontrast   mezi oběma světy. V tom   reálném jsme svědky bojů   mezi armádou a španělskými   partyzány. Uvidíme několik   brutálních scén,   lékařský zákrok, výslech   vězně, pomstu   služebné…

V   protikladu zůstává fantasy   dějová linka. Pohádkově   uhlazený a neškodný   příběh děvčátka, které   se touží vrátit zpět do   ztracené rodiny, přitulit se   k mamince, potěšit otce,   který na ni už roky marně   čeká a pocítit trochu   obyčejného rodinného   štěstí. Aby se její sen o   rodině naplnil je třeba   splnit tři úkoly. Svět v   labyrintu je plný nástrah a   překážek, ale touha nalézt   opět skutečného otce je   silnější než strach.

Film má bezesporu   úžasnou výpravu, bezvadné   masky, ale neobejde se bez   divákovy fantazie. V nitru   příběhu se ukrývá zlo,   které tak či tak nakonec   zvítězí. Přesto a právě   proto, že všechno zlé je   nakonec k něčemu dobré,   všechno dopadne v rámci   okolností v podstatě   správně. Přesto je divák   zklamán a rozčarován,   nakonec nezbývá než   uvěřit v to, že zázraky se   dějí a sny se dokáží   plnit. Čemu nakonec věřit?   Rozporuplný a smutný pocit   po skončení filmu musí mít   snad každý.

V každém případě je   to sice zajímavý film, ale   přece jen se mi zdá hodně   nadhodnocený. Film se   údajně řadí „mezi   absolutní vrchol fantasy   žánru“. Já mezitím   marně přemýšlím, pro koho   je vlastně určen. Pro děti   je určitě nevhodný,   obsahuje mnoho drastických i   strašidelných záběrů, pro   dospělé je zase hodně   pohádkový. Děti by se bály   a na dospělé zase působí   nepřirozeně dívčina   přílišná naivita a opravdu   dětské chování. Režisér   sice mistrně skloubil fantasy   pohádku s válečným   dramatem, ale postrádám   smysl tohoto počinu.   Nelituji, že jsem ten snímek   viděla, ale přece jen jsem   čekala něco jiného.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Konečně jsme se dočkali a   tato skvělá fantasy vyjde   už i unás na DVD. Sice v   laciné edici Vapetu na   stánku za 48kč , ale   lepší než vůbec nic. Pro   milovníky filmů od   režiséra Guillermo Del Tora   je mít tento snímek ve   sbírce nutnosti :-)
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Hodně, opravdu hodně   zajímavý film. Je vidět,   že del Toro má nejspíše   hodně bizarní sny. Je   poměrně těžké film   hodnotit jelikož je   obtížné film zaškatulkovat   do jednoho žánru. Nejdříve   se film tváří jako pohádka   po chvíli se změní ve   válečné drama, chvílemi se   tváří jako horor. Aby toho   nebylo málo režisér nás   nešetří ani poměrně   drsnými scénami. Ale i tak   je to film, který stojí za   to vidět zvláště kvůli   zajímavé exkurzi do   imaginárního dětského   světa do kterého utíká hl.   hrdinka aby se schovala před   drsnou realitou skutečného   světa.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.7.2012
Drsná a potemnělá pohádka   pro dospělé, kteří však   duší zůstávají stále   dětmi - tím hůř na ně   působí reálné části   příběhu, z kterých ani   únikem do fantazie nelze   dosáhnout zdání štěstí a   bezpečí, i tam je těžké   bojovat proti zlu, i tam je   nutné sebeobětování.   Prolínáním obou světů se   odlišnosti téměř   stírají, pouze s tím   rozdílem, že obludnost   vnitřní hravě překonává   tu na povrchu....Netradiční   zpracování s úchvatnými   maskami a skvělou hudbou.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2011
Tak tenhle film, mi hodně   dlouho zůstal v paměti.   Opravdu mistrovské dílo.   Kombinace válečné reality a   snove fantazie malé hrdinky,   namichane do koktejlu od   Guillerma Del Tora. Jen tak   dal...
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2009
Vizualna hostina
Kombinacia vojny a   surealistickej rozpravky sa   zda byt nemozna,ale vdaka   vynikajucej rezii Del Tora sa   zo sna stava   skutocnost.Predovsetkym   vytvarna stranka filmu je na   vysokej urovni.Herecke vykony   dokazu takisto uspokojit a   dostavame film,ktory   jednoznacne doporucujem.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2011
dobrý nápad, pěkná   potvůrka, snímek se dá   označit za dobrodružný, dal   by se označit i za pohádku,   nebýt válečné vsuvky,   která již neumožňuje film   prezentovat dětem, což je   docela škoda... natočit film   znovu s méně drastickým   válečným a naturálním   projevem, tak jako stejně   krvavým koncem, byla by to   určitě další fenomenální   sága jako Pán prstenů,   jenže to tak není, tudíž   nemá film dostatečnou   reklamu, kterou by si   zasloužil....
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2019
Film má vcelku pozitivní   hodnocení. U mě jako celkem   ovšem na 80% ani zdaleka   nedosáhl. Výborná kamera,   triky a fantazie. Na druhé   straně příběh jako celek   do sebe nezapadl. Někde se to   soukolí zadrhlo. Del Toro to   podle mne trošku přehnal.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2012
Hezké téma,ale mě osobně   to za srdce nevzalo.Ofélie se   občas chovala až moc naivně   a hloupě i při jednoduchém   úkolu.Kapitán Vidal zase   svojí rolí držel důstojně   dramatický děj,takže herci   kolem něj byli spíše jen   statisti,hlavně   partyzáni.Škoda také,že se   více nerozvíjel pohádkový   příběh,protože od takové   malé princezny bych čekal   víc.Celkově   zajímavý,pěkný film,ale za   mě žádné "wow"   se rozhodně nekonalo.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.3.2013
Nevím proč.
Někdy člověk čte   knížku... a když přejede   bříšky prstů po stránce,   stává se papír hrbolatým a   on vnímá každý kořen v   tom lese, každičký chlup na   faunově uchu... a velmi   silně cítí také všechny   ty vůně květin i pach krve.   A když v knize, v tom   příběhu, začne někdo   křičet, člověka to úplně   ohluší.

A   někdy se nedostaví nic. Je   to prostě jen obyčejný,   tenký papír, pokrytý   spoustou písmen. Byť jsou z   nich poskládaná   sebevznešenější slova. A   přesně tohle se mi stalo s   filmem Faunův labyrint. V   každé chvíli jsem úplně   přesně věděl, co cítili   ostatní diváci a co bych   měl taky já... a necítil   jsem vůbec nic. Jen to   nepříjemné – proč?

Proč mě vlastně   nechává ten kouzelný   příběh tak chladným? A ke   všemu se stávala čím dál   plastičtější jedna jediná   postava – kapitán Vidal.   Právě ten netvor, který to   tak dobře uměl nejen s   pistolí a lahví, ale i s   obyčejným nářadím a ve   finále i s jehlou sám na   sobě... A co jste čekali?   Uprostřed světové války,   všeobecného zmaru a desítek   milionů mrtvých. On něčemu   věřil a urputně za to   bojoval (stejně jako jeho   protivníci ve španělské   občanské válce - mezi   kterými to byl určitě samý   humanista). Vidal měl   seběvědomí a byl   přesvědčen, že účel   světí prostředky. Ideální   velitel. Slovy Vláčilova   Kozlíka, zemana sezením na   Roháčku: "Stane se po   právu vítěze!"
To se pak těžko drží   palce holčičce, byť   sebelíp „nakreslené“,   když její nepřítel je   jediná opravdu živá postava   příběhu...

Jediným silným momentem,   který mi z filmu utkví v   paměti, tak bude ono   nelítostně kruté těsně   před jeho popravou: „Tvůj   syn se o tobě nikdy   nedozví!“ Jako to   poslední, co Vidal v životě   zaslechl. A pokud už po   naší smrti nic dál není,   byla ta slova a šílená   bolest, kterou mu musela   způsobit, to poslední, v   čem jakoby zůstane uvězněn   už navěky.
Já   osobně proto chci jednou   umírat tak, aby moje   poslední myšlenka na tomto   světě byla vzpomínka na   něco krásného...
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.10.2009
Rozhodně dílo nevšední   formou, obrazností i   poselstvím. Takové, k jakým   se budu rád vracet a   dochytávat, co mi napoprvé   uniklo. Obě dějové linie,   ta reálná a ta mýtická,   právě svým spojením   vytvářejí ten silný   zážitek. Proto si myslím,   že stížnosti ve smyslu   "to pohádkové je   úžasné, ale ta reálná   složka je tam na   obtíž" jdou trochu mimo   terč. Tíživost finále je   právě v odhalení, že   fantazie byla skutečně jen   fantazií, zónou útěku   před realitou. Místem,   které realitu nezažene,   zároveň ale před ní   dokáže poskytnout   útočiště. No, to jen tak   spekuluju, po dalším   shlédnutí budu určitě   moudřejší. Zatím vím   jistě jen to, že démon s   očima na dlani patří k těm   nejděsivějším stvořením,   jaké se na filmovém plátně   dodnes producírovaly.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2007
Taková pohádka pro dospělé   s velkou poetikou a   příjemnými a hlavně   vkusnými efekty, pouze pro   dospělé je pro to, že vedle   poezie kontrastuje spousta   surovosti v podání   obyčejného světa roku 1944.   Nesmím opomenout taky velice   pěknou hudbu. Prostě   originální změna která   působí jako balzám na duši   ruku v ruce s totální   depresí!
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2008
Silny a uzasne nejednoznacny   pribeh, ktery je jeste navic   brilantne natoceny a zahrany.   OPravdu zazitek!
Faye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2007
Film Faunův labyrint bych si   asi pro návštěvu kina sama   nezvolila, ale protože byl   vybrán na křest nového   systému ozvučení art kina   Centrál a byla jsem   zvědavá, tak jsem pozvání   na tuhle premiéru přijala a   velmi ráda. Při slavnostní   atmosféře (a v téměř   plném kině) jsme si navíc i   většinou hlasů ( přes   přátelské varování   ředitele kina) vybrali (na   doporučení provádějící   firmy) i vyšší hlasitost. A   musím říct, že zážitek   to byl úchvatný a zvuk byl   opravdu famózní, na třesk   roztříštěné lahve o hlavu   jen tak nezapomenu.   Překvapením pro mě bylo i   to, že venku vůbec   nepršelo, i když jsem skoro   2 hodiny slyšela bubnování   kapek na stropě. A to už   vůbec nemluvím o tom, jak   působil v dokonale   ozvučeném sále zvuk   výstřelu. Vynechala jsem   pouze závěrečný raut,   stoly sice nabízely spoustu   laskomin včetně ovoce ...   Jenže v čele stolu seděla   strašidelná postava bez   očí a já jsem se bála   cokoliv ze stolu ochutnat   (nebyla jsem sama). Kdo film   viděl ... Určitě tomu   rozumí :-).
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2012
Já jsem před shlédnutím   vůbec neměl představu do   čeho jdu, když se jednalo o   film o válce a zároveň o   světu dětské fantazie.   Výsledek je, že jsem úplně   uhranut hloubkou a mystikou   celého filmu. Mistrovské   dílo, které nevidím   naposled.
Sanchez
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2007
Pan's Labyrinth
Přenádherný mix fantasy   pohádky a válečných   konfliktů v období druhé   světové války. Atmosféra   napjatých bojů mezi nacisty   a partizány je více jak   opravdová a uprostřed   těchto střetů se odehrává   příběh dítěte, nevlastní   dcery nacistického velitele.   Tato dívka s bujnou fantazií   se ihned od začátku střetá   s vílou, která ji naláká k   jistému Faunovi, od kterého   se dozvídá příběh a po   sléze se musí pokusit splnit   tři nevšední úkoly.   Guillermo del Toro dokázal   opravdu velkolepě nastínit   dva různé příběhy,   skloubit je dohromady a   připravit tak fantastickou   podívanou (s neuvěřitelně   nízkým rozpočtem $19 M).
Minutu po minutě je   'Faunův labyrint'   napínavější,   zajímavějsí a lákavější   až do překvapivého finále.
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 5.1.2011
Spojit neuvěřitelně krutou   realitu války s horrorovou   pohádkovou fantasy nedokáže   opravdu nikdo jiný,než   G.D.Toro.A to nejenom   režijně,ale i   scénáristicky.Jak již   někdo poznamenal,nebylo by od   věci trochu film   zjemnit,ubrat brutální   scény mučení i   zabíjení,ALE...To by asi ve   výsledku filmu jen   uškodilo.Jak vždy   zdůrazňuji důležitou   složkou každého filmu je   hudba a Navarreteho   ukolébavka je na hudebního   Oscara a ne náhodou jsem ji   slyšel ve spoustě   televizních dokumentů jako   podkres.
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2008
Velmi zajimave fantasi s   jednoduchym ale presto hodne   plnym obsahem.Me se to   libylo,hlavne kostymy byly   super a Faun ten vedl.
ValaMalDoran
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2008
Od začátku krásný   pohádkový příběh, který   je prolínán válečnou   krutou dobou. Nakonec to ale   dopadne ,,dobře,,.
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2010
Hodně zajímavý film,   taková pohádka pro   odrostlejší s nádechem   fantasy a hororu. Příběh   odehrávající se ve válce   mezi španělskou armádou a   partyzány zkrášlený   trošku strašidelným a   tajemným fantasy světem je   vážně ojedinělou   záležitostí a je vidět,   že byl svěřený do   správných režisérských   rukou. A ten Faun byl vážně   moc pěkný.
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Přistupte a pojďte se   podívat na pohádku. Pohádku   o království. Pohádku o   princezně. Pohádku o   úkolech. Pohádku o tajemném   labyrintu. Pohádku o faunovi.   Pohádku o dívce. Pohádku o   utrpení. Pohádku o válce.   Dívka, která věří na   lepší život. Na pohádkový   život předtím než její   otec zemřel a krásná matka   si vzala tyranského   důstojníka, jehož dítě   čeká. Obě přijíždí na   důstojníkovo přání do   stavení obklopeného   tajemnými lesy, ve kterých   se nachází labyrint. Víla   dívku odvádí k faunovi,   který jí ukládá tři   úkoly, jimiž může   prokázat, že je ztracená   princezna. Zatímco zuří   boje vojáků proti odbojným   mužům ukrytým v lese, kdy   každé rozhodnutí může   znamenat smrt, dívka utíká   k obtížným úkolům a   naději, že existuje lepší   svět.
Llewelyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Moc jsem tenhle film chtěl   vidět, nějakou tajemnou   pohadku...koukam, koukam - a   ona to pohadka rozhodne   neni..atmosféra, že by se   dala krájet hned na začátku   a do toho neotřelá(alespoň   pro mě) španělština..Masky   byly dokonalé a živé, což   ve světě digitálních   potvor moc chybí, ale co   můžeme čekat od del   Tora?Kvalitu!
Až na   konci mi došlo, jak je to   bravurně natočené a že   vlastně ty potvory   neexistovaly, pouze ve   fantazii malé holky...nebo   možná jo a viděla je jen   ona, což vyjde na   stejno...ale dostalo mě to a   teď jsem prozradil pointu:-)
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Po formální stránce to byl   skvělý film, se slušnými   triky, režií a kamerou.   Obzvláště scény s   kapitánem Vidalem byly   mrazivé a hororové a ani   Pojídače dětí bych   rozhodně nechtěl potkat v   temné uličce. Mladičká   Ivana Baquero jakožto Ofélie   podala na svůj věk   vynikající výkon.
Faunův labyrint mě však   dokázal nadchnout snad v   každé minutě. Už dlouho   mě nic tolik nepřekvapilo.   Nadreálné výjevy jsou nám   servírovány v menších   dávkách a nikdy nepůsobí   samoúčelně. Velmi   zvláštní, temný až   depresivní mix pohádkového   příběhu a válečného   dramatu.
Jeden z   nejlepších filmových   zážitků za posledních pár   let...
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Nejlepší film uplynulého   roku. Jestli bude stejný   režisér netáčet skutečně   i Hobita, bude to ohromné.
Ela
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Mrzí mě,že jsem na Faunův   labyrint nestihla jít do   kina,protože na velkém   plátně celý film působí   jistě mnohem velkolepěji   než doma u monitoru,nicméně   i tak jsem z něj měla   zajímavý zážitek.Dva   světy,které stojí vedle   sebe,tolik se od sebe liší a   ani jeden z nich nemůžeme   pochopit...zaujalo mě,že del   Torova kouzelná říše je   sice nádherná a plná   fantazie,ale zároveň mnohem   temnější a   záhadnější,než by   člověk od prostoru,do   kterého se utíká před   drsnou realitou malé   děvčátko,očekával.Vždyť   i samotný faun je velmi   rozporuplnou postavou-má v   příběhu jednoznačně   kladnou roli,ale   upřímně,nejde vám z něj   trošku mráz po zádech?Ale   možná i v tom je síla   Faunova labyrintu...
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2007
Když jsem šla na Faunův   labyrint, myslela jsem si, že   jdu na trochu temnější   pohádku. Něco ve stylu   třetího Pottera. O to   větší byl šok, když jsem   na plátně sledovala, jak   Vidal rozmlátí skleněnou   láhev o hlavu údajného   partyzána. V té chvíli mi   došlo, že tohle pro děti   nebude. Fašisté   střílející do mrtvých   těl partyzánů, Vidal   připravující se mučit   partyzána, aby promluvil,   nebo když doktor přichází   k polomrtvému partyzánovi   (potom, co ho Vidal mučil) a   radši ho zabije...to všechno   jsou velmi naturalisticky   vyobrazené scény. Jenže   lepší to není ani když se   Ofélie setká s faunem.   Potměšile se tvářící   tvor je nevypočitatelný a   celý film vlastně nevíte,   jestli chce od Ofélie opravdu   to, co jí říká, nebo   jestli jsou jeho úmysly   skryté. Scéna, jak Ofélie   prchá před požíračem   dětí je tak strašně   děsivá, až je nádherná.   Víte, že tam Ofélie   nezemře, ale stejně sedíte   v kině jako přikovaní a   nemůžete se hnout. Nebudu   popírat, čekala jsem od   tohohle filmu něco úplně   jiného, ale reálná podoba   překonala všechno, v co jsem   doufala. To, jak del Toro   skloubil válečné drama s   mystickou pohádkou, mě   uchvátilo. Navíc (a toho si   cením opravdu hodně) se   vyhnul přehnanému slzení,   patosu a účelovosti scén.   Hollywood by se od něj měl   učit. Kdyby byly všechny   filmy jako je tenhle, kritici   by byli brzo bez práce.
Warden
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.12.2007
Film od kterého jsem nic moc   nečekal,mě svým   vyprávěním strhnul tak,že   jsem se od něho nemoh   odlepit.Vynikajíci Sergi   Lopez jako kapitán   Vidal.Skvělá atmosféra.
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2008
Nejlepší film
Název tohoto filmu se velice   blíží odpovědi na otázku   jaký film považuju za   nejlepší. Smekám před   režisérem, Guillermo del   Toro odvedl 100% výkon.Je to   naprosto neuveřitelně   poutavý příběh. Taková   kombinace pohádky a   thrilleru. Výkon mladé   začínající herečky Ivani   Baquero, je naprosto   přesvědčivý, zkrátka   skvělý. Myslím si, že o   ní ještě uslyšíme.   Nádherná byla u filmu i   hudba, která divákovi   pomohla vžít se do děje a   absolutně k filmu seděla.   Film mě zkrátka naprosto   nadchl, dokonale si mě   získal. Podle ukázek jsem   sice očekávala více   pohádku, ale k mému   překvapení byl film docela   hororový. Rozhodně na něj   neberte malé děti. Bravurně   byla udělaná zejména scéna   z "rukoočkem".   Počítejte s tím, že v   závěru filmu si slabší z   Vás možná zabrečíte, film   a hlavně jeho závěr je   totiž docela smutný.Český   dabing je docela   ucházející, ale doporučuji   si film pustit v org. znení   ve Španělštině. Závěrem   musím říct, že jsem na   film do kina šla s velkým   očekáváním, protože jsem   četla, že na festivalu v   Cannes sklidil 20 minutový   aplaus a ani v nejmenší mě   nezlamal, byl naprosto   zasloužený.
biscutstar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2010
Můj prostě (zatím)   nejoblíbenější film   všechno je propracovaný do   detailu hudba hraje   fantasticky a tak   nepředvídatelný konec   koukněte se na něj kvůli   mě.
Pauleta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Jak je možné, že režisér   takových hrůz jako Blade 2   nebo Hellboy natočí takový   výborný film? Opravdu   nevím...:-)
Henry123
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2009
Vlk chce sežrat Karkulku...A požírač dětí Ofélii
Faunův lbyrint se chová jako   pohádka, ale v nitru je   krutý příběh, který   vychází najevo. Vraždění   partizánů atd. Ať už je   labyrint pohádka, nebo ne,   myslím, že se můžeme   shodnout, že jde silný   příběh, který hned tak   nějaká slaďoučká pohádka   nestrhne. Vedlejší dějová   linie o partizánech dodává   příběhu krutost, nicméně   občas ruší a kazí   atmosféru, ale zase bez ní   by to nebylo ono. A teď k   hlavní dějové linii s   Ofélií. Ano, i za tou se   skrývá krutý příběh, ať   už má být Ofélie sežrána   požíračem dětí, (s ním   je ve filmu mimořádně   dobrá scéna) nebo má nechat   prolít krev svého bratra.   Faunův labyrint je úžasná   fantasy, která se nezapře...
wawer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2007
Při pohledu na imdb.com, kde   má El Labertino del fauno   alis Pan's Labyrinth   hodnocení zatím 8.5 (což z   něj dělá zatím   "46.nejlepší   film") jsem se rozhodl,   že tento film mi prostě   nemůže uniknout. A   rozhodnutí to bylo správné,   protože jsem byl z tohoto   filmu naprosto uchvácen.   Kombinace válečného dramatu   a pohádky vyšla Guillermu   del Torrovi na výbornou a to   tak, že mu není co vytknout,   Bravo!
Majda88
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2009
Noooo
Vizuálně velmi zajímavě   podaný film. Byla jsem v   příjemném rozpoložení,   tak jsem si říkala, že si   pustím takovou milou   pohádku, možná trochu   fantasy. Škoda lávky! Z   fauna jsem měla takový ten   nepříjemný pocit   stísněnosti a tmavost   labyrintu byla depresivní.   Když už jsem u tkoho, ani   takové převtělení hmyzu ve   vílu nebylo zrovna   utěšující.
Celkově není o   naturalistické scény nouze,   což je ,myslím s odstupem   času velmi dobře, vzhledem k   doběš, ve které se děj   odehrává.
Konec byl   pro mne šokující a dobrá   nálada byla ta tam.
Nebyla jsem ani v   nejmenším připravená na   tento žánr, ale je to   skvělý film. Úžasné   masky, výprava, kamera,   možná jen střihy,   zezačátku nápadité,   bohužel sklouzly do rutiny.  
Celkově tento film   doporučuji, jen ho   nepouštějte dětem!

V titulkách je   nádherná hudba, ta   ukolébavka hraná na housle   :-)
Nenkyta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Pohádkový příběh   temnější než   noc.Holčička Ofelie mezi   dvěma světy, krutou realitou   (Španělská občanská   válka) a ještě   záhadnějším světem   Faunova labyrintu (nezdá se   vám, že si Faun hraje na   hodnýho?).
ondrech
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Tak tenhle film mě moc   nechytl. Vizuálně   krásné(oscara za kameru   měli získat Potomci lidí   IMHO) i zajímavý svět, ale   prostě mi to celé přišlo   takové vetché...
suil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2009
Musím se přiznat, že   nejdřív jsem se na film   nechtěla ani podívat,   tušila jsem, že to asi   nebude zrovna pohodový   příběh...ale pak jsem se k   němu úplně náhodně   dostala, když byl v televizi   a rozhodně toho nelituju.   Jsou zde k vidění pěkné   efekty, příběh vás nutí   přemýšlet a věřím tomu,   že na něj nezapomenete.
Plivník
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.5.2009
Ať už se díváte na   španělskou šílenou   komedii, vážné drama nebo   cokoli od Almodóvara,   téměř vždy je spojuje   jedna charakteristika a to   bizarnost. Ne nadarmo tohle   slovo pochází z baskičtiny.   Bizarní filmy Španělé   umějí, skoro v každém   kdesi na dně plave nějaká   temnota nebo deprese. A trauma   z občanské války a   následného Francova režimu   je dobrým prostorem k   vyřádění se. Po   zhlédnutí filmu budete mít   asi pocit zmatenosti a   nejasnosti, co jste to   vlastně viděli – syrové   válečné drama, pohádku pro   dospělé na pohanskou notu,   zhmotněné děsy Boschových   obrazů, špatný trip po   požití nějakých   rostlinných mámidel…   Těžko říct. Buď se vám   udělá zle nebo budete mít   pocit hlubokého zážitku. A   nebo zůstanete někde mezi   jako já – mezi nevolností   a okouzlením, které jsou tak   jako tento film pouze dvěma   stranami téže mince.
arciking
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Prdnout takovéhle dva   neslučitelné žánry do   jednoho snímku, to je teda   věc:-D......a povedlo   se....fantasy není můj   oblíbený žánr, ale tady   jsem ho překousl....moc   dobré.
Aintcha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2010
Když jsem se o filmu   doslechla poprvé, myslela   jsem si, že se jedná o   pohádku. Během filmu jsem   však zjistila, že se o nic   takového rozhodně nejedná a   film není určený pro děti.   Je to taková pohádka pro   dospělé, kde je hezky   propojena skutečnost s   fantazií. Příběh končí   smutně i šťastně   zároveň.
remky3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2007
Tajemné a kruté
Po shlédnutí filmu musím   konstatovat, že se jedná o   zdařilé dílo. Děj je   poutavý a prolínaní kruté   skutečnosti a fantasknosti   nevybočilo z kontextu.   Válečné scény, jako   mučení jsou propracovány   až moc detailně. Překvapilo   mně pouze, že film je do kin   uváděn jako od 15 l   přístupný. Svět má hodně   negativního v sobě a myslím   si, že film by měl být   určný pouze pro dospělého   diváka.
intoska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2009
Už dlouho se neobjevil tak   originální   film.Nezasvěceným by se   mohlo zdát,že jde o pohádku   pro děti,ale to není   pravda.Tahle fantasy není pro   každého.Postavy jsou   výborně zahrané,vzdávám   hercům hold,zvláště pak   představitelce hlavní   role.Vizuální stránka je   úžasná,ale nijak to   neubírá skvělému   scénáři.Faunův labyrint ve   mně nechal hluboký   dojem,který hned tak něco   nesetře.
Pjotra108
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2010
Uff! Malinko náročné, hned   po tom, co zjistíme, že   pohádková říše, do které   se Ofélie snaží dostat asi   není tak úplně pohádková   a není to taková pohodička.   Ale na druhou stranu pořád   lepší než ta realita   "tady nahoře". Ono   totiž žít s nevlastním   tátou posedlým fašistickým   důstojníkem uprostřed   občanské války ve   Španělsku taky není med.   Dva paralelní děje, dvě   paralelní reality. Návrat do   pohádkového království,   občanská válka.   Psychedelie, fantazie, víly,   nestvůry, snad odraz té   běsnící situace ve   Španělsku. A k tomu   příběh o boji za svobodu,   vlastní hrdost a neústupnost   fašistům. V obou dějích to   má Ofélie dost těžké a   zažívá horké chvíle,   stejně jako jsem u   sledování tohoto filmu s ní   zažívala já. Na konci mi   ukápla slza. Dokonalé,   prostě dokonalé.
Kubee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Kouzelná, tajemná,   brutální pohádka. Takovou   dobu trvalo než se k nám do   kin tento skvost dostal. Je to   skvělý zážitek.
Oakenshield
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2013
Temný mix mezi fantasy   hororem a pohádkou, základ   pro psychologii hlavní   postavy malé holčičky je   španělská občanská   válka, od níž a také od   rodinných problémů se   snaží Ofélie uniknout...   Těžko říci jestli je ten   "druhý" svět   myšlený jako představy   hlavní role nebo skutečný   fantasy svět. Ale rozhodně   jsem si Fauna užil, také   díky super kostýmům. Takže   pro mě jedna ze srdcovek,   pokud se vám film líbil,   doporučím i Prince bez   království. 100%
dominno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2009
Když jsem spolu s kamarádem   po skončení filmu vycházel   z kina tak jsme oba asi deset   minut jen mlčeli a nechali v   sobě ten zážit ještě   rezonovat.Podobně silný   dojem na mě nechalo tak málo   filmů že by je nešikovný   dřevorubec na prstech jedné   ruky spočítal.Strašidelná   fantasy část se míchala se   snad ještě děsivější   realitou v opravdu   prazvláštní mix.Musel bych   hodně přemýšlet jaké   monstrum z těch dvou rovin   příběhu bylo děsivější,   jesli Oféliin otčím   kapitán Vidal nebo bledý   požírač dětí. I sám faun   pusobil dost strašidelně,   nejen zjevem ale i svým   postojem vůči Ofelii.   "Myslí svůj příběh   vážně nebo si s dívkou jen   škodolibě pohrává, až do   konce filmu nevíme"   Musím ocenit i vedlejší   postavy,jmenovitě hlavně   Mercedes a pochvala patří i   krásně udělaným maskám. A   na závěr rada všem kteří   si labyrint koupili dnes v   trafikách stejně jako   já:-). Zapomen´te na dabing   a dejte si film v původním   znění, ta španělština   přímo hladí uši.
Dobrutka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.4.2009
Ty se ptala na základní   chyba das průměrná film? No   přece ta, že se film   neodehrávala in bavora, ale v   Spanelsko. Und das is chyba.   jinak super..
shizuka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2008
labyrint filmové krásy!
Nadherne,temne,tizive,smutne,z   ahadne,magicke,emotivni,origin   alni,dabelsky nebo spis   faunovsky:)genialni a velmi   cenne dílo,ktere me uchvatilo   a zcela pohltilo,navic dve   odlisne roviny teto filmove   perly-fantaskni a realna-spolu   uzasne koexistuji a nenechaji   vas ani na chvili   vydechnout.Nechte se oslnit   labyrintem zazitků z opravdu   velmi silnych scen...ani   hodnoceni 10 z 10 nemuze   vyjadrit krasu tohoto snimku.
forLeni
Hodnocení:
Přidáno: 26.8.2009
Nádherně natočený a   propracovaný film. Silný   svým příběhem i   vizuálním provedením.   Určitě stojí za to se na   něj podívat.
muzlik
Hodnocení:
Přidáno: 15.9.2010
Před pár minutama jsem   shlédla tento film a velmi   mě nadchl. Kontrast   brutálního světa za války   a představivosti malé   holčičky byl jistě skvělý   nápad. I když jsem byla   častokrát znechucena   krutostí ve filmu, náplastí   mi byl imaginární svět.
eelisa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2009
Útěk od reality, míšení   dětské fantazie a kruté   války v podání dětského   hrdiny, je opravu strhující.   Už dlouho mě žádný film   takhle nerozbrečel.Moc se mi   líbily postavy v labyrintu.   Kostýmy jsou krásné. Konec   filmu je dost smutný, ale dá   se na něm najít i něco   pozitivního. Určitě   doporučuji!
Lablynt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2014
Faunův labyrint jedině   doporučuju. Nechybí chvíle   napětí, někdy strachu a   dokonce i smutku. Plus   zajímavý nápad a konec :D
lawren
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Bez nadsázky jeden z   nejlepších filmů poslední   doby. Vynikající   příběh,scénaristicky   výborně zvládnutý.   Fascinující vizualita a   výtvarnost. Výborné   herecké výkony. A to   mrazení v zádech, když   opouštíte sál kina a   vrháte se do šedi ulic a   běžného života...
anapro
Hodnocení:
Přidáno: 15.10.2007
Film jsem navštívila se   svým patnáctiletým synem a   mám ten názor, že děti v   jeho věku by tento film   opravdu vidět měly! A to z   toho důvodu, že jim je   fašismus již velmi   vzdálený, znají pc hry s   touto tématikou a informace   ze školy, ale nedokážou si   úplně představit   zrůdnosti, které se v té   době děly! A tento film to   vše ukázal bez pathosu   perfektně vykreslenou   postavou kapitána Vidala.   Současně únik Ofélie z   reality zjemňuje hrůznou   skutečnost a nechává   naději v dobrý konec...   Silný film, určitě stojí   za to ho vidět.
boony
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2008
Úžasné spojení   skutečnosti a fantazie. Je to   jeden z mála filmů u   kterého člověk vydrží   sedět bez toho, že by se na   chvíli koukl jinam. Super   kamera, barvy, herecké   výkony, kostýmy... pro   starší lidi co znají tu   dobu, je to trochu   deprimující...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36080minih36080Terminál (2004) 
Terminal n
minih36908minih36908Štěstí (2005) 
Štěstí n
minih72353minih72353Nová dcera (2009) 
The New Daughter n
minih57597minih57597Modrá krev (1995) [TV inscenace] 
Modrá krev n
minih59930minih59930Prsten krále řeky (2004) [TV film] 
Prsten krále řeky n
minih37254minih37254Bankrotáři (2003) [TV film] 
Bankrotáři n
minih147668minih147668ARQ (2016) 
ARQ n
minih9634minih9634Ještě větší blbec, než jsme doufali (1994) 
Ještě větší blbec, než jsme doufali n
minih40904minih40904Kamarádi (1969) [TV seriál] 
Kamarádi n
minih36699minih36699Troja (2004) 
Troy n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

11:05 - 12:00

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto moto test

11:35 - 11:50

11 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2007)

11:10 - 13:00

36 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko (2013) [TV poř...

10:10 - 11:55

96 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764420
Plakátů: 376849
Obsahů a biografií: 178361

Poslední komentáře

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10

Hodný, zlý a mrtvý (2015)

Hodný, zlý a mrtvý
Sice docela obstojné   obsazení ale to je tak   vše,akce mizérie a už od   začátku bylo vidět v   hereckých výkonech Lundgrena   a Treja že to nebude žádná   hitparáda další zbytečný   film.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

Smůla (1972)

Smůla
Trochu slabá gangsterka bez   drsnější scény ,sice tam   pár scén se střelbou bylo   ale jen hodně krátkých a   přehlédnutelných,hodně se   tam více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10