Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Sin City - Město hříchu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 110
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.7.2020
Tady rozhodně nebudu sdílet   všeobecné nadšení.   Technicky je to precizně   natočené a má to hvězdné   obsazení ale tím to končí.   Ta druhá polovina, která   dělá mimořádný film tady   z mého pohledu naprosto   absentuje. Na Tarantina a R.   Rodrigueze mám už hodně   dlouho velmi vyhraněný   názor a ten nezmění   sebelepší kritiky. Tito   páni zřejmě dospěli k   názoru, že kdyby natočili   nějaký   "normální" film   utrpěla by jejich pověst a   image. Někdo tomu říká   vznešeně tak někdo onak já   tomu říkám pozérství.   Respektuji, že v dnešní   době se to může hodně   lidem líbit ale já mezi ně   nikdy rozhodně patřit   nebudu.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Film je podivná skládačka   jednotlivých osudů, které   se sice tak nějak propojí,   ale stejně to vyzní   podivně...
Nádherná   Jessica Alba!
jarda53
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.4.2010
Tento taky film jsem sledoval   20 minut,kdy jsem stále   čekal co se z toho vyklube a   ono nic. Po výtvarný   stránce bych možná dal   více ale oni by umělci   zpychli.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2008
Konečně další z   povedených akčňáků z   Americké produkce. Sice mě   nezaujal natolik, jak jsem si   myslela, ale za 9 bodíků to   určitě stojí!
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2005
pry se nejedna o film pro   slabsi povahy, ale ja nevim   proc...neprijde mi nejak   brutalni.samozrejme tstrika   krev a oddeluji se udy, ale   podano je to velmi   "umelecky".   neuvidite zadnou rezbu, jen   cernobily film ozvlastneny v   dulezitych momentech nejakou   barvou. Docela me prekvapily   oslavne recence, protoze tento   styl se URCITE nebude libit   kazdemu. puvodni komiks   neznam, ale pripomina mi to   vice stylizovaneho kill billa.   a ze je vsechno krom hercu   udelano v pocitaci, je takrka   k neuvereni - vyborna prace!
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2011
Sin City - Město hříchu
Tak tenhle film toho nabízí   hrozně moc od zajímavého   příběhu plného postav,   které se od sebe liší nebo   o černobílé zpracování s   občasnou rudou a jinou barvou   až po herecké obsazení.   R.Rodriguez dokázal, že   tohle mu opravdu jde, a   přesto, že bylo hned jasné,   že bude druhý díl, který   na sebe nechá dlouho   čekat...tak snad to několika   leté čekání bude stát za   to, já věřím, že se bude   opět na co koukat.
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2009
Sin City - Město hříchů
Četl jsem snad všechny díly   Millerova Města hříchu a   musím říct, že když vedle   sebe postavím jeho knihu a   Rodrigezuv film, skoro   nepoznám rozdíl (snad jen   že ve snímku postavy mluví   a nemají u pusy bublinu).   Jinak prostě dokonalost sama.   Frank Miller napsal celkem osm   příběhů, teď jsme viděli   tři, to znamená že se máme   ještě hodně na co   těšit...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2011
Film který mě oslovil svojí   originalitou,hereckým   obsazením a celkovým   laděním.Je to něco zas   jiného,ale Robert Rodriguez a   jeho tým nezklamal a Sin City   má místo v mé sbírce a   těším se na pokračování   tohoto asi dnes už   kult.filmu.A Jessica Alba je v   prostě kus!!
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2020
Naprosto úchvatný a   fascinující komiksový   snímek podtrhující celou   svou podstatu jak   scenáristické, tak i   vizuální komiksové tvorby   Franka Millera. Celý   příběh je poskládán z   několika povídkových   příběhů, což je na jednu   stránku zase docela škoda,   neboť každý je po dějové   stránce tak obsáhlý, že by   si každý zasloužil svůj   vlastní film. Kromě scénky   před úvodníma titulkama.   Tato krátká povídka vyšla   i v Česku v komiksovém   časopise Crew a není od   věci už tento komiks s   filmovým ztvárněním   porovnat. Millerovi kresby   skutečně tak dokonale   ožily, že to až šokuje.   Snímek jako celek je   samozřejmě dokonalý   noirový thriller, jaký do   této chvíle neměl obdoby.   Jedná se o nejpřesnější   implementaci komiksu, jaký   kdy byl proveden. Jak po   výtvarné stránce tak i   úhlem kamery. Dějově místy   až brutální, i svým   smyslem pro erotičnost, plně   korespondující s ryze   mužskou fantazií. Těžko   říct jak divák neznalí   originálního komiksu, ale   komiksový fanoušek si   rozhodně přijde na své.  
Hugin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2008
Tak takový filmy můžu. I   kdyby celý příběh nestál   za nic a herci by vše   odflákli (což se ani v   jednom z případů nestalo),   po výtvarné stránce (kterou   u filmů především   oceňuji) patří Sin City   svým zpracováním mezi   další originální mezníky   ve filmové tvorbě. Oproti   jiným mně vyhovuje i pomalé   tempo děje. Zcela   vynikající Marv v podání   Mickeye Rourka a Bruce Willis   v roli Johna Hartigana.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Nadupaný film
Něco podobného asi ještě   nebylo natočeno. Je   zbytečné tady něco psát o   obsahu, to už tady určitě   napsali ostatní.
Já   jenom musím říct, že je   opravdu hodně vidět, že na   filmu spolupracuje   Q.Tarantino.....jeho styl je   nezaměnitelný.
A   psát tu o hereckém   obsazení.........je jako   házet hrách na zeď.
Absolutně nadupané   hereckými hvězdami, tady   hraje snad každý, kdo dnes   něco v herecké branži   znamená. Ať už jsou to   hlavnější role nebo ty   úplně malé roličky, všude   je zvučné jméno.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.8.2020
Pět bodů za vynikající   výtvarnou stránku a bod za   udržení žánru - je   lepší, když se komiks   natočí tímto vysoce   stylizovaným způsobem, než   když se předělává do   reálu. Jinak obsah je zvrhlý   a body za něj dávat nebudu.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.11.2016
Inovativní styl natočení,   nijak jsem se do toho nehrnul,   až na doporučení jsem   zkusil a je to víc než   zajímavý. Příběhy jsou   temný, krutý a obsazení a   masky skvělý.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Opět jeden super Comiks jak   jinak když je od takových   dobrých tří   režisérů.Výborné akční   scény,vizuálně skvěle   spracované,mystické a   napínavé.Herecké obsazení   je taky skvělé nejvíc   zářil M.Rourke.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Sice mně ten to film mně   osobně moc nechytil ale je to   velice pěkně natočeno a   skvěle obsazeno a zahráno.
Langley
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.5.2008
Velmi věrná komiksová   adaptace s mnoha známými   herci s hezkým vizuálním   stylem, širokou škálou   brutality, vulgárnostmi a   mírnou nahotou, jež působí   hodně sexy.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Obrovské překvapení. Jako   komiksový neznalec jsem   počítal s tím, že tohle   bude spíše podívaná pro   komiksové fanoušky ale to   jsem se zmílil. I   "normální" divák   se může skvěle bavit.   Alespoň já se tedy bavil   výtečně a to hlavně díky   skvělé vizuální stránce a   až neuvěřitelně   hvězdnému obsazení,   kterému vévodí skvěle   namaskovaný Mickey Rourke,   který zde předvádí snad to   nejlepší co od něj můžeme   vidět.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.7.2018
║Rozpočet   $40miliónov║Tržby USA   $74,103,820║Tržby   Celosvetovo $158,753,820 ▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $421,220║ Tržby za predaj   DVD v USA ║ /videl v kine   2x: 100%/
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.11.2016
Tamný, deštivý a ponurý svět komixových NEhrdinů
Žádný klaďas, kupa   padouchů, ale stejně jim   musíte fandit. Tedy alespoň   některým. Komixy zbožňuji,   takže vždy sleduji se   zatajeným dechem i přes to,   že děj už dávno znám.   Asi nejvíc mě baví   Dwightova povídka a jeho   červené Conversky jsou   perfektní detail, který   zapadá do krvavého   příběhu. A v Marvově   povídce mě zase dostal   Elijah Wood, prostě Ďábel s   klučičí tváří. Jo, super   film. 9/10
pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2008
Fantasticke filmove   spracovanie komiksu s   hviezdnym hereckym   obsadenim/tolko hviezd prvej   triedy som nevidel v ziadnom   filme/s prvkami noir.Vyborna   rezia,scenar,herecke   vykony,komiksove   spracovanie.Jeden z mala   filmov,ktore sa oplati pozriet   opakovane.Skoro dokonale!
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.4.2010
Sin City - Město hříchů
Výborný akční film na   motivy komixu. Líbilo se mi   skvělé výtvarné   zpracování filmu.   Černobílé barvy a sem tam   nějaká ta jasná červená   spolu s ponurým, depresivním   pojetím hříšného,   prohnilého a na kost   zkaženého města tvořily   úžasně napjatou atmosféru.   Akčním scénám rovněž   nechyběla surovost a   špinavost. Film nabídne tři   vyvážené smysluplné   příběhy, které mají vždy   výbornou zápletku a   rozhodně jim nechybí   fantazie. Já osobně bych si   uměl představit celý   seriál na tohle téma.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.6.2011
Film, co neomrzí. Režiséři   nám servírují několik   příběhů, které jako   důmyslná skládačka   doplňují jeden druhého a   tvoří tak geniální celek.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2007
Tento film není vůbec   dokonalý,ale stejně je to   pro mě unikátní   kousek,který je zase trochu   jiný,nový rozměr ve kterém   už pomalu herci-lidé   začínají být   zbyteční.
Příběh   je na první pohled strašně   složitý a přiznám se že   jsem při prvním shlédnutí   těžko chápal na co se   dívám a vlastně až   poslední bezvadná   scéna,která nás vrací na   začátek,dokonale uzavírá   děj a najednou se zvednou   mraky nepochopení a je   jasno.(Pulp Fiction bylo   stejně složité a přesto   užasné !)Všudy přítomná   brutalita mi v tomto podání   vůbec nevadí,ani bych tomu   tak neříkal,jelikož je   všechno zobrazeno   jinak,uměle a   nenásilně,kdejaký horor je   víc nechutný a SAW či   Hostel jsou vrcholem.Vždyť   můj oblíbený Kill Bill je v   tomto směru horší,ale   přesto krásný.
  Film vřele   doporučuji,rozšíříte si   obzory a určitě ve filmu   narazíte na stopy,které zde   zanechal božský a zároveň   krutý Quentin Tarantino.Ale   jedno varování bych měl -   před sledováním buďte v   pohodě,udělejte si   kafíčko, a rozjasněte mysl   neboť nastane doma temna a   přízraky pohltí Váš dům   ...
Yontalcar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2011
Co jiného lze k tomuto filmu   napsat než samé superlativy?   Jen opravdu málo. Komiks, na   kterém je snímek postaven,   jsem zatím neměl   příležitost přečíst nebo   do něj jen nahlédnout,   takže nějaké to   srovnávání není na místě   a to nejen proto, že se film   údajně věrně drží   předlohy, ale především z   toho důvodu, že samo (hodně   lidmi oblíbené)   srovnávání je ta   největší hloupost. Když je   film na úrovni a má   potřebné klady, všechno   ostatní jde stranou. Tak tomu   je rovněž u Sin City. Jde o   úchvatný pohled do světa   plného zločinu a sobecké   spravedlnosti, která je   prosazována v bolesti a krvi.   Hlavní hrdinové si   procházejí životními   zkouškami a každý trochu   jinak. Hledají a nalézají,   aby vzápětí ztratili a   dosáhli svého. Ať již jde   o více či méně   ušlechtilé pohnutky.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2009
totální absolutorium.Takhle   si představuju zfilmovanej   komix.Zajímavej temnej děj,   krásně ztvárněný Město   hříchu,super   černobílobarevný   zpracování.Benicio v   neobvyklý roli slizáka,   kerýmu opravdu fandit   nebudete.Willis opět   sympatickej   slušňák,roztomilej Frodo na   opačný straně zákona +   nádherná Jessica Alba a   nezapomenutelnej Marv v   podání Mickeyho Rourka -   tomu se řiká návrat na   výsluní.Navíc kromě   těchhle jmen se ve filmu   objeví snad deset dalších   známých herců.Už se moc   těšim na pokračování...
catamount
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.2.2006
Sin City – nepochybně   kontroverzní snímek.   Počítačové technologie   brzo umožní, že filmy bude   kde kdo vyrábět jako Baťa   cvičky. Zatím je to pro   nás, pro všechny, něco   nového, neokoukaného, líbí   se nám to. Otázku pouze   zůstává, kdy i herce naplno   nehradí elektronika a jestli   se nám to i pak bude pořád   líbit.
Fakt, že lidé   zabíjejí jeden druhého je   starý jako lidstvo samo,   není žádný důvod, proč   by o tom neměly být   natáčené filmy, ale trochu   mě zaskočila ta lehkost a   samozřejmost s jakou hlavní   hrdinové na jedné straně   zabíjejí, ale na druhé   straně i smrt přijímají.   Tak snadné to přece není a   život má úplně jinou cenu,   než jakou nám ukazuje Sin   City.
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2009
Tohle není film, tohle je   pravý komiks s tím. že   místo na papíře ja na   celuloidu. Takže naprostá   špička, neboť jsem   vyrůstal na komiksech.   Kreslený komiks se svými   obláčky řeči měly své   kouzlo, na to přišli už   čeští filmaři s filmem Kdo   chce zabít Jessii, ale Sin   City je komiksová esence   dokonalosti.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2007
www.classic-movies.blog.cz
Prvni filmovy komiks. A   zaroven dokonala historka   (dokonce tri), ktere se smele   mohou rovnat Raymondu   Chandlerovi. Uzasna je tez   nelogicka vizualni stranka.   Ale stejne je nejlepsi to, co   natocil Quentin Tarantino.
Faye
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.9.2007
Pokud Sin City má být   nejlepší komiksová   adaptace, tak se ráda (do   konce svého života)   dalšího takového   „potěšení“ vzdám !!!.   Tak to jsem si slíbila po   té, když se mi podařilo se   u téhle „ hitovky“ vůbec   dohrabat až k závěru. A to   jsem to viděla na   pokračování, protože   najednou to bylo nad mé   síly! A musím přiznat, že   i když jsem už asi 3 x své   předsevzetí porušila. Tak   naštěstí ve všech   případech měly filmy šmrnc   a švih a hlavně TEMPO. Proto   Sin City nadále považuji za   jeden z nejnudnějších (   nerada bych psala   nejblbějších) komiksových   filmů jaký jsem kdy viděla   a NIKDY ho už vidět nechci!
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.6.2009
Kvalitní podívaná, se   spoustou Hollywoodských   hvězd, kteří se slušně   podílejí na tomto filmovém   zážitku. Zajímavě   ztvárněná temná atmosféra   filmu díky animaci
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.8.2015
Komiks Willis
V žádném případě tohle   není dobrý film. Komiksy   mám rád. Tohle je ale až   moooc přehnané a více než   ubohé. Raději zavřu oči a   budu dělat že jsem tam   Willise neviděl. Katastrofa!   Každý je zabiják jak   hovado. Nikdo nepochybuje o   své neporazitelnosti. To je   fakt síla. Udělat to   kreslené, tak se tohle může   vysílat pro děti. Protože   tomuhle přece nemůže   normální člověk přijít   na chuť. Stejný nesmysl jako   Kill Bill.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Bohužel krásný příklad   toho, jak lze pomocí masivní   reklamy udělat z pouze lehce   nadprůměrného filmu pro   některé lidi div ne   kultovní film. Proboha. Film   se sice vizuálně snaží   navodit zajímavou atmosféru,   ale tohle je k vidění i v   jiných, zejména starších   filmech. A připočteme-li   nepříliš kvalitní herecké   výkony, bezduché a   účelové násilí, které   má jediný smyl, a to diváka   zaujmout, není opravdu o co   stát.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2013
Pro někoho, kdo miluje   komiksové obrázky a je   negramotnej. Atmosféra   dokonalá, herecké výkony   neméně zdatné. Už toho   bylo v komentářích řečeno   hodně, já proto jen   stručně, za mě pecka!
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2008
Film, kvůli kterému jsem nešel spát
Nejprve si musím postěžovat   na naši TV Nova, která je   schopna pustit každého   Segala v sobotu v osm, ale   premiéra takovéhoto filmu se   uvádí ve čtvrtek v   jedenáct. Ano, je tam spousta   krvavých scén, ale celý   film má hodně hlubokou   myšlenku a umožňuje i   nějaké poučení, nemyslím   si, že by se jím někdo mohl   negativně inspirovat; to se   inspiruje spíš tím   primitivním Segalem, byť tam   uzříme o litr krve míň.
Každopádně jsem   nelitoval, ani jsem nečekal   takovou sílu; ač mám   Rodrigueze rád a i na   nepovedené Tenkrát v Mexiku   jsem se podíval i podruhé,   ještě mě jiný jeho film   tak neuchvátil, nešlo mu   nedat 10/10.

Film Sin city není   klasickou Rodriguezovinou, ale   stejně jako jeho ostatní   filmy má nespecifikovatelný   žánr; ano, jedná se o   komiksovou adaptaci, jenže   toto není žánr příběhu,   a konečně snímek vlastně   ani není klasickou komiksovou   adaptací, ale spíše bych ho   nazval variací na komiksové   adaptace.
Každopádně   se jedná o film, u něhož   neusnete ani kdybyste chtěli,   zřídkakdy se člověk setká   s takhle sledovatelným   filmem; pouhé malé   odpoutání od obrazovky je   takřka nemožné, film vás   vtáhne a nepustí. Zajímavý   experiment zde byl také   udělán na poli barevnosti,   kdy film je takřka   černobílý a občas je   zvýrazněna nějaká barva;   velmi efektně.
Ve   filmu člověk pozná Bruce   Willise, ale jinak si jen tak   povšimne známé tváře či   známého hlasu, ačkoliv ví,   kdo by zde mohl hrát, vůbec   ho to nezajímá, herce a role   si spojí až zpětně, nemá   totiž ani čas uvažovat o   něčem tak podřadném jako   je obsazení. Mimochodem,   mluvená stránka filmu stojí   hlavně na krásně a mnohdy   vtipně udělaných   monolozích.
Ačkoliv   nemám rád moc krvavé filmy,   sem určitá krvavost prostě   patří; i po této stránce   bylo Sin city povedené.   Upřímně řečeno, ono by se   to dalo udělat mírněji, ale   většina režisérů,   včetně Tarantina by asi   snímek natočila ještě   třikrát krvavěji; scény   probíraného typu jsou mnohdy   řešeny poměrně decentně a   o podrobnostech se jenom   mluví.

Film   vlastně nemá hlavní   dějovou linii, ale stojí na   třech hlavních   subpříbězích, jež se   odehrávají v tomtéž čase   na témž místě...
Nejprve zhlédneme   úvodní pasáž a následuje   úvod k poslednímu hlavnímu   příběhu (o obém   níže).
První hlavní   příběh vypráví o drsném,   ale spravedlivém Marvovi,   jenž se sotva stačí   zamilovat do Goldie a tato je   zavražděna tak, že vina je   připisována Marvovi. On   však uteče a chce najít   skutečného vraha a pomstít   svou Goldie... Zvláštní   problém přichází, když se   Marv setkává s - Goldie? -,   která se ho snaží zabít,   jelikož jej též považuje   za vraha její sestry -   Goldie...
Další   příběh vypráví o   Dwightovi, jeho přítelkyni a   odporném sadistovi, o němž   se zatím neví, že je   policajt. Děj nás přivádí   do Starého Města   ovládaného lehkými ženami;   zde vládne křehké   příměří mezi děvčaty,   policií a mafií. Ženy však   hlavního záporáka zabijou a   přes všechny snahy dojde k   válce...
Poslední   příběh se otevírá již na   začátku, kdy se John   Hartigan přes odpor svého   parťáka pokusí zachránit   jedenáctiletou Nancy ze   spárů sadistického   pedofilního vraha, což se mu   podaří, ale sám nedopadne   úplně dobře... Nakonec - to   se dovídáme až v poslední   části - však přežije a je   odsouzen za činy násilníka   i za jeho zmrzačení. Po osm   let jeho vězení mu Nancy   stále pod falešným jménem   píše a když se Hartigan   dostane ven, vyhledá ji,   aniž tuší, že jeho   propuštění bylo součástí   hry násilníka, jenž mu   nikdy neodpustil...

Příběhy dosahují až   do nejvyšších kruhů, což   je znát i z mého textu o tom   třetím. Všechny jsou pojaty   negativně, negativní je   celé prostředí filmu, ale   vyznění děje není   pesimistické.
Závěry   příběhů jsem zcela   úmyslně zamlčel, naznačuji   jen, že žádný nekončí   pesimisticky; hlavní úkol   dotyčného je vždy splněn,   přestože ve dvou případech   hlavní hrdina umírá; nikdy   však nedojde k jeho   opravdové porážce, každý   závěr je prezentován jako   výhra dotyčného, a tak   dává naději. Jeden,   úmyslně nekonkretizuji,   končí dobře, až s   euforickou šíleností.
Úvod i závěr filmu   přidávají krátký čtvrtý   subpříběh takovým   způsobem, jako by tyto   chtěly uzavřít kruh; je   jimi však hlavně narušena   časová posloupnost filmu,   což vždy svádí k   většímu zamyšlení.

Jak jsem již   naznačil, film je dokonale   natočen, a to s důrazem na   efekt; k hereckým výkonům   amerických ani českých   herců se nehodí nic   dodávat.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.5.2009
Skorumpované mesto,plné   nasilí a zločincu.Tři   příbehy o lidech žijícich   v meste hříchu SIN SITY.   černobíle pozadí stemnuje   příbehy odehrávajíci se ve   tme.Film sem nevidel celý,až   do minulého mesíce a mohl   jsem ho tedy ohodnit.Co se   týče příbehu fain.Vadí mi   nekdy barevnost.Bylo mi do   smíchu,když jsem videl   žlutou krev.žlutý muž v   černobílem filmu je moc   nápadný a púsobí smešne.
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2008
nekolik neskutecnych pribehu   se neskutecnym zpusobem   prolina v jeden neskutecny   film. Tento filmek me zarazil   do zidle s pusou otevrenou az   ke kolenum. Vykony vsech hercu   jsou excelentni
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2010
Perfektní komiksový snímek,   opravdu povedený.   Černobílý formát filmu   super, jen červená krev! ;)   A hvězdy jako Bruce Willis,   Mickey Rourke, Rodger Hauer   nebo i Brittany Murphy tomu   dodaly váhu.
huron
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Mě film zklamal. Pravda,   výtvarné pojetí je   skvělé, tam ani není co   vytknout - film přesně   kopíruje předlohu. Také   herecké obsazení mi sedělo;   kromě hlavních hvězd jsem   tam našel spoustu   zajímavých osob, které   znám z jiných filmů a   seriálů. Film ale postrádal   v některých místech   elementární logiku, což v   mých očích je základ. A   hlavně - brutalita.   Brutalita, která je v   originálu mrazivě, ale   přijatelně šokující,   převedena na plátno a   ozvučena však působí   nepatřičně, strhává na   sebe veškerou pozornost a   degraduje film. Z reakcí v   okolí - pro ženy a dívky   film opravdu není; a ty dvě   čtyrnáctileté děti, které   seděly za mnou, si to také   neužily.
TILL.87
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Film se mi hlavně líbil v   tom komiksovým provedení, a   že je ve stylu pulp fiction.   každej hrdina má svůj   příběh. Jenom sem moc   nepobral příběh joshe   harneta, kerej jenom na   začátku a nakonci odpravý   ženckou, bral sem to jako   intro a outro :D
Saara77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2005
Komiks jak má být
Konečně film, který   nezrácí atmosféru   předlohy. Je to úžasný a   nebojím se říct, že   rozhodně nejlepší role   Mickeyho Rourka. Všichni   herci jsou skvělí( vůbec   obsazení vybráno úžasně   ),ale Mickey Rourke   nezapomenutelný. Taky jeho   povídka je podle mě   nejlepší. Super a víc   takových filmů!
mikee
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.7.2007
Přiznám se že jsem   shlédnul asi jen 15 minut   tohoto filmu a úplně jsem   ztratil chuť k životu.
Monology jsou mi otravné   , vizuální stránka filmu se   mi vůbec nelíbila a je   vidět že ani spousta hvězd   a hvězdiček byla k ničemu.  
Buď jsem tenhle film   nepochopil a nebo je to   prostě blbina.
Jinak   se mi comicsovky líbí , ale   tahle určitě ne!
lynn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Prostě skvělé. Skvělé   obsazení, Bruce září a   ostatní nejsou daleko za   ním. Komix neznám, proto   jsem k tomuto filmu   přistupovala trochu s   nedůvěrou a hlavně teda   kvůli Bruceovi a kvůli tomu,   že se o filmu hodně mluvilo.   Ale nezklamal. Už aby byla   dvojka.
reby
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2010
Podle mého názoru nejlépe   zfilmovaný komiks který sem   kdy viděl, pěkně udělané   prostředí a dobrý příběh   který je tak trochu divně   propojen, parádní výkon v   podání Mickey Rourke jako   Marv, jeho příběh byl asi   nejlepší, hodně dobrej taky   Willis, pro mě je tenhle film   klasika na který se podívám   kdykoliv
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2008
Marv i kdyby vyvraždil   všechny spoluhráče byl tak   dojemný a zranitelný. Moc se   mi film líbil, všechny   epizody byly natočeny s   nadhledem, který je vlastní   i samotnému comiksu.   Skvělé, může se vidět   nesčíslněkrát.
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Dalo se cekat, ze to bude   rozporuplne prijimany film. Je   prilis netypicky pojaty. Uz   jen proto ho nejde hodnotit   nez jako prulomovou   zalezitost.
luongovae
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.10.2007
Já patřím co se týče Sin   City do skupiny neutrálních   diváků(nenadšen-neuražen).   .Na filmu jde značně znát   že byl natočen s náruživou   láskou ke komixové adaptaci   a že, je tam   "cítit" tarantinova   pomocná ruka. Nasilí mi taky   nevadí, ale pokud je ji v   nadměrné množství, občas   nudí..Ale nutně podotknout   že Sin City není opravdu pro   každého.
cragel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Sin City
Umělěcké dílo pod vedením   Roberta Rodrigueze. Perfektní   styl natáčení a excelentní   herecké výkony. Scenář   nebyl tak silný jako samotná   režie, ale i tak to byl   pěkný zážitek.
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2007
Znám lidi (a je jich   poměrně dost) kteří tenhle   film zavrhují. Kvůli   bezúčelnému násilí,   absenci myšlenek, podivné   vizuální stránce. A pak   znám pár bláznu (a mezi ně   řadím i sebe), kteří   tenhle film bezmezně   obdivují. A obdivují na něm   právě to, co ti první   zatracují. Líbí se mi to   násilí, protože to sakra je   komiks! Herecké výkony se mi   líbí. Filmu prostě nemám   co vytknout. Snad jen   pochválit můžu výbornou   vizuální stránku a   ukázkovou nadsázku.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2010
Fantastickej film! Naprosto   předčil všecky mý   očekávání! Strašně se mi   líbila kamera, herecký   výkony, děj - no prostě asi   všecko :) Vážně luxus!   Propletený příběhy   různejch lidí z   nemilosrdnýho Sin City sou   fakt úžasný! Nudit se   nebudete ani chvilku. Nejvíc   mě asi zaujal Clive Owen, ale   i ostatní herci byli   dokonalý. Už aby natočili   pokračování!
leunka592
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Super film, který má   skvělé efekty, obsazení i   děj! Ze začátku se možná   zdají některé scény   přehnané, ale časem si na   ně zvyknete. Rozhodně   lepší než Historky z   podsvětí.
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2005
Film, který je v podstatě do   detailu převedený   stejnojmenný komix Franka   Millera. Vizuálně film noir,   občas oživený nějakou   barvou a tři příběhy,   které jsou stejné jen v   jediné věci - že stojí za   to zemřít, pokud k tomu   máte dobrý důvod.
U   filmu se rozhodně pobavíte,   na některých scénách je   patrný vliv Tarantina.   Herecké obsazení je skvělé   a už dlouho jsem neviděl   tolik dobrých herců   pohromadě.
Film stojí   za to vidět v kině, nebo na   plazmové (a tudíž velké )   obrazovce. Rozhodně se k Sin   City rádi vrátíte.

A co se týče   pseudomorálních úvah na   téma "filmy   propagující násilí" -   uvědomte si, že naprostá   většina lidí dokáže zcela   jasně odlišit fikci od   reality - tudíž kecy typu   "vychovává to z dětí   zabijáky" jsou naprostá   hovadina. Lidé jsou takoví,   jací jsou a jeden film z nich   masové vrahy nedělá...
AshT
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.9.2009
Černobílý film.Toto slovo   je vyslovení děsu a   hrůzi.Sin city pro mě   nemělo nejmenší příběh   nevěděl jsem co se tam   dějě když v prvních pěti   minutách muž zabije   ženskou.A přeblikne to na   jinou epizodu a pak zase a   zase tak sem v tom měl   bordel.A když jsem si to dal   dohromady řišlo mě to že   ten film je na prd a vůbec ho   něměli točit.
Peracos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2007
Dts
Tomuto filmu chybí pouze zvuk   Dts ! , nechápu , proč jsou   k Českým divákům , tak   nepřející vydavatelé .

Na tomto filmu   jsem byl 2x za sebou ,   pokaždé v jiném kině .   Napoprvé zvuk v Dts a   podruhé Dolby Digital .
Zážitek z filmu se   zvukem Dolby nesrovnatelně   špatný !
Rozumím   lidem , kteří film viděli v   TV z reproduktorů velkých   jako pětikoruna a ještě 5x   přerušovaných reklamou ,   že se jim film nelíbil .
Vím , že kdo nemá   možnost zavítat do biografu   , kde mají zvukovou soupravu   instalovanou v Dts nebo SDDS ,   nechápe o čem píšu . Ale   tento film není jenom o   brutalitě , má děj a to   velice křehký a jemný .   Příběhy ve filmu jsou plné   lásky , porozumění a   sebeobětování . Kontrast k   nim jsou brutální scény ,   padouši a strhující hudba s   efekty , které jsou právě v   podání Dts v kině   neskutečné .
U   přátel , jsem film shlédl v   češtině , Dolby na   domácím kině za 30 000 a   výhrady proti českému   dabingu nemám , jen ten zvuk   byl hodně polochý .( a není   to tím domácim kinem )
Jak jsem psal v úvodu ,   Dts by na DVD chybět nemělo   . Není to výhrada jenom k   tomuto filmu , je to   všeobecné , ale tady Dts   chybí opravdu citelně .
Hodnotil jsem 10 ,   protože nemohu nic vytknout .
DoubecekJan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Tak na tenhle snímek jsem se   strašně těšil.Ale bohužel   si myslim že je to jen   další z Tarantinovskejch   krvavejch nesmyslů.
Tristan_
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.10.2007
Opět jen další průměrný   americký akční film.
Nedávám však zlou   známku protože se mi film   celkem líbil, říkam jen že   je průměrný, není ničím   extra.
martas_v
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Komix mám strašně rád a   zde se jedná o velmi temný a   ponurý film. Filmu prospělo   i černobílý formát a   skvěle natočené epizody.
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Sin City je především něco   nového. Je černobílý,   plný černobílých   archetypálních hrdinů a   černobíle pěkných   ženských. A jsou to právě   hrdinové a jejich drsný styl   vyprávění, který mě   dostal. Všichni tři jsou   zatraceně tvrdí chlapi,   kovbojové s vyprahlým srdcem   a hrdlem, hustými hláškami   na styl Duke Nukem, prostě k   sežraní. Procházejí   příběhem, vypadají cool,   dělají cool věci, a jejich   unavené hlasy na vás   vypouštějí volný proud   vědomí, ve kterém se   dozvídáte samé klenoty. K   tomu příběh s nejlepší   akcí od Rodrigueze, vážnou   nadsázkou od Tarantina,   zamračeným poldou Bruce   Willise, perfektním   drsňákem Rourkem a stylovým   Owenem. To vše v dokonalé   noir atmosféře temně   gotického města. Prý se   natáčí další díl, ve   kterém bude prim hrát Owen   – je to jasné, vždyť   Willisova i Rourkova postava   umřela. Uvidíme, co z toho   vyleze.
Pauleta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2005
Zajímavé
Upřímně řečeno, ty   příběhy jsou podlě mě   vyloženě laciné a hloupé,   ale možná si to myslím jen   proto, že komiksy nečtu.   Tenhle film má ale skvělou   atmosféru, vizuální   stránka je velmi   originální. Bavil jsem se.
Markst
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Skvělý režíséři a řada   skvělejch herců, no to   prostě nemohlo dopadnout   špatně, a nejvíc mě   překvapil Mickey Rourke,   doufám že někdy ten kolík   dostane oscara.
mirhasik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Vizuálně dokonalá   podívaná. Komiks neznám,   takže postavy i hlášky jsem   bral trošku s nadhledem. A   možná proto musím říct,   že film mě občas nedokázal   vtáhnout do svého světa :o)   Nicméně povídka s Marvem   byla excelentní a   bombastická! Nebyla to TA   bomba roku, ale určitě to   bylo zajímavé....
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Vizualne perfektni! Takhle by   se mely predelavat komiksovky,   ne jako nejaky Spiderman,   ktery nicim poradne nevynikne.   Sin City zustava verno   cernobilo-barevnemu stylu sve   predlohy a to mi prijde jako   plus. Vyrazne postavy, jejich   styl(boty na jehlach, tvar jak   medved, svitici bryle) a   monology(Marv)jsou vice nez   povedene. Film pro me nemel   jediny zasek, kdy bych se   nudil, a spousta invencnich   postupu me nedovoli hodnotit   jinak,nez plnym poctem.
Rosomak
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.12.2005
Vizuálně dokonalé,   příběhově a režijně   nekoukatelné. Člověk by   nevěřil z jak dobrého   comicsu se dá udělat   takováhle patlanina...
Lepší scénář by   napsalo i malé dítě o   režii ani nemluvim, protože   ta je hrozná...
Dokoukal jsem to jen   kvůli tomu, že mam comics   rád a furt doufal, že to   ještě bude dobrý, ale   nebylo. Stačilo mi to vidět   jen jednou a mam už   navždycky dost...
doporučuju nekoukat:)
fifoml
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.10.2005
Mensi zlo...
Setkal sem se s mnoha nazory   na tenhle fil. Pulka lidi rika   ze je fantasticky a druha ze   je totalne o nicem. Priklanim   se k te druhe pulce. Moc se mi   to nelibilo. Komiks byl mnohem   lepsi. Mozna ze zacatku to   bylo fajn. Ale pak to prudce   kleslo. Takze nakonec i   hodnoceni 6 odpovida...
suil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.12.2009
Tenhle film mi opravdu nic   nedal, buď jsem se v tu   chvíli pohybovala moc v   realitě a nějak jsem se   nemohla dostat do stavu   ujetosti nebo jsem si před   shlédnutím měla něčeho   cvaknout..Pět dávám jen za   vizuální zpracování, jinak   děj je dost slabej, ale to se   u takovejch vyšinutejch   filmů stává..
christinak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2005
Bomba!!!
Tak na tenhle film jsem se   těšila hned jak jsem   uviděla v nějakém časopise   první fotky. Pak jsem si ale   začala říkat, že možná   budu zklamaná, ale nebyla   jsem!!! I když jsem komix od   Franka Millera nečetla, tak   mě to nadchlo. Dalším   důvodem, proč vidět tenhle   film, je v hvězdném   obsazení. V kterém filmu   uvidíte tolik známých a   dobrých herců? V moc tedy   ne. Na tomhle filmu byla taky   vidět pomocná režie   Quentina Tarantina. Ten jeho   styl tam poznáte. Určitě se   tenhle film nebude líbit   všem, ale těm, kterým se   hodně líbilo Kill Bill,   určitě ano. :)
Leonid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2010
Co dodat
Opravdu jeden z vynikajících   filmů. Způsob vyprávění,   atmosféra, hudba no prostě   vše pohromadě vytváří   nezapomenutelný zážitek.   Byl jsem opravdu překvapen,   jak lze komiks povýšit na   filmové umění. Kdo ještě   neshlédl nelze jinak než   doporučit. Sedněte si do   křesla a nechte se pohltit   městem plným zlotřilosti,   kde prosadit něco správného   je jen velmi obtížné.
JOKER96
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2009
Zajimave!
Tento film se mi velice libil   jakozto jeden z nejlepsich   komiksovich filmu.Proste super   herci,efekty,dej,...:)
BiTch_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Skvělý a originální dej a   zpracování.Tři příběhy   které se v určitých   scénách navzájem   protnou.Zámerně černobílé   jen s krví červenou.Plno   hollywoodských hvězd v   menších i vetších rolích.
Petr1984
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.12.2008
Další opěvovaná masová   záležitost, ale pro   normálního diváka takřka o   ničem. Ten film mě   absolutně nebavil, neřekl   bych, že je nějak   brutální, spíš je to nuda.   Komiksy mi nikdy nic   neříkaly a přenesené na   plátno teprve ne.   Prolínání jakýchsi   dějových liníí jsem tam   nezaznamenal, ono bylo vůbec   problém se v tomto   "veledíle"   zorientovat, co kam patří. V   televizi mi to uteklo,   zakoupil jsem tedy DVD. Škoda   peněz za něco tak   bezduchého!
Bouvard
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.8.2006
Nuda, co víc k tomu napsat.   Za zmínku stojí návrat   Mickey Rourka, dále pak   zpracování a scény se   "Žluťákem"- ta   měly trošku napětí a   humoru. Ostatní je   žvýkání vyžvýkané   žvýkačky.
WFan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.5.2008
Zprvu se mi film dost líbil,   ale postupem času převládá   pocit, že je všechno na PC a   je to sakra vidět, což mě,   jako fanouška old schoolu,   dost štve.
Rollage
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2010
Jen audiovisuální nářez?
Hned ze začátku palec nahoru   za povídky s Willisem a   Rourkem. Výborně zahrané,   povídky měly spád a já byl   zařezanej do sedačky.   Bohužel, z počátečního   nadšení se dostávala na   povrch nulová dynamika,   způsobená výpadky jinak   výborného audia a někdy   ukrutně dlouhými monology,   které sice zpočátku   dodávaly na atmosféře, u   následující povídky s   Owenem to naopak vyvolávalo   myšlenku na stisknutí   tlačítka s dvěma šipkami   vpravo. Škoda, že Sin City   nakonec působí   "vyloženě   nevyváženě" a   potenciál určitě měl.   Uvidíme, co přinese Sin City   2...
friday
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Sin City je vážně   hříšné, ale musím se   přiznat, že něco na jeho   až přehnané brutalitě mě   podivně uklidňuje. Kdyby   totiž bylo zlo vždy tak   potrestáno jako tady, tak by   to bylo fajn.
d.lilien
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Nechtěla jsem se držet   střídmě při hodnocení,   protože film mě vážně   dostal. Něco takového jsem   vlastně ani nečekala a to   nejsem fanoušek komiksů,   jenže po Spidermanovi,   Batmanovi a jim podobných   prostě čekáte i vy něco   podobného. Doufám že se tak   nevšedně ponurého, přesto   barvitého filmu ještě   někdy dočkám!
Carchy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2006
(Ba)Sin City
Tenhle film mě naprosto   uchvátil, ve všech směrech.   Skvělé příběhy, naprosto   dokonalé výtvarné   zpracování a skvělá hudba.   Herecké obsazení je taktéž   skvělé, tolik hereckých   hvězd se snad ještě   nesešlo: výborný Mickey   Rourke, drsný Bruce Willis,   excelující Clive Owen,   zatraceně sexy Jessica Alba a   mnoho dalších. Super!
PogoJoe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Vizuálně úchvatné,   vypiplané, herecky   vytříbené, točeno s   láskou a úctou k předloze,   a také s patřičně   humorným nadhledem. Film   očaruje i neznalce komiksu   (můj případ). Co herec, to   pod výborným Rodriguezovým   vedením skvělý výkon. Z   mého hlediska to z povídek   nakonec s mírným náskokem   vyhrála "Marvova   povídka" - jeho hlášky   jsou vskutku smrtící a   Mickey Rourke je tu přímo   boží. Na filmu asi každého   nejvíce nadchne vizuální   provedení, atmosféra, styl.   Mě např. zaujaly barevné   stylizace na černobílém   pozadí - zlaté vlasy Goldie,   andělsky modré oči Becky v   podání Alexis Bledel a   další. Film jsem si   vychutnal od začátku do   konce pokaždé, kdy jsem ho   viděl - v kině i doma.   Rodriguez zkrátka umí a tady   si dal obzvlášť záležet.
Poe64
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Veľmi zaujímavý film   natočený v netradičnom,ale   skvelom tarantinovskom   štýle.Film je   čiernobiely,ale to dodáva   filmu komiksový nádych a   jedinečnosť.Mickey Rourke   výborný,Bruce Willis ma   taktiež veľmi zaujal a   plejáda mnohých dalších   výborných hercov podáva   veľmi dobré výkony.Very   good
blondataXena
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.10.2010
Naprosto ujeté. Nebýt   slušných hereckých   výkonů, zajímavého   výtvarného zpracování a   naturalisticky působícího   vyškubnutého přirození -   tak co se týče celkového   děje - byl zmatený a ujetý.
Mikisek2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.4.2009
Docela zajímavý film, ale ne   tak ůžasný abych neodtrhla   oči od obrazovky.Ale patří   k těm lepší filmům které   jsem viděla.
papamidnight
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2011
verna adaptace comicsu?no jak   se to vezme ale zabavny to je   urcite doporucuji fandum bruce   willise a temne hravych   detektivek .
xCindy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Naprosto vše na 1*
Nevím, co k tomuhle filmu   ještě dodat. Ten kdo ho   viděl, tomu je vše jasné a   kdo ho neviděl, tak tomu   určitě doporučuji ho   shlédnout. Nejen kvůli   děkuji filmu, který Vás   vtáhne již po prvních   minutách, ale hlavně kvůli   netradičnímu a velmi   zajímavému natočení   celého filmu. Takových   filmů víc a určitě   doporučuji shlédnout. (jo a   už se těším na druhý   díl)
Mgb
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Výtvarně tomuto filmu nelze   vytknout vůbec nic. Obrazová   stránka je naprosto   dokonalá. Herecké výkony   jsou uspokojivé, až na   Rourka, ten byl výborný. Jen   ten hudební doprovod mě   trochu zklamal. Čekal jsem   pořádně nadupaný   soundtrack a ono nic. Ale   věřím, že bodové   hodnocení je dočasné a že   se po opakovaném zhlédnutí   vyšplhá až na maximum.
Viki9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2010
A opět olivy. Tak říkám   všemu co buďto musíte   milovat, nebo nesnášet.   Tenhle film musí mít dva   tábory...jedni ho považuj za   kultovní...druzí ho   považují za příšerný...a   nic mezi. S tím se nedá nic   dělat. Ale my co ho máme   rádi, si stále dokola   můžeme vychutnávat   úžasné výtvarné pojetí.   Malá rada závěrem: pokud   tě tenhle film nechytí   prvních deset minut, tak to   ani nezkoušej dál...jsi   naladěn na jinou vlnu...
dallik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2007
na tento film jsem cetl   pomerne rozdilne nazory,me   ovsem absolutne   uchvatil-velice originalni po   vizualni strance,plny skvelych   hereckych vykonu,sexy Jessica   alba...no,rzhodne stoji za to   ho vydet!
halounak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2008
Originálně natočený film u   kterého musí člověk   vypnout mozek, aby se pobavil.   Nejvíce mě zaujal asi Mickey   Rourke v roli Marva.
Morbo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.10.2009
Prolnutí světa komixu a světa filmu
Sin City považuji za naprosto   úchvatné filmové   zpracování komixu. Údajně   byla komixová předloha   přímo použita jako   storyboard a na výsledném   filmu je to sakramentsky   znát. Není to ani tak film   na motivy komixu, jako spíše   regulérní rozpohybovaný   komix. Při téměř všech   scénách má divák pocit,   jako by držel v ruce   papírový komix a jednotlivé   panely ožily a rozpohybovaly   se ve filmovém duchu. Díky   tomu působí Sin City   naprosto unikátně, zcela   osobitě a zajisté je to (v   současné době) naprosto   jedinečný film svého   druhu.
Obsahově jde o   několik velmi drsných,   syrových a notně krvavých   povídek, které do sebe na   konci zapadnou a vzájemně se   propojí. Je nutné   podotknout, že brutalita   filmu rozhodně není   samoúčelná - jde o   naturalistické vyobrazení   krutého města Basin City a   to se povedlo zcela na   výbornou. Špína a   bezcitnost gangstarského   prostředí je doslova   hmatatelná.
Rozhodně   zajímavý filmový zážitek,   který nutno cenit vysoko už   pro jeho originalitu a   osobitost. Já osobně jsem se   navíc výborně bavil a to i   při druhém zkouknutí.
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2009
není spravedlnosti bez hříchu...
Robert Rodriguez pojal tuhle   adaptaci fakt ultravěrně. Je   to nesmírně zábavné,   originální a vizuálně   skvělé. Frank Miller měl   asi opravdu radost. Já jsem   se nenudil ani na vteřinu.   Naprosto úchvatná,   brutálně stilizovaná   atmosféra, krve tak akorát a   perfektně nápadité akční   scény. Navíc - přehlídka   nových technologií. Z   těšení se na dvojku se mi   dělají pupínky na   obličeji...
Utah79
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2008
To jsem nečekal!
Když jsem o tom občas   slyšel, nebo tak něco trochu   četl, tak jsem čekal uplně   jeden film, bez více   příběhů, ale toto   komiksové zpracování a   rozdělené do třech   příběhů jsem opravdu   někal, hráli tam herci   který mám já opravdu rád   (Bruce Willis a Mickey   Rourke). Skvěle to všichni   zahráli, krveprolití si   myslím že tam bylo dost, ale   chybělo mi tam ještě něco.   Jinak dávám úctyhodných 9   z 10b.
Vladimiros
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2010
Moc pěkně natočený film se   skvělím hereckým   obsazením.Sin city sem si   užíval od začátku až do   konce.Už se těším na   druhý díl.
Ryan_Phillippe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.3.2008
Film nabitý morbídnym   humorom a scénami, pri   ktorých vám bude vytekať   krv z obrazovky.Od filmu sa   vzhľadom na obsadenie   očakáva niečo výnimočné,   ale opak je pravdou.
Film som videl 2krát a   úprimne som v ňom žaidnu   hlbšiu pointu alebo zmysel   nenašiel...
yakub
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Nebudu zde psát o tom, že   film je podle serie komiksu   ani srovnani jak se to   povedlo, protože ty komiksy   neznam .o)
Jen uvedu,   ze jako divak, znajici tuto   skutecnost jsem nebyl nikterak   zklaman prepracovanim a   dodrzovanim nekterych faktu   vyplivajicich z originalu,   jakozto hra stinu, protoze   film je podle komiksu cely   cernobily a dale monolog   postav..no spise monolog   vypravece, ktery popisoval   jednotlive povidky a jakoby   cetl ony "bubliny"   zname nam z komiksu. Naopak to   byla prijemna zmena.

Cely film je pak   tvoren nekolika povidkami,   ktere se odehravaji v   temnotach Sin City. Ze zacatku   jsem mel trochu problemy si   zvyknout prave na to, ze cely   dej je cernobily a nekdy z   postavy vidite jen malou bilou   cast obliceje znazornujici   odlesk mesice atd. Ale   vzhledem k tomu, ze vsechny   podivky jsou z cernocerne   noci, neni divu.
Me   film pripominal spise znamou   hru MAX PAYNE, nad kterou jsem   travil hodne hodin hrani,   takze na me film velmi   zapusobil svou originalitou a   napadem. Vsechny podivky jsou   pekne propracovane a mel jsem   i pocit, ze s pribyvajicim   timem i vysperkovanejsi a   prinasejici vetsi napeti.
Povidky ani nebudu   popisovat, protoze bych   prozradil to, co si myslim, ze   bylo pekne a to, ze jsem byl   prekvapeny zvratem udalosti a   pointou povidek.
ZAVER: vrele doporucuji -   palec nahoru.
hellstorm
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2005
Výborný filmiček, který   opravdu vypadá jako   rozpohybovaný komiks, můžu   doporučit všem příznivcům   komiksů a Roberta Rodrigeze.   Prostě bomba, ale ne pro   slabší povahy.
michaelka.m
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Sin city
Filmů s podobnou grafikou by   mělo být více.. kontrast   modrých očí a rudých rtů   je perfektní.. Jen je škoda,   že titulky byly bílý,   tudíž byly špatně vidět..   Mimocodem perfektní   obsazení!
Werwolf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.7.2006
bravo
kdyz jsem si film poustel, byl   jsem spis skepticky, ale uz od   uvodnich titulku me zacal   pohlcovat svym zpracovanim,   herci, atmosferou komixu a   proste uplne vsim...
Aybi
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.9.2007
Nechápu ten velký ohlas na   tento film. Co je tak   úžasného na dvou hodinách   nudného děje, ujetých   lidech a rozčtvrcených   lidech (což se dalo přežít   jen díky černobílé   barvě)? U mě je to jen   další zbytečná brutální   hovadina.
zanes
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.4.2006
Celkem nudný film, který se   bude líbit lidem, kteří   mají rádi příběhy podle   komiksových předloh. Není   naprosto vztažen k realitě   což mu ubírá na   zajímavosti. Jenom velmi   průměrný film
Regal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2010
Nejspíš to byl záměr, ale   vyprávění myšlenek nahlas   a velké množství krve mě   docela vadilo. Proti gustu...
gochi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2007
Noc je rozpálená jak v   pekle.
Zavšivená   místnost v zavšivené   části zavšivenýho   města.
Dívám se na   bohyni. Říká, že mě   chce.

Drž hub   a osahávej se sám
nebo ti uříznu   ptáka.

Poslat   senátora Roarka za mříže?   Jasně.
A možná až   udělám tenhle zázrak,   tak
půjdu a trochu   profackuju Boha.
cabalaci
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2012
Poslední film skvělé a krásné Brithany Murphy.Škoda. Shelly je pod jejím stvárněním neskutečně krásná
Roberta Rodrigueze moc   nemusím ale tuhle   černobílou krásu sem si   nenechal ujít.Nejlepší   příběh je o starém městě   .Ty holky jsou vážně   dobrý. A Goldie -Jamie King   je ďábelsky anďelská.
TykvaB
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2005
Tak jsem se byl podívat na   Sin City a je my jasný že   ten kdo se na to kouká na   monitoru si určitě neužije   tak jako já v kině kde ten   film dostává uplně jiný   rozměr(doma jsem ho taky   viděl). Animace aut a jiných   věcí jsou uplně bezchybné   a s nadhledem jsou jak z   animovaného filmu, takže   vidíte trhaný pohyby   neskutečnou fyziku   pohybujících se věcí   vozidel i samotných postav,   prostě je to nejvíc   komiksový film jaký kdy kdo   natočil teda s těch co jsem   viděl. Není potřeba znát   originální komiks jenom se   kouknout na dvě, tři   stránky a je vám jasné že   TOHLE je to pravé   zpracování.
xxkar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2005
Puvodni komentar + reakce na efCZu
Puvodni:
Kdyz jsem do   kina prisel na film Kingdom of   Heaven, zaujal me trailer na   prichazejici film Sin City.   Neodolal jsem a okamzite si ho   opatril z internetu... Film   byl nafilmovan velmi zajimave,   dominovalo tmave prostredi,   misty film vypadal az   cernobile, pridavalo to ovsem   grady pri scenach, kdy z   tmaveho prostredi najednou   vytryskla nejaka vyrazna   barva, jako zluta nebo   cervena. Nektere sceny ovsem   nebyly pro lidi se slabsim   zaludkem, coz ja nejsem, takze   jsem odchazel do filmu se   skvely zazitkem. Ten, kdo se   rozhodne na film jit, urcite   neprohloupi a bude odchazet   stejne spokojeny, jako   ja...
Reakce na   komentar efCZy:
To   podle tebe   "umelecke" podani   neni nic jineho, nez presna   kopie stylu, ve kterem jsou   psane komiksy Sin City, ktere   jsi predpokladam necetla,   jinak bys na film   pravdepodobne mela jiny   pohled. Ja je pred shlednutim   filmu take nevidel a ted se   na film divam uplne jinak...   Srovnani s Kill Billem je   podle me dost irelevantni, i   kdyz jiste znaky podoby se   jiste najit daji (asistentem   rezisera byl sam bozsky   Quentin) :) Jiste se film   nemuze libit vsem, ale napis   nektery, ktery ano...   NEEXISTUJE :)
CML
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.7.2005
Nelíbí...
První čtvrthodinka -   Zaujetí výtvarným   zpracováním a provedením   filmu celkově.Nemá to   chybu...Druhá čvtrhodinka -   čekám až se konečně   začne něco podstatného   dít.Zatím je to velmi   povrchní.Překousávám   přibývající   mrtvoly...Další půl hodiny   - Nic nového.Stále jen   přibývají mrtvoly...Po dvou   hodinách - jsem vděčný že   je konec.Něco takového jsem   už dlouho neviděl.

Zřejmě patřím   do skupiny lidí, které   řemeslně skvěle zpracovaná   dvouhodinová zabijačka není   po chuti.Nejsem žádný   zapřisáhlý pacifista,   nedám dopustit např. na   Takové normální   zabijáky.Přiznávám, že   komixy nečtu, tedy ani tuto   předlohu. Ale filmová   zpracování Batmana či   Spidermana mi přišla velmi   zajímavá.Jenže Sin City je   úplně jinde.Problémem není   zpracování, ale   předloha.Příběhy jsou   poněkud povrchní a   rozdělení do několika   okrajově souvisejících   částí mu nijak   nepomáhá.Zpracování v   černobílém s vypíchnutými   intenzivními barevnými   detaily je výborný   nápad.Celek vypadá tak   trochu jako do detailu   provedená počítačová   sřílečka. A to i   dějem.Adolescenti v sále se   ostatně dobře bavili jak   jsem si všiml.Konec konců,   nedovedu si představit   lepší příklad filmu, po   jehož shlédnutí vezmou do   ruky zbraň a vystřílí   celou třídu...
entei
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.7.2008
Zajímavé ztvárnění   komixu, který bohužel   neznám. Možná právě proto   jsem byl tak nadšen. Skvělé   herecké obsazení napovídalo   skvělý zážitek, který   jsem po shlédnutí filmu   opravdu měl. Neobyčejně   vykreslené postavy, zdařený   dabing a velice velice dobrý   nápad!
jam1144
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.12.2007
napoprvé asi před rokem jsem   ho po chvíli vypnul nebavil   mě.pustil jsem si ho nedávno   a nechápu jak jsem ho mohl   vypnout.naprosto skvěle jsem   se bavil.a míša rourka byl   tak naprosto skvělej že   scény s ním jsem skouknul 3x   po sobě.
davesmolik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2011
Nikdy mě komiksy nebraly,ale   tohle jsem si vychutnal až do   konce.Klobouk dolů!Ostatně   už jména režisérů nám   dávají vědět,že to bude   pekelně ostrá jízda.
WOLF33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Neni moc filmu ktere by meli   lepsi vyjimecnost... Jednu   scenu dokonce ridil Tarantino,   bohuze ta je asi z celeho   filmu nejslabsi... nicmene je   to fantasticky film
SalamAleikum
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2006
Tohle je revoluční film!   Paráda! Návrat Mickeyho   Mouse, pardon Rourkeho, je   senzus. Bruce taky bodoval -   jak jinak. Vizuálně na   oskara. Prostě film (comics)   roku - alespoň pro mne.
FDBMASTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2005
nema chybu
nema to chybu proste perfektni   film urcite vsem doporucuji
jakudo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2005
Čekal jsem od toho víc
Je to bezpochyby dobrej film,   ale tak nějak nikam   negraduje. Zápletky i   herecké výkony perfektní,   ale nějak nebylo na co   čekat. Pořád takové   stejné. Ale určitě stojí   se na něj kouknout.
ostřice
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2005
Sin City-město hříchu, krve, sexu a Mickey Rourkea
Sin City - drsné město,   jeden z nejlepších filmů   letošního roku a   především film, který se   může směle porovnávat s   komiksovou předlohou.
V tomto filmu najdete   všechno; nejen krev, akci a   erotiku, tak jako v mnoha   jiných, ale také výborné   herce, tři režiséry a   jasně patrný dotyk   předlohy, mimochodem opravdu   skvělého komiksu. Vůbec je   zde dost vidět velmi   přínosná spoluúčast   Franka Millera a tak nějak   povšechná snaha dosáhnout   absolutní dokonalosti.
Dokonalé to není, avšak   příjemně se to dokonalosti   blíží. A všechny ty malé   nedokonalosti působí velmi   sympatyckým dojmem.   Koneckonců, co je dnes   dokonalé a zároveň aspoň   trochu přirozeně   působící?
I mezi   mnoha kvalitními herci se   povedlo zazářit Mickeymu   Rourkeovi. Vůbec bych se   nedivila, kdyby se mu touto   rolí podařilo opět (a   působivě) nastartovat svou   kariéru. Jen tak pro   zajímavost, četla jsem, že   právě díky této své roli   byl v jisté anketě zvolen   Mužem roku.
Pokud jste   tento film ještě neviděli,   vřele vám doporučuji,   podívejte se na něj. Pokud   jste ho již viděli,   podívejte se na něj stejně;   některé filmy se dají   sledovat (téměř) pořád a   pokaždé znovu pobaví.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih26882minih26882Záhada hlavolamu (1969) [TV seriál] 
Záhada hlavolamu n
minih126306minih126306Šťastné údolí (2014) [TV seriál] 
Happy Valley n
minih42170minih42170Popel a hvězdy (1990) [TV inscenace] 
Popel a hvězdy n
minih52373minih52373Kefalonie, 8. září 1943 (2005) [TV film] 
Cefalonia n
minih6456minih6456Django (1966) 
Django n
minih42916minih42916300: Bitva u Thermopyl (2007) 
300 n
minih7962minih7962Grand Prix (1966) 
Grand Prix n
minih31217minih31217Vnadidlo (2000) 
Bait n
minih17679minih17679Rachot v Bronxu (1995) 
Hung fan kui n
minih38565minih38565Dobrá čtvrť (2005) [TV seriál] 
Dobrá čtvrť n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) [2k digital]

 Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) [2k digital]
Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil n
Sin City: A Dame to Kill For
Žánr: akční / komiks / černá komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Frank Miller, Robert Rodriguez

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Případy detektiva Murdocha (20...

00:20 - 01:05

33 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Černobyl: Nová svědectví

00:45 - 01:30

8 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - 21 mostů (2019)

23:35 - 01:30

78 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Kingsman: Zlatý kruh (2017)

22:30 - 01:30

143 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376664
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10